01 Δεκεμβρίου 2016

Ευτυχώς που μείναμε στο ευρώ...Αναβάλλονται χημιοθεραπείες στην Λάρισα λόγω ελλείψεων



Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο «Ογκολογικό» του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Ασθενείς και οι συγγενείς τους δηλώνουν οργισμένοι, αφού οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους αναβάλλονται, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών.
«Η προγραμματισμένη για χθες θεραπεία συγγενικού μου προσώπου πήγε περίπατο επειδή δεν υπήρχε το φάρμακο που της χορηγείται, λόγω έλλειψης χρημάτων για την αγορά του», ανέφερε έξαλλος συγγενής ασθενούς στην ιστοσελίδα onlarissa.gr, τονίζοντας πάντως την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.
«Οι άνθρωποι τρέχουν και δεν φτάνουν, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και σε μια ιδιαίτερα βαριά λόγω των περιστατικών μονάδα, την ώρα που κάποιοι παίζουν με τα κονδύλια, τους κωδικούς, τα νεύρα μας και κυρίως την ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών», επεσήμανε ο ίδιος άνθρωπος.
«Αλήθεια αυτό που ακούστηκε από τους διοικούντες πως μέχρι να εξευρεθούν κονδύλια με τη μεταφορά κωδικών θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στους υπόλοιπους που διακόπτουν προγραμματισμένες θεραπείες;», κατέληξε οργισμένος ο συγγενής της ασθενούς.
 
 
 
 
Πηγή: onlarissa.gr

Φρίκη στην Μυτιλήνη:Εισβολέας λαθρομετανάστης Αλγερινός αποπειράθηκε να βιάσει ελληνίδα φοιτήτρια

Φρίκη στην Μυτιλήνη: Αλγερινός αποπειράθηκε να βιάσει φοιτήτρια
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απόπειρας βιασμού 22χρονης φοιτήτριας από Αλγερινό μετανάστη στην Μυτιλήνη

Ένας 23χρονος Αλγερινός (εισβολέας -λαθρο)μετανάστης συνελήφθη σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού 22χρονης φοιτήτριας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο 23χρονος χτύπησε την πόρτα διαμερίσματος στο οποίο μένει η φοιτήτρια σε πολυκατοικία στο κέντρο της Μυτιλήνης και όταν αυτή άνοιξε θεωρώντας πως είναι υπάλληλος διανομής φαγητού κατ’ οίκον, αυτός εισέβαλε και -όπως αναφέρει η κοπέλα- προσπάθησε με τη χρήση σωματικής βίας να ασελγήσει σε βάρος της.

Από τις φωνές της 22χρονης που αντιστάθηκε, κινητοποιήθηκαν γείτονες οι οποίοι απέκλεισαν την έξοδο στον Αλγερινό μετανάστη, παραδίδοντάς τον στην Αστυνομία, η οποία στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και στελέχη της βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο του συμβάντος.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
 
 
 
 
 

ΒΟΤΑΝΑ -Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μανώλης Μάνου


Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.
Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ.
"Ουδέν όφελος εκ των απάντων εστί,εάν το υγιαίνειν και μόνο απή"


Κυστίτιδα:βότανα-φρούτα και ωμά λαχανικά για την επιτυχή αντιμετώπισή της

κυστίτιδα....και...
τα συμπτώματά της μερικές φορές είναι άκρως ενοχλητικά....
τσούξιμο....
πόνος και πίεση χαμηλά στην κοιλιά....
συχνουρία....
αυτή η μόλυνση της ουροδόχου κύστεως δεν πρέπει να αμελείται διότι...
έχει την τάση να υποτροπιάζει και να μετατρέπεται σε χρόνιο πρόβλημα....
λοιπόν:
πολύ καλή υγιεινή....
καθαριότητα....
αποφυγή όξινων τροφών...
όπως:
αλκοόλ...
ζάχαρη...
σοκολάτες...ενώ...
πίνουμε....
πολλά-πολλά υγρά....
όπως:
  • πολλούς χυμούς φρούτων και ωμών λαχανικών....
  • αφεψήματα και εγχύματα βοτάνων....
η χρήση των υγρών με την μορφή χυμών,εγχυμάτων και αφεψημάτων συνίσταται διότι διεγείρει την έκκριση των ούρων με αποτέλεσμα την απαλοιφή του ουροποιητικού συστήματος από τα μικρόβια που προκάλεσαν την λοίμωξη.....
το σημαντικό για μια επιτυχή θεραπεία της κυστίτιδας είναι η ποσότητα των χυμών και των αφεψημάτων που πρέπει να λαμβάνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας....
δεν πρέπει να είναι λιγότερα από ένα με δύο λίτρα την ημέρα....και...
αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή και ομοιόμορφη κατανομή τους μέσα στη διάρκεια της ημέρας....
και πίνουμε χυμούς από:
  • φρέσκο σπανάκι....
  •  φρεσκοστυμμένα λεμόνια....
  •  φρεσκοστυμμένα κιτρολέμονα....
  •  ραπανάκια-χυμός από τα φρεσκοκομμένα φύλλα τους...
  •  μούρα...
  •  κράνα....
  •  μύρτιλλα..
  •  φρέσκα αγγούρια....
-σε ένα φλιτζάνι φρέσκο χυμό αγγουριού προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι και πίνουμε τον χυμό αυτό δύο με τρεις φορές την ημέρα....
το αγγούρι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά-απαλά διουρητικά....
το μέλι και το λεμόνι άριστα αντιμικροβιακά οπότε η συμβολή τους καθοριστική στην θεραπεία της κυστίτιδας....
και πίνουμε αφέψημα και εγχύματα από:
  • μουστάκια καλαμποκιού-από τα πιο δραστικά διουρητικά...
  • χαμόμηλο-με αντισηπτικές ιδιότητες το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τοπικές πλύσεις...
  • θυμάρι-με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση....
  • αγριάδα-ειδική στην αποτοξίνωση και άψογο διουρητικό..
  • τσουκνίδα...
  • πολυκόμπι-ευεργετικότατη η επίδρασή του στα προβλήματα  του  ουροποιητικού συστήματος....
  • βαλσαμόχορτο....
  • τσουκνίδα....
  • ταραξάκο-άψογο διουρητικό,απαραίτητο το κάλιο που περιέχει....
  • μολόχα.....
  • αγκινάρα....
  • φύλλα κουμαριάς....
  • αγάθοσμο-Agathosma betulina-άλλο ένα βότανο πολύ αποτελεσματικό στην κυστίτιδα.....
  • αρκτοστάφυλλο...
  • αχιλλέα....
εκτός από τα αφεψήματα μεμονωμένων βοτάνων  μπορούμε να κάνουμε και πολλούς-πολλούς συνδυασμούς όπως:
  • τρία μέρη πολυκόμπι...
  • τρία μέρη βαλσαμόχορτο...
  • τέσσερα μέρη τσουκνίδας...
  • τέσσερα μέρη φύλλων σημύδας....
ή.... 
  • δύο μέρη μουστάκια καλαμποκιού...
  • δύο μέρη αρκοστάφυλλου....και...
  • ένα μέρος αγάθοσμο...
τα αφεψήματα των παραπάνω βοτάνων μπορούμε να τα πίνουμε μετά τα γεύματά μας....
-ένας καλός συνδυασμός βοτάνων για επώδυνη ούρηση είναι ένα μείγμα από ίσα μέρη χαμομηλιού  με πολυκόμπι...
όπως παρατηρούμε οι επιλογές που έχουμε είναι πάρα πολλές άρα....
είναι κρίμα να αφήνουμε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και να εμφανίζεται και να γίνεται χρόνια κατάσταση..............................

Νύχτα Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (vid)


Νύχτα Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (vid)
Τι συμβαίνει στο Αιγαίο – Συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά – Σε επιφυλακή η Ελλάδα για «θερμό» επεισόδιο
Ξεπερνά κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα. Το εθνικιστικό και ανιστόρητο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου βάζει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Το Αιγαίο μυρίζει... μπαρούτι, με τους Τούρκους να προκαλούν καθημερινά με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά τα οποία είναι οπλισμένα.
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στήσει ακόμα και σκηνικό Ιμίων προκειμένου να δημιουργήσει «γκρίζες» ζώνες στο Αρχιπέλαγος.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και διαμηνύουν ότι θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της Ελλάδας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

                                    .





  http://www.newsbomb.g

600.000 δικαιούχοι μένουν χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι τον Φεβρουάριο


Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.
Kι αυτό παρά το γεγονός ότι οι τιμές στις οποίες πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβότερες κατά 7 - 10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Έτσι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του
επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος TAXISNET για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να διαθέσει και για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Ταυτόχρονα όμως αποφάσισε να αλλάξει και ορισμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του διαθέσιμου ποσού των 105 εκατ. ευρώ.





Πηγή: Newsroom ΔΟ

Απανωτά τα εγκεφαλικά για τους αγρότες: Νέες αυξήσεις στις εισφορές



«Kλειδώνει» μετά από πολλές αλλαγές ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες που θα εφαρμοστεί από 1/1/2017.
Το σενάριο που προωθείται είναι η νέα εισφορά επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος να πληρώνεται μηνιαίως και να είναι καταβλητέα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει πως οι πρώτες εισφορές επί του εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθούν στα τέλη Φλεβάρη. Εξετάζεται αρχικά οι πληρωμές να γίνονται με ειδοποιητήρια, με στόχο εντός του 2017 να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα.
Την ίδια ώρα 650.000 αγρότες του ΟΓΑ λαμβάνουν αυτές τις μέρες τα ειδοποιητήρια για τις νέες φουσκωμένες εισφορές του πρώτου 6μήνου του 2016, τις οποίες έχουν περιθώριο να πληρώσουν μέχρι 30 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» αυξήσεων μετά από αυτό το καλοκαιριού, όταν οι αγρότες κλήθηκαν να πληρώσουν το πρώτο... καπέλο στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Οι αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών επέρχονται σταδιακά. Μάλιστα με το πολυνομοσχέδιο για τα
προαπαιτούμενα της πρώτης δόσης καταργήθηκε μετά από απαίτηση των δανειστών και η μεταβατική περίοδος με τις «εκπτώσεις» που είχαν δοθεί για τις αυξήσεις στις εισφορές υγείας.

Διατηρείται, πάντως, η μακρά μεταβατική περίοδος για τις αυξήσεις στις εισφορές της σύνταξης.



Οι πληρωμές των εισφορών, όπως ανακοινώνει ο ΟΓΑ μπορούν να γίνουν σε όλα τα καταστήματα ΕΛΤΑ, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται προσαύξηση (επιτόκιο 8% ετήσιο), από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-12-2016.

-Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Α΄ και Β΄ τριμήνου 2016 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2016, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 30/12/2016.

- Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, Νέα Αρχή και Πάγια) και τηρούν τους όρους, δεν θα λάβουν ειδοποίηση. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Α΄ Εξαμήνου 2016, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).

- Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο., θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν με τις διατάξεις της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων μέσα από τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr). Ο Οργανισμός παρακαλεί τους ασφαλισμένους να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές, για να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με επιτόκιο. Ξεκαθαρίζει άλλωστε πως δεν θα δοθεί παράταση πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας 30-12-2016.

Αν και τα ποσά για σύνταξη ΟΓΑ παραμένουν σταθερά (είχαν αυξηθεί στην πληρωμή για το δεύτερο 6μηνο του 2015) αυτή τη φορά αυξάνονται οι εισφορές υπέρ υγείας. Υπολογίζονται στο 3,61% του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι στο 2,75%. Η αύξηση είναι 70 ευρώ για όσους ανήκουν στις ασφαλιστικές κατηγορίες 1-5 ενώ φτάνει τα 82 στην 6η κατηγορία και τα 94 στην 7η. Ποσοστιαία κυμαίνεται από 8,5% ως 15% σε σχέση με τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2015. 
 
 
 
 
Πηγή: protothema.gr

Ραγδαία αύξηση του παιδικού διαβήτη λογο της "κρίσης" - Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε



Ραγδαία αύξηση του παιδικού διαβήτη - Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA η συχνότητα διάγνωσης διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά μέχρι 9 ετών αυξήθηκε στις ΗΠΑ κατά 21% την περίοδο 2001-2009 και οι περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά ηλικίας 10-19 ετών αυξήθηκε κατά 30,5% την ίδια περίοδο.

Ο διαβήτης τύπου 1 στα παιδιά εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη. Τα παιδιά με αυτή την πάθηση χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης και στενή παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα τους δια βίου, ενώ απαραίτητη είναι και η κατάλληλα προσαρμοσμένη στο πρόβλημα διατροφή.

Ο διαβήτης τύπου 2, αν και λιγότερο συχνός σε πολύ μικρά παιδιά, μπορεί να συμβεί όταν δεν είναι παράγεται αρκετή ινσουλίνη ή η ινσουλίνη που υπάρχει στον οργανισμό δεν λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, η γλυκόζη συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Τα πιο κοινά συμπτώματα του διαβήτη τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2 στα παιδιά και στους εφήβους περιλαμβάνουν αυξημένη δίψα και ούρηση, κόπωση και απώλεια βάρους. Μερικά παιδιά μπορεί επίσης να παρουσιάσουν αυξημένη πείνα και θολή όραση.
Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά τείνουν να εξελίσσονται ταχέως σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 αναπτύσσονται πιο αργά.
Οι γονείς θα πρέπει να πάνε το παιδί τους στο γιατρό, εάν παρατηρήσουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.

Μόνο το 14% των γονέων μπορεί να εντοπίσει τα τέσσερα κύρια συμπτώματα του διαβήτη
Σύμφωνα με έρευνα του 2012 από την κορυφαία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Diabetes, στη Μ. Βρετανία, μόνο το 9% των γονέων είναι σε θέση να προσδιορίσει τα τέσσερα προαναφερθέντα κύρια συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1. Μια πιο πρόσφατη έρευνα από την ίδια φιλανθρωπική οργάνωση διαπίστωσε ότι το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί πλέον στο 14%.
Τα παιδιά με καθυστερημένη διάγνωση του διαβήτη τύπου 1 -και, πιο σπάνια, με καθυστερημένη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2- μπορεί να εμφανίσουν διαβητική κετοξέωση (DKA). Είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1.
Αν το σώμα έχει σοβαρή έλλειψη ινσουλίνης, δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη για ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, το σώμα αρχίζει να διασπά άλλους ιστούς για να πάρει ενέργεια, κάτι που οδηγεί στην παραγωγή δηλητηριωδών χημικών ουσιών που ονομάζονται κετόνες. Η συσσώρευση αυτών των χημικών ουσιών προκαλεί DKA.
Αν ο διαβήτης έχει διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, η διαβητική κετοξέωση είναι εξαιρετικά πιθανό να προληφθεί πλήρως.
Ακόμα και οι γιατροί αποτυγχάνουν πολλές φορές στην έγκαιρη διάγνωση διαβήτη στα παιδιά
Δεν είναι μόνο οι γονείς, οι οποίοι μπορεί δεν εντοπίζουν εγκαίρως τα συμπτώματα του διαβήτη στα παιδιά. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Disease in Childhood, επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 261 παιδιών ηλικίας από 8 μηνών έως και 16 ετών, που είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέχρι να διαγνωστούν με διαβήτη τύπου 1, τα παιδιά κάτω των 2 ετών, στο 80% των περιπτώσεων, είχαν ήδη αναπτύξει DKA.
Μια άλλη μελέτη του 2008, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatric Endocrinology, Diabetes and Metabolism, έδειξε ότι μεταξύ 335 παιδιών κάτω από την ηλικία των 17 ετών, τα οποία είχαν διαβήτη τύπου 1, η αρχική διάγνωση ήταν λανθασμένη σε περισσότερο από 16% των περιπτώσεων.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά 46,3% των παιδιών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, ενώ άλλα παιδιά διαγνώστηκαν με καντιντίαση του περινέου (16.6%), γαστρεντερίτιδα (16,6%), λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (11,1%), στοματίτιδα (11,1%) και σκωληκοειδίτιδα (3,7%).
Αυτό εξηγείται εν μέρει, σύμφωνα με τους ερευνητές, από το γεγονός ότι τα 4 βασικά συμπτώματα για τον παιδικό διαβήτη σπανίως εκδηλώνονται ταυτόχρονα, αλλά συνήθως εμφανίζονται ανά ζευγάρια και σταδιακά.

Τι πρέπει να θυμούνται πάντα οι γονείς

Η φιλανθρωπική βρετανική οργάνωση "Diabetes" συνιστά στους γονείς να προσέχουν τα ακόλουθα όσον αφορά την υγεία των μικρών τους παιδιών:
Τουαλέτα: Συχνή χρήση της τουαλέτας, πιο "βαριές" πάνες στα μωρά ή/και το "βρέξιμο του κρεβατιού" σε αυξημένο βαθμό/συθχνότητα σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν
Δίψα: Όταν το παιδί πίνει περισσότερα υγρά από το συνηθισμένο, αλλά δεν είναι σε θέση να ξεδιψάσει
Κόπωση: Όταν τα παιδιά αισθάνονται πιο κουρασμένα από το συνηθισμένο
Απώλεια βάρους: Όταν τα παιδιά χάνουν σωματικό βάρος χωρίς προφανή αιτία.

Η οργάνωση Diabetes επισημαίνει ότι αν ένα παιδί παρουσιάζει κάποια από αυτά τα συμπτώματα, οι γονείς θα πρέπει να το πάνε στο γιατρό και να επιμείνουν στο να γίνει εξέταση για διαβήτη τύπου 1 στο αίμα των παιδιών.

onmed.gr

Πιστεύετε ότι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να προασπίσουν τα Εθνικά μας συμφέροντα;


Πιστεύετε ότι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να προασπίσουν τα Εθνικά μας συμφέροντα;
Πολιτική - Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Ειδήσεις, άρθρα και διαδικτυακές ψηφοφορίες του Newsbomb.gr - Πάρτε μέρος στο poll και ψηφίστε τώρα! 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προκλήσεις των Τούρκων και των Αλβανών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Με φόντο το προσφυγικό πρόβλημα, θέτουν συνεχώς εδαφικά ζητήματα, ενώ ειδικά οι Τούρκοι, επιχειρούν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των Τσίπρα - Καμμένου είναι τουλάχιστον «χλιαρές».


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δείχνει να μην έχει σαφές σχέδιο αντιμετώπισης των ξένων προκλήσεων και των κινδύνων που εγκυμονούν τα Εθνικά Θέματα.
Ψηφίστε τώρα