30 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Ποιοι οι αποδέκτες του μηνύματος

30. Μαρτίου, 2017
Russian President Putin and PM Medvedev visit cave of Arctic Pilots Glacier in Alexandra Land in remote Arctic islands of Franz Josef Land

Σε μία στρατηγική κίνηση αλλά και με μεγάλο συμβολισμό προχώρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.


Ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε σήμερα σε μια σειρά από νησιά της Αρκτικής στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ρωσίας να επιβεβαιώσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ρωσίας στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή για την οποία ερίζουν πολλές χώρες.  Συγκεκριμένα βρέθηκε στο αρχιπέλαγος Φρανζ Γιόζεφ Λαντ μαζί με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.

«Φυσικοί πόροι που είναι τεράστιας σημασίας για τη ρωσική οικονομία είναι συγκεντρωμένες σε αυτή την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά. Η Αρκτική φαίνεται να κρύβει ένα τέταρτο αποθέματα πετρελαίου και αερίου στο πλανήτη με τον ανταγωνισμό για το ποιος θα έχει την εκμετάλλευσή τους να κορυφώνεται καθώς το λιώσιμο των πάγων βοηθά στην εξερεύνηση.  Σύμφωνα με τον Πούτιν οι εκτιμήσεις των ειδικών ανεβάζουν την αξία τους σε 30 τρισεκατομμύρια δολλάρια.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ρωσία για να εδραιώσει την παρουσία της έχει χτίσει ένα νέο αεροδιάδρομο στο αρχιπέλαγος ενώ υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μόνιμης βάσης εκεί από τη Μόσχα.


crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου