29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ !!!


ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ 1955
Ουρές και απίστευτη γραφειοκρατία !!!



Συνωστισμός έχει αρχίσει να δημιουργείται στις εφορίες που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2016. Χιλιάδες φορολογούμενοι πηγαίνουν στις εφορίες με τις πινακίδες των οχημάτων τους ανά χείρας προκειμένου να τις καταθέσουν, δηλαδή να υποβάλλουν τη λεγόμενη δήλωση ακινησίας και να μην πληρώσουν έτσι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης αλλά και να μην χρεωθούν το τεκμήριο.

Μόνο που οι εικόνες με τις ουρές και το συνωστισμό είναι εικόνες που δεν αρμόζουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού άλλες χώρες εφαρμόζουν διαδικασίες πολύ πιο απλές και σίγουρα λιγότερο… τιμωρητικές για τους φορολογούμενους. Ας δούμε, πρώτον, την "ελληνική" διαδικασία η οποία προβλεφθεί με νόμο του 1953!

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να επισκεφθεί την εφορία στην οποία υπάγεται –και όχι οποιαδήποτε εφορία- και μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας να υποβάλλει χειρόγραφα τη δήλωση ακινησίας του οχήματός του μαζί με μια σειρά δικαιολογητικών όπως: αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016, αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το οποίο να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης ή υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο και αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος στην εφορία δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Με άλλα λόγια η διαδικασία διεκπεραιώνεται μόνο με φυσική παρουσία του φορολογούμενου στην εφορία.

Η διαδικασία αυτή, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και η μοναδική που μπορεί να εφαρμοστεί αφού άλλες χώρες έχουν βρει τρόπους προκειμένου να μην ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους που θέλουν να ακινητοποιήσουν κάποιο όχημά τους.

Έτσι στη Γερμανία ή το Βέλγιο ή τη Βρετανία η δήλωση ακινησίας των οχημάτων μπορεί να γίνει ταχυδρομικά ή με την κατάθεση των πινακίδων μαζί με την άδεια κυκλοφορίας σε ειδική θυρίδα που υπάρχει στα γραφεία της φορολογικής υπηρεσίας κάθε χώρας και είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Έτσι, η γραφειοκρατική διαδικασία για τη φορολογική ακινησία των οχημάτων πραγματοποιείται από τη δημόσια υπηρεσία και όχι από τον φορολογούμενο.


πηγη: capital.gr

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις και πλήθος ακινήτων και μετοχών σε εταιρείες



«Κράζει» ο Παπαδημούλης τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σύζυγο της Καφαντάρη







Ένα από τα ισχυρότερα πόθεν έσχες με λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και πλήθος μετοχών έχει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα εισοδήματα του για το οικονομικό έτος 2014 άγγιξαν τα 81.000 ευρώ, ενώ άλλα 33.000 ευρώ δηλώνει η σύζυγος του η οποία είναι υπάλληλος στον ΟΑΣΠ.

Διαθέτει αγροτεμάχιο και βόσκοτοπο. Η σύζυγος του είναι ιδιοκτήτρια ακίνητης περιουσίας – διαμερισμάτων, οικοπέδου, βοσκότοπων, άλλων ακινήτων (χωρίς να αναφέρει το είδος)

Ο κ. Παπαδημούλης έχει μετοχές της ΔΕΗ του ΟΠΑΠ του ΟΤΕ είτε μόνος του ή με τη σύζυγο του, ενώ έχει και μερίδια αμοιβαίων κεφάλαιων μαζί με τη σύζυγο του με αξία κτήσης 150.000 ευρώ, 129.000 ευρώ, 90.000 ευρώ, 36.000 ευρώ, 79.326 ευρώ, 60.000 ευρώ, 208.322 ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι πούλησε επίσης άλλα μερίδια αξίας 211.975 ευρώ.
Έχει λογαριασμούς από κοινού με τη σύζυγο του στην Εθνική την Εurobank και στην ΚΒC Bελγίου 542.450 ευρώ.

Ακόμη 25.000 ευρώ έχει ο ίδιος, ενώ η σύζυγος του έχει σε λογαριασμούς που ορισμένοι «πέρασαν» σε εκείνη από την μητέρα της και τον πατέρα της περί τα 470.000 ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα 24 πάρκινγκ και τους 34 τραπεζικούς λογαριασμούς


Το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τις 64 εγγραφές ακινήτων… ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (με τους Οικολόγους Πράσινους) Γιώργος Δημαράς στο πόθεν έσχες του 2015 έχει συνολικά 62 εγγραφές για ακίνητα, εκ των οποίων μάλιστα τα 24 είναι πάρκινγκ!
Παράλληλα, ο κ. Δημαράς έχει 34 τραπεζικούς λογαριασμούς (που ξεκινούν από μηδενικό υπόλοιπο και φτάνουν τις 38.863,37 ευρώ), ενώ άλλους 5 λογαριασμούς έχει η σύζυγός του.




Πηγή:lykavitos.gr

ΒΙΝΤΕΟ:ΤΑ 400ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΙΚΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ...

ΒΙΝΤΕΟ:ΤΑ 400ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΙΚΙ  ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ...

(ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ : «ΤΑ 400 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ…»

 

 

                                  

ΒΙΝΤΕΟ:Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 400ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

                     


γράφει η Ε.Δ.Ο*

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΧΕΡΙ ΣΤΟ ΕΚΑΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ "13η ΣΥΝΤΑΞΗ"

Οι γονείς και οι παπούδες μας εργάστηκαν μια ζωή πλήρωναν ένσημα, με αίμα ,δάκρυα, και υδρώτα και δεν πέρνουν και τώρα, σε πολλές περιπτώσεις , και δεν  θα πάρουν σε λίγους μήνες αν παραμείνει αυτή η εγκληματική υποτακτική ψευτοαριστερή "κυβέρνηση" τα 400 ευρώ που  έρχεται  τώρα αυτη κυβέρνηση  αφού έκοψε το ΕΚΑΣ των φτωχών  συνταξιούχων να το δώσει στους λαθροπρόσφυγες οι οποίοι έχουν εισβάλει στην πατρίδα μας, αφου λιποτακτησαν απο την δικη τους πατρίδα.


Αυτη είναι η αλήθεια και αυτο είναι το έγκλημα χωρίς προηγούμενο αυτης της "κυβέρνησης" Τσίπρα   σε βάρος ΄μας σε βάρος της Ελλάδος. Η αδίστακτη εγκληματική κυβέρνηση  της υφαρπαγής της ψήφου θα οδηγήσει και θα κυλήσει  τον ελληνικό λαό στο αίμα αν δεν σταματήσει το καταστροφικό της "εργο" απο μόνη της

  Η αριστερή φερομενη κυβέρνηση με τις δεξιές τσέπες  (στην πραγματικότα κυβέρνηση πιόνι των τοκογλύφων) είναι τυφλωμένη απο την χλιδή και αυτη η τύφλωση θα επιφέρει απροβλεπτα δεινά για την πατρίδα μας .

Η λατρεία της πολυθρόνας η εξουσιομανία πρεπει να έχει το όριο της.

Και ο  Α.Τσίπρας δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται δυστυχως όμως ούτε, και στην πλειοψηφία της,   η γεροντοπαρέα του Μαξίμου.

΄Ισως όμως και θα τους "βόλευε" αρκει να παραμείνουν στην εξουσία,...ακόμη και υπο συνθήκες εμφυλίου (;) Είναι ένας φόβος μας που μαζι μας  τον εκφράζουν όχι χιλαδες αλλα μάλλον, εκατομμύρια ελλήνων μέχρι το τελευταίο καφενείο της χώρας.
 


................... .




Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα*

Δεν θέλουν εκλογές, «ανάπηρη» κυβέρνηση θέλουν

Η στρατηγική της πολιτικής κυριαρχίας της Γερμανίας στην ΕΕ βασίζεται στην απουσία δομημένων αντιπάλων και συγκροτημένων μετώπων. Τα όρια της αποσταθεροποίησης προσδιορίζονται από τη δυνατότητα προώθησης της Ευρωπαϊκής ατζέντας του Βερολίνου


Δεν θέλουν εκλογές, «ανάπηρη» κυβέρνηση θέλουν

Χρήστος Φράγκου

Σκληρό πολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πόκερ που παίζεται πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την αξιολόγηση και τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στην Ελλάδα. Όπως είναι προφανώς από τις αντικρουόμενες δηλώσεις, τις μονομερείς ενέργειες και την έλλειψη κοινού ανακοινωθέντος από τους θεσμούς, οι εσωτερικές διαιρέσεις είναι τεράστιες.

Αν και το μέτωπο των Νοτίων έχει αποσυντεθεί μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι και της ανακοίνωσης του Ολάντ να μην είναι υποψήφιος το 2017, η Γερμανία αδυνατεί να συσπειρώσει και αρκείται σε κινήσεις επίδειξης μονομερούς ισχύος.


Μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων, ξεκινώντας από τα επιτόκια της ΕΚΤ και τις διασώσεις τραπεζών, το προσφυγικό, τη Σένγκεν, την TPP και φτάνοντας μέχρι την Ελλάδα απαιτούν πολιτικές συμφωνίες σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν ολόκληρες χώρες αποσταθεροποιούνται, αλλά διευκολύνονται από αδύναμες πολιτικά και αποδυναμωμένες κοινωνικά κυβερνήσεις.

Αν και σε αυτό το στενό πλαίσιο. ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχείρησε να σφίξει πιο πολύ το χαλινάρι στην ελληνική κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε τα «κλειδιά» από την Άγκελα Μέρκελ. Ωστόσο πρόκειται για ένα zero sum game, όπου όλοι φεύγουν ελαφρώς απογοητευμένοι προσδοκώντας την επόμενη αναμέτρηση.

Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το στοίχημα δεν ήταν η αναίρεση του πακέτου παροχών αλλά η επικοινωνιακή του ισοπέδωση ώστε να περιορίσει τα πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση, να τη διατηρήσει σε απόσταση από την κοινωνία και εύκολα χειραγωγίσιμη.
Στην πραγματικότητα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί αποδυναμωμένες κυβερνήσεις με αρκετά σημεία πίεσης ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γερμανική πολιτική, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση τους.

Πρόωρες εκλογές: Όπλο που κανείς δε θέλει
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν και επανέρχεται μετ επιτάσεως σε καιρούς κρίσης και σύγκρουσης σίγουρα είναι απευκταίο τόσο από τη Γερμανία όσο και από τους υπόλοιπους ισχυρούς της ΕΕ, καθώς μια ακόμη χώρα με βαθιά κρίση και κοινωνική αναταραχή στις κάλπες σημαίνει έκρηξη του πολιτικού ρίσκου και της ακροδεξιάς.

Το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης στη σκια της αντιπαράθεσης με τη Γερμανία για το πακέτο παροχών ή με υπό το βάρος απαίτησης για λήψη νέων μέτρων, θα αποτελούσε όπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, γεγονός που θα οδηγούσε –κατά πάσα πιθανότητα- σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από τον νικητή και σε νέες κάλπες αυτή τη φορά με απλή αναλογική.
Αυτό το σενάριο είναι εφιαλτικό τόσο για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα όσο και για τους ξένους καθώς θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα ύδατα και σε πολιτική αβεβαιότητα τύπου Ισπανίας, κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Η αξιολόγηση μοχλός ανατροπής του status quo
Ωστόσο οι πιέσεις δεν εξαντλούνται στην εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αντιθέτως αναμένεται να ενταθούν στη δεύτερη αξιολόγηση, όπου ακόμα δεν έχει βρεθεί φόρμουλα για τη συμμετοχή ή την αλλαγή του ρόλου του ΔΝΤ.

Το ζήτημα θα επανέλθει στη λήψη πρόσθετων μέτρων ή τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματης ενεργοποίησης «κόφτη» και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις αποκρατικοποιήσεις.
Αν και τα ανοιχτά μέτωπα είναι προσδιορισμένα, εν τούτοις το διακύβευμα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό.

Για το λόγο αυτό αναδύονται –εσχάτως- δημοσιεύματα για τη ρευστότητα που διαθέτει η κυβέρνηση, τη χρήση του πλεονάσματος και τις δανειακές υποχρεώσεις.

Πρόκειται για τροχιοδεικτικές βολές καθώς συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να στήσουν κλίμα και σκηνικό αντίστοιχο με του παρελθόντος, οδηγώντας σε εξαντλητικές για την οικονομία και την κυβέρνηση διαπραγματεύσεις και ντε-φάκτο αλλαγή πολιτικού σκηνικού, ενδεχομένως με κυβέρνησης τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων.
Τις διαστάσεις αυτές ανέδειξε με άρθρο του ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναγνωρίζοντας την πρόθεση κύκλων δανειστών να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
 
Οι σχεδιασμοί αυτοί όμως είναι από καιρό ορατοί και αντιληπτοί στους κύκλους των Βρυξελλών.
Εκεί η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα αυτονομημένο πρόγραμμα αλλά ένα πιόνι σε μια ευρύτερη παρτίδα παγίωσης του πολιτικού σκηνικού στην ΕΕ και επαναπροσδιορισμού της στόχευσης της Ένωσης.

Προσφυγικό-Δουβλίνο-Σένγκεν

Με την τρομοκρατία να αποτελεί το «new normal» για την Ευρώπη, το προσφυγικό να χρησιμοποιείται ως μοχλός για την άνοδο της ακροδεξιάς και την οικονομία να παραμένει αναιμική, μείζον θέμα είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και σταθερότητας ώστε να μπορέσει ο κόσμος να καταναλώσει και η ανάπτυξη να ξεπαγώσει.

Με τη συνθήκη Σένγκεν να τελεί σε αναστολή σε πολλά σημεία και χώρες της ΕΕ, το Δουβλίνο ΙΙ να παραμένει πρακτικά ανεφάρμοστο και την κρίση στη Συρία να εντείνει τις προσφυγικές ροές, απαιτούνται άμεσοι και χειρουργικοί χειρισμοί ώστε να αποφευχθεί αναζωπύρωση κρίσεων και μετάστασή τους.
Σε αυτή τη φάση, το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, που αποτελεί πύλη εισόδου, τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητά σημεία πίεσης της ΕΕ για να εξάγει την εσωτερική κρίση της Τουρκίας, θα οδηγούσε σε στιγμιαίο σοκ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Ευρωστρατός, αμυντικές δαπάνες
Μείζον θέμα αυτή τη στιγμή, το οποίο δεν κερδίζει επικεφαλίδες αλλά αποτελεί καίριο πολιτικό διακύβευμα για τη Γερμανία, την ανάπτυξη και τη συνοχή της ΕΕ, αποτελεί ο Ευρωστρατός, η δημιουργία του οποίου έχει ξεκινήσει.

Με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, τη δυνατότητα εκπόνησης ενιαίας εξωτερικής πολιτικής προς τη Ρωσία και την πιο συμπαγή παρουσία στα πλαίσια του NATO Γερμανία, Γαλλία και Κομισιόν πέτυχαν να περάσουν μια σειρά παρεμβάσεων καθώς και τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου.

Όπως έχει κατ επανάληψη επισημάνει το Crisis Monitor, κυρίαρχο θέμα είναι η ρήτρα για συντονισμό αμυντικών δαπανών, ώστε οι χώρες μέλη της ΕΕ να περιορίσουν το κόστος και να διαμορφώσουν κοινό δόγμα.

Αυτός ο σχεδιασμός στόχο έχει την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία επικεντρώνεται στη Γερμανία και τη Γαλλία.
 
Η προώθηση αυτών των σχεδιασμών δεν μπορεί να γίνει σε καθεστώς πολιτικής αποσταθεροποίησης και ανόδου των ευρωσκεπτικιστών και των νεοναζί, συνεπώς τα όρια της πίεσης προσδιορίζονται από τις ίδιες τις επιδιώξεις.

 By