05 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΡΗΝΟΣ, ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – Το ψαλίδι στις επικουρικές ξεπέρασε το 50%



συνταξιουχοι
Φωνές, κλάματα και εντάσεις σήμερα στα περισσότερα υποκαταστήματα των τραπεζών και αυτό γιατί οι συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές συντάξεις ως δια μαγείας να εξανεμίζονται, καθώς οι μειώσεις έφτασαν στο 50%!

Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων που βλέπουν τις συντάξεις τους να υφίστανται μειώσεις, καθώς με την καταβολή των συντάξεων, εκτιμάται πως στους 67.000 «χαμένους» του πρώτου κύματος περικοπών του Αυγούστου, θα προστεθούν άλλοι περίπου 150.000. Ο τρίτος και τελευταίος γύρος περικοπών αναμένεται τον Οκτώβριο. Το crashonline  μίλησε με συνταξιούχους, οι οποίοι έξαλλοι δήλωσαν ότι αντί για τα 183 ευρώ είδαν στο λογαριασμό τους 91ευρώ ο ένας και αντί για 174 ευρώ εισέπραξε μόλις 87 ευρώ ο άλλος. Στους χαμένους του Σεπτεμβρίου εντάσσονται συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, πρώην εμποροϋπάλληλοι και συνταξιούχοι της πρώην Τράπεζας Πίστεως καθώς λόγω υψηλών κύριων συντάξεων δεν προστατεύονται από το όριο των 1.300 ευρώ. Μειώσεις θα δουν και κάποιοι συνταξιούχοι από το πρώην επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).
Πού θα φθάσουν οι μειώσεις
Η μεγάλη σφαγή έγινε στις επικουρικές του ιδιωτικού τομέα όπου η μέση σύνταξη για τους περισσότερους από τους 645.608  συνταξιούχους του πρώην ΕΤΕΑΜ μετά τις περικοπές ανέρχεται σε 164 ευρώ. Οι δεύτεροι χαμένοι στην κούρσα των περικοπών είναι οι συνταξιούχοι τραπεζουπάλληλοι που είχαν υψηλές κύριες συντάξεις και το άθροισμα του μηνιαίου εισοδήματός τους ξεπερνούσε τα 1300 ευρώ. Χιλιάδες συνταξιούχοι των οποίων το προσυνταξιοδοτικό έχει μετατραπεί σε επικουρική, κυρίως  πρώην υπαλλήλοι  της Εμπορικής (ΤΕΑΠΕΤΕ) και της Αlpha bank  (ΤΑΠΤΠ) είδαν  τις επικουρικές τους να μειώνονται κατά 35%. Βαριές απώλειες 20%-40% είδαν οι συνταξιούχοι  του ταμείου ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων  (ΤΕΑΥΝΤΠ) και του ταμείου εμποροϋπαλλήλων  -ΤΕΑΥΕΚ ( μείωση έως 40%).

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Μήνυμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς σχετική με την πρωϊνή προσευχή!



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί


Δάσκαλοι μου


Πριν από 20 χρόνια τελείωσα την όμορφη διαδρομή μου στα σχολειά μας.

12 χρόνια στο θρανίο σήμερα με καμαρώνει η οικογένεια μου... Το 50% για αυτό που είμαι σήμερα οφείλεται σε ΕΣΑΣ. Στις αρχές, στις γνώσεις, το ντέτεστε, τις φωνές, τις παρατηρήσεις, τις τιμωρίες... Τις παραινέσεις, τις συμβουλές, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Φίλοι και συνοδοιπόροι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί αποκαλύψαμε ότι η εξάλειψη της πρωινής προσευχής πλέον δεν είναι ένα σενάριο συνωμοσίας μερικών τρελών, αλλά ένα ακόμα γεγονός.

Όμως φίλοι εκπαιδευτικοί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Οι άνθρωποι εκτός από ψεύτες είναι και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Βλέπετε η πρωινή προσευχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ζωής, όχι από συνήθεια, όχι από παράδοση, αλλά και από νομοθετική πρόβλεψη.

Και σήμερα ένα Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) πάνε να το καταργήσουν όχι με έναν νεότερο νόμο ή με ένα νεότερο ΠΔ όπως προβλέπει το Σύνταγμα μας, αλλά με μια υπογραφή σε ένα κωλόχαρτο που υπογράφει ο πλέον αγράμματος υπουργός της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.




Η  φετινή εγκύκλιος φίλοι εκπαιδευτικοί  θέλει να σας εκθέσει! 

Θέλει να εκθέσει Καθηγητές,  Διευθυντές,  Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να σας φέρει απέναντι μας.

Αυτοί που θα την επικαλεστούν πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι στο τέλος της εγκυκλίου, αλλά και της συγκεκριμένης παραγράφου, γράφει «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ. »

Το ΠΔ201/98 ακόμα δεν καταργήθηκε. Οι αναφερόμενες διατάξεις αφορούν: την πρωινή προσευχή, τη σημαία και τους αλλόθρησκους μαθητές.

Κανένας λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόσει το νόμο και να επικαλεστεί την εγκύκλιο.

Η πρωινή προσευχή είναι και  παραμένει υποχρεωτική ακόμα με βάση το νόμο!

Φίλοι εκπαιδευτικοί εμείς ως Έλληνοθρόδοξοι γονείς από την Δευτέρα 12/9/16 θα στραφούμε ποινικά σε όποιον παραβεί το νόμο, υποβάλλοντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μηνύσεις σε βάρος ΟΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δεν πραγματοποιούν την πρωινή προσευχή και δεν πραγματοποιούν έπαρση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ κατά παράβαση του ΠΔ 201/98. 

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ -ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ! Αναγνωρίζουν τα διαβατήρια της «Μακεδονίας»...










Φίλες και φίλοι καλησπέρα. 
 
Ζητώ συγνώμη αν κάνω «κατάχρηση» του χρόνου σας και του δικαιώματος να αναρτώ στη σελίδα αυτή αλλά θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας. 
 
Μέχρι και σήμερα όλοι οι συνάδελφοι (μάλλον σχεδόν όλοι) που υπηρετούμε σε Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων της Χώρας δεν θεωρούσαμε (σφραγίζαμε) διαβατήρια τρίτων χωρών αν αυτά είχαν σε άλλη ή στην ίδια σελίδα αντίστοιχη σφραγίδα με των γειτόνων μας, με την λέξη «Μακεδονία» και η σχετική σφραγίδα ετίθετο επί ειδικού λευκού χαρτιού που επισυναπτόταν στο διαβατήριο.

Αυτό από σήμερα άλλαξε, διότι με κατεπείγουσα διαταγή της Δνσης Προστασίας Συνόρων, μας κοινοποιήθηκε η από 22/08/2016 εντολή του Υπ. Εξ. (υπογράφει η Υπουργός κα Βακάλη) σύμφωνα με την οποία πλέον θα θέτουμε την Ελληνική σφραγίδα δίπλα από αυτή της «Μακεδονίας». 
 
 
Η αιτιολογία ήταν ότι είχαν δημιουργηθεί δυσχέρειες στην εφαρμογή. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχα διαπιστώσει τέτοια λάθη από προξενικές αρχές της χώρας μας και δυστυχώς από συνάδελφους μας που υπηρετούν σε αυτό τον σημαντικό τομέα. 
 
 
Αντί λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο να επιβάλλουμε να τηρείται η αρχική Δγη , την καταργήσαμε. 
 
Πολύ ωραία! 
 
Δηλαδή έχω διαταχθεί και δεν μπορώ να παρ-ακούσω να αναγνωρίσω (εμμέσως πλην σαφώς) την «Μακεδονία»! 
 
Πάρα πολύ ωραία. 
 
Σε λίγο για πρακτικούς λόγους θα ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική και για το ψευδοκράτος και εγώ θα πρέπει να ξαναυπακούσω.....

Για την αντιγραφή

Δημήτριος Ντούμας
Από Ε.Μ.
  
 
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΩΡΕ;;;;

Το είχε στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν γίνει κυβέρνηση...
Το έγραφαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά σε ώτα μη ακουόντων...

Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 
ΠΗΓΗ: ΑΤΙΚΑ ΝΕΑ