03 Δεκεμβρίου 2016

ΕΦΕΤ: Εντόπισε δίκτυο μη ασφαλών ελαιολάδων από επώνυμες εταιρείες

elaiolado
Δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες: «ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ».
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Παράλληλα, επισημαίνει στους καταναλωτές να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μορφής EL-40-_ _ _ o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης.
Επίσης, συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και στην περίπτωση υποψίας λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους, διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Φωτογραφία-σοκ από την ΠΑ εν μέσω φρενίτιδας τουρκικών προκλήσεων: Πύραυλοι cruise SCALP-EG φορτώθηκαν μέσα στη νύχτα σε Mirage 2000-5Mk2!

ΕΝΑ «ΚΑΘΑΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


21:09 μ.μ
03/12/2016

του Πέτρου Αναστασίου
 
Σε ένα ιδιότυπο "ψυχρό πόλεμο" εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ελληνική πλευρά να προβαίνει πριν λίγο σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο.
 
Η Πολεμική Αεροπορία "διέρρευσε" μια φωτογραφία που περικλείει μια πεντακάθαρη προειδοποίηση προς την Αγκυρα για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την Τουρκία μια "θερμή" κλιμάκωση στο Αιγαίο:
 
Ενα Mirage 2000-5Mk2 έμφορτο με υποστρατηγικό πύραυλο cruise SCALP-EG, ένα όπλο για το οποίο-ακόμα-δεν έχει απάντηση η τουρκική αεράμυνα.
 
Και δεν θα έχει απάντηση μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη ικανοποιητικού αριθμού της νέας σειράς αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς SHORADS.
 
Η κίνηση είναι ερμηνεύεται ως "ιδιαίτερα προχωρημένη" από την ΠΑ, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με πύραυλο cruise SCALP-EG αναρτημένο σε Mirage 2000-5Mk2 και μάλιστα σε συγκεκριμένη επιχειρησιακή διαμόρφωση.
 
Ακόμα και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ του τότε διευθυντή του περιοδικού Τάσου Γκουριώτη που πέταξε σε εικονική αποστολή εκτόξευσης βλήματος cruise SCALP-EG με μαχητικά αεροσκάφη MIrage 2000-5Mk2 της 331 Μοίρας από την Τανάγρα, στο αεροσκάφος με το οποίο ΄γινε η πτήση είχε φορτωθεί στο αεροσκάφος ομοίωμα του βλήματος.
 
Και οι πιλότοι της ΠΑ ασκούνται με ομοιώματα του βλήματος σε πτήσεις εξομοίωσης. Ποτέ με πραγματικά βλήματα.
 
H παρακάτω φωτογραφία είναι από την γαλλική Αεροπορία!
 
 
Βασικά εξαιρετικά σπάνια ανοίγουν τα κιβώτια με τα 91 ή 92 βλήματα που αγοράστηκαν από την Γαλλία όταν οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουλήσουν βλήματα AGM-130 στην Ελλάδα το 2000.  
 
Πολύ περισσότερο να φορτωθούν βλήματα και να φωτογραφηθούν αναρτημένα στον κεντρικό πυλώνα με τον πιλότο να ανεβαίνει στο μαχητικό και μάλιστα σε νυχτερινή αποστολή κρούσης. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι τα Mirage 2000-5Mk2 στα οποια φορτώθηκαν οι SCALP-EG ήταν δύο...
 
Τα βλήματα SCALP-EG ανήκουν στην κατηγορία των βλημάτων cruise. Την 21/08/2000 υπογράφηκε η σύμβαση απόκτησης των αεροσκαφών στην οποία συμπεριελήφθη και η απόκτηση 56 βλημάτων SCALP-EG που εν συνεχεία μέσω της option έγιναν τελικά 91 ή 92.
 
Το SCALP-EG έχει επίσης μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ., αλλά είναι βαρύτερο από το Apache με βάρος γύρω στα 1.300 κιλά αν και η γόμωση που μεταφέρει έχει βάρος 450 κιλά. Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης είναι επτασφράγιστο μυστικό: Απαγορεύεται να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθηκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αλλά όλοι ξέρουν ότι "Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη"...
.    
Έτσι η γόμωση τύπου BROACH μπορεί να διαπεράσει σκυρόδεμα πάχους μεγαλύτερου των 6μ. ή να εισχωρήσει σε βάθος εδάφους μεγαλύτερο των 9 μ. και να επιφέρει πλήγμα σε καλά προστατευμένους στόχους. Eχουν ακρίβεια πλήγματος της τάξης των 2μ!
 
 
Oι στόχοι τους είναι υψηλής επιχειρησιακής και πολιτικής αξίας, όπως οι γέφυρες του Βοσπόρου, το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, οι ναύσταθμοι του Γκιολτσούκ, της Σμύρνης, του Ακσάζ και της Μερσίνας, τα αεροδρόμια του Εσχί Σεχίρ, σταθμοί έγκαιρης προειδοποίησης, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας κλπ. κλπ.
 
Χθες ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης απαντώντας σε ερώτημα για τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε: «Είναι μία πρακτική των γειτόνων μας οι οποίοι παίρνουν τις απαντήσεις τους καθημερινά από τη δική μας αντίδραση»
 


ΣΟΚ στο Αγρίνιο: «Μάνα αυτοκτονώ…» – Έτσι αυτοκτόνησε ο 37χρονος Κώστας σήμερα το πρωί


 
Παγωμάρα και ένα τεράστιο γιατί στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου από την αυτοκτονία του 37χρονου Κώστα σήμερα το πρωί. Όλοι στη γειτονιά του είναι συγκλονισμένοι, αφού ο Κώστας ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί χαμηλών τόνων. Ο Κώστας μαζί με τον αδερφό του, διατηρούσαν κατάστημα ειδών αυτοκινήτου και βενζινάδικο στην παλιά εθνική οδό λίγο έξω από το Αγρίνιο.
 Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο Κώστας λίγες μόλις μέρες πριν έκανε ακόμα μια απόπειρα αυτοκτονίας. Ο αδερφός του κατάφερε τελευταία στιγμή να πάρει τη καραμπίνα από τα χέρια του και να τον σώσει. Ο Κώστας όμως ήταν αποφασισμένος. Ήθελε να «φύγει».
 Σήμερα το πρωί, είπε στον αδερφό του ότι θα πάει αυτός να ανοίξει το μαγαζί. Όπως και έγινε. Βρήκε τα κλειδιά από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του αδερφού του, όπου μέσα είχε τη καραμπίνα. Και προ ...

Πολ Καζαριάν: Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPIEGEL

O Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα χρέους, διότι αυτό απλούστατα ανέρχεται όχι στο 177% αλλά στο 71% του ΑΕΠ της. Συνεπώς «το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Kαζαριάν στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel.


Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνυπολογισθεί «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτικίου, αλλά και δια της μεγάλης παρατάσεως της έναρξης αποπληρωμής του χρέους ήτοι δέκα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί και αυτό σημαίνει «μικρότερη επιβάρυνση λόγω του πληθωρισμού», όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. «Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής» τονίζει μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.

Επισημαίνει δε επίσης ότι «η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις».

H λύση την οποία προτείνει ο Καζαριάν είναι να αποδείξει η Ελλάδα καταρχάς το αληθινό ύψος του χρέους της «με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες», διότι «τότε θα γίνονταν εμφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών».

ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18! Θα μετανιώσουν πικρά όσοι επιτίθενται στη νεολαία


Δημοσιογραφική επιμέλεια αναδημοσίευσης : ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για fantaroi
Στράτευση στα 18 για τα εθνικά συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου
Ιδιωτικοποιήσεις και εξοπλισμοί για τα κέρδη των αφεντικών
Μετατροπή της νεολαίας σε χακί μισθοφόρο και αναλώσιμο σκλάβο
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠ’ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται, το κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, το Νέο Μνημόνιο, με τις ομαδικές απολύσεις, τους πλειστηριασμούς και άλλα πολλά επιτίθεται, και το θέμα της στράτευσης στα 18 ανοίγει ξανά.
Τα ΜΜΕ έχουν λυσσάξει για την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Θράκη, το Κυπριακό, και προετοιμάζουν το ιδεολογικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα άρθρο στο Protagon, που κατηγορεί τους «βουτυρομπεμπέδες» Έλληνες νεολαίους που η μαμά τους πλένει τα ρούχα και δεν θέλουν να στρατευτούν από τα 18.
Έχουν λυσσάξει, όχι απλώς για τη στράτευση στα 18, αλλά και μας καλούν να δώσουμε τη ζωή μας στο ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τη «πατρίδα μας», για να μπορεί δηλαδή να υπάρξει η πατρίδα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των κάθε λογής επιχειρηματιών, με τη θυσία των ζωών μας και των συμφερόντων μας.
Αλλά ας τα πιάσουμε από την αρχή.

Τί είπαν για τη Στράτευση στα 18
Το ζήτημα της στράτευσης στα 18 ανακινήθηκε με τη δημόσια σύγκλιση Καμμένου Μητσοτάκη, τη διάψευση του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλου για τις δηλώσεις Καμμένο με non-paper που ισχυρίζεται ότι ο Καμμένος «εννοεί εθελοντική και όχι υποχρεωτική στράτευση», και την τοποθέτηση Γεωργιάδη μετά την ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ στο Πεντάγωνο, στην οποία τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει τη στράτευση στα 18 αν έρθει, .Όπως είπε ο Γεωργιάδης «Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας …Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και το νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους … Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν». Μάλιστα, ο Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Βίτσας συμφωνεί μαζί του.
H συγκυρία δεν είναι τυχαία. Ο επίτημος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, βλέπει σοβαρό ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, καλεί σε επαγρύπνηση για να μην απολεσθούν Θράκη και Κύπρος, σημειώνει ότι «πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ», «δεν πρέπει να προξενήσουμε εμείς τον πόλεμο, αν όμως δεν τον θέλουμε πρέπει να προπαρασκευαστούμε γι αυτόν» και προτείνει:
- Ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης
- Σύναψη συμμαχιών και διατήρησή τους με φίλες χώρες ή και απειλούμενες λοιπές χώρες
- Πολιτική και διπλωματική εγρήγορση
- Οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης
- Μέτρα βελτίωσης του ηθικού του λαού, πληττόμενου από την οικονομική κρίση
- Αύξηση των εξοπλισμών, δομικές αλλαγές ακόμη και στη θητεία με στράτευση στα 18. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το θέμα αυξήσεως θητείας και των αλλαγών στον τρόπο εκπαιδεύσεως.
Τον Μανωλά όμως μάζεψε ο νέος εργοδότης του: η κοινοπραξία για τον αγωγό TAP, του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου που έχει σκοπό τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία, και περνά, μεταξύ άλλων, από την ελληνοτουρκική μεθόριο στη Θράκη και τη Βόρεια Ελλάδα:
«Ο κύριος Χρήστος Μανωλάς είναι Σύμβουλος Ασφαλείας του ΤΑΡ (Security Advisor) για την Ελλάδα. Οι προσωπικές απόψεις του κου Μανωλά που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Real News διατυπώθηκαν με την ιδιότητα του ως Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και δεν αντανακλούν τις θέσεις του ΤΑΡ, καθώς ο ΤΑΡ ως εταιρεία δεν εκφράζει απόψεις σχετικά με εγχώρια ή διεθνή γεωπολιτικά και αμυντικά θέματα.»

Όλα αυτά, όμως, δεν έρχονται τώρα
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ίδια είναι με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ καταθέτοντας αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης 22/12 […] το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας “Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις”.
Η ανάγκη της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει και να επιβάλλει τις εχθρικές προς την νεολαία ρυθμίσεις αποκαλύπτεται επίσης από το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας δεν έκαναν κανένα διάλογο, δεν ρώτησαν κανέναν. Απλώς ενσωμάτωσαν τις απαιτήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου και προχώρησαν σε ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες οργανικής ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Βαρύτατη ευθύνη για όλες αυτές τις εξελίξεις έχουν και στελέχη της ΛΑΕ, όπως ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Ήσυχος, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση του εν λόγω νομοσχεδίου από την προηγούμενη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Υπουργείο Άμυνας»
Σε 15 σημεία συνοψίζουμε την ουσία του νομοσχεδίου όταν αυτό κατατέθηκε ως εξής: 1. Αύξηση του στρατού στα σύνορα 2. Διατήρηση των ανισοτήτων μεταξύ των όπλων και αναβαθμισμένη συμμετοχή των εφέδρων σε Π.Ν-Π.Α στους νέους άδικους πολέμους τους 3. Ένταση της οικονομικής εκμετάλλευσης των φαντάρων 4. Ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων και του διαχωρισμού τους 5. Καμία αύξηση του μισθού δούλου των 8,67 ευρώ - καμιά μείωση της θητείας όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά 6. Δεν έκλεισαν τα πειθαρχεία, όπως είχαν υποσχεθεί 7. Ένταση της ταξικότητας του ρόλου του στρατού 8. Ακύρωση στη πράξη των προβλέψεων για τις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις 9. Εκβιαστική στρατολόγηση των ανυπότακτων - δεν καταργούν τα πρόστιμα όπως είχαν προεκλογικά υποσχεθεί 10. Εναλλακτική θητεία - άγρια μορφή εκμετάλλευσης 11. Κουβέντα για τον ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων 12. Κουβέντα για το κλείσιμο των άχρηστων στρατοπέδων 12. Κουβέντα για τα εργασιακά αιτήματα των φαντάρων 14. Κουβέντα για τα ακραία οικονομικά προβλήματα της θητείας 15. Το νομοσχέδιο βρίθει προβλέψεων για τους στρατιωτικούς, δείχνοντας πόσο αναλώσιμους και κοινωνικά κατώτερους θεωρεί τους φαντάρους.
Και, φυσικά, ο κύριος ρόλος αυτού του στρατού, ως προϋπόθεση της αντιμετώπισης οποιοδήποτε κρατικού εχθρού, είναι ο πόλεμος κατά των εσωτερικών / εξωτερικών μη κρατικών εχθρών που απειλούν την ταξική κυριαρχία του, ο πόλεμος κατά των «τρομοκρατών», όταν οι ίδιοι δεν τους χρηματοδοτούν και όταν μπορούν να επιλέγουν ποιους θα χαρακτηρίζουν με αυτό τον τρόπο, των ντόπιων εργαζομένων και διαδηλωτών, των «περισσευούμενων» και των κοινωνικών αγωνιστών, με τη προπόνηση του στρατού στις ασκήσεις καταστολής πλήθους, που έχουμε αποκαλύψει επανειλημμένως.
«Το ελληνικό κράτος καταβάλλει παρά την χρεωκοπία και τα οδυνηρά αντεργατικά, αντικοινωνικά και μνημονιακά μέτρα περισσότερο του 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, προωθεί βίαιη επίθεση στα δικαιώματα των φαντάρων και της λαϊκής οικογένειας που αναλαμβάνει το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης […] Προς επίτευξη δημοσιονομικού οφέλους, το ΥΠΕΘΑ εισηγήθηκε την κατάρτιση του Π/Υ του, έτους 2017, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 3.030 εκατ. € (μειωμένος κατά 100,40 εκατ. € από το έτος 2016). Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τη διεξαγωγή ασκήσεων με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες (Κόσσοβο, Μάλι, Αφγανιστάν κλπ), ούτε τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού!
Παράλληλα, τα μέτρα αυτά εντείνουν την Ανεργία στο χώρο της Υγείας, στον κατασκευαστικό τομέα και τις υπηρεσίες καθώς η δωρεάν εργασία των φαντάρων θα χρησιμοποιηθεί είτε για να καλυφθούν σειρά αναγκών του κρατικού μηχανισμού (εργασία σε Λέσχες Αξιωματικών-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΜΟΜΑ-έφεδροι στρατιωτικοί γιατροί/νοσηλευτές/φαρμακοποιοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι, ειδικότητες Πληροφορικής κλπ). Η κυβέρνηση προσδοκά να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του στρατού και παράλληλα να προχωρήσει τον σχηματισμό Μικρών Ευέλικτων φονικών διακλαδικά οργανωμένων Ενόπλων Δυνάμεων, που θα εντάσσονται οργανικά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Ταυτόχρονα, προωθεί την επιβολή των Νόμων της Αγοράς στη λειτουργία των μονάδων (π.χ. Ιδιωτικοποίηση ΚΨΜ) και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως για να εξασφαλίσει τα δισ. ευρώ που απαιτούνται για την αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κρίνονται απαραίτητα στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ζώνης με τεράστια γεωστρατηγική βαρύτητα, όπως τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F35!»

