16 Φεβρουαρίου 2017

Αν γυρίσουμε στη Δραχμή, θα μας συλλάβουν στα σύνορα, θα μας βιάζουν μέρα-νύχτα και θα μας κόψουν το κεφάλι

Αν γυρίσουμε στη Δραχμή, θα μας συλλάβουν στα σύνορα, θα μας βιάζουν μέρα-νύχτα και θα μας κόψουν το κεφάλι

Του Στρατή Μαζίδη


Καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με το Γιάννη Στουρνάρα. Συγκεκριμένα από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών και ο κατά τους "έγκυρους και έγκριτους" δημοιογράφους σοβαρός Στουρνάρας μας έλεγε ότι δεν προλάβαινε να βλέπει επενδυτές.

Ο νυν λοιπόν διοικητής της ΤτΕ κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος αναφορικά με την δραχμή δήλωσε: 

«Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα δραχμής και Grexit. Αυτό δεν προκύπτει από καμία οικονομική ανάλυση. Η βελτίωση ανταγωνιστικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Το να φύγεις από το ευρώ δεν είναι απλή υποτίμηση. Είναι αλλαγή νομίσματος. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Έχουμε υποχρεώσεις σε ευρώ και όλοι θα ζητάνε ευρώ. Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Οσοι λένε αυτές τις ανοησίες υποστηρίζοντας ότι δεν θα συμβεί και τίποτα αν φύγουμε από το ευρώ ας ταξιδέψουν στην Βόρειο Κορέα να καταλάβουν τι θα συνέβαινε».

Κάνει λάθος. Δε θα μας συλλαμβάνουν απλώς στα σύνορα. Θα μας ξεβρακώνουν, θα μας ζητούν να σκύβουμε, ύστερα θα μας κόβουν το κεφάλι, θα το ψήνουν στο φούρνο με πατάτες και το υπόλοιπο σώμα θα το ρίχνουν στα άγρια θηρία.

Έτσι δε συνέβαινε άλλωστε παλιά όταν είχαμε τη Δραχμή;

Έλεος κ. Στουρνάρα. Έλεος και μη μας περνάτε για στουρνάρια.

Η καταστροφή ήταν που μπήκαμε στο ευρώ. Η καταστροφή ήταν που αυτός ο τόπος είχε ένα λαό που ψήφιζε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ για να τον βολεύει στο δημόσιο και μετά κατά τα 45-50 να τον βγάζει στη σύνταξη.

Η καταστροφή ήταν που ψήφιζε Σημίτηδες και Καραμανλήδες.

Η βελτίωση, λέει, της ανταγωνιστικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Ας μας τη δείξει κι εμάς διότι μέχρι στιγμής ανταγωνιζόμαστε σε δυστυχία και εξαθλίωση. Όλοι κλείνουν τα βιβλία τους.

Και μετά έχει το θράσος να λέει «όσοι λένε αυτές τις ανοησίες». Αναρωτιέμαι όμως ποιος λέει τελικά ανοησίες.

Δεν έχω ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα, έχω όμως πάει στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιταλία με Λιρέττα, στο Ισραήλ με Σεκέλ, την Αίγυπτο με ό,τι έχουν εκεί κάτω, την Τουρκία όπου πληρώνεις με ό,τι σου αρέσει κτλ. Τίποτε δε συνέβη. Όλα μια χαρά ήταν. Άσε που δε με συνέλαβε κανείς.

Η Δραχμή είναι η λύση αν αυτός ο λαός καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάθεται από τα 45 του και θελήσει να δημιουργήσει. Πρώτα όμως πρέπει να συγκεντρώσει καμιά 300-400 τύπους, που λένε και κάνουν ανοησίες, να τους βάλει σε ένα καράβι και να τους στείλει στα ανοικτά.

Αν είναι δυνατόν να βγαίνει αυτός ο απίθανός άνθρωπος να τρομοκρατεί τον κόσμο με συλλήψεις και να μην αντιδρά κανείς.
Καταλάβετε επιτέλους πως δε μας φταίει το νόμισμα. Οικονομία δεν έχουμε. Συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους μόνο διαθέτουμε.  

Το διαβάσαμε από το:/thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου