23 Δεκεμβρίου 2016

Κούλαρε ο Κούλης ως αβανταδόρος του Τσίπρα- βρήκε συνταξιούχο που ΔΕΝ ήθελε επίδομα.... (ΒΙΝΤΕΟ)

....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙ


 Είπε ο Κούλης:
Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλά άλλα εισοδήματα, οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι εμείς δεν πρέπει να πάρουμε αυτό το επίδομα, γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα. 

 ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com: Γιατον πατέρα του λέει που παίρνει 3 συντάξεις ;

Γιατί λοιπόν γίνεται; Εμείς υπακούμε στη δική μας συνείδηση και ασκούμε πολιτική με γνώμονα το συμφέρον των πολλών Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός, ο οποίος συστηματικά διχάζει την ελληνική κοινωνία, μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτει συντάξεις και αυξάνει φόρους. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας, είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει καταδικάσει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και εθνικής οπισθοχώρησης.

Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτον είτε ο Τσίπρας τον πληρώνει για να τον έχει για "αντιπολίτευση" ή είναι κλινικά ηλίθιος απλά.

Φλώρινα : Δεν μνημόνευσε το ονομα του και δείτε τι του "έψαλε" του ιερέα ο Θεόκλητος σε ανοιχτη επιστολή του





Καστοριά: Το Τροϊκανό πρόστιμο των 10.000 ευρω πάει σύνεφο και στην Καστορία με την ¨'αριστερη" Περιφέρεια Καρυπίδη και "κυβέρνηση" Τσίπρα



Ρεπορτάζ του Μανώλη Μάνου
 της Ε.Δ.Ο*

Εχούν "τρελαθεί" να βάζουν πρόστιμα 10.000 ανα εργαζόμενο στην Καστοριά.Μετά τα "τρελά'  κυνηγητά του Μπαρούφα της Φλώρινας ( Ποιος είναι ο Μπαρούφας της Φλώρινας όνομα και πράμα θα το δούμε σε επόμενο ρεπορτάζ)

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες του fyllokaiftero1.blogspot.com πριν λίγες μέρες επέβαλλαν 30.000 ευρώ  πρόστιμο σε δύο μικρές σχετικά επιχειρήσεις του χώρου εστιάσεως  σε μια περιοχή και έναν νομό όπως την Καστοριά που η ανεργία φθάνει στο 70% με το γελοίο τροικανής εμπνευσης επιχείρημα του νόμου, οτι το κάνουν πρός το συμφέρον των εργαζόμενων ένω η αλήθεια είναι οτι στόχο έχουν να κλείσουν όλες τις ελληνικές, τις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, για να γίνουμε όλοι εργατες των γερμανικών επιχειρήσεων που θά προκείψουν μέτα απο την ολική εξαφάνιση των ελληνικών επιχειρήσεών και αυτά τα προστιμα αποσκοπούν τελικά σε αυτο.

Και παράλληλα να κατααχέσουν τα ακίνητα των επιχειρηματιών μικροεπαγγελματιών στην πλειοψηφία τους, υπέρ των γερμανικών και των ξένων ΦΑΝ γενικά.

Στην μια επιχείρηση ο εργαζόμενων της το ωράριο του έληξε στίς 2:00 και επειδή δεν είχε φύγει ακόμη ένα τέταρτο της ώρας μετά που έλαβε χώρα ο έλεγχος του ΙΚΑ "συνελήφθη" ως παράνομα εργαζόμενος ( πριν 14.97 λεπτα της ώρας ήταν νόμιμος.(!!)


*Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα

Η Τροικανών εντολών Επιθεώρηση Εργασίας μπαίνει τώρα και στα χωράφια

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Θα δίνεται η δυνατότητα στην Επιθεώρηση Εργασίας να διενεργεί καθολικό έλεγχο των εργασιών στον αγροτικό χώρο».

  • Πηγή:Αγρότης
  • 12:01, 23/12 
ΣΧΟΛΙΟ - ΑΝΑΛΥΣΗ : Μανώλης Μάνου


Ενα είναι βέβαιο οτι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και της Επιθεωρησης Εργασίας θα φάνε άγριο ξύλο, είς τους αγρούς, στις πεδιαδες, στα λαγκάδια, και στα βουνά,  και είναι πιθανόν να έχουμε και θανάτους υπαλλήλων οι οποιοι θα θέλουν να επιβάλλουν το γενοκτόνο τροικανό πρόστιμο των 10.000 ευρώ στον αγρότη βιοπαλαιστή που τους ταϊζει όλους, ( οι μεγαλοαγρότες είναι λίγοι- ελάχιστοι) , το επισημένουμε ως πρόβλεψη.

Πόσα ΜΑΤ απο αυτά που θα καταργούσε ο θλιβερός υπάλληλος της Τρόικας  Α.Τσίπρας θα χρειαστεί για να προστατέψει τους υπαλλήλους αυτούς; την ίδια ώρα που θα καίγονται τρόλεϊ στην Αθήνα οπως συνεβει πρόσφατα με εκατονταδες εκατομμυρίων ευρώ ζημίες όπως καταγράφηκαν, σε βάρος των αδίκος υπερφορολογημένων ελλήνων πολίτων. 
Να δώ ΜΑΤ στα όρη και στα βουνά και να μην υποψιαστώ οτι ξεκίνησε  ο εμφύλιος πόλεμος;

 Η Αχτσιόγλου φερόμενη υπουργός εντολοδόχος της γερμανικής Τρόικας και πρώην ...σκληρή (;) αντιμνημονιακη του ΣΥΡΙΖΑ,πρώην   μνηστή του πρώην υπουργού του ιδίου υπουργείου του σκέτο πολιτικό καρούμπαλο του Κατρούγκαλου Αγρόν Αγοράζει!!











Μέχρι στιγμής το ΙΚΑ δεν «έμπαινε» στα χωράφια υποστηρίζοντας ότι η απασχόληση είναι θέμα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων
Μέχρι στιγμής το ΙΚΑ δεν «έμπαινε» στα χωράφια υποστηρίζοντας ότι η απασχόληση είναι θέμα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων
Αυτό σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε επιτόπιο έλεγχο της απασχόλησης στα αγροτεμάχια.
Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, οι απασχολούμενοι στα αγροτεμάχια ως εργάτες γης εργάζονται και πληρώνονται με εργόσημο. Ο εργοδότης, αφού συμφωνήσει την αμοιβή τους, καταβάλλει αυτά με τη μορφή του εργόσημου.
Απευθύνεται στα κοντινά ταχυδρομικά γραφεία ή στα γκισέ των τραπεζών ή ακόμη και με τη χρήση του internet banking, πληρώνει το συμφωνηθέν ποσό και παίρνει από τον υπάλληλο της τράπεζας ή του ταχυδρομείου το εργόσημο σε δύο αντίγραφα.
Ενα εξ αυτών το δίνει στον εργάτη, ο οποίος με τη σειρά του προσκομίζοντάς το στην τράπεζα οποία πληρώνεται τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Το δεύτερο αντίγραφο ο εργοδότης αγρότης το προσκομίζει στον λογιστή του προκειμένου να καταχωριστεί στα βιβλία του και να αποτελέσει με τον τρόπο αυτόν τη δαπάνη η οποία θα του μειώσει τα καθαρά κέρδη.
Σύμφωνα με το άρθρο 74 του ν. 4144/2013, που αντικατέστησε τα άρθρα 20 και 21 του νόμου 3863/2010, υπάγονται υποχρεωτικά και οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης και εργασίες καλυπτόμενες από την ασφάλιση του ΟΓΑ και τα οριζόμενα στο άρθρο 27 του ν. 2639/1998.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, για τους απασχολούμενους εργάτες γης, που περιστασιακά παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως εργάτες γης, πρέπει οι εργοδότες τους να υποβάλουν χειρόγραφα τον Ενιαίο Πίνακα πρόσληψης προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, με την ένδειξη εκ περιτροπής εργασία. Τον πίνακα αυτό ο υπεύθυνος τον επιδεικνύει στον έλεγχο.
Γεννιούνται αρκετά ερωτήματα για τον τρόπο υλοποίησης των ανωτέρω:
• Οι εργάτες γης δεν είναι μόνιμοι στους παραγωγούς.
• Εχουμε γίνει γνώστες άπειρων περιπτώσεων όπου, ενώ ο παραγωγός είναι το πρωί στο τρακτέρ του και περιμένει να έρθουν οι εργάτες για να πάνε στο χωράφι, αυτοί δεν εμφανίζονται, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;
• Ποιους θα καταχωρίσουμε στον πίνακα προσωπικού;
• Πότε θα συμπληρωθεί ο πίνακας προσωπικού; Το πρωί λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών;
• Κι αν ακόμη αυτό ήταν εφικτό, ποιος θα τον παραλάβει στην Επιθεώρηση Εργασίας;
• Πιστεύει κάποιος στο υπουργείο Εργασίας ότι είναι εφικτό να γίνει αυτό;
• Γνωρίζουν στο Υπουργείο Εργασίας ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι εργάτες γης στις περισσότερες από τις παραγωγές που καλλιεργούνται στη χώρα μας;
• Γνωρίζουν ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει, όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει από τους παραγωγούς;
Κανείς δεν είναι υπέρ της παράνομης εργασίας. Ομως με τον τρόπο αυτόν δεν λύνεται απολύτως τίποτε. Η παράνομη εργασία δεν πολεμιέται με τον τρόπο αυτόν.
Μέχρι τώρα το ΙΚΑ δεν έμπαινε στα χωράφια, γιατί έλεγε ότι η απασχόληση είναι θέμα ΟΓΑ.
Τώρα, μετά τη δήλωση της κ. Υπουργού κι εφόσον αυτό το νομοθετήσει, ο καθένας ελεγκτής θα περνάει το αυλάκι και θα αρχίζει να γράφει. Κι επειδή κανείς δεν έχει πίνακα προσωπικού στον Επιθεωρητή Εργασίας, τα πρόστιμα θα πέφτουν «βροχή».
Δε νομίζω ότι αυτή είναι η λύση. Ισα ίσα , καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από τις περιπτώσεις πολλών εργατών γης οι οποίοι για να μπουν στο χωράφι για εργασία απαιτούν να μην τους καταβληθεί εργόσημο, γιατί «έχουν συμπληρώσει ένσημα και αν βάλουν και άλλα, κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα». Αυτή η συναλλαγή αποτελεί πληγή στον κάμπο (και όχι μόνο), γιατί τα χρήματα που πληρώνονται οι παραγωγοί δεν μπορούν αν τα αποτυπώνουν ως έξοδα στα βιβλία τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Φοροτεχνικός, πρόεδρος ΣΕΕΛΦΟ Καρδίτσας, μέλος ΓΣ ΠΟΦΕΕ, γ.γ. ΓΕΟΦΙΝ οικονομικός επόπτης ΕΒΕ Καρδίτσας

ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ. ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ Μ@λ@ΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ







Παρασυρόμενος ίσως από το εορταστικό, αλλά συνάμα κατανυκτικό κλίμα των άγιων αυτών ημερών φερόμενος ως  πρωθυπουργός προέβη σε ένα λεκτικό ατόπημα. Κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης για την υποδοχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής ευχήθηκε στα συγκεντρωμένα παιδιά «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα». Να υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά αυτά είναι αλλόθρησκα. Ως μουσουλμάνοι, μάλιστα, δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά ούτε και δέχονται ευχές.

Η παραμονή των Χριστουγέννων, μάλιστα, δεν είναι ιδιαίτερη ημέρα για αυτούς, ούτε και συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη γέννηση του Χριστού, για τον οποίο πιστεύουν ότι ήταν ένας απλός προφήτης. Αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα να συμπεριλάβει τα 60 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά στο γιορτινό περιβάλλον. Στο πλευρό του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Πιο συγκεκριμένα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:
«Η εκδήλωση, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται εδώ στη Βουλή για την υποδοχή, παραμονή Χριστουγέννων, ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μία κοσμική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά είναι μία ουσιαστική εκδήλωση ανθρωπιάς. Θέλει να αναδείξει τα πραγματικά αισθήματα, θέλω να πιστεύω, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους και την αγάπη τους και έχουν δώσει πολλές φορές από το υστέρημά τους για να υποδεχθούν ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Κι όπως είπε ο Γιάννης Μουζάλας, αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε. Εγώ λέω ότι το έχουν ήδη αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα Κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλην την χώρα, εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι -που είναι καθημερινά εκεί- μία αναμέτρηση με τις αξίες μας.

 Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού, είτε αυτή η παράδοση είναι η αρχαία ελληνική παράδοση -και να θυμίσω τους ικέτες-, είτε είναι στην ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο.


Πηγή:  kwloxaneio.gr
Kαι κυβέρνηση Kwloxaneio maximou gr

Δυτική Ελλάδα: Η "αριστερή κυβέρνηση"συνέλαβε 47χρονη ελληνίδα που πωλούσε …ψάθινα καλάθια επειδή δεν είχε άδεια

 ΣΧΟΛΙΟ: Μανώλης Μάνου

Ενω οι τσιγκάνοι (ρομα)  και αρκέτοι  λαθροεισβολείς ασκούν έλευθερη ανενόχλητη μαύρη εμπορία, πέρνουν παράλληλα και  και επίδομα απο την σιχαμερή ανθελληνική ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. Διότι αποτελεί έσχατος ανθελληνισμός το κόψιμο του ΕΚΑΣ και πολιτική απάτη χώρις προηγούμενο.
Σημαντικό «χτύπημα» από τις αρχές του Τσίπρα κατά της φοροδιαφυγής».!!!!!



«Ξεπληρώθηκαν τα χρέη του Δημοσίου μετά από ένα σημαντικό «χτύπημα» από τις αρχές κατά της φοροδιαφυγής». Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας καθαρά ειρωνικός τίτλος καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, προσάγοντας σιδηροδέσμιους στην δικαιοσύνη δυο επιτήδειους που στέρησαν το δημόσιο από… πακτωλό εσόδων στην προσπάθειά τους να βγάλουν τα «προς το ζην».

Πιο κραυγαλέα περίπτωση, είναι αυτή μιας 47χρονης Ελληνίδας η οποία συνελήφθη στη Ναύπακτο από συνεργείο ελέγχων του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια για να διαθέτει προς πώληση… ψάθινα καλάθια! Η άτυχη γυναίκα απειλείται με πρόστιμο που πιθανότατα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει.
thebest.gr

Το ίδιο θα συμβεί και σε έναν ηλικιωμένο που συνελήφθη στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Ο άτυχος 70χρονος διέθετε προς πώληση ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά από τον έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε την σχετική άδεια.

Από Liakos