26 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ! Πανικός στο Μαξίμου κλείνουν άρον – άρον την κόντρα με την Εκκλησία – Άδειασμα στον Νίκο Φίλη – Τα μαζεύει ο υπουργός!


Σχολιο :Εκκλησία είναι ο πιστός  λαός εκείνοι είναι το αρχιπαπαδαριό και ο "αρχιεπισκοπος η μαύρη σκιά η φιλοάθεη "

Αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Εκκλησία, φαίνεται να παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή, ο υπουργός αρχίζει να υπαναχωρεί από τις αρχικές του δηλώσεις για το ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και να να απευθύνει νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ειδικότερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν στο σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου «αδειάζει» τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται, ότι αρχές καλοκαιριού το Μέγαρο Μαξίμου, με μία διαρροή-»φωτιά» είχε πάρει αποστάσεις από απόψεις ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται σε «ακροδεξιά κατεύθυνση».

«Ο κ. Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, η Νέα Δημοκρατία ψάχνει  αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απο όπου μπορεί» είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Τα μαζεύει ο Φίλης

Ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Εκκλησία ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8, ο κ. Φίλης εμφανίστηκε διατεθειμένος να «παγώσει» τη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής εάν αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση.

«Εάν βοηθάει στη συζήτηση για το θέμα των θρησκευτικών, να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως το κάνω. Δεν είμαι εγωιστής, είμαι γήινος άνθρωπος» τόνισε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα απηύθυνε νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως είπε έχει ήδη ζητήσει συνάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν μου έχει απαντήσει αρνητικά, έλειπε» σημείωσε.
 
Για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά επανέλαβε ότι έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Για τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφεραν ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα, ο κ. Φίλης τόνισε: «Υπάρχει μία άποψη ότι δεν πρέπει η συζήτηση να πηγαίνει στο παρελθόν αλλά να μένουμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό πιστεύω ότι είναι σωστό. Άλλωστε εγώ δεν έκανα μία εκτεταμένη αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος. Αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εκκλησία και τον ρόλο της σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. Τα ζητήματα αυτά συζητούνται δημοσίως, δεν τα ανοίγω εγώ. Η ουσία της θέσης μου πρέπει να αναπτυχθεί όταν προκύψει και όχι στον θεσμικό διάλογο Εκκλησίας και κράτους». Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. «Δεν με αφορά αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Για το εάν τον «αδειάζει» η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Φίλης ανέφερε: «Δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς και των κυβερνήσεών μας να αδειάζουμε, ούτε γίνονται εδώ παιχνίδια όπως γίνονταν σε παλαιότερες εποχές. Εδώ υπάρχει μία συλλογική λειτουργία που τον πρώτο ρόλο βεβαίως τον έχει ο πρωθυπουργός. Το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών με τα νέα προγράμματα προφανώς και είναι μια επιλογή που έχει την θετική άποψη της κυβέρνησης».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!!! Κοριτσάκι ντρεπόταν να πάει σχολείο γιατί δεν είχε φαγητό


sxoleio

Μια είδηση «γροθιά στο στομάχι» έρχεται να υπενθυμίσει ότι η οικονομική κρίση είναι εδώ!
Την περασμένη εβδομάδα σε νηπιαγωγείο της Πάτρας, ένα κοριτσάκι αρνούνταν να πάει στο 
σχολείο, επειδή η μητέρα του δεν είχε να βάλει τρόφιμα μέσα στο κουτάκι για το πρωινό του!
Όπως αποκαλύπτει το www.patrastimes.gr από τα σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη τα αιτήματα για φαγητό σε μαθητές που πεινούν και είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέσα στον Οκτώβριο, για δεύτερη σχολική περίοδο με πρωτοβουλία του Δήμου, με δικούς του πόρους για δεκατιανό, σε συγκεκριμένους μαθητές.
«Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους», αναφέρουν αρμόδιοι.

Το ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι καθημερινά καταγράφεται μία αίτηση προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρών, από άστεγη οικογένεια που τώρα κοιμάται σε χαμόσπιτα και οχήματα.


ΠΗΓΗ:patrastimes.gr

ΤΑ "ΓΥΡΙΖΕΙ" ΤΩΡΑ! ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ο Πάκης Παυλόπουλος...



Harris Kodopoulos
 

 Καταλαβαίνει πως έρχεται το τέλος.
Και το δικό του.
 
Και το γύρισε στα...."ενωτικά καλέσματα"
 
Αφού έχει γίνει η φιλιππινέζα του Τσίπρα, μετά τον Κωστάκη τον Αρχοντα των Κοντοσουβλίων.
 
Μιλάμε για τον άθλιο Πάκη που έκανε, πάλι, βαρυσήμαντη δήλωση.
 
"Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση"
Μπα..!!
 
 
Αργά το θυμήθηκες πρόεδρε των Συριζανέλ.
Τώρα είναι αργά.
Σε πήραμε χαμπάρι.
Αντε σε καμιά εμποροπανήγυρι που περνάνε αυτά..!!




Πηγή

Λέρος: Πρώτη φορά δεν άφησαν βουλευτή να καταθέσει στεφάνι


43
Αν και ήταν ο μαναδικός παρών στην εκδήλωση – Δεν παρέστη κανείς εκ των τριών βουλευτών Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση και εντυπώσεις προκαλεί η κίνηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο, μέσω του Πολεμικού Ναυτικού, είχε την ευθύνη για το τελετουργικό κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» στη Λέρο.

Αν και ο μοναδικός βουλευτής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Μάνος Κόνσολας της ΝΔ, εντούτοις δεν μπόρεσε να καταθέσει στεφάνι, κατά τη διάρκεια της τελετής. Γεγονός πρωτοφανές, αν μη τι άλλο, το οποίο δεν μπορεί να μην συνδεθεί με την ταυτόχρονη απουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα από την τελετή.
Κατά πληροφορίες, οι βουλευτές της Κουμουνδούρου φοβούνται τις αντιδράσεις των πολιτών μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στη Λέρο.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, απαξιώνει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού ο βουλευτής θα κατέθετε στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.
Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι στην τελετή δεν παρέστη καν εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μεσω :Δημοκρατική Ρόδου :protothema.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαβάστε την Σκέψη των Άλλων με Αυτούς τους Τρόπους Συστήνουν Επιστήμονες!


Η ενσυναίσθηση (συναισθηματική ταύτιση) μας επιτρέπει να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα των άλλων, να εντοπίζουμε και να κατανοούμε όσα νιώθουν και να αποκαλύπτουμε τα κίνητρά τους, με λίγα λόγια μας επιτρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από την πλευρά τους. Το πώς μπορούμε να χειραγωγήσουμε την ενσυναίσθηση παραμένει αντικείμενο έντονης συζήτησης στις γνωστικές επιστήμες.
Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει μια πρώτη απάντηση. Ισχυρίζονται πως όλοι μας έχουμε την ικανότητα να διαβάζουμε το μυαλό των άλλων. Η θεωρία τους αυτή άργησε να κερδίσει την αποδοχή, αλλά πλέον πληθαίνουν οι αποδείξεις που την επιβεβαιώνουν.

Κατοπτρικοί νευρώνες (αντανακλαστικά)



Το 1996, τρεις νευροεπιστήμονες μελετούσαν σχολαστικά τον εγκέφαλο ενός πιθήκου μακάκου, όταν κατά λάθος ανακάλυψαν ένα περίεργο σύμπλεγμα κυττάρων στο προκινητικό φλοιό, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό της κίνησης. Το σύμπλεγμα των κυττάρων ενεργοποιούνταν όχι μόνο όταν ο πίθηκος εκτελούσε μια ενέργεια, αλλά και όταν παρατηρούσε την ίδια ενέργεια που εκτελούσε κάποιος άλλος. Τα κύτταρα αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο κι όταν η ίδια μαϊμού έκανε την κίνηση για να πιάσει ένα φιστίκι από το δέντρο, κι όταν απλώς παρακολουθούσε με ζήλια μια άλλη μαϊμού ή έναν άνθρωπο να κάνει την ίδια κίνηση για να πιάσει το φιστίκι.


Επειδή τα κύτταρα αντανακλούσαν τις ενέργειες που ο πίθηκος παρατηρούσε σε άλλους, οι νευροεπιστήμονες τα ονόμασαν «κατοπτρικούς νευρώνες»(νευρώνες καθρέπτες)
Επόμενα πειράματα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των κατοπτρικών νευρώνων και στους ανθρώπους ενώ αποκάλυψαν άλλη μια έκπληξη. Εκτός από το να αντανακλούν και να αντικατοπτρίζουν ενέργειες και κινήσεις, τα κύτταρα αυτά μπορούν να αντανακλούν αισθήσεις και τα συναισθήματα.
«Οι κατοπτρικοί νευρώνες λειτουργούν σαν να βρισκόμαστε στο σώμα κάποιου άλλου ατόμου», ανέφερε ο Μάρκο Iacoboni, νευροεπιστήμονας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες. «Ουσιαστικά, με τους κατοπτρικούς νευρώνες δεν μπορούμε να προσποιούμαστε, επειδή βρισκόμαστε στο μυαλό των άλλων».
Από την στιγμή της ανακάλυψής τους, οι κατοπτρικοί νευρώνες έχουν εμπλακεί σε ένα ευρύ φάσμα φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ψυχικών διαταραχών. Οι κατοπτρικοί νευρώνες μπορούν να βοηθήσουν τους γνωστικούς επιστήμονες να εξηγήσουν πώς τα παιδιά αναπτύσσουν την Θεωρία του Πνεύματος (ToM), η οποία εξηγεί το πως τα παιδιά κατανοούν τα συναισθήματα των μεγαλυτέρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες σχετικά με τον αυτισμό, στις οποίες αυτό το είδος της κατανόησης συχνά λείπει.

Θεωρίες βασισμένες στη Θεωρία (Theory theory)

Με τα χρόνια, οι γνωστικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια σειρά από θεωρίες για να εξηγήσουν πως η Θεωρία του Πνεύματος (Theory of Mind) αναπτύσσεται. Η«Θεωρίες βασισμένες στη θεωρία (Theory theory)» και η «θεωρία της προσομοίωσης (Simulation theory)» είναι επί του παρόντος δύο από τις πιο δημοφιλείς.
Η Theory theory περιγράφει τα παιδιά ως εκκολαπτόμενους κοινωνικούς επιστήμονες. Η ιδέα εδώ είναι ότι τα παιδιά συλλέγουν αποδείξεις – με τη μορφή νευμάτων και εκφράσεων – και χρησιμοποιούν ένα καθημερινό σύστημα κατανόησης των ανθρώπων για να αναπτύξουν θεωρίες στο μυαλό τους που να εξηγούν και να προβλέπουν την ψυχική κατάσταση και τη διάθεση των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή.
Ο Vittorio Gallese, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία και ένας από τους πρώτους επιστήμονες που ανακάλυψαν τους κατοπτρικούς νευρώνες, δίνει ένα άλλο όνομα σε αυτή τη θεωρία: ο ίδιος την αποκαλεί «Προσέγγιση Vulcan», προς τιμήν του Σποκ απο το Star Trek, ο οποίος ανήκε στην εξωγήινη φυλή που ονομαζόταν Vulcans, οι οποίοι καταπίεζαν τα συναισθήματα τους υπέρ της λογικής. Για τον Σποκ ήταν συχνά αδύνατον να κατανοήσει τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Ο ίδιος ο Gallese προτιμά την θεωρία της προσομοίωσης σε σχέση με αυτήν της Προσέγγισης Vulcan.
(Διαβάστε το Σχετικό Άρθρο: Το Μυαλό Έχει Ένα Κουμπί Διαγραφής! Μάθε Πως να το Χρησιμοποιείς και Πάτα Τώρα το Delete!)

Αυθόρμητη ανάγνωση της σκέψης

Η Θεωρία της Προσομοίωσης προτείνει πως είναι έμφυτο μέσα μας να διαβάζουμε τη σκέψη των άλλων. Τοποθετούμε νοητικά τον εαυτό μας στη θέση κάποιου άλλου και προσπαθούμε να τροποποιήσουμε το δικό μας μυαλό ώστε να μοιάζει με του άλλου.
Ο Gallese ισχυρίζεται ότι όταν αλληλεπιδρούμε με κάποιον, κάνουμε πολύ περισσότερα από το να παρατηρούμε απλώς τη συμπεριφορά του. Πιστεύει πως δημιουργούμε εσωτερικές αναπαραστάσεις των ενεργειών, των αισθήσεων και των συναισθημάτων του μέσα μας, σαν να είμαστε εμείς αυτοί που κινούνται, που σκέφτονται και αισθάνονται.
Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κατοπτρικοί νευρώνες ενσωματώνουν τις προβλέψεις της θεωρίας της προσομοίωσης. «Μοιραζόμαστε με τους άλλους, όχι μόνο τον τρόπο που συνήθως δρουν ή τα υποκειμενικά συναισθήματα και της αισθήσεις που βιώνουν, αλλά και τα νευρωνικά κυκλώματα που επιτρέπουν αυτές τις ίδιες δράσεις, τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες αισθήσεις: το σύστημα των κατοπτρικών νευρώνων», ανέφερε ο Gallese στο LiveScience.
Ωστόσο ο Gallese επισημαίνει πως οι δύο θεωρίες δεν αλληλοαναιρούνται. Αν το σύστημα των κατοπτρικών νευρώνων είναι ελαττωματικό ή κατεστραμμένο και η ικανότητά μας να συμπάσχουμε χαθεί, τότε η μέθοδος της εξαγωγής εικασιών μέσω της παρατήρησης με βάση την Theory theory μπορεί να είναι η μόνη επιλογή που απομένει. Μερικοί επιστήμονες υποψιάζονται ότι αυτό συμβαίνει στα αυτιστικά άτομα, των οποίων η ψυχική διαταραχή δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν τις προθέσεις και τα κίνητρα των άλλων.

Συμπέρασμα

Η προσωπικότητά μας έχει προέλθει μέσω του διαβάσματος της σκέψης των άλλων. Χωρίς τους κατοπτρικούς νευρώνες δεν θα ήμασταν σε θέση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε να καταλάβουμε από την εμπειρία μας πως λειτουργούν αυτοί οι νευρώνες. Κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον να χτυπά, αντιδρούμε σαν να αισθανόμαστε και εμείς τον πόνο, ενώ επίσης κάθε φορά που ο ποδοσφαιριστής της αγαπημένης μας ομάδας σουτάρει για να πετύχει γκολ, σηκωνόμαστε και εμείς κάνοντας την ίδια κίνηση με τα πόδια μας.
Με αρκετή εξάσκηση μπορούμε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε το μυαλό μας με τρόπο που να προσομοιάζει με το μυαλό ενός άλλου και έτσι να εντοπίσουμε τις σκέψεις του. Η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά η κατανόηση των παραπάνω δεδομένων και θεωριών μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.






Δικαστικό χαστούκι στην γερμανική Ε.Ε για τα Μνημόνια!!! – Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις



Θανάσης Λυρτσογιάννης  

Μήπως ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι καταστροφείς της Ελλάδας; Να αποζημιώσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες για την καταστροφή που προκάλεσαν με τα μνημόνια; Τα ερωτήματα δεν είναι θεωρητικά, ούτε έωλα, αλλά απολύτως βάσιμα και στηρίζονται σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ).

Με μία απόφαση σταθμό το δικαστήριο αποφαίνεται ότι “τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ειδικότερα η Κομισιόν δεσμεύονται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ακόμη κι όταν ενεργούν στο πλαίσιο των μνημονιακών προγραμμάτων του ΕΜΣ, που είναι εξωθεσμικό όργανο.

H απόφαση μάλιστα προχωρά και ένα βήμα παραπέρα επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν ακόμη και σε αυτή την περίπτωση υποχρεούται «να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο μνημόνιο είναι σύμφωνο με τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τον Χάρτη».

Που στην καθομιλουμένη σημαίνει πως η Κομισιόν όχι μόνο οφείλει να σέβεται το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά έχει υποχρέωση να πράξει ότι περνά από το χέρι της για να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και με κανένα τρόπο να μην παραβιάζονται από τα μνημόνια, όπως κατά κόρον έγινε στη χώρα μας.

Η απόφαση αυτή έρχεται αρωγός στην ελληνική κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση που θα έχει για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα, των οποίων η ρύθμιση που επιβάλλουν οι Θεσμοί παραβιάζει το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Το ΔΕΕ το λέει με σαφήνεια ότι εφόσον αυτά κατοχυρώνονται από το χάρτη δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν.
Νομικοί δεν είμαστε. Απλούς καθημερινούς συλλογισμούς κάνουμε, οι οποίοι βεβαίως είναι ορθοί από τη στιγμή που η συλλογιστική του ΔΕΕ είναι τόσο καθαρή και σαφής.

Ομως, εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στις διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως να ανοίγει και παράθυρο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους πολίτες και τις χώρες για τη ζημιά που υπέστησαν με την επιβολή των μνημονίων.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής των πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ όταν σχολιάζοντας την απόφαση τονίζει με έμφαση ότι «η σημερινή απόφαση είναι σταθμός για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Οι δικαστές ανοίγουν την πόρτα στην άσκηση αγωγών αποζημίωσης κατά των μέτρων λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, στην περίπτωση που θίγονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. (…) Aπό τη μεριά μας θα στηρίξουμε όσους πολίτες θέλουν να ασκήσουν αντίστοιχες προσφυγές».

Σαφές το μήνυμα του ευρωβουλευτή. Σαφέστερο δεν μπορεί να γίνει. Και τώρα εναπόκειται στην κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή να βοηθήσουν τους πολίτες να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις, για να μην πούμε να διεκδικήσουν τα ίδια τα προαναφερόμενα θεσμικά όργανα την ουσιώδη άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, που σημαίνει να διεκδικήσουν επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Το δικαστήριο άνοιξε το δρόμο. Να δούμε αν οι πολιτικοί θα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη που τους αναλογεί.

Οι παραβάτες και καταπατητές των δικαιωμάτων των πολιτών και της χώρας οφείλουν να πληρώσουν και να επανορθώσουν τις ρημαγμένες ζωές. Οι πολίτες και πολύ περισσότερο όσοι δοκιμάστηκαν σκληρά είναι ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να δικαιωθούν, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή.


Ρουά ματ! Ο Β.Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα! – Ο τρόμος της Δύσης και η αναφορά στο Άγιο Όρος…


O B.Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα!Το θέμα των αδειών τηλεόρασης μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού έχει μετατραπεί σε...
ivan-savidis-2

O B.Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα!Το θέμα των αδειών τηλεόρασης μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού έχει μετατραπεί σε ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα με τεράστιες γεωπολιτικές προεκτάσεις αναφέρει δημοσίευμα του neweurope.eu . Προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Δύση η περίπτωση δημιουργίας μιντιακής βάσης με καθαρό φιλορωσικό προσανατολισμό!
Aναλυτές από τις ΗΠΑ και γενικά την Δύση προχωρούν σε διαρκείς εκθέσεις για τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση.  Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέστηση στη Δύση για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τις κινήσεις της κυβέρνησης…
Υπάρχουν έντονες φήμες που λένε ότι ένας  εφοπλιστής ο οποίος ελέγχει  μία εκ των τριών  αποκαλούμενων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων και ένας άλλος συμβαλλόμενος, κοντά στη σημερινή κυβέρνηση, βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση τηλεοπτικής  άδειας σε ελληνορώσο ιδιοκτήτη άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από την Θεσσαλονίκη, φέρεται να ανέφερε μέλος της συνοδείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζει το συγκεκριμένο άρθρο.
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι «κοντά» στη Ρωσία, παρά τα λεγόμενα πολλών διεθνών ΜΜΕ τελευταία, σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Η  Ρωσία ήταν επίσης  η «τιμώμενη» χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας με τα «προϊόντα της»  έκταση 3.000 m2 εκθεσιακού χώρου. .
Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη πρόσβαση στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων συμφερόντων), διαθέτουν ένα από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για  το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα του οποίου  ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι συχνός επισκέπτης, συνεχίζει το δημοσίευμα .
«Όμως το Άγιο Όρος είναι μια αυτόνομη περιοχή και  δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η συγκεκριμένη  μονή χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για άλλες χρήσεις εκτός από τη θρησκεία. Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ, και όχι για την ΕΕ», τονίζει το άρθρο, υπονοώντας «πολλά και διάφορα» , τα οποία φυσικά και δεν ισχύουν σε καμία των περιπτώσεων.
Το Άγιο Όρος είναι το « περιβόλι της Παναγίας» και αποτελεί περιοχή  λατρείας της ορθοδοξίας και αφιέρωσης στον μοναχισμό , τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
«Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης πριν από επτά χρόνια, οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν επικερδείς. Επιπρόσθετα, πλήρωναν σειρά φόρων», υπογραμμίζεται στο άρθρο.
«Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να ρυθμίσει το «διεφθαρμένο τηλεοπτικό τοπίο». Ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε αμέσως σε μια τέτοια κίνηση. Το σχέδιο ήταν εκεί, και πράγματι τα κέρδη από την από τη διαδικασία χορήγησης αδειών είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.
«Με έναν ανορθόδοξο τρόπο, αποφάσισε να χορηγήσει τέσσερις άδειες. Ο αριθμητικός περιορισμός των αδειών ήταν ενάντια στον πλουραλισμό που διακηρύσσουν στο συγκεκριμένο πεδίο τόσο οι ευρωπαϊκές συνθήκες όσο και το ελληνικό σύνταγμα. Περιορισμός στον αριθμό των αδειών δεν υπάρχει σε κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης στο άρθρο.





































Ξεκίνησαν συνεργασία μεταξύ Λαϊκής Ενότητας και Σχεδίου Β στα χνάρια του Παπαθεμελή Καζάκη ΚΡΙΜΑ...



Συνεργασία μεταξύ Λαϊκής Ενότητας και Σχεδίου Β

  Αποφάσισαν να πορεύονται στα στενά όρια της αριιστεράς ή και της άκρα αριστεράς χωρίς μέλλον,πιά αριστεράς ;  οι Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑ.Ε και Αλέκος Αλαβάνος του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, όπως προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την ανακοίνωση για τη συνάντησή τους.

Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ! : σύμφωνα με το Newsbomb.gr


Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ!
Η «διαβολοβδομάδα» της κυβέρνησης – Ανοικτά μέτωπα με καναλάρχες, Εκκλησία και στο βάθος ανασχηματισμός
Με ανοικτό το θέμα των αποκαλύψεων για τις φορολογικές «τρύπες» του Καλογρίτσα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. περιμένει να μαζέψει όλα τα χρήματα της 1ης δόσης από τους υπερθεματιστές, αφού μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί μόνον οι κύριοι Μαρινάκης και Αλαφούζος.

Του Κώστα Τσιτούνα
Η μετωπική σύγκρουση με τους καναλάρχες και την αξιωματική αντιπολίτευση, ο «ιερός πόλεμος» με την Εκκλησία και η στάση του Νίκου Φίλη έχουν αρχίσει να δημιουργούν ρήγματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ξεπερνά τα όρια της σκανδαλολογίας και κινείται στον καμβά της ακυβερνησίας.
Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεδριάσει για να αποφανθεί εάν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός ή όχι, η κυβέρνηση θα περάσει μια εξόχως δύσκολη εβδομάδα.
Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν όπως γράφει το ίδιο,ότι στη ΝΔ, εκτός από τις μηνύσεις που κατέθεσαν για το θέμα των τηλεοπτικών, είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν και πρόταση μομφής, γεγονός που θα ταράξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό.
Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται σημαντικά, στην περίπτωση που το ΣτΕ αποφανθεί αρνητικά για την εγκυρότητα του διαγωνισμού.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει εκλογές.
Στο Μαξίμου ξορκίζουν βεβαίως αυτό το σενάριο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους αντιτείνουν το σενάριο του ανασχηματισμού ως όπλο για να αποφύγουν το απόλυτο φιάσκο το οποίο θα δημιουργηθεί μετά από μια αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το κλίμα πάντως είναι ήδη εκρηκτικό και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στη Νέα Δημοκρατία εξετάζουν πολύ σοβαρά δυο ενδεχόμενα:
-Να καταθέσουν συνολική πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
-Να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης. Τα βέλη της ΝΔ στρέφονται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη.

Και στις δυο περιπτώσεις είναι προφανές ότι θα προκληθεί τεράστια πολιτική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ενας στενός και επικίνδυνος δρόμος - ο μοναδικός που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς .


 Ρεπορτάζ: Μανώλης Μάνου


Πιά σκοτεινά συμφέροντα Καστοριανά  πολιτικά και μή δεν επέτρεψαν την διαπλάτυνση του επικίνδυνου αυτού δρόμου ; .

Πρόσφατα ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου μιλώντας στα άλλα ΜΜΕ κυρίως τα κλασικά έκανε λόγο για διαπλάτυνση του επικίνδυνου αυτού δρόμου.

Ενας δρόμος που για δεκαετίες παραμένει έτσι επικίνδυνος για τους μεταφερόμενους ασθενείς τα ασθενοφόρα -τους επισκέπτες των ασθενών -των εργαζομένων του νοσοκομείου των δημοτών περιπατητών- των  τουριστών που επισκέπτονται την πόλη της Καστοριάς τον νομό και γενικότερα την Δυτ. Μακεδονία.

Ενας Δήμαρχος  και ένας ακόμη Περιφερειάρχης της αδράνειας και της αδιαφορίας- Στο θέμα θα επανέλθουμε με εκτενές ρεπορτάζ.





IΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ! «Μουσουλμανική Αδελφότητα Κρήτης»: «Έχετε δικαίωμα ζωής και θανάτου και ιδιοκτησίας επάνω σε κάθε άνθρωπο που θα τολμήσει να μην ασπαστεί την πίστη σας»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 


 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ισλαμιστές στην Κρήτη καλούν τους μουσολμάνους σε εξέγερση κατά των Ορθόδξων κατοίκων του νησιού λέγοντας «έχετε δικαίωμα ζωής και θανάτου και ιδιοκτησίας επάνω σε κάθε άλλον άνθρωπο που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σας και δεν θα ασπαστεί την πίστη σας/μου»

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι πέταξαν φεϊγβολάν σε δρόμους του Τυμπακίου σύμφωνα με το κρητικό e-mesara.gr  με ύποπτο περιεχόμενο και που φέρει την υπογραφή:  «Μουσουλμανική Αδελφότητα Κρήτης»!

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Στο όνομα του Αλλάχ του Μεγαλόψυχου, του Φιλεύσπλαχνου. Να πεις. «Είναι ο Αλλάχ, ο Μοναδικός. Ο Αλλάχ, ο Ανεξάρτητος, τον οποίο όλοι ικετεύουν. Δεν τεκνοποιεί και δεν έχει γεννηθεί. Και δεν υπάρχει κανένας όμοιός Του» (Κοράνι, κεφ. 112, μέρος 30 Αλ Ικλάς)
Εσείς είστε ο ανώτερος λαός του κόσμου όλου, μόνο η πίστη σας μετράει και κανενός άλλου, έχετε δικαίωμα ζωής και θανάτου και ιδιοκτησίας επάνω σε κάθε άλλον άνθρωπο που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σας και δεν θα ασπαστεί την πίστη σας/μου.
Ο Αλλάχ επιτάσσει οι πιστοί του να είναι κυρίαρχοι της γης όπου θα ζουν, και μόνο αυτοί θα μπορούν να έχουν ιδιοκτησίες, και μόνο εμείς θα μπορούμε να έχουμε τη γη.
Ο Αλλάχ είπε ότι θα πρέπει να κατακτηθεί όλος ο πλανήτης, και οι πιστοί του να έχουν την γη και τις καλλιέργειες.
Οι άπιστοι δεν μπορούν να έχουν γη και καλλιέργειες διότι αυτό ανήκει μόνο σ΄ εμάς τους πιστούς.
Οι άπιστοι θα λαμβάνουν μόνο από εμάς κατά πως επιβάλει το ιερό ΚΟΡΑΝΙ μόνο την ελεημοσύνη.
Κοράνι 9:12 «Κι αν αυτοί (οι άπιστοι) σπάσουν τον όρκο τους μετά τη συμφωνία και (απροκάλυπτα) κατηγορήσουν τη θρησκεία σας, τότε πολεμήστε με τους αρχηγούς των απίστων – ασφαλώς οι όρκοι τους δεν αξίζουν –έτσι ώστε να σταματήσουν».
Κοράνι 8:12 «Θυμηθείτε ότι ο Κύριος σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): «Είμαι μαζί σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς»

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΗΣ»
Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν παρόμια φεϊγβολάν βρέθηκαν και σε άλλα μέρη της Μεσαράς καθώς δεν υπάρχει επιπλέον ενημέρωση. Θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Αστυνομία και να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, για για το ποιοι κρύβονται από πίσω και που αποσκοπούν με την κίνηση αυτή. Οι καιιροί είναι χαλεποί

feivolan

Πηγή:

Ένας Σαμαράς που τον έλεγαν Τσίπρα



Νίκος Μπογιόπουλος


Το άνευ προηγουμένου ξεπούλημα συντελέστηκε. Το Ελληνικό με τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και με τις… αντιπολιτευτικές ψήφους των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ/Λεβέντης πέρασε στα χέρια του ομίλου Λάτση. 

Αξίζει να θυμηθούμε για μια ακόμα φορά με ποια μάσκα κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος αυτοί που ηγήθηκαν του ξεπουλήματος.

Όσα ακολουθούν ο κ.Τσίπρας τα έλεγε στις 28 Φλεβάρη 2014 σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη με τίτλο «Το Ελληνικό ΔΕΝ πωλείται»:


  • «Κατάθεση ψυχής», λοιπόν, το Ελληνικό. Αλλά το ξεπουλήσανε…
  • «Μάχη που δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε» το Ελληνικό. Αλλά την ξεπουλήσανε…
  • «Η εναλλακτική (τους) αντίληψη για την κοινωνία» το Ελληνικό. Αλλά τα ξεπουλήσανε…
  • «Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», ήταν τα λόγια του κ.Τσίπρα στην ίδια εκδήλωση για το Ελληνικό. Αυτό που ξεπουλήσανε…

Δεν θα μπορούσε κανείς να το περιγράψει καλύτερα απ΄ ό,τι το είχε περιγράψει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας σε εκείνη την εκδήλωση:

  • «Στο Ελληνικό - έλεγε - όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους».

Αν όμως υπάρχειακόμα αμφιβολία για τι είδους είναι η «κλίκα που αποφασίζει» και ξεπουλάει το Ελληνικό και όλη την δημόσια περιουσία «λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», υπάρχει μια ακόμα δήλωση:


Αυτά ο κ.Τσίπρας τα έλεγε στις 12 Γενάρη 2015. Δυο μόλις βδομάδες πριν αναδειχτεί πρωθυπουργός.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, για ό,τι τον είχε ρωτήσει τότε ο Χατζηνικολάου ο Τσίπρας πέτυχε «τρία στα τρία: Και το Ελληνικό ξεπούλησε, και την ΕΥΔΑΠ με την ΔΕΗ τις ενέταξε στο υπερταμείο του ξεπουλήματος.

Επομένως δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς τι συμβαίνει στον τόπο. Για την ακρίβεια αρκούν τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού να μας περιγράφει τον εαυτό σαν έναν ακόμα Σαμαρά, που απλώς τον λένε Τσίπρα…

Πηγή Βίντεο: e-nikos



Κλειδώνουν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας -Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα φέτος

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΙΧ
Κλειδώνουν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας -Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα φέτος
Στο ΥΠΟΙΚ ψάχνουν με αγωνία νέα έσοδα προκειμένου να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία και μία από τις πλέον σίγουρες πηγές είναι τα τέλη κυκλοφορίας.
Ετσι, όπως όλα δείχνουν, και για το 2017 θα υπάρξουν αλλαγές στο κόστος των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα. Ηδη η ειδική επιτροπή για τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το 2017 επεξεργάζεται τις προτάσεις για τις φετινές αλλαγές.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους βασικούς στόχους που έχει τεθεί είναι να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας που έχουν τεθεί σε ακινησία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να τα επαναφέρουν στους δρόμους και το ΥΠΟΙΚ να εισπράξει χρήματα από ΙΧ που έως σήμερα μένουν ακινητοποιημένα.

Τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017
  • Μείωση των τελών κυκλοφορίας έως και 10% για τα οχήματα ηλικίας άνω των 5 ετών και μεγάλου κυβισμού, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να τα επαναφέρουν στους δρόμους.
  • Μείωση του ορίου απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από τον Νοέμβριο και μετά, με το ατελές όριο εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα να πέφτει από τα 90 g/km στα 85 g/km.
  • Περισσότερα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να πληρώσουν όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, αφού εξετάζεται να μπει προσαύξηση μέχρι και 10% για περιβαλλοντικούς λόγους, μέτρο που εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.
  • Αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2007 έως και το 2010 λόγω του υπολογισμού τους με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους και όχι τον κυβισμό. Στην περίπτωση αυτή, οι αυξήσεις θα χτυπήσουν κυρίως τα οχήματα ηλικίας 6-10 ετών και μικρομεσαίου κυβισμού (έως 1.800 κυβικά).
    Υπάρχει και δεύτερο σενάριο να υπολογίζονται με βάση τους ρύπους τα τέλη για οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2003 και μετά. Στην περίπτωση που επιλεγεί το δεύτερο σενάριο, οι αυξήσεις στα τέλη θα χτυπήσουν οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού ηλικίας 6 έως 13 ετών.
    Ουσιαστικά, όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2007 θα πληρώνει τέλη με βάση τον κυβισμό, ενώ ο ιδιοκτήτης ΙΧ με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων. Το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν όσοι αγόρασαν ΙΧ από τον Ιανουάριο του 2007 και ύστερα και μέχρι τον Νοέμβριο του 2010. Για παράδειγμα, για ένα 1.400άρι του 2007 πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 255 ευρώ. Με τον νέο υπολογισμό θα φτάσουν τα 300 ευρώ. Αντίστοιχα, για ένα 1.800 του 2007 τα τέλη από 380 ευρώ που ήταν πέρυσι θα εκτιναχθούν στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα:
  1. Για τα Ι.Χ. με κυβισμό από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά, γλιτώνουν έως 53 ευρώ οι οδηγοί με οχήματα που εκπέμπουν γύρω στα 90 γραμμάρια ρύπων (είναι εξαιρετικά σπάνια, αν όχι ανύπαρκτα, καθώς όλα αυτά τα οχήματα ανήκουν στην κατηγορία Euro4). Επιβαρύνονται οι οδηγοί τα οχήματα των οποίων εκπέμπουν πάνω από 120 γραμμάρια ρύπους. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 10 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 150 ευρώ για τα πιο ρυπογόνα οχήματα.
  2. Για τα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.358 έως 1.548 κ.εκ., επιβαρύνονται οι έχοντες όχημα που εκπέμπει πάνω από 140 γραμμάρια. Από τα 160 γραμμάρια και πάνω οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 140 ευρώ.
  3. Από τα 1.549 έως τα 1.738 κ.εκ. το σημείο καμπής είναι τα 152 γραμμάρια. Πάνω από αυτό το όριο υπάρχουν επιβαρύνσεις.
  4. Από τα 1.739 έως τα 1.928 κ.εκ. προκύπτουν ελαφρύνσεις ακόμη και για τα οχήματα που εκπέμπουν έως 160 γραμμάρια ρύπους. Από αυτό το όριο και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις.
  5. Στα οχήματα με κυβισμό από 1.929 έως 2.357 κ.εκ., οι ελαφρύνσεις είναι σημαντικές ακόμη και για αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 200 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Το σημείο καμπής ορίζεται στα 227 γραμμάρια, όριο αρκετά αυξημένο.
Από το υπουργείο Οικονομικών θέλουν τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας να ξεπεράσουν φέτος τον στόχο του Προϋπολογισμού, που είναι 1,088 δισ. ευρώ.

Πηγή:iefimerida.gr

Η Εκκλησία ( το παπαδαριό) φταίει που οι Έλληνες είναι εθελόδουλοι


Η Εκκλησία φταίει που οι Έλληνες είναι εθελόδουλοι

Πιτσιρίκος


Με αφορμή την δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος είπε ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας και ρώτησε με «με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και πού ήταν στη Χούντα και στην Κατοχή», θα ήθελα να γράψω μια σκέψη.

Η Εκκλησία επί χούντας ήταν με τη χούντα.

Η κοινωνία με ποιον ήταν;

Δεν ήταν η ελληνική κοινωνία με τη χούντα;

Δηλαδή, δεν αντιδρούσαν στη χούντα οι Έλληνες -εκτός λίγων εξαιρέσεων- και θα έκανε αντίσταση η Εκκλησία;

Εντάξει, θα μπορούσε το Άγιο Πνεύμα να μετατρέψει τον Παπαδόπουλο σε κολοκύθα αλλά δεν είχε τα κέφια του.

Όσο αντιστάθηκαν στη χούντα οι Έλληνες, αντιστάθηκε και η Εκκλησία.

Όσο αντιστάθηκε επί χούντας η Δικαιοσύνη και οι άλλοι θεσμοί, αντιστάθηκε και η Εκκλησία.

Δηλαδή, καθόλου.

Και γιατί να πάμε στη χούντα και στην κατοχή;

Να έρθουμε στο σήμερα.

Η Εκκλησία φταίει σήμερα για την απάθεια και την αφασία των Ελλήνων;

Η Εκκλησία φταίει που η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο;

Η Εκκλησία φταίει που οι Έλληνες τρώνε το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, ενώ η χώρα τους διαλύεται και ξεπουλιέται;

Πηγή: pitsirikos.net
           fyllokaiftero1.blogspot.com

ΈΠΑΘΕ ΔΕΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ! Έτσι μας κοροϊδεύουν οι Γερμαναράδες του LIDL! ΔΕΙΤΕ ΤΟ και δεν θα το πιστεύουν τα ματάκια σας!!

lidl-xronia-exei-katathesei-kanenan-isologismo







Αυτός ο αναγνώστης μας

πρέπει άμεσα να προσληφθεί ως ρεπόρτερ στο makeleio.gr
Πήγαινε γυρεύοντας όμως….. καθώς πήγε για ψώνια στα γερμανικά lidl….
Εμείς εδώ και καιρό το φωνάζουμε μποϊκοτάζ…. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ άκουσε…
Καλά να πάθει του λέμε εμείς… αλλά για να μην την πάθουν και άλλοι αναγνώστες μας δημοσιεύουμε το ηλεκτρονικό του μήνυμα….
Καλησπέρα σας,
Σήμερα προμηθεύτηκα από το Lidl έναν ενισχυτή σήματος WLAN που είχε στο φυλάδιο του.
Πρόκειται για το μοντέλο SWV 733 A1. Τιμή 34,99 ευρώ
lidl1
Ψάχνω λοιπόν και στο γερμανικό lidl έτσι από περιέργεια…
μιλάμε για το ίδιο μοντέλο (ένα έχει έτσι κι αλλιώς)
Τιμή: 24:99 ευρώ
Παραθέτω και το λινκ για επιβεβαίωση.
lidl-2
Για να γίνει λίιιιιγο πιο κατανοητό εμείς οι Έλληνες που έχουμε βασικό μισθό υποπολλαπλάσιο των Γερμανών το πληρώνουμε μόοοοοολις 40% ακριβότερο!!!!!!
Τι δεν κατάλαβες ???????
Μιλάμε για απατεώνες!!!!! Μας τα παίρνουν ΚΑΙ από εκεί!!!!!
Είχα μήνες να πάω.. ΤΕΡΜΑ.. ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ!!!!

Κοινοποιήστε το 



Πηγή:makeleio.gr


Aνάρτηση κόλαφος για το μισθό των βουλευτών και την λίστα προνομίων τους .



1. Μηνιαίος μισθός 6.100€!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880€.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250€/ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000€ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500€ για οργάνωση γραφείου και 1.000€ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά…!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600€ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..
Αυτά τα εξωφρενικά προνόμια,
εν καιρώ «δήθεν Κρίσης»,
τα απολαμβάνουν 300 τεμπέληδες,
που επέλεξες με την ψήφο σου, φίλε μου,
ενώ εσύ είτε δουλεύεις σαν σκλάβος τώρα πια, για ψίχουλα, είτε δεν δουλεύεις καν!
Θυμήσου το, στις επόμενες εκλογές…
 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

ανάρτηση
Angeliki Zevgara II




Μέσω:pesotithes.gr

Ο εκλεκτός Τσίπρα-Παππά-Σπρίτζη κ. Καλογρίτσας, δήλωνε 11 χρόνια ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα

Ο εκλεκτός Τσίπρα-Παππά-Σπρίτζη κ. Καλογρίτσας, δήλωνε 11 χρόνια ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα

Με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους.
Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα από αυτή την φοροδιαφυγή ο επιχειρηματίας που με τον γιο Βλαδίμηρο-Ιωάννη του απέκτησαν την μία τηλεοπτική άδεια από τις τέσσερις που δημοπρατήθηκαν από την κυβέρνηση, έχει οφειλή στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 32 εκατ.ευρώ.
Αναλυτικά όσα αποκαλύπτει το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα»:
Τα εισοδήματα του Καλογρίτσα και της συζύγου του από το 2002 μέχρι και το 2013


Το σύνολο


Το ύψος της φοροδιαφυγής: