19 Οκτωβρίου 2016

Φτωχαδάκια πλέον Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου!!Πώς έχασαν 756 εκ. ευρώ εν μια νυκτί

Φτωχαδάκια πλέον Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου!!Πώς έχασαν 756 εκ. ευρώ εν μια νυκτί


Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου: Πώς έχασαν 756 εκ. ευρώ εν μια νυκτί
Τα χτυπήματα για τη ναυτιλιακή εταιρεία Metrostar Management και τους Θεόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν πολλά και απανωτά αφού, όπως έγινε γνωστό και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η εταιρεία δε διαθέτει πλέον στόλο, μετά την πώληση και των δύο τελευταίων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC σε ναυτιλιακές συμφερόντων του Αριστείδη Αλαφούζου.

Το φιάσκο με τα πλοία-τρυπάνια
Τα μεγάλα προβλήματα του κ. Αγγελόπουλου όμως ξεκινούν το έτος 2015, μια χρονιά που σηματοδότησε την αρχή της πτώσης της άλλοτε πανίσχυρης αυτοκρατορίας του.
Τότε, ο κ. Αγγελόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με απώλειες που έφτασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατ. δολαρίων καθώς η επένδυση στα δύο πλωτά γεωτρύπανα – τα Deep Sea Metro I και Deep Sea Metro II – έπεσε στο κενό, ενώ ο εφοπλιστής απέτυχε να πληρώσει τους τόκους του ομολόγου, οι οποίοι ανέρχονταν στο ποσό των 38 εκατ. δολαρίων, γεγονός που οδήγησε εν τέλει στην απώλεια των δύο πλοίων.
Τον Μάιο του 2015 η γενική συνέλευση των ομολογιούχων δανειστών είχε εγκρίνει στην πλειοψηφία της (με ποσοστό 97%) τη μεταβίβαση στους δανειστές του 100% των μετοχών της εταιρείας Metro Drilling Holding Corp. (ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο πλοίων-τρυπανιών), με αποτέλεσμα, ο κ. Αγγελόπουλος να χάσει τα 700 εκατ. δολάρια από την επένδυσή του στην κατασκευή και τις τροποποιήσεις των πλοίων αυτών, project που είχαν αναλάβει τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).
Όσον αφορά το ομόλογο, αυτό ανερχόταν στο ποσό των 186 εκατ. δολαρίων και είχε συναφθεί το Φεβρουάριο του 2014 με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2016, δύο χρόνια μετά. Η εταιρεία του κ. Αγγελόπουλου, Metro Exploration Holding Corpotation (θυγατρική της Metro Drilling), σύμφωνα με τους όρους του ομολογιακού δανείου, ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει αυξανόμενο επιτόκιο 8 ως 11,5% στους δανειστές, έτσι ώστε να πληρώσει σε διάστημα δύο ετών τόκους ύψους 38 εκατ. δολαρίων.
Τελικά, αυτό δε συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα η επένδυση να χαθεί και τα πλοία-τρυπάνια να περάσουν στον έλεγχο των ομολογιούχων δανειστών, με τον κ. Αγγελόπουλο να φορτώνεται τεράστιες χρηματικές απώλειες 700 εκατ. δολαρίων, αφού, επιπλέον, δεν κατόρθωσε να πετύχει τα κατάλληλα ναυλοσύμφωνα που θα έφερναν την απόσβεση της επένδυσης, ενώ οι τιμές του πετρελαίου είχαν ξεκινήσει έκτοτε να καταγράφουν μεγάλη πτώση – κάτι που συνέβαλε κι αυτό με τη σειρά του στην αποτυχία της.
Στη Euronav τα 4 από τα 8 VLCC της Metrostar
Σαν να μην έφταναν αυτά, η ναυτιλιακή Metrostar είχε παραγγείλει οκτώ δεξαμενόπλοια τύπου VLCC πέρσι, έχοντας καταβάλλει το ποσό των 97 εκατ. δολαρίων για κάθε ένα από αυτά.
Στη συνέχεια, πούλησε τα 4 από αυτά τον Ιούνιο του 2015 στη βελγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Euronav στην τιμή των 96 εκατ. δολαρίων το καθένα, με την τελευταία να απορρίπτει την option να αποκτήσει και τα υπόλοιπα 4 στα 98 εκατ. δολάρια το καθένα.


fimes.gr

Ο Πάκης θα βραβευτεί στην Καστορια άλλο ...και τούτο !! -Μηπως επειδη οπουδήποτε αλλού η βραβευση θα γινόταν δια της ανοιχτής παλάμης;

Βραβειο ανοιχτης παλαμης....ΚΑΙ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

paulopoulos

Ο "κολλητός" του Τσίπρα Περιφερειάχης της Δυτ.Μακεδονίας Θ Καρυπίδης...νά χαμε να ...λέγαμε  θα βραβευσει τον  Πρ. Δημ. που εγκατέστησε ο πρώτος σαν έπιπλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψης, ενώ, εκτός απροόπτου, ο Πακης Παυλόπουλος δεν θα επισκεφθεί καθόλου την Κοζάνη.


Με πληροφορία απο kozanimedia.gr

Μαζι τρώνε μαζι πίνουν και κοροϊδεύουν τον λαό

 Το ζεύγος Τσίπρα και  Κούλη Μητσοτάκη, μαζι παρέα τα πίνουν, μετα θα πεί ο Κούλης  είναι λαϊκισμός η αναδειξη της κοροϊδίας του λαού.
Να σημειωθεί οτι η Περιστέρα Τσίπρα είναι Δημόσιος υπάλληλος που πρόσφατα διόρισε ο σύζυγος της πρωθυπουργός της ψευτιάς και πολιτικής απάτης .

H ΧΡΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! Φτιάξτε το ισχυρότερο αντιβιοτικό και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας, σύστημα!

H ΧΡΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! Φτιάξτε το ισχυρότερο αντιβιοτικό και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας, σύστημα!

Αυτό το μείγμα συστατικών είναι επίσης γνωστό και ως το “χρυσό μείγμα», καθώς η εμφάνισή του
θυμίζει χρυσό και έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες για την υγεία. Η συνταγή του είναι απλή και εύκολη.

Αυτός ο ισχυρός αντιβιοτικός συνδυασμός συνιστάται σε περιπτώσεις βακτηρίων και ιών που συνδέονται με θέματα υγείας.
Επιπλέον, αποτρέπει τον καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Το ότι αυτή η εκπληκτική θεραπεία είναι τόσο ισχυρή οφείλεται στις εξαιρετικές ιδιότητες των συστατικών, κουρκούμη και μέλι. Αυτά τα δύο είναι επίσης υπεύθυνα για την προσωνυμία “χρυσό», δεδομένου ότι παρέχουν το χρώμα.

Έχουμε ξανά δει αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό των δύο αυτών προϊόντων της Φύσης και τις ιδιότητές του: Χρυσό μέλι: Η συνταγή για το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό

Το μέλι και ο κουρκουμάς είναι από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες, και ο συνδυασμός τους έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Έχει επίσης την ικανότητα να βελτιώνει τόσο την εντερική χλωρίδα, αλλά και την όλη διαδικασία της πέψης.
Συνταγή
Συστατικά:
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
100 γραμμάρια βιολογικό μέλι
2 κουταλιές της σούπας φυσικό μηλόξυδο
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Το καθένα από τα υλικά μας, έχει τις δικές του εξαιρετικές ιδιότητες:
ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Κουρκούμη ή κουρκουμάς: Το περιζήτητο μπαχαρικό!
Μέλι, η μαγική τροφή!!
Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!
Το οποίο μπορείτε απλά να παρασκευάσετε: Φτιάξε εύκολα το δικό σου μηλόξυδο!
Και το μαύρο πιπεράκι μας, που εκτός από τα οφέλη του, έχει και την ιδιότητα να ενισχύει την δράση του κουρκουμά: Μαύρο πιπέρι – Όσο απλό.. Τόσο θαυματουργό
Παρασκευή:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κουρκούμι, το μηλόξυδο και το μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, και τέλος το μέλι. Ανακατέψτε όλα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο μπολ ή βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Χρήση:
Για να επωφεληθείτε από αυτό το χρυσό μείγμα για ενίσχυση της ανοσίας, τη βελτίωση της συνολικής υγείας σας και την πρόληψη του καρκίνου, θα πρέπει να τρώτε μια κουταλιά της σούπας σε καθημερινή βάση. Για καλλίτερα αποτελέσματα, καταναλώστε το φάρμακο νηστικοί το πρωί. (Η “τροφή» προτείνει να ανακατεύετε την κουταλιά σας στο πρωινό σας λεμονόνερο)
Σε περιπτώσεις κρυολογήματος ή κάποιας άλλης λοίμωξης, χρησιμοποιήστε το ως εξής: λάβετε μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα κάθε μία ώρα, κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών.

Ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω φόρων



petrelaio-thermasnhs
Κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του προϊόντος το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με βάση τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου.

Η τιμή είναι αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας κυρίως της ανόδου της φορολογίας (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ). Αντίθετα, όσοι θερμαίνονται με φυσικό αέριο θα δουν εφέτος σημαντικά χαμηλότερο λογαριασμό, σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της υποχώρησης των διεθνών τιμών, αλλά και της επικείμενης – τον Ιανουάριο – μείωσης της φορολογίας.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 – 85 λεπτά. Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σε εκδήλωση ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, οι φόροι καλύπτουν το 51,1% της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (έναντι 32,1 % που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος), 68,3 % της λιανικής τιμής της βενζίνης (66,2 % στην ΕΕ) και 51,3 % του πετρελαίου κίνησης (61,4 % στην ΕΕ).

Συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων, ενώ η συρρίκνωση της αγοράς, λόγω της κρίσης και της αύξησης της φορολογίας, είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση (1.991 εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας το 2015, από 2.700 το 2007-2008) και τα αποτελέσματα των εταιριών που παρουσίασαν το 2014 ζημιές ύψους 53 εκατ. έναντι κερδών 135 εκατ. το 2007.

Διαφορετική είναι η εικόνα με την τιμή του φυσικού αερίου που άγγιξε φέτος τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 ετών και είναι για το τρέχον έτος κατά μέσο όρο 19% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου το Σεπτέμβριο από την ΕΠΑ Αττικής, διαμορφώθηκε σε 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,04896 Euro/KWh) που σημαίνει ότι το αέριο είναι 39% φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (44% αν υπολογιστεί η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου) και 74% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108Euro/KWh) από 0,54 λεπτά (0,00540 Euro/KWh) που είναι τώρα, εξέλιξη που με τα σημερινά δεδομένα οδηγεί σε επιπλέον μείωση της τάξης του 10% της τελικής τιμής του φυσικού αερίου (από 4,9 σε 4,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).



paseges.gr


Ισοπεδώσει τα πάντα ανενοχλητος


«Ανένδοτο» για να φύγει η Χούντα!

Πραγματικά, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα ξεφεύγει από τα όρια ενός δικαστικού και πολιτικού πραξικοπήματος. Αν δε επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία – ντροπή που θα κλείνει τα κανάλια σε πέντε ημέρες, τότε επιβεβαιώνεται ο όρος Χούντα αλλά και η διαπλοκή που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους νέους καναλάρχες.
Εμφορούμενος από την πίεση που του ασκούν Μαρινάκης και Σαββίδης κατά κύριο λόγο αλλά και ο Αλαφούζος, ο Νίκος Παππάς θέλει να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια ώστε μην έχουν διαφημιστική πίτα και να μην είναι ανταγωνιστικά στους νέους καναλάρχες. Αν η τροπολογία πάει τώρα στη Βουλή, κι ενώ το ΣτΕ πάγωσε προς το παρόν την κυβέρνηση με την απόφασή του, τότε πράγματι θα μιλάμε για εκτροπή της δημοκρατίας και της νομιμότητας.
Ήδη, ο Παππάς και το «γιουσουφάκι» του στη Γενική Γραμματεία άρχισαν να πετάνε κορώνες ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα της προκαταβολής και θα πάμε στο παλαιό, διεφθαρμένο καθεστώς.
Είναι η ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ηγέτης. Να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για το εν εξελίξει πραξικόπημα, να πει ότι η ΝΔ θα δώσει από 10 άδειες των 30 εκατομμυρίων και να κηρύξει ανένδοτο για να φύγει η Χούντα. Και στη συνέχεια να σηκωθεί και να φύγει από τη Βουλή καταγγέλλοντας την πολιτική χολέρα. Τα πράγματα πλέον είναι απλά και ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν ούτε μεσοβέζικες λύσεις, ούτε «βελούδινη» αντιπολίτευση. Είναι αυτοί και εμείς. Είναι οι πραξικοπηματίες και όσοι στηρίζουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση και η αριστερά έχουν οδηγηθεί σε πολύ ολισθηρό δρόμο. Το γεγονός και μόνο ότι η Αυγή και η Κόντρα Νιουζ προέβησαν σ' αυτό το αίσχος, να δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα του αντιπροέδρου του ΣτΕ ώστε να τον εκβιάσουν ή να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, αυτό τα λέει όλα. Πολλοί είναι πλέον αυτοί που μιλούν για το νέο αυριανισμό ή «αυγισμό» με τις ευλογίες της μαφίας του Μαξίμου με παίζει πλέον με τόσο βρόμικα μέσα. Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για την υποκλοπή των e-mail από τον ανώτατο αυτόν δικαστικό, κάτι που δείχνει ότι το τοπίο είναι βορβορώδες. Μοιάζει με έναν βόθρο που συνεχώς βγαίνουν λύματα από άθλιους ψευτοαριστερούς που σπεύδουν να υπηρετήσουν το σύστημα Παππά – Τσίπρα.
Είναι θλιβερό για την ιστορία της Αριστεράς να έχει τέτοιους ανθρώπους στο τιμόνι που ανέχονται (ή τελικά είναι πίσω από τους άλλους) να δημιουργείται μια τόσο βρόμικη ατμόσφαιρα. Περιμένουμε τον Τσίπρα να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες, όμως, φανταζόμαστε ότι είναι τόσο εκνευρισμένος που μπορεί να απευθυνθεί στους δικαστές του ΣτΕ και να τους πει: «Ξέρετε τι ψηφίσατε; Ξέρετε ότι πήγατε κόντρα στην εισήγησή μου; Μήπως να ξαναψηφίσετε;»
Το έχει ξανακάνει άλλωστε, ο Στάλιν είναι στο DNA του.



 

Ισοπεδώνει τα πάντα ανενόχλητος

Πραγματικά, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα ξεφεύγει από τα όρια ενός δικαστικού και πολιτικού πραξικοπήματος. Αν δε επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία - ντροπή που θα κλείνει τα κανάλια σε πέντε ημέρες, τότε επιβεβαιώνεται ο όρος Χούντα αλλά και η διαπλοκή που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους νέους καναλάρχες. Εμφορούμενος από την πίεση που του ασκούν Μαρινάκης και Σαββίδης κατά κύριο λόγο αλλά και ο Αλαφούζος, ο Νίκος Παππάς θέλει να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια ώστε να μην έχουν διαφημιστική πίτα και να μην είναι ανταγωνιστικά στους νέους καναλάρχες. Αν η τροπολογία πάει τώρα στη Βουλή, κι ενώ το ΣτΕ πάγωσε προς το παρόν την κυβέρνηση με την απόφασή του, τότε πράγματι θα μιλάμε για εκτροπή της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Το αν θα συμβεί αυτό θα το μάθουμε πιθανότατα στις 5 το απόγευμα όταν ο Τσίπρας θα μιλήσει στη Βουλή και θα επιχειρήσει να ρίξει τις ευθύνες στη ΝΔ. Θα μιλήσει για την...


  

Αρθρο - καταπέλτης της FAZ: Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη






Άρθρο-καταπέλτη για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στον χώρο των ΜΜΕ, των τραπεζών και της δικαιοσύνης δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εκτενές ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στη Ρώμη Τομπίας Πίλερ με τίτλο «Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη» δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Υπότιτλος: «Πώς η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της αριστερής κυβέρνησης». Ο γερμανός δημοσιογράφος εκτυλίσσει το ιστορικό της δημοπρασίας, τον ρόλο της Attica Bank, τις πιέσεις προς τον Γιάννη Στουρνάρα, την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα που ήθελε να κάνει τηλεόραση, την έλευση του Ιβάν Σαββίδη που δεν ήθελε να κάνει τηλεόραση και τις καρκινοβασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συμπέρασμα:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια ολόκληρη σειρά σκανδάλων γύρω από την τηλεόραση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται. Η αντιπολίτευση και ο κόσμος των μίντια στην Ελλάδα παραλληλίζουν τα πεπραγμένα του περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση. Η κυβέρνηση Τσίπρα προετοιμάζεται αυτό τον καιρό να κλείσει πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με 2000 εργαζομένους και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε δύο φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες να ανοίξουν δύο φιλοκυβερνητικούς σταθμούς, αν και οι δύο „νέοι" δεν είχαν μέχρι σήμερα την παραμικρή σχέση με τα ΜΜΕ. Ούτως η άλλως η ΕΡΤ που επανίδρυσε ο Τσίπρας με 1800 εργαζόμενους είναι από καιρό απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση.»

Περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης

Εκτενής αναφορά γίνεται και στις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών. «Ο Τσίπρας ωστόσο είχε προνοήσει», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «προωθώντας σε ανώτατες θέσεις δικαστικούς φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση. Σ' αυτούς ανήκει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέβαλε στην αρχή την επίμαχη συνεδρίαση, μετά την διεξήγαγε για να την διακόψει στη συνέχεια. Παρατηρητές στην Αθήνα φοβούνται ότι ο τοποθετημένος από τον Τσίπρα πρόεδρος του ΣτΕ Σακελλαρίου θα συνεχίσει να χρονοτριβεί μέχρις ότου κλείσουν οριστικά οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν πήραν άδεια, ώστε να έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα κατά τη βούληση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή τη στιγμή διπλή στρατηγική. Από τη μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια.»





imerisia.gr

Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Έμμεση παραδοχή Σκουρλέτη για κίνδυνο 4ου Μνημονίου - Πολιτική ήττα το Ασφαλιστικό

Έμμεση παραδοχή Σκουρλέτη για κίνδυνο 4ου Μνημονίου - Πολιτική ήττα το Ασφαλιστικό

Να αποφύγουμε τον κίνδυνο τέταρτου μνημονίου - Λύση για το χρέος τώρα.

«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, τότε αυτό το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει, πρέπει να αποφύγουμε να φθάσουμε σε σημείο, να οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο» υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης.

Μιλώντας το πρωί ο κ. Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, για αυτό και η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση για το χρέος τώρα!
«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνική οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα». Δήλωσε πάντως ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη.
«Υποστήκαμε μια ήττα αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητές μας και κάναμε σωστή επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Δώσαμε τη μάχη με αβεβαιότητες και ανοιχτά ζητήματα επειδή το ζήτησε ο λαός». Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την ειλικρίνειά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε ποτέ τη λογική ενός «success story».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας». Τέλος, δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρέμβαση στο λογισμικό της ΔΕΗ.

Ένα κίνημα οργισμένο και αποφασισμένο, αυτό ενάντια σε πλειστηριασμούς, ελπιδοφόρο που τρομάζει το σύστημα και το ψευτοαριστερό βρώμικο μαύρο καθεστώς !


Και πάνω που λέγαμε ότι απογοητεύτηκε και το κομμάτι αυτό των ενεργών πολιτών και δεν "κουνιέται φύλλο".....
Και πάνω που ο Τσίπρας μαζί με τον μνημονιακό συρφετό του πανηγύριζαν για τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στα μνημονιακά μέτρα που περνάνε....

Ξαφνικά.........

Το Καζάνι έβραζε από την περσινή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, και βράζει ακόμα και το καπάκι πλέον αρχίζει να μην μπορεί να συγκρατήσει την οργή!

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, με την σημερινή του μορφή είναι διαφορετικό από παλιότερα κινήματα!
Αν και οι παρεμβάσεις γίνοναι σε κλειστούς χώρους από λίγους εκατοντάδες, αυτό το Κίνημα δεν πάσχει από κάποιου είδους καθωσπρεπισμού και δρα οργανωμένα, αποφασιστικά με μόνο στόχο τις νίκες.....ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

“Θα με σκότωναν” λέει η Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων που χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα για την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν γίνονται τάχα πλειστηριασμοί και ο τρόμος που σκορπά αυτό το κίνημα σε κυβέρνηση και σε όσους την βοηθάνε για να χάσει ο κοσμάκης περιουσίες είναι πρωτόγνωρος!
Οργάνωμένες πολτικές δυνάμεις (ΛΑΕ, Ανταρσύα, ΕΠΑΜ, Κίνημα Δεν Πληρώνω, κ.α.) και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές χτίζουν κάθε Τετάρτη με αυτές τις μικρές νίκες τους όρους για να ακουστούν δυνατά πάλι στην ελληνική κοινωνία:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΜΟΝΙΑ

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΠΙΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ!

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Φωτογραφίες :Δείτε τις όμορφιές που "έζησαν" οι κάτοικοι της πόλεως της Καστοριάς με Δήμαρχο έναν γεωπόνο - αγρότη....τι να πει κανείς...!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016
Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελήςεπάγγελμα γεωπόνος πρώην βουλευτής του νομού Καστοριάς της Ν.Δ



Φύτευσε ολίγα φυτά απέναντι  σε ακαλλιέργητο και απεριποιήτο έδαφος  και  "έκλεισε" ως δήμαρχος














Φωτογραφίες : FTEROGRAFOS-fyllokaiftero1.blogspot.com

Ψάχνουν να πληρώσουν τις συντάξεις του ΙΚΑ με τα χρήματα ΕΚΑΣ-προσφυγικού

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΑΓΕ


Ψάχνουν να πληρώσουν τις συντάξεις του ΙΚΑ με τα χρήματα ΕΚΑΣ-προσφυγικού
Το Υπουργείο Εργασίας ψάχνει περίπου 300-400 εκατ.ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του ΙΚΑ για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά η προσπάθεια αυτή για να βρει αυτά τα χρήματα δεν είναι (καθόλου) εύκολη.

Η προσπάθεια να βρεθούν αυτά τα χρήματα από τον ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, όπου συγκεντρώνονται οι Εισφορές Αλληλεγγύης Συνταξιούχων επί των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ) δεν τελεσφόρησε. Μέχρι 400 εκατ.ευρώ μπορούν να πάρουν τα Ταμεία κάθε χρόνο από τον ΑΚΑΓΕ και ήδη ο ΟΑΕΕ έχει πάρει 350 εκατ.ευρώ από αυτά και άλλα 20 εκατ.ευρώ το ΕΤΑΑ. Αρα απομένουν μόλις 30 εκατ.ευρώ για το ΙΚΑ, χρήματα τα οποία βεβαίως και δεν φτάνουν.
Τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού επίσης δεν φτάνουν. Μέχρι τις 31 Ιουλίου είχαν δαπανηθεί 440 εκατ.ευρώ από το 1 δισ.ευρώ του προϋπολογισμού και το υπόλοιπο ποσό αφορά δαπάνες όπως
  • τα ισοδύναμα για την οικονομική στήριξη των ασθενεστέρων που έχασαν το ΕΚΑΣ
  • τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ρεύματος)
  • αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών
  • κι άλλες έκτακτου χαρακτήρα δαπάνες, όπως πχ σεισμοπαθείς στα Ιωάννινα, πυρόπληκτοι κλπ.
Αρα η κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Εργασίας θα αναγκαστεί να βάλει... χέρι σε χρήματα που θα αφορούν κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, ώστε να πάρουν έγκαιρα τα χρήματα τους οι συνταξιούχοι.

 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

Κεντρο υγείας Αργους Ορεστικού -Εκοψαν δέντρα χωρίς να ρωτήσουν κανένα και χωρίς την νόμιμη ανάθεση εργασιών


Υπευθυνος για αυτην την πράξη την μή νόμιμη κοπή δεντρων στο προαυλιο είναι  ο διευθυντής του Κεντρου Υγείας Αργους Ορεστικού  Β. Παπαχρήστος.

Τον εμπόδιζαν ( ; ) ...έτσι απλά και ανέθεσε χωρίς κανένα νόμιμο τοποποθέτησε  συνεργείο κοπής στο προαύλιο  δικης του επιλογής σαν να ήταν η βίλλα του , στο οποίο του παρέδωσε τα ξύλα τα οποία και μετέφερε άγνωστο που  με μη νόμιμη διαδικασία όπως όφειλαν αμφότεροι για εκδοση άδειας απο το δασαρχείο Καστοριάς .

Το σημερινο κράτος είναι απολυτα ισοπεδωμένο.
Η προϊσταμένη  του δασαρχείου με την οποία επικοινωνησε το fyllokaiftero1.blogspot.com έδειξε πλήρη αδιαφορία .

Αν ήταν ένας απλός πολίτης θα τον είχαν γδάρει -επιόρκη είναι λοιπόν και η προϊσταμένη του δασαρχείου Καστοριάς γιατι δεν έστειλε τον αρμοδιο δασοφύλακα να πραγματοποιήση τουλάχιαστον έλεγχο γιατι κόπηκαν που διατέθηκαν τα δέντρα.

ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για πλειστηριασμό – Φυγαδεύτηκε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων!




19. Οκτωβρίου, 2016
epeisodia

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη.

Μέλη συλλογικοτήτων που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπασαν τον αστυνομικό κλοίο και όρμηξαν στην έδρα.
Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε εκτός αίθουσας.
Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν εν μέσω επευφημιών.
Το κλίμα στα δικαστήρια ήταν ιδιαίτερα τεταμένο όταν περίπου 100 μέλη συλλογικοτήτων εισέβαλαν στην αίθουσα όπου ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του πλειστηριασμού.
Οι διαδηλωτές είχαν έντονο διάλογο με την κ. Χρουσαλά-Μπιλίση την οποία χαρακτήρισαν «ψεύτρα» και «παράνομη».
Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως «στις τράπεζες τα σπίτια δεν θα δώσεις, τι ψυχή θα παραδώσεις», ενώ κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει την πρόεδρο των συμβολαιογράφων

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:



                                   .
voria.gr

Πούτιν σε Ολάντ: «Μάζεψε τον Τσίπρα Κινδυνεύει η Ελλάδα»! Ο Αποκαλυπτικός Τηλεφωνικός Διάλογος!


draxmes
Promoted Content
Γιατί ο Πούτιν Κατηγορεί τον Τσίπρα για Εμπαιγμό, και οτι Εξυπηρετεί σχέδια Τρίτης Χώρας!
Γελάνε στην Ρωσία με τις δήθεν αποκαλύψεις  Φρανσουά Ολάντ και της εφημερίδας  Φερέφωνο του Σύριζα « Η Εφημερίδα των Συντακτών » Οτι ο  Πούτιν είπε σε Τσίπρα «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη»! 
 
Σύμφωνα με σενάρια ρώσοι αξιωματούχοι διαψεύδουν την Κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας οτι: Ο Πουτιν μας πρόσφερε Πακετο 30 δις Βοηθεια!  Απορρίφθηκε απο Τσίπρα και Κομματα της Αντιπολιτευσης! Οπως επίσης ότι Τσίπρας Λαφαζάνης ζήτησαν απο κοινού απο τον Ρώσο Πρόεδρο αν μπορούν να τυπώσουν νέες Δραχμές στην Ρωσία, βάση του σχεδιου Plan B και X «Βαρουφάκη» Για να πάρουν την θετική συγκατάθεση Πούτιν!
 
Πράγματι ο Πούτιν,  βάση λεγόμενα ρώσων αξιωματούχων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με  Ολάντ, οταν διαπίστωσε οτι ο Τσίπρας παίζει με την τύχη της Ελλάδας, χωρίς να έχει στο μυαλό του να δεχτεί την παραμικρή οικονομικη βοήθεια απο την ρωσια, απλώς κερδίζοντας λίγο χρόνο,για λογαριασμό τρίτης Χώρας «ΗΠΑ»! Με τον Πούτιν να λεεί σε  Ολάντ « Μάζεψε τον Επειγόντως,Κινδυνεύει η Ελλάδα, Νομίζει οτί θα τα καταφέρει Μόνος του,χωρίς καμια Βοήθεια……Πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα τους Βοηθήσουν,και η Γερμανοι θα υποχωρήσουν;
Σενάρια-Ξεσενάρια, Η Ρωσια έχει όλες τις επαφές Πούτιν Τσίπρα καταγεγραμμένες, οπου αργά η γρήγορα θα τις αξιοποιήσει αναλόγως,οταν έρθει η κατάλληλη ώρα! Εξάλλου το Άρθρο του Σπύρου Πρίφτη με τιτλο : Αποκάλυψη Σοκ:Ο Πούτιν έδινε 30 δίς Βοήθεια στον Τσίπρα, Γιατί Αρνήθηκε? Ο Τεταμένος Τηλεφωνικός Διάλογος Τσίπρα,Πούτιν, Και το άρθρο του Σπύρου Πρίφτη,που απο Παραμυθάκι, έγινε Σενάριο,και τώρα Αποκάλυψη! Δείτε εδώ https://plus.google.com/+spyrospriftis/posts/i51RdTX9AzP τα αποκαλύπτει όλα!
 
Το Φερέφωνο του Σύριζα « Η Εφημερίδα των Συντακτών » Γράφει οτι ο  Πούτιν είπε σε Τσίπρα «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη»
 
Στο βιβλίο «Ενας πρόεδρος δεν έπρεπε να τα λέει αυτά»  ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να έχει γνωστοποιήσει ορισμένα επεισόδια που αφορούν τις κρίσιμες συζητήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές, με την αποκάλυψη Βομβα  Ολάντ  οτι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του οποίου ο δεύτερος είπε στον πρώτο: «Οφείλω να σου δώσω μια πληροφορία «Η Ελλάδα μάς ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνουν». Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να πρόσθεσε: «Ηθελα να το γνωρίζεις, ώστε να γνωρίζεις καλά πως δεν αποτελεί δική μας επιδίωξη».
 
Στις 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές με σημαντικούς Ρώσους  Αξιωματούχους τις οποίες πραγματοποίησε μαζί με τον τότε υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρίεφ, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας,σε συζήτηση  Ντιμιτρίεφ  Λαφαζάνης και Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ρώτησε τον τραπεζίτη: «Αλήθεια, μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;  Με τον Ρωσο τραπεζίτη να του απαντά καταφατικά «Ναι»
 
Μερικές εβδομάδες αργότερα, μία ημέρα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός είπε στους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους συνεδρίαζε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ότι έπρεπε να διακόψουν.
Ακολούθως κάλεσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να παρίσταται και αυτός στο τηλεφώνημα με ανοικτή ακρόαση. O Ρώσος πρόεδρος είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι προς τον συμφέρον ούτε της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε του λαού της, ούτε της Ρωσίας». Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είχε ξεκαθαριστεί τότε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την έξοδό της από την ευρωζώνη.
 
Πείτε κάποιοι στους Δημοσιογράφους τις Εφημερίδα των Συντακτών,οτι στα σχέδια Πούτιν,είναι η διαλύσει της ΕΕ, και η ένταξη της Ελλαδας στην σφαιρα επιρροής της ρωσίας!
 Αρθρο  Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr
draxmes
1

Νέα καταγγελία από το ΚΕΤΘ Αυλώνα για τις άθλιες συνθήκες της ζωής και εκπαίδευσης των στρατιωτών


Πραγματικά οι συνθήκες φαγητού είναι άθλιες .
Μέσα στην τραπεζαρία τα τραπέζια έχουν ακαθαρσίες το φαγητό είναι άθλιο και δεν φτάνει για όλους.
Το ΚΨΜ εδώ και μέρες έχει ξεμείνει από σάντουιτς και δεν κάνουν τίποτε.
Οι υπηρεσίες είναι άπειρες και οι φαντάροι δεν προλαβαίνουν να κοιμηθούν γιατί έχουν 2-3 υπηρεσίες κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να κοιμηθούν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
 
  ΑΝΩΝΥΜΕΣ    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ  ΤΗΝ ΣΑΔΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΩΝΙΑ [ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΔΩ}: fyllokaiftero@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ - ΠΕΛΛΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΚΥKΛΩΜΑΤΑ ;;


Αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο τα φορτηγά που μεταφέρουν καυσόξυλα για την Ελλάδα να φεύγουν υπερφορτωμένα.

