28 Δεκεμβρίου 2016

Kαταθέσεις 636 χιλ. ευρώ έχει η άγνωστη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



Η Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου βουλευτής Πιερίας δηλώνει από κοινού με τον σύζυγό της Παναγιώτη Παρχαρίδη κατθέσεις 636.713 ευρώ. Τα 159.382 είναι σε λογαριασμό στην UBS της Ελβετίας.
Το ζεύγος διαθέτει και αμοιβαία κεφάλαια αξίας 249.999,5 ευρώ.
 
Η κυρία Καρασαρλίδου δήλωσε εισοδήματα 35.054 ευρώ και ο σύζυγός της 17.701 ευρώ.
 
Το ζεύγος είναι ομόρρυθμοι εταίροι Βιοτεχνίας που συστάθηκε το 2009 και προήλθε από μετατροπή της ατομικής επιχείρησης «Παρχαρίδης Παναγιώτης» σε ομόρρυθμη εταιρεία «Παρχαρίδης Παναγιώτης και Ευφροσύνη ΟΕ».

 Από τους πλέον αθόρυβους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φρόσω Καρασαρλίδου θα γίνει γνωστή από τη δήλωση Πόθεν Εσχες της.

Πόθεν έσχες: Αριστερή κυβέρνηση με... δεξιές τσέπες!

Πόθεν έσχες: Αριστερή κυβέρνηση με... δεξιές τσέπες!

Πάμπλουτοι οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Ποιοι έχουν τις περισσότερες καταθέσεις και ποιοι τα περισσότερα ακίνητα

Την ώρα που ο λαός βρίσκεται στα όρια της ανέχειας από τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι υπουργοί της «πρώτης φοράς Αριστερά» τρώνε με... χρυσά κουτάλια.
Οι δηλώσεις των πόθεν έσχες των πολιτικών, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, αποκαλύπτουν πως η πλειονότητα των υπουργών διαθέτει υψηλές καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Αρκετά από τα... γερά πορτοφόλια του υπουργικού συμβουλίου είχαν μεγάλη περιουσία πριν ασχοληθούν με την πολιτική ενώ κάποιοι άλλοι αύξησαν τις καταθέσεις τους μετά την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.
Στην κορυφή της λίστας των ζάμπλουτων υπουργών συναντάμε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη σύζυγό του Ράνια Αντωνοπούλου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Εσωτερικών κ. Όλγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Πιο αναλυτικά...
Ζάμπλουτοι Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου
Με διαφορά οι πιο πλούσιοι της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Ο πρώτος με εισόδημα 337.104 δολάρια και η δεύτερη με 161.326 ευρώ μόνο για το 2014. Ποσό 1,8 εκατ. δολάρια εισέπραξαν από πώληση ακινήτου στην Αμερική, ενώ έχουν ακόμα 4 ακίνητα. Διατηρούν χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων 241.051 δολ. και 103.711 ευρώ, αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταθέσεις 2,45 εκατ. δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιπες τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JP Morgan κ.α.) φτάνουν στα 3,14 εκατ. δολάρια!
«Ίλιγγος» από τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Κατρούγκαλου
Καταθέσεις που προκαλούν... τεταρταίο πυρετό εμφανίζουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος στο «πόθεν έσχες» του 2014 (χρήση 2013) δήλωσε εισοδήματα ύψους 64.750 ευρώ, με τα αντίστοιχα της συζύγου του να τιμώνται συνολικά σε 16.817 ευρώ.
Ωστόσο, ο ίδιος σε λογαριασμούς δικούς του και τις συζύγου του, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζει συνολικές καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει πουλήσει το 50% από το μερίδιό της από ένα αυτοκίνητο κυβισμού 1.699 κυβικών έναντι ποσού 2.750 ευρώ.
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι μείωσε ή εκποίησε τη συμμετοχή του σε δικηγορική εταιρεία που είχε κάνει έναρξη το 2002, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να έχει αυξήσει τη συμμετοχή του σε άλλη δικηγορική εταιρεία, με έτος έναρξης το 2014.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015 (ΧΡΗΣΗ 2014)
Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών προσώπων
Το... φυσάει και ο Τσακαλώτος
Με αγοραπωλησία μετοχών ασχολήθηκε το 2014 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους περίπου 135.000 ευρώ και ο ίδιος 75.312 ευρώ.
Επίσης φαίνεται να έχει μερίδιο σε έξι κατοικίες και ένα γραφείο.
Εμφανίζει επίσης καταθέσεις σε λίρα Αγγλίας.
Υψηλές καταθέσεις η Γεροβασίλη
Υψηλή οικονομική επιφάνεια έχει και η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς δήλωσε εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ το 2013 και 166.108,16 ευρώ το 2014, καθώς συμμετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα.
Με τον σύζυγό της δηλώνει και ακίνητη περιουσία, όχι εξωφρενικών αξιών πάντως.
Ο... φραγκάτος κ. Σταθάκης και ο... σκαφάτος υπουργός Άμυνας 
Ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των πλουσιοτέρων της κυβέρνησης καθώς, κατάγεται από πλούσια οικογένεια, δήλωσε μόνο τη βουλευτική του αποζημίωση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις καταθέσεις ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εμφάνιζε σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πάντως, με την σύζυγό του εμφανίζει ακίνητη περιουσία 51 ακινήτων.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δηλώνει εισοδήματα 125 χιλιάδες ευρώ, έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα και ένα φουσκωτό σκάφος 8,3 μέτρων.
Γεμιστά με... χαβιάρι!
Στους πιο πλούσιους υπουργούς μπαίνει και το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τα εισοδήματα της Θεανούς Φωτίου το 2013 ανήλθαν σε 103.756,22 ευρώ με την ίδια να διαθέτει και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ.
Σε 2 τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST έχει 97.113,15 στερλίνες ενώ σε 8 λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών έχει υπόλοιπο 22.849,77 ευρώ.
Διαθέτει επίσης 10 ακίνητα, εκ των οποίων 7 διαμερίσματα, με το ένα στο Λονδίνο.

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας της διάλυσης των Κέντρων Υγείας

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των Κέντρων Υγείας» κατήγγειλε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος
 
 
Reddit
Παράλληλα επισήμανε ότι «οι εκδρομείς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όχι μόνο στα χειμερινά θέρετρα αλλά και στα χωριά τους, δεν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς από πλευράς υγειονομικής κάλυψης εκεί που θα πάνε».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, 65 Κέντρα Υγείας της χώρας παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, κυρίως δε εκείνα τα οποία βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, κλασικούς τουριστικούς προορισμοί και διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα. Όπως ανέφερε ο Γιαννάκος αυτά τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν χωρίς να καλύπτονται από καρδιολόγους και ορθοπεδικούς και σε αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα ακτινολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι στις δύσβατες περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση των ασθενοφόρων είναι δύσκολη, πολλά κέντρα υγείας είναι κλειστά τα απογεύματα και τις νύχτες.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των Κέντρων Υγείας, ειδικά όσα είναι ανεπτυγμένα σε δυσπρόσιτες περιοχές. Κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών έκτακτων περιστατικών, αφενός από την έλλειψη ειδικευμένων ιατρών και αφετέρου από την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ να καλύψει τις περιοχές, ειδικά τις δυσπρόσιτες.

Χάνονται ασθενείς από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές προς τα νοσοκομεία» ανέφερε ο Γιαννάκος τονίζοντας ότι πριν ενάμιση χρόνο μία 65χρονη με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ έφτασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστα που καλύπτει το Δυτικό Καρπενήσι, κατέληξε επειδή αυτό ήταν κλειστό.

«Σήμερα λειτουργούν 209 Κέντρα Υγείας εκ των οποίων εννέα μόνο στα χαρτιά. Επίσης λειτουργούν 12 νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας. Σε 7.000 οργανικές θέσεις ιατρών υπηρετούν 3000, εκ των οποίων 2.000 είναι αγροτικοί ιατροί. Το ποσοστό κάλυψης σε ειδικευμένους ιατρούς είναι 20%. Στις 10.000 οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην ιατρών υπηρετούν 3.500 επαγγελματίες υγείας. Η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι 35%» πρόσθεσε ο Γιαννάκος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η επιχορήγηση στους φορείς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι 92 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ίδια σε σχέση με το 2015, παρότι μέχρι πέρυσι τα Κέντρα Υγείας προμηθεύονταν υλικά και φάρμακα από τα νοσοκομεία. Πρόσθεσε επίσης ότι επικρατεί χάος στην προμήθεια υλικών και φαρμάκων, όχι μόνο από την έλλειψη κονδυλίων, αλλά και από τη διαχειριστική αδυναμία των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών να συντονίσουν και να διευθετήσουν την κατάσταση.

Επισήμανε ακόμη ότι εργαζόμενοι ιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν υλικά, ενώ γίνονται κι έρανοι από τους κατοίκους των περιοχών για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας. Αναφερόμενος στην κατάσταση των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής είπε ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επισημάνθηκε ακόμη ότι γίνονται καθαιρέσεις προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία κατά παράβαση του νόμου 4369, σύμφωνα με τον οποίο όσοι βρίσκονται σε θέση ευθύνης ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την κρίση από το υπηρεσιακό συμβούλιο και μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή σε περίπτωση που κενωθεί μια θέση νομιμοποιείται η διοίκηση να κάνει την τοποθέτηση. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου πέντε στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και οκτώ της διοικητικής αντικαταστάθηκαν από συναδέλφους τους με λιγότερα προσόντα, με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να αξιοποιούνται όλοι οι υπάλληλοι.



Πηγή

Μουζάλας: "Έως τις 15 Γενάρη όλοι οι «πρόσφυγες» θα μένουν σε σπίτια". Ξεσπιτωμένων Ελλήνων! Ε; ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ;;;

Τσίπρας για Μουζάλα: Μένει μέχρι να φύγει...

«Έως τις 15 Ιανουαρίου κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στην Ελλάδα δεν θα ζει σε σκηνή στο κρύο, αλλά σε οικίσκο ή σπίτι»! 

Αυτό τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και προσθέτει πως από τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά των μουσουλμάνων εποίκων στην κυρίως Ελλάδα.... Ο υπουργός παραδέχεται πως συντριπτικά οι περισσότεροι που φτάνουν πλέον στα νησιά είναι οικονομικοί (παράνομοι) μετανάστες, χωρίς προοπτική για άσυλο ή για συνέχεια του ταξιδιού τους στην Δύση, άρα ξεμένουν στην Ελλάδα, συμπληρώνουμε εμείς. 

Το μεγάλο στοίχημα, της χώρας, καταλήγει ο υπουργός, είναι η ενσωμάτωση των περίπου 20-25.000 μουσουλμάνων που θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα και φυσικά θα είναι κατά πολύ περισσότεροι. «Η χώρα μας έχει αυτή την ευθύνη να ενσωματώσει αυτούς τους ανθρώπους στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτά τα δεδομένα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν κάποια μορφή εργασίας», υπογράμμισε.

 

 

Πηγή :Σκεφτομαστε Ελληνικα

Ξεμπροστιάζονται οι Συριζαίοι....Χριστοδουλοπούλου:Έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore


Σχόλιο Α.Α.: Μεγάλη ξεφτίλα.....Θέλουν και off shore τρομάρα τους!!

Από capital:   

Ως νόμο έκτρωμα ο οποίος έχει αναγκάσει τους βουλευτές να σπεύδουν να κλείσουν την συμμετοχή τους σε εταιρείες και τους αναγκάζει "να αποποιούνται της περιουσίας τους" χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου το νόμο που απαγορεύει την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε off-shore και πάσης φύσεως εταιρικά σχήματα.
Τόσο η κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισαν ότι πρόκειται για έναν πολύ αυστηρό νόμο και άφησαν να εννοηθεί ότι εάν υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία θα μπορούσε ο νόμος να καταργηθεί. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, οι βουλευτές και υπουργοί είχαν περιθώριο έως τέλος Σεπτέμβρη να ρυθμίσουν τα της συμμετοχής τους σε διάφορα εταιρικά σχήματα και off-shore. Η κ. Χριστοδουλοπούλου απέδωσε στην "έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου ουσίας" την τότε αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά το νόμο. "Βέβαια τώρα που βλέπουν που κατέληξε αυτό και οι άνθρωποι αποποιούνται της περιουσίας τους έχουν μετανοιώσει" τόνισε.
Μάλιστα ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βερνίκο ο οποίος "αναγκάστηκε να παραιτηθεί του αξιώματός του" εξαιτίας του σάλου που είχε δημιουργηθεί επειδή ως ενασχολούμενος με τη ναυτιλία είχε off-shore, αλλά προτίμησε να μην σχολιάσει την τότε στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της παράδοσης των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013-2014, ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αιφνιδιαστική κίνηση να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς. "Η Βουλή έκανε ένα τιτάνιο έργο να τελειώσει τρεις χρήσεις πόθεν έσχες και θέλαμε να δοθεί μέσα στο 2016 ώστε σε λίγους μήνες που θα δοθεί και το 2015 να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης" είπε ο ΠτΒ.
Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπεραμύνθηκε της εκ των υστέρων  διόρθωση του πόθεν έσχες των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη.

Όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου "ο κ. Φλαμπουράρης είχε δηλώσει περισσότερα πράγματα", ενώ  ο κ. Σταθάκης "δεν είχε δόλο όταν ξέχασε να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ αφού το δήλωσε την επόμενη χρονιά".


«Εξαφανίστηκαν» "ως δια μαγίας" πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

«Τίποτα μεμπτό» λέει η Επιτροπή της Βουλής

«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

    Η συγκεκριμένη απομείωση δεν δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις - Εμφάνισε καταθέσεις από περίπου 63.000 ευρώ για τα έτη 2014 και 2015 

    «Καπνός» φαίνεται ότι έγιναν τα 1,8 εκατ. ευρώ που δήλωσε μετά από «περιπέτεια» το 2012 ο Γιώργος Σταθάκης  καθώς οι δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα δύο επόμενα έτη εμφανίζουν εντυπωσιακή απομείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

    Συγκεκριμένα, ο νυν υπουργός Ενέργειας αν και δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) καταθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 2.178.161,01 ευρώ, στου 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε καταθέσεις (σ.σ. προσωπικούς ή κοινούς με σύζυγο, τέκνα, μητέρα, αδελφό) μόλις 63.796 ευρώ και στου 2015 (χρήση 2014) μόλις 63.376 ευρώ.

    Δηλαδή, περισσότερα από 2.100.000 ευρώ εξαφανίστηκαν χωρίς η συγκεκριμένη απομείωση να δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις.

    Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα εξηγήσει την μεταβολή στο πόθεν έσχες του υπουργού καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό πλην των περιπτώσεων των κ.κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και Στάθη Μπούκουρα.

    Υπενθυμίζεται το 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Σταθάκης ξέχασε να εμφανίσει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2013 καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ και συμμετοχές (σ.σ. της συζύγου του) σε 36 ακίνητα. Τότε ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το ποσό αφορούσε σε δάνειο που είχε χορηγήσει στον αδελφό του προκειμένου να γίνει επένδυση στην Κύπρο η οποία τελικά «ναυάγησε» με αποτέλεσμα να του επιστραφούν τα χρήματα. Τελικά, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δέχθηκε την «απολογία» του υπουργού και έθεσε στο αρχείο την υπόθεσή του. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες και δίπλα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα 1,8 εκατ. ευρώ που απεκαλύφθησαν δήλωνε ότι «αφορούν χρηματικά διαθέσιμα της μητέρας μου Δωροθέας Σταθάκη και του αδελφού μου Στυλιανού Σταθάκη».

    Πέραν αυτών στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) ο υπουργός εμφανίζει εισοδήματα 75.220 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα και 15.743 ευρώ από άλλες πηγές ενώ ο σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 0,75 ευρώ. Για το επόμενο έτος τα βουλευτικά εισοδήματα του κ. Σταθάκη διαμορφώνονται σε 86.400 ευρώ και της συζύγου 342,26 ευρώ. Αμετάβλητη εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με εγγραφές σε 51 ακίνητα.

    Το 2013 αγοράζει 1.129,94 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Invesco Pan Europ. ;enanti 20.000 ευρώ, και άλλα 330,251 αμοιβαία της Pionner Funds Euro αξίας 20.000 ευρώ ενώ πουλά 170 αμοιβαία της Sise Bric Fund έναντι 21.710 ευρώ. Επίσης, την ίδια χρονιά πουλά το ΙΧ 1.598 κ.ε. έναντι 1.800 ευρώ.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ



    πηγή

    Γεροβασίλη: Εισοδήματα 223.213 ευρώ το 2013, με καταθέσεις μόλις 60 ευρώ!

    Επιμέλεια αναδημοσίευσης:Εθελ..Δημμάδα από τα  ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

      Συνολικά εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης 'Oλγα Γεροβασίλη στο πόθεν έσχες 2014 (χρήση 2013), εκ των οποίων τα 54.625,97 ευρώ αφορολόγητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!





    Μήπως να θυμηθούμε πως υπάρχει και ένα πόρισμα του πρ. Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον συζυγάτο της μαντάμ τσιφτετελούς με τα προγούλια, που μιλούσε για ... ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ;
    Αλλά την τσιφτετελογύφτισσα, δεν θα την παραπέμψει η αρμόδια επιτροπή της βουλής στην δικαιοσύνη... βλέπεις, είναι... κολλητάρι του αριστεροφασισμού.

    Κατάλαβες τι ΛΑΜΟΓΙΑ ψήφισες, ραγιαδάκο;

    ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΑ 54.625,97 ευρώ της... μανταμοτσιφτετελούς...
    ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΕ, ΘΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ!

    ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ, ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!


    Καλλιόπη Σουφλή
    Δημοσιογράφος

    Γεροβασίλη: Εισοδήματα 223.213 ευρώ το 2013, με καταθέσεις μόλις 60 ευρώ!

     Μανώλης Γαλάνης


    Και συμμετοχή ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Αρτα

    Συνολικά εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης 'Oλγα Γεροβασίλη στο πόθεν έσχες 2014 (χρήση 2013), εκ των οποίων τα 54.625,97 ευρώ αφορολόγητα καθώς και τη συμμετοχή της ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Αρτα με κεφάλαιο εισφοράς 32.955,28 ευρώ το 2003. Τα ετήσια εισοδήματα του συζύγου της κυρίας Γεροβασίλη ανέρχονται σε 19.752,66 ευρώ.

     Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαθέτει ένα διαμέρισμα 98τμ, που απέκτησε το 2009 έναντι 132.742,83 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 815τμ και δικαίωμα σε οικόπεδο 86τμ. Ο σύζυγός της είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος και ενός αγροτεμαχίου ενώ έχει δικαιώματα σε επίσης ένα διαμέρισμα, ένα κατάστημα και ένα γραφείο. 


    Οι προσωπικές καταθέσεις της κυρίας Γεροβασίλη ανέρχονται σε 16,07 ευρώ και του συζύγου της σε 43,85 ευρώ. 

    Η ίδια έχει στην κατοχή της ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών.
    Την επόμενη χρονιά και στην περιουσιακή κατάσταση της χρήσης του 2014, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει 166.108,16 ευρώ, εκ των οποίων τα 141.172,97 ευρώ αφορολόγητα. 


    Τα ετήσια εισοδήματα του συζύγου της είναι 19.897,65 ευρώ ενώ αμετάβλητη παραμένει τόσο η οικογενειακή ακίνητη περιουσία όσο και η συμμετοχή της κυρίας Γεροβασίλη στην εταιρεία ως ομόρρυθμος εταίρος.

     Όσον αφορά στο συνολικό ύψος των τραπεζικών λογαριασμών, που διατηρεί η ίδια και ο σύζυγός της, ανέρχεται σε 5.315 ευρώ.



    Πηγή

    Βρε βρε αυτό το νούμερο έλεγε τους Έλληνες να τρώνε γεμιστά αλλά με γεμάτες τσέπες – Δείτε το πόθεν έσχες της



    Διαθέτει ακόμα 10 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο

    Διατηρεί τις καταθέσεις της στο εξωτερικό, σύμφωνα με το πόθεν έσχες, η αναπληρώτρια υπουργός *Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ.

    Η  Φωτίου σε 2 τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST έχει 97.113,15 στερλίνες ενώ σε 8 λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών έχει υπόλοιπο 22.849,77 ευρώ.
    Μετά των 10 ακινήτων, που αναγράφονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Φωτίου περιλαμβάνονται 7 διαμερίσματα, ένα εκ των οποίων στο Λονδίνο.

    Τα εισοδήματα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2013 ανήλθαν σε 103.756,22 ευρώ με την ίδια να διαθέτει και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.

    (ΒΙΝΤΕΟ) Οι Ελληνες άστεγοι στον δρόμο,.. την ίδια ώρα που οι λαθροεισβολείς είναι σε δομές προστασίας με συσίτια και κλιματιστικά, που πληρώνουμε εμείς



    Τίτλος:Ε.Δ.Ο

    ΣΧΟΛΙΟ: fyllokaiftero1.blogspot.com:
    Η τροικανής  κυβέρνηση Τσίπρα  κατά προδοτικό, και βαθύτατα  ανθελληνικό τρόπο ενδιαφέρεται μόνο για τους λαθροπροσφυγες



     Από τη Νίκη Μάνη


    Συγκλονίζει ο άστεγος Θεόφιλος  που αναγκάζεται να ζει έξω στο κρύο στην πλατεία Τερψιθέα, εξαιτίας της αδιαφορίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά ( και της τροικανής  κυβέρνησης Τσίπρα η οποία κατά προδοτικό και ανθελληνικό τρόπο ενδιαφέρεται μόνο για τους λαθροπροσφυγες).  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


                                      
    Ο Θεόφιλος είναι άστεγος εδώ και έξι μήνες και προσπάθησε να μπει σε κάποια δομή, αλλά μάταια και βρήκε καταφύγιο στην πλατεία Τερψιθέα στον Πειραιά.
    "Εγώ που είμαι ένα σκουπίδι στο δρόμο τους, λυπάμαι όλους αυτούς εκεί που κάθονται στις καρέκλες..."  λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους των κοινωνικών υπηρεσιών και της ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά.
    Οι τελευταίοι μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει κανείς άστεγος στην πόλη, αλλά μάλλον είτε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε ζουν σ' άλλο... πλανήτη!
    Δεν είναι τυχαίο πως τα τηλεοπτικά κανάλια κατεβαίνουν στο λιμάνι, όταν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ για τους άστεγους καθώς μπορούν να τους βρουν πιο εύκολα στον Πειραιά.
    Αλήθεια, το Βazaar βιβλίου για τους άστεγους και άπορους δεν θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως πιο πρακτικά αυτούς τους ανθρώπους στο πνεύμα των Άγιων Ημερών;

    @  "Μεγάλη δουλειά η ανθρωπιά..." όπως λέει και ο Θεόφιλος... 

                                .


    Πηγή: http://www.reportaznet.gr

    Πόθεν έσχες: «Ίλιγγος» από τα περιουσιακά στοιχεία του ψευτοαριστερού υπαλλήλου του Σόιμπλε, Γιώργου Κατρούγκαλου

    Πόθεν έσχες: Καταθέσεις που προκαλούν... τεταρταίο πυρετό εμφανίζουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου για το 2014 και το 2015 αντίστοιχα.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος στο «πόθεν έσχες» του 2014 (χρήση 2013) δήλωσε εισοδήματα ύψους 64.750 ευρώ, με τα αντίστοιχα της συζύγου του να τιμώνται συνολικά σε 16.817 ευρώ.
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014 (ΧΡΗΣΗ 2013)
    Ωστόσο, ο ίδιος σε λογαριασμούς δικούς του και τις συζύγου του, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζει συνολικές καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει πουλήσει το 50% από το μερίδιό της από ένα αυτοκίνητο κυβισμού 1.699 κυβικών έναντι ποσού 2.750 ευρώ.
    Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι μείωσε ή εκποίησε τη συμμετοχή του σε δικηγορική εταιρεία που είχε κάνει έναρξη το 2002, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να έχει αυξήσει τη συμμετοχή του σε άλλη δικηγορική εταιρεία, με έτος έναρξης το 2014.
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015 (ΧΡΗΣΗ 2014)

    Τα πιστοποιητικά που θέλει να δώσει μπόνους ο Π. Καμμένος προς μιά άθλια εκμετάλευση των φτωχών νέων- να εργαστούν Δωρεάν στη ΜΟΜΑ στα 18 τους χρόνια!

    Επιμέλεια αναδημοσιέυσης Τίτλος : Μανώλης Μάνου


    Όπως έχουμε αποκαλύψει με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση δε θυμήθηκε ξαφνικά να δείξει το φιλολαϊκό της προφίλ και να προσφέρει κίνητρα κατάταξης στους φτωχούς νέους και νέες στα 18 τους χρόνια.
    Αντίθετα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του νέου ελληνικού στρατού που οικοδομεί για να ανταπεξέλθει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και στον «κοινωνικό ρόλο» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή στην κάλυψη των κενών του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ από τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, ορίζει ως έτος  ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων το 2017 και προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές που έχουν ως βασική συνιστώσα την εμβάθυνση της εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας.

    Όπως θα περιγράψουμε πρόκειται για ρυθμίσεις που βρίσκονται σε Μελέτες των Επιτελείων που προωθεί το στρατιωτικό κατεστημένο και επεξεργάζονται με βάθος χρόνου οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με τον Πάνο Καμμένο να πιάνει το μαύρο νήμα από τον Ευ.Βενιζέλο και τον Κώστα Ήσυχο. Ο προσεκτικός όμως πολίτης, θα εντόπιζε το εναρκτήριο λάκτισμα αυτών των συντηρητικών μεταρρυθμίσεων πριν ακόμη από τα Μνημόνια, στις κυβερνήσεις Καραμανλή, όταν από το 2004 και μετά ο τότε ΥΕΘΑ Ευ.Μεϊμαράκης προωθούσε την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, αναθέτοντας στους στρατιώτες καθήκοντα πυροσβέστη, συμμετοχή σε αντιμετώπιση πλημμυρών, μέχρι να έρθει ο Δ.Αβραμόπουλος για να αναθέσει στους στρατευμένους την καθαριότητα των ακτών, κάνοντας το χατίρι των δημάρχων, των πολιτευτών και φυσικά της τουριστικής βιομηχανίας.      
    Τώρα επομένως και αφού η Ανεργία των νέων χτυπά κόκκινο, που χιλιάδες μαθητές πετάγονται από τα σχολεία και η κυβερνητική πολιτική του πιο άγριου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού ορθώνει τραγικά εμπόδια στη μόρφωση και την εργασιακή τους πορεία, έρχεται το Υπουργείο Άμυνας να  παίξει βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της νεολαίας που προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τάζοντας της κίνητρα να Στρατολογήσουν τους Φτωχούς νέους και νέες στα 18 τους χρόνια. 
    Πολιτικές  επιλογές ταξικές και εξίσου βάρβαρα εκμεταλλευτικές.
    Περιγράφουν λοιπόν τα κίνητρα που θα δώσουν στους νέους για να καταταγούν στα 18 τους. Μεταξύ των οποίων είναι τα πιστοποιητικά που θέλει να δώσει μπόνους ο Πάνος Καμμένος σε όσους εργαστούν Δωρεάν στη ΜΟΜΑ στα 18 τους χρόνια! Ουσιαστικά επιστρέφουν την νεολαία στην εποχή της Χούντας, περιγράφοντας το πώς η εργασιακή εκμετάλλευση αυτών που θα εργαστούν δωρεάν στη ΜΟΜΑ θα αμείβεται με ένα πιστοποιητικό. 
    Ξεχνούν όμως να πουν τι αξία έχει αυτό το πιστοποιητικό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, σε μια χώρα που η οικοδομή δεν υπάρχει πια και τα όποια έργα υποδομής είναι παρελθόν! 
    Ξεχνούν να πουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ενσωματώσει τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και πλέον υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις-κριτήρια για την απόκτηση, ανανέωση και εξέλιξη της επαγγελματικής άδειας.
    Θα προσπαθήσουμε επομένως να παρουσιάσουμε όλη την εξέλιξη του θέματος των Στρατιωτικών Αδειών Ικανότητας Οδήγησης προχωρώντας σε μια σύντομη περιοδολόγηση που περιλαμβάνει ερωτήσεις στη Βουλή και δημοσιεύματα.    

    Ας πάμε επομένως στο 2010, όταν ζητήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να επανέλθει η μετατροπή των διπλωμάτων οδήγησης οχημάτων και σκαφών, καθώς και χειρισμού μηχανημάτων έργων που χορηγεί ο Στρατός σε αντίστοιχα πολιτικού τύπου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή άλλες εξετάσεις.
    Οι στρατιωτικές άδειες ικανότητας οδήγησης δεν μετατρέπονται σε πολιτικού τύπου
    Στο άρθρο 16, παρ. 2, κεφ. Δ’ του Ν. 3710/2008, ΦΕΚ τ. Α’ 216/23-10-2008, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η μετατροπή των αδειών ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία σε αντιστοίχων κατηγοριών αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων και μοτοσικλετών, χωρίς θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.
    Με την υπ’ αριθμ, 47272/5763/27-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίστηκαν οι όροι και προϋποθέσεις μετατροπής άδειας ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε άδεια οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών, χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.
    Αυτά δηλώνει ο Βουλευτής κ. Κωστής Αϊβαλιώτης στην Ερώτηση 6315/17-11-2010 της Βουλής των Ελλήνων και ρωτάει το ΥΠΕΘΑ:
    Μελετάται το ενδεχόμενο από το Υπουργείο σας το παραπάνω ευεργέτημα -το οποίο ίσχυε παλαιότερα και καταργήθηκε -να ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;
    Σε απάντηση της ερώτησης του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει
    Η μετατροπή των στρατιωτικών αδειών ικανότητας οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικού τύπου κα­ταργήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από 17-6-1996.
    Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού (μόνιμου και οπλιτών) στην οδήγηση οχημάτων για την έκδοση άδειας ικανότητας οδηγού, γίνεται σύμφωνα με την ΠαΔ 3-7/201Ο/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, στην οποία έχουν ενσωματωθεί οι προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης 34861/79, ΠΔ 19/95 και ΚΟΚ2007.
    Στο πλαίσιο της απόφασης ταυ ΥΠΕΘΑ για την σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) και Κέντρα Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), έχουν χαρακτηριστεί ως ΚΕΚ για την εκπαίδευση οδηγών. Σε αυτά εκπαιδεύονται Ανθυπολοχα­γοί, Λοχίες καθώς και ειδικότητες οδηγού ΕΠΟΠ και οπλιτών θητείας. Στην παρούσα φάση μελετάται τα ενδεχόμενα της μετατροπής των ανωτέρω αδειών οδήγησης από τα ΚΕΚ, σε άδειες οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών πολιτικών οχημάτων και πολύ σύντομα θα υποβληθεί σχετική πρόταση στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
    Δηλαδή, αυτός ο οποίος έχει Δίπλωμα και Δελτίο Καταλληλότητας, το οποίο έχει εκδοθεί από τον Ελληνικό Στρατό, να οδηγεί αρματοφορέα και να κάνει εκατοντάδες χλμ την ημέρα, δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να οδηγήσει ένα αγροτικό φορτηγάκι γιατί δεν το Δίπλωμα δεν το εξέδωσε το Υπ. Μεταφορών;

    Ας πάμε όμως στο 2008, όταν προσαρμόστηκε η ελληνική νομοθεσία στα δεδομένα της Ε.Ε.
    Σύμφωνα με το π.δ. 74/2008 (ΦΕΚ 112/Α΄) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2003/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2003 ‘’σχετικά με την αρχική επιμόρφωση και την περιοδική κατάρτιση των οδηγών ορισμένων οδικών οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων ή επιβατών, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθμ. 3820/1985 του Συμβουλίου και της οδηγίας 91/439/ΕΟΚ του Συμβουλίου και για την κατάργηση της οδηγίας 76/914/ΕΟΚ του Συμβουλίου’’, όπως αυτή η οδηγία τροποποιήθηκε με τις οδηγίες 2004/66/ΕΚ του Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004 και 2006/103/ΕΚ της 20ης Νοεμβρίου 2006» :
    • οι οδηγοί που αποκτούν άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ1, Δ1+Ε, Δ, Δ+Ε από 10-9-2008 προκειμένου να μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του οδηγού, είναι υποχρεωμένοι πέραν της απαιτούμενης άδειας οδήγησης να κατέχουν και ΠΕΙ μεταφοράς επιβατών, ενώ οι οδηγοί που αποκτούν άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ1, Γ1+Ε, Γ, Γ+Ε από 10-9-2009 ακολουθώντας την διαδικασία της αρχικής επιμόρφωσης. Οι εξαιρέσεις φαίνονται στη επισυναπτόμενη νομοθεσία.
    Δεν απαιτούνται υποχρεωτικά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα από Σχολή Οδηγών ή Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης (ΚΕΘΕΥΟ). 
    • οι οδηγοί που είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης των προαναφερόμενων κατηγοριών πριν από τις προαναφερθείσες ημερομηνίες αντίστοιχα από 10-9-2013 και 10-9-2014 προκειμένου να μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του οδηγού πρέπει να τύχουν περιοδικής θεωρητικής κατάρτισης χωρίς εξετάσεις. Δικαίωμα διοργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης περιοδικής κατάρτισης έχουν: 
    α) Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ)
    β) Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ)
    γ) Τα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕΘΕΥΟ)

    Τι ίσχυε όμως μέχρι τότε:

    Μηχανήματα έργων (γενικώς)
    Π.Δ. 31/90 ΦΕΚ 11/Α/90
    Επίβλεψη της λειτουργίας. χειρισμός και συντήρηση μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων

    Π.Δ. 499/91 - ΦΕΚ 180/Α/91
    Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Π.Δ. 31/90 ΦΕΚ 11/Α/90 (Επίβλεψη της λειτουργίας. χειρισμός και συντήρηση μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων)
    Το ΠΔ 499/91 με το κείμενο σε αντιγράψιμη μορφή
    Ο όρος "μηχανήματα εκτελέσεως τεχνικών έργων" καλύπτει μια μεγάλη γκάμα μηχανημάτων.

    Χονδρικά, ξεκινάς ως βοηθὸς χειριστού σε μηχάνημα Δ' κατηγορίας (ἡ χαμηλότερη), μαζεύεις ένσημα και παίρνεις άδεια Δ' κατηγορίας.
    Έπειτα ως βοηθὸς σε Γ' μαζεύεις ένσημα, παίρνεις άδεια χειριστού Γ' κ.ο.κ..
    Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

    ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!




    Το Διοικητικό Εφετείο με την υπ' αρίθμ. 3820/2016 απόφασή του που δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, έκρινε ότι οι χρήσεις έως και το 2006 έχουν παραγραφεί, επομένως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου. Πρόκειται για μία απόφαση "βόμβα", καθώς επί της ουσίας καθιστά άκυρους τους ελέγχους που τυχόν έχουν διενεργηθεί και δικαιώνει φορολογουμένους στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για τις χρήσεις οι οποίες κατά τη δικαστική κρίση έχουν παραγραφεί.

    Μάλιστα, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η επίμαχη απόφαση βάζει «ταφόπλακα» στους ελέγχους που μπορούν να κάνουν οι φορολογικοί μηχανισμοί στις λίστες με πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στη λίστα Λαγκάρντ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το δικαστήριο αποφάνθηκε πως για να γίνει έλεγχος πέραν της πενταετίας, δηλαδή για χρήσεις που έχουν παραγραφεί, θα πρέπει να έχει ήδη πραγματοποιηθεί έλεγχος εντός της πενταετιας και μόνον τότε η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να επανέλθει για συμπληρωματικό έλεγχο με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμα νέα στοιχεία.

    Όλη η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας έχει ώς εξής:

    Αριθμός απόφασης 3820/2016

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    Τμήμα 1ο Τριμελές

    Αποτελούμενο από τους: Παναγιώτη Ζερβέα, Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος άσκησε καθήκοντα Προέδρου, λόγω κωλύματος των Προέδρων και των αρχαιότερων αυτού δικαστών (εισηγητή), Αικατερίνη Τσίγκα και Κωνσταντίνο Γιαννάκο, Εφέτες Διοικητικών Δικαστηρίων και γραμματέα την Ελένη Μιγλάκη, δικαστική υπάλληλο,

    συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 6 Ιουνίου 2016, για να δικάσει την από 1-12-2015

    (αριθμ. καταχ. ΑΒΕΜ: ΠΡΦ 1257/2-12-2015) προσφυγή

    της ................, κατοίκου ................................... (οδός .... αρ.....), η οποία παραστάθηκε με την πληρεξούσια δικηγόρο της Καλομοίρα Κωτσαλά

    ΚΑΤΑ του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών και παραστάθηκε με τον Δικαστικό Πληρεξούσιο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Περικλή Δεσύπρη, καταθέτοντας την από 2-6-2016 προβλεπόμενη δήλωση του άρθρου 133 παρ. 2 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

    Το Δικαστήριο αφού άκουσε το διάδικο που παραστάθηκε

    μελέτησε τη δικογραφία και

    σκέφτηκε σύμφωνα με το νόμο.

    1. Επειδή, για την άσκηση της κρινόμενης προσφυγής έχουν καταβληθεί τα νόμιμα παράβολα (βλ. τα Διπλότυπα Είσπραξης Τύπου-Α Σειράς Θ 0065128-36/1.12.2015 και 0067856-62,65/6.6.2016 της Δ.Ο.Υ. Χολαργού). 2. Επειδή, με την κρινόμενη προσφυγή, ζητείται παραδεκτώς η ακύρωση, λόγω παρόδου άπρακτης της σχετικής προθεσμίας των 120 ημερών που τίθεται από το άρθρο 63 παρ. 5 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας - ν. 4174/2013 (ΦΕΚ Α' 170), της τεκμαιρόμενης απόρριψης από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών, της με αριθ. πρωτ. 27687/11.6.2015 ενδικοφανούς προσφυγής, που άσκησε η προσφεύγουσα με την ιδιότητα της μοναδικής κληρονόμου του κατά την 11.7.2009 αποβιώσαντος πατρός της ...................., α) κατά των παρακάτω οκτώ (8) συναφών οριστικών πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικών ετών 2001 - 2008, του Προϊσταμένου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Χολαργού, οι οποίες εκδόθηκαν σε βάρος του προαναφερόμενου αποβιώσαντος πατρός της: 1) Της 199/15/48/11.5.2015, οικ. έτους 2001, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 73.564,53 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 88.277,44 €, 2) της 190/15/51/11.5.2015, οικ. έτους 2002, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 30.949,15 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 37.138,37 €, 3) της 191/15/45/11.5.2015, οικ. έτους 2003, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 82273,03 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 98.727,64 €, 4) της 192/15/60/11.5.2015, οικ. έτους 2004, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 124.463,43 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 149.356,12 €, 5) της 193/15/62/11.5.2015, οικ. έτους 2005, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 11.706,23 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 14.047,48 €, 6) της 200/15/37/11.5.2015, οικ. έτους 2006, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 526.050,20 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 631.260,24 €, 7) της 194/15/27/11.5.2015, οικ. έτους 2007, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 21.506,70 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 25.808,04 € και 8) της 195/15/23/11.5.2015, οικ. έτους 2008, με την οποία καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου 62.471,44 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 74.965,73 €, καθώς και β) κατά της 196/15/9/11.5.2015 συναφούς οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισού έκτακτης εισφοράς του άρθρου 18 του ν. 3758/2009, οικ. έτους 2008, του ίδιου Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ., με την οποία καταλογίστηκε σε βάρος του αποβιώσαντος πατρός της, έκτακτη εισφορά 5.000 € και πρόσθετος φόρος λόγω ανακρίβειας της δήλωσης 6.000 €.

    3. Επειδή, στην παρ. 1 του άρθρου 66 του ισχύοντος κατά τις κρίσιμες διαχειριστικές περιόδους Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.), ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151), ορίζεται ότι: "1. Ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας ελέγχει την ακρίβεια των επιδιδόμενων δηλώσεων και προβαίνει σε έρευνα για την εξακρίβωση των υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλει δήλωση. Για το σκοπό αυτό δικαιούται: α. ..., β. Να ζητεί από ... κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ... οποιαδήποτε πληροφορία θεωρεί αναγκαία για τη διευκόλυνση του ελεγκτικού έργου του, οι οποίοι υποχρεούνται να την παρέχουν. Για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής, οποιασδήποτε μορφής γενικό ή ειδικό απόρρητο αίρεται με πράξη του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από αίτημα του οργάνου που διενεργεί τον έλεγχο και σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων. γ. ...". Περαιτέρω, στο άρθρο 68 του ίδιου Κώδικα ορίζεται ότι: "1. Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας εκδίδει φύλλα ελέγχου προσδιορισμού του φόρου, τόσο γι' αυτούς που έχουν επιδώσει δηλώσεις, όσο και γι αυτούς που παρέλειψαν να επιδώσουν δήλωση... 2. Φύλλο ελέγχου και αν ακόμη έγινε οριστικό, δεν αποκλείει την έκδοση και κοινοποίηση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου, αν: α) από συμπληρωματικά στοιχεία, που περιήλθαν [με οποιονδήποτε τρόπο] σε γνώση του προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας εξακριβώνεται ότι το εισόδημα του φορολογουμένου υπερβαίνει αυτό που έχει περιληφθεί στο προηγούμενο φύλλο ελέγχου, β) η δήλωση που υποβλήθηκε ή τα έντυπα ή οι καταστάσεις που τη συνοδεύουν αποδεικνύονται ανακριβή ή γ) ... Στις πιο πάνω περιπτώσεις το νέο φύλλο ελέγχου εκδίδεται για το άθροισμα του εισοδήματος που προκύπτει από το προηγούμενο φύλλο ελέγχου, καθώς και αυτού που εξακριβώθηκε με βάση τα πιο πάνω στοιχεία. Αν εκδοθεί το πιο πάνω φύλλο ελέγχου, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 70. 3... 7...". [Η ρύθμιση της περ. α της παρ. 2 επαναλήφθηκε (με την απάλειψη της φράσης «με οποιονδήποτε τρόπο») με την παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3522/2006 (ΦΕΚ Α΄ 276/22-12-2006) που ισχύει, σύμφωνα με την περ. ζ του άρθρου 39 του ίδιου νόμου, για τα φύλλα ελέγχου που εκδίδονται από τη δημοσίευσή του και μετά]. Τέλος, στις παρ. 1 και 4 του άρθρου 84 του ίδιου Κώδικα, ορίζονται τα εξής: "1. Η κοινοποίηση φύλλου ελέγχου [...] δεν μπορεί να γίνει μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της δήλωσης. Το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή του φόρου παραγράφεται μετά την πάροδο της πενταετίας. 4. Το δικαίωμα του Δημοσίου για την ενέργεια αρχικής ή συμπληρωματικής φορολογικής εγγραφής και την επιβολή φόρων, πρόσθετων φόρων, για φορολογικές παραβάσεις, παραγράφεται μετά την πάροδο δεκαετίας, εφόσον η μη ενάσκησή του, έστω και κατά ένα μέρος, οφείλεται: α) [...] β) Σε οποιαδήποτε από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 68, ανεξάρτητα από το εάν έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί ή όχι, αρχικό φύλλο ελέγχου. Όταν τα συμπληρωματικά στοιχεία περιέρχονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας το τελευταίο έτος της παραγραφής, ο χρόνος αυτής παρατείνεται για ένα ακόμη ημερολογιακό έτος (Η φράση "ανεξάρτητα από το εάν έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί ή όχι, αρχικό φύλλο ελέγχου" προστέθηκε στην περ. β' της παρ. 4, με την παρ. 6 του άρθρου 13 του προαναφερόμενου ν. 3522/2006).

    4. Επειδή, από το συνδυασμό των προπαρατεθεισών διατάξεων συνάγεται ότι, εφόσον δεν υπάρχει αντίθετη νομοθετική ρύθμιση, δεν εμποδίζεται η φορολογική αρχή, έχοντας διενεργήσει στο παρελθόν έλεγχο στα βιβλία και στοιχεία του επιτηδευματία για ορισμένη χρήση και έχοντας ακόμη εκδώσει και σχετικό φύλλο ελέγχου προσδιορισμού φόρου, να επανέλθει και, ανεξάρτητα από την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής στις αφορώσες στη συγκεκριμένη χρήση φορολογίες, να διενεργήσει επαναληπτικό έλεγχο των βιβλίων και στοιχείων για την ίδια χρήση και, ακολούθως, να εκδώσει (και άλλη) πράξη, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα χρονικά πλαίσια της πενταετούς παραγραφής του δικαιώματός της (πρβλ. ΣτΕ 5133/1995 7μ., 6142/1996, 4264-5/2001, 3965/2012, 1623/2016). Δύναται, επίσης, η φορολογική αρχή να εκδώσει πράξη προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, βάσει συμπληρωματικών στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της δήλωσης, αρκεί η νέα πράξη να εκδοθεί και κοινοποιηθεί εντός της προβλεπομένης από το άρθρο 84 παρ. 4 του Κ.Φ.Ε. δεκαετούς προθεσμίας, σε οποιαδήποτε από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 68, «ανεξάρτητα από το εάν έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί ή όχι, αρχικό φύλλο ελέγχου». Η τελευταία αυτή φράση, που προστέθηκε, το πρώτον, όπως προαναφέρθηκε, με την παρ. 6 του άρθρου 13 του ν. 3522/2006, ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου αυτού (22.12.2006) και, όπως προκύπτει από το άρθρο 39 του ίδιου νόμου, δεν έχει αναδρομική ισχύ και δεν καταλαμβάνει εκκρεμείς υποθέσεις' επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει διευκρινιστικό χαρακτήρα. Συνεπώς, παρέπεται, ότι για τις χρήσεις που προηγούνται της δημοσίευσης του νόμου αυτού (δηλαδή, έως και τη χρήση 2006), για να έχει η φορολογική αρχή τη δυνατότητα να εκδώσει και να κοινοποιήσει στο φορολογούμενο φύλλο ελέγχου εντός της δεκαετίας της παραγραφής σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε., πρέπει, για τις χρήσεις αυτές, να συντρέχουν οι εξής δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να έχει προηγηθεί φορολογικός έλεγχος και να έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στο φορολογούμενο αρχικό φύλλο ελέγχου μέσα στην αρχική πενταετία παραγραφής τους της παρ. 1 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε και δεύτερον, αυτό να εκδοθεί και κοινοποιηθεί στο φορολογούμενο με βάση συμπληρωματικά (νέα) στοιχεία.

    5. Επειδή, εξάλλου, για τις χρήσεις που έπονται της δημοσίευσης του νόμου αυτού (2007 και εφεξής), προβλέφθηκε, δυνάμει της ως άνω προσθήκης στην περ. β' της παρ. 4 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε., η δυνατότητα της φορολογικής αρχής να εκδίδει και να κοινοποιεί και αρχικό φύλλο ελέγχου εντός δεκαετίας, εφόσον, βέβαια, περιήλθαν στη διάθεσή της συμπληρωματικά στοιχεία, κατά την έννοια του νόμου. Όπως, δε, γίνεται παγίως δεκτό από τη νομολογία, ως "συμπληρωματικά στοιχεία" επί τη βάσει των οποίων μπορεί να εκδοθεί συμπληρωματικό φύλλο ελέγχου θεωρούνται εκείνα τα οποία αποδεδειγμένα δεν είχε, ούτε μπορούσε να έχει δικαιολογημένα υπόψη του ο Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. κατά την αρχική φορολογική εγγραφή ή τη διοικητική επίλυση της διαφοράς και να αποκαλύπτουν πηγή εσόδων που δεν εκτιμήθηκε κατ' αυτήν. Ωστόσο, αποκλείεται η έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου με βάση στοιχεία τα οποία ήταν στη διάθεση του αρμόδιου Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. κατά την έκδοση του αρχικού φύλλου, έστω και αν αυτά δεν είχαν ληφθεί υπόψη κατά την έκδοση του φύλλου εκείνου (ΣτΕ 2703/1997, 574/2007, 3296/2008, 3951-3/2011). Επιπλέον, η φορολογική αρχή οφείλει να αποδείξει την ύπαρξη των συμπληρωματικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. οφείλει να αποδείξει ότι κατά την έκδοση του αρχικού φύλλου ελέγχου, τα στοιχεία αυτά ήταν άγνωστα σε αυτόν, είτε γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των στοιχείων εκείνων που όφειλε να ερευνήσει και να αξιολογήσει κατάλληλα κατά τον αρχικό έλεγχο, είτε γιατί δεν ήταν πλήρη, καθώς και ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλέψει την ύπαρξή τους. Συνεπώς, δεν αποτελούν "συμπληρωματικά στοιχεία" και ως εκ τούτου δεν δικαιολογούν την έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου, τα στοιχεία εκείνα τα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ των απαραιτήτων που υποβάλλονται σε έλεγχο και ήταν δυνατόν, εάν ήθελε η φορολογική αρχή, να ερευνήσει και ελέγξει κατά τον αρχικό έλεγχο (βλ. ΣτΕ 1359, 1360/1987, 529/1988, 46/1989, 2376, 2397/1990, 2473/1996, 2703/1997 κ.α.). Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία ή η φορολογική αρχή δεν επικαλείται ούτε αποδεικνύει την ύπαρξή τους, τότε δεν είναι νόμιμη η έκδοση συμπληρωματικών φύλλων ελέγχου.

    6. Επειδή, περαιτέρω, με τις παρακάτω διατάξεις, που αφορούν τις κρίσιμες διαχειριστικές περιόδους, προβλέφθηκε παράταση παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων εισοδήματος: α) Στο άρθρο 11 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ Α΄265/5-12-2006), ορίζεται ότι: «Οι προθεσμίες παραγραφής που λήγουν στις 31.12.2006 και 31.12.2007, ημερομηνίες μετά τις οποίες παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνονται μέχρι 31.12.2008. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και προικών», β) στο άρθρο 29 του ν. 3697/2008 (ΦΕΚ Α΄ 194/25-9- 2008), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 31.12.2008, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 31.12.2009. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και προικών», γ) στο άρθρο 10 του ν. 3790/2009 (ΦΕΚ Α΄ 143/7-8-2009), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 31.12.2009, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 30.6.2010», δ) στο άρθρο 82 του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ Α΄ 58/23-4-2010), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 30.6.2010, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 31.12.2010», ε) στο άρθρο 12 παρ. 7 του ν. 3888/2010 (ΦΕΚ Α΄ 175/30-9-2010), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 31.12.2010, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 31.12.2011», στ) στο άρθρο 18 παρ. 2 του ν. 4002/2011 (ΦΕΚ Α΄ 180/22-8-2011), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 31.12.2011, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 31.12.2012», ζ) στο άρθρο δεύτερο παρ. 1 του ν. 4098/2012 (ΦΕΚ Α΄ 249/20-12-2012), ορίζεται ότι: «Η προθεσμία παραγραφής που λήγει στις 31.12.2012, ημερομηνία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων, τελών και εισφορών, παρατείνεται μέχρι 31.12.2013», η) στο άρθρο 37 παρ. 5 του ν. 4141/2013 (ΦΕΚ Α' 81/5.4.2013), ορίζεται ότι: "Από τις ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογικών αντικειμένων των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι το χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων, επιβολής του φόρου και λοιπών καταλογιστικών πράξεων, παρατείνεται το δικαίωμα αυτό για δύο ακόμα έτη πέραν του χρόνου που ορίζεται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν για υποθέσεις για τις οποίες η προθεσμία παραγραφής λήγει από 31-12-2013 και μετά" και τέλος, θ) στο άρθρο 22 του ν. 4203/2013 (ΦΕΚ Α' 235/1.11.2013), ορίζεται ότι: "Οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών, που λήγουν στις 31.12.2013, παρατείνονται κατά δύο (2) έτη από τη λήξη τους στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) για υποθέσεις, για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία σε ελληνική δικαστική, φορολογική, ελεγκτική ή άλλη αρχή από άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες στα πλαίσια αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής ή συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου ή συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών ή συμβάσεις διοικητικής συνδρομής για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, ή εκκρεμεί, κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω ελληνικών αρχών η αποστολή στοιχείων, και β) για υποθέσεις, για τις οποίες έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος ή θα εκδοθούν μέχρι τις 31.12.2013 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης".

    7. Επειδή, εξάλλου, στην παράγραφο 3 του άρθρο 36 του ν. 4174/2013 "Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ Α΄ 170), ορίζεται ότι: "Εξαιρετικά, πράξη διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου για περιπτώσεις φοροδιαφυγής μπορεί να εκδοθεί εντός είκοσι (20) ετών από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης". Περαιτέρω, στο άρθρο 66 (ήδη 72) του ίδιου Κώδικα με τον τίτλο "Μεταβατικές διατάξεις", ορίζεται ότι: "1. Μετά την 1.1.2014, για υποθέσεις προσωρινού ή οριστικού φορολογικού ελέγχου, που αφορά χρήσεις, περιόδους, φορολογικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις πριν από την έναρξη ισχύος του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, εκδίδεται πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου. Για όσα αφορούν τα σχετικά με την έκδοση της πράξης εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα. 2. ... 11. Διατάξεις περί παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιεί φύλλα ελέγχου και πράξεις προσδιορισμού φόρου, τελών, εισφορών προστίμων, προϊσχύουσες του άρθρου 36 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, εξακολουθούν να έχουν εφαρμογή για τις χρήσεις, τις περιόδους, τις υποθέσεις και τις φορολογικές υποχρεώσεις τις οποίες αφορούν. Κατ' εξαίρεση, οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 36 εφαρμόζονται και για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, η οποία διαπράχθηκε πριν την εφαρμογή του Κώδικα, εάν, κατά τη θέση αυτού σε ισχύ, το δικαίωμα του Δημοσίου δεν έχει παραγραφεί. Όπου σε κείμενες διατάξεις ουσιαστικού φορολογικού δικαίου, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, προβλέπεται προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιεί φύλλα ελέγχου, πράξεις προσδιορισμού φόρου, τελών, εισφορών, πράξεις επιβολής προστίμων και κάθε άλλη συναφή πράξη, η παραγραφή διακόπτεται με την έκδοσή τους. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται και σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σε πρώτο βαθμό". (Η λέξη «προστίμων,» του πρώτου εδαφίου και το τελευταίο εδάφιο της παρ.11 προστέθηκαν με την υποπαρ. Δ.2 περ.18.β του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014, ΦΕΚ Α' 85/7.4.2014. Σύμφωνα δε με την περ. 24 της αυτής υποπαραγράφου: "24. Οι διατάξεις των περιπτώσεων της παρούσας υποπαραγράφου, εφαρμόζονται και ισχύουν από την 1.1.2014, εκτός εάν διαφορετικά ορίζεται σε αυτές").

    8. Επειδή, η αρχή της ασφάλειας του δικαίου, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και ιδίως από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1 και 25 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος (πρβλ. ΑΕΔ 14/2013, ΣτΕ 2034/2011 Ολομ., 4731/2014, 640/2015 κ.ά.) και ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου (ΣτΕ 2034/2011 Ολομ., 1508/2002, 3777/2008, 4731/2014, 640/2015 κ.ά.), επιβάλλει, ιδίως, τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των διατάξεων (πρβλ. ΣτΕ 2811/2012 7μ., 144, 1976/2015 με τις εκεί παραπομπές σε νομολογία ΔΕΕ και ΕΔΔΑ) και πρέπει να τηρείται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους (πρβλ. ΣτΕ 144, 1976/2015). Ειδικότερα, η πιο πάνω θεμελιώδης αρχή απαιτεί η κατάσταση του φορολογουμένου, όσον αφορά την εκ μέρους του τήρηση των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας, να μην μπορεί να τίθεται επ' αόριστον εν αμφιβόλω. Συνακόλουθα, για τον καταλογισμό παραβάσεων των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας απαιτείται να εφαρμόζεται προθεσμία παραγραφής, η οποία, προκειμένου να εκπληρώνει τη συνιστάμενη στη διασφάλιση της πιο πάνω αρχής λειτουργία της, πρέπει να ορίζεται εκ των προτέρων και να είναι επαρκώς προβλέψιμη από τον ενδιαφερόμενο, δύναται, δε, κατ' εξαίρεση - υπό τον όρο της συνδρομής ειδικώς τεκμηριωμένων περιστάσεων-, η οποία είναι στενώς ερμηνευτέα, να παραταθεί. Η παραγραφή αυτή πρέπει επίσης, να έχει, συνολικά, εύλογη διάρκεια, δηλαδή να συνάδει προς την αρχή της αναλογικότητας, ώστε, αφενός, να επιτρέπει τον αποτελεσματικό έλεγχο της εκ μέρους των φορολογουμένων τήρησης των φορολογικών τους υποχρεώσεων, χωρίς όμως να ενθαρρύνει απραξία των φορολογικών αρχών, και αφετέρου να μην αφήνει τους μεν φορολογουμένους έκθετους σε μακρά περίοδο ανασφάλειας δικαίου -που αποτελεί παράγοντα αποτρεπτικό για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων με δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη, γενικότερα, και της εθνικής οικονομίας- και στον κίνδυνο να μην είναι πλέον σε θέση, μετά την παρέλευση μακρού χρόνου από το γεγονός που γεννά τη φορολογική υποχρέωση και την κτήση του διαφυγόντος τη φορολογία περιουσιακού οφέλους, να αμυνθούν προσηκόντως έναντι σχετικού ελέγχου, το δε Δημόσιο έκθετο στον κίνδυνο αδυναμίας είσπραξης τυχόν βεβαιούμενων ποσών φόρων (πρβλ ΣτΕ 1623,1625/2016 7μελής, 888, 890/2016 παραπεμπτικές στην επταμελή σύνθεση).

    9. Επειδή, από την παραπάνω διάταξη του άρθρου 84 παρ. 1 του ισχύοντος κατά τις κρίσιμες φορολογικές περιόδους Κ.Φ.Ε. συνάγεται ότι το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή φόρου εισοδήματος παραγράφεται μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της σχετικής δήλωσης, με την έννοια ότι μέσα στην πενταετία αυτή πρέπει να εκδοθεί και κοινοποιηθεί στον υπόχρεο το σχετικό φύλλου ελέγχου φόρου εισοδήματος. Περαιτέρω, από την προπαρατεθείσα διάταξη του άρθρου 11 του ν. 3513/2006 προκύπτει ότι η παράταση παραγραφής μέχρι 31-12-2008 αφορά μόνον τις φορολογικές υποθέσεις, στις οποίες η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου έληγε πρωτογενώς στις 31-12-2006 και 31-12-2007, δηλαδή, αφορά τις υποθέσεις των χρήσεων 2000 και 2001. Εξάλλου, από τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του άρθρου 29 του ν. 3697/2008, του άρθρου 10 του ν. 3790/2010, του άρθρου 82 του ν. 3842/2010, του άρθρου 12 παρ. 7 του ν. 3888/2010, του άρθρου 18 παρ. 2 του ν. 4002/2011 και του άρθρου δεύτερου παρ. 1 του ν. 4098/2012, που προπαρατέθηκαν, προκύπτει ότι οι παρατάσεις αυτές αφορούν τις φορολογικές υποθέσεις, στις οποίες η προθεσμία παραγραφής έληγε πρωτογενώς στις 31-12-2008, 31- 12-2009, 30-6-2010, 31-12-2010, 31-12-2011 και 31-12-2012 και όχι και τις φορολογικές υποθέσεις στις οποίες η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου έληγε στις ανωτέρω ημερομηνίες, μετά από την προηγηθείσα παράταση του άρθρου 11 του ν. 3513/2006. Αντίθετη ερμηνεία των τελευταίων αυτών διατάξεων, ότι δηλαδή οι περαιτέρω διαδοχικές (έξι) παρατάσεις της ως άνω προθεσμίας αφορούν όλες τις φορολογικές υποθέσεις, στις οποίες η εν λόγω προθεσμία έληγε όχι μόνο πρωτογενώς αλλά και κατά παράταση, θα ήταν ευθέως αντισυνταγματική, διότι θα παραβίαζε την αρχή της ασφάλειας του δικαίου, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και ιδίως από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1 και 25 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος, ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην προηγούμενη σκέψη.

    10. Επειδή, τέλος, στο άρθρο 18 του ν. 3758/2009 (ΦΕΚ Α' 68), υπό τον τίτλο "Έκτακτη Οικονομική Εισφορά", ορίζονται τα εξής: "1. α. Επιβάλλεται έκτακτη εφάπαξ εισφορά στο εισόδημα των φυσικών προσώπων που φορολογούνται κατά τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994), ... β. Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ... των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008 εφόσον αυτό είναι εξήντα χιλιάδες ευρώ (60.000 €) και άνω. γ. ... 2. Η έκτακτη εφάπαξ εισφορά καθορίζεται στο ποσό των ... πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για εισόδημα από εκατόν πενήντα χιλιάδες ένα ευρώ (150.001 €) έως τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000 €), ... 3. α. Η εισφορά του παρόντος βεβαιώνεται οίκοθεν από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για τη φορολογία του φυσικού προσώπου ... με βάση τους τίτλους βεβαίωσης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 74 του Κ.Φ.Ε. β. ... γ. ... δ. Οι διατάξεις των άρθρων 66, 67, 68, 69, 70, 71, 74, 75, 84 και 85 του Κ.Φ.Ε, καθώς και του ν. 2717/1999 (ΦΕΚ 97 Α'), όπως ισχύουν, εφαρμόζονται αναλόγως και για την επιβολή αυτής της εισφοράς, επιφυλασσομένων όσων ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους. Η εισφορά που προκύπτει μετά από έλεγχο που διενεργείται από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μπορεί να επιβάλλεται και με το οικείο φύλλο ελέγχου της φορολογίας εισοδήματος. 4. ...".

    11. Επειδή, στην προκείμενη περίπτωση από τα στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνoνται οι από 11.5.2015 εκθέσεις μερικού ελέγχου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος οικονομικών ετών 2001 έως 2008 και έκτακτης εισφοράς άρθρου 18 ν. 3758/2009, οικον. έτους 2008, των αρμοδίων υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Χολαργού, προκύπτουν τα ακόλουθα: Με την ΑΒΜ ΕΟΕΛΛ 48/2014 Εισαγγελική Παραγγελία παραδόθηκε στον Έλεγχο το 3493/5-02-2014 εμπιστευτικό έγγραφο μαζί με οπτικό ψηφιακό δίσκο (CD) που περιελάμβανε: 1) Στοιχεία στα οποία ο φορολογούμενος πατέρας της προσφεύγουσας φέρεται κάτοχος τραπεζικών λογαριασμών ή και λοιπών προϊόντων στην τράπεζα ...... στη Γενεύη (Λίστα Λαγκάρντ), κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2005 μέχρι και το Φεβρουάριο του έτους 2007 και συγκεκριμένα κάτοχος του λογαριασμού ............, με υπόλοιπα λογαριασμού: Δεκέμβριος 2005 1.422.344,38 δολλάρια ΗΠΑ (USD), Δεκέμβριος 2006 1.435.780.22 USD και Φεβρουάριος 2007 1.478.169,79 USD και 2) Στοιχεία από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα ανά τράπεζα και τραπεζικό λογαριασμό των οποίων είναι κάτοχος ο ως άνω φορολογούμενος από το έτος 1997 έως το έτος 2011. Στη συνέχεια, ύστερα από την 6/0/1151/10-4-2014 Εντολή του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Χολαργού, ο Έλεγχος διερεύνησε τα οικονομικά δεδομένα και τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις του παραπάνω φορολογουμένου κατά τα οικονομικά έτη 2001 έως και 2008 (χρήσεις 2000 - 2007). Ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε προαποβιώσει στις 11-7- 2009, υπέβαλε δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος μαζί με τη σύζυγο του (η οποία δεν ελέγχεται) στη Δ.Ο.Υ. Ψυχικού και από αυτές προκύπτει ότι τα κύρια εισοδήματά του αποτελούσαν εισοδήματα "φορολογημένα κατά ειδικό τρόπο" (Κ.Α. 659), δηλαδή, αφορούσαν έσοδα από τόκους, κέρδη πώλησης μετοχών, τοκομερίδια, κέρδη από REPOS και λοιπά επενδυτικά προϊόντα. Ο εν λόγω φορολογούμενος υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Εκκαθαριστής της κατά την 30.12.2005 λυθείσας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "...................Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Υφασμάτων", επίσης, μέλος του Δ.Σ. της ΑΒΕΕΥ με την επωνυμία "Αφοι ............", καθώς και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία "............". Σε επισυναπτόμενους στην οικεία Έκθεση Ελέγχου λεπτομερείς και αναλυτικούς πίνακες απεικονίζεται η ακίνητη και κινητή περιουσία του φορολογουμένου, καθώς και η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών σε Τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού στις οποίες αυτός ήταν δικαιούχος, ατομικά ή από κοινού με άλλα πρόσωπα, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2000 - 31.12.2007. Επίσης, διατηρούσε χαρτοφυλάκιο μετοχών με σημαντική κίνηση και είχε στην κατοχή του, πριν από το έτος 2000, 63.600 ονομαστικές μετοχές της ως άνω εταιρείας "............", οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 40% της εταιρείας, καθώς και 37.888 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας "....................", τις οποίες είχε αγοράσει κατά το έτος 1992. Μετά την επεξεργασία των στοιχείων που είχε στη διάθεσή του ο Έλεγχος, των κινήσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων και των φορολογικών δηλώσεων του φορολογουμένου για τα έτη ελέγχου, καθώς και από τα στοιχεία των δηλώσεων προηγουμένων ετών, οι οποίες μελετήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί η τραπεζική θέση του ελεγχομένου κατά την έναρξη του ελέγχου την 1.1.2000, ο Έλεγχος κατέληξε σε μια λίστα πρωτογενών συναλλαγών του φορολογουμένου, την οποία έθεσε υπόψη της προσφεύγουσας κόρης του, ως μοναδικής πλέον κληρονόμου του, καλώντας την, με το 38790/25.7.2014 έγγραφο, για παροχή διευκρινίσεων. Συγκεκριμένα, η προσφεύγουσα κλήθηκε να παράσχει κάθε επαρκή διευκρίνιση 1) για όλες τις πρωτογενείς συναλλαγές, αιτιολογώντας την προέλευση των κατατεθέντων χρηματικών ποσών που εμφανίζονται στις συνημμένες (23) σελίδες (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) (από ηλεκτρονικό αρχείο τραπεζών), 2) του τρόπου πληρωμής (μετρητά, επιταγή κλπ) της πραγματικής αξίας των ακινήτων που αγοράστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2000 έως 31/12/2007 (συνημμένη κατάσταση αγορών ακινήτων ΠΙΝΑΚΑΣ 2) υποδεικνύοντας και τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρηματικά ποσά, που αφορούν τις προαναφερθείσες αγορές, 3) τον τρόπο και το χρόνο απόκτησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων που εμφανίζονται στο ΕΤΑΚ του 2008 (εκτός των αγορών στο διάστημα 2000-2007), καθώς και τη χρήση αυτών για τα ελεγχόμενα έτη, 4) του τρόπου πληρωμής (μετρητά, επιταγή κλπ) της πραγματικής αξίας των αυτοκινήτων-δίτροχων που αγοράστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2000 έως 31/12/2007 (συνημμένη κατάσταση αγορών ΠΙΝΑΚΑΣ 3) υποδεικνύοντας και τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρηματικά ποσά, που αφορούν τις προαναφερθείσες αγορές, 5) τον τρόπο και το χρόνο απόκτησης των ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ΑΦΟΙ ..........ΑΒΕΕΥ ΑΦΜ .................. και 6) να γνωρίσει τις συναλλαγές που είχε ο πατέρας της ................... με την εταιρεία ........... με έδρα την Γενεύη της Ελβετίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα παραστατικά, καθώς επίσης και τις καταθέσεις (εμβάσματα κλπ) που πραγματοποιήθηκαν στην HSBC στην Γενεύη Ελβετίας μέσω των παρακάτω ΙΒΑΝ: ................................ 3. Η προσφεύγουσα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ελέγχου και παρείχε διευκρινίσεις με τα με αριθμό πρωτ. 44472/19-09-2014 και 45202/24-09-2014 απαντητικά υπομνήματά της. Στη συνέχεια, ο Έλεγχος προχώρησε στην έκδοση προσωρινών πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος για τα οικ. έτη 2001 έως 2008, σύμφωνα με το ν. 4174/2013 (Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας), οι οποίες απεστάλησαν στην προσφεύγουσα μαζί με το με αριθ. πρωτ. 48650/21-10-2014 Σημείωμα διαπιστώσεων (άρθρο 28 του ν. 4174/2013), καθώς και κλήση προς ακρόαση (άρθρο 6ν. 2690/1999) ότι διαπιστώθηκαν φορολογητέα εισοδήματα πλέον των δηλωθέντων που συνιστούν προσαύξηση περιουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 3 του Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει. Επίσης, της απεστάλη και το 66/11-2-2015 Συμπληρωματικό Σημείωμα Διαπιστώσεων ως προς τα οικ. έτη 2003 και 2006. Η προσφεύγουσα, ανταποκρινόμενη στις παραπάνω κλήσεις, απάντησε με τα 51260/10-11-2014 και 9200/3-3-2015 Υπομνήματά της στις διαπιστώσεις του Ελέγχου. Τέλος, ο Έλεγχος, αφού έλαβε υπόψη του τους ισχυρισμούς που προέβαλε η προσφεύγουσα με τα υπομνήματά της σε συνδυασμό με τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, τον έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και τα παραστατικά που είχε στη διάθεσή του από

    τα τραπεζικά ιδρύματα και τις ελεγκτικές εταιρείες, προέβη στη συνέχεια, μετά την παράθεση σχετικών πινάκων, στην αναδιαμόρφωση και τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογουμένου, ανά χρήση, ως εξής: Οικ. έτος 2001 (χρήση 1.1 - 31.12.2000) 61.462.475 δρχ, οικ. έτος 2002 (χρήση 1.1 - 31.12.2001) 30.212.698 δρχ, οικ. έτος 2003 (χρήση 1.1 - 31.12.2002) 219.582,58 €, οικ. έτος 2004 (χρήση 1.1 - 31.12.2003) 325.183,58 €, οικ. έτος 2005 (χρήση 1.1 - 31.12.2004) 43.290,57 €, οικ. έτος 2006 (χρήση 1.1 - 31.12.2005) 1.329.313 €, οικ. έτος 2007 (χρήση 1.1 - 31.12.2006) 67.954,24 € και οικ.έτος 2008 (χρήση 1.1-31.12.2007) 173.691,10 €. Βάσει των ανωτέρω, στις 11/5/2015, εκδόθηκαν αντίστοιχα σε βάρος του παραπάνω φορολογουμένου από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Χολαργού και κοινοποιήθηκαν στις 13/5/2015, οι οκτώ (8) οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικ. ετών 2001 - 2008 και η μια (1) οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού έκτακτης εισφοράς του άρθρου 18 του ν. 3758/2009, οικ. έτους 2008, του ίδιου Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ., με τις οποίες καταλογίστηκαν οι διαφορές κυρίου φόρου και εισφοράς, καθώς και ο πρόσθετος φόρος και πρόσθετη εισφορά, που προαναφέρθηκαν στην 2η σκέψη της παρούσας. Στη συνέχεια η προσφεύγουσα άσκησε την 27687/11.6.2015 ενδικοφανή προσφυγή κατά των παραπάνω πράξεων, ενώ, κατά της τεκμαιρόμενης απόρριψης αυτής άσκησε την κρινόμενη προσφυγή.

    12. Επειδή, με την κρινόμενη προσφυγή, προβάλλεται ότι το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή του ένδικου φόρου για όλες ανεξαιρέτως τις ένδικες χρήσεις, καθώς και της έκτακτης εισφοράς οικον. έτους 2008, έχει υποπέσει σε παραγραφή. Εξάλλου, το Δημόσιο, με την από 10.2.2016 Έκθεση απόψεων και το από 8.6.2016 Υπόμνημα, που έχει κατατεθεί νομίμως, προβάλλει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής του δικαιώματός του για έκδοση και κοινοποίηση των πράξεων καταλογισμού των ένδικων φόρων και της εισφοράς. Και τούτο γιατί, βάσει των διατάξεων των νόμων που προπαρατέθηκαν, αφενός, έχει παραταθεί η εκ του άρθρου 84 παρ. 1 του Κ.Φ.Ε. πενταετής παραγραφή του δικαιώματός του και καταλαμβάνει όλες τις ένδικες χρήσεις. Αφετέρου, το ίδιο δικαίωμά του δεν έχει υποπέσει επίσης ούτε στη δεκαετή παραγραφή της παρ. 4 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε., λόγω ύπαρξης συμπληρωματικών στοιχείων που περιήλθαν εν προκειμένω στη διάθεσή του εκ των υστέρων α) από τις αρχές της Γαλλίας και αφορούν πρόσωπα που τηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα της Ελβετίας ...... στη Γενεύη ("λίστα Λαγκάρντ"), μεταξύ των οποίων ήταν και ο πατέρας της προσφεύγουσας και β) από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, ανά τράπεζα και τραπεζικό λογαριασμό, των οποίων είναι κάτοχος ο ως άνω φορολογούμενος από το έτος 1997 έως το έτος 2011. Τέλος, κατά το Δημόσιο, ούτε η προβλεπόμενη και εφαρμοστέα εν προκειμένω εικοσαετής παραγραφή του άρθρου 36 παρ. 3 του ν. 4174/2013 έχει παρέλθει και συνεπώς και εκ του λόγου τούτου δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμά του προς καταλογισμό των ένδικων φόρων και της εισφοράς. Ειδικότερα, ως προς την ως άνω δεκαετή παραγραφή προβάλλει, ότι προ της λήξεως της παραγραφής αυτής, με την υπ' αρ. 283/4.10.2012 εισαγγελική παραγγελία, ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πατέρα της προσφεύγουσας, λόγω στοιχείων που παρελήφθησαν από τις αρχές της Γαλλίας και αφορούν πρόσωπα που τηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα της Ελβετίας ..... μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος, ακολούθως, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος με το ABM ΕΟΕ 48/2014 έγγραφό του ζήτησε τον ορισμό υπαλλήλων για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου και προς τούτο εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1151/10.4.2014 εντολή ελέγχου, δυνάμει της οποίας ενεργήθηκε έλεγχος στην προσφεύγουσα και στον πατέρα της ..................... και εξεδόθησαν οι πιο πάνω πράξεις, οι οποίες επιδόθηκαν στην προσφεύγουσα, στις 13-5-2015.

    13. Επειδή, το Δικαστήριο, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν στην σκέψη 9, λαμβάνει υπόψη τα εξής: α) Ότι ο χρόνος παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου κατ' άρθρο 84 παρ. 1 του Κ.Φ.Ε. για την έκδοση και κοινοποίηση 1) της 199/15/48/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2001 (χρήση 2000), άρχισε στις 31-12-2001, δηλαδή στο τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της σχετικής δήλωσης και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2006, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3513/2006, μόνο μέχρι τις 31-12-2008, 2) της 190/15/51/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2002 (χρήση 2001), άρχισε στις 31-12-2002 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2007, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3513/2006, μόνο μέχρι τις 31-12-2008, 3) της 191/15/45/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2003 (χρήση 2002), άρχισε στις 31-12-2003 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2008, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 3697/2008 μέχρι την 31-12-2009, 4) της 192/15/60/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2004 (χρήση 2003), άρχισε στις 31-12-2004 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2009, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 3790/2009 και του άρθρου 82 του ν. 3842/2010 μέχρι την 31-12-2010, 5) της 193/15/62/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2005 (χρήση 2004), άρχισε στις 31-12-2005 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2010, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 7 του ν. 3888/2010 μέχρι την 31-12-2011, 6) της 200/15/37/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2006 (χρήση 2005), άρχισε στις 31-12-2006 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2011, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 2 του ν. 4002/2011 μέχρι την 31-12-2012, 7) της 194/15/93/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2007 (χρήση 2006), άρχισε στις 31-12-2007 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2012, αλλά, παρατάθηκε νομίμως, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.4098/2012 μέχρι την 31-12-2013, 8) της 195/15/93/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2008 (χρήση 2007), άρχισε στις 31-12-2008 και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2013 και 9) της 196/15/9/11.5.2015 οριστικής πράξης διορθωτικού προσδιορισμού έκτακτης εισφοράς του άρθρου 18 του ν. 3758/2009, οικ. έτους 2008, άρχισε στις 31-12-2008 (χρήση 2007) και έληγε με την πάροδο της πενταετίας στις 31-12-2013, β) ότι η παράταση των δύο ετών που προβλέπεται από το άρθρο 37 παρ. 5 του ν. 4141/2013 ισχύει για υποθέσεις για τις οποίες η προθεσμία παραγραφής λήγει από 31/12/2013 και μετά και για τις οποίες θα έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι την ημερομηνία παραγραφής και συνεπώς, δεν ισχύει η παράταση αυτή, εφόσον, για τις κρινόμενες χρήσεις 2006 και 2007, η παραγραφή έληξε στις 31-12-2013, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, χωρίς να έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι την ημερομηνία αυτή και γ) ότι η παράταση των δύο ετών που προβλέπεται στο άρθρο 22 του ν. 4203/2013, αφορά μεν τις χρήσεις 2006 και 2007, η παραγραφή οποίων έληγε στις 31-12-2013, όμως, δεν εφαρμόζεται στην προκείμενη περίπτωση, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτής και συγκεκριμένα, να έχουν αποσταλεί μέχρι 31-12-2013, στοιχεία σε ελληνική δικαστική, φορολογική, ελεγκτική ή άλλη αρχή από άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες ή να εκκρεμεί, κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω ελληνικών αρχών η αποστολή στοιχείων, ή να έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, εντολή ελέγχου κλπ μέχρι την ημερομηνία αυτή (31-12-2013). Και τούτο, διότι με την ΑΒΜ ΕΟΕΛΛ 48/2014 Εισαγγεική Παραγγελία παραδόθηκε στον Έλεγχο το 3493/5-02-2014 εμπιστευτικό έγγραφο μαζί με οπτικό ψηφιακό δίσκο (CD, ενώ, ακολούθως, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1151/10.4.2014 εντολή ελέγχου και όχι από την έκδοση της υπ' αρ. 283/4.10.2012 εισαγγελικής παραγγελίας, όπως αναποδείκτως διατείνεται το Δημόσιο, απορριπτομένου του σχετικού ισχυρισμού του. Επομένως, όλες οι ένδικες πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος που αφορούν τις χρήσεις 2000 - 2007 και έκτακτης εισφοράς για τη χρήση 2007, που εκδόθηκαν στις 11-5-2015 και κοινοποιήθηκαν στην προσφεύγουσα στις 13-5-2015, δηλαδή, μετά τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής αυτών, που έληγε, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, στις 31-12-2008, 31-12-2008, 31-12-2009, 31-12-2010, 31- 12-2011, 31-12-2012, 31-12-2013 και 31-12-2013 αντίστοιχα, το δικαίωμα του Δημοσίου έχει υποπέσει στη βασική πενταετή παραγραφή του άρθρου 84 παρ. 1 του Κ.Φ.Ε., όπως αυτή παρατάθηκε νομίμως, κατά το βάσιμο ισχυρισμό της προσφεύγουσας.

    14. Επειδή, περαιτέρω, και ο ισχυρισμός του Δημοσίου ότι το δικαίωμά του προς καταλογισμό φόρου δεν έχει υποπέσει στη δεκαετή παραγραφή της παρ. 4 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε., λόγω ύπαρξης εν προκειμένω συμπληρωματικών στοιχείων, που περιήλθαν εκ των υστέρων, δηλαδή, μετά την πάροδο της πενταετίας, στη διάθεσή του, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος. Και τούτο, γιατί α) όσον αφορά τις ένδικες χρήσεις 2000 έως 2006, όπως έγινε δεκτό στη σκέψη 4, δεν είχε προηγηθεί φορολογικός έλεγχος, ούτε εκδοθεί και κοινοποιηθεί στο φορολογούμενο αρχικό φύλλο ελέγχου μέσα στην αρχική (βασική) πενταετία παραγραφής τους της παρ. 1 του άρθρου 84 του Κ.Φ.Ε και τις νόμιμες παρατάσεις αυτής, που έληγε, όπως προαναφέρθηκε, στις 31-12-2008, 31-12-2008, 31-12-2009, 31- 12-2010, 31-12-2011, 31-12-2012, 31-12-2013 αντίστοιχα, ώστε να είναι δυνατή η έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου με βάση συμπληρωματικά στοιχεία και β) όσον αφορά τη χρήση 2007, η φορολογική αρχή δύναται, κατά παρέκταση της πενταετούς βασικής παραγραφής, να εκδώσει αρχικό φύλλο ελέγχου εντός δεκαετίας με βάση συμπληρωματικά στοιχεία. Όμως, όπως προκύπτει από τον πίνακα 8 που παρατίθεται στη σελ. 83 και επόμ. της οικείας Έκθεσης Ελέγχου και αφορά τη χρήση αυτή, η διαφορά προς καταλογισμό σε βάρος του παραπάνω φορολογουμένου κατά τη χρήση αυτή, ανερχόμενη σε 169.705,22 €, ουδόλως αφορά συναλλαγές του με την προαναφερόμενη αλλοδαπή τράπεζα, αντίθετα αφορά τις αναφερόμενες ως πρωτογενείς καταθέσεις του σε ημεδαπές τράπεζες. Συνεπώς, η ως άνω διαφορά δεν στηρίζεται, κατ' αρχήν, για τη χρήση αυτή, σε συμπληρωματικά στοιχεία από την αλλοδαπή τράπεζα. Περαιτέρω, ως προς τις καταθέσεις του πατέρα της προσφεύγουσας στις ημεδαπές τράπεζες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας διέθετε, βάσει της προπαρατεθείσας διάταξης του άρθρου 66 του Κ.Φ.Ε., τη δυνατότητα να ζητεί από κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πληροφορίες για τις τραπεζικές καταθέσεις του φορολογουμένου, αίροντας κατ' αυτό τον τρόπο το τραπεζικό απόρρητο, μέσα στην πενταετή παραγραφή του δικαιώματός του. Κατά συνέπεια, τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων του φορολογουμένου στις ημεδαπές τράπεζες ευρίσκονταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του φορολογικού ελέγχου ή, τουλάχιστον, ο φορολογικός έλεγχος μπορούσε ανά πάσα στιγμή να λάβει γνώση αυτών. Για τον λόγο αυτό, τα εν λόγω στοιχεία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως στοιχεία τα οποία δεν είχε, ούτε μπορούσε να έχει δικαιολογημένα υπόψη του ο έφορος κατά τον αρχικό έλεγχο ή την αρχική φορολογική εγγραφή. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων του πατέρα της προσφεύγουσας, ανεξαρτήτως του αν στοιχειοθετούν την απόκτηση εισοδήματος, δεν μπορούν να θεωρηθούν «συμπληρωματικά» φορολογικά στοιχεία υπό την έννοια της διάταξης του άρθρου 68 παρ. 2 του Κ.Φ.Ε., προκειμένου να δικαιολογήσουν την έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου ή την παράταση της παραγραφής.

    15. Επειδή, τέλος, ούτε η εικοσαετής παραγραφή του άρθρου 36 παρ. 3 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013) μπορεί να εφαρμοστεί εν προκειμένω. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 (ήδη, 72) παρ. 11 του εν λόγω Κώδικα, που προπαρατέθηκαν, οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 36 του ίδιου Κώδικα περί εικοσαετούς παραγραφής για περιπτώσεις φοροδιαφυγής εφαρμόζονται εάν κατά τη θέση αυτού σε ισχύ (1.1.2014) το δικαίωμα του Δημοσίου δεν έχει παραγραφεί. Επομένως, εφόσον, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, το δικαίωμα του Δημοσίου για όλες τις κρινόμενες χρήσεις είχε παραγραφεί μέχρι τις 31.12.2013, δηλαδή, πριν από την έναρξη ισχύος του παραπάνω Κώδικα, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος ο σχετικός ισχυρισμός του Δημοσίου.

    16. Επειδή, με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη, ότι το δικαίωμα του Δημοσίου για τον καταλογισμό σε βάρος της προσφεύγουσας φόρου εισοδήματος με τις ένδικες πράξεις για τις χρήσεις 2000-2007, καθώς και την επιβολή έκτακτης εισφοράς για τη χρήση 2007, έχει παραγραφεί, αφού κατά την έκδοση και κοινοποίηση των ένδικων πράξεων είχε παρέλθει η πενταετής προθεσμία, κατ' άρθρο 84 παρ. 1 του ΚΦΕ, όπως αυτή παρατάθηκε νομίμως και ότι, στην προκείμενη περίπτωση, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ούτε για τη δεκαετή παραγραφή του δικαιώματός του βάσει συμπληρωματικών στοιχείων του άρθρου 84 παρ. 4 του ΚΦΕ, αλλά ούτε και για την εικοσαετή παραγραφή του άρθρου 36 παρ. 3 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, κρίνει ότι η τεκμαιρόμενη απόρριψη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών της με αριθ. πρωτ. 27687/11.6.2015 ενδικοφανούς προσφυγής, που άσκησε η προσφεύγουσα κατά των ένδικων πράξεων, πρέπει, όπως βασίμως προβάλλεται με την προσφυγή, να ακυρωθεί. Περαιτέρω, πρέπει να αποδοθούν στην προσφεύγουσα τα καταβληθέντα παράβολα, ενώ, μετ' εκτίμηση των περιστάσεων, να απαλλαγεί το Δημόσιο από τα δικαστικά έξοδα της προσφεύγουσας.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

    Δέχεται την προσφυγή.

    Ακυρώνει την τεκμαιρόμενη απόρριψη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επίλυσης

    Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου

    Οικονομικών, της με αριθ. πρωτ. 27687/11.6.2015 ενδικοφανούς προσφυγής της προσφεύγουσας

    κατά των ένδικων πράξεων.

    Διατάσσει να αποδοθούν τα καταβληθέντα παράβολα στην προσφεύγουσα. Και

    Απαλλάσσει το Ελληνικό Δημόσιο από τα δικαστικά έξοδα της προσφεύγουσας.

    Κρίθηκε και αποφασίστηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου και 7 Νοεμβρίου 2016.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΕΡΒΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΙΓΛΑΚΗ

    Η απόφαση και δημοσιεύτηκε στην ίδια πόλη σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο

    ακροατήριο του Δικαστηρίου στις 9 Δεκεμβρίου 2016.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΙΚΗ ΣΠΗΛΙΟΥ-ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ


    πηγη: directnews.gr