09 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ "ΨΩΝΙΖΕΙ' ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ


 Πληρώνουν τα κορόιδα καύσιμα δαπάνες λειτουργίας κ.α υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Η ώρα ήταν 9:00 περίπου το πρωί.

Μια γυναίκα οδηγός με αυτοκίνητο του Δήμου Καστοριάς  ψώνησε απο τα LIDL έβαλε μέσα τα φώνια της και.. όλα εντάξει της.

Καταρχήν να επισημάνουμε το φορτηγό  αυτοκίντο του Δήμου είναι παρκαρισμένο σε παράνομο σημείο, η οδηγός ήταν στο καταστημα LIDL  το οποίο είναι λίγα μέτρα πιο κάτω και ενω διαθέτει ειδικό πάρκιν η συγκεκριμένη κυρία δεν φαίνεται να είναι υπάλληλος τεχνικού τμήματος.

Ο Φακός του  fyllokaiftero1.blogspot.com την "πετυχε την ώρα που εβγαινε  απο το καταστημα με λίγα σχετικά ψώνια βαζει μεσα τα ψωνια της μπαίνει βάζει μπρος το αυτοκίνητο του Δήμου Καστοριας και φεύγει προς την καταυθυνση του εμπορικού κέντρου Καστοριάς.

Ποια είναι η νεαρη κυρία η οποια οδηγεί φ.αυτοκίνητο του Δήμου Καστοριάς μόνη της ;

Το "φαινόμενο" αυτο με τον Δήμο Καστοριας δεν είναι μοναδικό΄, αλλα δεν λέει και να σταματήσει... επιτέλους ...;!
Δεν υπάρχει μια υπεύθυνη αρχή του κράτους να παρέμβει δραστικά και αποτελεματικά, να καταλογήσει την σπατάλη και την ζημία που υφίσταται ο πολίτης ;

Μα τέτοια ισοπέδωση του κράτους;

Φωτογράφισε ο Fterofrafos

Καταγγελίες- EMAIL :fyllokaiftero@gmail.com

ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΜΕΤΡΗΤΟΣ" ΑΡΙΘΜΟΣ" ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

του Μανώλη Μάνου

Ουτε εμείς ξερουμε στην ιστοσελίδα μας πόσα άρθρα και ρεπορτάζ κάναμε με το θέμα των αδεσποτων στην Καστοριά και το πρόβλημμα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

- Κανένας Δημαρχος η Αντιδημαρχος παραδείγματος χάριν Πολιτισμού, ο οποίος προσφατα κατά την επίσκεψη του Π/Δ Πάκη Παυλόπουλου είχε μαντώσει τους δημοσιογράφους σε δυο σχεδόν τετράγωνα "δεμένους" με σκοινιά,-  δεν έδειξε το μίσο ζήλο να μαντρώσει τα αδέσποτα της Καστοριάς για να απαλλάξει τους πολίτες -γέροντες μικρά παιδιά αλλα και όλους τους πολίτες οι οπόιοι ζουν κάτω απο έντονο φόβο να κατασπραραχθούν απο τα αδέσποτα και όπως είναι φυσικό νηστικά αδέσποτα σκηλιά.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ





ΟΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΚΗ 

 Απο το σημείο που τους καθόρισε ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς  με την "βοήθεία' της ισχυρής  αστυνομικής δύναμης  πού φύλαγε τον Πάκη Παυλόπουλο,οι δημοσιογράφοι απαγορευόταν να είναι "αδέσποτοι" ούτε μέτρο παραπέρα.




...ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Η ΣΥNΕΧΕΙΑ- ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 9-12-2016



Φωτογραφίες : Fterografos






Μονομερής ενέργεια του Τσίπρα ή συνεννοημένη απάτη με τους Γερμανούς ;

Το δήθεν της Γερμανίας για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Παραβίασε τη συμφωνία - Η Γερμανία βγαίνει από το πρόγραμμα

Γερμανία για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Παραβίασε τη συμφωνία - Η Γερμανία βγαίνει από το πρόγραμμα

Έξαλλοι εμφανίζονται οι Γερμανοί με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα καθώς θεωρούν ότι παραβίασε μονομερώς τη συμφωνία - Ως επικοινωνιακή φυγή προς τα εμπρός λόγω των εσωπολιτικών πιέσεων βλέπουν Γερμανοί αρθρογράφοι τη χριστουγεννιάτικη παροχολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle και υπενθυμίζουν τις προειδοποιήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανικός τύπος κάνει αναφορά στο αιφνιδιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό με παροχές προς τους συνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών με πολλούς πρόσφυγες. Ορισμένοι αρθρογράφοι εκφράζουν έκπληξη για αυτήν την κίνηση του κ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα»

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σημειώνει ότι «παρά το υψηλό κρατικό χρέος ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε βοήθεια σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκατ. ευρώ, από το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Και αυτό το μέτρο θα αποτυπωθεί σε πολλά εκατομμύρια ευρώ».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αυτήν την εποχή Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ερίζουν γύρω από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί απαραίτητη για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας του, ότι πρόσφατα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν όπως επίσης ότι η Αθήνα έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της.
«Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα προκαλέσει προφανώς κριτική στην Ευρώπη. Εσωπολιτικά ο αριστερός πολιτικός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Ο λαός έχει απογοητευτεί γιατί ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εμποδίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Οι πολίτες κρίνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν γίνονταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ», τονίζει η εφημερίδα.


Παραβίαση των συμφωνιών

Για την εφημερίδα Bild ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες που αφορούν στα προγράμματα διάσωσης. «Αντί να κάνει οικονομία, εξαγγέλλει τη πρόσληψη 5000 νέων γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού για τα κρατικά νοσοκομεία, 13ο μισθό για χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκ. ευρώ και πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, μια καθαρή παραβίαση των συμφωνηθέντων στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας». Η εφημερίδα υπενθυμίζει τις προειδοποιήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών της περασμένης Δευτέρας ότι εάν δοθούν ελαφρύνσεις του χρέους, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, για χρήματα που βάζει ο Αλέξης Τσίπρας κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο κάνει λόγο στην ιστοσελίδα της η Ελβετική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.
Πηγή: Deutsche Welle


Μονομερής ενέργεια ή συνεννοημένη απάτη; 

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι η αιφνίδια παροχολογία του Αλέξη Τσίπρα γεννά αρκετά ερωτήματα για το αν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή αν όλο αυτό βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με τους δανειστές προκειμένου ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως «αντάρτης» λίγο πριν υπογράψει νέα μέτρα για μετά το 2018. 
Το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα έγινε εν γνώσει των ευρωπαϊκών θεσμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούν, δήλωσε ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Όπως ανέφερε, «την άλλη εβδομάδα επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Σύμφωνα με συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, «πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι θεσμοί και στόχος είναι να κλείσει η 2η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».
Σημειώνοντας τα θετικά του τελευταίου Eurogroup, αναφέρθηκε στη συμφωνία για την σχετική ελάφρυνση του χρέους, ενώ όπως τόνισε, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών πρέπει να ερμηνευτούν μέσα στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι την Πέμπτη 08/12/2016 Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ και ότι οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.

Ενα πεζοδρόμιο "παγίδα" για τους πολίτες της Καστοριάς και η αδιαφορία του Δήμου καλά κρατεί!

Ρεπορτάζ της Ε.Δ.Ο
Φωτογραφίες:FTROGRAFOS
Η απόλυτη αδιαφορία του Δήμου Καστοπριάς συνεχίζεται,  δεκάδες πολίτες καθημερινά σκονταύτουν  στο σημείο αυτό της πόλεως της Καστοριάς το οποίο βρισκεται στο κεντρικότερο σημείο.

Η " βλάβη" αυτη του πεζοδρομίου πιθανότατα προηλθε απο το ρίζωμα του δέντρου, όμωςτο προβλημμα  υπάρχει εδω και δύο χρόνια.Οι πολίτες -γείτονες καταστηματάρχες πριν τρείς μήνες πήραν πρωτοβουλία, μιά Κυριακή για ευνόειτους λόγους, και κλάδεψαν με δική τους δαπάνη τον πλάτανο, ως δεν ώφειλαν,  μετα την πλήρη,... σχεδόν  ανυπαρξία της δημοτικής αρχής ως πρός τα προβλήμματα του Δήμου Καστοριάς.

Η Τουρκία έστειλε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού στην Αλβανία - Θέλει «Δεύτερο μέτωπο» στα νώτα της Ελλάδας

. ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ!

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Πέτρου Αναστασίου
Έμπρακτη είναι η στήριξη των Τιράνων από την Άγκυρα στη διαμάχη τους με την Αθήνα όπως αποκαλύπτουν τα αλβανικά ΜΜΕ καθως η Τουρκία έστειλε μεγάλες πσότητες στρατιωτικού υλικού με στόχο την δημιουργία ενός «δεύτερου μετώπου» στα νώτα της Ελλάδας.
 
Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «δεδομένου ότι η Ελλάδα, μέσω των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Άμυνας Πάνου Καμμένου έχει απειλήσει ανοιχτά την Αλβανία, προβάλλοντας την στρατιωτική και οικονομική της υπεροχή, η Τουρκία στηρίζει τον αλβανικό στρατό με παροχή εξοπλισμού, εκπαίδευσης και τεχνικής βοήθειας».
 
Το δημοσίευμα του Shqiptarja.com βασίζεται σε πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας που κρίνουν σκόπιμη αυτή την περιόδο την υπενθύμιση της υφιστάμενης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη τον Απρίλιο του 2016 από τον τέως πρέσβη της Αλβανίας στην Άγκυρα Genc Mucaj και τον Συνταγματάρχη Bedirhan Koç του Υφυπουργείου Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) της Τουρκίας, πιθανότατα μετά την επίσκεψη τoυ Αρχηγού των Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Στρατηγού Salih Zeki Çolak στις 5 Απριλίου στα Τίρανα.
 
Η διμερής συμφωνία έχει χρονική ισχύ πέντε ετών και προβλέπει μεταξύ άλλων την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την προμήθεια επιλεγμένου στρατιωτικού υλικού μέσα από κατάλογο τουρκικών αμυντικών εταιρειών που έχει συντάξει το SSM. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας αποστέλει λίστα με τα υπό προμήθεια στρατιωτικά είδη προς το αντίστοιχο της Τουρκίας και ακολούθως πραγματοποιείται έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου του ΑΚΑΜ της Τουρκίας στα Τίρανα, ο οποίος έχει και την γενικότερη εποπτεία της υλοποίησης των συμφωνηθέντων.
 
Σημειώνεται ότι η συμφωνία διέπεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας, βάση της οποίας οι αντισυμβαλλόμενοι υποχρεούνται να μην αποκαλύψουν το περιεχόμενό της σε τρίτους, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Τουρκίας. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 της συμφωνίας προβλέπει ότι η ρήτρα της εμπιστευτικότητας παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την χρονική λήξη της τρέχουσας συμφωνίας. Παράλληλα, η Αλβανία δεν μπορεί να μεταβιβάσει τα παρεχόμενα υλικά ή υπηρεσίες σε σε τρίτους χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Τα θεμέλια μιας στενής συνεργασίας
 
Η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1991, σηματοδοτώντας την έναρξη υψηλόβαθμων επαφών με σκοπό την διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας -και- στον στρατιωτικό τομέα. Ακολούθησε η υπογραφή της πρώτης σημαντικής συμφωνίας στην Άγκυρα στις 24 Ιουλίου 1992, η οποία και έθεσε τις βάσεις για τις περαιτέρω εξελίξεις. 
 
Κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού Άμυνας της Αλβανίας Safet Zhulali στην Τουρκία, του επετράπη η είσοδος σε στρατιωτικά εργοστάσια, κέντρα διοίκησης και εγκαταστάσεις (ακόμα και ΝΑΤΟικές) παρά το γεγονός ότι η Αλβανία δεν ήταν ακόμα μέλος της Συμμαχίας, με την σημειολογία της κίνησης να είναι προφανής. Ως επισφράγισμα της συμφωνίας, ένα μήνα αργότερα το αντιτορπιλικό Mareşal Fevzi Çakmak (D351) του Τουρκικού Ναυτικού επισκέφτηκε το λιμάνι του Δυρραχίου (28 Αυγούστου 1992). 
 
Το γεγονός θεωρήθηκε από την αλβανική κοινή γνώμη ως σημαντικό δείγμα της δέσμευσης της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του αλβανικού κράτους και ως τέτοιο έγινε δεκτό με πανηγυρικό κλίμα. Επρόκειτο για την «πρώτη επίσκεψη Τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Αλβανία από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα Αλβανικά ΜΜΕ.
 
Στις 18 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, ξεκίνησε επίσημα η παρουσία Τούρκων αξιωματικών στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας, οι οποίοι άρχισαν να οργανώνουν το αλβανικό στράτευμα με βάση τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα. Στις αρχικές φάσεις της συνεργασίας, το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης με την Άγκυρα να προσφέρει απλόχερα υποτροφίες φοίτησης Αλβανών στρατιωτικών σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες ενώ ξεκίνησε και η παροχή οικονομικής βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.
 
Ειδικά στον τομέα της βελτίωσης των υποδομών, η συμβολή της Τουρκίας υπήρξε σημαντική. Η αεροπορική βάση Kuçovë στην επαρχία Berat, που βρίσκεται 100km νότια των Τιράνων, είναι το μοναδικό στρατιωτικό αεροδρόμιο ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών που διαθέτει σήμερα η Αλβανία και αναβαθμίστηκε πλήρως με τουρκική χρηματοδότηση ύψους $5 εκατ. την περίοδο 2002-2003. 
 
Το έργο ανατέθηκε στην κοινοπραξία των τουρκικών εταιρειών Biltek και Hertz Construction Inc. και οι εργασίες αφορούσαν την ανακατασκευή των δύο διαδρόμων, την κατασκευή κτίριου διοίκησης και ελέγχου, πύργου ελέγχου, τερματικού σταθμού, υποστέγου συντήρησης, τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων καθώς και την εγκατάσταση νέας περίφραξης. 
 
Το έργο εγκαινιάστηκε στις 23 Μαίου του 2005 από τον τότε υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Pandeli Majko και τον τότε Αρχηγό της TDK Πτέραρχο İbrahim Fırtına, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την έναρξη λειτουργίας της αεροπορικής βάσης.
 
Τα ΝΑΤΟικών προδιαγραφών νεόδμητα κτίρια της Αεροπορικής Βάσης Kuçovë φέρουν το χαρακτηριστικό λαδί χρώμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Τουρκίας.
Με τουρκική χρηματοδότηση αναβαθμίστηκαν επίσης οι εγκαταστάσεις του εργοστάσιου κατασκευής πυρομαχικών στο Poliçan, του κέντρου εκπαίδευσης και της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Pasha­liman του Αυλώνα καθώς και της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, στην οποία παρέχεται δικαίωμα ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων των πλοίων του Τουρκικού Ναυτικού στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελούν οι συχνές επισκέψεις τουρκικών υποβρυχίων στη ναυτική βάση Δυρραχίου. 
 
Η πρώτη καταγράφηκε στις 2 Μαρτίου του 2010 με τον κατάπλου του υποβρυχίου Dolunay (S352) Τύπου 209/1200 μετά το πέρας της ανθυποβρυχιακής άσκησης NOBLE MANTA 2010, άφιξη που έγινε σε πραγματικά πανηγυρικό κλίμα από τον τότε Αρχηγό του Αλβανικού Ναυτικού Roland Nasto.
 
Εκτιμάται πως από το 1998 μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια άνω των $160 εκατ. στην Αλβανία, ποσό που ισοδυναμεί με τον ετήσιο προϋπολογισμό του αλβανικού υπουργείου Άμυνας.
 
Πέραν όμως της βελτίωσης των υποδομών και της παροχής εξοπλισμού και εκπαίδευσης, η Τουρκία ανέλαβε τη συγκρότηση και εκπαίδευση του Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Batalioni i Operacioneve Speciale: BOS) στα πρότυπα των τουρκικών Bordo Bereliler. 
 
To BOS συγκροτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1998 στο Zall-Herr βορειοανατολικά των Τιράνων και αποτέλεσε τη δεξαμενή για την αποστολή δυνάμεων του αλβανικού στρατού σε ειρηνευτικές αποστολές όπως το Ιράκ και Αφγανιστάν, πάντοτε υπό τουρκική ή αμερικανική διοίκηση. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το 2013 για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη συγκρότηση της μονάδας, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Mimi Kodheli ευχαρίστησε δημόσια την Τουρκία για τη βοήθειά της στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του Συντάγματος Ειδικών Δυνάμεων (Batalioni i Forcave Speciale: BFS), όπως ονομάζεται σήμερα.
 
 
Η τουρκική επιρροή στις Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ότι η Τουρκία χρηματοδότησε και την προμήθεια των νέων στολών της Αλβανικής Αστυνομίας.

Πανούσης: Αλέξη παραιτήσου πριν σε στήσουν στον τοίχο! ....Σαν τον Τσαουσέσκου;


Με ανοιχτή επιστολή η οποία απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης καλεί τον πρωθυπουργό ούτε λίγο ούτε πολύ να παραιτηθεί. Ο τίτλος του κειμένου είναι «Σήμα Κινδύνου» και παρόλο που εξ αρχής γίνεται σαφές πως απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, σε κανένα σημείο δεν τον κατονομάζει.
 
Το κείμενο ανέβηκε στο anoixtoparathyro.gr και ξεκινά με μια φράση του λογοτέχνη Δ. Πιστικού: «Το θέμα μας είναι όταν έρθει η ώρα να γίνει απογραφή να είσαι βέβαιος πως όσα αφήνεις πίσω είναι καλύτερα από όσα βρήκες».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πανούση, όμως «δεν είναι αυτό το θέμα μας». Και από εκείνο το σημείο ξεκινά η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο ο Γιάννης Πανούσης αναφέρεται ως «ο Ηγέτης» ή «ο Κυβερνήτης» ή «ο Αρχηγός». Γράφει πως το προφίλ του πρέπει να το χειρίζεται ο «άξιος εαυτός του που έχει μάθει να πολεμάει και να νικάει το αλαζονικό, δημαγωγικό, παραπλανητικό, ανάξιο κι άφιλο άλλο του Εγώ».
Γράφει επίσης πως «ο Ηγέτης (...) ήταν ικανός και διάφανος και δεν ταύτιζε την πολιτική ηθική με την πονηριά (...) το fair play μακροπρόθεσμα λειτουργεί υπέρ του Ηγέτη και των θεσμών ενώ η "μπαμπεσιά" επιστρέφει με σφοδρότερο τρόπο και δυσανάλογο κόστος».
Αναφέρεται επίσης στον Αλέξη Τσίπρα ως «ο Αρχηγός», που δεν πρέπει να ευνοεί «ημετέρους», να μην αδικεί ακόμα κι αυτούς που τον αδικούν, να μην εκδικείται, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται όλους τους θεσμούς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
«Στην πολιτική πρέπει να εισέρχεσαι και να εξέρχεσαι, να νικάς και να χάνεις με αξιοπρέπεια. Η υστεροφημία κερδίζεται με αλήθειες κι όχι με ψέματα», γράφει ο Γιάννης Πανούσης και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε... αποχώρηση, γράφοντας πως «ο Ηγέτης [αυτο]θυσιάζεται πριν τον στήσουν στον τοίχο οι διαψεύσεις του και τον πυροβολήσουν πισώπλατα οι "σύντροφοί" του. (...) αποχωρούν και δεν υποχωρούν. Δεν εκχωρούν όμως την εξουσία τους και τη σχέση τους με το λαό στους "επιγόνους" πρίν την κρίσιμη απόφαση της [πολιτικής και όχι μόνο] Μοίρας».

Το κείμενο του Γιάννη Πανούση

Σήμα κινδύνου – [Ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα]
«Το θέμα μας είναι όταν έρθει η ώρα να γίνει απογραφή να είσαι βέβαιος πως όσα αφήνεις πίσω είναι καλύτερα από όσα βρήκες
Δ. Πιστικός, Δεν είναι αυτό το θέμα μας
Το προφίλ του Ηγέτη δεν το φτιάχνουν ούτε [πρέπει να] το χειρίζονται οι image makers αλλά ο ίδιος. Ή, καλύτερα, ο φωτεινός εαυτός του. Ο υπερήφανος, ενάρετος, δίκαιος, μεγαλόκαρδος, σώφρων και άξιος εαυτός του που έχει μάθει να πολεμάει και να νικάει το αλαζονικό, δημαγωγικό, παραπλανητικό, ανάξιο κι άφιλο άλλο του Εγώ.
Ο Ηγέτης ήταν εξαρχής Κάποιος και δεν έγινε Κάτι λόγω της εξουσίας. Ενδιαφερόταν για τους αδύναμους και δεν προσκυνούσε τους δυνατούς λόγω συγκυρίας. Ήταν ικανός και διάφανος και δεν ταύτιζε την πολιτική ηθική με την πονηριά.
Οι ευφυείς κινήσεις του Ηγέτη στην πολιτική σκακιέρα διατηρούν την επιρροή ή και τη γοητεία στο λαό αρκεί να μη συνδυάζονται με "παιχνίδια εκτός κανόνων".
Το fair play μακροπρόθεσμα λειτουργεί υπέρ του Ηγέτη και των θεσμών ενώ η "μπαμπεσιά" επιστρέφει με σφοδρότερο τρόπο και δυσανάλογο κόστος.
Χρειάζεται χρόνος και ήθος για να γίνεις "κύριος του πραγματικού εαυτού σου" και κυρίως να μάθεις να μην πιέζεις τη μοίρα σου πάνω από τις δυνάμεις σου.
Πώς όμως ένας Αρχηγός μπορεί να καταστεί εγγυητής του καλού εαυτού του, να επιμεληθεί ενός παραδειγματικού βίου, ν’ ασκηθεί στην πολιτική αρετή, να γίνει πρότυπο, με βάση τον τρόπο που σκέφτεται, πράττει και ζει;
 
Απλά, να μην ευνοεί "ημετέρους", να μην αδικεί [ακόμα κι αυτούς που τον αδικούν], να μην εκδικείται. Να μεριμνά για την παιδεία των πολιτών και για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται όλους τους θεσμούς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
 
Τις συμφορές δεν τις στέλνουν οι Θεοί [Επίκουρος] ή οι Θεσμοί [Ευρώπη] αλλά τις προ[σ]καλούν οι άνθρωποι, ιδίως αυτοί που φιλοδοξούν να υποκαταστήσουν τους θεούς. Δεν είναι όλα "γραμμένα". 
 
Μεγάλο μέρος της Ιστορίας το γράφουν οι ίδιοι οι Ηγέτες. Προσοχή όμως. Και γι’ αυτούς φτάνει κάποτε η ώρα του [ενδιάμεσου ή οριστικού] απολογισμού. Αυτή είναι η Μεγάλη Ώρα του πραγματικού Ηγέτη. Στην πολιτική πρέπει να εισέρχεσαι και να εξέρχεσαι, να νικάς και να χάνεις με αξιοπρέπεια. Η υστεροφημία κερδίζεται με αλήθειες κι όχι με ψέματα.
 
Όπως δεν νοείται gouvernement de caprice [Μοντεσκιέ] έτσι και δεν νοείται Κυβερνήτης ο οποίος δεν γνωρίζει πώς και πότε κατεβαίνει από τη σκηνή [για ν’ αναστοχαστεί και να επαναξιολογήσει τις σχέσεις, τα πρόσωπα, τις ιδέες].
 
Ο Ηγέτης [αυτο]θυσιάζεται πριν τον στήσουν στον τοίχο(;;) οι διαψεύσεις του και τον πυροβολήσουν πισώπλατα οι "σύντροφοί" του.
 
Κι ας μην ξεχνάμε. Οι Ηγέτες αποχωρούν και δεν υποχωρούν. Δεν εκχωρούν όμως την εξουσία τους και τη σχέση τους με το λαό στους "επιγόνους" πρίν την κρίσιμη απόφαση της [πολιτικής και όχι μόνο] Μοίρας.
 
ΥΓ. Οι ηρτημένοι λόγοι ανατρέπουν το ψέμα [Μ.Βλάχου-Καράμβαλη, Χρόνος Αποθέτης].
ΥΓ2. Μία ζωή ανεξέταστη δεν αξίζει να τη ζεις [Διογένης]»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις: Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή


Με πρωτοβουλία του αγροτών από τα Τέμπη

Οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις: Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή

Εκπρόσωποι όλων των αγροτικών και κτηνοτροφικών ενώσεων θα συναντηθούν στα Αμπελάκια Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης

Κάλεσμα για Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στα Αμπελάκια Λάρισας, απηύθυναν Συνεταιρισμοί, Αγροτικοί Σύλλογοι,ομάδες παραγωγών, κτηνοτρόφοι και Μελισσοκόμοι, με πρωτοβουλία του μπλόκου των Τεμπών, προκειμένου να συζητηθούν οι κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο με πολλά προβλήματα που αφορούν κυρίως το καθεστώς της φορολογίας αλλά και των εισφορών. Δεν υπάρχει ρευστότητα και από το γενικό οικονομικό περιβάλλον που επιβάλλει η κυβέρνηση, με απαίτηση της Τρόικας αναγκαζόμαστε να απευθύνουμε πρόσκληση συνάντησης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΟΥΡΓΙΑΣ στα Αμπελάκια.
Ο τόπος της συνάντησης επιλέχθηκε σημειολογικά, στο μέρος όπου γεννήθηκε το συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Το προσκλητήριο απευθύνεται σε Αγροτικούς Συλλόγους, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών, Ομοσπονδίες και Επιτροπές Αγώνα.
Στόχος της συνάντησης είναι να πραγματοποιηθεί διάλογος μεταξύ των αγροτών με ανοιχτή ατζέντα, για τα προβλήματα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό με σεβασμό στις αγωνίες όλων μας.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε μια φορολογική επίθεση που μας αναγκάζει να αναλογιστούμε το μέλλον μας και ειδικά οι νέοι αγρότες που θέλουν να οργανώσουν και να παράγουν το πλούτο για τη χώρα μας. Αυτή την επίθεση πρέπει να την αποκρούσουμε με προτάσεις, με διάλογο και αν κριθεί απαραίτητο, με την δύναμη της άμυνας.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση, πέραν των παραδοσιακών μορφών αντίδρασης και αγώνα πρέπει να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο και με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Να στείλουμε αιτήματα που αφορούν πλέον την επιβίωση μας, στην κυβέρνηση και στα κόμματα, απευθυνόμενοι και στην κοινωνία των πολιτών για να γνωρίζουν το τι αντιμετωπίζουμε
Το κόστος ζωής έχει ανατραπεί για όλους μας. Αυτό το περιβάλλον δεν το επιλέξαμε. Μας είπαν ψέματα.»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ


 πηγή

Συνταξιούχοι IKA, OAEE για εξαγγελίες Τσίπρα: «Δεν μας ξεγελάνε - Ψίχουλα, μπροστά σε όσα χάνουμε»




Απαντούν με κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου!
 Κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.





Συνταξιούχοι IKA, OAEE για εξαγγελίες Τσίπρα: «Δεν μας ξεγελάνε - Ψίχουλα, μπροστά σε όσα χάνουμε»


«Στάχτη στα μάτια, την ώρα που μας κόβουν το ΕΚΑΣ» λένε οι μεγαλύτερες ενώσεις συνταξιούχων

Για «ψίχουλα και για στάχτη» στα μάτια κάνουν λόγο οι μεγαλύτερες ενώσεις των συνταξιούχων της χώρας σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παροχή μιας σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους που αφορά περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα σε σύνολο παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».

Πιο θετικά βλέπει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης Νίκος Χατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την άμεση απαίτηση των συνταξιούχων για επιστροφή όσων έχουν χάσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010. Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους».

Κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.



Πηγή 

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ;




Η σύλληψη της βρώμικης ιδέας ήταν των χορτάτων αληταράδων που τον περιστοιχίζουν. Το αμόρφωτο ανθρωπάκι ανέλαβε, απλώς, να επιδείξει τη σαπίλα που κρύβει μέσα του, αναγγέλλοντας αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση εξαπάτησης των γερόντων, που σκέφτηκε η αληταμπουρία των κολλεγιόπαιδων. 

Σε τι συνίσταται η επιχείρηση εξαπάτησης των απόμαχων της βιοπάλης, μιας λέξης άγνωστης σ' αυτό το καλοθρεμμένο σαπρόφυτο;
Μα, στην εξαγγελία περί 13ης σύνταξης. Όταν πρόκειται για επίδομα φτώχειας, που για 750.000 συνταξιούχους περιορίζεται στα 300 ευρώ, για 570.000 στα 300-500 και μόλις 270.000 θα πάρουν 500-830. Και όσοι παίρνουν πάνω από 850 ευρώ σύνταξη, φυσικά δεν θα πάρουν μία.
Ποιους βγήκες να κοροϊδέψεις, ρε λελέ; Με ποιο δικαίωμα κάνεις πλακίτσα με τις μανάδες και τους πατεράδες μας, ρε ξεφτιλισμένο παράσιτο;
Θα το πληρώσεις αυτό το αποψινό, Τσίπρα! Με τα γερόντια που έφτυσαν αίμα για να μας μεγαλώσουν, δεν επιτρέπουμε να κάνει πλακίτσα κανένα χορτάτο απόβρασμα.