02 Φεβρουαρίου 2017

Σε «κόκκινο» συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις - Φόβος για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο


Σε «κόκκινο» συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις - Φόβος για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο
Σε επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων με την Ελλάδα προχωρά ακάθεκτη η Τουρκία.
Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι».
Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας - ίσως - στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο «θερμό επεισόδιο», τύπου Ιμίων.

Πρώτο, εδώ και αρκετό καιρό, το Newsbomb.gr όπως αναφέρει και το ίδιο, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και εκτενή ρεπορτάζ, για τους επικίνδυνους τακτικισμούς της Τουρκίας.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα χθες, Τετάρτη (01/02/2017) σημειώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), συνολικά 138 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από έξι τουρκικά αεροσκάφη, τόσο στο βορειοανατολικό όσο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter: «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε».

Όμως, σα να μην έφταναν οι υπερπτήσεις και το «παραλήρημα» του ισλαμιστή βουλευτή, η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία να κουνήσει αυστηρά το δάχτυλο και στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας «να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του», σχολιάζοντας την παρουσία του στα Ίμια.
Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και διαμηνύουν ότι θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου