30 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ-ΜΕΙ!'Δέρνουν Άγρια' το Βερολίνο!Δείχνουν το δρόμο στην Ελλάδα..



«Πιστεύω ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Τερέζα Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προχθές το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

«Θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας.

Μάλιστα η Τερέζα Μέι, στη συνέντευξη Τύπου, είπε πως το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.

Οι δηλώσεις αυτές, αμφότερων πλευρών, είναι ένα άγριο σκαμπίλι στο Βερολίνο, που βλέπει το πουλόβερ της Γερμανικής Ευρώπης να ξηλώνεται. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ και η Μέι, δείχνουν το δρόμο και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης (και η Ελλάδα μέσα). Ειδικές εμπορικές συμφωνίες, ανάπτυξη με ίδια μέσα γεωστρατηγικές συμφωνίες (πχ με Ρωσία) και δημιουργία πλούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου