07 Ιανουαρίου 2017

Αν βγει στον δρόμο η αγορά, τα ελικόπτερα θα είναι πολύ αργοκίνητα για να τους σώσουν.

Προς κυβερνητικούς πιωματατζήδες: Αν βγει στο δρόμο η αγορά, τα ελικόπτερα θα είναι πολύ αργοκίνητα για να τους σώσουν

Κάντε το twee




ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συζήτησα τις τελευταίες μέρες, περιγράφουν την κατάσταση της αγοράς ως τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.
Γράφει ο Josef Kapa

Οι τράπεζες ουσιαστικά κλειστές, χρηματοδοτούν μόνο τους γίγαντες της αγοράς, τα POS κλέβουν καθημερινά από 1-2% από τον τζίρο της κάθε επιχείρησης, κάθε τραπεζική συναλλαγή κοστίζει τουλάχιστον 3-4 ευρώ, το κράτος απαιτεί απίστευτα ποσά σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, οι ρυθμίσεις έχουν αδιανόητα επιτόκια.

Αν κάποια στιγμή ο ΟΑΕΕ καταστήσει άμεσα απαιτητά τα χρήματα που του οφείλουν οι ασφαλισμένοι, το 80 % των επιχειρήσεων θα κλείσει. Φυσικά η πολιτεία είναι πλήρως απούσα.

Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι στον αέρα, οι επιχειρηματίες έχουν αφεθεί βορά στο έλεος των τραπεζών, τα πολυκαταστήματα αφήνονται να καταπατούν οποιοδήποτε νόμο τους βολεύει, οι γαλέρες λειτουργούν νομίμως στους πάνω ορόφους και στα υπόγεια κυριαρχεί εργασιακός μεσαίωνας.

Η απορρύθμιση είναι πλήρης και απόλυτα καταστροφική. Και επειδή πολύ κουραστήκαμε να βλέπουμε τα βολεμένα τσιράκια να απαιτούν στους δρόμους ακόμη μεγαλύτερα εφάπαξ, ας προειδοποιήσει κάποιος τους κυβερνητικούς πιωματατζήδες. Αν βγει στον δρόμο η αγορά, τα ελικόπτερα θα είναι πολύ αργοκίνητα για να τους σώσουν. Θα χρειαστούν υπερηχητικά.


the coller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου