24 Φεβρουαρίου 2017

Aπό τον θάλαμο των βαρέως νοσούντων ψυχασθενών; : Α.Τσίπρας: «Εξαιρετική επιτυχία το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης - Πρώτη φορά μας δίνουν και δεν μας παίρνουν»




 "Θυμάμαι τα δημοσιεύματα του περσινού καλοκαιριού, ψευδή όλα, ότι θα πέσουν έξω τα έσοδα, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Τελικά,όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης.
 Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ λιτότητας".


 
 
 
Το φελέκι μου γαμώτο... τι στο διάολο, από τον θάλαμο των βαρέως νοσούντων ψυχασθενών, του Αιγινειτίου τα λέει αυτά;;; 
Γι αυτό και είναι μέσα στην μαστούρα τα μούτρα του;;;
Βλέπει και ... ανάκαμψη το πρεζομένο στα χάπια.
 
ΚΟΥΛΟΥΑΧΑΤΑ τα έχει κάνει στο μυαλό του, το πρεζάκι.... κουλουάχατα!

 
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κουλουάχατα" είναι όχι... κουλουβάχατα... πόσες φορές πρέπει να το γράψω για να το εμπεδώσουν μερικοί μερικοί;;;

 
 
Ως εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως είπε: 
 
«Δεν είναι σύνηθες αυτό που αποφασίστηκε στο Eurogroup. Διότι είχαμε συνηθίσει μόνο να παίρνουν, όχι να παίρνουν και να δίνουν. Προχθές αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό και αυτό είναι εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας».
 
Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση του Β.Λεβέντη.
 
Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για την ερώτηση καρφώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για την απουσία τους λέγοντας ότι «ευχαριστώ τον κ. Λεβέντη γιατί ήταν ο μόνος που έκανε τον κόπο να μου απευθύνει ερώτηση. Κρύβονται πίσω από μονολόγους,δεν θέλουν τον ζωντανό,απ'ευθείας διάλογο στο κοινοβούλιο. Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά,αλλά όχι ότι κρύβομαι».
 
Υποστήριξε ότι παραδεκτό από τους θεσμούς ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται και η οικονομία ανακάμπτει σταθερά κάνοντας λόγο για «καταστροφολογικές προβλέψεις, κασσάνδρικες προβλέψεις όταν είχε θεσμοθετηθεί ο κόφτης. Είχαν όλοι σπεύσει να προβλέψουν ότι ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί και θα πετσοκόψει και συντάξεις και όλα».
 
«Θυμάμαι τα δημοσιεύματα του περσινού καλοκαιριού, ψευδή όλα, ότι θα πέσουν έξω τα έσοδα, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Τελικά,όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης. Όχι μόνο δεν κόψαμε, δώσαμε και εφάπαξ και 13η σύνταξη» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Και την ίδια στιγμή ενώ οι προβλέψεις ήταν προβλέψεις για ύφεση 0,3-0,4%, τελικά, τα στοιχεία της Eurostat προβλέπουν ότι είχαμε ανάπτυξη 0,2-0,3% δηλαδή 0,6-0,7% πάνω από τις προβλέψεις. Αυτά είναι η βάση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς παράλογες απαιτήσεις» πρόσθεσε.
 
Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ λιτότητας
 
Ειδικότερα για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είπε ότι «έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης».
 
«Συνομολογήθηκαν οι βασικές αρχές στις οποίες θα κινείται η συμφωνία για την αξιολόγηση, στην οποία θα καταλήξουν τα τεχνικά κλιμάκια» είπε ο πρωθυπουργός παραθέτοντας ότι:
 
1. επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια για να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση
 
2. όχι μόνο δεν συμφωνήθηκαν αλλά νέα μέτρα θα αποτελούσαν φραγμό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
 
Επανέλαβε, δε, ότι «με όλους τους τρόπους, σε όλους τους τόνους, έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας».
 
«Και όταν το είπα εγώ αυτό με λοιδορήσατε, με είπατε ψεύτη. Το λιγότερο που είπατε είναι ότι το είπα για διαπραγματευτικούς λόγους κι ότι δεν το εννοούσα. Αυτή η θέση έγινε δεκτή απ' όλους. σεβάστηκαν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Σεβάστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αυτό σεβάστηκαν» είπε για το θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας.
 
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα είπε ότι θα επικεντρωθούν σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν αλλαγή στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Αν με ρωτάτε κ. Λεβέντη αν συμφωνώ σε αυτή την αλλαγή μείγματος θα σας πω όχι όμως όταν πας σε μια διαπραγμάτευση θα αναγκαστείς να κάνεις υποχωρήσεις» πρόσθεσε και στη συνέχεια είπε ότι «έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό».
 