Τι εξυπηρετεί η «στράτευση στα 18» ως σχέδιο της αστικής τάξης; Τρία σημεία.
Αποτέλεσμα εικόνας για fantaroiΗ «στράτευση στα 18», και μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στο πρότυπο του ισραηλινού κράτους, μας λένε ότι έρχεται να υπηρετήσει την ανώτερη «Άμυνα/Ασφάλεια» του «ελληνικού έθνους». Πόσο όμως «Άμυνα-Ασφάλεια» είναι αυτό που κάνουν οι στρατοί των καπιταλιστικών κρατών, και μάλιστα σε χώρες όπως η Ελλάδα;
Η διαβόητη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας (ως συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας), με στόχο τον πόλεμο κατά των μεταναστών, ουσιαστικά καταργεί το διεθνές δίκαιο του ασύλου και μετατρέπει την μετακίνηση ξεριζωμένων ανθρώπων σε πόλεμο «ασφαλείας» εναντίον του.  Ο ερχομός του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ενισχύει το σύστημα ασφαλείας και των δύο χωρών, αποτελεί συνέχιση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με άλλα μέσα. Αυτός ο ανταγωνισμός, να σημειώσουμε, σημαίνει βαθιά και αγαστή συνεργασία όταν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού: των εργατικών τάξεων και των λαών των δύο χωρών και της γύρω περιοχής. Αρκετό καιρό πριν τοποθετηθήκαμε για το ζήτημα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Η πρόσφατη αμφισβήτηση από τον Ερντογάν της συνθήκης της Λοζάνης, έρχεται όχι απλά να συνεχίσει την ίδια κατεύθυνση όξυνσης, αλλά και με τα μάτια στραμμένα στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την επαναχάραξη των συνόρων εκεί.
Το πρώτο σημείο που πρέπει να τονίσουμε, είναι πως η στράτευση στα 18 ως σχέδιο έρχεται να υπηρετήσει μια πιο ορθολογική στελέχωση του ελληνικού στρατού, σε περίοδο κρίσης, στον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία, αφού εκεί αποσκοπεί τόσο ο διακρατικός πόλεμος των αστικών τάξεων, όσο και η διασφάλιση της εσωτερικής κοινωνικής συνοχής μέσα από αυτόν. Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βασίζεται στην αμοιβαία επιθετικότητα των δύο αστικών τάξεων σε βάρος των εργαζόμενων λαών, των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, του «κοινωνικού περιθωρίου», των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Το ελληνικό κράτος και η αστική του τάξη θέλουν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε «ελληνική λίμνη», αποσιωπώντας αυτό που κάθε σοβαρός αστός διεθνολόγος θα πει, ότι το δίκαιο θάλασσας, παρά τις νομικές προβλέψεις, βασίζεται πάντα σε διακρατικές συμφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων, είτε της ΑΟΖ είτε της αιγιαλίτιδας ζώνης. Επομένως, όπως άλλωστε κάθε σύνορο, τα θαλάσσια σύνορα στο αιγαίο ή στην Κύπρο δεν είναι ζήτημα «εθνικής ανεξαρτησίας» αλλά συγκυριαρχίας, πίεσης-επιθετικότητας και συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ελλάδα και Τουρκία, είτε με Μνημόνια στο πλαίσιο της βίαιης παραγωγικής αναδιάρθρωσης είτε με εκκαθαρίσεις των αντιφρονούντων στο πλαίσιο του «νεοοθωμανισμού», συναινούν στο τσάκισμα των εργατικών τάξεων και συνεργάζονται για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού στις επικράτειές τους. Η «Άμυνα-Ασφάλεια» Ελλάδας-Τουρκίας είναι πρώτα και κύρια η συνεργασία τους απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, το εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο και τους «μη κρατικούς δρώντων» ως «ασύμμετρες» απειλές, που αποτελεί προϋπόθεση για τον διακανονισμό των δικών τους διακρατικών αντιθέσεων.
Το δεύτερο σημείο που πρέπει να τονίσουμε, είναι το ιδεολόγημα της «Άμυνας-Ασφάλειας» ως νομιμοποίηση των επιθέσεων των καπιταλιστικών κρατών απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Δεν είναι μόνο η επιθετικότητα ειδικά της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια και την Αφρική, όπου θριαμβεύουν ελληνικές τράπεζες, εργολαβίες ανοικοδόμησης και άλλες επιχειρήσεις, η επιθετικότητα της ελληνικής αστικής τάξης ευρύτερα στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που στην ιστορία βρήκε κορυφαία έκφραση με τη «Μεγάλη Ιδέα» του Ελευθέριου Βενιζέλου. Το ιδεολόγημα της «Άμυνας-Ασφάλειας» καταρρίπτεται με την επαναφορά της θεωρίας του «πρώτου πλήγματος» από τον επίτιμο ΓΕΣ Μανωλά ή παλιότερα από τον Παναγιώτη Κονδύλη στο έργο του «Η θεωρία του Πολέμου» στο επίμετρο για τα ελληνοτουρκικά, και επιβεβαιώνει κυνικά πως η καλύτερη «άμυνα» ενός καπιταλιστικού κράτους είναι η αιφνιδιαστική επίθεση σε ένα άλλο, κίνηση που του δίνει το πλεονέκτημα των κινήσεων. Μια θεωρία που κυριαρχεί όλο και περισσότερο στη διεθνολογική θεωρία ως «επιθετικός ρεαλισμός». Επομένως, η «Άμυνα-Ασφάλεια» δεν μπορεί να είναι απλώς «άμυνα» αλλά πρέπει να είναι και «επίθεση». Στον εκμεταλλευτικό ταξικό και διακρατικό πόλεμο, τα όρια άμυνας και επίθεσης των αστικών κρατών και τάξεων είναι δυσδιάκριτα, σε μια ενιαία διαδικασία περιφρούρησης των ταξικών συμφερόντων και τσακίσματος του αντιπάλου.
Το τρίτο σημείο, βέβαια, είναι πως η στράτευση στα 18 είναι δέσμευση της ζωής των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, που δεν έχουν βύσμα ούτε μπορούν εύκολα να δραπετεύσουν σε περίπτωση διακρατικού πολέμου, μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου και της πολεμικής καταστροφής. Στράτευση στα 18 σημαίνει να είμαστε αναλώσιμοι ακόμα περισσότερο στα κανόνια του πολέμου, και μάλιστα στους άδικους πολέμους που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας, αλλά τα θυσιάζουν, μαζί και με τη ζωή εμπόλεμων και αμάχων, για τα Ξένα Εθνικά συμφέροντα, ξένα σε σχέση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Το βλέπουμε διαχρονικά σε όλους τους καπιταλιστικούς πολέμους, πως όλο αυτό το αίμα χύνεται με μόνο αποτέλεσμα τις επιχειρηματικές και κρατικές συμφωνίες των αφεντικών που λήγουν προσωρινά τον πόλεμο.
Άλλωστε δεν μιλάμε απλώς για την εκ νέου στελέχωση του ελληνικού στρατού στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων, αλλά για τη στράτευση στα 18 ως στελέχωση των ειδικών δυνάμεων από τη πληττόμενη νεολαία. Μια νεολαία που δε θα περνάει από τις διαρκείς εξετάσεις της διά βίου επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ετοιμάζουν, από το νέο σχολείο με αντιστροφή της αναλογίας γενικών-τεχνικών λυκείων μέχρι τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια που αλλάζουν, μια νεολαία που άρα θα πηγαίνει και θα γίνεται αυστηρά αναλώσιμο υλικό των πολέμων τους, παίρνοντας μερικά φτηνά ανταλλάγματα. Πλάι στους χειρώνακτες των επιθετικών πολέμων απέναντι στους αδύναμους που ετοιμάζει κάθε σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος, είναι εξίσου αναγκαίοι οι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, πληροφορικάριοι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι κ.α, οι οποίοι θα μπαίνουν στο στρατό έχοντας τελειώσει το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο εξπρές και έχοντας ήδη μάθει να λειτουργούν σαν δωρεάν εργαζόμενοι σκλάβοι.
Η ευρύτερη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του όλου κρατικού μηχανισμού ως Επιχειρηματικού Κράτους Αμυνας/Ασφαλειας, ενός Κράτους-στρατηγείου απέναντι στον εχθρό-λαό, όπου ενοποιούνται όσο ποτέ η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εξουσία, η εσωτερική και εξωτερική ταξική κρατική κυριαρχία και άρα ο εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός, αποσκοπεί στην καλύτερη διεξαγωγή του παγκόσμιου ταξικού εμφυλίου που έχει ήδη ξεκινήσει και κλιμακώνεται σε τοπικές συγκρούσεις που αποκτούν περιφερειακό και παγκόσμιο χαρακτήρα, όπως σήμερα στη Συρία. Το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας ή Ανταγωνιστικό Κράτος, προσπαθεί να απαντήσει στη κρίση με την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας, την επιχειρηματική και κοινωνικοπολιτική αξιοποίηση του στρατού και της πολεμικής βιομηχανίας, την πολιτική και ιδεολογική αξιοποίηση της «Εθνικής Ενότητας» της «Άμυνας/Ασφάλειας». Σε αυτό τον πόλεμο, η «Άμυνα/Ασφάλεια» του κάθε κράτους-τρομοκράτη είναι το καλύτερο άλλοθι για την εξάπλωση της καταστολής, από τον σεκιουριτά στα Πανεπιστήμια μέχρι το στρατό στα hotspot ή στο κέντρο της πόλης με τη κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε τοπικές ζώνες ή ολόκληρες πόλεις και χώρες «for-security-reasons». Στο όνομα της «Άμυνας» δικαιολογείται ο καλύτερος εξοπλισμός της κυρίαρχης τάξης απέναντι στους πιο φτωχούς και κατατρεγμένους των λαών. Στο όνομα της «Ασφάλειας», οικοδομείται ο συμβιβασμός των εκμεταλλευτών με τους εκμεταλλευόμενους, ως ψυχολογικός πόλεμος στον ευρύτερο υβριδικό πόλεμο των στρατιωτικών και μη στρατιωτικών, οικονομικών, πολιτικών, πληροφοριακών πολεμικών μέσων.
Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18!
Καμιά συμμετοχή στον επιθετικό πόλεμο των κυρίαρχων τάξεων απέναντι στους λαούς.
Καμιά συναίνεση στο αξιόμαχο και στην αποδοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν να κάνουν μόνο με την εκμετάλλευση των στρατευμένων, την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, την επιθετικότητα εναντίον άλλων λαών στο εξωτερικό και το πανηγύρι των κερδών της πολεμικής βιομηχανίας.
Άμεση διακοπή και μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.

Πόλεμος στον πόλεμο των εκμεταλλευτών.
Επιτροπές φαντάρων και ελεύθερος συνδικαλισμός

Κίνημα εργατικό και αντιπολεμικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό

Παλεύουμε για ένα αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα στρέψει τα όπλα ενάντια στα καπιταλιστικά κράτη που δολοφονούν.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 215398

http://diktiospartakos.blogspot.com

ΕΧΕΜΥΘΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ: fyllokaiftero@gmail.com

Μίκης Θεοδωράκης: Ανοιχτή επιστολη πρός τον Τσίπρα: Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Του Μίκη Θεοδωράκη


Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Οι Πυλώνες-Θεσμοί, είναι οι εξής:

  • Βουλή (νομοθετική εξουσία)
  • Κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία)
  • Δικαστική εξουσία
  • Πρόεδρος Δημοκρατίας- Ρυθμιστής του Πολιτεύματος.

Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Πολιτών.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλείδα. Να ελέγχει εάν ισχύει η Συνταγματική Αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Και έχει την υποχρέωση-δικαίωμα, σε περίπτωση που εκείνος θεωρεί ότι παραβιάζεται αυτός ο κανόνας, να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές.

Όμως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον Πρωθυπουργό).

Έτσι ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα. Το γεγονός αυτό παραμορφώνει το Σύνταγμα και από Προεδρευομένη Δημοκρατία την μεταβάλλει σε Παντοδυναμία της Εκτελεστικής Εξουσίας, δηλαδή του Πρωθυπουργού που αναδεικνύεται σε Απόλυτο Άρχοντα, εφ’ όσον ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο εαυτός του. Δηλαδή ουσιαστικά έχει δικτατορικά δικαιώματα, γιατί η ουσιαστική Δημοκρατία έχει καταντήσει ένα άδειο πουκάμισο.

Το επιχείρημα, ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι η βάση της ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμότητας είναι σκέτη κοροϊδία! Μιας και αυτή η πλειοψηφία ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό! Δηλαδή, είναι όργανο στα χέρια αυτού που μετά την συνταγματική αναθεώρηση του ’86, είναι όπως είπα ο απόλυτος Μονάρχης.

Από εκεί και πέρα, ο Τσίπρας με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ότι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει την Λαϊκή πλειοψηφία. Σχετικά, γράφει στα σημερινά ΝΕΑ, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης (ΑΡΘΡΟ: Το τζάμπα πέθανε, στη στήλη Ενστάσεις)

Στην ίδια εφημερίδα, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου αποστομώνει με ατράνταχτα στοιχεία το Γραφείο του πρωθυπουργού, που αναφέρει πως τάχα το ταξίδι στην Κούβα κόστισε μόνο 22,900 ευρώ!

Σαν απλός πολίτης, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό.

Σε αυτήν την ανοικτή πρόκληση, η Βουλή σιωπά, διότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης του ’86, είναι συνένοχη γι’ αυτή την παραμόρφωση της Αρχής της ουσιαστικής Λαϊκής Κυριαρχίας (σ.σ.: βλ. καταγγελίες Μίκη Θεοδωράκη, στο άρθρο Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας/21.05.2016).

Άλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: Εξουσιαστές, Σκληροί, Άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολλάρια, μια οικογένεια με 1.000 το μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 το μήνα, 1000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;

Περικυκλωμένοι από εχθρούς. Σε κρίσιμη στιγμή. Απειλές. Κινδύνους. Γιατί το ταξίδι; Για να μιλήσει ένας προσκυνημένος, συμβιβασμένος από το βήμα ενός όρθιου, ασυμβίβαστου!

Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου. Πας και βρίζεις την Μέρκελ και μόλις ξαναγυρίσεις πίσω, της τηλεφωνείς και επαιτείς βοήθεια από τη Μέρκελ! Να ποια είναι η Μεγάλη, η Παγκόσμια Μαγκιά. Γιατί μπορείς και λες βλάκες τους έξυπνους Έλληνες κατάμουτρα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές!

Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!

Λοιπόν…

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα.

Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση.

Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου).

Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα.

Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

Η Αγκυρα άλλαξε τα ονόματα σε 11 νησιά του Αιγαίου! - Εξέδωσε και ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης εκτέλεσης ελληνικών ασκήσεων!

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ






Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Τουρκία  με την οποία ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία εκ των 11 περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για ασκήσεις, αποτελούν αποστρατικοποιημένες ζώνες και δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεών μας, αλλά το σημαντικότερο είναι αλλού: Εχει αλλάξει τα ονόματα και στα 11 νησιά στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές των οποίων "αλλάζει" το όνομα!
Η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5474/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία εκ των 11 συνολικά περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2663/46 για το δίμηνο Ιαν-Φεβ 2017 αποτελούν αποστρατικοποιημένες περιοχές και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ΕΕΔ.
Ειδικότερα η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα παρακάτω 11 νησιά:
1. Σαμοθράκη (αναφέρεται ως Semadirek)
2. Άγιος Ευστράτιος (αναφέρεται ως Bozbaba)
3. Ψαρά (αναφέρονται ως Ipsara)
4. Χίος (αναφέρεται ως Sakiz)
5. Iκαρία (αναφέρεται ως Αhikerya)
6. Λήμνος (αναφέρεται ως Limni)
7. Λέσβος (αναφέρεται ως Midilli)
8. Σάμος (αναφέρεται ως Sisam)
9. Τήλος (αναφέρεται ως Ileki)
10. Χάλκη (αναφέρεται ως Herke)
11. Kαστελλόριζο (αναφέρεται ως Μeis)
Άμεση ήταν η αντίδραση του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που ζήτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να γίνει στο Καστελόριζο, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της θα ενημερωθούν για τοπικά θέματα.
«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές "αρλούμπες" εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει το Καστελόριζο με την καταστροφική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια. Αντιλαμβανόμαστε τις ενοχές τους, λυπούμαστε, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε δίπλα στο Καστελόριζο», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή:

Ένα εφιαλτικό σενάριο “ολοκληρωτικού” ελληνοτουρκικού πολέμου

Ένα εφιαλτικό σενάριο “ολοκληρωτικού” ελληνοτουρκικού πολέμου
pirauloi3
Του Κώστα Πικραμένου*

O κόσμος δε ξέρει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Στο καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων (φορολογική καταιγίδα, 4ο μνημονίο, έκτακτα μέτρα, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ) έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και οι εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου περί Λωζάνης, Κύπρου και οι απειλές ότι θα  «σπρώξει» στην Ελλάδα 3 εκ Σουνίτες Σύριους. Ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ πανικού και αφασίας την ίδια στιγμή που ο Επαναστάτης χωρίς Γραβάτα κηδεύει τον πνευματικό του Πατέρα στη Καραϊβική…
Ας τα πάρουμε από την αρχή και ψύχραιμα.
Όλα ξεκινούν στις αρχές του 2012 οταν οι Γκιουλενιστές στριμώχνουν τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με την κατηγορία της συνεργασίας (μυστικές συνομιλίες) με το ΡΚΚ. Θα ακολουθήσουν οι αποκαλύψεις για τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στους ισλαμιστές της Συριάς (αρχές 2013), οι μαζικές διαδηλώσεις στο Γκαζι της Κων/πολης (καλοκαίρι 2013), η απόφαση Ερντογάν για κλείσιμο των ιδιωτικών φροντιστηρίων μεγαλό τμήμα των οποιων ελέγχει η Κοινότητα Γκιουλέν (Νοέμβριος 2013), το σκάνδαλο διαφθοράς και σύλληψης αξιωματούχων του ΑΚΠ (Δεκέμβριος 2013), η επιχείρηση «σκούπα» για εκκαθάριση των Γκιουλενικών από Δικαιοσύνη και Αστυνομια (2014-2016), η επανέναρξη του ανταρτοπολέμου με το ΡΚΚ (Καλοκαίρι 2015), οι επιθέσεις αυτοκτονίας από το ΙΚ (2015-2016) και καταλήγουμε στο Πραξικόπημα (Ιούλιος 2016). Αυτο είναι το πλαίσιο που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας προτού επιχειρήσουμε ανάλυση των δεδομένων…
Το νεο-οθωμανικο όραμα του Νταβούτογλου και οι στόχοι για την Τουρκία του 2023 είναι εν πολλοίς γνωστοί σε όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Η κλιμάκωση που παρατηρείται δεν αφορά τη στρατηγική (αυτή παραμένει ίδια) αλλά περισσότερο την τακτική και αισθητική της διάσταση.
Ο Νταβούτογλου ακολουθούσε την φιλελεύθερη τακτική μέσω οικονομικών σχέσεων, εμπορίου, soft power και έντονης διπλωματικής παρουσίας (νέες Πρεσβείες, Προξενεία, ΜΚΟ κλπ)…Ο Ερντογάν επειδή ειναι brutal και με βασική μόρφωση εκφράζεται με το θυμικό και το ταπεραμέντο Τούρκου της Ανατολίας. Ο,τι έλεγε ο Νταβούτογλου με ακαδημαϊκο τρόπο μέσω του βιβλίου του «Στρατηγικό Βάθος» το ίδιο λέει ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας συμβολισμούς για να καταλάβει το σουνιτικό πόπολο…Βέβαια τα τσιτάτα του Σουλτάνου είναι βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων…Γραφικούς του ίδιου βεληνεκούς διαθέτει πολλούς και η αγαπημένη μας πατρίδα…
Την ίδια στιγμή παρατηρείται το εξής.
Η απομάκρυνση του Νταβούτογλου από τον κύκλο του Ερντογάν, άνοιξε το δρόμο σε γραφικούς τύπους, πρώην και νυν  δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν αναλάβει σύμβουλοι του Σουλτάνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, γεωπολιτικής και στρατηγικής…Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι είναι που του φτιάχνουν και το Τούρκικο καφέ. Οι δύο πλέον γνωστοί είναι ο Μπουλουτ και ο Καραγκιουλ. Δημοσιογράφοι είναι, τίποτε παραπάνω. Δεν έχουν καμια ακαδημαϊκή περγαμηνη. Είναι σύμβουλοι – αυλικοί του Σουλτάνου. Ο καθηγητής Νταβούτογλου δεν θα τους είχε ούτε για γραμματεία.
Αυτοί οι τύποι (Μπουλουτ, Καραγκιουλ κλπ) έχουν ως πρότυπο τον Αλεξανδρο Ντούγκιν, μυστικο-σύμβουλο του Πουτιν (από το 2012 μέχρι σήμερα). Ο Ντούγκιν έχει έρθει και Ελλάδα προσκεκλημένος του Πανεπιστημιου Πειραιά όταν ο ΥΠΕΞ Κοτζιας ηταν εκεί καθηγητής (υπάρχει στο διαδίκτυο σχετική φωτογραφία). Όποιος διαβάσει τη βιογραφία του Ντούγκιν και τα όσα πρεσβεύει για τον Ευρασιατισμό, θα του περάσει ζουρλομανδύα. Το θέμα είναι ότι έχει πείσει τον Πούτιν για την ορθότητα των απόψεων του (για  παράδειγμα την εισβολή στη Κριμαία όπως και έγινε!!!) Ο Ντούγκιν πανηγυρίζει στα κανάλια οτι οι ιδέες του πλέον βρίσκονται εντός του Κρεμλίνου.
Οι συμβουλοι του Σουλτάνου βρίσκονται υπο την επιρροή του Ντούγκιν και πιέζουν τον Ερντογαν να ενταχθεί στον Οργανισμό της Σαγκάη και να εγκαταλείψει ΕΕ – ΝΑΤΟ. Εξ ου και οι δηλώσεις Ερντογάν για δημοψήφισμα στην Τουρκία σχετικά με την ΕΕ. Αν επέλθει οριστικο διαζύγιο, τα 3 εκ Σουνίτες Συριοι θα έρθουν για «μονιμές διακοπές» στα Ελληνικά νησια.
Οσον αφορά στην απειλή κατάληψης νήσων και βραχονησίδων που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες Λωζάνης (1923) και Παρισίου (1947) δεν είναι κάτι το καινούργιο. Υφίσταται από το 1995, όταν η Ελλάδα επικύρωσε τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) και ξεκίνησε πρόγραμμα εγκατάστασης επί των νήσων προκειμένου να κατοχυρώσει ΑΟΖ. Γιατί μας εκπλήσουν οι κατα καιρούς δηλώσεις των Τούρκων;
Ποιό είναι όμως το δια ταύτα;
Επιστρέφουμε στη θεωρία του Θουκιδίδη περί δικαίου του ισχυρού. Αν η Τουρκία προχωρήσει σε κατάληψη νήσων – βραχονησίδων αυτή θα αφορά όχι μια αλλά πολλές. Θα επιχειρηθεί ταυτόχρονη κατάληψη πολλαπλών μικρών νησιών της οποιας θα προηγηθεί αερο-ναυτικός αποκλεισμός της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης. Το επιχειρησιακό σχέδιο το «δουλεύουν» οι Τούρκοι κάθε χρόνο στη διακλαδική αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ (από το 1983 μέχρι σήμερα).
Τα νησια ευθύνης της ΑΣΔΕΝ οπως Κώς – Σάμος – Ρόδος θα βομβαρδιστούν μαζικά προκειμένου να εξουδετερωθούν οι δυναμεις των κατά τόπους ΑΔΤΕ πριν την κατάληψη των πέριξ νήσων. Μιλάμε για βροχή Γιλντιριμ – Κασίργκα που θα προκαλεσει απώλειες χιλιάδων νησιωτών. Ο άμαχος πληθυσμός θα βρεθεί σε περιβάλλον κόλασης. Θα καταστραφούν όλες οι ζωτικές υποδομές με πρώτες τα τοπικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις ραδιο-επικοινωνιών και κινητης τηλεφωνίας. Τα νησια θα επιστρέψουν σε συνθήκες δεκαετίας 1950.
Καταφύγια προστασίας του αμαχου πληθυσμού δεν υπάρχουν. Ασκήσεις παλλαϊκής άμυνας δεν γίνονται. Η εκπαίδευση εφέδρων είναι τυπική. Ασκήσεις  με τη συμμετοχή φορέων (όπως σχολεία, Πανεπιστημία κλπ) δεν υφίστανται. Γιατί; Διότι δεν έχουμε κουλτουρα Ισραήλ και Νότιας Κορέας. Όποτε όποιος πρόλαβε εγκατέλειψε το νησί του έγκαιρα.
Για να ακυρωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια των Τουρκών προτού ξεκινήσει τις βολές το Τουρκικό Πυροβολικό θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση μέσω ΕΥΠ, ενεργοποίηση των κανόνων εμπλοκής, κατάσταση συναγερμού σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και εξουδετέρωση του αερο-ναυτικού αποκλεισμού με έγκαιρη διασπορά του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Αλλά προπαντός ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για άμεση απάντηση μέχρι τέλους…Είμαστε σε θέση να τιμήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας;
  
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συμβουλος Εξαγωγικών επιχειρήσεων – ειδικός σε θέματα economic intelligence. Συγγραφέας 12 βιβλίων για την Τουρκία – Μέση Ανατολή – Ισραήλ – Ιραν και τις Μυστικές Υπηρεσίες. Αρθρα του έχουν δημιοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή περιοδικό και Ηλεκτρονικό Τύπο. Τα βιβλία του ειναι διαθέσιμα στο  www.amazon.com (Κοstas Pikramenos)
Email: kpikramenos@yahoo.gr