12 Σεπτεμβρίου 2016

Βότανο θεραπεύει σχεδόν όλες τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ! Μέχρι θυρεοειδή και καρκίνο! Κολλιτσίδα ή αλλιώς αρκουδοβότανο!




Ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο.
Arctium lappa Burdock root αrctium minus λάππα πλατανομαντηλίδα
αρκουδοβότανο

Η κολλιτσίδα έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του ήπατος -μαζί με το γαϊδουράγκαθο – το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος…
Είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα…

Η κολλιτσίδα είναι το βότανο που αυξάνει την έκκριση χολής ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα τα λιπαρά τρόφιμα ,έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε μια σειρά από παθήσεις και ήταν μια από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες.

Η κολλιτσίδα ήταν η αφορμή ο Ελβετός μηχανικός Georges de Mestral να επινοήσει το συνδετήρα hook-and-loop ή φερμουάρ ή βέλκρο-velcro…η έμπνευσή του ήρθε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να αφαιρέσει τις κολλιτσίδες από το τρίχωμα του σκύλου του και το πλεκτό του πουλόβερ καθώς λοιπόν δε μπορούσε να τις αφαιρέσει εύκολα αποφάσισε να τις βάλει στο μικροσκόπιο για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει .Αυτό που είδε ήταν εκατοντάδες αγκίστρια από δύο ξεχωριστά προϊόντα που αποτελούνται από γάντζους και θηλιές να έχουν ενωθεί τόσο καλά ώστε να είναι δύσκολο να διαχωριστούν αυτή η παρατήρηση του Mestral ήταν η αρχή των φερμουάρ…άλλη μιά εφαρμογή της κολλιτσίδας και αυτή άγνωστη στους περισσότερους είναι η συμμετοχή της στο τσάι essiacΗ κολλιτσίδα μας αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες,πρωτεΐνες,πτητικά έλαια,φυτικές στερόλες,τανίνες και,λιπαρά έλαια

Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για το ποια από όλα τα δραστικά συστατικά στη ρίζα της κολλιτσίδας είναι υπεύθυνα για τις θεραπευτικές ιδιότητές της, αλλά το βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιιικές, διουρητικές, εφιδρωτικές, αποτοξινωτικές, αντιδιαβητικές, αντισυπτικές και αντιβιοτικές – καταστρέφει το σταφυλόκοκκο- άρα και τις αντίστοιχες θεραπευτικές δράσεις…τονώνει τις λειτουργίες της χοληδόχου κύστεως του ήπατος του θυρεοειδούς και του φλοιού των επινεφριδίων ενθαρρύνοντας την πέψη και το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κολλιτσίδα περιέχει,φαινολικά οξέα κερκετίνη και luteolin – όλα τους ισχυρότατα αντιοξειδωτικά -νιτρικό κάλιο,αιθέριο έλαιο γλίσχρασμα – το γλισχρασμα προστατεύει τους βλεννογόνους του οργανισμού από τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές – ινουλίνη-μια φυσική διαιτητική ίνα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την πέψη και η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ένα γλυκαντικό κατάλληλο για τους διαβητικούς- παλμιτικό οξύ-καφεϊκό οξύ-σιτοστερόλη-βιταμίνες Β-κάλιο-θείο-σιδήρο-ασβέστιο επίσης περιέχει arctigenin – το οποίο είναι μία λιγνάνη – το οποίο έχει δείξει ισχυρές αντιικές,
αντικαρκινικές
αντιοξειδωτικές και
# αντι-φλεγμονώδεις δράσεις
# χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των φλεγμονών των ιστών
# ανακουφίζει από το stress
Η κολλιτσίδα είναι ένα σπουδαίο βότανο με ένα πλήθος ιδιοτήτων και δράσεων και έχουν ασχοληθεί μαζί της πολλοί μεγάλοι βοτανολόγοι
ο David Hoffmann λέει για την κολλιτσίδα
” οδηγεί το σώμα σε μια κατάσταση ολοκλήρωσης και υγείας
βοηθά να αποκατασταθεί το αρχέγονο προσχέδιο που έχει δημιουργηθεί για την υγεία – να το πω έτσι – το οποίο έχει χαθεί στα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις”
συγκεντρωτικά η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται
στα εντερικά φουσκώματα
στην κολίτιδα
στη δυσκοιλιότητα
στη ναυτία
στην παχυσαρκία
στην κυτταρίτιδα
στη δυσπεψία
στους πονοκεφάλους
στη διάρροια
στις αιμορροΐδες
στα αρθριτικά
στους ρευματισμούς και
στις ισχιαλγίες μειώνοντας πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις
στη θυλακίτιδα
στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα
στη λιθίαση του χοληδόχου
στη λιθίαση των νεφρών- έχει ισχυρή νεφροπροστατευτική αντι-φλεγμονώδη δράση –
γενικά στις λοιμώξεις του ουροποιητικού
στις παθήσεις του στομάχου
σαν ένα από ισχυρότερα διουρητικά βότανα
η κολλιτσίδα
χρησιμοποιείται
σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως
στην ουρική αρθρίτιδα
επίσης χρησιμοποιείται
για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες
για τη μείωση της χοληστερίνης
για τα οιδήματα του οργανισμού
σαν άριστο αποχρεμπτικό βότανο χρησιμοποιείται
για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα
και
άλλες παθήσεις των πνευμόνων
στα κρυολογήματα
στη γρίπη
στην ιγμορίτιδα
ενώ
είναι ιδανική για
τις ασθένειες του στόματος και του λαιμού
σαν άριστο αντισηπτικό βότανο
σταματά τις μολύνσεις σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων
και λόγω της ισχυρής της επιρροής στο συκώτι και στο αίμα
έχει ισχυρή θεραπευτική δράση σε όλες σχεδόν
τις δερματολογικές παθήσεις από τις πιο συχνές και ποικίλες όπως:
στην ακμή
στα πυώδη εξανθήματα
στη ψωρίαση
στα απόστημα
στην αλλεργία
στο έρπη
στο μικροβιακό έκζεμα
στο ξηρό έκζεμα
στα τσιμπήματα των εντόμων
στη φαγούρα
στις λειχήνες
στη δοθιήνωση – καλόγεροι
στα εγκαύματα
μέχρι και τις πιο σοβαρές όπως:
ο καρκίνος
η κολλιτσίδα είναι ισχυρότατο αντικαρκινικό
και
βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις
η κολλιτσίδα καθώς είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποτοξινωτικά βότανα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από «υπερφόρτωση» τοξινών
επίσης χρησιμοποιείται
για την ανάπτυξη και τόνωση των μαλλιών
για την τριχόπτωση-το μασάζ με το χυμό του φυτού βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας και προλαμβάνει την τριχόπτωση-
για την πιτυρίδα
τη σμηγματόρροια
τη μυκητίαση

http://www.makeleio.gr/

Πούτιν και ο Μεντβέντεφ έφαγαν σούπα μαζί με τους ψαράδες στην περιοχή Νόβγκοροντ


Ο Πούτιν και ο  Μεντβέντεφ  έφαγαν  σούπα μαζί με τους ψαράδες στην  περιοχή  Νόβγκοροντ
Promoted Content


Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκαν το νησί Lipno στην περιοχή Νόβγκοροντ Νησί Lipno ( Περιφέρεια Νόβγκοροντ) 10 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφαγαν  σούπα  με τους ψαράδες του νησιού Lipno.

Ο Πούτιν και ο  Μεντβέντεφ πέρασαν  την ημέρα τους στην περιοχή  Νόβγκοροντ. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με βάρκα στη λίμνη Ilmen συναντήθηκαν με τους αλιείς και έφαγαν  ψαρόσουπα από την φωτιά που είχαν ανάψει. «Τι ψάρια έχει εδώ;» – Ζήτησε ο Πούτιν  να μάθει από τους ψαράδες, δοκιμάζοντας την  σούπα. Απάντησαν ότι στην λίμνη ilmen υπάρχουν  πολλά διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά αυτή εδώ είναι σούπα πέρκας.
«Δεν υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι  ψάρι μέσα», – είπε έκπληκτος ο Μεντβέντεφ. «Αλλά είναι νόστιμο», – δήλωσε, τρώγοντας την  σούπα.
Η συζήτηση έλαβε χώρα στις όχθες του ποταμού Msta στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, η χαλαρή ατμόσφαιρα της συζήτησης  δεν εμπόδισε τους αλιείς να ζητήσουν  από τα πρώτα πρόσωπα του κράτους  δηλώνοντας  τις ανησυχίες τους: μίλησαν για την  νηολόγηση πλοίων, την καταπολέμηση της λαθροθηρίας, την στήριξη της  αλιείας και την ανάπτυξη της επιστήμης της αλιείας.
Συγκεκριμένα, μίλησαν για την αλιεία με τη βοήθεια των Soim – ειδικές βάρκες που πηγαίνουν στο νερό με τα πανιά. Σύμφωνα με τους αλιείς, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει την καταγραφή αυτών των σκαφών στο μητρώο του ποταμού, επειδή δεν εμπίπτουν στην ταξινόμηση των μικρών σκαφών.
Τα πρώτα πρόσωπα του κράτους υποσχέθηκαν  να βοηθήσουν  τους αλιείς σε αυτό το θέμα, καθώς και στο θέμα της εκκαθάρισης της κοίτης του ποταμού στην περιοχή  Νόβγκοροντ.
Επιπλέον, οι αλιείς κάλεσαν  τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό να έρθουν ξανά και υποσχέθηκαν  να μαγειρέψουν μια θρεπτική σούπα.
«Θα θέλαμε  να σας προσκαλέσουμε σε κάθε ελεύθερο χρόνο  να  ερχόσαστασε   και να δοκιμάζετε την  ψαρόσουπα μας” είπε προς τον
Πούτιν και τον Μεντβέντεφ η  Επικεφαλής της ψαρόβαρκας  Λαρίσα Serguhina.
Ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ έφαγαν σούπα μαζί με τους ψαράδες στην περιοχή Νόβγκοροντ - Εικόνα1
© RIA Novosti. Alexei Druzhinin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκαν  το νησί στην περιοχή Lipno Νόβγκοροντ

Πηγές:
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr
triklopodia.gr

Απόφαση – σοκ! Επιστρέφουν τον 13ο και 14ο μισθό και, μάλιστα, με το νόμιμο τόκο!




Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έλαβε απόφαση – σοκ, η οποία αν τελεσιδικήσει αναμένεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, καθώς αφορά τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο.

Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε υπαλλήλους που προσέφυγαν για την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, αναγκάζοντας το Δημόσιο να τους τα καταβάλει, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλαν τις περικοπές.
Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 – 2015.

Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, το οποίο δημοσιεύει το Θάρροςnews.gr, «τα κοινωνικά δικαιώματα είναι θεμελιώδη, εξίσου με τα ατομικά και τα πολιτικά, και παράγουν, κατά την επικρατούσα στη θεωρία άποψη, ένα “σχετικό κοινωνικό κεκτημένο”, η αξία και η προστατευτική λειτουργία του οποίου πρέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν οι πολίτες το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Κάνοντας αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης, ο ειρηνοδίκης Αθανάσιος Μουτζούρης τονίζει: «Από τη διάταξη αυτή απορρέει η συνταγματική επιταγή για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση των συνθηκών κοινωνικής ειρήνης, η οποία δεσμεύει όλα τα κρατικά όργανα και πρωτίστως το νομοθέτη, περιορίζοντας το εύρος των επιτρεπτών επιλογών του. Η παραπάνω συνταγματική επιταγή θέτει ιδίως δύο όρια στο νομοθέτη.

Πρώτον, δεν είναι επιτρεπτή η θέσπιση νομοθετικών μέτρων τα οποία, ανεξαρτήτως του επιδιωκόμενου με αυτά σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνεπάγονται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, δηλαδή καταλήγουν σε αποτέλεσμα ευθέως αντίθετο προς το σκοπό της συνταγματικής διάταξης.

Ως σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης πρέπει να νοηθεί εξίσου η δραματική επιδείνωση των συνθηκών κοινωνικής διαβίωσης (όπως αύξηση του αριθμού των ανέργων, αστέγων, όσων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας κ.λπ.), όσο και η διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (π.χ. βίαιες ενέργειες διαμαρτυρίας, αύξηση της εγκληματικότητας κ.λπ.), που απορρέει από την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών.

Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτή η θέσπιση νομοθετικών μέτρων τα οποία συνεπάγονται δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μονομερώς ορισμένος, έστω και δημοσίου συμφέροντος, οικονομικός σκοπός.

Αντιθέτως, όπως συνάγεται από τη συνταγματική διάταξη, το γενικό συμφέρον δεν ταυτίζεται με το αμιγώς δημοσιονομικό».
«Ο νομοθέτης δύναται καταρχήν να επιβάλει στους πολίτες, προς εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, επιβαρύνσεις για την αντιμετώπιση ορισμένης επείγουσας ανάγκης ή κατάστασης κρίσης, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια, ότι είναι πρόσφορες και αναγκαίες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού δημοσίου συμφέροντος και όχι δυσανάλογες σε σχέση προς αυτόν. Ότι είναι επαρκώς αιτιολογημένες και ότι κατανέμονται ισότιμα μεταξύ όλων των πολιτών, των απασχολουμένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα, ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση, από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας, να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες, από την ασυνέπεια των οποίων – κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων – προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία, ούτε, κατά μείζονα λόγο, η επισώρευση νέων επιβαρύνσεων σε βάρος των ίδιων κατηγοριών πολιτών (λ.χ. διαδοχικές μειώσεις αποδοχών ή συντάξεων), εάν τα προηγούμενα αποδείχθηκαν απρόσφορα και εφόσον με τα νέα μέτρα οι ίδιες κατηγορίες πολιτών υφίστανται υπέρμετρη απώλεια του προηγουμένως διαθέσιμου εισοδήματός τους. Τούτο, μάλιστα, ιδίως όταν οι εν λόγω μειώσεις επέρχονται αιφνιδιαστικά και κλονίζουν ριζικά την οικονομική κατάσταση των ατόμων ή ανατρέπουν καταστάσεις, στις οποίες αυτά είχαν καλόπιστα αποβλέψει».

Ακολούθως στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στους νόμους και στις περικοπές που επήλθαν από τα μνημόνια και επισημαίνεται από την εισηγητική έκθεση του νόμου:

 masternews.gr