12 Οκτωβρίου 2016

Προς συμβολαιογράφους: Όσο μετέχετε στους πλειστηριασμούς είστε το ίδιο υπεύθυνοι με την τροικανή γενοκτόνο κυβέρνηση!

Προς συμβολαιογράφους: Όσο μετέχετε στους πλειστηριασμούς είστε το ίδιο υπεύθυνοι με την  τροικανή γενοκτόνο κυβέρνηση!




Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ζήτησε ο πολιτικός κόσμος να νομοθετήσει άμεσα και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Ακόμα, ζήτησαν να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και για την τήρηση της νομιμότητας. Τόνισαν επίσης ότι έχουν στοχοποιηθεί, ότι δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, όπως λένε, υπάρχουν εντάσεις και βίαιες ενέργειες. Επισήμαναν τέλος ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεών τους.

Λοιπόν....Μια κουβέντα στους συμβολαιογράφους!
Όσο ο λαός δεν εξαθλιωνόταν δεν άνηκε ρουθούνι στους πλειστηριασμούς. Σήμερα με το μισούς Έλληνες να χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο εξαιτίας των μνημονίων που επιβλήθηκαν το Κίνημα δεν θα επιτρέψει να ξεσπιτώσετε κόσμο από τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα!

Εσείς οι συμβολαιογράφοι όσο συμμετέχετε σε άθλιους πλειστηριασμούς, είστε την ίδια θέση με αυτή της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Δηλαδή είστε στην θέση του Δήμιου!

Απλά πράγματα!!

«Απάτη με τις ευλογίες του κράτους»:«Απάτη με τις ευλογίες του κράτους» Αγρότες κατέγραψαν Πηγάδια και Γεωτρήσεις – Τους έσκασε «βόμβα» να πληρώσουν επιπλέον φόρο! Τι απαντάει το υπουργείο

«Απάτη με τις ευλογίες του κράτους»

Αγρότες κατέγραψαν Πηγάδια και Γεωτρήσεις – Τους έσκασε «βόμβα» να πληρώσουν επιπλέον φόρο! Τι απαντάει το υπουργείο

Αγρότες κατέγραψαν Πηγάδια και Γεωτρήσεις – Τους έσκασε «βόμβα» να πληρώσουν επιπλέον φόρο! Τι απαντάει το υπουργείο

«Απάτη με τις ευλογίες του κράτους» κρυβόταν πίσω από την «υποχρέωση» όλων των παραγωγών αγροτικών και κτηνο¬τροφικών προϊόντων να δηλώνουν γεωτρήσεις, πηγάδια, ακόμα και ποταμάκια από τα οποία έπαιρναν νερό. Όπως αποκαλύπτουν πληροφορίες, τώρα έρχεται η «βόμβα» για… την επιβολή «περιβαλλοντικού τέλους» που «επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία για όλες τις χρήσεις νερού»!
Συμφώνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειών της χώρας δεν ενημέρωναν τους παραγωγούς για μία τέτοια «υποχρέωση», αλλά αντίθετα τους έλεγαν «δηλώστε το νερό που χρησιμοποιείτε. Μη βάζετε κάτι κακό με το νου σας. Είναι απλά για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο νερού»! Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να «πείσει» εκ των υστέρων τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο ότι η κοινοτική νομοθεσία είναι εκείνη που επιβάλλει «περιβαλλοντικό τέλος» για όλες τις χρήσεις νερού και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Επίσης, ότι μετά τη νομιμοποίηση των γεωτρήσεων, μέσα από την καταγραφή τους, ήταν σχεδόν νομοτελειακό ότι θα έλθει και η επιβολή ενός «τέλους», δηλαδή ένα ποσό ανά γεώτρηση ή ανά στρέμμα σε όλες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ανάλογα με το τι είδους νερό χρησιμοποιούνε… Αν δηλαδή το νερό έρχεται από ανοιχτά κανάλια άρδευσης ή από ιδιόκτητες γεωτρήσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο της εν λόγω ΚΥΑ, οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, θα προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες.
Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό.
Το θέμα ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, Αλέκος Στεφανάκης, μιλάει στη neakriti.gr για «εξαπάτηση του κόσμου»…«Αυτή η διαδικασία είναι τουλάχιστον εξαπάτηση», λέει ο γνωστός επιστήμονας. «Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό. Καλό είναι να δηλώνεται. Ώστε να ξέρει το κράτος πώς πάει και ποιες είναι οι ανάγκες για να υπάρχει σχεδιασμός. Διότι το νερό είναι και ένας περιβαλλοντικός πόρος που έχει τεράστια οικολογική και περιβαλλοντική σημασία. Τώρα, ήδη έκαναν το πρώτο έγκλημα βάζοντας τα τρόφιμα στο Χρηματιστήριο. Το να προσπαθούν να βάλουν και το νερό σε αυτές τις διαδικασίες και να προσπαθούν να βγάλουν επιπρόσθετα χρήματα από τη χρήση του νερού, αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ»…
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλουαναφερόμενος στην περιβόητη ΚΥΑ επισήμανε στον ότι «πρόκειται για μια κοινοτική Οδηγία που ήρθε για διαβούλευση και έχει σαν κύριο σημείο αναφοράς την κοστολόγηση του νερού άρδευσης και όχι την τιμολόγησή του. «Το θέμα της τιμολόγησης είναι πολιτικό και από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αυτή την στιγμή δεν το μελετάμε. Ακόμη και αν κάποιο άλλο υπουργείο θέσει αυτό το θέμα εμείς από την πλευρά μας θα το εμποδίσουμε.
Ο αγροτικός κόσμος έχει αυτή την εποχή σοβαρά προβλήματα και εμείς δεν θέλουμε να του προσθέσουμε ακόμη ένα. Θέλω να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση για μεταβολή των τιμολογίων του αρδευτικού νερού. Η ορθή κοστολόγηση, την οποία προβλέπει η υπό διαβούλευση ΚΥΑ, το να ξέρουμε δηλαδή την πραγματική κατάσταση, θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μελλοντικά μια ενιαία, δίκαιη και ορθολογική τιμολογιακή πολιτική. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να μας δοθούν τα στοιχεία για την κοστολόγηση του νερού άρδευσης από τη Γενική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτό θα μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε στα μέτρα του νέου ΠΑΑ δαπάνες που θα αφορούν την διαχείριση των υδάτων. Δηλαδή στα τιμολόγια το «περιβαλλοντικό τέλος» μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί ή να επιδοτηθεί 100% από γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα».


Συριζαία καταγγέλλει την παραχώρηση γηπέδου μπάσκετ σε επιχειρηματία «ευεργέτη» του ΣΥΡΙΖΑ

Διονυσία Μπρίνια
Συριζαία καταγγέλλει την παραχώρηση γηπέδου μπάσκετ σε επιχειρηματία «ευεργέτη» του ΣΥΡΙΖΑ


Παραιτήθηκαν τρία μέλη της Επιτροπής Διοίκησης - Επενέβη η Αστυνομία έπειτα από μήνυση ανταγωνιστή επιχειρηματία

Μετά τις καταγγελίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμπουλή ότι μέλος του κόμματος όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του, καθώς τις αιχμές για σπατάλες στο προσφυγικό από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη, έρχεται μία ακόμη καταγγελία να... τριτώσει το κακό των «φίλιων πυρών» για την κυβέρνηση.

Η κυρία Διονυσία Μπρίνια, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένη στην Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ), υποστηρίζει ότι η Διοίκηση παραχώρησε το γήπεδο «Τόφαλος» σε επιχειρηματία «ευεργέτη» (όπως τον χαρακτηρίζει) της τοπικής νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αντί του ποσού των μόλις 2.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης δύο κυλικείων. Τρία μέλη της επιτροπής παραιτήθηκαν πριν από μερικές ημέρες, με πληροφορίες να σχετίζουν τους την απόφασή τους αυτή με την παραχώρηση του γηπέδου.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η κυρία Διονυσία Μπρίνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο κολυμβητήριο της Πάτρας τα τελευταία περίπου 15 χρόνια. Είναι μητέρα τριών παιδιών που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, η μικρότερη κόρης της μάλιστα είναι μέλος στην εθνική ομάδα κορασίδων στο πόλο. Όπως ισχυρίζεται, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ της πρότεινε να τοποθετηθεί στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ που διαχειρίζεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα.

«Είμαι μέλος του Νοτίου Κεντρικού Τμήματος που ανήκει στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα. Όταν είδαν ότι έχω σχέση με το κόμμα, με πρότειναν ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ», λέει η ίδια στο protothema.gr. Όμως αν και ξεκίνησε με πολλή όρεξη για να λύσει τα προβλήματα, όπως το ακατάλληλο νερό στο οποίο καταγγέλλει ότι κολυμπούσαν τα παιδιά στο κολυμβητήριο και για το οποίο έχει υποβάλει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, διαπίστωσε όχι μόνο την αδιαφορία αλλά και περίεργες πρακτικές. Αποκορύφωμα ήταν η παραχώρηση του γηπέδου «Τόφαλος» στον Πατρινό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο, ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Coffee Island» και της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα που φέτος αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπεγράφη στις 9 Αυγούστου 2016, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ παραχώρησε το γήπεδο «Τόφαλος» στον επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Λιόλιο αντί του ποσού των 2.650 ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο με δικαίωμα προτίμησης για άλλα δύο χρόνια, μαζί με το δικαίωμα χρήσης των δύο κυλικείων. Ο επιχειρηματίας υποχρεούται να κάνει μια σειρά από εργασίες για την ανακατασκευή του γηπέδου με δικές του δαπάνες, με την υποσημείωση ότι θα παραμείνουν προς όφελος των παραχωρούμενων μόνο αν ο χρήστης παραμείνει επί τρία συναπτά έτη, ενώ στους όρους του συμφωνητικού προβλέπεται ακόμη ότι οι δαπάνες για κατανάλωση νερού, ρεύματος, πετρελαίου και καθαριότητας βαρύνουν το ΠΕΑΚ. Η κυρία Μπρίνια χαρακτήρισε ως χαριστική την παραχώρηση και προέβη σε ενυπόγραφες καταγγελίες, με επιστολές της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Κοντονή, το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, αλλά και εξώδικη δήλωσή της προς της Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚ της οποίας είναι μέλος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας, το μέλος της Επιτροπής Διοίκησης υποστηρίζει ότι συμφωνητικό «έχει υπογραφεί παράνομα, ενώ δεν υπάρχει απόφαση συνεδρίασης, ούτε πρακτικά, εκτός κι αν τα γράψουν εκ των υστέρων, κάτι όμως που μετά από το εξώδικο που έχω στείλει στο πρόεδρο με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη, δεν είναι εύκολο να γίνει. Για να επισπευσθεί αυτό που είχαν υποσχεθεί στο μεγάλο «ευεργέτη» της τοπικής νομαρχιακής, το μέγα χορηγό του ραδιοφωνικού σταθμού «κόκκινο», κ. Λιόλιο, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Προμηθέας ΚΑΕ., ο κ. Κόντης ενώ απείχε ο γραμματέας, καθώς και η αναπληρωτής του σε παραπάνω από τρεις συνεδριάσεις, δεν έφερε το θέμα της αντικατάστασής τους σε καμία συνεδρίαση, και με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο έφερε προς ψήφιση ένα συμφωνητικό, του οποίου οι όροι ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και το κυριότερο πετάνε εκτός γηπέδου πολλά παιδιά που ανήκουν σε μικρότερα σωματεία, με παράνομο τρόπο». Το protothema.gr φιλοξενεί ως οφείλει τις επώνυμες καταγγελίες και επιστολές της κυρίας Μπρίνια, διορισμένου μέλους της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ, χωρίς φυσικά να τις υιοθετεί.

Σε άλλη της επιστολή η κυρία Μπρίνια κάνει λόγο για σπατάλες. «Κανείς δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες μου και αυτό είναι λυπηρό. Οι μόνοι που με κάλεσαν ήταν από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με πέρασαν από Ιερά εξέταση από τις 8 το βράδυ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και μου ζητούσαν να αποσύρω τη μηνυτήρια αναφορά και να παραιτηθώ. Τους είπα ότι υπάρχει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και πρέπει να σκεφτούμε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αν θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια» δηλώνει η κυρία Μπρίνια στο protothema.gr.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ κ. Κωνσταντίνο Κόντη και του ζήτησε μία απάντηση στις καταγγελίες που υπάρχουν από το τακτικό μέλος της επιτροπής Διονυσία Μπρίνια. Ο κ.Κόντης δήλωσε ότι η σύμβαση είναι συμφέρουσα για το Δημόσιο καθώς εκτός από το μηνιαίο μίσθωμα των 2.650 ευρώ περιλαμβάνει και πολλά ανταποδοτικά, όπως τα έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου που ξεπερνούν σε κόστος τις 40.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας έχει δεσμευθεί από τη σύμβαση και για έργα 20.000 ευρώ στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι». Ακόμη ο κ. Κόντης ήταν κατηγορηματικός, ότι δεν θα στερηθούν ώρες προπόνησης τα παιδικά τμήματα, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και των άλλων αθλημάτων που φιλοξενούνται στο γήπεδο, όπως βόλεϊ, πινγκ πονγκ και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την επομένη της επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ κ. Κόντη, τόσο ο ίδιος, όσο ο αντιπρόεδρος και η ταμίας, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Επισήμως οι λόγοι των παραιτήσεων δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ωστόσο πηγές από την Πάτρα σχετίζουν την απόφασή τους με τη σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ «Προμηθέας».

Μηνύσεις και επέμβαση αστυνομίας στο «Τόφαλος»

Ένταση επικράτησε πριν από μερικές ημέρες στο γήπεδο «Τόφαλος», όταν επιχειρηματίας που διατηρεί δύο αυτόματους πωλητές κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση των δύο κυλικείων, καθώς πλήττονταν τα συμφέροντά του. Μάλιστα επενέβη και η αστυνομία με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα ωστόσο με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΠΕΑΚ κ. Κόντη, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε έννομο συμφέρον, αφού το συμφωνητικό που υπεγράφη μαζί του αφορούσε μόνο τους δύο αυτόματους πωλητές και δεν είχε δικαίωμα να προσβάλλει το συμφωνητικό για την παραχώρηση χρήσης των δύο κυλικείων.

Τα δυο πρώτα έγγραφα είναι η επιστολή στον ΓενικόΓραμματέα Διαφάνειας



Το συμφωνητικό παραχώρησης του γηπέδου


.



 protothema.gr

Νεο δώρο στους δικαστές! Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας!




- Βουλευτές και δικαστές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους πολίτες
- Με απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς
- Η απόφαση ελήφθη στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών  

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την σκληρή φορολογία, την ώρα που σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμούς γιατί κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο και αλλού, έρχεται μια απόφαση η οποία μόνο οργή προκαλεί.
 
Ενώ λοιπόν στους κόλπους της δικαιοσύνης μαίνεται ένας εμφύλιος χωρίς προηγούμενο, με σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν αλλά και με πολιτικές προεκτάσεις, έρχεται μια απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων η οποία μόνο οργή προκαλεί, αφού, βουλευτές και δικαστές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους πολίτες.
 
Η απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων προβλέπει επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς.
 
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους. Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.
 
Η απόφαση ελήφθη στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών που τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.
 
Οι υπόλοιποι συνεχίστε να πληρώνετε κανονικά... ( Σαν μακάκες)

Λόγια Ηλιθίων: Γ.Αμανατίδης: «Το τέμενος στο Βοτανικό θα βελτιώσει την εικόνα μας στο εξωτερικό»


 

Την πεποίθηση πως η κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αμανατίδη:
«Η κατασκευή του Τεμένους θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση και αυτό αποτελεί ευθύνη και μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία.
Επιπλέον, η κατασκευή του τεμένους θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση τη διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας μας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στους πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή fora, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται τακτικά διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών».



Πηγή:pronews.gr

Αηδία: Συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητεί επισήμως ο Κουβέλης....


Τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους, κόντρα στα σχέδια για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση», προωθεί η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη.
Μια μέρα πριν την έναρξη του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΚΙΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της για το συνέδριο, με την οποία σημειώνει πως «η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική».
Και προσθέτει: «Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η ΕΚΙΕΑ επισημαίνει: «Η χώρα, επτά χρόνια τώρα, βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κατέληξε σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξόδου από την κρίση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα».

newsit.gr

Μείζον ζήτημα για συνταξιούχους αγρότες και μελισσοκόμους



Διαβάστε το σχόλιο του MELISSOCOSMOU στο τέλος του ποστ!!!

«Επειδή η νέα καλλιεργητική περίοδος ήδη ξεκινάει με τα σιτηρά, προτίθεστε να διευκρινίσετε άμεσα, επίσημα και αναλυτικά τι πρόκειται να γίνει με τους συνταξιούχους αγρότες, θα περικοπούν οι συντάξεις τους ναι ή όχι;
Αν ναι από πότε, σε τι ποσοστό και για ποιες κατηγορίες; Τι πρόκειται να γίνει με τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης που διαθέτουν, θα πρέπει να τα μεταβιβάσουν κι αν ναι, έχετε επεξεργαστεί όρους, προϋποθέσεις και χρονοδιάγραμμα, και πότε θα τα ανακοινώσετε;». Καταιγισμό ερωτήσεων θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει προς τους αρμόδιους υπουργούς εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης & κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν την αγροτική τους δραστηριότητα.



Όπως αναφέρει ο Θεσσαλός πολιτικός «ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που αρχίζει τις επόμενες μέρες με την σπορά των δημητριακών και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, σύγχυση και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των συνταξιούχων αγροτών για το αν, τελικώς, θα περικοπούν οι συντάξεις τους σε περίπτωση που καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.
Ως γνωστόν, με το νέο ασφαλιστικό νόμο, τα Ταμεία εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Ωστόσο, με το νέο νόμο είναι ασαφές αν το προηγούμενο νομικό πλαίσιο (νόμοι 2676/1999 και 3863/2010), που εξαιρούσε από την περικοπή των συντάξεων τους συνταξιούχους αγρότες του ΟΓΑ που συνέχιζαν την αγροτική τους δραστηριότητα, εξακολουθεί να ισχύει».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος «οι συνταξιούχοι αγρότες, όπως και οι ενεργοί αγρότες, αποδεικνύουν την αγροτική απασχόλησή τους με την δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ), που καταθέτουν μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε χρόνο, καθώς και με τη φορολογική τους δήλωση.
Παράλληλα, η δήλωση καλλιέργειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Μετά και την έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, όπου δικαιώματα έχουν ενεργοί και συνταξιούχοι αγρότες, τα αναφερόμενα στο νόμο 4387/2016, έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίσει ότι «σε λίγο καιρό στη Θεσσαλία θα αρχίσει η σπορά των σιτηρών.
Οι αγρότες που βγήκαν στη σύνταξη το 2016, καθώς και αυτοί που έπονται για το 2017, αναρωτιούνται αν πρέπει ή αν αξίζει να καλλιεργήσουν, δεδομένου ότι αυτό συνεπάγεται έξοδα και τα ανάλογα παραστατικά.
Ανησυχούν επίσης, όπως και οι ήδη συνταξιούχοι των παλαιοτέρων ετών, για το αν πρέπει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης ή όχι, καθώς ανατρέπεται κάθε είδους προγραμματισμός που έχει γίνει στις αγροτικές οικογένειες».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «είναι ιδιαίτερος είναι ο προβληματισμός και όσων δεν έχουν διάδοχο στην αγροτική τους εκμετάλλευση και οι συντάξιμες αποδοχές τους θα κινούνται οριακά στα 350 με 400 ευρώ μηνιαίως.
Εύλογα, λοιπόν, προβληματίζονται για το πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν, εάν υπάρξει περικοπή της σύνταξής τους στην περίπτωση που συνεχίσουν να καλλιεργούν».

Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Με λίγα λόγια...
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κατά 60% τις συντάξεις ΟΓΑ αν ο αγρότης, ψαράς, μελισσοκόμος, κτλ, ο άνθρωπος του πρωτογενούς τομέα δηλαδή εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμα του όταν βγει στην σύνταξη.
Προσέξτε τώρα.
Η απλή αγροτική σύνταξη αυτή την στιγμή είναι 304 ευρώ τον μήνα.
Τουλάχιστον η μητέρα μου τόσα παίρνει κι ας πλήρωσε κανονικά ασφαλιστικές εισφορές.
Τα 400 ευρώ που βλέπετε πιο πάνω να αναφέρει ο βουλευτής είναι για ασφαλισμένους στην ακριβή κατηγόρια ΙΙΙ.
Αν η σύνταξη αυτή λοιπόν ήταν υψηλή, π.χ 1.000 ευρώ θα έλεγα ότι ο νόμος είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Αν όμως ο άλλος είναι 70-75 χρονών και έχει και 20 πρόβατα είναι γιατί δεν τον φτάνουν τα 300 ευρώ τον μήνα και θέλει να συμπληρώσει.
Αν του αφήσουν μετά τις μειώσεις 100 ευρώ τον μήνα σύνταξη όπως σχεδιάζουν, ας μου πει κάποιος πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος;

Και τέλος θα πω.
Γιατί αυτή η πρεμούρα για τους αγρότες συνταξιούχους;
Εγώ ξέρω ένα σωρό ηλικιωμένους γιατρούς που βγήκαν στην σύνταξη και διατηρούν και ιατρείο, ή δικηγόρους κτλ.
Εκεί θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση;
Αλλά κι αν την έχουμε την ίδια αντιμετώπιση ο γιατρός θα κατορθώσει να ζήσει με το ιατρείο.
Ο γέρος αγρότης τι θα γίνει;

Λοιπόν δεν πάμε καθόλου καλά.
Έχουμε προ πολλού χάσει κάθε έννοια λογικής εδώ πέρα.
Ψηφίζονται νόμοι που είναι απαράδεκτοι μόνο και μόνο για να βγουν τα νούμερα του προϋπολογισμού, και δεν τους καίγεται καρφί για τον παράγοντα άνθρωπο.
Αυτόν μόνο στις εκλογές τον σκέφτονται, μα καλά του κάνουν από την άλλη γιατί εξακολουθεί και τους ψηφίζει.

1) ΠΗΓΗ: MELISSOCOSMOS



2) Πηγή: Agrocapital.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:Με τον Πονηρούλη Μητρ. Μεσογαίας Νικόλαο: «Δεν πληρώνει η Πολιτεία τους ιερείς. Ξοφλάει ...Εννοεί μάλλον οτι: Ξοφλάει "αμαρτίες" ο εξαθλιωμένος λαός

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!»

"ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ"




ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ! Το ταπεινό ελληνικό βότανο που το εξαφανίζει

ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ! Το ταπεινό ελληνικό βότανο που το εξαφανίζει

Το ελληνικό κοινό βότανο που μπορούμε να το βρούμε παντού και θεωρείτε το απόλυτο όπλο κατά του Αλτσχάιμερ. Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θα υπερτριπλασιαστεί!

Όμως πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό τσάι που προέρχεται από βότανα του βουνού έχει την ικανότητα, εφόσον ο ασθενείς πίνει σε καθημερινή βάση από αυτό το τσάι για αρκετούς μήνες, να μειώνει αισθητά τις επιπτώσεις του Αλτσχάιμερ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία!

Έτσι πλέον το Ελληνικό τσάι του βουνού γίνεται ανάρπαστο σταδιακά και ζητιέται από όλο τον
κόσμο εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του!




Πηγή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάθηκαν 6.000 μελίσσια στις πλημμύρες της Μεσσηνίας



Γράφει η Κέλλυ Δημητρούλια

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση είναι πολλοί από τους μελισσοκόμους της Μεσσηνίας ύστερα από την καταστροφική πλημμύρα που παρέσυρε σχεδόν 6.000 μελίσσια από παραποτάμιες περιοχές που επλήγησαν. Ο αριθμός θεωρείται αρκετά μεγάλος και η ζημιά που έχει προκληθεί πολλαπλή, καθώς δεν χάθηκαν μόνο τα μελίσσια αλλά και η παραγωγή σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι μελισσοκόμοι σε μια ήδη δύσκολη χρονιά δεν είχαν ολοκληρώσει τη συλλογή του μελιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας Γιώργο Λάγιο, πολλά μελίσσια χάθηκαν γιατί οι κυψέλες βρίσκονταν ακόμα χαμηλά σε περιοχές κοντά σε νερό, δηλαδή ποτάμια ή ρέματα που φούσκωσαν. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφέρονταν σε πιο ορεινές περιοχές, ενώ μόνο λίγοι ήταν τυχεροί και είχαν κάνει έγκαιρα τη μεταφορά.


Επιπλέον, οι μελισσοκόμοι καλούνται να πληρώσουν 2 ευρώ ανά κυψέλη για την αναγγελία της ζημιάς προκαταβολικά, χωρίς να ξέρουν αν τελικά θα αποζημιωθούν. Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, αν λάβει κανείς υπόψη πως υπάρχουν μελισσοκόμοι που έχουν χάσει ακόμα και 150 κυψέλες. Πέραν όμως των ασφαλισμένων κυψελών που χάθηκαν, υπάρχουν και ανασφάλιστες, αφού οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο τα ασφαλισμένα μελισσοσμήνη. Να σημειωθεί δε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις κυψέλες που χάθηκαν, παρότι αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον παραγωγό.


Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται από τις δυσκολότερες για τους μελισσοκόμους της Νότιας Πελοποννήσου, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν και δεν τρύγησαν μέλι στις περισσότερες περιοχές. Τώρα ελπίζουν απ’ όσα μελίσσια σώθηκαν να πάρουν μέλι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Διαφορετικά θα περιμένουν την επόμενη σεζόν, ελπίζοντας να βγάλουν τότε τα… σπασμένα, αφού το επάγγελμα έχει σημαντικό κόστος και ρίσκο, μιας και χρειάζονται συχνές μετακινήσεις σε μακρινές περιοχές.

Κ.Δ.

ΠΗΓΗ ΜΕΣΩ:ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΣΜΟΣ
www.eleftheriaonline.gr

ΕΣΥ: Χειρουργικές επεμβάσεις στα... τυφλά, λόγω έλλειψης εξοπλισμού



ΕΣΥ: Χειρουργικές επεμβάσεις στα... τυφλά, λόγω έλλειψης εξοπλισμού



  • Για «πλήρη κατάρρευση δομών του ΕΣΥ» μιλά η ΠΟΕΔΗΝ

Ασθενής με εσωτερική αιμορραγία χειρουργήθηκε στο Σισμανόγλειο με τους αξονικούς τομογράφους εκτός λειτουργίας: Οι χειρουργοί δεν μπορούσαν να ξέρουν ποιο αγγείο αιμορραγούσε

Χειρουργικές επεμβάσεις στα τυφλά αναγκάζονται να διενεργούν οι Έλληνες γιατροί στο ΕΣΥ, εξαιτίας ελλείψεων στον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων βρίσκονται στο…κόκκινο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που κατέγραψε τις (δυσ)λειτουργίες τους με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τη ζωή των ασθενών.

Το περιστατικό που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, είναι χαρακτηριστικό: στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας, τον περασμένο μήνα χειρουργήθηκε ασθενής με ραγέν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (εσωτερική αιμορραγία) από τους αγγειοχειρουργού,ς χωρίς να είναι δυνατή η διενέργεια αξονικής τομογραφίας ώστε να γνωρίζουν ποιο αγγείο αιμορραγεί…

«Ο ασθενής ήταν τυχερός, διότι αντιμετωπίστηκε και από άριστους γιατρούς. Άλλοι όμως ασθενείς σε επείγοντα περιστατικά δεν είναι το ίδιο τυχεροί. Χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης στη διάγνωση και της ταλαιπωρίας κατά την διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο ή ιδιωτικό κέντρο για διάγνωση» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα ιατρικά μηχανήματα είναι ασυντήρητα παλαιάς τεχνολογίας, που δεν επισκευάζονται, δεν αντικαθίστανται και μένουν επ’ αόριστον  εκτός λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή, η εθελοντική προσφορά ιατρικού εξοπλισμού από ιδρύματα έχει μεγάλο ρεύμα. Δεκάδες φορείς και ιδρύματα προσφέρουν εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, αλλά θέτουν ως προϋπόθεση την πρόσληψη προσωπικού για τη χρήση του εξοπλισμού. Είναι ενδεικτική η περίπτωση του Ιδρύματος Νιάρχου που θέλει να δωρίσει επτά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα σε ογκολογικά νοσοκομεία.

26 νοσοκομεία του ΕΣΥ με εξοπλισμό στο…κόκκινο

Η καταγραφή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο ΕΣΥ όπως την έκανε η ΠΟΕΔΗΝ σε 26 μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, είναι απογοητευτική για τη δημόσια υγεία.

Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας
Είναι χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος. Οι ασθενείς μεταφέρονται για εξέταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας
Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας, παρότι το νοσοκομείο καλύπτει και τον πληθυσμό της Έδεσσας. Οι ασθενείς μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας
Δεν υπάρχει καθόλου Αξονικός Τομογράφος. Οι ασθενείς μεταφέρονταν στη Βέροια,  και, πλέον, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μερικώς (λίγες ώρες την ημέρα και τις μισές ημέρες) λόγω έλλειψης προσωπικού (Ιατρικού – Νοσηλευτικού – Τεχνολόγων). Οι ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Ένα μηχάνημα πρώτης γραμμής για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο μαστογράφος είναι χαλασμένος πολλούς μήνες.

Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας
Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Δεν υπάρχει αναπνευστήρας για διασωληνώσεις ασθενών (ενώ υπάρχει ο αναγκαίος γιατρός, ο αναισθησιολόγος). Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία με αεροδιακομιδές – εφόσον…προλάβουν.

Θεαγένειο
Δεν λειτουργεί το PET SCAN διότι δεν υπάρχουν  ραδιοφάρμακα εδώ και τρεις μήνες. Εκτός λειτουργίας είναι και το ένα εκ των τριών ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων (κοβάλτιο).

ΑΧΕΠΑ
Ο στεφανιογράφος συχνά είναι εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας, παρόλο που χρειάζεται να καλύπτει πολλούς ασθενείς. Ομοίως, ο αγγειογράφος -μία ημέρα λειτουργεί, δέκα ημέρες είναι εκτός λειτουργίας.

ΑΤΤΙΚΟΝ
Ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος τα τελευταία δύο χρόνια. Συνεχείς είναι οι ελλείψεις σε αναπνευστήρες και χειρουργικά υλικά.

ΘΡΙΑΣΙΟ
Δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, ενώ ακατάλληλα κρίνονται τα αναισθησιολογικά μηχανήματα και τα μόνιτορ χειρουργείου.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Με βλάβη δηλώνονται 5 χειρουργικά τραπέζια και οι προβολείς των χειρουργείων, όπως και έξι διαθερμίες.

Αντικαρκινικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ
Δεν έχει μαγνητικό τομογράφο και είναι… υπό εγκατάσταση ο νέος αξονικός τομογράφος τους τελευταίους μήνες. Ο μαστογράφος είναι συχνά εκτός λειτουργίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργεί με αναπνευστήρες που χρονολογούνται από τη λειτουργία του νοσοκομείου (1989). Πολλά τεχνικά προβλήματα εκδηλώνονται περίπου στους μισούς. Από τη Μονάδα Εμφραγμάτων λείπουν μόνιτορ, οι αναπνευστήρες εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα και το τμήμα λειτουργεί χωρίς εφεδρικούς. Τα χειρουργικά τραπέζια είναι παλαιάς τεχνολογίας και πολλές φορές καλούνται τεχνικοί στην ώρα του χειρουργείου να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Τα φορητά ακτινοσκοπικά μηχανήματα παλιάς τεχνολογίας με πολλά προβλήματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Χατζηκώστα»
Τρία ακτινολογικά μηχανήματα λειτουργούν πάνω από 28 χρόνια όπως και το τραυματιολογικό μηχάνημα. Χρειάζεται ένας μεγάλος υπέρηχος, σήμερα λειτουργούν δύο παλιοί με χρόνια λειτουργίας από 12 έως 15 χρόνια. Αντικατάσταση χρειάζεται και το πεπτικό μηχάνημα που λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια. Ανανέωση χρειάζονται τα μόνιτορ της ΜΕΘ όπως και οι προβολής οροφής των χειρουργείων. Στην Καρδιολογική κλινική το τεστ κόπωσης λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια. Τα Επείγοντα λειτουργούν χωρίς μηχάνημα αερίων, καρδιογράφο, απινιδωτή, κλπ και η αίθουσα τοκετών χωρίς καρδιοτοκογράφο.

Νοσοκομείο Πρέβεζας
Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας και κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση με νέας γενιάς  τομογράφο 16 τομών. Από τα δύο φορητά ακτινολογικά, λειτουργεί μόνο το ένα. Απαραίτητο το Ακτινοσκοπικό C-Arm μηχάνημα για το χειρουργείο. Στη χειρουργική κλινική δεν υπάρχει πλήρης λαπαροσκοπική κολώνα και στο νευρολογικό ηλεκτροεγκεφαλογράφος-μυογράφος.

Νοσοκομείο Λευκάδας
Ο αξονικός τομογράφος είναι 20ετίας, κακοσυντηρημένος λόγω μη χρηματοδότησης,  Υπάρχουν δύο ακτινολογικά μηχανήματα (2), παμπάλαια, με πολλά προβλήματα. Τελευταία αντικατέστησαν το ένα με μεταχειρισμένο ακτινολογικό από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο υπέρηχος, χαλασμένος τον περισσότερο καιρό λόγω παλαιότητας, χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

Νοσοκομείο Κέρκυρας
Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας και κακοσυντηρημένος- πρόσφατα δε επισκευάστηκε με μεταχειρισμένη λυχνία από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Λειτουργεί ο ένας εκ των δυο κλιβάνων αποστείρωσης

Νοσοκομείο Καστοριάς
Είναι συνεχή τα προβλήματα σε όλο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λόγω μη συντήρησης και έλλειψης χρηματοδότησης.

Νοσοκομείο Φιλιάτων
Ο εξοπλισμός χειρουργείου χρονολογείται πάνω από 30 χρόνια. Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας. Ο μαστογράφος δε λειτουργεί λόγω προβλήματος (λυχνία) εδώ κι έναν μήνα. Ακτινολογικά μηχανήματα  με πολλά προβλήματα, λόγω παλαιότητας.

Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σημαντικό πρόβλημα η κτιριακή συντήρηση παλαιάς και νέας πτέρυγας. Η αγορά ή συντήρηση μηχανημάτων πραγματοποιείται από δωρεές ιδιωτών ή εταιρειών λόγω μείωσης προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί με σοβαρά διαγνωστικά προβλήματα για τους ασθενείς.

Γενικό Νοσοκομείο Σητείας
Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας και δεν επισκευάζεται λόγω κόστους. Επίσης, δεν λειτουργεί το μηχάνημα οστικής πύκνωσης.

Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο»
Οι περισσότερες κλίνες στα νοσηλευτικά τμήματα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αντικαθίστανται λόγω κόστους.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Η Καρδιολογική κλινική δεν διαθέτει τεστ κοπώσεως και καρδιογράφους. Είναι εκτός λειτουργίας ο μαγνητικός τομογράφος.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο ψηφιακός μαστογράφος από το Μάρτιο του 2016 που εγκαταστάθηκε υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Λειτουργεί τρεις φορές το μήνα για 30 περιστατικά το μήνα.

Νοσοκομείο Σαντορίνης
Τα λαμπρά εγκαίνια του περασμένου Ιουλίου δεν οδήγησαν και σε…λαμπρή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με ενδεικτική την περίπτωση του αξονικού τομογράφου που είναι σε…αχρησία.

Πηγή: PROTOTHEMA.GR

Πρώην ερωμένη του Διευθυντή του γραφείου του Τσίπρα κατέχει 3 θέσεις του δημοσίου

Η πρώην γκόμενα  του Διευθυντή του γραφείου Τσίπρα διορίστηκε σε 3 θέσεις του δημοσίου!


a2a4f2f0451e85328c0867565d23286e_XL
Με τελευταία αυτή της Διευθύνουσας Συμβούλου στη Λαχαναγορά του Ρέντη, με μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ!

Η Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου είναι 32 χρονών. Και έχει καταφέρει πολλά, για την ηλικία της. Εκτός από εκπρόσωπος του δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής είναι πλέον και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Όλα αυτά, με εμπειρία στη μουσική –παίζει φλάουτο– και τη διδασκαλία σε Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω. Δίδαξε για έναν χρόνο και στο Λονδίνο, όπου μελετούσε για το διδακτορικό που δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

Με αφορμή τα γεγονότα γύρω από την Attica Bank, κάποιοι αναρωτήθηκαν ποιαν ακριβώς δουλειά κάνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας, και γιατί στην περίπτωση αυτή δεν άσκησε αποτελεσματικότερο έλεγχο. Το ίδιο ερώτημα είχε διατυπωθεί παλαιότερα, επί άλλων κυβερνήσεων, και είχε διαπιστωθεί (σε ρεπορτάζ του γράφοντος στην Ελευθεροτυπία) ότι ο ρόλος των εκπροσώπων είναι διακοσμητικός, αφού δεν κάνουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει, αλλά δημόσιες σχέσεις. Παρόλα αυτά, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών εισπράττουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, ενδιαφέρον έχει να διαπιστωθεί εάν ειδικότερα ο εκπρόσωπος του δημοσίου αντελήφθη τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της τράπεζας συνολικά και της διοίκησής της ειδικότερα. Εάν δηλαδή υπέπεσαν στη αντίληψή του κάποια από τα ευρήματα που εντόπισε ο κοινός έλεγχος που διεξήχθη από ομάδα της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και τα οποία αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα“Πόρισμα-φωτιά με πλήθος ευρημάτων για την Attica Bank”, Η Καθημερινή που επιδόθηκε στη Bουλή και θα πάρει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα.

Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να θυμίσουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank μετέχει μόνο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου και όχι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ο εκπρόσωπος του δημοσίου μετέχει λόγω του ότι η τράπεζα έχει κάνει χρήση του νόμου ΑλογοσκούφηΔιαβάστε τον νόμο 3723/2008 εδώ σχετικά με την στήριξη του χρηματοοικονομικού τομέα με την χρήση διαφόρων εργαλείων ρευστότητας και κεφαλαίου (εγγυήσεις, εκδόσεις ομολόγων και προνομιούχες μετοχές). Αντίθετα, εκπρόσωπος του ΤΧΣ δεν μετέχει (όπως στα άλλα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) επειδή η Attica Bank δεν έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ΤΧΣ. Όπως είναι γνωστό, η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε κυρίως με χρήματα α) ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΑΠΙΛT-ΑΤ, β) των υπό κρατικό έλεγχο εταιρειών ΕΥΔΑΠ, Αερολιμήν Αθηνών, ΕΛΤΑ κ.λπ. και γ) ιδιωτών επενδυτών. Πάντως, η ανακεφαλαιοποίηση δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ ο τρόπος με τον οποίον καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου συμπεριλαμβάνεται στα ευρήματα του πορίσματος της Τράπεζας Ελλάδος και του SSM.
Άνθρωπος της “απολύτου εμπιστοσύνης” του πρωθυπουργού

Προκειμένου να θέσουμε τα παραπάνω ερωτήματα, αναζητήσαμε την εκπρόσωπο του δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής, κυρία Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, η οποία διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο στις 28 Απριλίου 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η επιλογή έγινε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αναζητούσε για τη θέση αυτή πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης. Και το βρήκε στην κυρία Γεωργακάκου, που ήταν τότε σύντροφος του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζαννακόπουλου.

Μέχρι να διοριστεί στην Τράπεζα Αττικής, η κυρία Γεωργακάκου ήταν γνωστή στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμμετοχής της στη νεολαία του Συνασπισμού και ως συντονίστρια του τομέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του κόμματος. Έχει μάλιστα διδάξει αφιλοκερδώς Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στο Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί ομιλία της για τις αρχές της αυτοδιαχείρισης, με σημείο αναφοράς τo αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ“Το Πείραμα της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη”, vice.com στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μιλάει για τον τρόπο να ξεπεραστεί «ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής» και για το σπάσιμο της ιεραρχίας και του δεσποτισμού και υποστηρίζει σθεναρά την κατάργηση της διάκρισης μεταξύ πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας.
Και δεύτερη θέση ευθύνης

Μετά από σχετική έρευνα, εντοπίσαμε την κυρία Γεωργακάκου στη λαχαναγορά του Ρέντη. Όχι, δεν είχε πάει για ψώνια. Έχει διοριστεί διευθύνουσα σύμβουλος της υπό κρατικό έλεγχο εταιρείας «Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ», με διακριτικό τίτλο ΟΚΑΑΗ ιστοσελίδα του οργανισμού.

Δεν πρόκειται για κάποια ασήμαντη θέση. Απεναντίας, είναι ένα περιζήτητο πόστο, που έχει και καλό μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ. Ο ΟΚΑΑ εκμεταλλεύεται τις κεντρικές αγορές στον Ρέντη και την Αγορά του ΚαταναλωτήΠρόκειται για την παλιά κρεαταγορά των Αθηνών, που είχε εγκαινιάσει ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Η κυρία Γεωργακάκου διορίστηκε στον ΟΚΑΑ στο τέλος Αυγούστου 2016, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Αγροτικής Οικονομίας Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην επικοινωνία μας, η κυρία Γεωργακάκου μας απάντησε ότι η παράλληλη απασχόληση στον ΟΚΑΑ δεν συνιστά νομικό κώλυμα, αλλά δήλωσε ότι έχει ζητήσει την αντικατάστασή της από το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank. Παραίτηση πάντως μέχρι την ημέρα που το inside story επικοινώνησε με την κυρία Γεωργακοπούλου –δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016– δεν είχε υποβληθεί, παρά το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank άλλαξε εκ βάθρων τρεις φορές μέσα στο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.
Σιωπή γύρω από τα γεγονότα στην Τράπεζα Αττικής

Από τον Απρίλιο που διορίστηκε στην Τράπεζα Αττικής μέχρι σήμερα, η εκπρόσωπος του δημοσίου έγινε δέκτης όλης της ταραχώδους πορείας της τράπεζας, από τα πρωτοφανή αποτελέσματα της άσκησης Προσοµοίωσης Ακραίων Καταστάσεων που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος (Οκτώβριος 2015 ), μέχρι την αμφιλεγόμενη αύξηση κεφαλαίου (Δεκέμβριος 2015) και τα ευρήματα του SSM που βρίσκονται καθ’ οδόν για τον εισαγγελέα (Σεπτέμβριος 2016). Ερωτηθείσα για τα γεγονότα γύρω από την Attica Bank που προκάλεσαν πολιτικό και οικονομικό θόρυβο,Δείτε το προηγούμενο άρθρο του γράφοντος εδώ η κα Γεωργακάκου μας απάντησε ότι έχει υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν θέλει να σχολιάσει το θέμα!

Ο έλεγχος που έγινε από μεικτό κλιμάκιο της Τράπεζας Ελλάδος και του SSM διαπίστωσε σειρά δυσλειτουργιών στην τράπεζα και φαινόμενα που τυγχάνουν περαιτέρω ελέγχου από τις δικαστικές αρχές, αφού το πόρισμα θα παραδοθεί και στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Πάσχα, τον δρόμο προς τον εισαγγελέα ακολουθούν μόνο τα πορίσματα στα οποία υπάρχουν –αποχρώσες– ενδείξεις δόλου. Το αν θα διαπιστωθούν βέβαια ποινικές ευθύνες ή όχι, είναι κάτι που θα το κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σε επικοινωνία του inside story με το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το εάν η εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank υπέβαλε κάποια αναφορά σχετικά με την προβληματική κατάσταση στην τράπεζα, ο υπουργός επέλεξε να μην απαντήσει.
Καμία τραπεζική εμπειρία

Σε ερώτηση του inside story προς την κυρία Γεωργακάκου εάν έχει κάποια τραπεζική εμπειρία, μας απάντησε ότι έχει σπουδές σχετικές με τα χρηματοοικονομικά. Σε άλλη ερώτηση γενικά για τη επαγγελματική της εμπειρία, απάντησε ότι αυτή αναφέρεται στο βιογραφικό της και ότι έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, στο βιογραφικό της αναγράφεται ότι δίδαξε μαθηματικά και Στατιστική για Οικονομολόγους στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, η κυρία Γεωργακάκου είχε σχέση εργασίας με το πανεπιστήμιο για έναν περίπου χρόνο, όταν έκανε το διδακτορικό της, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε, καθώς όταν το 2012 ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην Αθήνα για να αναλάβει το γραφείο του, εγκατέλειψε κι εκείνη το Λονδίνο για να τοποθετηθεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.
Και διευθύντρια στο γραφείο του γεν. γραμματέα Καταναλωτή

Αυτό που δεν μας είπε η κα Γεωργακάκου είναι ότι, παράλληλα με την ιδιότητα της εκπροσώπου του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank και του διορισμού της στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ΟΚΑΑ, ήταν και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη. Μάλιστα, μέχρι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του κτιρίου στην οδό Κάνιγγος, όπου βρίσκεται η γενική γραμματεία Καταναλωτή, ως επικεφαλής της γραμματείας.

Στο υπουργείο Οικονομίας και στη γενική γραμματεία Καταναλωτή η κυρία Γεωργακοπούλου προσελήφθη τον Μάιο του 2015, λίγες μέρες μετά τον διορισμό της στην Attica Bank, ενώ η σχετική εντολή που δόθηκε ήταν για αναδρομική ισχύ των αποδοχών από την 1η Μαρτίου 2015.
Η πρόσληψή της στο υπουργείο Οικονομίας ανανεώθηκε στις 16 Μαρτίου 2016 και για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλοςΤο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού στον ΟΚΑΑ.

Όποιος αναρωτιέται πώς ένα στέλεχος χωρίς επαγγελματική εμπειρία αντίστοιχη των θέσεων που αναλαμβάνει έχει τόσο μεγάλη “ζήτηση” στον σημερινό κρατικό μηχανισμό, όταν άλλοι με τα ίδια και περισσότερα προσόντα μένουν άνεργοι, τότε τα παράπονά του… στην εξουσία. Που δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως χρωματικής και ιδεολογικής απόχρωσης.
Τώρα, το αν η συγκεκριμένη κυρία στον ΟΚΑΑ θα υιοθετήσει τα πιστεύω της περί αυτοδιαχείρισης και κατάργησης της διάκρισης μεταξύ πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας, μένει να το δούμε…
insidestory.g