27 Δεκεμβρίου 2016

Ντροπή του. Αλλά πιο πολύ ντροπή στην κοινωνία που εξέλεξε ένα τέτοιο άνθρωπο ως Πρωθυπουργό της.

Αγένεια και απουσία οποιασδήποτε δόσης αστικού πολιτισμού (δεν είναι καλά στην ψυχή τους) και ασύστολος εθνικισμός (τα πλεονάσματα ψυχής του ελληνικού λαού)

Είθισται στο τέλος μιας χρονιάς να γεμίζουν τα μέσα ενημέρωσης με ανασκοπήσεις για το έτος που πέρασε. Στην Ελλάδα του 2016 προς το 2017 είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, γιατί δεν χρειάζεται καμία βασανιστική ανασκόπηση για να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε και πού πάμε. Δεν χρειάζεται να εντρυφήσουμε, να ανοίξουμε αρχεία και υπολογιστές για να  μιλήσουμε για το τι συνέβη στη χώρα μέσα στο 2016. Φρόντισε ο Πρωθυπουργός με τις απίστευτες δηλώσεις του γι’ όσους «δεν είναι καλά στην ψυχή τους» να συμπυκνώσει σε λίγες λέξεις την ουσία αυτού του πράγματος που μας κυβερνά. Μας τα προσέφερε όλα ο Πρωθυπουργός στο πιάτο.
Ο κ. Τσίπρας, «ευχόμενος» στους Γερμανούς, δήλωνε: «Κι επειδή είναι γιορτές, τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Γιατί όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις χώρες τους, στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο. Όσα πλεονάσματα κι αν έχουν κάποιες χώρες, δεν θα πιάσουν ποτέ τα πλεονάσματα ψυχής του ελληνικού λαού».
Αυτή η δήλωση είναι συμπύκνωση αυτού που μας κυβερνά σήμερα. Η αγένεια και η απουσία οποιασδήποτε δόσης αστικού πολιτισμού από τη μια μεριά (δεν είναι καλά στην ψυχή τους) και ο ασύστολος εθνικισμός από την άλλη (τα πλεονάσματα ψυχής του ελληνικού λαού). Θύμισε εδώ τους ντοπαρισμένους αθλητές και αθλήτριές μας που μετά από ένα επιτυχές μεταλειοφόρο ντοπάρισμα επικαλούνται το αθάνατο ελληνικό DNA. Έτσι και αυτός μιλά για ένα λαό που έχει «πλεόνασμα» ψυχής, ενώ εννοείται οι Γερμανοί δεν έχουν. Δεν είναι μόνο σύμμαχος με τον Καμμένο, είναι χειρότερος από αυτόν.
Μετά από αυτή τη δήλωση, κύκλοι του Μαξίμου έσπευσαν να «διορθώσουν» τα πράγματα υποστηρίζοντας  ότι ο κ. Πρωθυπουργός «σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε τον Σόιμπλε». Δηλαδή κύριοι, αν δεν είναι ο Σόιμπλε ο κακόψυχος και είναι οι απλοί Γερμανοί πολίτες για παράδειγμα, καθαρίσατε; Η προσβολή και η αγένεια ως πολιτικό όπλο στα χέρια ενός ανθρώπου που εκπροσωπεί ένα ολόκληρο λαό.
Ο Πρωθυπουργός μας δεν γνώρισε ποτέ αυτό που ο Νόρμπερτ Ελίας ονόμασε «εσωτερικό καταναγκασμό». Μια δηλαδή αστική και ηθική συμπεριφορά που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να μπορεί να είναι κοινωνικά χρήσιμος, μια συμπεριφορά αναγκαία  σε κάθε άνθρωπο ώστε να μην απειλεί όλους και να μην απειλείται απ’ όλους.  Μια συμπεριφορά στην οποία «εσωτερικεύεις» όλες σου τις παρορμήσεις για χάρη της καλής συμβίωσης με τους άλλους, οι οποίοι επίσης οφείλουν να κάνουν το ίδιο, ώστε να μη μετατρέπονται οι κοινωνίες σε ζούγκλες. Σύμφωνα με αυτόν τον εσωτερικό καταναγκασμό η καλή συμπεριφορά, η ευγένεια και η απόρριψη της βίας επιβάλλονται ως εσωτερικός και όχι ως εξωτερικός κανόνας.
Ο κ. Πρωθυπουργός με την εν γένει συμπεριφορά του, όπως αυτές οι δηλώσεις για τον Σόιμπλε, η στάση του σώματός του όταν μιλάει με ανώτατους αξιωματούχους άλλων κρατών, αλλά και όταν μιλάει με πολίτες, όπως για παράδειγμα με τους αγρότες στο Ηράκλειο, συμπυκνώνει την εικόνα ενός ανθρώπου που ποτέ δεν πέρασε από το στάδιο του απαραίτητου εσωτερικού καταναγκασμού.
Εδώ χρειάζεται μια συμπλήρωση. Ο Πρωθυπουργός μας με αυτές τις δηλώσεις δεν βγήκε μόνο έξω από το πλαίσιο του αστικού νεωτερικού πολιτισμού ή από το πλαίσιο του εσωτερικού καταναγκασμού, αλλά εξήλθε έξω από κάθε πλαίσιο κάθε πολιτισμού, ακόμη και από αυτόν της προνεωτερικής πολιτικής.
Ντροπή του. Αλλά πιο πολύ ντροπή στην κοινωνία που εξέλεξε ένα τέτοιο άνθρωπο ως Πρωθυπουργό της.
Καλή Χρονιά και καλά ξεμπερδέματα


athensvoice.gr

Απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών: Κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα - Ποιες οι προϋποθέσεις (upd)


ΡΑΠΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ.  όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.

Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη, σύμφωνα με  το άρθρο 386 ΠΚ. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Δείτε εδώ την ιστορική απόφαση που, αν και αφορούσε επιχείρηση, σύμφωνα με το eleftheria.com.gr  και τον  Γεώργιο Σαρρή (εταίρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) «Ελευθερία»,
Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου και μέλος του Ιδρυτικού Προεδρείου του πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Ενότητας «Δ.ΕΝ.» Ελευθέρων Πολιτών) ισχύει και στις περιπτώσεις των προσωπικών δανείων.


Όπως αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μιχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), οι τράπεζες δεν τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση και αν το έκαναν ο δικηγόρος τους θα πήγαινε φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ!  «Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη!», τονίζει η Ένωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι  Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος, γιατί οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού!

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000  ευρώ!

Από την Ένωση τονίζουν ότι έχουν πει και αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank) «έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν φτωχοποιήσει του πάντες!».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, η «δανειακή σύμβαση» παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται!

Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις.

Τώρα, οι πολίτες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016.

Όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον πολίτη!

Ολόκληρη η προδοτική-ατιμωτική για την Ελλάδα επιστολή Τσακαλώτου στο Eurogroup


Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 18:42
UPD:16:13

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup και τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), η οποία οδήγησε στο «ξεπάγωμα» της διαδικασίας εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός διαβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα προς τους συνταξιούχους δεν αναμένεται να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ όσον αφορά το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διευκρινίζει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο το 2017 και ότι περιλαμβάνεται ήδη στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύεται επίσης, ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016 - γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο - οι ελληνικές αρχές θα λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, δηλώνει πως η Αθήνα παραμένει απολύτως δεσμευμένη στην εκτέλεση της συμφωνηθείσας δημοσιονομικής πορείας, η οποία εδράζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα.
«Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία θα επικυρώσει η Eurostat δείχνουν ότι οι παραπάνω δημοσιονομικοί στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί» καθιστά σαφές.

Όσον αφορά τη διαδικασία, αναγνωρίζει ότι τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις, θα πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, όπως ορίζουν και οι δεσμεύσεις του μνημονίου.
Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας και τη μείωση των φορολογικών βαρών. Σε διαφορετική περίπτωση, καταλήγει, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας ή για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αιχμές προς τη Ν.Δ.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκεί κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της και κάνει λόγο για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ.
«Η ΝΔ στην αρχή υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους. Στη συνέχεια, μόλις μίλησε με ακραίους κύκλους, είπε ότι καταστρέφουμε τη χώρα και εκτροχιάζουμε το πρόγραμμα. Την επόμενη γελοιοποιήθηκε στη Βουλή ψηφίζοντας "παρών" και δηλώνοντας ότι συνταξιούχοι προσεγγίζουν στελέχη της για να τους δηλώσουν ότι δεν έχουν ανάγκη τη 13η σύνταξη! Αργότερα παρακαλούσαν να μην ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, που οι ίδιοι πριν ένα μήνα χαρακτήρισαν αστεία.
»Και μετά τη ψυχρολουσία της ΝΔ -παραμονή Χριστουγέννων, ενεργοποιήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- επιμένει να ζητά μια επιστολή, της οποίας το πλήρες περιεχόμενο γνωστοποίησα με ευθύνη και εντιμότητα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε πως δεν είναι πολιτικά ορθό να δίνεις πρώτα στα ΜΜΕ και κατόπιν στους αποδέκτες μια επίσημη επιστολή.
»Επειδή, όμως, από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών
Σε απάντηση της προκαταρκτικής έκθεσης των θεσμών σχετικά με τα μέτρα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ, τις οποίες πρόσφατα νομοθέτησαν και εφάρμοσαν οι ελληνικές αρχές, καθώς και τις απόψεις που εκφράστηκαν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group της 20ης Δεκεμβρίου, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα παρακάτω.

Αναφορικά με το μέτρο για τις συντάξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ότι αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ για επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου, το μέτρο περιορίζεται μόνο στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου στον προϋπολογισμό του 2017.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν απολύτως δεσμευμένες στην εκτέλεση της συμφωνημένης δημοσιονομικής πορείας η οποία βασίζεται σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό (contingency fiscal mechanism), ο οποίος περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, όπως περιγράφεται στο Νόμο 4389/16, σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία θα επικυρώσει η Eurostat δείχνουν ότι οι παραπάνω δημοσιονομικοί στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί.  Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν επιτυγχάνουν τον συμφωνημένο στόχο, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016.

Eπί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση μίας μόνιμης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος, όπως αυτή διαπιστώνεται από τα ετήσια αποτελέσματα του προϋπολογισμού που επικυρώνει η Eurostat, οι ελληνικές αρχές θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, σχετικά με τη χρήση του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Αναγνωρίζουμε ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας» (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα του Eurogroup στις 25 Μαΐου και στις  5 Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις επανεπιβεβαιώνουν στο Eurogroup την απόλυτη δέσμευση μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας της συνεργασίας με τους εταίρους μας.
naftemporiki.gr

Ν.Τραμπ προς Μ.Ομπάμα: «Έφερες ανεργία και δημιούργησες το ISIS και έχεις το θράσος να λες ότι θα κέρδιζες τις εκλογές»;

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14:43
27/12/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η αποστροφή του Μπαράκ Ομπάμα ότι θα κέρδιζε τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αν το Αμερικανικό Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία για 3η φορά, προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις και τα σχετικά σχόλια.
Ο Αμερικανός απερχόμενος Πρόεδρος μίλησε στο CNN και στον επί σειρά πολλών ετών στενό συνεργάτη του, Ντέιβιντ Άξελροντ, ο οποίος παρουσιάζει πλέον εκπομπή πολιτικής ανάλυσης στον ιστορικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ο πρώτος που… σήκωσε το γάντι ήταν, όπως αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέλεξε τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, προκειμένου να… εξηγήσει στον Μπαράκ Ομπάμα γιατί δεν θα ξανακέρδιζε τις εκλογές.
“Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι νομίζει ότι θα με κέρδιζε στις εκλογές. Αυτό θα έπρεπε να πει, εγώ όμως λέω… με τίποτα. Οι δουλειές που χάθηκαν, το Ισλαμικό Κράτος, το Obamacare και τόσα ακόμη”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
ΠΗΓΗ

Στο φώς η επιστολή Τσακαλώτου. Πλήρης υποταγή στους δανειστές, συγνώμη για το μονομερές επίδομα!



άάάδειες στοιχήματος 7-9-2016

 

Στο φώς η επιστολή Τσακαλώτου. Πλήρης υποταγή στους δανειστές, συγνώμη για το μονομερές επίδομα!


Πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο, στους στόχους και τα μέτρα που περιλαμβάνει, δηλώνουν Αλέξης Τρίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην απολογητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους Γερούμ Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ για τον κατευνασμό των πιστωτών στη μονομερή απόφαση του Πρωθυπουργού να χορηγήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους.

«Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις καθησυχάζουν το Eurogroup για την πλήρη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του Μνημονίου, τόσο όσον αφορά την ουσία όσο και τη συνεργασία με τους εταίρους μας», καταλήγει η «επιστολή Τσακαλώτου» που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα» την οποία έδωσε στη συνέχεια στη δημοσιότηατ το υπουργείο Οικονομικών
Τι και αν ο κ. Τσίπρας, πριν από δύο εβδομάδας, στο διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωνε τη διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 χαμηλοσυνταξιούχους έλεγε «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλιότερή δέσμευσή μας για παροχή 13ης σύνταξης», στην «επιστολή Τσακαλώτου» παρακαλάει τους δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και πως η παροχή ήταν εφάπαξ. 
«Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό μέτρο, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και εγώ ο ίδιος έχουμε καταστήσει σαφές στο κοινό, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ότι πρόκειται για μια εφάπαξ πληρωμή που δεν προορίζεται να γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της πρόσφατης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος», αναφέρεται ο κ. Τσακαλώτος.  
Στην επιστολή αναγνωρίζεται ότι ανάλογα μέτρα «πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους Θεσμούς και να είναι ευθυγραμμισμένα με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου». 
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει τη δέσμευσή της τόσο στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%, 1,75% και 3,5% το 2016, 2017 και 2018 αντιστοίχως όσο και στη χρήση του «κόφτη» στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
Ειδικότερα για το 2016 δεσμεύεται ότι αν ύστερα από τον έλεγχο της Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφωθεί κάτω από το 0,5% του ΑΕΠ, τότε θα προσχωρήσει σε περικοπές συντάξεων και όχι σειράς δαπανών που ορίζει ο κόφτης.   
Συγκεκριμένα, αφού επαναβεβαιώνεται η πρόθεση της ελληνικής πλευράς να τηρήσει τον κόφτη αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να αναλάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στον τομέα των δαπανών για συντάξεις, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της έκβασης και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016», σε περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος. 
Στην «επιστολή Τσακαλώτου» αναγνωρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συζητούν και να συμφωνούν με τους Θεσμούς τη χρήση της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και τη μείωση των φόρων καθώς επίσης για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου. 
Για τη μη εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ξεκαθαρίζει ότι περιορίζεται μόνο για το 2017.
«Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα των Eurogroup της 25ης Μαΐου και της 5ης Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου» τονίζεται στην «επιστολή Τσκαλώτου».



Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου
«Η ΝΔ στην αρχή υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους. Στη συνέχεια, μόλις μίλησε με ακραίους κύκλους, είπε ότι καταστρέφουμε τη χώρα και εκτροχιάζουμε το πρόγραμμα. Την επόμενη γελοιοποιήθηκε στη Βουλή ψηφίζοντας "παρών" και δηλώνοντας ότι συνταξιούχοι προσεγγίζουν στελέχη της για να τους δηλώσουν ότι δεν έχουν ανάγκη τη 13η σύνταξη! Αργότερα παρακαλούσαν να μην ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, που οι ίδιοι πριν ένα μήνα χαρακτήρισαν αστεία.
Και μετά τη ψυχρολουσία της ΝΔ -παραμονή Χριστουγέννων, ενεργοποιήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- επιμένει να ζητά μια επιστολή, της οποίας το πλήρες περιεχόμενο γνωστοποίησα με ευθύνη και εντιμότητα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε πως δεν είναι πολιτικά ορθό να δίνεις πρώτα στα ΜΜΕ και κατόπιν στους αποστολείς μια επίσημη επιστολή.
Επειδή, όμως, από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών (ανεπίσημη μετάφραση)

«Σε απάντηση της προκαταρκτικής έκθεσης των θεσμών σχετικά με τα μέτρα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ, τις οποίες πρόσφατα νομοθέτησαν και εφάρμοσαν οι ελληνικές αρχές, καθώς και τις απόψεις που εκφράστηκαν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group της 20ης Δεκεμβρίου, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα παρακάτω.

Αναφορικά με το μέτρο για τις συντάξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ότι αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ για επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου, το μέτρο περιορίζεται μόνο στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου στον προϋπολογισμό του 2017.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν απολύτως δεσμευμένες στην εκτέλεση της συμφωνημένης δημοσιονομικής πορείας η οποία βασίζεται σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό (contingency fiscal mechanism), ο οποίος περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, όπως περιγράφεται στο Νόμο 4389/16, σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία θα επικυρώσει η Eurostat δείχνουν ότι οι παραπάνω δημοσιονομικοί στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί.  Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν επιτυγχάνουν τον συμφωνημένο στόχο, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016.

Eπί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση μίας μόνιμης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος, όπως αυτή διαπιστώνεται από τα ετήσια αποτελέσματα του προϋπολογισμού που επικυρώνει η Eurostat, οι ελληνικές αρχές θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, σχετικά με τη χρήση του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Αναγνωρίζουμε ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας» (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα του Eurogroup στις 25 Μαΐου και στις  5 Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις επανεπιβεβαιώνουν στο Eurogroup την απόλυτη δέσμευση μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας της συνεργασίας με τους εταίρους μας».

Το non paper της κυβέρνησης για την επιστολή

Non paper,27.12.2016


Και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε! Τρείς μέρες μετά, "ξύπνησαν" οι της ΝΔ και “ανακάλυψαν” την επιστολή Τσακαλώτου! Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:
1. Η επιστολή έχει σταλεί από την Παρασκευή στους θεσμούς με την κυβέρνηση να μην έχει απολύτως τίποτα να κρύψει -δεν έχει αναλάβει, άλλωστε, καμία νέα δέσμευση.
2. Καλό θα είναι η ΝΔ και οι παρατρεχάμενοί της να πουν στην ελληνική κοινωνία την άποψή τους. Ευθέως.
- Έπρεπε να δοθεί η εφάπαξ 13η σύνταξη ναι ή όχι; Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αγορά;
- Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, για ένα χρόνο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε κατοίκους και τοπικές κοινωνίες;
3. Ας απαντήσει, λοιπόν, συγκεκριμένα και ας αφήσει τις υπεκφυγές. Τα πραγματικά στοιχεία είναι ότι:
- 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ενισχύθηκαν με ένα σεβαστό ποσό.
- Η αύξηση του ΦΠΑ ανεστάλη στα νησιά.
4. Καλό, λοιπόν, θα είναι η ΝΔ να τα ψήφιζε στη Βουλή -εκεί φαίνεται και αποκαλύπτεται ποιοι ταυτίζονται με ποιόν και ποιοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων της Ευρώπης, που, μάλιστα, αλλάζουν άποψη μετά από ένα τηλεφώνημα...
ΥΓ. Η ΝΔ μπορεί και σήμερα να βγει με δήλωση του αρχηγού της και να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η αναγνώριση πολιτικού λάθους δεν είναι ντροπή.


Ο σχιζοσφενής νέος Χιτλερ ο Σόιμπλε ζητά να διαλυθεί ο ελληνικός στρατός και να κάνει κουμάντο η Γερμανία!








Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όχι μόνο κατηγορεί τη
Ελλάδα για το προσφυγικό (καιρός ήταν, πώς δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα;) αλλά και ζητά, ο εμμονικός Γερμανός, τη διάλυση όλων των εθνικών στρατών της Ευρώπης και την αντικατάστασή τους από έναν κοινό ευρωπαϊκό στρατό.
Κριτική στην Ελλάδα για το ζήτημα του μεταναστευτικού αλλά και για την οικονομία ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η χώρα μας επί χρόνια περιφρονούσε τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη.
Ο κ. Σόιπλε επαναλαμβάνει τη γνωστή του θέση ότι «οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν».
«Σίγουρα δεν λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική» προσθέτει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες τριβές στην σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι η καγκελάριος είναι ευτυχής που ο ίδιος είναι υπουργός των Οικονομικών, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του.
«Την στήριξα περισσότερο από κάθε άλλον. Δεν είμαι ευχάριστος, αλλά είμαι πιστός» δηλώνει χαρακτηριστικά. Κάτι σαν ντόπερμαν, σχολιάζουμε εμείς.

Αναφερόμενος στη στάση κάποιων ανατολικών κρατών-μελών της ΕΕ στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «η αλληλεγγύη δεν αρχίζει με εκατέρωθεν προσβολές – είναι ήδη σημαντική πρόοδος αν όλες οι χώρες έχουν επιτέλους αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», για να προειδοποιήσει ότι «οι ανατολικές χώρες θα πρέπει να δεχτούν πρόσφυγες, αλλά λιγότερους από την Γερμανία» και να επισημάνει ότι αυτές οι χώρες θα πρέπει και να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, για να πουλήσει ο Σόιμπλε μερικά όπλα.
«Θα χρειαστεί να δαπανήσουμε πολύ περισσότερους πόρους για κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας των κρατών – μελών της ΕΕ πρέπει να συντονιστεί βήμα-βήμα. Ο απώτερος στόχος μας πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός.

Τα κονδύλια που ξοδεύουμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα από κοινού» εξηγεί ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης και εκτιμά ότι η Μέση Ανατολή δεν θα σταθεροποιηθεί χωρίς ισχυρότερη ανάμιξη της ΕΕ στην περιοχή.

Δηλαδή, προσέξτε, δεν του αρκεί που έχει κατακτήσει – εξαθλιώσει την Ευρώπη με το ευρώ, τώρα θέλει να διαλυθούν και οι ευρωπαϊκοί στρατοί και να δημιουργηθεί στη θέση τους ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός που θα κάνουν κουμάντο -φυσικά- οι Γερμανοί.

Βεβαίως αυτοί οι σχεδιασμοί, για διάλυση των εθνικών στρατών, είναι αμφίβολο εάν βρίσκουν σύμφωνους και τους Αμερικανούς. Και όχι μόνο τους Αμερικανούς αλλά και τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Σιγά μην παραδώσουν τα έθνη της δυτικής Ευρώπης την εθνική τους κυριαρχία και άμυνα στους βλαμμένους του Βερολίνου.

Αλλά και εμείς! Δεν θα διαλύσουμε τον στρατό μας για να παραδώσουμε τη χώρα μας στη γερμανική διοίκηση της νέας Βέρμαχτ!

Αρκετά κύριε Σόιμπλε. Πολλά μας τα έκανες. Δεν ξέρουμε εάν στο είπε κανείς, αλλά εσύ και η φιλενάδα σας η Τουρκία έχετε τελειώσει! Τι είναι αυτά που λέμε; Ο καιρός θα δείξει και ο καιρός αυτός πλησιάζει! Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να πληρώσουν σε πρόστιμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες σας; Θα κάνετε «μπαμ» κύριε Σόιμπλε, σωστά;

Εμείς εδώ, από την Ελλάδα, θα βλέπουμε τα ερείπια του Βερολίνου και θα πίνουμε ρετσίνα στην υγειά σας, κύριε Σόιμπλε.

Δείτε την κουράδα του Κουρή του << ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ>> " Kontra " και οι απαντήσεις των πολίτών στα cosial media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ KONTRANEWS:
NΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
Σχόλια
Manolis Manou

Γράψτε ένα σχόλιο...

Eve Panagopoulou
Eve Panagopoulou Περιμένω τόσα χρόνια, να δώσεις στην δημοσιότητα την γκόμενα του Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη (Κατερίνα;) κύριε Κουρή. Τότε έτρωγες και στήριζες ΑΓΠ... Όταν σταμάτησε η μάσα μας είπες ότι σε κορόιδεψε ο ΑΓΠ και έβαζες τις περίφημες φωτογραφίες με την "Μιμή".
Μαρια Ζαφειρη
Μαρια Ζαφειρη Η τελευταία επιστολή αυτού του σακιδίου τα λέει όλα. Μια πλήρη υποταγή.Ένα πλήρες ξεβράκωμα .Δεν έχω καταλάβει ΚΟΝΤΡΑ γιατί πρέπει να πληρώνουμε αυτά τα ανθρωπάρια .Αφού δεν κυβερνούν.Λένε μαλακίες στα λόγια και την οργή του Σόϊμπλε την πληρώνουν οι ...Δείτε περισσότερα
George Enter
George Enter Ενω πριν ηταν ολα καλα !!!! Ο Κουλης αμα βγει θσ εχουμε ανεξαρτησια !!! ΟΛΟΙ τα ιδια ειναι .....βαλτοι και τοποθετημενοι ....Σιγα μην μας αφησουν να βγουμε να γινουμε κρατος ...Μια χαρα αρπαζουν κτι θελουν ετσι ...Αμα δεν θελει η Γετμανια δεν βγαινει αποφαση και δεν καθυστερπυν ολα και δεν εχει χρημα απλα ειναι .
George Enter
George Enter Να βγει η επιστολη στην δημοσιοτητα να την δουμε
Μαρια Ζαφειρη
Μαρια Ζαφειρη Ποιος είπε για τον Μητσοτάκη.Αυτός είναι πιο γερμανος από τους γερμανούς.Φίλε μου ,κακά τα ψέματα,πολιτικό με κότσια και τσαγανό δεν έχουμε.όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι μέχρι το έδαφος.αλλά τα δικά τους δεν τα πειράζουν.Αυτοί καλοπερνούν.
Sotiris Tsavalos
Sotiris Tsavalos Μαρια Ζαφειρη ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟΥΝΤΕ


Απαντήστε...

Sofia Sideri
Sofia Sideri Πότε να γελάσω πέστε μου. Αστείο. .....δεν είναι και πρωταπριλιά. .....έλεος. ..😤😤😤😤
Kwstas Papadopoylos
Kwstas Papadopoylos εση πρεπη να κιμασε ορθιος και να πλιρονις ξενοδοχιο ηλιθιε.....//////
Κιτσα Ψαρακι
Κιτσα Ψαρακι Κοντρα (Κουρη) εισαι πολυ @@@@@@ αφου ακομα γραφης καλα λογια για τα λαμογια
Tasos Stratis
Tasos Stratis H exodos stis agores eine opos h anaptixi olo erhete ke mono esis ti dlepete lamogia !
Maria Tseva
Maria Tseva Μ Α Κ Α Ρ Ι !!!
....απο την Γραφιδα σου και στου Θ ε ο υ, τ΄αυτι
'σοφιαα τζανακη'
'σοφιαα τζανακη' τοσο καλα?και η φοροκαταιγιδα που ερχεται τι ειναι?ξυπνησαμε πια δεν ημαστε ηλιθιοι....ψαξτε αλλου
Φωτεινή Μάρκου
Φωτεινή Μάρκου Μάλλον ήπιαν πολυ το τριήμερο και πάλι έχουν παραισθήσεις...
Minas Voulgarakis
Minas Voulgarakis Κυρ στεφανε και μπόλικο ζαμπόν ο Κουρής λέει βγαίνουμε απο τα μνημόνια βάλε και σαμπάνιες αι στο μην πω τίποτα.....
Μαρία Τσινιγκοπούλου
Μαρία Τσινιγκοπούλου αληθεια με την επιστολη Τσακαλωτου τι θα γινει?ποτε θα μαθουμε το περιεχομενο?η μηπως ειναι επτασφραγιστο μυστικο οπως τοσα αλλα?
Χρηστος ΛΣ
Χρηστος ΛΣ Ρε Κουρή είσαι το ίδιο απάτη όσο και ο Αλέξης σου, Λαμογιο!!!!
Μαρκουλα-Κυριακος Ζολωτακη
Μαρκουλα-Κυριακος Ζολωτακη Μη πάρει πάλι λεπτά και αντί για κούρεμα βρεθούμε με καινούργιο μνημόνιο. Άντε γιατι ο λαός έχει ταλαιπωρηθεί παρά πολύ και αυτός που μας κατάντησε έτσι κυκλοφορεί ελεύθερος έχει και γκόμενά και κάνει μια χαρά την ζωή του.τον Παπανδρέου εννοω καταλάβατε.
Stavros Petrakis
Stavros Petrakis Δείξε μας την επιστολή της τσακαλωτενας ρε μαλακα Κουρη, που άρχισες το γλυψιμο πάλι, βρωμιαρη.
Sita Papa
Sita Papa ;Δεν σε νοιάζει καθόλου , Κουρη,που μ αυτα που γραφεις ,γινεσαι γραφικός ?Πέρασαν οι εποχές που ο Ελληνας έτρωγε αμασητα οτι έγραφε η εφημερίδα του! Τώρα είναι υποψιασμένος και κρίνει και γινεσαι ρόμπα,Κουρή,αλλά ξέχασα εσύ είσαι αναίσθητος, δεν πτοεισαι,τ αφεντικό να είναι ευχαριστημένο,μονο!
Andreas Boutsikakis
Alexandros Papadiskos
Alexandros Papadiskos 2017.....η χρονια που λεμε οχι στα ναρκωτικα........
Eva Labrop
Γιωργος Μουρακης
Γιωργος Μουρακης Κουρη δεν υπαρχεις, κατι καλο πινεις κ δεν μας το λες
Μπαμπης Παπαδοπουλος
Τάκης-Κούλα Χατζησταυρου
Kostas Kortesis
Kostas Kortesis Μια ζωή μαλακιες γραφετε......
Γράψτε ένα σχόλιο...