11 Νοεμβρίου 2016

Πλειστηριασμοί: Απίστευτος χαμός και ξύλο στη Λουκάρεως - Συγκλονιστικό βίντεο



 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
Για άλλη μία φορά εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές στην Λουκάρεως, όπου υπήρξαν επεισόδια με αφορμή πλειστηριασμούς που ήταν να γίνουν.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλα μέλη κινημάτων εισέβαλαν κυριολεκτικά μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και τα όσα ακολούθησαν δεν περιγράφονται.
Κάποιοι σκαρφάλωσαν πάνω στην έδρα και αφού με μπουκάλια κατέβρεξαν την ειρηνοδίκη, την πήραν κυριολεκτικά σηκωτή, με αποτέλεσμα η ίδια να πέσει κάτω στο πάτωμα και να χτυπήσει.
 
Άλλους τα μέλη που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς τους σήκωσαν στον αέρα και τους έβγαλαν έξω από την αίθουσα, με κάποιους μάλιστα να χτυπούν τις γυναίκες.
Μάλιστα, μία γυναίκα που δέχθηκε τα χτυπήματα κάποιων αντέδρασε και με την ομπρέλα ανταπέδωσε το χτύπημα.
 
 
 
Δείτε το απίστευτο βίντεο 
                               .





Ψυχρολουσία για την Τσιπροκαμμένη φερόμενη κυβέρνηση η Έκθεση της Κομισιόν για Αλβανία

Ψυχρολουσία για την Αθήνα η Έκθεση της Κομισιόν για Αλβανία

Χωρίς καμία αναφορά στις γνωστές αλυτρωτικές ανθελληνικές θέσεις και με παντελή απουσία αναφορών στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, δημοσιοποιήθηκε χθες η Έκθεση της Κομισιόν, η οποία συστήνει μάλιστα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους τραγικούς χειρισμούς που έχουν γίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, όπου εξαίρεται ο περιφερειακός ρόλος της Αλβανίας, γίνεται ειδική αναφορά στον μηχανισμό που συμφώνησε ο κ. Κοτζιάς με την αλβανική κυβέρνηση για την «επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων» όπου, όπως είναι γνωστό, η αλβανική πλευρά έχει συμπεριλάβει και το Τσάμικο ζήτημα.

Παρά τους λεονταρισμούς και τις δημόσιες δηλώσεις και προειδοποιήσεις περί μπλοκαρίσματος της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, ο κ. Κοτζιάς τόσο με την επίσκεψή του στα Τίρανα στις αρχές του καλοκαιριού, όσο και με την παντελή αδράνεια και απουσία από τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών θεσμών, επέτρεψε να μην υπάρχει καμία «ενοχλητική» για τον κ. Ράμα αναφορά, δυσκολεύοντας έτσι κάθε σκέψη για προβολή βέτο στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, εφόσον τελικά τεθεί προς έγκριση η έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα:
«Οι σχέσεις με την Ελλάδα παραμένουν συνολικά θετικές με συχνές υψηλού επίπεδου επισκέψεις. Η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης έχει ενισχυθεί συμπεριλαμβανομένου του επιχειρησιακού επιπέδου για να δοθεί απάντηση στην μεταναστευτική κρίση, με τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Αλβανίας. Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στα Τίρανα οι δυο χώρες συζήτησαν την θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των “εκκρεμών διμερών ζητημάτων».

Έτσι, για πρώτη φορά και ως αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών της Αθήνας με την γνωστή ανταλλαγή non paper μεταξύ Κοτζιά και Μπουσάτι, τα οποία γνωστοποιήθηκαν και στην Κομισιόν, καταγράφεται σε κοινοτικό κείμενο η ύπαρξη διαδικασίας για αντιμετώπιση «εκκρεμών διμερών ζητημάτων», οπού δίπλα στα υπαρκτά ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και της προστασίας της αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Αλβανία θέτει στο ίδιο πακέτο ζητήματα όπως η άρση του Εμπολέμου, το Τσάμικο ζήτημα και ζητήματα για διδασκαλία της Αλβανικής για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, τους οποίους ουσιαστικά επιχειρεί να αναβαθμίσει σε μειονότητα (βασιζόμενη κυρίως σε όσους έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα).

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε «Ελληνική Εθνική Μειονότητα» ενώ αντιθέτως υπάρχουν εκτενείς αναφορές για θέματα δικαιωμάτων των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία.
«Το νομικό πλαίσιο της προστασίας των μειονοτήτων είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά στάνταρτ. Η Αλβανία έχει υιοθετήσει τις περισσότερες διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα , παρ’ όλα αυτά πρέπει να ενισχυθεί η εφαρμογή των μηχανισμών προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων...
…Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η εφαρμογή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας πρέπει να διασφαλιστεί καθώς επίσης και η διαδικασία χορήγησης τίτλων ιδιοκτησίας και αποζημιώσεων πρέπει να ολοκληρωθεί».

Ενώ όμως γίνεται ειδική αναφορά σε Ρομά και Αιγυπτίους, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι Έλληνες μειονοτικοί στη Χειμάρρα και σε άλλες μειονοτικές περιοχές, που έχουν σχέση κυρίως με τις περιουσίες τους.

Στην Έκθεση υπάρχει χλιαρή αναφορά για την Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία, με την επισήμανση ότι «εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας με την κυβέρνηση για την επιστροφή των περιουσιών που είχαν κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς».

Πέραν όλων αυτών η Έκθεση της Κομισιόν εξαίρει τον εποικοδομητικό ρόλο της Αλβανίας στην περιφερειακή συνεργασία και στην διατήρηση σχέσεων καλής γειτονιάς με τις γειτονικές χώρες, αλλά και στην συμμετοχή της σε περιφερειακές πρωτοβουλίες όπου, εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται και η συνεργασία των Δυτικών Βαλκανίων για το μεταναστευτικό, ο μηχανισμός δηλαδή που επιβλέπει την διατήρηση του στεγανού κλεισίματος των συνόρων με την Ελλάδα...

 liberal.gr

..Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ FIR «Εδεσε» η ρωσική αρμάδα στην Κρήτη - Σε συνεργασία με Ελλάδα άσκηση των Ρώσων στο Καστελόριζο κόντρα στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ (βίντεο)


Ο μεγαλύτερος και ίσως ο ισχυρότερος πολεμικός στόλος που έχει δει από την εποχή του "Ψυχρού Πολέμου" η Κρήτη (ισχυρότερος λόγω της παρουσίας του πλέον βαριά σε υπηρεσία σήμερα οπλισμένου καταδρομικού "Μέγας Πέτρος" που "κάνει την διαφορά" σε σχέση με τις Μοίρες του αμερικανικού Στόλου που προσέγγιζαν κάποτε το νησί) έχει ρίξει άγκυρα μόλις 8,5 μίλια από το ανατολικό άκρο του νησιού, στο ρωσικό αγκυροβόλιο του Ζάκρου!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την στάση του ρωσικού Στόλου (πρόκειται για ένα από τα τρία αγκυροβόλια που διαθέτει ο ρωσικός Στόλος κοντά σε ελληνκά νησιά. το άλλο είναι στη Λήμνο και το τρίτο στην Αστυπάλαια) και έδωσε την άδεια για εκτέλεση άσκησης από τους Ρώσους νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Γύρω από τον ρωσικό Στόλο έχει δημιουργηθεί ένα "δακτυλίδι ασφαλείας" τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Ελληνες, προκειμένου να μην προσεγγιστεί από "ανεπιθύμητους".

Ηδη το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ στην Ζήρο παρακολουθεί στενά όλη την εναέρια κίνηση στην περιοχή, ενώ τα ρωσικά υποβρύχια περιπολούν γύρω από τα πλοία

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε ανταπόδοση της "φιλοξενίας" το ρωσικό Battle Group, θα εκτελέσει στις 9 Νοεμβρίου μεγάλη αεροναυτική άσκηση νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ. 

Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή που αμφισβητείται από την Τουρκία η ελληνική κυριαρχία ή ή ελληνικύχιαή αρμοδιότητα "αστυνόμευσής" της που της έχει δώσει  ICAO, η Ρωσία παραδέχεται ότι όλα τα παραπάνω είναι ελληνικά και ζήτησε άδεια από την Αθήνα για να εκτελέσει την άσκηση, άδεια, η οποία φυσικά παρασχέθηκε άμεσα.

Στη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε προειδοποιούν τους πάντες (και κυρίως τα τουρκικά πλοία και ελικόπτερα) να μην πλησιάσουν στην περιοχή, η οποία μάλιστα είχε δεσμευθεί σε ένα μέρος της από την Αγκυρα για ασκήσεις.

Ετσι, το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνετσόφ" το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσης Kirov, το «Μέγας Πέτρος», δυο υποβρύχια Akula ΙΙ ένα υποβρύχιο Improved Kilo, το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy Ι και το «Vice Admiral Kulakov» και συνοδευτικά σκάφη (πετρελαιοφόρα και επισκευών), θα ξεδιπλώσουν ένα μικρό μέρος από τα τεράστια επιχειρησιακή ισχύ τους.

Και μία μικρή "λεπτομέρεια" που δεν έχει γίνει αντιληπτή: Τα πυρηνικά όπλα που μεταφέρουν το αεροπλανοφόρο, το καταδρομικό και τα υποβρύχια, αρκούν για να εξαϋλώσουν μία χώρα επιπέδου Γαλλίας...

Τα δύο πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια τύπου Project 971 ή Shchuka-B, Akula ΙΙ σε συνδυασμό με το υποβρύχιο κλάσης Kilo και σε συνδυασμό με τους πυραύλους cruise Kalibr θεωρούνται κρίσιμα "εργαλεία" που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία και να αποτελέσουν μοχλό πίεσης της Ρωσίας προς τους δυτικούς, σε συνδυασμό πάντα με τον διπλασισμό της αεροπορικής ισχύος της Ρωσίας στην περιοχή, λόγω της μεταφοράς 20 μονοθέσιων MiG-29K, 4 διθέσιων MiG-29KUB, 4 Su-25TG/UBP, τουλάχιστον 6 με 10 Ka-52K, και 14 Su-33 (ναυτική έκδοση του Su-30SM).

Τα Akula είναι διπλού κήτους κατασκευής, εκτοπίσματος 13.400 τόνων μήκους 110μ. με πλήρωμα 62 ατόμων έχουν πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΚ-659Μ που μέσω των γεννητριών παραγωγής ατμού κινούν το υποβρύχιο μέσω 7φιλης προπέλας επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξης των 35 κόμβων ενώ μπορούν να καταδυθούν σε βάθη μέχρι και τα 520μ.

Ο οπλισμός τους αποτελείται 4 τορπιλοσωλήνες των 533 mm για 28 τορπίλες και πυραύλους Kalibr και 4 τορπιλοσωλήνες των 650 mm για 12 τορπίλες βαρέως τύπου ή επιπλέον πυραύλους κρουζ ενώ φέρουν και 3 εκτοξευτές MANPADS IGLA για 18 πυραύλους.

Επίσης και πέραν της πολύ χαμηλής ακουστικής απόδοσης ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενεργό και παθητικό σόναρ με πλευρικές διατάξεις διάταξης φάσης καθώς και σόναρ εντοπισμού ναρκών ενώ υπάρχει και πλήρης σουίτα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και ραντάρ στην μορφή περισκοπίων.

Τα υποβρύχια κλάσης Improved Kilo όπως αυτά που έχει παραλάβει ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας (4 έχουν παραληφθεί απομένουν ακόμα 2) ανήκουν στο project 636 και έχουν εκτόπισμα 3950 τόνους μήκος 74μ. πλήρωμα 52 ατόμων ενώ στους 6 τορπιλοσωλήνες των 533mm μπορούν να εκτοξευτούν 18 όλα είτε τορπίλες είτε οι νέοι πύραυλοι τύπου Kalibr. Τέλος κάθε υποβρύχιο φέρει εκτοξευτή MANPADS τύπου SA-N-10 με 8 πυραύλους.

Δείτε το βίντεο: International Waters: Russia's Admiral Kuznetsov aircraft carrier passes.


.






 Pronews.gr

Γιατί η γερμανική Ε.Ε. τρέμει τον Τραμπ


Μαλούχος Γεώργιος Π.
Ούτε ο Στάλιν να είχε σηκωθεί από τον τάφο δεν θα είχε σκορπίσει τέτοιο φόβο στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ ψήφισαν για πρόεδρο, όμως, πρωτοφανής είναι ο πανικός που έχει καταλάβει διάφορα συστήματα εξουσίας (όχι τους λαούς) στη Γηραιά Ηπειρο.

Και δεν μπορούσε να υπάρξει πιο ξεκάθαρη έκφραση του φόβου από τα κρύα και γεμάτα αστερίσκους μηνύματα υποδοχής του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα διάφορα… αναγκαστικά «συγχαρητήρια» που, με βαριά καρδιά και με πολύ λίγη σκέψη, του έστειλαν οι κυβερνήσεις των μεγάλων κρατών της Ε.Ε. αλλά και οι ίδιες οι Βρυξέλλες.

Η ουσία όλων αυτών είναι μία: η Ευρώπη τρέμει τον Τραμπ και μάλιστα πολύ και για πολλούς και ποικίλους λόγους, στην καρδιά των οποίων βρίσκεται η αποτυχία αυτής της πλευράς του Ατλαντικού να καταστεί εκείνο που οι λαοί της κάποτε ονειρεύτηκαν.

Τι είναι εκείνο που ανησυχεί τη Γηραιά Ηπειρο; Είναι το ισχυρό ενδεχόμενο ο Τραμπ να κάνει πράξη όσα έχει πει. Όμως προσοχή: αυτό δεν αφορά τα σημεία του πολιτικού του λόγου για τα οποία επικρίθηκε στις ΗΠΑ, σε σχέση λ.χ. με το τείχος στο Μεξικό, τους μουσουλμάνους και όλα τα συναφή – οι ευρωπαικές κυβερνήσεις δεν δίνουν πεντάρα για όλα αυτά, απλώς κρύβονται πίσω τους.
Αντίθετα, πολύ θα ήθελαν να μπορούσαν να τον αντιγράψουν…
Το θέμα είναι ότι η γερμανική σημερινή Ευρώπη όχι απλώς μένει πλέον πίσω, αλλά δεν ξέρει καν που θέλει και που μπορεί να πάει. Πληρώνει τώρα ακριβά την εσωτερική της διάσπαση που έχει φέρει ο ηγεμονισμός του Βερολίνου και τα αδιέξοδα που έχει γεννήσει η συνακόλουθη πολιτική της άγριας λιτότητας.

Εκείνα που έχουν τρομοκρατήσει την Ε.Ε. έχουν να κάνουν με τον φόβο τους μήπως και ο Τραμπ καταφέρει να κάνει πράξη το κεντρικό σύνθημά του, το οποίο ήταν και σύνθημα του Ρήγκαν ο οποίος τελείωσε τον Ψυχρό Πόλεμο: το να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά, την ώρα που η Ευρώπη περίπου θα διαλύεται πριν καν ολοκληρωθεί ως ενιαία οντότητα...

Η Αμερική ουδέποτε έπαψε να είναι η ισχυρότερη οικονομικά και στρατιωτικά χώρα της γης. Όμως, ο ρόλος της στα διεθνή πράγματα είχε σταδιακά  υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνον με την κακή τροπή που πήρε η Αραβική Ανοιξη ή η σύγκρουση στην Κριμαία, αλλά και με την αλλαγή των μεταπολεμικών ισορροπιών στις σχέσεις της με το Βερολίνο και την Ενωση που εκείνο επί της ουσίας διευθύνει.

Όμως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, όπως και ο Γκάμπριελ ξέρουν πολύ καλά ότι στον Τραμπ δεν θα
μπορεί κανείς να μιλάει όπως έχουν τα τελευταία χρόνια συνηθίσει, ενίοτε από θέση προκλητικής υπεροψίας. Αυτό, απλά δεν γίνεται. Σε κανένα ζήτημα. Όχι μόνον στα πολιτικά, αλλά και στα εμπορικά, όπως στη γιγάντια εμπορική συμφωνία για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που τώρα θα καταστεί μια δύσκολη υπόθεση...

 Ταυτόχρονα, μετά τη νίκη Τραμπ, οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit αποκτούν άλλη δυναμική, όπως και η ίδια η σημασία της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Όπως ήδη έδειξε η ευτυχέστατη με το αποτέλεσμα Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, οι αμυντικές και εμπορικές σχέσεις των δύο κρατών θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο κάτι που αποτελεί διπλό πρόβλημα για το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες: όχι μόνον θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο με τη Βρετανία, αλλά, θα βρεθούν αναγκασμένοι να ανακτήσουν χαμένο έδαφος στα ζητήματα εμπορίου και ασφάλειας, με μεγάλο κόστος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε σύντομο χρόνο ένας ισχυρός οικονομικός και αμυντικός ατλαντικός άξονας θα έχει συγκροτηθεί πέρα από την Ε.Ε., η οποία θα κοιτάει, πάλι, αμήχανη, έτσι όπως τα έχει καταφέρει το Βερολίνο.

Στη Γερμανία ξέρουν επίσης ότι η οικονομική πολιτική του Τραμπ, ιδίως ο παρεμβατισμός έναντι της Κίνας, η πτώση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και κυρίως οι μεγάλες δημόσιες επενδύσεις τύπου Ρούζβελτ, θα φέρουν γρήγορα πολύ σημαντικά, απτά  αποτελέσματα για την αμερικανική οικονομία και κοινωνία. Και αυτό τους ενοχλεί διπλά: πρώτον επειδή η Γερμανία χτίζει όλη της την πολιτική των τελευταίων χρόνων πάνω στις οικονομικές σχέσεις με το Πεκίνο και, δεύτερον, επειδή οι πάντες θα δουν τη διαφορά των δύο μοντέλων στην πράξη με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Αυτό είναι που οδηγεί και στον πιο μεγάλο κίνδυνο, τον πολιτικό: η επιτυχία του Τραμπ απειλεί τις ευρωπαικές καγκελαρίες και τις πολιτικές τους με αφανισμό, καθώς το παράδειγμα θα περάσει στους λαούς της Ευρώπης πολύ ηχηρά και πολύ γρήγορα. Και τότε, όλοι θα δουν τη διαφορά ανάμεσα στο δρόμο που δείχνει η πυξίδα της γερμανικής Ευρώπης με εκείνον που θα ζει η Αμερική, η οποία δεν δίστασε να αποτινάξει το κατεστημένο της, ακόμα και με τον κίνδυνο κάποιων ακραίων πολιτικών, οι οποίες, πάντως, κατά το μεγαλύτερο μέρους τους φαίνεται ήδη να έχουν μαζευτεί.

Σε αυτή την απογύμνωση και την πιθανή αποτίναξη αποτυχόντων ευρωπαικών συστημάτων έγκειται ο πιο βαθύς φόβος των μεγάλων της Ευρώπης, που δεν έχουν καν μια Lady Gaga ή μια Madonna να ρίξουν στις μάχες τους... Και στον «κίνδυνο» ο Τραμπ να καταφέρει να κρατήσει την υπόσχεσή του για την Αμερική, που θα κάνει την Ευρώπη ξανά μια μάλλον ασήμαντη παρένθεση ανάμεσα στους δύο μεγάλους παίκτες του κόσμου – γιατί η πιθανή συνεννόηση των ΗΠΑ με τη Ρωσία επίσης κάνει το Βερολίνο και τρέμει.
Για την ευρωπαική αποτυχία, όμως, ο μόνος που δεν θα φταίει, είναι ο ίδιος ο Τραμπ…


ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι Γερμανοί απείλησαν τον Τραμπ να μην τα βρει με τον Πούτιν – Θα έχουμε «γλέντια»


Οι Γερμανοί απείλησαν τον Τραμπ να μην τα βρει με τον Πούτιν – Θα έχουμε «γλέντια»Οι  
Γερμανοί έχουν «ξεφύγει» εντελώς. Εκτός από αφεντικά της Ευρώπης, το παίζουν τώρα «αφεντικά» και της Αμερικής. Ποιοι; Οι Γερμανοί με τον ανύπαρκτο στρατό, οι ίδιοι Γερμανοί που ηττήθηκαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους και από ό,τι φαίνεται θα «τριτώσει» το «κακό» και στον παρόντα οικονομικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει.

Να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τη Ρωσία, αλλά και να μην συμπεριφέρεται στο ΝΑΤΟ σαν να είναι επιχείρηση, κάλεσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.
«Αυτό που ελπίζω να του πουν οι σύμβουλοί του και αυτό που χρειάζεται να μάθει είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μια εταιρεία» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκπομπή του καναλιού ZDF την Πέμπτη.
Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα του οργανισμού.

Η φον ντερ Λάιγεν συμβούλεψε τον Τραμπ να μην προσεγγίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να δηλώσει καθαρά σε ποια πλευρά ανήκει. Αν βρίσκεται στην πλευρά του νόμου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ή αν δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και ψάχνει αντίθετα για ένα φιλαράκι (στον Πούτιν)», είπε.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη Δύση για τις πράξεις του στην Ουκρανία.

Russian Tv news:Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: «Η Παγκόσμια Ελίτ σχεδιάζει να σε δολοφονήσει» (Βίντεο)


700_f84f7065bbb92563d8f39f97a3504c7f


Η εκλογή Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ενόχλησε κάποιους «υψηλά ιστάμενους» στο παρασκήνιο και οι οποίοι σχεδιάζουν τώρα να τον σκοτώσουν; 

Αυτό το ερώτημα θέτουν τα Ρωσικά ΜΜΕ.



Οι φήμες ότι η «άρχουσα τάξη» είναι δυσαρεστημένη με τον Τράμπ έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα μετά τις ομιλίες του όπου υποσχόταν ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα και τον πρόεδρο Πούτιν. 

Αναλυτές και από την Αμερική, όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Άλεξ Τζόουνς, θεωρούν ότι εισέρχεται σε επικίνδυνα μονοπάτια, προσπαθώντας να προσεγγίσει τη Ρωσία. Πιστεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι που ανήκουν στην «Άρχουσα Τάξη» δεν βλέπουν με καλό μάτι τις υποσχέσεις Τράμπ. 

Προσπαθούν να κρατήσουν το σημερινό «παγκόσμιο καθεστώς» έτσι όπως είναι. Υπό τον έλεγχο του Τράμπ, η μορφή του κόσμου θα πάρει εντελώς διαφορετική στροφή, η οποία αποκλίνει από τον κανόνα.


Οι φήμες για την δολοφονία Τράμπ έχει αναπαραχθεί σε τρομακτικό ρυθμό και φημολογείται ότι φοράει αλεξίσφαιρα γιλέκα κάθε φορά που βρίσκεται έξω σε κοινή θέα. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Λας Βέγκας, λέγεται ότι ένας 20χρονος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού και να τον σκοτώσει.


Σίγουρα κάποια «γεράκια» στην Αμερική δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσέγγιση του Τράμπ με την Ρωσία. Τώρα αν αυτό φτάσει σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο κατά της ζωής του, προέδρου πλέον Τράμπ, αυτό μένει να το δούμε στο μέλλον.






Ηλίας Σιατούνης


Πηγή

Καστοριά : Εικόνες απο την σημερινή Παρέλαση με την επίσκεψη του Πάκη Παυλόπουλου για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς

Ρεπορτάζ: Μανώλης Μάνου



Η καθιερωμένη παρέλαση για την απελευθέρωση της Καστοριάς 'οπως  γιορτάζετε  κάθε χρόνο ως μιά τοπική εθνικής σημασίας γιορτη την 11η Νοεμβρίου φέτος πραγματοποιήθηκε λόγο της παρουσίας του "Προέδρου της Δημοκρατίας"κάτω απο πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα τα οποία είχαν βάλει στον "γύψο " τους πολίτες της Καστοριάς  αλλά και τους δημοσιογράφους αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο η ποιότητα των φωτογραφιών μας δεν είναι αυτη που θα έπρεπε αφου η αστυνομία (όχι με δική της ευθύνη) είχε περιορισμένους τους δημοσιογράφους σε 5 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρόμιο πολυ μακριά απο τον Πάκη Παυλόπουλο λες και ...κινδύνευε απο τους δημοσιογράφουςο τροικανόφιλος Π.της Δ.

 Εκτενέστερα όμως θα ασχοληθούμε ως οφείλουμε εκ του λειτουργήματος μας  σε άλλο επόμενο  ρεπορτάζ μας.







Είναι οι δημοσιογράφοι της φωτοδημοσιογραφίας και του ρεπορτάζ οι οποίοι "φυλακισμένοι " σε πέντε τετραγωνικά προσπαθούμε τι ;... να δώσουμε εικόνα υπο συνθήκες απαγόρεύσεων άλλων εποχών ολιγότερο φασιστικών αποφάσεων .  Ποιός όμως έδωσε αυτή την εντολή στην αστυνομία  ; θα το δούμε σε επόμενο άρθρο ρεπορτάζ μας .

Στις εικόνες αυτές άνω και κάτω  βλέπουμε τους δημοσιογράφους σε μεγάλη απόσταση απο το σημείο των επισήμων όπου βρίσκεται και ο Πάκης Παυλόπουλος,  οι οποίοι και είναι κάτω απο το άγρυπνο βλέμμα τόσο της αστυνομίας όσο και τις φρούράς  με πολιτική ενδυμασία  του Π. της Δ.οι οποίοι μας απαγορεύουν να κάνουμε ούτε στην κυριολεξία ένα  μέτρο πιο εκεί ...απο το σημείο που καθόρισαν-διέταξαν. ( Δεν ήταν απόφαση της αστυνομίας η οποία να σημειωθεί ήταν αναλογικα με άλλες περιπτώσεις άψογη στην συμπεριφορά της -εκτελούσε εντολές άλλων... )





Καταργούν το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όχι όμως και από τα πηλήκια, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης. Σκοπός της συγκεκριμένης διαταγής είναι να απλοποιηθούν οι στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συχνά η υπερβολική χρήση σημάτων και λοιπών διακριτικών δημιουργούσε αλγεινή εικόνα για την παρουσία των αξιωματικών που υπηρετούσαν σε κάποιες, κυρίως, επιτελικές μονάδες. Αφορά το 20% των στολών του Στρατού Ξηράς και το 2-3% εκείνων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραμείνει μόνον στα πηλήκια και θα αφαιρεθεί από μανίκια, τσέπες και λοιπές χρήσεις οι οποίες κρίνονται περιττές από το Γενικό Επιτελείο.
Συγκεκριμένα, με την διαταγή του κ. Αποστολάκη με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου καταργούνται: Πρώτον, το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου. Δεύτερον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».
Η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα τις αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο. Τρίτον, οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών θα φέρουν μόνο ένα διακριτικό που θα παραπέμπει στην σειρά προτεραιότητας τους.
Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη η απόφαση αιτιολογείται ως προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».
Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή δεν περιλαμβάνει άλλου τύπου αλλαγές στις στολές των αξιωματικών. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, είχε ανακινηθεί δημόσια συζήτηση, έπειτα από την άποψη που είχε εκφράσει τότε ο κ. Π. Καμμένος για προσθήκη εικόνων αγίων στις στολές των στρατιωτικών.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Online

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ>Κατασπάραξαν 7 δις ευρώ για μισθούς στα υπουργεία μέσα σε 9 μήνες!!!

Γλεντα τη ζωη


Ξέφρενο non stop πάρτυ διορισμών στο Δημόσιο


 Ενα ξέφρενο non stop πάρτυ διορισμών στο Δημόσιο καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο οξυδερκής γαλάζιος βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος είναι

Υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι οι μισθολογικές δαπάνες των υπουργείων εκτινάχθηκαν στα 7 δις ευρώ στο εννεάμηνο του 2016!!!

Mιλάμε για απίστευτο γλέντι των συντρόφων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο και συνεχίζουν μέχρι να γίνουμε Καράκας!
«Ενώ η Κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του Κράτους και το βλέμμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.
Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση είναι πλέον ορατά στον καθένα. Υπάρχει “εκτροχιασμός” στη Δημόσια Διοίκηση, που οφείλεται στην τακτοποίηση “ημετέρων”. Ενδεικτικά επισημαίνονται:
  1. Αύξηση Υπουργείων: κατά 4 (+1 θέση Επικρατείας)
  1. Αύξηση Γραμματέων: κατά 22
α) Νέος Γραμματέας Υποδοχής
β)   Νέος Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
γ)   Νέος Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής
δ)   Νέος Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ε)   Νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά
στ) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
ζ)   4 νέοι διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προοπτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουργοί Επικρατείας)
η)   12 νέοι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε Υπουργό αναπληρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)
  1. Αύξηση μετακλητών: για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000 (συγκεκριμένα 2.070 μετακλητοί με στοιχεία Απογραφής Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2016, http://apografi.yap.gov.gr/apografi/2016/Flows_2016.htm), οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γραμματείς.
  1. Αύξηση μισθολογικών δαπανών των Υπουργείων: εκτινάχτηκαν κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δις ευρώ στο εννεάμηνο του 2016.
Ένα πράγμα έχει πετύχει η Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση:
Κατάφερε να απορροφήσει και να τακτοποιήσει μεγάλο μέρος του κομματικού της στρατού. Επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον αγρίως φορολογούμενο πολίτη.
 Και διαψεύδοντας κάθε ισχυρισμό για εκσυγχρονισμό του Δημοσίου».

ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΕΦΙΑΛΤΗ…. Ο ΗΓΕΡΠΗΣ


%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83


Στις διεθνείς συνομιλίες των Αρχηγών Κρατών,
 

Ο Τούρκος Σουλτάνος ομιλεί Τουρκικά.
 

Ο Γάλλος Πρόεδρος ομιλεί Γαλλικά.

 

Ο Γερμανός Καγκελλάριος ομιλεί Γερμανικά.
 

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ομιλεί Ιταλικά.
 

Ο Ρώσος Πρόεδρος ομιλεί Ρωσικά.

O Αμερικανός Πρόεδρος ομιλεί Αμερικανικά.

Ο Άγγλος Πρωθυπουργός ομιλεί Αγγλικά.


Ο Ιάπων Πρωθυπουργός ομιλεί Ιαπωνικά.


Ο Κινέζος Πρόεδρος ομιλεί Κινέζικα. κ.ο.κ.



Όλοι οι ηγέτες των Κρατών της Γης ομιλούν τη γλώσσα τους, και μέσω ηλεκτρονικής μεταφράσεως, γίνονται αντιληπτοί και καταλαβαίνονται μεταξύ τους.


Ο δικός μας Πρωθυπουργός, όντας ξενόδουλος και εφιάλτης, και οι Αφρικανοί ηγέτες, ομιλούν Αγγλικά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μια προφορά που προκαλεί γέλωτα, εις τρόπον ώστε ο συνομιλητής να μην καταλαβαίνει. (Βλέπε συνομιλία Τσίπρα-Κλίντον στη Τηλεόραση, όπου ο Κλίντον έκανε παιχνίδι μόνος, και γέλαγε ειρωνικά).

Στη περίπτωση ΤΣΙΠΡΑ γίνεται επίδειξη- κακώς εννοουμένης- γλωσσομάθειας, σε επίπεδο παιδικής χαράς. 


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν καταλαβαίνει ότι ο επίσημος ξένος συνομιλητής, γελάει μαζί του, και τον θεωρεί ΥΠΟΤΕΛΗ, στα κελεύσματα των Κοσμοκρατόρων.


Συνιστούμε στον Πρωθυπουργό να ομιλεί Ελληνικά, (και ο μεταφραστής θα μεταφράζει), έτσι θα γίνει σεβαστός από τον ξένο επίσημο!!!


Έτσι θα δείξει στον ξένο επίσημο ότι σέβεται τη Πατρίδα του.
Έτσι θα δείξει στους ακούωντας αυτόν Εθνική Αξιοπρέπεια, και όχι χλεύη δουλοπρέπειας.
Έτσι θα δείξει στον επίσημο συνομιλητή Εθνοπρεπή αγωγή, και όχι συμπεριφορά εφιάλτη!!!


Δεν φτάνει το γεγονός ότι σε όλα λέμε ΝΑΙ αλλά ομιλούμε και τη γλώσσα των Ηγεμόνων.
Λέμε ΝΑΙ στην εξωτερική πολιτική!
Λέμε ΝΑΙ στα Εθνικά θέματα! Ότι θέλετε πάρτε………
Λέμε ΝΑΙ στην οικονομική πολιτική.

Υπογράφουμε όλα τα Μνημόνια, και Αξιολογήσεις φτάνει να πάρουμε τα δάνεια να κυβερνήσουμε………

Οι ξένοι μας πήραν χαμπάρι και μας εκμεταλλεύονται….
Το ΟΧΙ δεν το γνωρίζουμε!!!!


Γιαυτό έρχεται τώρα ο ΟΒΑΜΑ εδώ, σαν Ταχυδρόμος των αφεντικών του, για να πάρει ότι απέμεινε από Ελλάδα, εντολή των Κοσμοκρατόρων!!!


Ένας Λαός που εκλέγει ψεύτες, κλέφτες, διεφθαρμένους, απατεώνες, και προδότες πολιτικούς, δεν είναι θύμα! Είναι συνεργός τους!!!


Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ!!!



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
 

Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος


Πηγή

Πυρήνες της Φωτιάς για επίσκεψη Ομπάμα: Να τους χαλάσουμε τη γιορτή!


Πυρήνες της Φωτιάς για επίσκεψη Ομπάμα: Να τους χαλάσουμε τη γιορτή!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Τσατάνη στις 12 Οκτωβρίου, σε νέα προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και είναι γεμάτη απειλές για τους δικαστικούς, στους οποίους αναφέρεται και ονομαστικά.
 
Οι Πυρήνες της Φωτιάς ζητούν από τους πολίτες να απομονώσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που μένουν στη γειτονιά τους, ενώ αναφέρονται και στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, λέγοντας ότι:
"Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο... Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας".

Απειλούν επίσης με το σχέδιο Νέμεσις εκτός από τους δικαστές και πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες, δημοσιογράφους και αστυνομικούς.
Γράφουν χαρακτηριστικά:
«...Ομως όσο κι αν η εξουσία είναι διάχυτη πάντα θα έχει προϊσταμένους, αξιωματούχους, διευθυντές και ιδιοκτήτες. Ιδιαίτερα σήμερα η ορατότητα των προσώπων της εξουσίας είναι ξεκάθαρη. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφοι, δικαστές, αστυνομικοί είναι τα πρόσωπα της εξουσίας. Το Σχέδιο Νέμεσις είναι να χτυπήσουμε αυτά τα πρόσωπα. Το Σχέδιο Νέμεσις είναι η δικιά μας σειρά να κάνουμε το φόβο να μετακομίσει στις αυλές των σπιτιών του εχθρού. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τις εχθροπραξίες μας, από τα χτυπήματα στα απρόσωπα σύμβολα της εξουσίας στο προσωπικό περιβάλλον του εχθρού, στα σπίτια του, στα γραφεία του, στα μέρη που συχνάζει, στα οχήματα που χρησιμοποιεί».
Η προκήρυξη εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.
Διαβάστε όλη την προκήρυξη
ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ
[ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ]
i) Ένα κτήνος δίχως καρδιά, με πολλά κεφάλια

Στην Ιταλία, στην ένοπλη εμπειρία των Ερυθρών Ταξιαρχιών, αναφερόταν συχνά η «επίθεση στην καρδιά του κτήνους/κράτους». Με τη φράση «καρδιά του κράτους» εννοούσαν την ανώτατη βαθμίδα εξουσίας. Στα πλαίσια αυτής της αντίληψης, οργανώθηκε μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες του αντάρτικου πόλης, η απαγωγή του Aldo Moro.

Έχει όμως η εξουσία καρδιά; Ως αναρχικοί θεωρούμε ότι η εξουσία δεν είναι μόνο κάποιες ισχυρές ελίτ που κινούν τα νήματα απ' το παρασκήνιο. Η εξουσία είναι επίσης ένα δίχτυ σχέσεων, μέσα στην κοινωνία, που κατεβαίνει ακόμα και στους χώρους της ιδιωτικής μας ζωής (ιεραρχικές σχέσεις, ρατσισμός, πατριαρχία κ.ά.) και φτάνει μέχρι τον πυρήνα των συναισθημάτων μας. Αυτό, όμως, δεν είναι άλλοθι για όσους αρνούνται τον ένοπλο αγώνα, λέγοντας πως «δεν μπορείς να πυροβολήσεις μια κοινωνική σχέση, αλλά πρέπει να την ανατρέψεις εκ των έσω»...

Το γεγονός ότι η εξουσία δεν έχει καρδιά, δεν σημαίνει ότι δεν έχει κεφάλι. Οι
πολιτικοί, οι πλούσιοι, οι μεγαλοεκδότες, οι αξιωματούχοι του αστυνομικοστρατιωτικού μηχανισμού και οι δικαστές αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που στέλνουν τη ζωή μας καθημερινά στο απόσπασμα. Αυτοί είναι τα κεφάλια της εξουσίας. Και τα κεφάλια δεν είναι αλεξίσφαιρα.
ii) Η Θέμις έχει... θέμα

Οι δικαστές είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες κλίκες της εξουσίας. Πίσω από τα ανέκφραστα πρόσωπα και τη μεταλλική φωνή που εκφωνούν τις αποφάσεις τους, κρύβονται ανθρωπάκια γεμάτα κόμπλεξ και απωθημένα. Συνήθως οι δικαστές προέρχονται από συντηρητικούς οικογενειακούς κύκλους, από τους οποίους κληρονομούν το δικαστικό αξίωμα. Οι δικαστές ενώ είναι στερημένοι από την πραγματική ζωή, τελικά γίνονται κριτές της ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους φοβισμένους που παίρνουν την εξουσία.

Εκδικούνται όσους δεν διάλεξαν να ζουν φοβισμένοι. Πέρα από τους συμβολισμούς, οι δικαστές παράγουν το δίκιο της εξουσίας. Άθελά του το
ομολόγησε ο σταυροφόρος εναντίον των αναρχικών και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε πως «οι δικαστές πρέπει να δικάζουν με βάση το νόμο και το σύνταγμα κι όχι με το τι θέλει η κοινωνία».

Το δίκιο της εξουσίας, λοιπόν, είναι τα μνημόνια, οι περικοπές σε μισθούς και
συντάξεις, οι κατασχέσεις υπέρ των τραπεζών, να κρίνονται νόμιμες και
συνταγματικές, ενώ οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις να χαρακτηρίζονται παράνομες και καταχρηστικές. Το δίκιο της εξουσίας είναι να προσφέρει το χάδι του νόμου σε μαφιόζους επιχειρηματίες (π.χ. υπόθεση Κούνεβα 2009), σε “τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις” μπάτσων και στους βασανισμούς κρατουμένων μέχρι θανάτου (υπόθεση Καρέλι 2014), ενώ η μπότα της καταστολής να εκκενώνει καταλήψεις.

Παράλληλα η απληστία των δικαστών, δεν έχει όριο. Ως ιδιοκτήτες της
βιομηχανίας του δίκιου της εξουσίας, διευθύνουν σκάνδαλα, με σκοπό το κέρδος.
Σχεδιάζουν “νόμιμα” σκάνδαλα, όπως η αλαζονεία να νομοθετούν για τον εαυτό τους, θεσμοθετώντας ειδικό μισθολόγιο μπόνους και φοροαπαλλαγές (μόνο το 2006 το Μισθοδικείο αποφάσισε τον τριπλασιασμό των αποδοχών των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων). Οργανώνουν παράνομα σκάνδαλα, μέσω της ύπαρξης παραδικαστικών κυκλωμάτων που ρυθμίζουν το “δίκαιο” ανάλογα με τη χρηματική προσφορά. Πολυτελής κατοικίες δικαστών, κρυφοί τραπεζικοί λογαριασμοί, βαλίτσες με μετρητά που αλλάζουν χέρια σε ανακριτικά γραφεία, είναι το αντίβαρο στη ζυγαριά της “τυφλής” δικαιοσύνης.
iii) Γιατί χτυπήσαμε την Τσατάνη

Εδώ συναντάμε την εισαγγελέα Γ. Τσατάνη. Θρησκόληπτη, με στενές σχέσεις σε εκκλησιαστικούς κύκλους με “βαθιές τσέπες”, η Τσατάνη είχε μεριμνήσει κι αυτή για τη διευκόλυνση-κουκούλωμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πρόθυμη να εξυπηρετήσει την παράταξη της Ν.Δ. θάβοντας στα αζήτητα την υπόθεση του σκανδάλου των εξοπλιστικών του πρώην υπουργού Αμύνης και προέδρου της Ν.Δ., Β.Μεϊμαράκη. Σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών της, τόσο ο άντρας της, όσο και η κόρη της προωθήθηκαν και πολιτεύτηκαν με τη Ν.Δ... με παταγώδη όμως αποτυχία.

Συνένοχη, για τη συνέχιση του δικαστικού πραξικοπήματος της ομηρίας της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γ. Τσάκαλου, μέλους της Σ.Π.Φ. Ένας εκβιασμός των δικαστικών αρχών εναντίον συγγενικών προσώπων των συντρόφων μας, με σκοπό τους να τους καθυποτάξουν και να τους εκδικηθούν. Η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη είχε κρίνει ως απαράδεκτη την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης (που τελικά κέρδισε την ελευθερία της, μετά από απεργία πείνας).

Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του παραδικαστικού κυκλώματος που
καλύπτει τα ίχνη μεγαλοεπιχειρηματιών που ευθύνονται για την οικονομική δικτατορία. Με διευθυντικά στελέχη του κυκλώματος την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (εκλεκτή και συντοπίτισσα του Χ. Αθανασίου) Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον πρώην προϊστάμενο εισαγγελέα Εφετών (γνωστό και ως “παναθηναϊκάκια” από τις συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά) Ισίδωρο Ντογιάκο, η Tσατάνη απέσπασε τη δικογραφία Βγενόπουλου και την απενεργοποίησε αρχειοθετώντας την.

Για αυτούς και για όλους τους λόγους του κόσμου επιλέξαμε και χτυπήσαμε τη
Γεωργία Τσατάνη. Οι σύντροφοι του πυρήνα μας, που ανέλαβαν την εκτέλεση της επίθεσης, αναζήτησαν και εντόπισαν την εισαγγελέα και το σπίτι της. Επειδή έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 112 και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι απ' το στόχο μας επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος με 3kg εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης. Γνωστοποιούμε στους ανθρώπους, που έχουν την ατυχία να είναι γείτονες δικαστικών, ότι οι δικαστές είναι στόχοι του αντάρτικου πόλης για τις βρώμικες υπηρεσίες που παρέχουν στην εξουσία. Για αυτό να τους απομονώσουν και να τους κάνουν σαφές ότι είναι δακτυλοδεικτούμενοι και ανεπιθύμητοι στη γειτονιά. Οι σύντροφοι που τοποθέτησαν τη βόμβα, αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής, πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά
τηλεφωνήματα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
iv) Δικαστές στην υπηρεσία της αντεπανάστασης.

Τον τελευταίο καιρό, η δικαστική εξουσία φαίνεται να χάνει το “αλάθητο του πάπα” με το οποίο είχε χρίσει τον εαυτό της. Τα άδυτα της δικαστικής μαφίας είναι διάτρητα από εσωτερικές ίντριγκες και ανταγωνισμούς, εξυπηρέτηση
επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, διαρροή e-mail για την τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων σε δικαστικά αξιώματα, παράνομο πλουτισμό... Η συντηρητική κλίκα των δικαστών, που είχε γαντζωθεί στα ανώτερα κλιμάκια της δικαιοσύνης τόσα χρόνια, παραγκωνίζεται πλέον από την κυβερνητική πολιτική εξουσία που θέλει να τοποθετήσει μια πιο “μετριοπαθή” δικαστική τάξη στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Όμως η σύγκρουση των δύο εξουσιών είναι σύγκρουση αποχρώσεων και όχι ρήξης. Η δικαστική και πολιτική εξουσία μπορεί να συγκρούονται, αλλά μοιάζουν με τα κεφάλια του κέρβερου. Αλληλοδαγκώνονται, αλλά ανήκουν στο ίδιο σώμα...

Γιατί αυτό που δε θα αλλάξει ποτέ, είναι πως η δικαιοσύνη θα αποτελεί πάντα ένα εργαλείο κοινωνικού ελέγχου και το φόβητρο της εξουσίας για όποιον την
αμφισβητεί. Ιδιαίτερα το 2015-2016 κορυφώθηκε η δικαστική αντεπαναστατική εκστρατεία. Η δικαστική μαφία εκδικήθηκε τους φυλακισμένους αντάρτες πόλης που παραμένουν αμετανόητοι και δεν προσκυνούν την εξουσία. Προφυλάκισε και άσκησε διώξεις στους συγγενείς των συντρόφων της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου, Χρήστου Τσάκαλου και Γιώργου Πολύδωρου, για συμμετοχή στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, καταδίκασε σε ισόβια τον Νίκο Μαζιώτητου Επαναστατικού Αγώνα, για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδας και αρνείται πεισματικά να δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν. Οι δικαστές όταν έχουν απέναντί τους αντάρτες πόλεων δε δικάζουν μόνο άτομα, αλλά συνολικά την επιλογή του ένοπλου αγώνα. Γιατί αυτό που φοβάται η εξουσία είναι η κάνη ενός όπλου, στο όνομα της ελευθερίας, να τη σημαδεύει στο κεφάλι.
v) Χωρίς εξουσία... Χωρίς δικαστές.

Η δικαιοσύνη στηρίζει το άλλοθι της ύπαρξής της στην εγκληματικότητα.

Εμφανίζεται ως ο τιμωρός απέναντι στο “έγκλημα”. Όμως στην πραγματικότητα είναι ο προστάτης της εξουσίας. Γιατί είναι η ίδια η εξουσία που δημιουργεί το “έγκλημα”. Αν δεν υπήρχαν οικονομικές ανισότητες, εκμετάλλευση από τα
αφεντικά, κοινωνικός αποκλεισμός, κανιβαλικά πρότυπα πλουτισμού, τότε το
“έγκλημα” δε θα είχε ρίζες. Οι περισσότεροι παραβατικοί και “εγκληματίες”, θέλουν αυτό που διαφημίζει το σύστημα... πλούτη και δύναμη, χωρίς το τίμημα της μισθωτής εργασίας. Συχνά η ηθική τους δε διαφέρει από των μικροαστών... συντηρητικά πρότυπα, σεξισμός, ρατσισμός, θεοποίηση του χρήματος.


Ως αναρχικοί θέλουμε έναν κόσμο που οι δουλικές αξίες αυτής της κοινωνίας δε θα περιφέρονται στοιχειώνοντας τη ζωή μας. Επιθυμούμε ένα κόσμο δίχως
εξουσία, δίχως ιδιοκτησία, δίχως χρήμα, που οι άνθρωποι μέσα από ένα κοινοτικό τρόπο ζωής θα μοιράζονται τα υλικά αγαθά που θα παράγουν οι ίδιοι και δε θα τα κρατάνε κλειδωμένα. Δεν θα χρειαζόμαστε επαγγελματίες δικαστές και ειδικούς των νόμων, γιατί οι νόμοι θα καταργηθούν και θα υπάρχει ένας κώδικας αξιών που θα μοιράζονται οι κοινότητες. Αξίες του αγώνα, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας...

Φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτό δε θα καταργήσει τις ρήξεις ή τις διαφορές που
μπορούν να προκύψουν μέσα σε μια κοινότητα ανθρώπων. Όμως και πάλι αυτό δε θα είναι αρμοδιότητα κανενός επαγγελματία δικαστή για να το λύσει, αλλά των ατομικοτήτων που συγκροτούν την κοινότητα και μπορούν να υπερασπίσουν τον ατομικό και συλλογικό αξιακό τους κώδικα ακόμα και με την αυτοδικία. Όλα αυτά μοιάζουν εξαιρετικά απλοϊκά, για το σημερινό άνθρωπο, καθώς έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με ένα σύνθετο τρόπο. Όμως αυτός ο σύνθετος τρόπος σκέψης του “πολιτισμένου κόσμου” έχει οδηγήσει στα τέρατα του παραλογισμού που ζούμε σήμερα, που εκατό άνθρωποι συγκεντρώνουν στα χέρια τους τον πλούτο του μισού πληθυσμού της γης.
vi) Απ' τη θεωρία στην πράξη
Ξέρουμε πως είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να ειπωθούν για τον τρόπο που φανταζόμαστε μια ζωή δίχως εξουσία. Όμως θεωρούμε πως δεν υπάρχουν έτοιμες
λύσεις και συνταγές. Εμείς οι ίδιοι μέσα στην πορεία του αγώνα, θα ανακαλύπτουμε όλο και πιο πολύ απελευθερωμένες πτυχές της ύπαρξής μας και έτσι θα σκιαγραφούμε τη διάθεση και το όραμά μας για έναν αναρχικό τρόπο ζωής. Σε αυτό όμως που πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι είναι ο αγώνας στο εδώ και τώρα και η οργάνωσή του. Όσοι πιστεύουν στην αναρχία, οφείλουν να χρησιμοποιούν τα βίαια μέσα για την προώθησή της και να μην ψάχνουν μόνο στα βιβλία και στα πληκτρολόγια για άσφαιρα πυρά.

Υπάρχουν σύντροφοι που θεωρούν ότι ο ένοπλος αγώνας είναι ο τρόπος
πραγμάτωσης της αναρχικής επανάστασης στο εδώ και τώρα και άλλοι που
αντιλαμβάνονται τον ένοπλο αγώνα ως στρατηγική επιλογή για το πέρασμα στην επανάσταση. Για εμάς είναι και τα δύο. Είναι ο συνδυασμός του δημόσιου και του παράνομου, των ένοπλων ομάδων και των συνελεύσεων, των αντάρτικων χτυπημάτων και των συγκρουσιακών διαδηλώσεων, των προκηρύξεων και των αφισών, με την πυξίδα μας πάντα να δείχνει στην ένοπλη αναμέτρηση με το υπάρχον.

Πάντα ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ. Δεν πιστεύουμε σε προφητείες για την έλευση των αντικειμενικών συνθηκών που θα έρθει η επανάσταση. Θεωρούμε ότι οι επιλογές μας διαμορφώνουν νέες συνθήκες. Σε αντίθεση με τις κομμουνιστικές οργανώσεις των περασμένων δεκαετιών που ανακηρύσσουν την εργατική τάξη ως το μόνο επαναστατικό υποκείμενο, εμείς θεωρούμε ότι ο καθένας μπορεί να γίνει επαναστατικό υποκείμενο. Γιατί ο καθένας είναι οι επιλογές του.

Για αυτό ένας αναρχικός οφείλει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Να επιλέγει
προσεκτικά τους στόχους του, ώστε κάθε επίθεση να απελευθερώνει όσο το δυνατόν περισσότερα επαναστατικά νοήματα, καθώς και να βραχυκυκλώνει τον εχθρό, αποδεικνύοντας τα τρωτά του σημεία, τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις του.

Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός
πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες
διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα θα
τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος.

Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία πουασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο...

Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας.
Εμείς θέλουμε να ξαναβάλουμε τη λέξη «αναρχία» στα στόματα, στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να φτιάξουμε υποδομές αυτομόρφωσης για να αναλύουμε τον εχθρό και τους σχεδιασμούς του, να στηρίζουμε τις αναρχικέςδιαδικασίες και συνελεύσεις για να επικοινωνούμε με τους συντρόφους, να μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και να δημιουργούμε ανοιχτούς τόπους συνάντησης με ανθρώπους που δεν χωράνε στον κόσμο της εξουσίας και παράλληλα να οργανώσουμε παράνομες ένοπλες υποδομές και πυρήνες άμεσης δράσης, που θα πραγματοποιούν επιθέσεις, θα χτυπούν τον εχθρό και θα αποτελούν μια πρόταση για το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη για τη διαρκή αναρχική επανάσταση
«...και μόλις φτάσουμε στον σκοπό μας, θα τον μετατοπίσουμε λίγο πιο πέρα
ακόμα, για να συνεχίσουμε τον αγώνα».



newsit.gr

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ! «ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ»!! ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ


kourema-katatheseon-trapezew


Ποια η απίστευτη αποκάλυψη για κούρεμα καταθέσεων;

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων εάν δεν ληφθούν πρώτα άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που προκαλούν τα κόκκινα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι θεσμοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα, η εν λόγω ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει και bail in. Την συμμετοχή δηλαδή στο κόστος εξυγίανσης μιας προβληματικής τράπεζας όσων την έχουν χρηματοδοτήσει άμεσα και έμμεσα, όπως οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι, και οι ανασφάλιστες καταθέσεις.
 
Επίσης, όπως έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα από τους θεσμούς, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο παρά τις κατά καιρούς σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην διοχετεύονται μέσω των τραπεζών πόροι στην πραγματική οικονομία.

Οι Μισέλληνες Γιατροί του Κόσμου ;

Οι Μισέλληνες Γιατροί του Κόσμου


Τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και Αποβλάκωσης διαρκώς βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό για το ανθρωπιστικό έργο των διαφόρων ελληνικών και ξένων Μ.Κ.Ο. προς τους αφροασιάτες που εισβάλλουν στη χώρα μας με το πρόσχημα του κατατρεγμένου, πένητα πρόσφυγα και μετανάστη. 

Της Αικατερίνης Παπαδοπούλου

Μία από τις κυριότερες παροχές αυτών των οργανώσεων είναι η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, καθότι ανασφάλιστοι. Θεωρητικά τις ίδιες υπηρεσίες οφείλουν να προσφέρουν -και μάλιστα με την ίδια θέρμη- και προς Έλληνες ανασφάλιστους, έτσι δεν είναι;
Αποφάσισα να ψάξω να βρω μόνη μου την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Για τον σκοπό αυτό, ως Ελληνίδα ανασφάλιστη, επέλεξα τους Γιατρούς του Κόσμου, επειδή χρειαζόμουν παιδίατρο για το παιδί μου. Έπρεπε να συμπληρωθεί το Δελτίο Υγείας Μαθητή, για να εγγραφεί στο νηπιαγωγείο. Σας παραθέτω επιγραμματικά το αποτέλεσμα:
Αρχικά τηλεφώνησα στην εν λόγω οργάνωση για να λάβω τις απαραίτητες πληροφορίες πάνω στη διαδικασία εξυπηρέτησης των ασθενών. Με ενημέρωσαν ότι για να εξεταστεί η κόρη μου χρειαζόταν να πάω εκεί από τις 8:00 για να πάρω νούμερο, ενώ τα ιατρεία ξεκινούν στις 9:00. Την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι μου είπε επίτηδες λανθασμένη ώρα! Ο λόγος;  Κατάλαβε ότι είμαι Ελληνίδα γιατί ήθελε με τον τρόπο της να με κάνει να αναζητήσω αλλού ιατρικές υπηρεσίες. 
Πήγα λοιπόν την επόμενη μέρα στις 7:45 μαζί με τον άνδρα και την κόρη μου. Ο υπάλληλος της ρεσεψιόν μου είπε ότι έπρεπε να είχα πάει εκεί από τις 7:00 και ότι τα νούμερα είχαν τελειώσει! Του εξήγησα ότι:

  1. τόσο εγώ όσο και ο άνδρας μου είμαστε άτομα με αναπηρία και κατά συνέπεια χρειαζόμαστε κατανόηση,
  2. δεν είναι δικό μας σφάλμα η «καθυστερημένη» προσέλευση, αλλά του τηλεφωνικού τους κέντρου και
  3. δεν φεύγουμε εάν δεν μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για το πρόβλημά μας και για να του δείξουμε τα πιστοποιητικά αναπηρία μας (80% ο άνδρας μου και 55% εγώ).

Τότε αυτός αναγκάστηκε να μας δώσει κανονικότατα νούμερο, διότι μας είπε κι αυτός ψέματα για να μας κάνει να πάμε αλλού! Σημειώστε ότι δίνουν 60 νούμερα για κάθε ιατρείο και ότι εγώ πήρα το 52.


Εν συνεχεία ενημερώθηκα ότι έπρεπε να περιμένουμε έξω από το κτίριο της οργάνωσης, μέχρι να έρθει η σειρά μας. Εκεί διαπίστωσα ότι το 85% των ατόμων που περίμεναν να εξεταστούν ήταν αλλοδαποί από αφροασιατικές χώρες, 17% -μη κοινοτικοί κυρίως- ευρωπαίοι και  μόλις 3% Έλληνες.
Στο διάστημα αυτό ήρθε μία αλλοδαπή, η οποία δεν πρόλαβε να πάρει νούμερο για παιδίατρο. Ο ρεσεψιονίστ όμως -για τα μάτια του κόσμου- της είπε να φύγει και να έρθει την επομένη. Εκείνη φυσικά επέμενε να εξυπηρετηθεί. Το αποτέλεσμα; Ο ρεσεψιονίστ κάλεσε την κοινωνική λειτουργό, η οποία της είπε να περιμένει, για να εξυπηρετηθεί μετά το τελευταίο νούμερο!  


Λόγω του ότι έχω κάνει θωρακοτομή στον δεξί πνεύμονα, άρχισα να πονάω στο σημείο αυτό ύστερα από 4 ώρες καθιστή και στριμωγμένη ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους, που περίμεναν κι αυτοί τη σειρά τους. Τότε ζήτησα κι εγώ από τον ρεσεψιονίστ να φέρει κι εμένα σε επικοινωνία με την κοινωνική λειτουργό, όπως έκανε και για την προαναφερθείσα αλλοδαπή, ούτως ώστε να της δείξω τα πιστοποιητικά αναπηρίας μας και να αιτηθώ προτεραιότητας. Εκείνος όμως αρνήθηκε να την καλέσει με το πρόσχημα ότι «είμαστε όλοι άνθρωποι», υπονοώντας ότι είμαι η ρατσίστρια Ελληνίδα που απαιτεί να εξυπηρετηθεί πριν από τους «καημενούληδες» «πρόσφυγες» και «μετανάστες». Του απήντησα ότι όντως είμαστε όλοι άνθρωποι, αλλά διαχωριζόμαστε σε αρτιμελείς και αναπήρους και ότι σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες τα άτομα με αναπηρία, οι έγκυες και οι υπερήλικες έχουν πάντα προτεραιότητα! Εκείνος ξανααρνήθηκε με το ίδιο πρόσχημα. Επέμεινα, εξηγώντας του ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός, άρα δεν είναι ο αρμόδιος για να εκτιμήσει εάν χρήζω προτεραιότητας! Ξανά, αρνήθηκε. Τότε εγώ του είπα τα εξής: «Δεν πειράζει, μην με εξυπηρετείς. Όμως να ξέρεις ότι αρθρογραφώ και είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του δημοσιογραφικού blog «AntiZitro», το οποίο μάλιστα έχει και υψηλή επισκεψιμότητα και θα γράψω σ’ αυτό το πόσο «εξυπηρετικοί» είσαστε όλοι εσείς που εργάζεστε στους «Γιατρούς του Κόσμου»! Εκείνος με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου «Πω, πω! Τώρα εγώ από την τρομάρα μου, δεν θα φάω το φαγητό μου»! Αμέσως μετά μπήκε στο κτίριο και βγήκε με την κοινωνική λειτουργό, η οποία μου έδωσε προτεραιότητα! Η κοπέλα που ετοίμασε τον φάκελο της κόρης μου, φυσικά προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του ρεσεψιονίστ. 
Η πολιτική των παιδιάτρων (της εν λόγω οργάνωσης) πάνω στο θέμα των εμβολίων είναι θέμα άλλου άρθρου. 


Συμπέρασμα 1: Οι εργαζόμενοι των «Γιατρών του Κόσμου» θεωρούν ότι μόνο οι αλλοδαποί πρέπει να λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους και είναι εχθρικοί απέναντι στους Έλληνες ανασφάλιστους, ακόμα κι αν είναι βαριά ανάπηροι...
Συμπέρασμα 2: Ο μόνος «μπαμπούλας» που τους κάνει να υποκρίνονται ότι δεν κάνουν ρατσιστικές διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών είναι οι δημοσιογράφοι.

Σας γράφω επώνυμα την εμπειρία μου και το ίδιο θα κάνω σε επόμενα άρθρα και για άλλες οργανώσεις που υποτίθεται ότι στηρίζουν τους αδύναμους της κοινωνίας μας, δίχως διακρίσεις.




 
 
 
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου  συμπίπτουν απόλυτα με το περιεχόμενο του άρθρου
 

Ήθελαν να τον διώξουν από τη Συρία. Τους… έδιωξε από τον Λευκό Οίκο

Μαρίκα Λυσιάνθη
Φωτό αρχειου FTEROGRAFOS


Το photo opportunity της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο,ταξίδεψε εκ των πραγμάτων τις μνήμες σε όσα είχαν ειπωθεί προεκλογικά στις ΗΠΑ.

Όχι μόνο ανάμεσα στους δυο άνδρες, αλλά και στον ευρύτερο κανιβαλισμό της υποψηφιότητας του Εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, εξαιτίας των θέσεων που είχε διατυπώσει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία.

Ο Τραμπ είχε μιλήσει με θαυμασμό για όσα κατάφερε ο Πούτιν όλα αυτά τα χρόνια, θέλοντας να κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στην ισχυρή Ρωσία του Πούτιν, και την αδύναμη Αμερική του διδύμου Ομπάμα-Κλίντον.

Κάπου εκεί… χάθηκε το μέτρο από την πλευρά των Δημοκρατικών, που έφτασαν στο σημείο να περιγράψον τον Τραμπ ως “μαριονέτα” του Βλαντιμίρ Πούτιν, που ο Ρώσος Πρόεδρος επεδίωκε να εγκαταστήσει στον Λευκό Οίκο.

Στο Twitter, εκεί όπου ανταμώνει κανείς πρωτίστως και αυθεντικά τον παλμό της κοινωνίας, η ατάκα που “έγραψε” αφορούσε αυτό ακριβώς το σενάριο: Τη… μαριονέτα του Πούτιν να ενημερώνεται από τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ενόψει της μετάβασης εξουσίας.
“Ήθελαν να τον διώξουν από τη Συρία. Τους… έδιωξε από τον Λευκό Οίκο”, ήταν το σχόλιο. Και τα γέλια ακούστηκαν μέχρι την Κόκκινη Πλατεία.

Καστοριά: η εκπληξη : Ο Κούϊκ και ο Πάκης ο Π/Δ ήρθαν "μαζί " πάκέτο στην γιορτή της απελεύθερωσης της Καστοριάς

ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι "δικαιοσύνη" 22 μήνες φυλάκιση σε άνεργο που δεν είχε χρήματα και δεν πλήρωσε εισιτήριο ΟΑΣΘ





Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών ως ένδειξη συμπαράστασης σε άνεργο ο οποίος καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, επειδή δεν είχε κόψει εισιτήριο το 2011 και είχε διαπληκτιστεί με ελεγκτές του ΟΑΣΘ.
Η υπόθεση του ανέργου, σύμφωνα με την επιτροπή Δυτικών Συνοικιών, έχει ως εξής:
«Στις 11/5/11, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στη Θεσσαλονίκη (αν και είχε επιδείξει την κάρτα ανεργίας του). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο Α.Τ. Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής “δικαιοσύνης”».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεφαλάς, μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι οι ελεγκτές τράβηξαν τον επιβάτη σε μια γωνία και δεν τον άφησαν να κατέβει. Επίσης δηλώνει, πως ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον ΟΑΣΘ τους είπε χαρακτηριστικά ότι ''δεν ξέρετε με ποιον πάτε να τα βάλετε. Πληρώστε το πρόστιμο'', ενώ εκείνοι ανταπάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν για την περίπτωση όπως αυτή, ενός ανέργου, να υπάρχει δίωξη.
Στη συνέχεια, ο Άγγελος Φουρνοτζής από την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, τόνισε ότι η Επιτροπή έχει έρθει σε επαφή και με άλλες συλλογικότητες για ζητήματα δωράν μετακίνησης ανέργων και επίσης παλεύουν ώστε ο ΟΑΣΘ να γίνει δημόσια συγκοινωνία και να εξαλειφθούν φαινόμενα άσχημης συμπεριφοράς ελεγκτών.

Δείτε τα βίντεο του Thestival με τις δηλώσεις τους αναλυτικά: