23 Μαρτίου 2017

Πούτιν: Καλώ τα Έθνη να απόρριψουν το «Χάος» και να στελεχώσουν τη προσπάθεια της Ρωσίας για τη δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου

Πούτιν<< Η Ρωσία «δεν χωρίζει τους εταίρους της σε μεγάλους και μικρούς. Κάθε χώρα έχει τη δική της αξία στα μάτια μας, και με κάθε χώρα είναι έτοιμη να ακολουθήσει έναν ισότιμο διάλογο και να οικοδομήσει τη όποια συνεργασία σε μια εποικοδομητική βάση του αμοιβαίου σεβασμού».



Φωτο:Αρχειο Fterografos

Την Πέμπτη το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή 18 νέων ξένων πρεσβευτών στη Ρωσία κατά τη διάρκεια τελετής στην αίθουσα Alexander του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου.

Παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι συνήθως λίγο περισσότερο εθιμοτυπικές, ο Πούτιν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ενθαρρύνει όλα τα έθνη να συνεργαστούν με τη Ρωσία για τη δημιουργία ενός «δίκαιου» κόσμο που σέβεται «πολιτιστική πολυμορφία» και την «εθνική κυριαρχία»:
Η Ρωσία αντιτίθεται στις προσπάθειες να αποσταθεροποιουν και αποδυναμώνουν τις διεθνείς σχέσεις, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χαοτική και λιγότερο ελέγξιμη κατάσταση και προς μεγαλύτερη ένταση στον κόσμο.
Υποστηρίζουμε την κοινή δράση για την εξασφάλιση μιας δημοκρατικής και δίκαιης τάξης που θα βασίζεται στον αυστηρό σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η αναγνώριση της αναμφισβήτητης αξίας της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας, την εθνική κυριαρχία και το δικαίωμα όλων των χωρών να αποφασίσουν το μέλλον τους ελεύθερα, χωρίς εξωτερική πίεση.
Η διεθνής κατάσταση απαιτεί πράγματι βελτίωση. Αυτό απαιτεί αυτοσυγκράτηση, σοφία και  ευθύνη. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η διεθνή κοινότητα σήμερα.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα σήμερα.
Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία επιδιώκει διεθνείς σχέσεις και η συνεργασία βασίζεται στη συναίνεση και τον σεβασμό, σημειώνοντας ότι η Ρωσία «δεν χωρίζει τους εταίρους της σε μεγάλους και μικρούς. Κάθε χώρα έχει τη δική της αξία στα μάτια μας, και με κάθε χώρα είναι έτοιμη να ακολουθήσει έναν ισότιμο διάλογο και να οικοδομήσει τη όποια συνεργασία σε μια εποικοδομητική βάση του αμοιβαίου σεβασμού».


.


Με πληροφορίες απο:ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου