04 Νοεμβρίου 2016

Η μαύρη σκιά- Ο Ιερώνυμος έφαγε τον Φίλη



Τι οδήγησε εκτός Κυβέρνησης τον πάλαι ποτέ υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε «προβληματικό» σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Νίκο Φίλη πριν 3-4 ημέρες και έτσι ξεχνόντας το "Αγαπάτε Αλλήλους" του Χρίστού έφαγε τον Φίλη δημοσίως απροκάλυπτα  και χωρίς αιδώ.


Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θέλει να έχει ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απομακρύνει τον κ. Φίλη από το κρίσιμο αυτό υπουργείο, μετά την έντονη διαμάχη που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με την Εκκλησία, κυρίως γύρω από το ζήτημα των Θρησκευτικών.


Οι δημοσιογράφοι απο το βράδυ της Παρασκευής, γνώριζαν  πως ο μέχρι σήμερα υπουργός Παιδείας μένει εκτός κυβέρνησης.



Η απόφαση του Α. Τσίπρα ερμηνεύεται απο φιλοκυβερνητικά και μη Μ.Μ.Ε ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη με την Εκκλησία, δεδομένου ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρκετά ανοιχτά αρκετά κρίσιμα μέτωπα, όπως η αξιολόγηση, το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κ.ά.

Η αλήθεια είναι ότι το παπαδαριο το φοβήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις οι μέχρι σήμερα γιατί το παπαδαριο 'εκμεταλλέβεται" τους θρησκόληπτους και ιδιεταίρα τους γέροντες και έτσι αποτελούσε μέχρι τώρα ένα καλό "εργαλείο  χρήσιμο άλλά "δίκοπο " για τις κυβερνήσεις ( οχι η "εκκλησία"  εκκλησία είμαστε εμείς οι χριστιανοί)

ΓΙΑΤΙ η νέα υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της στο twitter;- Κυρία Αχτσιόγλου, scripta manent.


Όπως βλέπουμε σε παλαιότερες αναρτήσεις της, η νέα Υπουργός προέτρεπε τον κόσμο να ανατρέψει τις πολιτικές της Τρόικα και των Μνημονίων. Είναι πρόδηλο, ότι η κ. Αχτσιόγλου έτρεξε να μαζέψει τα αντιμνημονιακά της σχόλια για να μην εκτεθεί περισσότερο, αλλά τη θέση τη δέχτηκε.
Μπροστά στην ευκαιρία για υπουργοποίηση ξεχνάνε τι έγραφαν αλλά το πιο σημαντικό τι πρέσβευαν.



Προφανώς πήρε μάθημα από την περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου. Να υπενθυμίσουμε ότι παρέμεινε Υπουργός για 12 ώρες, καθώς οι χρήστες θυμήθηκαν τα ρατσιστικά tweets που είχε αναρτήσει ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στο παρελθόν αλλά και tweets με τα οποία έβριζε τον Τσίπρα.



Κυρία Αχτσιόγλου, scripta manent.



Χειροπέδες για «φακελάκι» σε γιατρό του Ευαγγελισμού -Αυτοι που συλλαμβάνονται είναι σταγόνα στον "ωκεανό"



Χειροπέδες για «φακελάκι» σε νευροχειρουργό του Ευαγγελισμού

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου νευροχειρουργός στον «Ευαγγελισμό», ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία ενός πατέρα ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει τον γιο του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία ζήτησε 200 ευρώ για τον αναισθησιολόγο, 50 ευρώ για τον τραυματιοφορέα, ενώ σε άλλη συνάντηση με τον πατέρα θα κανόνιζαν και τη δική του αμοιβή.

Άλλες δύο συλλήψεις

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επίσης ο αναισθησιολόγος και ο τραυματιοφορέας, ενώ να σημειωθεί ότι αρχικά ο πατέρας είχε απευθυνθεί στην πρόεδρο του νοσοκομείου, η οποία περιορίοτηκε να διατάξει ΕΔΕ.

Μας περιμένει Ζουράρια μαλθακοπία και εν γένει... μακακία - θα πεινάσουμε ...αλλά θα γελάσουμε !!




Σκίτσο του: i-kyr.gr




fyllokaiftero1.blogspot.com

Ακόμη πιο βαθιά τροικανή η νέα κυβέρνηση Τσίπρα


Δείτε την νέα βαθιά μνημονιακή  σύνθεση της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Εκτός κυβέρνησης έμεινε  ο Νίκος Φίλης τον έφαγε το παπαδαριό και δει η Μαύρη σκιά των Αθηνών  ( οχι  η εκκλησια- εκκλησία είναι οι πισοί πολίτες)  

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:

Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Υπουργός: Νικόλαος Παππάς

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός: Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ


Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος  Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης
Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργος Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός παρά τώ Πρωθυπουργώ:  Δημήτριος Λιάκος

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Δημήτριος Τζανακόπουλος

Απώλειες πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το 2019 για τους συνταξιούχους

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ


Απώλειες πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το 2019 για τους συνταξιούχους
Πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το 2019 θα χάσουν οι σημερινοί συνταξιούχοι από τις μεγάλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που φθάνουν και τα 200 ευρώ, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προειοδοποιεί ότι ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων κρύβει «ψαλίδι» στα 2,3 εκατομμύρια καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων και κάνει λόγο για «εξαφάνιση« των εππικουρικών συντάξεων.

ιΕπιπλέον 123 εκατομ. ευρώ θα χάσουν έως το 2019 οι νέοι συνταξιούχοι επικουρικών συντάξεων .Δραματική είναι η κατάσταση με τα αναδρομικά σε σημείο χιλιάδες συνταξιούχοι να πάρουν αντί για επικουρική σύνταξη μία χούφτα ευρώ, αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και διευκρινίζει ότι από τις περικοπές στις επικουρικές έχουν τελικές απώλειες 248.618 συνταξιούχοι ως εξής:
  • Το 47,78% ή 118.779 συνταξιούχοι έχασαν από 100 ως 200 ευρώ το μήνα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν συνταξιούχοι από το τα πρώτη Ταμεία: ΤΕΑΥΝΤΠ (ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες), ΤΕΑΥΕΚ (Εμπορουπάλληλοι), ΤΕΑΠΕΤΕ (υπάλληλοι Εμπορικής Τράπεζας), μισθωτοί υψηλόμισθοι με πολλά χρόνια ασφάλισης (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΤ (υπάλληλοι Τράπεζας Πίστεως), ΚΕΑΝ (ναυτικοί).
  • Από 50 έως και 100 ευρώ έχασαν 52.676 ( 21,19%).
  • Μειώσεις έως 20 ευρώ είχαν 44.403 επικουρικές συντάξεις, που αντιστοιχούν στο 3,62% του συνόλου των δικαιούχων και στο 17,86% αυτών που είχαν μειώσεις. Από 20 έως 50 ευρώ μείωση είχαν 22.746 άτομα.
  • Πάνω από 200 ευρώ μείωση στην επικουρική τους σύνταξη, είδε το 4,03% των συνταξιούχων, ήτοι 10.014 άτομα.
Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος δηλώνει ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων.
Παράλληλα κάνει λόγο για «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων, καθώς οι 7 μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη (πριν από τις μνημονιακές περικοπές) αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%.

Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σύνταξη Σεπτεμβρίου ήταν 138,8 ευρώ (μείωση 78%).

Ο κ. Χατζόπουλος τονίζει ότι πέρα των παραπάνω περικοπών, ο επαναυπολογισμός των κύριων συντάξεων (όπως προβλέπεται στο νόμο Κατρούγκαλου), κρύβει ‘’ψαλίδι’’ στις ήδη 2,3 εκατομμύρια καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο έχει προσφύγει στο ΣτΕ ότι αν δεν υπάρξει καθολική αντίδραση των συνταξιούχων, παρατηρεί ότι ‘’η προσωπική διαφορά’’, θα είναι το επόμενο τμήμα των συντάξεων που θα περικοπεί, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε καλά και χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» που ήδη έχει θεσμοθετηθεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: | iefimerida.gr

Μπαγκλαντεσιανός πήδηξε μπαλκόνι εισήλθε σε διαμέρισμα και βiασε 11χρονη!


ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτης αγριότητας βιασμό σε βάρος ενός 11χρονου κοριτσιού από έναν Μπαγκλαντεσιανό έχουν έρθει οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε αρχικά στις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το παιδάκι, τρομαγμένο και νιώθοντας ντροπή δεν έλεγε πολλά πράγματα. Ωστόσο, αυτό άρχισε να γίνεται γνωστό στο σχολείο της από μάνα σε μάνα και έτσι ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πετραλώνων.
Η μητέρα του παιδιού που είναι από την Αλβανία φοβόταν να απευθυνθεί στις Αρχές λόγω του ότι δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα και χρειάστηκε να έρθουν σε επαφή αστυνομικοί μαζί της για να την πείσουν ότι αυτό που είχε σημασία για την Δικαιοσύνη δεν είναι αν ήταν νόμιμα ή όχι στη χώρα αλλά αν ένα μικρό παιδί έχει πέσει θύμα βιασμού και να εντοπιστεί ο δράστης.
Τελικά πείστηκε η μητέρα του κοριτσιού από τις διαβεβαιώσεις των αστυνομικών και κατέθεσε όσα γνώριζε μαζί με τον 16χρονο γιο της. Η ίδια έμενε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στα Πετράλωνα, μόνη της με τα τρία της ανήλικα παιδιά, τον γιο της 16 ετών και δύο κοριτσάκια 12 και 11 ετών αντίστοιχα, που παλεύει να τα μεγαλώσει.
Ακριβώς δίπλα τους, μένουν επίσης σε υπόγειο διαμέρισμα, τρεις άντρες από το Μπαγκλαντές και πριν περίπου 10 ημέρες, τους επισκέφτηκε ένας 52χρονος ομοεθνής τους φίλος. Την ημέρα εκείνη και ενώ έλειπαν όλοι από σπίτι και ενώ είχε μείνει για λίγη ώρα μόνο του το άτυχο κοριτσάκι, ο αδίστακτος άντρας πήδηξε από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, εισήλθε μέσα στο διαμέρισμα, ακινητοποίησε με τη βία το έντρομο κοριτσάκι, το έγδυσε και το βίασε! Εκείνη την χρονική στιγμή γύριζε στο σπίτι ο 16χρονος αδερφός της μικρής που άκουσε θόρυβο, χτύπησε το παράθυρο και έβαλε τις φωνές...
Έντρομος ο δράστης παράτησε την προσπάθειά τους και τράπηκε σε φυγή... Όταν ο αδερφός της μικρής μπήκε μέσα, εκείνη του εξιστόρησε τι είχε συμβεί πλην όμως του είπε ότι δεν πρόλαβε να της κάνει κάτι..., πιθανόν γιατί ντρεπόταν γι αυτό.
Στο μεταξύ, ο δράστης κατάφερε και διέφυγε. Η μητέρα του κοριτσιού ενημερώθηκε για αυτά από την κόρη της, που επίσης της είπε ότι ο δράστης δεν πρόλαβε να κάνει κάτι λόγω παρέμβασης του γιου της.
Σήμερα και ενώ οι αστυνομικοί εξέταζαν τους τρεις ομοεθνείς φίλους του δράστη στο διαμέρισμά τους και γείτονες της οικογένειας με την 11χρονη, ο 52χρονος που μένει και εκείνος σε κοντινή απόσταση πέρασε από το σημείο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πετραλώνων τον είδαν και τον αναγνώρισαν αμέσως από την περιγραφή του θύματος και της οικογένειάς της και τον προσήγαν στην Ασφάλεια Πετραλώνων.
Μάλιστα, αναγνωρίστηκε στη συνέχεια ανεπιφύλακτα από την 11χρονη, την μητέρα της και τον 16χρονο γιο της και έπειτα οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Εκεί, ο δράστης αρνήθηκε το παραμικρό αρχικά, όπως και η 11χρονη η οποία όμως με την βοήθεια παιδοψυχολόγου της Αστυνομίας, παραδέχτηκε στο τέλος ότι ο δράστης πρόλαβε και την βίασε και έτσι αυτή την στιγμή σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του, ενώ το κοριτσάκι θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.