10 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! – ΚΙΝΗΣΗ – ΜΑΤ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ!


trump tsipras


Αμερικανικές Εκλογές 2016:Οι πρώτες κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, παγώνουν την ελληνική διπλωματία …

Στην πολιτική δεν είναι ανάγκη να στείλεις γραπτό μήνυμα για να προειδοποιήσεις κάποιον. Αρκεί μια κίνηση στρατηγικού ελιγμού. Η ελληνική προσπάθεια απαξίωσης της νίκης Τραμπ, δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες. Ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει ακριβά, μόνο που δυστυχώς μαζί του θα την «πληρώσει» και η χώρα.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ταγίπ Ερντογάν και τούτο δείχνει ότι οι Τούρκοι έσπευσαν αμέσως να τον αγκαλιάσουν σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που εξέδωσε μια τυπική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική νίκη και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την κατάσταση στη Μεσόγειο αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Το τηλεφώνημα αυτό είναι σαφές μήνυμα του νέου αμερικανού προέδρου προς την ελληνική πλευρά που εξακολουθεί να κάνει το ένα λάθος πάνω στο άλλο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έκαναν τα ίδια ακριβώς επικοινωνιακά λάθη και στις σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν, αφού άλλα έλεγαν μπροστά του κι άλλα έκαναν από πίσω του.

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής Προεδρίας στην τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι κύριοι Ερντογάν και Τραμπ, παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τόνισαν και την αποφασιστικότητά τους για συνεργασία πρωτίστως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και σε διεθνή θέματα της περιοχής.

Ο Τσίπρας εδώ στην Ελλάδα ασχολείται με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν προλαβαίνει να κάνει διπλωματία…




Με πληροφορία απο : makeleio.gr

Σήμερα η Καστοριά γιορτάζει την απελευθέρωση της στις 11 Νοεμβρίου 1912 (Δείτε όλο το ιστορικό)

Φωτο: FTEROGRAFOS

apeleutherosi

Καστοριά απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό την 11η Νοεμβρίου 1912. Η ημερομηνία αυτή έμελλε να θέσει τέλος στα 527 χρόνια του τουρκικού ζυγού (1385-1912) και να την κατατάξει οριστικά ανάμεσα στις πόλεις του Νεοελληνικού Κράτους. Ήταν ημέρα εορτής του Αγίου

Μεγαλομάρτυρα Μηνά, ενός όχι και τόσο δημοφιλούς Αγίου στην λατρευτική ζωή των Καστοριανών έως τότε. Χαρακτηριστική είναι η ανυπαρξία περιώνυμου ναού μεταξύ των δεκάδων εκκλησιών της πόλης.

Από την ημέρα εκείνη βέβαια ο Άγιος Μηνάς είναι ο πολιούχος της πόλης, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει κτιστεί ναός στο όνομά του. Η Καστοριά λοιπόν, είναι η τελευταία χρονολογικά πόλη της Μακεδονίας που απελευθερώθηκε κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ των συνασπισμένων βαλκανικών κρατών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 104 χρόνια από την ημέρα εκείνη και είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επετειακή αναφορά στο χρονικό της απελευθέρωσης. Σε κανένα βιβλίο δεν γίνεται αρκετά διεξοδική περιγραφή της απελευθέρωσης της πόλης απο τους Οθωμανούς.

Μοναδικά λεπτομερή κείμενα αυτά που δημοσιεύτηκαν κατα καιρούς στις παλιές εφημερίδες Καστοριά, Δυτική Μακεδονία, Φωνή της Καστοριάς, Ορεστιάς και Νέα Καστοριά. Η πληρέστερη εξιστόρηση είναι αυτή του Ι. Μπακάλη που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Δυτική Μακεδονία το 1930. Ο Ι. Μπακάλης ως ιστοριοδίφης ασχολήθηκε εκτενέστατα με τα γεγονότα εκείνα, χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο του πατέρα του αλλά και τις δικές του μνήμες καθώς ζούσε τότε. Ακόμη, ο Ι. Άρτης, ο επικεφαλής του τμήματος που απελευθέρωσε την πόλη, συνέγραψε μια σύντομη εξιστόρηση στην εφημερίδα Ορεστιάς. Πηγές μας όλα αυτά τα άρθρα του τύπου και μικρά κείμενα στο περιοδικό Μακεδονική Ζωή.

Στις 19 Οκτωβρίου 1912, μετά τη μάχη στη Νεάπολη Βοΐου με τους κρήτες αντάρτες εθελοντές, ο ηττημένος Μπεκήρ Αγάς οπισθοχωρεί στην Καστοριά και καταφεύγει στην Κορυτσά ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να στρατολογήσει Τουρκαλβανούς ατάκτους. Το διάστημα 20-21 Οκτωβρίου η Καστοριά μένει χωρίς μεγάλη τουρκική δύναμη και ορισμένοι ενθουσιώδεις καστοριανοί δημιουργούν επιτροπή υπο τον πρώην Δήμαρχο Λ. Μαυροβίτη και τη στέλνουν στον αρχηγό των εθελοντών Κατεχάκη που βρισκόταν στο Βογατσικό, με σκοπό να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση της πόλης.

Προηγήθηκε η άρνηση του Μητροπολίτη Ιωακείμ να συνδράμει την επιτροπή, καθώς θεωρούσε φρονιμότερο να περιμένει τον τακτικό στρατό. Η στάση του αυτή επικρίθηκε αλλά αποδείχτηκε σωστή, καθώς στις 22 Οκτωβρίου επιστρέφει ο Μπεκήρ Αγάς με εκατοντάδες τουρκαλβανούς οπλίτες και στρατοπεδεύει στο ύψωμα του Δισπηλιού. Μαζί με το τακτικό στράτευμα του Μεχμέτ Πασά και ντόπιους οπλισμένους τούρκους χωρικούς δημιουργούν μια δύναμη 3000 ανδρών περίπου και εξαπολύουν επίθεση. Αναγκάζουν με αλλεπάλληλες μάχες τους κρήτες εθελοντές που είχαν προωθηθεί μέχρι το Μαυροχώρι να οπισθοχωρήσουν άτακτα και να φτάσουν στη Σιάτιστα. Εκεί, έγινε σημαντική μάχη (4 Νοε) που ανέστρεψε την κατάσταση και επαναπροώθησε τους Έλληνες.

Στις 10 Νοεμβρίου το 1ο Σύνταγμα Ιππικού υπο τον Αντισυνταγματάρχη Κ. Ζαχαρακόπουλο εγκαταστάθηκε στο Βατοχώρι, καταδιώκοντας τα υποχωρούντα τούρκικα στρατεύματα απο το Μοναστήρι προς την Κορυτσά. Στέλνεται η 1η ίλη υπο τον Επίλαρχο Ι. Άρτη ως αναγνώριση προς την Καστοριά. Υπήρχε η λανθασμένη πληροφορία ότι οι Τούρκοι εγκατέλειψαν την πόλη και ο διάδοχος απέστειλε διαταγή απο τη Φλώρινα που βρισκόταν πως σοβαροί πολιτικοί λόγοι επιτάσσουν την κατάληψη της Καστοριάς. Η ίλη διέθετε 30-35 ιππείς μεταξύ των οποίων ο Υπίλαρχος Π. Νικολαΐδης, ο Ανθυπίλαρχος Φ. Πηχεών.
Διέρχονται απο τον Γάβρο, τον Κρανιώνα, το διάσελλο Σταυρός και φθάνουν έξω απο τον Απόσκεπο, όπου σταθμεύουν. Τότε διατάσσεται ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης να μπει κρυφά στην πόλη μαζί με δύο ακόμη ιππείς, τον δεκανέα Μουστακλή και τον στρατιώτη Γούσια. Στην πόλη βρισκόταν εκείνη την ημέρα 3 τάγματα πεζικού με 3000 περίπου άνδρες και 3 ορειβατικά πυροβόλα υπο τον Μεχμέτ Πασά και το εφεδρικό τάγμα της Στάροβας με 800 άνδρες και 2 πυροβόλα υπο τον Εστρέφ Μπέη, που κατέλυαν στον στρατώνα της Ντόπλιτσας και τούρκικες οικίες. Ακόμη, υπήρχαν 150 άτακτοι Τουρκαλβανοί υπο τον Μπεκήρ Αγά και τους ληστές Σαλή Μπούτκα και Μερσίν Αράπη, στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στην πόλη για την αποφυγή λεηλασιών.

Αυτοί στάθμευαν έξω απο την πόλη προς νότο μετά τον στρατώνα. Καϊμακάμης της πόλης ήταν ο Τζαφέρ Μπέης, διοικητής της Χωροφυλακής ο Κασίμ Πασάς που κατέφθασε απο την Κορυτσά και διοικητής της Αστυνομίας ο Εμίν Εφέντη. Σύνολο χωροφυλακή και αστυνομία διέθεταν 70 άνδρες.

Οι πλούσιοι μπέηδες της πόλης αντιλαμβανόμενοι την εξέλιξη του πολέμου άρχισαν να εγκαταλείπουν την Καστοριά ήδη απο τις 7 Νοεμβρίου. Είχανε παραδώσει τις οικίες τους και περιουσιακά τους αντικείμενα για φύλαξη σε έλληνες συμπολίτες τους, με σκοπό να τα πάρουνε πίσω όταν τελείωνε ο πόλεμος. Μόνο ο Ζουλφεκιάρ Μπέης παρέμεινε και είχε δημιουργήσει ένα μικτό σώμα πολιτοφυλακής με Τούρκους, Έλληνες και Εβραίους κατοίκους της πόλης για τον περιορισμό των καταστροφών.

Ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης ακολουθώντας την διαταγή κινήθηκε προσεκτικά προς την πόλη για την συλλογή πληροφοριών. Είχε ήδη νυχτώσει όταν διήλθαν απο ένα πηγάδι (ή βρύση) κάτω απο έναν πλάτανο στην σημερινή Χλόη και έφτασαν στην όχθη της λίμνης κοντά στο σημερινό γήπεδο. Απο εκεί εισήλθαν προσεκτικά στην πόλη και βρέθηκαν μπροστά στον τεκέ του Κασίμ Μπαμπά, που βρισκόταν στην βόρεια είσοδο της πόλης (στα σημερινά Ψαράδικα) όπου υπήρχε και μια κρήνη. Τα πρώτα άτομα που συνάντησαν ήταν δύο τούρκοι χωροφύλακες (ζαπτιέδες) οι οποίοι φυλούσαν το σημείο εκείνο και τους αφόπλισαν αμέσως.

Ο Νικολαΐδης ζήτησε να ειδοποιηθεί ο στρατωτικός διοικητής της πόλης και έτσι ένας απο τους χωροφύλακες πορεύτηκε προς την οικία του. Οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι καθώς πλησίαζαν μεσάνυκτα και η κυκλοφορία απαγορευόταν. Ο τούρκος χωροφύλακας συνάντησε στον δρόμο τον έλληνα δήμαρχο της πόλης Κ. Γούση, που βρισκόταν στο ζαχαροπλαστείο του Α. Κάλλιαρη, και του ανέφερε το περιστατικό. Ο δήμαρχος ευθύς πηγαίνει συναντήσει τον Νικολαΐδη μαζί με τον ζαχαροπλάστη Α. Κάλλιαρη και τον υπάλληλό του. Παρουσιάζεται μπροστά του και του αναφέρει την τουρκική δύναμη της πόλης, ενώ συμφωνεί να μεταβεί στον διοικητή Μεχμέτ Πασά. Σ’ αυτό το σημείο διαφωνούν οι διαφορετικές αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καθώς ο στρατιώτης Γούσιας αναφέρει ότι μετέβη μαζί με τον τούρκο χωροφύλακα και έναν τούρκο αξιωματικό της Αστυνομίας στην οικία του Μεχμέτ Πασά, ενώ ο δήμαρχος αναφέρει ότι αυτός πήγε στο σπίτι του πασά, αφου νωρίτερα είχε δεχθεί την άρνηση του μητροπολίτη να τον συνοδεύσει.

Το ποιο απο τα δύο συνέβη ή αν και τα δύο συνέβησαν με διαφορά κάποιων λεπτών έχει μικρή σημασία, πάντως βέβαιο είναι ότι πρώτα συνάντησαν τυχαία στον δρόμο τον τουρκαλβανό δικαστή Γεωργάκη Εφέντη, αργότερα πέρασαν απο την Αστυνομία που βρισκόταν στην σημερινή οδό Μητροπόλεως (λίγο πάνω απο την πλατεία Δαβάκη) και τέλος έφτασαν στο σπίτι όπου διέμενε ο Μεχμέτ Πασάς (οικία Σμούντα).

Ο δήμαρχος Γούσης ανέφερε το ερώτημα του Νικολαΐδη στον Μεχμέτ Πασά αν θα πολεμήσει ή αν θα παραδώσει την πόλη, μαζί με την ψευδή πληροφορία ότι 25000 άνδρες του ελληνικού στρατού είχαν περικυκλώσει την πόλη. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα πρόθυρα της Καστοριάς (Απόσκεπος) μόνο η ολιγομελής ομάδα του Άρτη. Μετα απο δύο ημέρες κατάφθασε εδώ όλο το 1οΣύνταγμα Ιππικού απο το Βατοχώρι και η ΙΙΙ Μεραρχία απο το Σκλήθρο. Ο πιεσμένος Μεχμέτ Πασάς δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προβάλλει αντίσταση και είπε στον δήμαρχο να μεταβούν στον στρατώνα της Ντόπλιτσας, όπου θα συναντούσε και τον Νικολαΐδη. Κατέβηκαν μαζί την σημερινή οδό Μητροπόλεως και οι δρόμοι τους χώρισαν , ο μεν να πορευθεί πρώτος στον στρατώνα, ο δε να αναφέρει το γεγονός στον Νικολαΐδη. Ο υπίλαρχος είχε μεταβεί στον Απόσκεπο για να αναφέρει τις σχετικές πληροφορίες στον Άρτη και ειδοποιήθηκε αμέσως μέσω ενός απεσταλμένου βοσκού απο τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ είχε συγκληθεί στρατιωτικό συμβούλιο στον στρατώνα μεταξύ των τούρκων αξιωματικών και είχε αποφασισθεί η άμεση αποχώρηση όλων των στρατευμάτων προς την Βίγλιστα και την Κορυτσά. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν δέχτηκε ο Μεχμέτ Πασάς την ταπείνωση να παραδώσει αυτοπροσώπως την πόλη, αλλά να την εγκαταλείψει. Βέβαια, ο αιμοσταγής Μπεκήρ Αγά και οι τουρκαλβανοί ληστές Σαλή Μπούτκα και Μερσίν Αράπη επέμεναν να πυρπολήσουν την πόλη πριν αναχωρήσουν. Εδώ φάνηκε η μεγάλη προσωπικότητα του Μεχμέτ Πασά και των μπέηδων της πόλης που τους εμπόδισαν, καθώς γνώριζαν ότι αυτό θα είχε δραματικό αντίκτυπο στους παραμένοντες τούρκους πολίτες. Όταν ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης μαζί με τον δήμαρχο Γούση κατεύθαναν, συναντούσαν σε όλο το δρόμο εκατοντάδες ανάστατους τούρκους στρατιώτες που τρέχαν εδώ και εκεί. Κανείς βέβαια δεν τόλμησε να τους πειράξει, παρ΄όλο που έβλεπαν πρόσωπο με πρόσωπο έναν έλληνα αξιωματικό.

Όταν έφθασαν στον στρατώνα δεν βρήκαν κανέναν, καθώς ήδη είχε αναχωρήσει το τούρκικο επιτελείο μαζί με τους μπέηδες της πόλης. Παράλληλα, είχε ειδοποιηθεί και η δύναμη 1000 ανδρών μαζί με τα πυροβόλα της να εγκαταλείψει το Άργος Ορεστικό και να συμπτυχθεί προς την Βίγλιστα. Έτσι, απο το βράδυ εκείνο μεταξύ 10 και 11 Νοεμβρίου η Καστοριά ήταν ελεύθερη πόλη. Οι τρεις έλληνες ιππείς αναχώρησαν για τον Απόσκεπο και διεμύνησαν στον δήμαρχο να ετοιμάσουν οι κάτοικοι ψωμί και φαγητό για 25000 στρατιώτες, καθώς την άλλη ημέρα θα έμπαιναν θριαμβευτές στην πόλη. Οι καστοριανοί εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκαν. Ετοίμαζαν ελληνικές σημαίες και φαγητά για να υποδεχτούν τον ελληνικό στρατό και έκαναν δεήσεις στον Άγιο Μηνά, καθώς ξημέρωνε η εορτή του.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 11ης Νοεμβρίου ο Ανθυπίλαρχος Πηχεών εισήλθε πρώτος με λίγους ιππείς και κατευθύνθηκε στον μητροπολίτη, όπου προανήγγειλε την απελευθέρωση της πόλης. Στις 10:00 π.μ ο Επίλαρχος Άρτης με τους άνδρες του εισήλθε επίσημα στην πόλη και οι χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους να τον προϋπαντήσουν. Οι καμπάνες σήμαναν χαρμόσυνα και εκατοντάδες σημαίες κρεμάστηκαν στα μπαλκόνια. Ο γιατρός Δ. Φερραίος προσπάθησε να εκφωνήσει λογύδριο υποδοχής και δεν τα κατάφερε απο τη συγκίνηση.

Η πομπή κατέληξε στην Μητρόπολη, όπου έγινε η πρώτη πανυγηρική δοξολογία στην ελεύθερη πόλη, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωακείμ. Την πανηγυρική ομιλία του Μητροπολίτη Ιωακείμ στον ναό ακολούθησε δεξίωση στο μητροπολιτικό μέγαρο. Εκεί, μετείχαν όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της πόλης ωστε να δείξουν καλό πρόσωπο και την υποταγή τους στον ελληνικό στρατό, ανεξάρτητα βέβαια με τι έκαναν το προηγούμενο διάστημα. Πήραν τον λόγο ο μητροπολίτης, ο διευθυντής του εβραϊκού σχολείου Γκέρσον, εκ μέρους της τουρκικής κοινότητας ο έμπορος Σουλεϊμάν Εφέντη και ο Επίλαρχος Άρτης. Ο καστοριανός Ανθυπίλαρχος Πηχεών τοιχοκόλλησε στους τοίχους της πόλης την προκήρυξη:
Εν ονόματι του Βασιλέως της Ελλάδος Γεωργίου του Α’ Καταλαμβάνω την πόλιν Καστορίαν, διακηρύττω καθ’ Υψηλήν εντολήν της Βασιλικής Αυτού Υψηλότητος του Διαδόχου και Γενικού Αρχηγού των εν Μακεδονία στρατευμάτων, ότι οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους θέλουσι ισχύει απο σήμερον και δια την Επαρχίαν Καστοριάς ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Απο σήμερον μέχρι νεωτέρας διαταγής θέλει ισχύει ο Στρατιωτικός Νόμος, καθ’ όλην την Επαρχίαν. Εγένετο εν Καστορία τη 11η Νοεμβρίου 1912

Ο Διοικητής Ιππικού
Ιωάννης Άρτης

Το απόγευμα της ίδια ημέρας (19:00) στάλθηκε στο Άργος Ορεστικό μικρό απόσπασμα 5 ιππέων. Οι τούρκικες δυνάμεις το είχαν εγκαταλείψει και πορευόταν προς τη Βίγλιστα, μαζί με τους μπέηδες, τους υπαλλήλους και εκατοντάδες τούρκους πρόσφυγες απο την κωμόπολη και το χωριό Καλονέρι Βοΐου. Οι αργίτες δεν είχαν γνώση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο βράδυ στην Καστοριά και με έκπληξη είδαν την πόλη τους άδεια απο στρατό το πρωί της 11ης Νοεμβρίου. Παρόμοια σκηνικά χαράς εκτυλίχθηκαν και εδώ το απόγευμα με υποδοχή του αποσπάσματος απο τους κατοίκους. Επίσης, την ίδια ημέρα απελευθερώθηκαν οι οικισμοί του ανατολικού και νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας. Τα εθελοντικά σώματα Μακρή και Μαυρογένη εισήλθαν στο κατεστραμμένο Βογατσικό και την επομένη στο Άργος Ορεστικό, όπου προέβησαν σε αντίποινα πυρπολώντας τούρκικα κονάκια. Η ΙΙΙ Μεραρχία υπο τον Υποστράτηγο Κ. Δαμιανό πορεύθηκε απο το Σκλήθρο στο διάσελλο της Κλεισούρας και στάθμευσε στην κωμόπολη Βασιλειάδα.

Τις πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου εισήλθε στην Καστοριά το 1ο Σύνταγμα Ιππικού και λίγο αργότερα ολόκληρη η ΙΙΙ Μεραρχία. Υπήρχε πρόβλημα στέγασης των χιλιάδων αυτών στρατιωτών και έτσι συγκροτήθηκε μια επιτροπή εύρεσης καταλυμμάτων στην πόλη. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στον στρατώνα και τούρκικα αρχοντικά κονάκια πολλά απο τα οποία πυρπόλησαν οι στρατιώτες κατα τη διαμονή τους ‘’απο εμπρόσεκτη απροσεξία’’. Την κατάληψη της Καστοριάς ακολούθησαν διθυραμβικά άρθρα στον Τύπο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ το επόμενο διάστημα το ελληνικό στράτευμα σταμάτησε την καταδίωξη των Τούρκων και ανασυντάχθηκε. Σταδιακά συγκεντρώθηκαν οι Μεραρχίες ΙΙΙ, ΙV και V στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και μαζί με το 1οΣύνταγμα Ιππικού συγκρότησαν Τμήμα Στρατιάς, το Στρατηγείο της οποίας εγκαταστάθηκε στο χωριό Λεύκη (25 Νοε). Απο εκεί συνέχισαν την καταδίωξη προς τα εδάφη της Κορυτσάς.

Βασίλης Κωστόπουλος
topoikaitropoi.gr
Μέσω του  fouit.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΜΒΑ: ο κύριος παράγοντας πίσω απο την Ελληνική κρίση…Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ!

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου



Επωφελήθηκε της Ελληνικής κρίσεως μοιράζοντας σε αλλούς διαβαθμισμένες πληροφορίες περι αυτής η…ΧΙΛΑΡΙ!


Screen Shot 2016-08-08 at 11.20.50 AM

«Κατά τη διάρκεια του 2011, η Υπουργός Εξωτερικών Κλίντον πίεσε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να διασώσουν το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υποστήριξε την επιβολή μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα – όπως η αύξηση των φόρων, η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και η κατάργηση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας– κάνουνοντας τους επενδυτές που κατέχουν το ελληνικό χρέος ευτυχισμένους»

Έχει ΡΕΝΤΑ η Χίλαρι όσον αφορά όλες αυτές τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα εμαιλ της και «ΜΠΡΑΒΟ» ΤΗΣ γιατί θέλουμε να τα μάθουμε ΟΛΑ τα σκάνδαλά της, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

– του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 8 Αυγ. 2016, 09.49 μπ | JohnKountouris.com
Screen Shot 2016-08-08 at 9.53.37 AM

Συμφωνά με το μεγάλο κανάλι RT, το FOX News (πατήστε εδώ) έκανε τελευταίως ρεπορτάζ για ένα εντελώς καινούριο εύρημα σχετικά με το περιεχόμενο των κλεμμένων απο την Χίλαρι Κλίντον εμαιλ απο το Στέιτ Ντεπάρτμεντ (εμαιλ που ΔΕΝ είχε το δικαίωμα να διοχετεύει στο σπίτι της) μέσω ενος ιδιωτικού διακομιστή, για να τα διαβάζει με την ησυχία της…

Αλλά αυτή τη φορά, αυτή η καινούρια αποκάλυψη περι των εμαιλ της κας Κλίντον απο το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, έχει να κάνει με κανένα άλλο εκτός απο την ίδια…ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Ναι το ακούσατε σωστά και ΑΚΟΥΣΤΕ πως χρησιμοποίησε συγκεκριμένες πληροφορίες των εμαιλ της, που αφορά την Ελληνική κρίση, για να πλουτίσει αυτή μαζί με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες της!

Όλη αυτή τη δουλειά για την αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών την έκανε αρχικά η Wikileaks βέβεια, αλλά ήταν κάποιοι ρεπόρτερ εκεί στο FOX News που τις αποκάλυψαν αυτές ψάχνοντας μέσα στα μεγάλα αρχεία των εμαιλ της Χϊλαρι που μας παρείχε αυτή η ειδική ομάδα χάκερ.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ του RT:

  • Ξεκίνησε πριν απο 6 χρόνια η επίσημη Ελληνική κρίση. Και ΠΟΙΟΣ ήταν τότε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ???…ΜΑ Η ΧΙΛΑΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ και τα εμαιλ της έχουν πάρα πολλά να μας πούν για το πώς…ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ Η ΊΔΙΑ αυτήν την κρίση.
  • Και την ίδια στιγμή, ο σύζυγος της Τσέλσι Κλίντον, κ Marc Mezvinsky (Εβραίος), δημιουργούσε, όλως «τυχαίως», ένα καλάθι υπεράκτιων κεφαλαίων αξίας $325.000.000 ενώ δούλευε για την εταιρία Eaglevale Partners με τη βοήθεια της…GOLDMAN SACHS!
  • Αυτά τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να βάλουν στοιχήματα για το τι έμελλε γενέσθαι στην…ΕΛΛΑΔΑ.
  • Τα έβαζε αυτά τα στοιχήματα ο κ Marc Mezvinsky ενώ, ταυτόχρονα, μοιραζόταν η Χίλαρι σε οικεία πρόσωπα, φίλους, κ.τλ, υπο την ιδιότητά της ως Υπουργός Εξωτερικων, πολλές απόρρητες πληροφορίες, για το τι συνέβαινε τότε στην…ΕΛΛΑΔΑ, μέσω του…ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ ΕΜΑΙΛ ΤΗΣ!
  • Μοιράστηκε διαβαθμισμένες πληροφορίες με τη παρέα της από το Ίδρυμα Κλίντον για το τι συζητούσαν μεταξύ τους εκείνη τη στιγμή οι πραγματικοί ηγέτες της…ΕΛΛΑΔΟΣ! Μιλάμε για πληροφορίες των….ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ!
  • Έστειλε επίσης η Χίλαρι, πάλι μέσω του διακομιστή εμαιλ απο το Στέιτ Ντεπάρτμεντ, σε συνεργασία με τον σύζυγό τη Μπίλ Κλίντον, άκρως ευαίσθητες πληροφορίες για….ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ την ίδια στιγμή που ο γαμπρός της έβαλε στόχο την…ΕΛΛΑΔΑ με το hedge fund του (δηλ., με τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου του)
  • Δηλ., έστειλε, μέσω εμαιλ, στους αγαπημένους της, διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούσαν το πακέτο διασώσεως που πήρε τότε η Ελλάδα ενώ, ταυτόχρονα, ο γαμπρός της έβαζε στοιχήματα πολλών εκκατομυρίων δολλαρίων για το τι θα γινόταν…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Screen Shot 2016-08-08 at 10.57.14 AM

Το περασμένο Οκτ.. του 2015, σας είχα γράψει άρθρο με τίτλο «H ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΏΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ και Η κα. ΧΊΛΑΡΙ ΚΛΊΝΤΟΝ ΠΟΥ ΖΗΜΙΏΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!» (πατήστε εδώ) και σας αποκάλυψα το γεγονός ότι η Χίλαρι, μαζι με τους συνεργάτες της, επωφελούντο κάπως της Ελληνικής κρίσεως, αλλά οι πληροφορίες μου τότε ήταν αραιές επι του θέματος. Το όλο ζήτημα επικεντρωνόταν σε μια εταιρεία πληροφοριών που ασχολείται και με τις…ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ με επωνυμία Teneo και τυχαίνει να έχει στενές σχέσεις με αυτή η Χίλαρι. Έγραψα τα εξής:

Η Teneo έχει χρηματοδοτήσει μια θέση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο Blue Rubicon (Μπλε Ρουβίκωνα), που είχε σχηματιστεί εν μέρει από τον πρώην αρχισυντάκτη ειδήσεων του καναλιού Channel 4 News στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η Teneo απέκτησε πρόσφατα την Ομάδα Stockwell του Λονδίνου, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς (!!!). Φαίνεται ότι οι φίλοι κα Κλίντον ΤΑ ΚΟΝΟΜΆΝΕ σχετικά με την παγκόσμια τραπεζική λιτότητα που έχει επιβληθεί εναντίον και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ του FOX NEWS για το ίδιο θέμα:

Ο διαχειριστής hedge fund Marc Mezvinsky είχε φίλους σε υψηλές θέσεις, όταν έβαλε στοίχημα μεγάλο πάνω στην ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά ακόμη και το έντονο ενδιαφέρον της πεθεράς του, της τότε υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο και τους συνεπενδυτές από το να ξεφύγουν την οικονομική τραγωδία (τα έχασαν σχεδόν όλα).
Το 2012, ο Mezvinski, ο σύζυγος της Τσέλσι Κλίντον, δημιούργησε ένα καλάθι με 325 εκατομμύρια $ υπεράκτιων κεφαλαίων μέσα κάτω από το έμβλημα Eaglevale Partners μέσα από μια ειδική διάταξη με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. Τα κεφάλαια αυτά έχουν χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προβλέποντας ότι οι διασώσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα ανέβαζαν την αξία των προβληματικών ομολόγων της χώρας. Ένα ταμείο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο ελληνικό χρέος, υπέστη σχεδόν συνολικές απώλειες.
Screen Shot 2016-08-08 at 10.59.30 AM
Η Κλίντον παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών των το 2013 για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αλλά άρτι απελευθερωθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2012 δείχνουν ότι αυτή και ο σύμβουλος του Ιδρύματος Κλίντον, Sidney Blumenthal, μοίρασαν διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς η γερμανική ηγεσία θεωρούσε τις προοπτικές μιας ελληνικής διάσωσης. Η Κλίντον μοιράστηκε επίσης “προστατευόμενες” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα με το σύζυγό της την ίδια στιγμή που ο γαμπτός της έβαλε στόχο την Ελλάδα με το hedge funds του.
Το ότι η κορυφαία διπλωμάτης της Αμερικής παρακολουθούσε στενά την πιθανότητα μιας διάσωσης της ελληνικής κεντρικής τράπεζας δεν είναι πρόβλημα. Η ανταλλαγή, ωστόσο, τόσο ευαίσθητων πληροφοριών με τους φίλους και την οικογένειά της θα ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη. Ομοσπονδιακοί κανονισμοί απαγορεύουν τη χρήση των μη δημόσιων πληροφοριών για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων ή των συμφερόντων τρίτων. Η απλή αντίληψη μιας σύγκρουσης συμφερόντων είναι απαράδεκτη.
Η Eaglevale αρνήθηκε να σχολιάσει για αυτήν την ιστορία μέσω του εκπροσώπου τύπου της. Η γραφείο τύπου της εκστρατείας της Κλίντον δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό επι του θέματος.
Ο ίδιος ένας πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs, ο Mezvinsky συγκρότησε την Eaglevale Management με δύο πρώην εταίρους απο την Goldman Sachs τον Οκτώβριο του 2011. Ως εταιρία “Global Macro”, η στρατηγική της Eaglevale είναι να αναζητήσει ευκαιρίες κέρδους σε πολιτικά ασταθείς καταστάσεις. Ο Mezvinsky δε ίδρυσε αρκετά κεφάλαια στα νησιά Cayman, έναν μυστικό φορολογικό παράδεισο, με την Goldman Sachs να λειτουργεί ως βασικός μεσίτης και τραπεζίτης της Eaglevale. Η γιγαντιαία χρηματιστηριακή εταιρεία έχει μια πολυκύμαντη ιστορία του χειρισμού της αξίας του ελληνικού χρέους εις βάρος της Ελλάδος.
Τον ίδιο μήνα που ενσωματήθηκε κορπορατικά το υπεράκτιο σκέλος της Eaglevale, ο Gary Gensler, ο επικεφαλής της Επιτροπής Commodity Futures Trading των Ηνωμένων Πολιτειών, που «αστυνομεύει» τα hedge funds, έστειλε εμαιλ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Κλίντον ότι ένα πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να «στρέψει το κλίμα της αγοράς» υπέρ των ελληνικών ομολόγων.
Ο Gensler είχε εργαστεί στο παρελθόν ως συν-επικεφαλής του τμήματος οικονομικών της Goldman Sachs• αυτός είναι τώρα ο οικονομικός διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας Κλίντον. Η Goldman Sachs έχει δωρίσει μέχρι $ 5 εκατομμύρια για το Ίδρυμα Κλίντον και $ 860.000 σε πολιτικές εκστρατείες της Χίλαρι Κλίντον. Λίγο μετά την παραίτηση του Κλίντον, την πλήρωσε η Goldman Sachs $ 675.000 σε αμοιμές για τις ομιλίες που εκφώνησε.
Ο Αναπληρωτής της Κλίντον υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική ήταν ο Robert Hormats, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs. Ο Hormats και η Κλίντον μοίρασαν ένα εκτενές μονοπάτι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τη δυνατότητα της διάσωσης Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων διαβαθμισμένων υλικών, και εσωτερικών σημειωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το χρέος από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Ντανιελ Σπεκχαρντ).
Και πάλι, η παρακολούθηση της Ελλάδας ήταν μέρος της περιγραφής εργασίας της Κλίντον, αλλά, ηθικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα μέλος της οικογένειας θα πρέπει να κάνει τα στοιχήματά που εξαρτώνται από τις ενέργειες ενός άλλου μέλους της οικογενείας του, αφήνοντας κατά μέρος το ερώτημα για το εάν «εμπιστευτικές» πληροφορίες είχαν γνωστοποιηθεί στον κ Mezvinsky από τον κ Blumenthal ή τους γονείς της Τσέλση Κλίντον.
Κατά τη διάρκεια του 2011, η Υπουργός Εξωτερικών Κλίντον πίεσε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να διασώσουν το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υποστήριξε την επιβολή μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα –όπως η αύξηση των φόρων, η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και η κατάργηση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας– κάνοντας τους επενδυτές που κατέχουν το ελληνικό χρέος ευτυχισμένους
Καθοδηγούμενη από την γενική πεποίθηση επενδυτών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διασωθεί, η κερδοσκοπική αξία του χρέους της ανέβηκε στη στρατόσφαιρα στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. Τα ομόλογα βυθίστηκαν σταδιακά στα επίπεδα του 2008 μέχρι το τέλος του έτους, με προσωρινές αιχμές, καθώς οι επενδυτές κέρδιζαν και έχαναν εναλλάξ την εμπιστοσύνη τους σε μια προοπτική της διάσωσης. Με άλλα λόγια, υπήρξαν πολλαπλές ευκαιρίες για τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου των ελληνικών ομολόγων (hedge funds) να αγοράζουν φτηνά και να πωλούν ακριβά.
Σε μια απο το Φεβ 2012 σύνοδο κορυφής για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης στο Μόναχο, η Κλίντον κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεσμευτούν σε μια ελληνική διάσωση.
Τον Απρίλιο, η Eaglevale έκλεισε $ 19 εκατομμύρια από μια ντουζίνα επενδυτών. Το μεγάλο ταμείο συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων της Καλιφόρνιας CalPERS φέρεται να επένδυσε $ 13 εκατομμύρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sach Lloyd Blankfein, «πήδηξε» στο ποτ με τα δικά του χρήματα, όπως έκανε και το πρώην αφεντικό της Τσέλσι Κλίντον, κ Μαρκ Lasry, ο οποίος ειδικεύεται στην αγορά προβληματικών χρεών.
Τον Μάιο, ο Blumenthal έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δύο “εμπιστευτικά” σημειώματα για την κατάσταση του ελληνικού χρέους στην κα Χ. Κλίντον. Συμπεριλήφθηκε επίσης στο βρόχο (αλυσίδα) email ο κ Hormats.
Screen Shot 2016-08-08 at 11.03.18 AM
Στο πρώτο σημείωμα, ο Blumenthal είπε στην Κλίντον, “Με βαση συνομιλιών με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους γύρω του … η πληροφορία προέρχεται από μια εξαιρετικά ευαίσθητη πηγή και θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Τις πληροφορίες αυτές δεν θα πρέπει να τις μοιραστεί κανείς με κανέναν που συνδέεται με τη γερμανική κυβέρνηση.”
Ο ανώνυμος κατάσκοπος ανέφερε ότι σε μυστικές συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε είχε ψάξει για έναν πολιτικά αποδεκτό τρόπο για τη διάσωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των οικονομιών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας.
Το δεύτερο σημείωμα ήταν απόρρητο και το είχαν διαγράψει λογοκριτές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν κυκλοφόρησαν τα μηνύματα εμαιλ της Κλίντον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν κατατοπιστικό.
Τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής της Κλίντον, Τζέικ Sullivan της έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «ένα καταθλιπτικό στιγμιότυπο» για αναφορές ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέρρεαν και ότι η Μέρκελ ήταν εναντίον μιας ελληνικής διάσωσης. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος ανέφερε «Σχετικά με:
την Ελλάδα» ότι ο Πρέσβης Dan Smith «μόλις μίλησε με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (της ΕΤΕ) και εκτίμησε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν “εντάξει για τώρα” αρκεί μόνο “να ξαναβάλουν χρήματα στις τράπεζες οι μικροί καταθέτες”».
Λίγες μέρες αργότερα, η Κλίντον ζήτησε απο τον Sullivan για μια εμπιστευτική έκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τίτλο «Solidarity Bonds Greece Revised», δηλ., «η Ελλάδα Αναθεωρημένη: Ομόλογα Αλληλεγγύης.» Της την έστειλε προσθέτωντας, «Αν σας αρέσει, να το προωθήσετε στον WJC» που είναι πιθανώς μια αναφορά στον κ. Ουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον (William Jefferson Clinton).
Η Κλίντον διέταξε σε μια βοηθό, «Παρακαλώ, εκτυπώστε δύο αντίγραφα» για την έκθεση ελληνικών ομολόγων. Όταν τα μηνύματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, είχε διαγραφεί με μαρκαδόρο ως ένα «προστατευόμενο» έγγραφο η έκθεση αυτή.
Μήπως ο κ Mezvinsky επωφελήθηκε από τη σύνδεση με την οικογένειά του;;;
Screen Shot 2016-08-08 at 11.06.33 AM
Τα μηνύματα δείχνουν ότι η Κλίντον έκανε μία τουλάχιστον επίσημη χάρη για το γαμπρό της. Τον Αύγουστο του 2012, διαβήβασε στον Αναπληρωτή Γραμματέα Θωμά Nides (Thomas Nides) ένα εμάιλ από τον κ Mezvinsky ασκώντας πίεση για λογαριασμό του πρώην συναδέλφου του, της Goldman Sachs, Χάρι Siklas (Harry Siklas).
Ο Siklas και η Goldman Sachs είχαν επενδύσει σε ένα εγχείρημα εξορύξεως της βαθείας θαλλάσης που ονομάζεται «Neptune Minerals» (Τα Ορυκτά του Ποσειδώνος). Ο Siklas ζήτησε απο τον Mezvinsky να μεσολαβήσει για μια συζήτηση με την Κλίντον για τα «τρέχοντα νομικά ζητήματα και τους κανονισμούς» σχετικά με την εξόρυξιν της βαθείας θαλλάσης. Κλίντον διέταξε εις τον Nides να κάμει «επακολούθηση (να δόσει συνένεια) πάνω σε αυτό το αίτημα.»
Ο Nides απάντησε, «Επι το έργον.»

~~~

Εν κατακλείδι, σε…ΠΟΙΟΝ τώρα απο την Ελληνική κυβέρνηση μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες για αυτήν την απάπη που «έτρεχε» τότε η Χίλαρι??? ΠΟΙΟΣ ήταν ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός που όπως έχει αποδειχθεί (βλέπε την υπόθεση του Κώστα Αγγελάκη πατώντας εδω), ΑΝΕΚΑΘΕΝ, είχε την τάση να διαρρέει ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στους…ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ για να περιοριστούν οι όποιες οφέλιμες για τον Ελληνικό λαό πρωτοβουλίες! ΠΟΙΟΣ, σύμφωνα πάλι με την ομάδα χάκερ WikiLeaks, ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός που ήταν σε συνεννόηση με τον τότε Αμερικανό Πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ του οποίου το όνομα μόλις διαβάσετε σε παρόν άρθρο εν σχέσει με αυτήν την τεράστιαν απάτην της Χίλαρι Κλίντον εις βάρος της Ελλάδος??? ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ???!!!…ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΙΛΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ…

Screen Shot 2016-08-07 at 9.40.16 PM

Διαβάζουμε τα εξής σοκαριστικά απο το ακόλουθο σαιτ:

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, κατά την θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να μαθαίνει τα πάντα για την Ελλάδα. Αυτό το γνώριζε καλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τις έστελνε συχνά… ενημερώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/649024/ti-apokalyptoyn-gia-tin-ellada-aporrita-emails-tis-xilari-klinton#ixzz4H4ts893s

Διαβάστε επίσης τo άρθρo μου με τίτλο «Ζήτησε βοήθεια απο τους ΕΧΘΡΟΥΣ της Ελλάδας για να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας» για περισσότερα σχετικά με τις ύπουλες δραστηριότητες του Σπέκχαρντ εν συνεγαρσία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γ. Παπανδρέου.

Επίσης, διαβάστε «Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!» απο το σάιτ defensegr.wordpress.com (πατήστε εδώ). Αφορά πάλι τις διαρροές WikiLeaks μερικών απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντεπάρτμεντ απο το Φεβ. του 2010 στα οποία συζητάει ο τότε Αμερικανός Πρέσβης με τον επικεφαλής της ΕΥΠ Μπίκα την…ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ!!! Το ερώτημά μας εδώ όμως είναι το εξής: ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΙΟΥ???…ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ…ΧΙΛΑΡΙ???  Σίγουρα ΈΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ιδιαίτερα εκ των υστέρων.

Screen Shot 2016-08-08 at 10.06.42 AM

Απο το ιστολόγιο defensegr.wordpress.com διαβάζουμε τα εξής:

Ανάμεσα στα σχεδόν δύο εκατομμύρια μηνύματα Αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών που διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, υπάρχουν και αρκετά σχετικά με την Ελλάδα. Ένα τέτοιο, πολύ ενδιαφέρον διπλωματικό τηλεγράφημα θα δούμε εδώ και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για θέματα αντιτρομοκρατίας από το Φεβρουάριο του 2010.

Το γεγονός ότι ένας ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ –μιλάω για τον Αμερικανό Πρέσβη Σπέκχαρντ τον οποίο ΕΠΕΠΛΗΞΑ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟ ΝΟΕΜ. ΤΟΥ 2008 (δείτε το εδώ) στη ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ– είχε συνομιλίες με τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ???  Όπως έγραψε ένας καλός συνεργάτης μας σχετικά με αυτό το θέμα που μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε περισσότερο φώς σε αυτό το παρα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ που έπαιξε η Κλίντον στην Ελληνική κρίση:


 

ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ – ΜΠΙΚΑΣ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Δείτε τώρα το ρεπορτάζ απο το RT ….

Share this:

.


Οι τοκογλύφοι ετοιμάζουν Κούλη για να μας σώσει από τον Τσίπρα



 Πρέπει να πειστούν εκατοντάδες χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι κι εκατοντάδες χιλιάδες Συνταξιούχοι του Δημοσίου ότι ο Τσίπρας αποτελεί απειλή για τα συμφέροντά τους και πρέπει να αναζητήσουν τη σωτηρία στον Μητσοτάκη.


Ραγιάδες μου, μην ξεχάσετε να τον ψηφίσετε κι αυτόν... έτσι, για να επιβεβαιώσετε πως σαν λαός, μας πρέπει (στην πλειοψηφία μας), η εξαφάνιση...

Κι ο αγώνας για την Λευτεριά, θάφτηκε στα χαλάσματα μιας Πατρίδας, που ποτέ δεν την αγάπησαν τα περισσότερα παιδιά της...
ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΙ - ΠΑΤΡΙΔΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...

Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος




Οι τοκογλύφοι ετοιμάζουν Κούλη για να μας σώσει από τον Τσίπρα, που θα μας έσωζε από τον Σαμαρά, που θα μας έσωζε από τον Παπανδρέου, που θα μας έσωζε από τον Καραμανλή κοκ. 


Όμως πρέπει να πειστούν εκατοντάδες χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι κι εκατοντάδες χιλιάδες Συνταξιούχοι του Δημοσίου ότι ο Τσίπρας αποτελεί απειλή για τα συμφέροντά τους και πρέπει να αναζητήσουν τη σωτηρία στον Μητσοτάκη. 
Μάλλον η επιλογή της Αχτσιόγλου που είχε προτείνει τα επιδόματα να αντικατασταθούν με κουπόνια και η επιλογή του Παπαδημητρίου που είχε προτείνει να πληρώνονται οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με κουπόνια (ως δεύτερο νόμισμα εσωτερικής χρήσης) αντί με μετρητά σε Ευρώ... να αποσκοπούν στη δημιουργία πανικού στις τάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

  Μάλιστα πρόσφατα στην τηλεόραση μιλούσαν για το ενδεχόμενο πληρωμής των Δημοσίων με ειδικά κουπόνια κι άφηναν σαφείς αιχμές ότι δεν θα ήταν σίγουρο ότι αυτά τα κουπόνια θα γινόντουσαν δεκτά από τους Έλληνες επιχειρηματίες (Supermarket κλπ) 

Mε ποιον άλλον τρόπο άραγε οι ξένοι εκλογομάγειρες θα πείσουν τον κόσμο που εξαρτάται από το Ελληνικό Δημόσιο να κινηθεί και να ψηφίσει τη ΝΔ όταν οι μνήμες των απολύσεων της ΕΡΤ κλπ είναι ακόμα νωπές;







Πηγή



Δεν μπορεί με τίποτα ο φασίστας Β.Σόιμπλε να χωνέψει την εκλογή Τράμπ -Νέες εμπριστικές δηλώσεις

ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΜΑΥΡΕΣ» ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Ο Β.Σόιμπλε κατηγορεί το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ ως «δημαγωγό και λαϊκιστή»!






Δεν μπορεί να το πιστέψει ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Καγκελαρία πώς νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι έρχονται δύσκολες ημέρες για την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο.
Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι βέβαιο πως θα ασκήσει βέτο στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωπαική Ένωση με εντολή Βερολίνου φυσικά και η οποία υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Σε άρθρο που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επί της ουσίας χαρακτήρισε δημαγωγό και λαϊκιστή τον Ν. Τραμπ λέγοντας πως «ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής».
«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση» επισημαίνει ο Β. Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».
Επιπλέον, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» γράφει επικριτικά ο Σόιμπλε.
Θεωρεί δε ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνωμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα».
Συνεχίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο παραλήρημα της Μέρκελ, του Γκάμπριελ, της υπουργού Εθνικής Άμυνας και πολλών ακόμη Γερμανών αξιωματούχων ξεχνώντας προφανώς όλοι τους αυτοί πώς αν δεν υπήρχαν οι ΗΠΑ θα βρίσκονταν ακόμη υπο ναζιστικό καθεστώς, στην ανέχεια της Αντολικής Γερμανίας και θα ήταν άγνωστοι στον κόσμο.
Έφτασε στο σημείο χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να καλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ να «σεβαστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές απόψεις».
Ποια, η κ. Μέρκελ που συνθλίβει τις οικονομίες χωρών, καταστρέφει ολόκληρες κοινωνίες για να κερδοσκοπήσει η Deutsche Bank και να πάρουν μίζες οι αμυντικές της βιομηχανίες. Κάπως έτσι είναι στημένο το... γερμανικό όνειρο. Να δούμε τι θα συμβεί όταν ξυπνήσουν εκεί στο Βερολίνο.  

Τρόμος στους χαρτογιακάδες της Ευρώπης οι οποίοι εμμέσως ζητούν να καταργηθούν οι εκλογές

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.
Μετά την Μέρκελ ήρθε η ώρα του Τούσκ να προκαλέσει. 
Άνθρωποι που πήραν ρόλο και λόγο σε λαούς και χώρες, που αν δεν υπήρχαν ως στελέχη της ΕΕ δεν θα μπορούσαν ούτε να τις επισκεφθούν, θίγουν την "φιλελεύθερη δημοκρατία" και μιλούν για ανακατατάξεις που φέρνουν οι βουλήσεις ελεύθερων και ανεξάρτητων λαών μέσω της ψήφος τους.
Για τον κ. Τούσκ είναι ρίσκο οι ελεύθερες εκλογές και προφανώς ζητά να καταργηθούν...
Ιδού τι λέει ο αλητοφασιστάκος της κακιάς ώρας: «Τα σημερινά γεγονότα και αυτά των τελευταίων μηνών πρέπει να αποτελέσουν προειδοποιητικό σημάδι για όλους όσους πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ σε συνέχεια του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών. 

Και συνέχισε την εντεταλμένη πρόκληση του λέγοντας: «Παρ' όλο που σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή του αμερικανικού λαού, έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που αυτό το αποτέλεσμα φέρνει» ανέφερε στη δήλωσή του από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «στιγμή αβεβαιότητας στις διατλαντικές σχέσεις».
Ο ίδιος βάδισε στα λόγια της Μέρκελ που προκάλεσαν δυσμενή σχόλια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν στενούς ιστορικούς δεσμούς, τους οποίους «κανείς δεν μπορεί να εξαφανίσει ή να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τις κοινές μας μνήμες και αξίες, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στο άτομο».
«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν όσο πιο στενά γίνεται» υπογράμμισε, ενώ κάνοντας αναφορά στο κάλεσμα του Τραμπ «για αμερικανική ενότητα» σημείωσε πως εκείνος καλεί σε «ευρωπαϊκή και διατλαντική ενότητα».
«Καμία χώρα δεν μπορεί να είναι μεγάλη εάν απομονωθεί» ήταν το μήνυμα του υποστηρικτή της TTIP κ. Τουσκ, προσθέτοντας πως Αμερική και Ευρώπη «πρέπει και θα συνεργαστούν» γιατί αυτό αποτελεί «κοινό τους συμφέρον» παρ' όλο που χρειάζονται «μεγάλες προσπάθειες».

«Η ΕΕ είναι και θα παραμείνει δυνατός και αξιόπιστος εταίρος και το ίδιο περιμένουμε από την Αμερική και το νέο Πρόεδρο» κατέληξε.
 
 
inpolitical.gr

5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια

5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια
Τρεις τύποι ζάχαρης και μια αφθονία ινών είναι ο λόγος που οι μπανάνες ξεχωρίζουν από τις άλλες πηγές ενέργειας.
Πέραν του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες σας βοηθάνε σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας, περισσότερο από τα χάπια. Πότε μια μπανάνα πραγματικά μπορεί να βοηθήσει;
1. Πρήξιμο και δυσκοιλιότητα – Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, η οποία ενισχύει την πέψη και διεγείρει την αποβολή των τοξινών και βαρέων μετάλλων από το σώμα. Επιπλέον, έχουν προβιοτικές ιδιότητες και έτσι βοηθάνε την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Οι ίνες, το μαλακό μέρος του φρούτου λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθάει με τη δυσκοιλιότητα.
2. Στρες – Το άγχος είναι η ασθένεια της σύγχρονης εποχής και αφήνει τεράστιες και μόνιμες συνέπειες στην υγεία μας. Μεταξύ άλλων, αυτό αυξάνει το μεταβολισμό και με αυτόν τον τρόπο μειώνει το επίπεδο του καλίου στον οργανισμό. Μπορείτε να επαναφέρετε την ισορροπία με μόνο μια μπανάνα την ημέρα που θα βοηθήσει τους παλμούς της καρδιάς, θα στείλει οξυγόνο στον εγκέφαλο και θα βοηθήσει στη διατήρηση στην επαρκή ποσότητα του νερού στο σώμα.
3. Υψηλή πίεση – Είναι πιθανώς γνωστό στους περισσότερους από εμάς ότι η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, και η έλλειψη καλίου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σώμα να είναι πλούσιο σε κάλιο. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε μια μπανάνα κάθε πρωί και θα συνεχίσετε να έχετε την πίεση σας σε ισορροπία.
4. Έμμηνος ρήση – Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 η οποία επηρεάζει θετικά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Β βοηθά με το προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα, με επιτυχία μείωσης του πόνου, στο στήθος και την κοιλιά, με τις εναλλαγές της διάθεσης και την κατακράτηση υγρών στο σώμα.
5. Κατάθλιψη -Οι μπανάνες περιέχουν επίσης ένα συστατικό που ονομάζεται τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει και απελευθερώνει τη σεροτονίνη, που είναι γνωστή ως το “εύθυμη ορμόνη». Μια μπανάνα την ημέρα είναι αρκετή για να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας και ευτυχίας.


Ελένη Μιχαλάκη – newsitamea.gr

ΦΩΤΟ – Δείτε το αεροσκάφος του ΤΡΑΜΠ ! ....Θα μείνεις άφωνος -

Δείτε  το αεροσκάφος του ΤΡΑΜΠ ! ....Θα μείνεις άφωνος - ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ




Το αεροπλάνο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει όλες τις ανέσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και αίθουσα ειδικά
διαμορφωμένη για προβολή ταινιών.
Το αεροσκάφος, που κοστολογείται στα 92 εκατομμύρια ευρώ, διαθέτει μεταξύ άλλων μπάνιο διακοσμημένο με μάρμαρο και χρυσά στοιχεία και κρεβατοκάμαρα.



Πηγή: Mirror

EKTAKTH EIΔΗΣΗ>Το ανελέητο Κούρεμα των Καταθέσεων (από τα 5.000 ευρώ) η "Τελευταία Αποστολή" του Τσίπρα;

120 δις Πυρηνικα Δανεια


Ο Πόλεμος Συμφερόντων για τις Διοικήσεις των Τραπεζών

Θα είναι το ανελέητο Κούρεμα των Καταθέσεων (από τα 5.000 ευρώ και πάνω) η Τελευταία Αποστολή του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού; Αυτό το αγωνιώδες ερώτημα επιστρέφει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής που μεταφέρει μήνυμα των θεσμών προς την Αθήνα ότι “δεν θα υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια”
Οπως έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα, παρά τις κατά καιρούς σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μη διοχετεύονται μέσω των τραπεζών πόροι στην πραγματική οικονομία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη «θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων», που βρίσκεται σε ισχύ από 1.1.2016 και προβλέπει, μεταξύ άλλων, και το αποκαλούμενο bail in…”
Τα 120 δις και πλέον κόκκινα δάνεια προκαλούν τρόμο στις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και στους δανειστές οι οποίοι αυτοί τη φορά δεν πρόκειται να σηκώσουν το βάρος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.
Για το θέμα ο διευθυντής του liberal.gr Θανάσης Μαυρίδης θα γράψει χαρακτηριστικά:
Αν περιμένετε από τις τράπεζες να «καθαρίσουν» τα «κόκκινα» δάνεια, είστε σίγουρα ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Πίσω από τη δυστοκία να βρουν διοικήσεις σε Εθνική και Πειραιώς κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πολιτικές καραμπόλες και μία αλήθεια: Δεν μπορούν εκείνοι που έδωσαν τα δάνεια να είναι οι ίδιοι που θα αποφασίσουν για το «κούρεμά» τους.
Τα «κόκκινα» δάνεια είναι το αγκάθι του τραπεζικού συστήματος και την ίδια ώρα η μεγάλη ευκαιρία για κερδοσκοπικά funds που ειδικεύονται σε τυμβωρυχίες και άλλες ανάλογες ευγενείς εργασίες. Οι σημερινές διοικήσεις των τραπεζών θα κληθούν να πάρουν το μαχαίρι και να κόψουν το καρπούζι με τρόπο δίκαιο. Μπορούν;
Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει… σύγκρουση συμφερόντων. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι κάποιος μέτοχος σε μία τράπεζα και την ίδια ώρα να επωφελείται με οποιονδήποτε τρόπο από την εκποίηση των «κόκκινων» δανείων. Είναι το αυτονόητο! Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορεί να αποφασίσουν το «κούρεμα» των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων οι ίδιοι άνθρωποι που τα έδωσαν! Κι αυτό είναι αυτονόητο! Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα «αυτονόητα» δεν είναι και τόσο αυτονόητα για όλους. Γι’ αυτό και η δυστοκία για τις νέες διοικήσεις.
Το σκηνικό έχει ως εξής: Από τη μία είναι ο SSM (ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ) που ζητά από τον Στουρνάρα να ακολουθηθεί μία άλφα γραμμή. Από την άλλη το ΤΧΣ, το οποίο έχει αφεντικό την τρόικα (ένα εκ των μελών της οποίας είναι η ΕΚΤ), έχει άλλες οδηγίες! Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την αγωνία της κυβέρνησης να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα και τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες να «ελέγχουν» το παιγνίδι. Τι μας κάνουν όλα αυτά; Ένα χάος που απειλεί να δημιουργήσει συνθήκες ατυχήματος από το πουθενά!
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι εκείνο της διαφοράς απόψεων μεταξύ SSM και ΤΧΣ. Είναι μία κρίση που υποβόσκει εδώ και καιρό και η οποία στο τέλος εκθέτει το ΤΧΣ. Τι μέτοχος είναι αυτός που δεν μπορεί να ορίσει και να περιφρουρήσει την περιουσία του; Αυτόματα, λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάστασή του από ένα άλλο ΤΧΣ, το οποίο θα είναι πιο κοντά σε ένα μοντέλο διοίκησης που θα μοιάζει περισσότερο με fund. Με άλλα λόγια, η σημερινή διοίκηση του ΤΧΣ έχει παγιδευτεί σε μία κρίση από την οποία θα είναι σε κάθε περίπτωση ο ένας μεγάλος ηττημένος. Ο άλλος μπορεί να είναι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα…
AdTech AdΤο ερώτημα είναι γιατί δεν άλλαξαν νωρίτερα τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας του ΤΧΣ, αφού αυτό ήθελαν. Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στους συμβιβασμούς που έγιναν κατά καιρούς τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με ορισμένα κέντρα έξω από τον SSM. Το ΤΧΣ δεν είναι παιδί του SSM κι εκεί βρίσκεται το μυστικό. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι ο SSM επιχειρεί να πάρει όλο το παιγνίδι των τραπεζών πάνω του. Να είναι το απόλυτο αφεντικό.
Είναι ένα παιγνίδι που στο τέλος θα έχει νικητή τον SSM. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι διαφορετικό από αυτό. Είναι πολύ μεγάλο το αντικείμενο των «κόκκινων» δανείων για να το αφήσουν σε «τυχαία χέρια». Ο επαγγελματισμός στις μέρες μας είναι μία σπουδαία τέχνη και στην ΕΚΤ οι άνθρωποι δεν είναι ερασιτέχνες…

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών από τη Θεσσαλονίκη φοβίζει την κυβέρνηση Οι πολίτες άρχισαν να μεριμνούν ο ένας για τον άλλον, κάτι που η κυβέρνηση δεν κάνει…





Ξεσηκώνονται οι πολίτες της Ελλάδας με τους πλειστηριασμούς. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών φουντώνει και κάθε Τετάρτη, σε πολλά Ειρηνοδικεία της χώρας, έχουμε μαζική προσέλευση ανθρώπων με ένα σκοπό: να μην πάει σπίτι στα χέρια κράτος – τραπεζίτη.
«Καμία λαϊκή περιουσία δεν θα χαθεί» λένε οι μπροστάρηδες του αγώνα. Ένας αγώνας που γιγαντώνει μέρα με τη μέρα. Ένας αγώνας που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει θορυβήσει πάρα πολύ την κυβέρνηση. Όσο όμως τα κέντρα αποφάσεων δεν νομοθετούν, όσο υπάρχει κενό νόμου και βγαίνουν στο σφυρί λαϊκές περιουσίες από τράπεζες και δημόσιο, τόσο το κίνημα θα αντιστέκεται.
Δεν τους φοβίζουν τα ΜΑΤ.
Δεν τους φοβίζουν οι εκβιασμοί.
Έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Να προστατέψουν ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε κάθε κυβέρνηση σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, να προστατεύει τον οικονομικά αδύναμο, το πράττουν οι απλοί πολίτες.
Το κίνημα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης άρχισε να δέχεται και τηλεφωνήματα από άλλες περιοχές του νομού και ήδη σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία που υπάρχει πρόβλημα με σπίτι που βγαίνει σε πλειστηριασμό, υπάρχει άμεση ενημέρωση και φυσικά άμεση ανταπόκριση και βοήθεια.
Δεν είναι όμως μόνο οι πλειστηριασμοί. Είναι και οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω χρεών, διακοπές παροχής νερού λόγω χρεών. Και εκεί το κίνημα της Θεσσαλονίκης βοηθάει όσο μπορεί. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή, έξω από κεντρικό γραφείο της ΔΕΗ.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε από το κανάλι μας στο youtube, τις εικόνες που διαδραματίζονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Δείτε τι έγινε χθες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Τι έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου



Daily Mail: Αυτό ήταν το τέλος της δυναστείας των Κλίντον - Όλα τα σκάνδαλα μιας «βρώμικης» οικογένειας (εικόνες)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Μια ζωή μέσα σε σκάνδαλα, ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις , κατηγορίες για παιδεραστία, παράνομες οικονομικές συναλλαγές και υποψίες για δολοφονίες. 
Η οικογένεια Κλίντον δεν κατάφερε να δημιουργήσει δυναστεία στον Λευκό Οίκο, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις «αμαρτίες» του Μπιλ και της Χίλαρι.
Σχεδόν 40 χρόνια από την ημέρα που ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον μπήκαν στη δημόσια ζωή των Αμερικανών, αποχωρούν ίσως με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο.
Ούτε αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η ιστορία δεν θα γραφτεί από τη σύζυγο του επί δύο θητείες πρώην προέδρου. Το αποτέλεσμα των εκλογών έκρινε πως δεν θα δημιουργηθεί η δυναστεία των Κλίντον.



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν το άξιζαν. Ο γάμος τους, ο οποίος καταστράφηκε πριν πάρα πολλά χρόνια, ενεργοποιήθηκε ξανά για να αναδείξει τις φιλοδοξίες της Χίλαρι για τον Λευκό Οίκο.
Στο κλείσιμο του ταμείου, φάνηκε πως ο κόσμος είχε κουραστεί από τα τόσα και τόσα σκάνδαλα που δημιουργήθηκαν από την οικογένεια Κλίντον στο παρελθόν.

Το ταξιδιωτικό σκάνδαλο
Το πρώτο σκάνδαλο που έπληξε την προεδρία του Μπιλ Κλίντον ήρθε στην επιφάνεια το 1993. Ο πλανητάρχης απέλυσε από τον Λευκό Οίκο επτά υπαλλήλους από το τμήμα διοργάνωσης των ταξιδιών, αναθέτοντας τη δουλειά σε μια εταιρεία από το Αρκάνσας.
Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως τα νήματα στην εταιρεία κινούσε ένας ξάδερφος του Κλίντον και καλούνταν να διαχειριστεί μπάτζετ εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ισχυρισμοί πως η ίδια η Χίλαρι είχε συμβάλει στην απόλυση των επτά εργαζομένων – κάτι που φυσικά είχε αρνηθεί – ήρθε να επιβεβαιωθεί τρία χρόνια μετά, το 1996, μέσω ενός εσωτερικού σημειώματος στο Λευκό Οίκο.
Το 2000, με επίσημη έκθεση για το λεγόμενο «Travelgate» αν και υπήρχαν ενδείξεις για κάποιες αντικειμενικά ψευδείς δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον, τελικά δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της λόγω έλλειψης στοιχείων.
Το σκάνδαλο Whitewater
Πρόκειται για το πρώτο οικονομικό σκάνδαλο της προεδρίας Κλίντον. Ούτε ο Μπιλ, ούτε η Χίλαρι διώχθηκαν ποινικά μετά από τρεις προσπάθειες της εισαγγελικής έρευνας να βρεθούν επαρκή στοιχεία ώστε να συνδεθούν με την εγκληματική συμπεριφορά των συνεργατών τους, τρεις εκ των οποίων φυλακίστηκαν.
Η Χιλαρι Κλίντον πέρασε στην ιστορία ως η μοναδική Πρώτη Κυρία, η οποία κλήθηκε να δώσει στοιχεία ενώ στενός της συνεργάτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.
Οι αρχές αργότερα μίλησαν για αυτοκτονία ενώ η έρευνα Whitewater από τον Κένεθ Σταρ, έφερε στην επιφάνεια και την αρκετά ταραχώδη σεξουαλική ζωή του Κλίντον.

Το 1978 ο Μπιλ Κλίντον εκλέχθηκε σε ηλικία 32 ετών, Κυβερνήτης στο Αρκάνσας. Λίγους μήνες πριν μαζί με την Χίλαρι και ένα φιλικό τους ζευγάρι, τον Τζέιμς και την Σούζαν ΜακΝτόουγκαλ, δανείστηκαν το ποσό των 203.000 δολαρίων προκειμένου να χτισουν στα βούνα Οζαρκ κατοικίες διακοπών σε έκταση 220 στρεμμάτων.
Η εταιρεία που ίδρυσαν λεγόταν Whitewater Development Corporation.
Ο ΜακΝτόουγκαλ, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Κλίντον την εποχή που αυτός ήταν Κυβερνήτης του Αρκάνσας, άφησε την πολιτική και αγόρασε μια τράπεζα, η οποία δάνεισε 30.000 δολάρια στην Χίλαρι Κλίντον για να χτίσει ένα σπίτι.

Το 1982, ο ΜακΝτόουγκαλ αγόρασε έστησε μια εταιρεία χρηματοδότησης, την Madison Guaranty, της οποίας η κατάρρευση λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε και τους ασκούς του Αιόλου αφού το αμερικανικό δημόσιο χρειάστηκε να δαπανήσει το ποσό των 60 εκ. δολαρίων για τη διάσωσή της.
Βασικός ρόλος της Madison Guaranty; Η υποστήριξη του προεκλογικού αγώνα του Μπιλ Κλίντον.
Στον ΜακΝτόουγκαλ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις αλλά αθωώθηκε ενώ με την εκλογή του Κλίντον στην προεδρία των Η.Π.Α. το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο.
Ο θάνατος του Βινς Φόστερ, συμβούλου της Χίλαρι Κλίντον θεωρήθηκε αυτοκτονία αν και λίγα λεπτά μετά το θάνατό του, εξαφανίστηκαν όλα τα αρχεία από τον υπολογιστή του σπιτιού του...
Οι «επιθέσεις» στο Αρκάνσας
Το 1999 η Χουανίταν Μπόαντρικ ισχυρίστηκε πως στο μακρινό 1978 στο Αρκάνσας, είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Μπιλ Κλίντον.

«Ημουν 35 ετών όταν με βίασε ο Κλίντον και μαζί με την Χίλαρι προσπάθησαν να με κάνουν να σιωπήσω για πάντα» είχε δηλώσει η Χουανίτα, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα μαζί με άλλα υποτιθέμενα θύματα του Κλίντον.
Ωστόσο δεν ήταν η μοναδική σεξουαλική επίθεση του Κλίντον. Η Πόλα Τζόουνς, ισχυρίστηκε ότι το 1991, σε ηλικία 24 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον Μπιλ Κλίντον σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Αρκάνσας.
Το 1994, η Πόλα αποφάσισε να κυνηγήσει τη νομική οδό, όμως ο Μπιλ Κλίντον προκειμένου να μην οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη, έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό πληρώνοντας το ποσό των 750,000 δολαρίων.

Μόνικα Λεβίνσκι
Από το 1995 ο Μπιλ Κλίντον διατηρούσε δεσμό με την 22χρονη τότε μαθητευόμενη υπάλληλο του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι. Το περίφημο «λερωμένο φόρεμα» από το σπέρμα του πλανητάρχη, ήταν το αποκορύφωμα των σκανδάλων ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε πολλά χρόνια αργότερα να κάνει μια δήλωση στον Τύπο και ανέφερε πως οι σχέσεις τους περιορίζονταν στον στοματικό έρωτα!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Λεβίνσκι οι «επαφές» γύρω από το Οβάλ Γραφείο, ήταν εννέα σε διάστημα δύο ετών.
Παρά την πρόταση μομφής της Βουλής των Αντιπροσώπων το 1998, ο Κλίντον παρέμεινε στην προεδρία και εξάντλησε την δεύτερη 4ετία του. Οι καταθέσεις πάντως του πρώην προέδρου ενώπιον των γερουσιαστών, έμειναν στην ιστορία.
Το ίδρυμα Κλίντον
Η οικογένεια Κλίντον φέρεται να έχει αυτή την στιγμή περιουσία άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Για πάρα πολλά χρόνια, κάθε ομιλία του Μπιλ Κλίντον σε πανεπιστήμια, τράπεζες και επιχειρήσεις έφερνε αμοιβή ύψους 250.000 δολαρίων.

Τα ποσά που συγκεντρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, δημιούργησαν το ίδρυμα Κλίντον, το οποίο προέβη σε μια σειρά φιλανθρωπικών έργων.
Ωστόσο δεν άργησαν να αποκαλυφθούν οι οικονομικές απάτες του ιδρύματος, με την Χίλαρι να έχει αποδεσμεύσει το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ οι επιστροφές από φόρους ανήλθαν στα 28 εκατομμύρια.
Η επίθεση στη Βεγγάζη
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και τρεις συνεργάτες του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από μαχητές κατά του αμερικανικού στρατού στη Βεγγάζη.
Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών εκείνη την περίοδο κατηγορείται πως ενώ είχε ενημέρωση δεν προστάτευσε τους συμπατριώτες της.
Η Χίλαρι δεν κατάφερε να βρει ένα στοιχείο που να πείθει πως δεν είχε την ευθύνη ενώ οι αναλυτές θεωρούν πως ο πόλεμος που ξέσπασε εναντίον της κατά τη διάρκεια διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών αποτέλεσε ένα σημείο «κλειδί» για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τη διαρροή των emails.

Τα προσωπικά emails
Κατά την περίοδο που η Χίλαρι Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών, διατηρούσε έναν μυστικό ιδιωτικό λογαριασμό email. Το περιεχόμενό τους άρχισε να διαρρέεται σταδικακά στον Τύπο, προκαλώντας τριγμούς.
Σχεδόν δέκα ημέρες πριν τις εκλογές για το χρίσμα των δημοκρατικών, ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, με επιστολή του στο Κογκρέσο, ενημέρωσε πως η υπόθεση έκλεισε αφού κανείς λογικός εισαγγελέας δεν θα κατηγορούσε την Κλίντον ωστόσο την χαρακτήρισε τουλάχιστον «απρόσεκτη».
Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί πάντως θεώρησαν πως η ζημιά στα μάτια των ψηφοφόρων είχε ήδη γίνει. Το όνειρο των Κλίντον για μια δυναστεία στον Λευκό Οίκο, μόλις είχε σβήσει.



Πηγή: Daily Mail