Πια κυκλώματα βοηθούν η καλύπττουν το λαθρεμπόριο αυτό υπάλληλοι του ΙΚΑκαι των δασαρχείων  οι οποίοι δυσχεραίνουν την αδειοδότηση υλοτομίας των ελληνικών Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Δ.ΑΣ,  όπως σύμφωνα με πληροφορίες το ΙΚΑ της Φλώρινας.

Δασάρχεία της Δυτ. Μακεδονίας τα οποία είναι με τον ένα η άλλο τρόπο αναμεμειγμένα ώστε να διευκολύνονται επιχειρήσεις συχνά ελληνοβουλγάρικες να " προωθούν στην ελληνική αγορά - μεχρι και στα ελληνικά σπίτια με λαθραίο τρόπο καυσόξυλα και πέλλετ; Ακόμη και η μή δημιουργία  υλοτομικών μελετών ή κολλυσιέργία  αποτελεί διευκόληση της λαθραίας εισαγωγής καυσόξυλων απο την Βουλγαρία.

Τα καυσόξυλα και πέλλετ της Βουλγαρίας είναι συχνά χαμηλής ποιότητας

Πολλά απο τα  φορτηγά ειναι υπερφορτωμένα 
 Η υπερφόρτωση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων ξύλου να εξοικονομήσουν χρήματα. Για παράδειγμα με τρία υπερφορτωμένα φορτηγά μπορεί να εξοικονομηθεί η αποστολή τέταρτου φορτηγού στον ίδιο προορισμό.

Εάν όμως το φορτηγό μεταφέρει βαρύτερο φορτίο από το επιτρεπόμενο, τότε συμβαίνουν τα χειρότερα ατυχήματα, διότι τα φρένα τους υπερθερμαίνονται.  Έτσι συμβαίνει φορτηγά να πέφτουν πάνω σε σπίτια.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα λάστιχα δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος και αρχίζουν να σκάνε. 

Αυτό επίσης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Πολλοί από τους οδηγούς δεν τήρούν  τους κανόνες υποχρεωτικής ανάπαυσης. Ο λόγος πιο συχνά είναι ότι οι διευθυντές τούς δίνουν πολύ λίγο χρόνο, για να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά.

 Αν ξεκουράζονται όσο προβλέπει ο νόμος – 11 ώρες ανά 24ωρο, δε θα μεταφέρουν το φορτίο τους στον προορισμό εγκαίρως. Επομένως αναγκάζονται να παραβιάσουν τους κανόνες ανάπαυσης. Παρ’ όλο που η υπερκόπωση είναι άλλη μία συνήθης αιτία για τα σοβαρά ατυχήματα στον δρόμοΤο ελληνικό αρμόδιο υπουργείο είναι περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ





                     

Ξανά πρόεδρος ο Τσίπρας - Μόνο αρχηγοί μαύρων καθεστώτων πέρνουν ποσοστα 95% σαν αυτό του γενοκτόνου ψευτοαριστερού φασίστα


Του Μανώλη Μάνου


Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μόνο αρχηγοί μαύρων καθεστώτων πέρνου τέτοια απόλυτη κυριαρχία όπως του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανεξελέγει  πρόεδρος με ποσοστό 93,5%, επί του συνόλου των εγκύρων, έληξε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέρπης επαλεξελέγει Πρόεδρος .

Οι εναπωμίναντες  γεράκοι του ΣΥΡΙΖΑ  οι μη έχοντες στον ήλιο πολιτική μοίρα έδωσαν στον γενοκτόνο αυτήν την απόλυτη  πλειοψηφία του 93,5%.

Βεβαία υπάρχουν και ιδιαίτερα  αγαπητοί  ηγέτες στον κόσμο  όπως ο Βλαδίμηρος Πούτιν οι οποίοι έχουν λάβει τέτοια ποσοστά κοντα στο 90% όμως τι σχέση έχει ο υγέρπης Τσίπρας " ο αργός δολοφόνος του ελληνικού λαού " με το κόφτη των συντάξεων και του ΕΚΑΣ Α.Τσίπρας .


Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο συνέδρων 2.926 ψήφισαν 2.758 από τα οποία έλαβαν:
  • Αλέξης Τσίπρας: 2.548
  • Λευκά: 176
  • Ακυρα: 34
Προσμετρώντας και τα λευκά και τις ψήφους υπέρ του, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ποσοστό 93,53%, επί του συνόλου των εγκύρων.













Με πληροφορία απο iefimerida.gr