22 Οκτωβρίου 2016

Μαθητής σε Λύκειο της Κατερίνης πήρε αποβολή επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος!…


Κοινοποιήστε στο Facebook
0

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣτΕ 
Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή!
Το… σφάλμα του και η… αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33.

(παρ. 33. Σε κάθε δημόσιο σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο
η ελληνική όσο και η κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς
ιστούς. Μια φορά τη βδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση
των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή
συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του
διδακτικού προσωπικού).  Δείτε εδώ ολόκληρο τον Νόμο.
Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο – είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης, να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία.
Σύμφωνα με το eleftherologion.blogspot.gr το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιποι 30 «ΟΧΙ».
katerini-2
Οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
Ο Γιώργος Δεμερτζής περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην ξεχωριστή αυτή ιστορία απόρροια της αγάπης του για τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, είπε:
«Ζήτησα από τους μαθητές του σχολείου μου, να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος και να γίνεται η έπαρση της σημαίας. Υπέγραψαν οι 530 μαθητές υπέρ και οι 30 κατά, οι οποίοι είναι Έλληνες, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο αξιότιμος κύριος διευθυντής όμως έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό, λογικά διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση.katerini-1
Επίσης όποιος λέει την αλήθεια απέναντι του διαστρεβλώνει τα λόγια του και του δίνει μια καλή αποβολή.
Εμένα μου έδωσε 3 ημέρες αποβολή συκοφαντώντας με ότι είμαι φασίστας, αναρχικός, ακραίος, κακός, απειλή για τη δημοκρατία και για το σχολείο! Μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μου κάνουν πόλεμο ώστε να με διώξουν από το σχολείο τόσο εμένα αλλά και όποιον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες και συμφέροντα».

Μετά από όλα αυτά ο Γιώργος έκανε συμβολική κατάληψη στο σχολείο χωρίς να προκαλέσει φασαρίες και φθορές, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όπου εικονίζονται τα παιδιά του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.




 by admin

700 «γενικούς γραμματείς» πληρώνει η ΔΕΗ-Να βαράνε "το πουλάκι τους" – Δείτε τι μισθούς παίρνουν!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται τουλάχιστον στους 700 ανέρχονται οι «γενικοί γραμματείς υπουργείου» της… ΔΕΗ!
Οι εν λόγω εργαζόμενοι παρόλο που λαμβάνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξεως των4.750 ευρώ μηνιαίως ως ανώτατο μισθό, νιώθουν αδικημένοι και ζητάνε «οφειλόμενα»!
Όπως λένε οι ίδιοι θα έπρεπε να παίρνουν καλύτερους μισθούς σύμφωνα με τα όσα δικαιούνται από τις συμβάσεις τους και όντας απογοητευμένοι με την κατάσταση αυτή είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις!
Συγκεκριμένα με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη , ζητούν να τους δίνονται τα επιπλέον ποσά σε αντίστοιχα ρεπό καθώς θεωρούν πως αδικούνται! Ενώ στην επιστολή κάνουν λόγο πως αν δεν ικανοποιηθεί αυτό τους το αίτημα θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν επιπλέον μισθούς και ρεπό.

[πηγή]
Μια ενδιαφέρουσα άποψη απλή και ξεκάθαρη κατέθεσε στο facebook o

Απλή Αριθμητική ( μάθημα 4ο )


1) ΑΠΟΛΥΩ τους 700 Δεητζηδες γιατί μου κοστίζουν
700 Χ 4750 Χ 12 = 39,9 εκ ετησίως
2) Προσλαμβάνω στην θέση τους 700 αριστούχους πτυχιούχους ΑΕΙ
με μισθό 1300 ευρώ ( κολοτουμπες θα κάνουν )
700 Χ 1300 Χ 12 = 10,9 εκ ετησίως
όφελος 29 εκ. ευρώ ετησίως 

Παναγιώτης Θεοδωρίδης - Πρόεδρος του Σωματείου “Αντίσταση τώρα”-Μην πληρώνετε τίποτα, κανέναν φόρο πλην του ΦΠΑ


Παρ, 21/10/2016 - 16:51

Μίλησε στο Ομήρειο και κρεμάστηκαν από τα χείλη του οι ακροατές όχι μόνο για τη ρητορική δεινότητά του όσο για τα ατράνταχτα επιχειρήματά του. Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος του Σωματείου “Αντίσταση τώρα”, κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του Χρ. Καραπαρατσακίδη, που πλήρωσε μεν την έκτακτη εισφορά του 2011, αλλά κατέθεσε μήνυση και ζητάει πίσω τα χρήματά του.

“Τα πράγματα για μας είναι ξεκάθαρα και κερδίζουμε τη μία δίκη μετά την άλλη, για όσους προσφεύγουν βέβαια. Όταν έρχεται ο άλλος και πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, αφού έτσι νομίζει και έχει να το κάνει δεν τον εμποδίζει κανείς. Εμείς παρουσιάζουμε επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιώργος Παπανδρέου με ψεύτικα στοιχεία μας έχωσε στο ΔΝΤ. Η αλήθεια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Χρηματοδότησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό τις Τράπεζες με 233 δισ. ευρώ (παρακαλούμε συνειδητοποιήστε το μέγεθος) από το 2009 έως το 2012 να κάνουν ανακεφαλαίωση και τώρα ζητούν να το πληρώσει ο λαός με φόρους. Μην πληρώνετε τίποτα ούτε στην Εφορία ούτε στον ΕΝΦΙΑ, οι επαγγελματίες μόνο να πληρώνετε τον ΦΠΑ γιατί είναι ποσό που εισπράττετε. Μην φοβόσαστε τις απειλές τους, κάντε ό,τι και ο Καραπατσακίδης.”.



ΒΙΝΤΕΟ:Βλαδίμηρος Πούτιν : Κανείς δεν θα κλέψει την λαμπρή ιστορία των Ελλήνων" Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

.

Russian TV - Alexander United All Greeks Against The Barbarians

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!





Το ρωσικό εκπαιδευτικό κανάλι SGU, διδάσκει πραγματική Ιστορία απευθυνόμενη σε όσους θέλουν να παραποιήσουν και να κλέψουν το λαμπρό παρελθόν των Ελλήνων.


Η διάλεξη της Yuliya Dubinskaya, φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας – Η θριαμβευτική πορεία ενός νικητή» και στο απόσπασμα που παρατίθεται μιλάει για την ενοποίηση των Ελλήνων της αλεξανδρινής εποχής εναντίον των βαρβάρων, δίνοντας έτσι απαντήσεις στους βάρβαρους βεβηλωτές και εκμηδενιστές του 21ου αιώνα !

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :




                                     .




Πάει και το παραμύθι του Τουρισμού! Που είναι τώρα η μοντέλα υπουργός που έλεγε ότι τα νούμερα θα μας καταπλήξουν;


Πάει και το παραμύθι του Τουρισμού! Που είναι τώρα η μοντέλα υπουργός που έλεγε ότι τα νούμερα θα μας καταπλήξουν; 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, υποχώρησαν κατά 9,2% τα τουριστικά έσοδα της χώρας, τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Παρ΄ολο τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το 2010), τα τουριστικά έσοδο τον μήνα αιχμής του καλοκαιριού κινούνταν με θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση, τα φετινά νούμερα κάνουν αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, στο 8μηνο η πτώση ξεπέρασε το 7%, με τις απώλειες για την εθνική οικονομία να ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρω - παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών ήταν περισσότερες συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Στις βασικές αιτίες αυτής της κάμψης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες προέβησαν οι ξενοδόχοι το δεύτερο εξάμηνο, αλλά και η μείωση των δαπανών από τους Βρετανούς μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
 
 
 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκατοντάδες Έλληνες στον Βοτανικό ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας - Πρώτες εικόνες ... ΤΑ ''ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ'' ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ! ΤΣΙΠΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ !!


Παρά την αστυνομοκρατία εκατοντάδες κάτοικοι του Βοτανικού και των γύρω περιοχών διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ανθελληνικής κυβέρνησης για την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας.
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκατοντάδες Έλληνες στον Βοτανικό ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας - Πρώτες εικόνες


 Παρά τις μεθοδεύσεις κράτους και ανθελληνικού παρακράτους, οι οποίοι επεχείρησαν να παρεμποδίσουν την συγκέντρωση των κατοίκων του Βοτανικού κλείνοντας τον σταθμό μετρό του Ελαιώνα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται κανονικά στην είσοδο του σχεδιαζόμενου τεμένους (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 114).
Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: Ποτέ και πουθενά τζαμί στην Αθήνα!

Videos George Soros : Σοκ: Εταιρεία συνδεδεμένη με τον Τ.Σόρος θα κάνει καταμέτρηση των ψήφων των αμερικανικών εκλογών! (βίντεο)


 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Μετά τις φοβερές καταγγελίες του Ν.Τραμπ για 24.000.000 ονόματα στους εκλογικούς καταλόγους που δεν αντιτοιχούν πλέον σε πραγματικούς πολίτες αποκαλύπτεται ότι εταιρεία που θα έχειάμεση σχέσ με τν καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου έχει άμεση σχέση με τον υποστηρικτή του Δημοκρατικού κόμματος και εκ των βασικών του χρηματοδοτών όπως και της ίδιας της οικογένειας Κλίντον. Τ. Σόρος.
 
Ο Τ.Σόρος δεν είναι απλώς χρηματοδότης που αγοράζει κάποια κουπόνια μερικών χιλιάδων δολαρίων, είναι Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ. Toν Αύγουστο έδωσε στην Χ.Κλίντον ένα πακέτο 23.4 εκατομμυρίων δολαρίων! Δεν σταμάτησε εκεί, τον Σεπτέμβριο έδωσε εκ νέου κι άλλο πακέτο άλλων 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Είναι σαφές ότι θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Χ.Κλίντον. Φυσικά όταν το κάνει θα ακολοθήσει την ατζέντα του δισεκατομμυριούχου «επενδυτή».
 
Συνεπώς η καταγγελία του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων αποκτά μια άλλη βάση καθώς η Smartmatic, μια εταιρεία τεχνολογίας ψηφοφορίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με βαθείς δεσμούς με τον GeorgeSoros, έχει τον έλεγχο των μηχανών καταμέτρησης σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτειών που θα δοθεί  μάχη για τη νίκη, όπως: Αριζόνα, Κολοράντο, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Βιρτζίνια. Άλλες πολιτείες που επηρεάζονται είναι : Καλιφόρνια, Περιφέρεια της Κολούμπια, Ιλινόις, Λουιζιάνα, Μιζούρι, Νιου Τζέρσεϋ, Όρεγκον, Ουάσιγκτον και Ουισκόνσιν, σύμφωνα με την Daily Caller και την εξαιρετική ιστοσελίδα «Κόκκινος Ουρανός»
 
Η ιστοσελίδα της εταιρίας περιλαμβάνει ένα διάγραμμα ροής που περιγράφει πώς η εταιρεία έχει συμβάλει στις εκλογές των Η.Π.Α. από το 2006 ως το 2015 με «57.000 διαθέσιμα μηχανήματα ψηφοφορίας και καταμέτρησης ψήφων» και «35 εκατομμύρια βοηθούς ψηφοφόρων».
 
Το 2005, η Smartmatic εξαγόρασε την εταιρία ‘Sequoia VotingSystems’ με έδρα την Καλιφόρνια και εισήλθε στον κόσμο των αμερικάνικων εκλογών.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Smarmatic, «Σε λιγότερο από ένα χρόνο η Smartmatic τριπλασίασε το μερίδιο αγοράς της Sequoia» και «πρόσφερε τεχνολογία και υπηρεσίες υποστήριξης στις Επιτροπές Εκλογών 307 κομητειών σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ».
 
Πρόεδρος της Smartmatic είναι ο Λόρδος Mark Malloch-Brown, ο οποίος βρίσκεται στη βρετανική Βουλή των Λόρδων και στο διοικητικό συμβούλιο των  Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (OpenSociety Foundations) του Τζορτζ Σόρος. Ήταν πρώην αντιπρόεδρος των Επενδυτικών Ταμείων του Soros και ακόμη και αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, όταν εργάστηκε ως επικεφαλής προσωπικού για τον Κόφι Ανάν.
 
 
 
Στο παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο, ο 32χρονος πολιτικός ακτιβιστής James O’Keefe (Τζέιμς Ουκίφ) του ‘Project Veritas’, αποδεικνύει, με μυστικά πλάνα λήψης, ότι όντως υπάρχει μια συνωμοσία για διάπραξη απάτης της ψηφοφορίας, ώστε να κερδίσουν τις εκλογές οι Δημοκρατικοί.
 
Όργανα των Δημοκρατικών εμφανίζονται στο βίντεο να συζητούν πώς θα γίνει η διάπραξη απάτης στην ψηφοφορία. Σε κάποιο σημείο ένας από τους πράκτορες παραδέχεται πως μεταφέρουν με λεωφορεία ανθρώπους σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν παράνομα τα τελευταία 50 χρόνια.
 
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων πριν μερικές ημέρες προχώρησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη: 24.000.000 ονόματα στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ δεν αντιστοιχούν πλέον σε αληθινούς πολίτες και καταγγέλει ότι το αμερικανικό κράτος που ελέγχεται αυτή την στιγμή από τους «Δημοκρατικούς» θα επιτρέψει νοθεία στις επικείμενες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.
 
Παρουσίασε μάλιστα την σχετική μελέτη
 
Πρόκειται για το 1/8 του συνόλου των Αμερικανών ψηφοφόρων.
 
Ο ίδιος, επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου θα είναι "στημένες".
 
 
Ο Σόρος είναι γνωστόν ότι είναι υποστηρικτής της Κλίντον (ή η Κλίντον είναι η μαριονέτα του), θεωρώντας μάλιστα προκλητικά, (βλ. βίντεο κάτω) ότι «η υπόθεση είναι τελειωμένη» ("done deal"). Είναι επίσης, ο άνθρωπος που με τα χρήματά του υποστηρίζει κάθε ομάδα ή φορέα που προωθεί τα δόγματα του πολιτιστικού μαρξισμού, της διάλυσης των δυτικών κοινωνιών και της γενοκτονίας της λευκής φυλής.
 
Είναι γνωστόν ότι ο Σόρος με τα χρήματά του, βρίσκεται πίσω από την βίαιη οργάνωση των αφροαμερικάνων με το όνομα ‘Black Lives Matter’ στις ΗΠΑ, καθώς και την εισβολή «προσφύγων» και «μεταναστών» στην Ευρώπη, αλλά και τις μεθοδεύσεις αναχαίτισης του εθνικιστικού ρεύματος στην γηραιά ήπειρο, για να μιλήσουμε για τις πιο πρόσφατες δραστηριότητές του. Ο Σόρος ίδρυσε τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας που είναι ακριβώς, «ειδικά» υπεύθυνα για την προώθηση όλου του πακέτου της νεοταξικής ατζέντας.
 
 
E-mails από την εκστρατεία Κλίντον αποκαλύπτουν μια στενή σχέση με τον Σόρος
 
Διαβάζουμε στο Gateway Pundit:
 
«Το όνομα του λίμπεραλ δισεκατομμυριούχου χρηματοδότη, εκ των προεξεχόντων της παγκόσμιας ελίτ που προωθεί την μουσουλμανική «μεταναστευτική κρίση» και την πολυπολιτισμικότητα στις δυτικές κοινωνίες, εμφανίζεται πολύ στις ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.
 
Μια αναζήτηση από την American Lookout δείχνει ότι ο Σόρος αναφέρεται τουλάχιστον 56 φορές κατά τη διάρκεια των 11 παρτίδων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εκτίθενται από το Wikileaks που δείχνουν την συμπαιγνία μεταξύ της ελίτ, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της εκστρατείας Χίλαρι.
 
Ομοίως, ο Σόρος αναφέρεται άμεσα ως θέμα σε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλές φορές ζητώντας μια συνάντηση με τον κορυφαίο επίσημο της Κλίντον, John Podesta.
 
Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά ύστερα από μια γρήγορη αναζήτηση: εδώεδώεδώεδώ κι εδώ.
 
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο Σόρος έχει τεράστια επιρροή στην κατεύθυνση της εκστρατείας Κλίντον. Ο Podesta (φωτο) δεν θα έχανε τον πολύτιμο χρόνο του για να συναντηθεί κατ’ιδίαν με τον Σόρος σε συχνή βάση, αν αυτό δεν άξιζε.
 
Εάν η Κλίντον γίνει πρόεδρος, ο Σόρος θα αποτελέσει μια σημαντική δύναμη στην πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό θα σήμαινε μια ανεξέλεγκτη εισβολή των τριτοκοσμικών αλλοδαπών στην χώρα, πόλεμο με τη Ρωσία και μια ακόμη πιο επιθετική επίθεση στις παραδοσιακές αμερικανικές αξίες.
 
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι απαγόρευσαν πρόσφατα τις χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος επιχειρήσεις στη χώρα τους. Ήταν έξυπνη η κίνησή τους αυτή καθώς ο Σόρος με τα χρήματά του βρίσκεται πίσω από την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης φιλο-ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία πριν από λίγα χρόνια. Οι Ρώσοι πιστεύουν και δικαίως, ότι αυτές οι οργανώσεις του Σόρος στη χώρα τους αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και σχεδίαζαν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή.
 
Donald Trump: "I Will Accept The Election Result ...."

 
 

                                   .


Πηγή:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για παγκόσμιο πόλεμο και «έσχατους καιρούς»: «Nα πείτε αντίο σε όσους αγαπάτε»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για παγκόσμιο πόλεμο και «έσχατους καιρούς»: «Nα πείτε αντίο σε όσους αγαπάτε»

sa
Όνειρα για ένα τέλειο σώμα; Είναι πιο απλό από ό, τι ...

Η συνήθως λιγομίλητη Βρετανίδα Βασίλισσα Ελισάβετ σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πατριάρχη, συζήτησε τον επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιώντας ότι μετά από «αυτόν» θα έλθουν οι «έσχατοι καιροί » για
την ανθρωπότητα.
Σε μια συνάντηση με Πατριάρχη Πασσών των Ρωσιών κκ Κύριλλο , και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, η βασίλισσα είπε:
«Κάποιος πρέπει τώρα να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να πει αντίο σε αυτούς που αγαπά ενώ σαφώς δεν μπορεί κανείς να υποθέσει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Πολλοί θα πεθάνουν σε αυτές τις τελευταίες ημέρες », αναφέρει το BBC.
«Η αγαπημένη χώρα μου είναι έτοιμη να εισέλθει στην πιο σκοτεινή περίοδο της κατά τους επόμενους μήνες, καθώς διεξάγεται ένας σκληρός και αποκαλυπτικός πόλεμος στα ανατολικά. Εγώ δεν ανησυχώ με τις κοινοτοπίες των Χριστουγέννων. Ανησυχώ με τις τρομερές συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όταν ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου », δήλωσε η βασίλισσα.
Μετά από συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κάλεσε όλες τις χώρες να ενωθούν πίσω από τον αγώνα για να νικήσουν το «κακό», ανέφερε το BBC .







pentapostagma.gr

Συμμετοχή του ΕΒΕ Φλώρινας σε έκθεση τροφίμων & ποτών στο Βελιγράδι


Συμμετοχή του ΕΒΕ Φλώρινας σε έκθεση τροφίμων & ποτών στο Βελιγράδι

Το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι προτίθεται να συμμετέχει στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που θα λάβει χώρα στις 23 έως 26 Νοεμβρίου 2016 στο Βελιγράδι.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Προστασίας του 
 Περιβάλλοντος και του Δήμου Βελιγραδίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων  διατροφής,  με στόχο την αγορά όχι μόνο  της Σερβίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της νοτιανατολικής Ευρώπης.

Το Επιμελητήριο καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα γραφεία του Επιμελητήριου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e- mail: eveflo@otenet.gr
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ;

 Απο την πρόσφατη συνάντηση Καρυπίδη Τσίπρα στην εκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία  έσπευσε για αυτον τον λόγο ο Θ.Καρυπίδης Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδόνίας ο οποίος εκλέχτηκε με την ανεκπλήρωτη ακόμη υπόσχεση του,... (αρα ψεύτικη) για 30% φνηνότερο ηλ. ρεύμα στούς κατοίκους των νομών της Δυτ. Μακεδονίας.

ΠΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ



Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΞΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ



ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Ανανέωση ελληνογερμανικής συνεργασίας στους δήμους

Στήριξη της τοπικής οικονομίας, διαχείριση των αστικών αποβλήτων και μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα ήταν τα θέματα των συνομιλιών του Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ στην Αθήνα με υπουργούς και τοπικούς παράγοντες.
Είναι η 22η φορά που ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για θέματα που αφορούν την ελληνογερμανική συνεργασία δήμων και περιφερειών, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα. Πριν από την επίσκεψη του στη Βόρεια Ελλάδα ο γερμανός υφυπουργός για θέματα Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε στην Αθήνα μεταξύ άλλων με τέσσερις υπουργούς. “Διαπιστώσαμε”, είπε μετά την ολοκλήρωση αυτών των επαφών στην Deutsche Welle ο κ. Φούχτελ, “ότι πολλά προγράμματα που έχουμε ξεκινήσει από καιρό βρίσκουν το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και συνιστούν μια βάση για περαιτέρω συνεργασία. Με τους υπουργούς συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία σε επίπεδο ειδικών.”
Την πρόθεση αυτή επιβεβαιώνει στην Deutsche Welle και ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο ένας εκ των συνομιλητών του κ. Φούχτελ: “Είδαμε αρκετά πεδία συνεργασίας και ήδη γίνονται κάποια πράγματα. Το θέμα είναι τώρα να τα βάλουμε σε μια συστηματικότητα και να παρακολουθήσουμε πρακτικά βήματα. Μετά το τέλος των συναντήσεων με τους άλλους υπουργούς θα εντοπιστούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας.”
Στήριξη της τοπικής οικονομίας
Το ίσως σημαντικότερο θέμα της συνομιλίας με τον κ. Δραγασάκη ήταν η χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως και έργων της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με γερμανικές εκτιμήσεις, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν τους πόρους, δεν δίνουν δάνεια αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο κάθε ρίσκο. Μεταξύ των πιθανών λύσεων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δανειοδότησης είναι η δημιουργία μιας κρατικής επενδυτικής τράπεζας κατά το πρότυπο της γερμανικής KfW. Διευθυντικό στέλεχός της που συμμετείχε στις επαφές του κ. Φούχτελ στην Αθήνα εξέφρασε πάντως την πρόθεση της KfW να συμβάλει στην ελληνική προσπάθεια με την τεχνογνωσία της.
Σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό, την επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση όπως και τον τραπεζικό τομέα, επικεντρώθηκε η συζήτηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Ειδική αναφορά έγινε στο ρόλο των τοπικών επιμελητηρίων. Στόχος του υπουργού είναι η αναβάθμιση αυτού του θεσμού μέσω της διαχείρισης του μητρώου επιχειρήσεων, την ίδρυση «one stop shops» για όλες τις συναλλαγές τους με το δημόσιο αλλά και των υπηρεσιών υποστήριξης των επιχειρήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια για μετατροπή των επιμελητηρίων σε πάροχο υπηρεσιών προς τα μέλη τους, ο κ. Σταθάκης ζήτησε τη συνεργασία με τους ανάλογους γερμανικούς θεσμούς, οι οποίοι όπως επισήμανε “έχουν ισχυρή παρουσία και παράδοση.”
Συνεργασία για τα απόβλητα και στα αγροτικά
Σκοπός πάλι της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. “Θεωρούμε”, είπε ο κ. Τσιρώνης στην Deutsche Welle, ότι οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την ανακύκλωση αλλά, κυρίως για την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων, τα οποία δεν είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν, είναι μια πολύτιμη συνεισφορά της γνώσης της Γερμανίας που σε αυτά τα θέματα έχει μια πράγματι εξαίρετη εμπειρία. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία να αναπτυχθεί μια δραστηριότητα που θα ενδιαφέρει και τον ιδιωτικό τομέα.” Αφορμή για μια πρώτη συνεργασία στον τομέα των απορριμμάτων είναι οι ροές των προσφυγών που έχουν δημιουργήσει σε ορισμένες περιοχές μια έκτακτη κατάσταση - προπαντός στα νησιά. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Ανατολικό Αιγαίο αξιοποιώντας τη γερμανική τεχνογνωσία φορητών μονάδων.
Ως “πάρα πολύ καλό” περιέγραψε το κλίμα της συνάντησης του με τον κ. Φούχτελ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το συνεταιριστικό. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στη Γερμανία οι συνεταιρισμοί δεν είναι απλώς οργανώσεις παραγωγών. Μέρος των δραστηριοτήτων τους είναι και η εμπορευματοποίηση των προϊόντων. “Κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση ένα πρώτο βήμα αλλάζοντας το νομικό πλαίσιο” δήλωσε στην Deutsche Welle ο κ. Αποστόλου. “Έχουμε δώσει βαρύτητα στις ομάδες παραγωγών στις οργανώσεις, δηλαδή σε αυτό που λέμε επιχειρηματικού χαρακτήρα οργάνωση των αγροτών. Βεβαίως με την εμπειρία που έχουν στη Γερμανία και με τον τρόπο που λειτουργούν θα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια τους πάνω σε ένα ζήτημα που τώρα το ξεκινάμε εμείς.”
Αλλαγή πλεύσης
Πάντως συμμετέχοντες στις συναντήσεις του κ. Φούχτελ στην Αθήνα σημειώνουν μια αισθητή αλλαγή στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διάθεση συνεργασίας με τη Γερμανία. Ενώ τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε, κατά κάποιο τρόπο, ένα άτυπο εμπάργκο από ελληνικής πλευράς, τώρα η Αθήνα δείχνει προθυμία για μια πολύπλευρη συνεργασία. Ενδεικτική για αυτή την αλλαγή είναι η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη προς την Deutsche Welle για δίκτυο συνεργασίας των Δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών: “Η Ελληνογερμανική Συνέλευση παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί αποτελεί έναν πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε γερμανικούς και ελληνικούς θεσμούς. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη και οι ιδέες, εκθέσεις και προεκτάσεις της παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει μια ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε ελληνικές επιχειρήσεις, σε ελληνικούς δήμους και σε ελληνικές περιφέρειες με αντίστοιχες γερμανικές.”


ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ: anemosanatropis
    Και
http://www.dw.com/
Επεξεργασία φωτό:FTEROGRAFOS  fyllokaiftero1.blogspot.com