19 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ : ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει με ένα τραγούδι για την πατρίδα  τους τραπεζίτες και τους δυνάστες Νότης Σφακιανάκης
Ο Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει με ένα τραγούδι για την πατρίδα  τους τραπεζίτες και τους δυνάστες

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ


Τα αρχεία των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, καίνε τον Εφραίμ, για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ  σημαίνει... ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.

Αυτό το είδος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, υπηρέτησαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ως εφημερίδα... αυτή συνεχίζουν να υπηρετουν  ως blogger στο ομώνυμο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, προσμετράται στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ της ομώνυμης εφημερίδας και της υπογράφουσας.

Ήταν από τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ, αυτό που αφορούσε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.


Όπου και να κτυπούσα, εύρισκα πόρτες και στόματα κλειστά... και απειλές, ακόμα και κατά της ζωής μου, από ανώνυμους...

Το θέμα όμως βγήκε στην δημοσιότητα με αμέτρητες δυσκολίες, τον Απρίλιο του 2008, μετά από έρευνα δυο μηνών.

Έφτασε μέχρι τη Βουλή, ως ερώτηση βουλευτή.

Από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ζητήθηκαν όλα τα τεύχη της Εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ...
ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ...

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!



Καλλιόπη Σουφλή


 Διαβάστε δυο από τα δεκάδες  ρεπορτάζ των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ.


Καμία ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα. 

ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....





ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;
 
Αυτά τα οικόπεδα, που παραχωρήθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στον ηγούμενο ΕΦΡΑΙΜ, και παρουσιάστηκαν ως... "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ";;;;
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟ 2008...
 
ΑΥΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;
 
Ο ΨΙΝΑΚΗΣ, ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ;
 
ΗΛΙΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ... ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Τον φάκελο του σκανδάλου, να ανοίξει και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής...
 

Μετά από 12 χρόνια, κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο της πολύκροτης υπόθεσης

Σε τελεσίδικη απόφαση έφτασε η πολύκροτη υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου για τη Λίμνη Βιστωνίδα, μετά από 12 και πλέον χρόνια και έτσι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της πολύκροτης υπόθεσης.
 

   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής εκδόθηκε η απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την αγωγή της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων. 
 

Εκδόθηκε με ημερομηνία 29-12-2015 η με αριθμό 197/2015 απόφαση, η οποία δέχθηκε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, απέρριψε την έφεση της Μονής Βατοπεδίου και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Ιερού Κοινού του Παναγίου Τάφου και απέρριψε στο σύνολό της την αρχική αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου.   
 

Με βάση την πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, που εκδόθηκε με καθυστέρηση αρκετών ετών λόγων του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει, η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου είχε γίνει δεκτή εν μέρει και μόνο για 3.000 από τα 27.000 στρέμματα που διεκδικούσε με βάση αυτοκρατορικά χρυσόβουλα ενώ με την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, δικαιώνεται πλήρως το Δημόσιο που διατηρεί όλες τις εκτάσεις της Λίμνης. Από την πλευρά του το Πατριαρχείο, ο Πανάγιος Τάφος και η Κοινότητα του Αγίου Όρους είχαν παρέμβει υπέρ της Μονής προκειμένου να μην διαταραχθεί το κύρος των χρυσοβούλων, μετά οποία κατέχουν άλλες εκτάσεις. 
lifo.gr

Πηγή

 

14 πρόσωπα παραπέμπονται για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου


Με τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στην Μονή Εφραίμ, από την τέως κοινότητα Γραμματικού νυν Μαραθώνα, και τον Δήμο Λαυρεωτικής,τι θα γίνει; 

Μήπως ο νυν Δήμαρχος του Μαραθώνα, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, πρέπει να δει και το θέμα αυτό και να αναζητήσει όλο το ιστορικό;

Στο κάτω κάτω, το σκάνδαλο έσκασε εν όσω δήμαρχος ήταν ο ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ, Σύρος Ζαγάρης και ο τότε ειδικός του σύμβουλος, Κώστας Νησιωτης.

Το σκάνδαλο, είναι τεράστιο.... δεν είναι για... κουκουλωμα....


  Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το υλικό των καταθέσεων του Κώστα Νησιωτη και όχι μόνο στην  Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υπάρχει στο Αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ... αν χρειαστεί να δει το φως της δημοσιότητας, καθώς όλα τα στοιχεία που είχαν αποκαλύψει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ζητήθηκαν από τον τότε Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κ. Μπετενιωτη, από την υπογράφουσα.


14 πρόσωπα παραπέμπονται για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου


 Παναγιώτης Τσιμπούκης

 

Στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης και ακόμα εννέα άτομα - Διαβάστε τι αναφέρεται στο βούλευμα του Αρείου Πάγου

Οριστικά και αμετάκλητα -με βούλευμα του Αρείου Πάγου- παραπέμπονται σε δίκη τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου η οποία από το 2008 ταλανίζει το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα της χώρας.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα. 

Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι
το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Να σημειωθεί ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός),  του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

Έτσι, αναβιώνει το 2000/2013  βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.

Κατόπιν αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί  πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα στα 14 από τα συνολικά 32 άτομα που ήταν εμπλεκόμενα στη δικογραφία, αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα του 2013  οι ενέργειες και οι πράξεις  των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Αντίθετα, το ίδιο  βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει  απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (2008 και 2010)  και μια προανακριτική (2011).


 

Πηγή

Μοναδικός στόχος των επαγγελματιών πολιτικάντηδων: Η ατζέντα της Νέας Τάξης



Η Ελλάδα πεινάει, κρυώνει, πεθαίνει... κι αυτοί σκέφτονται μόνο την ατζέντα της Νέας Τάξης και πως θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ξένων αφεντικών. Νομοθετούν συνεχώς για τους ομοφυλόφιλους... χωρίς να το ζητήσουν οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι.

Νομοθετούν χωρίς να το ζητήσει η κοινωνία... για απόλυτα εξαιρετικές περιπτώσεις... σαν να περιμένουν σύντομα τσουνάμι ομοφυλοφιλικής παράκρουσης. 
Και τα ΜΜΕ της Νέας Τάξης συντηρούν το θέμα στη δημοσιότητα σε μία προσπάθεια να μας κάνουν να συνηθίσουμε στην ιδέα... Αγωνίζονται νύχτα-μέρα να μας «διαφωτίσουν» και να μας εκσυγχρονίσουν εμάς τους «Ταλιμπάν».

Βαρυσήμαντες δηλώσεις σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης, τις οποίες βρήκαμε στο "LIFO":


Μια ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απαντώντας στο περιοδικό 'Κ' της Καθημερινής της Κυριακής σχετικά με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Να σημειωθεί πως παρότι μεγάλο κομμάτι των βουλευτών της ΝΔ (περιλαμβάνεται και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης) ψήφισαν υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης, είναι η πρώτη φορά που πολιτικός της παράταξης παίρνει θέση ανοιχτά υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
 
Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Δ. Ρηγόπουλου (αν θα ψήφιζε έναν τέτοιο νόμο) ο κος Μπακογιάννης λέει:
 
«Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό.
 
Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νοιάξιμο και ενθουσιασμό.
 
Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλων οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, τη αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.»




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο 

Οι απόψεις του ιστολογίου  συμπίπτουν απόλυτα  με το περιεχόμενο του άρθρου

Τρία μνημονιακά χρόνια (2011-12-13-) αυτη η φωτογραφία έκανε θραύση στα social media (λόγο της αγανάκτησης των πολιτών)

Μία μέρα μαγική ... Η οποία δεν ήρθε ακόμη ....αντι για αυτό ήρθαν χειρότερες μέρες όπως  οι σημερινές ημέρες, και θα έρθουν ακόμη  χειρότερες όσο ο λαός υπομένει καρτερικά  τα πίονια και τούς εκτελεστές των γερμανών δυναστών της γερμανικής Ε.Ε.

ΦΩΤΟ: Κλάμα για τον λαό ετοιμάζουν οι τροικανoί - παρέα του Μαξίμου και έτσι εξηγείται η αυριανή προσφορά του Χωνιού!

Στο Κυριακάτικο κυβερνητικό Χωνί, του οποίου ο εκδότης είχε διοριστεί στο γραφείο της Γεροβασίλη, αύριο θα βρείτε μία ενδιαφέρουσα προσφορά όπως βλέπετε στην φωτογραφία!
Με το Χωνί αύριο θα πάρετε 2 πακέτα χαρτομάντηλα ποιότητας ΑΑ'!!

Φανταστείτε τι κλάμα μας ετοιμάζουν με τις διαπραγματεύσεις είπε ένα φίλος μας.......

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com
ΤΙΤΛΟΣ:fyllokaiftero1.blogspot.com

ΒΙΝΤΕΟ: Τεράστια αφίσα στην Ρωσία με Πούτιν και Τραμπ τα λέει όλα – Πανικός στην Νέα Τάξη



Ένα γεγονός, το οποίο έκρυψαν καλά τα συστημικά δυτικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Τάξης,

συνέβη στην Ρωσία.
Ρωσική πόλη αποφάσισε να μετονομάσει οδό με το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία μέχρι στιγμής ονομαζόταν «Οδός Αθεΐας» από την εποχή του Κομμουνισμού.
Την ίδια ώρα στην Νέα Υόρκη της Νέας Τάξης ξηλώνουν το όνομα του Τραμπ από κτήρια, καθώς ανήκει στην δεξιόστροφη ιδεολογία της Παλαιάς, ενώ στην Ρωσία υψώνονται αφίσες, οι οποίες, έχοντας Πούτιν και Τραμπ μαζί, αναφέρουν σε αγγλικά και ρωσικά: Να κάνουμε ξανά μαζί τον πλανήτη μεγάλο.

Η Παλαιά Τάξη μπαίνει για τα καλά στα θέματα παγκόσμιας διακυβέρνησης και ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξουν τα πράγματα.



.




el.gr

ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ

.

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ


 

"Τζίμης Πανούσης Αχ ευρώπη εσύ μας μάρανες 1985. Πόσο μπροστά ήταν αυτός ο άνθρωπος; Εκτός και αν ήταν στον κύκλο του συστήματος. Μιλάει για την σημερινή κατάντια της χώρας μας και για την παγκοσμιοποίηση." 
.

900 ευρώ το γεύμα της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) σε μαγαζί της Γλυφάδας και πληρώνει η Περιφέρεια


Σε παραλιακό εστιατόριο γευμάτισε η Περιφερειάρχης Αττικής. Ομως τον λογαριασμό των 900 ευρώ που έκανε η κυρία Δούρου και η παρέα της, τον πλήρωσε η Περιφέρεια 

Σε παραλιακό εστιατόριο γευμάτισε η Περιφερειάρχης Αττικής πριν λίγες ημέρες. Ομως τον λογαριασμό των 900 ευρώ που έκανε η κυρία Δούρου και η παρέα της, τον πλήρωσε η Περιφέρεια Αττικής, όπως κατήγγειλε περιφερειακή σύμβουλος.
Συγκεκριμένα το αποκάλυψε η Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα μέσω facebook, γράφοντας: «Την Τρίτη στην Περιφέρεια Αττικής συζητάμε τον προϋπολογισμό. Μόνο της Περιφέρειας, και όχι του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής, από το οποίο μπορούν να περνούν πληρωμές όπως αυτή: 900 (!!) ευρώ στο MEZZE GLYFADA (πρώην Καστελόριζο;) «για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής».
Πρόεδρος του ΔΣ είναι η κα Ρ. Δούρου. Απορία: πόσους τάισε για να φτάσει 900 ευρώ ο λογαριασμός; Την Τρίτη πάλι θα συζητάμε αν τα 100 ευρώ κατ’ έτος είναι υπεραρκετά για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα;».
Η ανάρτηση της κυρίας Κουτσούμπα:
Κατεβάστε από εδώ την ανάρτηση στη Διαύγεια για την πληρωμή των 900 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής.

stin-perifereia-o-logariasmos-twn-900-gia-to-geuma-tis-dourou
Σε παραλιακό εστιατόριο γευμάτισε η Περιφερειάρχης Αττικής. Ομως τον λογαριασμό των 900 ευρώ που έκανε η κυρία Δούρου και η παρέα της, τον πλήρωσε η Περιφέρεια

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Τσίπρα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των Ρώσων.


Προωθείται η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα,
ήταν από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα και με τους Αμερικανούς διπλωμάτες.
Γιατί, αυτή η επίσκεψη έρχεται σε μια εποχή που η Ρωσία έχει αποκτήσει σούπερ πλεονέκτημα στον πόλεμο της Συρίας και γιατί, οι ΗΠΑ δεν θέλουν επ΄ ουδενί να χάσουν το πλεονέκτημα που διατηρούν επί δεκαετίες στη Μεσόγειο.
Από τη στιγμή που στη Μεσόγειο βγήκε σουλάτσο ισχυρή δύναμη του ρωσικού στόλου με το αεροπλανοφόρο τους, “Ναύαρχος Κουζνετσόφ”.


Αυτή η κίνηση της Ρωσίας έχει σημάνει γενικό συναγερμό στο ΝΑΤΟ και πονοκεφαλιάζει αλλά και ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους της. Όταν μάλιστα είναι προαποφασισμένη η διέλευση του ρωσικού στόλου από τα στενά της Μάγχης.
Η ανησυχία, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διάχυτη και εκφράζεται μέσα από πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων του Νησιού. Θεωρώντας πως είναι η μεγαλύτερη κάθοδος ρωσικού στόλου, μετά την λήξη του “ψυχρού πολέμου”. Εκτιμώντας πως αφού δεν παραμένει ο ρωσικός στόλος στα αυστηρά όρια της Συρίας, προφανώς θέλει να περάσει μήνυμα ιδιαίτερης ισχύος στους Δυτικούς.
Ναι, η ρωσική αρκούδα βρυχάται επικίνδυνα και δεν υπάρχει γι΄ αυτήν περίοδος “χειμερίας νάρκης”.
Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Τσίπρα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των Ρώσων.
Γι΄ αυτό ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Μπάρακ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν να απαγορεύσει η ελληνική πλευρά τον ελλιμενισμό του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο Πέλαγος, στα πρότυπα της πολιτικής της Ισπανίας, η οποία επανέκαμψε της αρχικής της απόφασης μετά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ. Ένα ζήτημα, της απαγόρευσης ενδιάμεσης στάσης του ρωσικού πολεμικού στόλου στο λιμάνι της Θέουτα, αφού θα είχε περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, που προκάλεσε δημόσια διαμάχη στον πολιτικό κόσμο της Ισπανίας, αλλά και στα ΜΜΕ της Ιβηρικής χώρας.
Άλλωστε, είναι πρόσφατη η δήλωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού:
“Οι δυτικοί μας σύμμαχοι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιον μάχονται στην πραγματικότητα, τους τρομοκράτες ή τη Ρωσία; Η κίνηση των πλοίων μας έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ των εταίρων μας. Αλλά το πιο εκπληκτικό πράγμα ήταν η θέση ορισμένων χωρών, που κάτω από την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχουν αρνηθεί δημοσίως την είσοδο στα λιμάνια τους στα πολεμικά μας πλοία”.
Ο Ομπάμα έδωσε τα εύσημα στον Τσίπρα για το προσφυγικό.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η Προεδρική θητεία στις ΗΠΑ των Κλίντον και Ομπάμα, δημιούργησε τον ISIS και τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Είναι επίσης γνωστό, ότι οι
ΗΠΑ δημιούργησαν τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, σε υλοποίηση του σχεδίου τους για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ανωμαλίας στην Ελλάδα προκειμένου να είναι πιο εύκολη η συγκυριαρχία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Δηλαδή, του αναρίθμητου σε δολάρια ορυκτού πλούτου που κρύβει στα “σωθικά” του, το Αιγαίο μας!!
Έτσι, δεν ξαφνιαστήκαμε που έδωσε τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του, για την υλοποίηση της καταστροφικής μεταναστευτικής πολιτικής των Αμερικάνων στη χώρα μας.
Οι υποσχέσεις για απομείωση του χρέους είναι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Όσον αφορά τις υποσχέσεις για την απομείωση του δημοσίου χρέους μας, είναι δώρα χωρίς αντίκρισμα του Ομπάμα στους ιθαγενείς Έλληνες.
Γιατί, απλά το δημόσιο χρέος μας δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Ανήκει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και την απόφαση θα την πάρει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Η οποία, έχει επανειλημμένα διατυπώσει – όπως και ο υπουργός των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – αρνητική θέση για την απομείωση του χρέους μας. Ενός χρέους που δημιουργήθηκε από την οικονομική πολιτική της ΕΕ στην Ελλάδα κατά την Μεταπολιτευτική περίοδο. Την περίοδο των δανεικών και αγύριστων, χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα προαπαιτούμενο, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας μηχανισμός ελέγχου των δανεικών.
Ο Παγκοσμιοποιημένος Ομπάμα δεν κατάλαβε ότι έγιναν εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την πρώτη ημέρα ανακοινώσεως της ελεύσεως Ομπάμα στην Αθήνα, έγραψα πως έρχεται προκειμένου να δημιουργήσει τα δεδομένα της διχοτόμησης – τριχοτόμησης του Αιγαίου μας και της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα, αυτής της απόφασης για την κοινή μας Πατρίδα.
Δυστυχώς, όσον αφορά το Κυπριακό, επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα!!
Υπερασπίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, την πολιτική του Ανα(ν)στασιάδη και μίλησε στο γεύμα που παρέθεσε η Προεδρεία της ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμή του, το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ανάγκη μιας “δίκαιης” λύσης στο Κυπριακό. Δηλαδή, ξεδιάντροπα υπερασπίστηκε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο. Με άλλα λόγια, τίθεται τέλος στη διεκδίκηση των κατεχομένων, αναγνωρίζεται ως νόμιμη η εισβολή των βαρβάρων στο Νησί. Έτσι, άδικα τελικά έχυσαν το αίμα τους, όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες οι Έλληνες- Κύπριοι; Θα τρίζουν τα κόκαλα, τόσων και τόσων παλικαριών που υπερασπίσθηκαν το ιερό έδαφος της Κύπρου μας με τη ζωή τους. Όπως, ο Σολωμός Σολωμού, ο Τάσος Ισαάκ, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Μιχαλάκης Καραολής, ο Ανδρέας Δημητρίου και τόσοι άλλοι ήρωες!!
Οι Αναστασιάδης και Τσίπρας, το διαχρονικό “Κύπρος – δεν ξεχνώ”, το μετατρέπουν σε μια ημέρα, σε ένα μεγαλοπρεπέστατο “Κύπρος – σε ξεχνώ”!!
Ωστόσο, ο απερχόμενος Πρόεδρος – “κουτσή χήνα” – των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δεν κατάλαβε ότι έγιναν εκλογές στη χώρα του και μίλησε στην Αθήνα, ωσάν να είναι ο Πλανητάρχης των επόμενων χρόνων.
Ο Ανα(ν)στασιάδης στην Αθήνα.
Ο Ομπάμα φεύγει, ο Αναστασιάδης έρχεται!! Τυχαίο, δεν νομίζω!!
Έρχεται ο “τελευταίος” Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να του μεταβιβάσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος τις εντολές του Μπάρακ Ομπάμα περί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.
Για την οποία εξέλιξη, ήδη πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.
Άλλωστε, προχθές, τόσο ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, όσο και Τούρκοι αξιωματούχοι μίλησαν για την εκ περιτροπής Προεδρία στο Νησί. Ο δε Ακιντζί, υπερθεμάτισε καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να αρχίσουν να “χωνεύουν” αυτή την εξέλιξη: “Αυτό δεν πρέπει να μένει κρυφό, θα πρέπει να συζητείται και να γίνει αποδεκτό”.
Ο χορός των κολασμένων, μόλις άρχισε…
Το τελευταίο μήνυμα του Ομπάμα πριν αναχωρήσει από την Αθήνα.
Στην ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, υπερθεμάτισε υπέρ της Παγκοσμιοποίησης. Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, που θα υλοποιείτο αν είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον. Μίλησε για μια Θρησκεία όλων των λαών, για μια Δημοκρατία. Εξήγγειλε λοιπόν, από την Αθήνα την Παγκόσμια Κυβέρνηση.
Εκτός και αν, είναι άλλες οι βουλές των Τραμπ και Πούτιν.
Είδομεν…