Κατά τον κ. Τσίπρα «συμφωνήσαμε για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια να αφήσουμε πίσω τις πολιτικές της λιτότητας και να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα ενισχύουν την παραγωγή νέου πλούτου, τις επενδύσεις, την εργασία. Δεν υπάρχει πλέον η παράλογη απαίτηση - που δεν είναι τελευταία είναι απαίτηση πάνω στο τραπέζι από τα Χριστούγεννα του 2015 - για μέτρα 2% του ΑΕΠ,3,6 δισ. και μάλιστα μετά τη λήξη του προγράμματος».
 
Αντιθέτως, είπε ο κ. Τσίπρας, το πλαίσιο στο οποίο συζητάμε είναι ότι όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν από 1/1/2019 θα εφαρμοστούν υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
 
«Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ευρώ επιβάρυνσης που θα προκύπτει από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι πιστωτές μας θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνσης από τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε εμείς. Αυτό κάποιοι δείχνουν να μην το κατανοούν» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
 
Σε εκείνο το σημείο την ομιλία του κ. Τσίπρα διέκοψε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας «μην εκτίθεστε,είμαι εδώ για να απαντώ στον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος έχει κρυφτεί. Είμαι εδώ για να απαντώ στην όποια ερώτησή του. Είμαι εδώ για να απαντώ παρά τις φωνασκίες».
 
Λίγο αργότερα, δε, σε νέα παρέμβαση από τον κ. Τραγάκη ο κ. Τσίπρας σχολίασε για τον πρόεδρο της ΝΔ «ειπώθηκε ότι ο άνθρωπος έπαθε ένα κρυολόγημα... Δεν μπορούσε να κάνει μια γραπτή δήλωση; Γιατί δεν μιλάει; Αν ο πρόεδρός σας που το έβαλε στα πόδια την προηγούμενη Δευτέρα, έρθει εγώ θα είμαι εδώ μέχρι το βράδυ για να του απαντήσω».
 
Η τρίτη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ έγινε με αφορμή την κατά τον πρωθυπουργό διάψευση όσων καταστροφολογούσαν. «Σήμερα, ειδικά ο Μητσοτάκης που πρωταγωνίστησε σε σενάρια καταστροφής γιατί δεν λέει κάτι; 
 
Χθες και προχθές τα στελέχη της ΝΔ αλλά και ο επικοινωνιακός μηχανισμός προστασίας της ΝΔ ανακάλυψαν ότι δήθεν ο Τσακαλώτος είναι κρυμμένος και έψαχναν να τον βρουν. Δεν ξέρω αν πήγαν στην Νικολούλη. Ο Τσακαλώτος ήταν στην Βουλή και θα ξαναέρθει. Αυτό που αναμένουμε είναι πότε θα μιλήσει ο αρχηγός σας. Είναι όμως δύσκολο να μιλήσει γιατί βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο».
 
Επανερχόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης και του Eurogroup και των μέτρων ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα όσα είπε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα net μέτρα λέγοντας ότι «υπήρξε μια διατύπωση από τον επικεφαλής του Eurogroup που έλεγε ότι η εφαρμογή τους θα γίνει εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Τόσο λοιπόν τα μέτρα επιβάρυνσης από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι θεσμοί,όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφιστούν ταυτόχρονα και κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα τελεί υπό αίρεση».
 
«Τα μέτρα λοιπόν αυτά θα έχουν έναρξη εφαρμογής την 1/1/2019» είπε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «σύνηθες να ψηφίζονται μέτρα η έναρξη εφαρμογής των οποίων μετατίθεται για αργότερα»
 
«Το μυστικό βρίσκεται στη φράση του κ. Μοσκοβισί. Δεν υπάρχει καμία αίρεση και εξηγούμαι με λεπτομέρειες γιατί συνήθως στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. Αυτή τη στιγμή η Κομισιόν προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 που μεταφέρεται και στο 2019 θα είναι 3,5% του ΑΕΠ. Επομένως αν υπάρξουν μέτρα επιβάρυνσης 1% του ΑΕΠ το 2019 αυτομάτως δημιουργείται και ισόποσος δημοσιονομικός ώστε να εφαρμοστούν μέτρα ελάφρυνσης 1% του ΑΕΠ το 2019. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αίρεση. Η μόνη προϋπόθεση που υπάρχει είναι να συνεχίσει θα έλεγα και να επιταχύνει την εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης η ελληνική οικονομία».
 



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου