11 Δεκεμβρίου 2016

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών» Ο κος Γαληνός δεν ήταν αυτός που πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει διορία μιας εβδομάδας στην κυβέρνηση.


Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Δείτε δυο αποσπάσματα από την ομιλία του Δημάρχου Λέσβου στην σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό στο Βατικανό.


Στην Ετήσια Σύνοδο Κορυφής, με θέμα: «Ευρώπη, οι Πρόσφυγες είναι αδέλφια μας», που πραγματοποιήθηκε στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Βατικανό, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, συμμετείχε και ήταν ομιλητής ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Γαληνός ,στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμμαχία των πόλεων πρέπει να διευρυνθεί για να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης που παρατηρείται από τις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κρατών. Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιδιαιτερότητες του προσφυγικού στη Λέσβο, εστιάζοντας στις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ επεσήμανε και τα προβλήματα που απορρέουν από τη σημερινή συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.  

Ο Δήμος Λέσβου σε δελτίο τύπου που έστειλε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ έκρυψε όπως ήταν φυσικό όλα αυτά που είπε για τους πρόσφυγες και την Λέσβο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Την ώρα που οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται ραγδαία, την ώρα που στην Λέσβο είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 6500 μετανάστες και πρόσφυγες, την ώρα που αυξάνονται οι κλοπές και η βία μεταξύ μεταναστών, ο Δήμαρχος Λέσβου ονειρεύεται να ενταχθούν στην κοινωνία μας οι πρόσφυγες αλλά και να παντρέψουμε τον Λεσβιακό πολιτισμό με τους πολιτισμούς τρίτων χωρών…

Ο λαός της Λέσβου ας βγάλει τα συμπεράσματα του….

Ο κος Γαληνός δεν ήταν αυτός που πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει διορία μιας εβδομάδας στην κυβέρνηση ότι αν δεν αποσυμφορηθει η Λέσβος θα κλείσουν οι εγκαταστάσεις στον Καρά Τεπέ; αυτή η διορία ακόμα ισχύει.. επ αόριστον μάλλον….

Και επειδή σε ανάρτηση του στο προσωπικό του facebook μας λέει συκοφάντες και ότι παραπληροφορούμε τον κόσμο, δείτε ποιο είναι πραγματικά το όνειρο του Δήμαρχου μας για την Λέσβο και τους μετανάστες…….. Γιατί εμείς στο Lesvospost.com πάντα λέμε ότι βλέπουμε….

Αδιάψευστος μάρτυρας ευτυχώς είναι η εικόνα από το Βατικανό…

Και πάντα υπογράφουμε με το ονοματεπώνυμο μας Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης- Αρχισυντάκτης lesvospost.com)



Αναδημοσίευση ΒΙΝΤΕΟ απο ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ηταν γραφικός και ζαβός τωρα χάζεψε τελείως -Λεβέντης: Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή







Λεβέντης:«ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ»


Λεβέντης: Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή

Σάκης Αρναούτογλου:Τα περι "Πανελλαδικού Χιονιά" το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ανοησίες



Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δίνει την απάντηση του για τις φήμες για πανελλαδικό χιονιά το επόμενο Σαββατοκύριακο....

Αναλυτικά γράφει

- Τα περι "Πανελλαδικού Χιονιά" το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ανοησίες και έχω αναφερθεί πάμπολλες φορές σ' αυτούς που τις διαδίδουν.

Για τον καιρό του επόμενου Παρασκευοσαββατοκύριακου (αν το κρύο θα συνδυαστεί και με χιονοπτώσεις και σε ποιες περιοχές) θα φανεί κατά την ταπεινή μου άποψη στα προγνωστικά στοιχεία κυρίως της ερχόμενης Τρίτης...

Δεν είναι μακριά.. λίγο υπομονή ακόμα

Για ότι νεότερο φυσικά θα σας ενημερώσω..

Mε εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Τα βότανα είναι θαυματουργά-Το εκπληκτικό βότανο που αναγέννα το συκώτι


Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα



Όλα τα δηλητήρια που λαμβάνει ο οργανισμός μας με αυτά που τρώμε, που πίνουμε και που εισπνέουμε περνούν από το χημικό εργοστάσιο αποτοξίνωσης του οργανισμού μας που ονομάζεται ήπαρ. Αν οι τοξίνες που προσλαμβάνουμε είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά το συκώτι, τα ηπατικά κύτταρα καταστρέφονται, το συκώτι εξασθενεί και σε ορισμένες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί.

Αν λοιπόν καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ απ’ όσο πρέπει ή παίρνεται φάρμακα που μπορεί να βλάψουν το συκώτι, όπως είναι τα φάρμακα που μειώνουν την χοληστερίνη, τα αντικαταθλιπτικά ή χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα ή έχετε ήδη σημάδια βεβαρημένης και ανεπαρκούς ηπατικής λειτουργίας, τότε πρέπει να γνωρίσετε τις εκπληκτικές ιδιότητες του βότανου που ονομάζετε σίλυβο το μαριάνο ή κοινός γαϊδουράγκαθο.

Το σίλυβο το μαριάνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη για την θεραπεία του ήπατος. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι το βότανο αυτό μπορεί να αποτρέψει και να αναστρέψει τη βλάβη του ύπατος, αναγεννώντας τα κύτταρα και μεγάλα τμήματα ιστών. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας σχετικά με τις ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου έχει διεξαχθεί στην Γερμανία, όπου το βότανο είναι εγκεκριμένο από το κράτος ως υποστηρικτική θεραπεία για χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του ύπατος καθώς και για την κύρωση του ύπατος.

Χρησιμοποιείται ακόμα στη θεραπεία της ηπατίτιδας, του ίκτερου, σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή και στη πλευρίτιδα, αλλά και στη ψωρίαση.Πηγή:<<Τα βότανα είναι θαυματουργά>>
ΒΡΕΙΤΕ  ΕΔΩ  Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα
"Bioflorina-Βιοκοττ" Τηλ.6978276141
 Χειροποιητες Παραδοσιακές Μαρμελάδες - Μέλι-Γλυκά κουταλιού-Φασόλια  Πρεσπών και Καστοριάς BIOFLORINA "Biokottt"
 Παραγγελίες :Αποστέλλονται με κούριερ σπίτι σας - ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.6978276141

Η Τρόϊκα - (Θεσμοί) δεν έρχονται ο Τσίπρας πάει στο Βερολίνο για τα τελευταία παρακάλια στην Μέρκελ !


Στον πάγο μπαίνει ξανά η β' αξιολόγηση καθώς οι Θεσμοί που ήταν να επιστρέψουν αύριο Δευτέρα δεν έρχονται και ο πρωθυπουργός που εκτιμούσε ότι πριν τα Χριστούγεννα μπορούσε να έχει κλείσει η αξιολόγηση πάει στο Βερολίνο για ένα ακόμη τετ α τετ με την Α. Μέρκελ.           
Μέρκελ και Τσίπρας θα έχουν γεύμα εργασίας το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βερολίνο για το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Θα έχει προηγηθεί ούτως η άλλως συνάντηση τους και στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα γίνει στις Βρυξέλλες.        
Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει για μια ακόμη φορα να ζητήσει την παρέμβαση της κ. Μέρκελ προς τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε για να απεπλακεί το ζήτημα της β΄αξιολόγησης και της συμμετοχής του ΔΝΤ.
Η Αθήνα θεωρεί πως η «επιμονή» του Β.Σόιμπλε για την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα είναι το βασικό αγκάθι το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί αν το Βερολίνο υποχωρήσει και το ΔΝΤ μείνει ως «παρατηρητής» όπως συμβαίνει και τώρα. 
 Τα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν συχνά πυκνά πως το Ταμείο δεν έχει βάλει χρήματα στο πρόγραμμα από το 2014 και αυτό μπορεί να συνεχιστεί και να μην εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα 4,5 δισ. που ζητεί το ΔΝΤ για μετά το 2018 ώστε να μετάσχει στο πρόγραμμα.    
Τις επιδιώξεις του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο δυσχαιρένει κατά πολύ η κίνησή του να ανακοινώσει «διανομή» μέρους του πλεονάσματος με τον Β. Σόιμπλε να σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε στο πρόσφατο Εurogroup.   
Το πρόγραμμα Τσίπρα αναλυτικά
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 – 17 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14.12, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.
Την Πέμπτη, 15.12, θα συναντήσει σε πρόγευμα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής, 16.12, θα έχει γεύμα εργασίας στην Καγκελαρία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.
Το πρωί του Σαββάτου, 17.12, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
thetoc.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ: Ο ΥΕΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΩΝ 8,7 ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ MONO ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!


 Επιμέλεια αναδημοσίευσης:Μανώλης Μάνου


Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είναι συγκυβέρνηση σε μια άλλη χώρα, ηγείται ενός άλλου στρατού...
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν ψηφίζει Μνημόνια που θα καταργούσε, δεν πετσοκόβει εκ νέου μισθούς-συντάξεις-κοινωνικά επιδόματα τα οποία θα αποκαταστούσε... 
Όλα αυτά συμβαίνουν όμως εις βάρος του λαού μας που για μια ακόμη φορά ζει την Αθλιότητα των προεκλογικών υποσχέσεων και παροχών.
Όχι σε όλους.
Μόνο στους στρατιωτικούς...
Σε αυτούς μόνο από όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους επιχειρεί να δώσει προεκλογικά το Δώρο των Χριστουγέννων ενώ καταργεί το αντίστοιχο δώρο των φαντάρων 8,7 ευρώ γιατί λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι Στρατιώτες είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι!
Βλέπεις το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ που κινείται δημοσκοπικά στο 2% επιχειρεί να διασωθεί και να μπει στη Βουλή εξαγοράζοντας τους ψήφους των στρατιωτικών.
Για αυτό υπόσχεται τώρα, μόνο σε αυτούς, ότι θα τους δώσει "Δώρο Χριστουγέννων" και επίδομα παραμεθορίου...
Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, πραγματικό απαύγασμα Υποκρισίας και Αδιαφορίας για τους φαντάρους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνέντευξη στο Onalert.gr, μέσα από έναν θάλαμο οπλιτών όπου διανυκτέρευσε στο φυλάκιο Γέφυρας Κήπων και αποκάλυψε ότι έχει ήδη υπογραφεί η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και σε λίγες ημέρες θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς των στελεχών.
Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ετοιμάζει και κάποια άλλη κίνηση που θα ικανοποιήσει τα στελέχη την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στρατός Ξηράς έχει ξεκινήσει διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων για όλα τα στελέχη του, τα οποία αναμένεται να λάβουν κάποια αποζημίωση ως "δώρο Χριστουγέννων". 
Η ασυδοσία και η περιφρόνηση των φαντάρων είναι απροκάλυπτη. 
Γιατί την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας φυσικά την οικονομική πολιτική περικοπών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Μνημονίων και επαναλαμβάνοντας τα ίδια αισχρά επικοινωνιακά προεκλογικά κόλπα, υπόσχεται Δώρο Χριστουγέννων στους στρατιωτικούς. 
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης κόβει το δώρο των φαντάρων. 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο, οι στρατεύσιμοι πρέπει να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.
Ουσιαστικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος λειτουργεί με όρους Κοινωνικού Αυτοματισμού! Θυμίζουμε ότι πρόσφατα απαγόρευσε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην παραμεθόριο να σιτίζονται στις Λέσχες Αξιωματικών. Πρόβαλε ως λόγο τις αυξημένες ανάγκες των στρατιωτικών, των οικογενειών τους και των απόστρατων. 
Αυτό που ξέχασε να πεις είναι ότι οι Λέσχες Αξιωματικών "άνοιξαν" προσωρινά στους εκπαιδευτικούς, ώστε το φθηνότερο γεύμα να αντισταθμίσει κάπως τις τεράστιες περικοπές στις αμοιβές τους λόγω των Μνημονίων που ψήφισε ο Π.Καμμένος και η συγκυβέρνηση. 
Μετά και όταν τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν, τους πέταξε έξω από τις Λέσχες...



Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Καμμένου στο Onalert.gr είναι η ακόλουθη: 

Επίσης, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προπαγανδίζει ότι το Επίδομα παραμεθορίου έχει υπογραφεί για όλους τους στρατιωτικούς. Του Έβρου έχει δοθεί ήδη.
Αυτό που ξεχνά να πει ο Υπουργός Άμυνας είναι ότι το επίδομα παραμεθορίου δίνεται όποτε γίνονται εκλογές!
Τέλος, θα προτείναμε στο ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να ρωτήσει τους φαντάρους που τους διέταξαν να ξελαρυγκιάζονται,  χαιρετώντας τον, πως θα ταξιδεύσουν στις γιορτές.
Που θα βρουν τα 150-200 ευρώ που απαιτούνται για να καλύψουν το κόστος μετακίνησης καθώς ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δίνει μόνο μία (1) καταστάσεις επιβίβασης όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι Υπουργοί Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατήγγειλαν τους αντίστοιχους ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο-Δαβάκη-Παναγιωτόπουλο που έκοψαν τις άλλες δύο (2) καταστάσεις επιβίβασης οι οποίες αντιστοιχούσαν στις τρεις (3) άδειες της παραμεθορίου και έταζαν να αποκαταστήσουν την τεράστια αδικία στους στρατευμένους, τι έχουν να μας πουν;

Γιατί το μόνο που μας λένε οι Υπουργοί Άμυνας είναι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα εθνικιστικά..."

Α και ότι θα θυσιαστούμε για τα συμφέροντα τους...

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι και να δηλώσουν την Αδυναμία τους να ταξιδεύσουν στα γκρουπάκια των αδειών.

Να απαιτήσουν την κάλυψη του κόστους μετακίνησης από τον ίδιο τον Στρατό και το Υπουργείο Άμυνας, όπως είναι υποχρεωμένοι. 

Αυτοί μας έφεραν στον Στρατό Υποχρεωτικά, αυτοί πρέπει να αναλάβουν το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


                                   .




Στάχτη στα μάτια το «δώρο» Τσίπρα


του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Με λογιστικές αλχημείες και επικοινωνιακά τερτίπια, όπως το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί μοιρασιάς του πλεονάσματος του 2016 σε «αδύναμα κοινωνικά στρώματα», επιχειρεί η κυβέρνηση να «πουλήσει» έναν ακόμη βαθιά ταξικό προϋπολογισμό, αυτόν του 2017. Ο προϋπολογισμός επισφραγίζει ότι την επόμενη χρονιά θα πληγεί ακόμη περισσότερο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την εξαγγελία του «μοίρασε» 617 εκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 850 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι απώλειές τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερες και συνολικά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής φθάνουν τα 4.011.000.000 ευρώ! Αυτά θα αφαιρεθούν με …χιλιάδες τρόπους. Είτε από την φορολογία, είτε από τις μειώσεις σε κοινωνικές παροχές, είτε από την κατάργηση δικαιωμάτων.

Τα αριθμητικά δεδομένα του προϋπολογισμού …«βγάζουν μάτι» για τον έντονα ταξικό και φορομπηχτικό χαρακτήρα του. Σύμφωνα με όσα προβλέπει θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 14,5% από την φορολογία των φυσικών προσώπων και 5,8% από την αύξηση των έμμεσων φόρων. Πρόκειται για μέτρα που στοχεύουν κατευθείαν τα λαϊκά στρώματα. Κάτι που άλλωστε προκύπτει και από τις εκτιμήσεις του ίδιου του προϋπολογισμού: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αναλάβουν μόνο το 6% αυτών των αυξημένων φορολογικών εσόδων και το υπόλοιπο 94% θα επιβαρύνει μισθωτούς, ανέργους, αγρότες, συνταξιούχους και μικρούς επαγγελματίες.

Κραυγαλέο είναι το παράδειγμα της φορολόγησης των εφοπλιστικών εταιριών. Διατηρούνται στο ακέραιο οι απαλλαγές τους την ίδια στιγμή που με τα μέτρα του προϋπολογισμού η φορολογία των ναυτεργατών εκτινάσσεται στα ύψη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις φτάνει στο 54% του εισοδήματος τους. Αντίστοιχες οι προβλέψεις και για τους μικρούς αγρότες, αφού ισχύει η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στα 8.500 το χρόνο με αποτέλεσμα τα έσοδα που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2017 να είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2016: Από 40 εκατομμύρια πάνε στα 93 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, στον προϋπολογισμό ανατρέπεται και η ισορροπία άμεσων –έμμεσων φόρων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, οι άμεσοι φόροι προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 20.415.000.000 ευρώ, μειωμένοι κατά 296.000.000 ευρώ έναντι του 2016. Οι έμμεσοι φόροι προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 26.443.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.335.000.000 ευρώ έναντι του 2016».

Κάπως έτσι δομείται και το λεγόμενο πλεόνασμα που προβλέπεται να προκύψει για το 2017. Τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ληφθούν ανέρχονται σε 4.011.000.000 ευρώ που διαμοιράζονται σε 3 δισεκατομμύρια από την αύξηση της φορολογίας και σε 770 εκατομμύρια από μειώσεις των κοινωνικών δαπανών. Χαρακτηριστικά είναι δύο παραδείγματα: Η κυβέρνηση το 2016 περιέκοψε από το ΕΚΑΣ 165 εκατομμύρια ευρώ δίνοντας σε αντιστάθμιση 25 εκατομμύρια ευρώ σε κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων. Οι αντίστοιχες περικοπές του 2017 είναι 586,3 εκατομμύρια και οι «αντισταθμίσεις» ανέρχονται σε μόλις 17 εκατομμύρια. Ενδεικτικές και οι δαπάνες για την υγεία.

Σύμφωνα με τους πίνακες του προϋπολογισμού σχετικά με τις δαπάνες για την υγεία, θα διατεθούν 109 εκατομμύρια λιγότερα που αντιστοιχούν σε μείωση 2,4% με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 4,26 δις από 4,37 δις. Ειδικά στον ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει περιστολή κατά 200 εκατομμύρια σε σχέση με το 2016. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πώς συνολικά είναι πολύ καλύτερη η οικονομική εικόνα του ΕΟΠΥΥ χωρίς βέβαια να αναφέρει πώς αυτό οφείλεται στην αύξηση των παρακρατήσεων από τις συντάξεις από 4 σε 6% το 2016. Αυτό για το 2017 σημαίνει πρακτικά ότι 717 εκατομμύρια θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα μειωμένη είναι και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 230 εκατομμύρια, όπως προκύπτει σαφέστατα από τον πίνακα 111 του προϋπολογισμού ενώ τα νοσοκομεία θα πάρουν 7 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, οι περικοπές παραμένουν καθεστώς για 6η συνεχή χρονιά. Το 2017 θα διατεθούν 3,18 δις ευρώ δηλαδή ο προϋπολογισμός των δήμων μειώνεται κατά 207 εκατομμύρια ενώ επιβαρύνονται και με 15 εκατομμύρια ευρώ που είναι το κόστος μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολείων.



ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ… ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ! Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ (ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

.

viasmos1
Στην περιοχή Χαρμανλί της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, έχουν γεμίσει τα κέντρα από μουσουλμάνους λαθρο που έρχονται από την Τουρκία. Η βουλγαρική πόλη έχει κυριολεκτικά κατακλιστεί από όλους αυτούς τους λαθρο που επιδιώκουνε να προωθηθούν προς την κεντρική Ευρώπη.
Σε ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ της βουλγαρικής τηλεόρασης, φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι λαθρο στην αδυναμία τους να πάνε προς βορά έχουν μετατρέψει ένα όμορφο προάστιο της πόλης σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας αλλά το χειρότερο σε αυτήν την κατάσταση είναι σύμφωνα με τις βουλγαρικές αστυνομικές αρχές ότι εμπλέκονται σε μεγάλο σκάνδαλο βιασμών ανήλικων αγοριών μέσα στα hot spot όπου διαμένει ο μεγάλος όγκος των λαθρο.
Είναι χαρακτηριστική η ομολογία –αποκάλυψη μιας γυναίκας μάρτυρα που διηγήθηκε τα εξής.


Αυτοί οι λαθρο που βρίσκονται μέσα στα hot-spot κάποτε τους τελειώνουν τα χρήματα που είχαν φέρει μαζί τους και επειδή στην χώρα τους απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ τώρα που βρήκαν κάποια ελευθερία, είναι αδίστακτοι να ικανοποιούν τα πάθη τους. Έτσι έκτος από το εμπόριο ναρκωτικών εκμεταλλεύονται τα ανήλικα αγόρια τα περισσότερα από τα όποια είναι μόνα τους και απροστάτευτα και αφού τα βιάζουν φτάνουν στο σημείο να τα εκδίδουν στην πορνεία για να κερδίζουν χρήματα.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει θορυβήσει τους κάτοικους που αναγκάζονται και κλείνονται στα σπίτια τους καθώς παντού έχει επικρατήσει η παράνομη τρομοκρατία των λαθρο. Αλλά το πιο χαρακτηριστικό εδώ είναι πώς οι κρατικές αρχές κάνουν εσκεμμένα τα στραβά ματιά σε όλη αυτήν την κατάσταση αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους ντόπιους στο έλεος της μαφίας των λαθρο.
v2
Ακόμα και οι γιατροί και το νοσοκομειακό προσωπικό που είναι μάρτυρες των βιασμών των ανήλικων αγοριών που αντιμετωπίζουν πολλά κρούσματα, κακοποιήσεις στα γενετικά όργανα τους και συχνά αναγκάζονται να τα ράψουν από πίσω, απειλούντο με την ίδια τους την ζωή αν τυχόν μαρτυρήσουν όλη αυτήν την κατάσταση.
Το πιο εξοργιστικό σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι όταν τελικά συνελήφθησαν κάποιοι από τους βιαστές αυτοί απάντησαν στις ανακρίσεις με φυσικότητα ότι είναι από το Αφγανιστάν και ότι εκεί είναι …. φυσιολογικό και συνηθισμένο φαινόμενο ο βιασμός των μικρών αγοριών, διότι θεωρούν ότι έτσι τα παιδιά ωριμάζουν και γίνονται πιο άντρες.
v3
Αποτελεί βέβαια μεγάλη ειρωνία για τους ίδιους τους μουσουλμάνους από τη μια να καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία και να ρίχνουν από ψιλά κτίρια κάτω ομοφυλόφιλους ενώ από την άλλη να μην διστάζουν να ασελγούν με αισχρότατο τρόπο σε ανήλικα παιδιά δημιουργώντας τα ύψιστα σωματικά και ψυχικά τραύματα.
Έτσι εξηγείται και το πρόσφατο έγκλημα που έγινε στην Γερμανία όπου ένας Αφγανός βίασε και σκότωσε την κόρη ενός βουλευτή, ο όποιος μάλιστα αγωνίζεται υπέρ των μουσουλμάνων λαθρο.
Αυτός ο Αφγανός εγκληματίας, έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα όπου πιθανόν να υπέστη ο ίδιος βιασμούς όταν ήταν παιδί, ήρθε στην Ευρώπη κουβαλώντας επάνω του όλα αυτά τα «πολιτιστικά» στοιχεία της ιδιαίτερης του πατρίδας που τον ωθούν να προβεί σε τέτοιες πράξεις σαν κάτι το πολύ απολύτως φυσιολογικό. Σκεφτείτε που πάμε.
v4
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε όλο το ρεπορτάζ το πώς ζουν εκεί και το φέρνουν μαζί τους εδώ στην Ευρώπη. Το βίντεο δεν μπορείτε να το δείτε στην παρούσα ιστοσελίδα γι’ αυτό πατήστε για να σας πάει στην ιστοσελίδα προβολής.

Τα ψέμματα Τσίπρα - Καμμένου για τον προϋπολογισμό! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ- ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ "ΣΕ  ΕΝΤΑΣΗ" ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.


ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ


ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της....
θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :




Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.

 
 
 
πηγη

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ! Νέα μέτρα ή νέος μηχανισμός για το 2019 και το 2020




Σε μία παραδοχή  προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την παρέμβασή στου στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.



Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι είναι υπαρκτή η απειλή νέων δημοσιονομικών μέτρων και μόνιμης παρουσίας του περίφημου «κόφτη». Μάλιστα, μίλησε για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης «νέου μηχανισμού» προκειμένου να καλυφθεί το κενό για την περίοδο 2019 – 2020 δημιουργώντας απορία στους βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το αν υπονοεί 4ο μνημόνιο.


«Για την μετά περίοδο. Τα έτη 2019-2020 το ΔΝΤ μας λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα είναι στο 1,5%. Ο καβγάς για κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών όπου εντασσόμαστε και εμείς» είπε χαρακτηριστικά.


Η τοποθέτηση του υπουργού προκλήθηκε από την αναφορά του κ. Νίκου Δένδια που ανέφερε «σας ακούσαμε να μας λέτε ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2017 είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ και για το 2018 περίπου 200 εκατ. ευρώ. Εκείνη την ημέρα αποχωρήσαμε με ανησυχία αλλά όχι μεγάλη. 

Την επόμενη ημέρα όμως ο αναπληρωτής σας ο κ. Χουλιαράκης, μας είπε ότι το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,5 δις ευρώ και μας προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Πρέπει να μας πείτε τι συμβαίνει κ. Τσακαλώτο».


Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών είπε ο ίδιος μιλούσε για το κενό του 2018 ενώ ο κ. Χουλιαράκης για το κενό που διαπιστώνει το ΔΝΤ το 2019 – 2020.


«Ο πιο εύκολος τρόπος να σας εξηγήσω είναι να σας πω γιατί ψηφίσαμε τον κόφτη τον Μάιο. 

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μακροοικονομικής βάσης και απόδοσης μέτρων ανάμεσα σε εμάς και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ λεει ότι εδώ που είμαστε και με τα μετρα που πήραμε το 2018 θα έχουμε 1,5% πλεόνασμα. Εμείς και ευρωπαίοι λέμε ότι θα έχουμε πλεονασμα 3,5%. Γι αυτό οι ευρωπαίοι έλεγαν τότε ότι δεν θέλουν τον κόφτη ενώ το ΔΝΤ υποστήριζε το αντίθετο. Αρα όταν λέω ότι η διαφορά μας με το ΔΝΤ είναι 300 εκατ. ευρώ αυτή αφορά το 2018. Για την μετά περίοδο. Τα έτη 2019-2020 το ΔΝΤ λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5%. 

Ο καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ΕΕ Θεσμών. Αρα ο κ. Χουλιαράκης αναφερόταν πως από το 1,5% πάς στο 3,5% ενώ εγώ έλεγα ότι για το κλείσιμο του 2018 το ΔΝΤ ζητά 300 εκατ. ευρώ ενώ οι ευρωπαίκοί θεσμοί 200 εκατ. ευρώ».


Πηγή

Αποκλειστικό: Έξαλλος ο Τράμπ με την κυβέρνηση Τσίπρα

Αποκλειστικό: Έξαλλος ο Τράμπ με την κυβέρνηση Τσίπρα

Το επιτελείο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντονλαντ Τραμπ, όπως έχει αποκλειστικά πληροφορηθεί και αναφέρει το Newsbomb.gr, έχει εκφράσει «αρμοδίως» τη βαθιά του ενόχληση, έως και οργή, για τις δραστηριότητες ενός στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νέα διοίκηση Τραμπ έχει πληροφορηθεί από αμερικάνικες υπηρεσίες, ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του πρωθυπουργού διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς του Ιράν. Κι όπως είναι γνωστό, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα ακολουθήσει με την Τεχεράνη την πολιτική δημιουργίας σχέσεων που επέλεξε ο απερχόμενος Πρόεδρος Ομπάμα. Αντίθετα, έχει προϊδεάσει ότι θα σκληρύνει τη στάση του έναντι του Ιράν.
 
Ο εν λόγω συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, να σημειώσουμε, δεν ανήκει στο επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο έχει κεντρικότατο ρόλο στη λεγόμενη «οικονομική διπλωματία». Κατά τις πληροφορίες μας, η έντονη δυσαρέσκεια του επιτελείου Τραμπ μεταφέρθηκε στο επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως είναι άγνωστο αν και πώς θα αντιδράσει…
 

Nίκος Παππάς: Το βρώμικο πολιτικο καθίκι που έκοψε το ΕΚΑΣ λέει οτι: ο κόμος ζεί καλύτερα σήμερα απο το 2014

Nίκος Παππάς:  «Ας σκεφτεί ο λαός αν ζει καλύτερα σήμερα ή το 2014»

Translate this page: EN FR DE ES RU AR

Να σκεφτούν εάν η οικονομική τους θέση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, κάλεσε τους πολίτες ο 'υπουργός" Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε επισυμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο. Θα είχαμε την απόφαση του eurogroup για το χρέος όταν η τότε θέση εκείνης της κυβέρνησης ήταν πως το χρέος ήταν βιώσιμο;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός για να προσθέσει: «Το επιτυχές αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης έγινε λόγω πολύ καλής πολιτικής διπλωματίας. Να αναρωτηθεί ο κόσμος εάν η εφάπαξ 13η σύνταξη θα καταβάλλονταν; Θα υπήρχε μήπως πρόγραμμα που οδηγεί σε ανάπτυξη»;

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επιχείρησε να ενισχύσει την τακτική της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. Συγκεκριμένα, κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει εάν συντάσσεται με τις θέσεις της κυβέρνησης για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αναφορικά με τα εργασιακά και μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων ή – πρόσθεσε – «ισχύει αυτό που είπε ο αντιπρόεδρός της ότι θα κάνουν όσα ζητάει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα».

«Προξενεί εντύπωση να ακούς της αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για φοροεπιβάρυνση όταν δρομολογούσαν συμφωνία με 20 δις ευρώ περισσότερα μέτρα» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός για να σημειώσει «Μας κατηγορούν ότι δεν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι 3,5% πλεονάσματος όταν προωθούσαν 4,5% πλεονάσματα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, πως η ανεργία μειώθηκε και πως ο νέος προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο.

Αναφορικά με τους στόχους του δικού του υπουργείου είπε μεταξύ άλλων ότι να τοποθετηθούν οπτικές ίνες σε όλη την χώρα ενώ για τα ΜΜΕ επισήμανε πως «ξεκινά άμεσα κύκλος επαφών για να στηρίξουμε σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε».

Τέλος, για τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης ανέφερε «υπάρχουν 2 ανοικτά ζητήματα που θα κρίνουν την παραμονή του ΔΝΤ: εργασιακά και πλεονάσματα. Η ΝΔ στα εργασιακά έχει ανήσυχη σιωπή. Το ΠΑΣΟΚ εύχομαι να ταυτιστεί με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα για επιστροφή συλλογικών συμβάσεων. Η σιωπή της ΝΔ είναι γιατί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν ήταν απαίτηση δανειστών αλλά απαίτηση των νεοφιλελεύθερων».

Τολμησε να μπλοφάρει ο Τσακαλώτος στο Eurogroup: Είναι για γέλια : Μας σπρώχνετε σε εκλογές - Θεσμοί: Να πάτε αν δεν αντέχετε

ΤΙ ΜΑΝΤΑΜ.... ; ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΑΝΤΑΜΟΠΟΡΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
Τσακαλώτος στο Eurogroup: Μας σπρώχνετε σε εκλογές - Θεσμοί: Να πάτε αν δεν αντέχετε

Βαρύ, μετά από πολύ καιρό, ήταν το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παρά την απόφαση για τα βραχυπρόθεμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους που υπήρξαν στην συνεδρίαση και τους παρουσιάζει "το Βήμα", ο φερόμενος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αν και υποτακτικός των αφεντικών του, παρότι επιχείρησε να δραματοποιήσει την κατάσταση "απειλώντας" με εκλογές αν πιεστεί η κυβέρνηση για να πάρει πρόσθετα μέτρα (δηλαδή 4ο μνημόνιο).     

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι:

Ε. Τσακαλώτος: «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές».

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» ήταν η αντίδραση των θεσμών όπως τη συνοψίζουν στην εφημερίδα πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Σε όλα αυτά ήρθε και η ανακοίνωση για τους συνταξιούχους και ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως τη θεωρούν στις Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πακέτο παροχών.

Κατόπιν τούτου, η δεύτερη αξιολόγηση κινείται μάλλον στον αέρα.



Με πληροφορία απ[ο το lideral