04 Σεπτεμβρίου 2016

Είδηση-«βόμβα»:Το μαύρο καθεστώς Κόβει και τον Αλαφούζο; Έντονες φήμες ότι… χάνει την άδεια ο ΣΚΑΪ!

Στον έλεγχο πόθεν έσχες φέρεται σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ότι «κόβεται» ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 43,6 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε
για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια του ΣΚΑΪ!
Η αλήθεια είναι ότι, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο RPNtv.gr, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους διεκδικητές, σχετικά με το πως κατάφερε να καταθέσει την εγγυητική (3 εκατ. ευρώ), αλλά και να διαθέσει το πρώτος μέρος του απαιτούμενου αντιτίμου, όταν η προσωπική του περιουσία είναι δεσμευμένη μετά από εισαγγελική παραγγελία (βλ. οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου) και ερευνάται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)…
Η επιφύλαξη που κρατά η κυβέρνηση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το RPNtv.gr έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο, νομότυπα, έγκυρα και fair, μπορεί να έχει μπει στρατηγικός επενδυτής στον  όμιλο ΣΚΑΪ, οπότε τα χρήματα, εφόσον μπορούν να δικαιολογηθούν από τον επενδυτή, όπως και το μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας, τότε η κερδισμένη άδεια ασφαλώς και θα έχει ισχύει, άρα και το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει.
Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι, το RPNtv.gr σας έχει και για αυτό ενημερώσει, δηλαδή, πως σύμφωνα με πληροφορίες, όντως υπάρχει επενδυτής και ακούει στο όνομα της κυρίας Μαριάννα Λάτση… Αν λοιπόν όλα είναι καμωμένα σωστά, τότε δεν θα προκύψει καμία απολύτως εμπλοκή.
Εν τούτοις, υπάρχουν και οι πληροφορίες που λένε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι εκείνος, ο οποίος τελικά θα πάρει την τέταρτη τηλεοπτική άδεια, μέσα από τα χέρια του ΣΚΑΪ, καθώς τα επόμενα βήματα που ακολουθούν, θα είναι κατ’ αρχάς ο εξονυχιστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των νικητών, διαδικασία που θα πάρει πέντε (εργάσιμες) ημέρες.
Στην διαδικασία αυτή, λοιπόν, οι πληροφορίες αυτές λένε ότι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, μάλλον «κόβεται», γιατί η οικονομική επιτροπή και το κέντρο ελέγχου διαπιστώνουν πως και πάλι κάτι δεν έχει προβλέψει εγκαίρως να το κάμει απολύτως φανερά και σωστά…
Να σημειωθεί ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει στείλει εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, οπότε θα πρέπει τώρα να αποδειχτεί τι έχει συμβεί με τον όμιλο ΣΚΑΪ και μπόρεσε να έχει αδέσμευτα χρήματα…
Σε περίπτωση πάντως που κάποια οικονομική προσφορά, όπως αυτή του κ. Αλαφούζου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, την εν λόγω άδεια παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, που εν προκειμένω είναι το σχήμα DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, δηλαδή ο κ. Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ. ευρώ, όποτε γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες και σε αυτόν, ο οποίος επίσης θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει εντός 5 ημέρων τα χρήματα της προσφοράς του.
Όσον αφορά στην κυβέρνηση, επικοινωνιακά θα υποστηρίξει, ότι επί της δημοπρασίας ναι μεν πήρε άδεια ένας τηλεοπτικός σταθμός σαν το ΣΚΑΪ, κι ας μην είναι αρεστός στην κυβέρνηση, τηρώντας κι αυτός και η κυβέρνηση τις διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Όμως το κράτος τηρώντας το νόμιμο και το ηθικό, όχι παίζοντας παιχνίδια διαπλοκής όπως προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και δεν ανέχεται κανένα επιχειρηματία ή επιχείρηση που φοροδιαφεύγουν και που ξεπλένουν «μαύρο χρήμα»!
Παρ’ όλα αυτά, το RPNtv.gr επιμένει ότι είναι πολύ πιθανό ο κ. Αλαφούζος να εμφανίσει κάποιον νόμιμο στρατηγικό επενδυτή ή κάποιου άλλους είδους φανερή και εμπρόθεσμη συμφωνία (βλ. Μαριάννα Λάτση ή όμιλο Λάτση), δικαιολογώντας το πως έκανε χρήση των χρημάτων αυτών…  
http://rpntv.gr/
Πηγή:Φωνακλάς

Η Κομισιόν βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα:Μνημονιακή υποχρέωση τα έσοδα από τηλεοπτικές άδειες «Θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων»


Έλενα Χαντζή


Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που αποκτήθηκαν από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες.

Η Κομισιόν όμως έχει άλλη γνώμη.

Μέσω του του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινα, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, πως τα χρήματα από την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, θα χρησιμοποιηθούν για τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές..

Είπε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση και ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Αν αναμονή λοιπόν της νέας κωλοτούμπας για να δικαιολογήσει για άλλη μια φορά αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει τα δυο τελευταία αυτά χρόνια..

Να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες ..

Όμως μια περιέργεια την έχω είναι η αλήθεια, για το τι θα πει στην ΔΕΘ για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσιπρας, το θέμα των αδειών το θεωρούσαν άσσο στο μανίκι τους και όπως δείχνουν τα γεγονότα τους μένει το μανίκι αμανάτι ..


Έλενα Χαντζή (fb)

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Τέλος η πρωινή προσευχή στα σχολεία με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας - Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική οδηγία

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Ν.ΦΙΛΗ...

ΣΧΟΛΙΟ: Την ίδια στιγμή που η "ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑ" συναντιέται συχνα πικνά με τον ΑΘΕΟ φερόμενο Πρωθυπουργο της Ελλάδος,  μόλις προχθές έσπευσε να συναντηθουν για να εξυπηρετήσει και μόνο  οικονομικά συμφαιροντα " της εκκλησιας"






Translate this page: EN FR DE ES RU AR

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.
Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς...
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:
«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή
1…….Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσες τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα……»
ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:
27. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση σημαίας
Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:
Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται…

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ; Η κυβέρνηση «διαγράφει» δάνεια 700.000.000 εκατ. ευρώ σε Πήγασο, Mega, ΔΟΛ,STAR, Αlpha


tsipras-laz98329
Προφανώς θεωρούν ότι μπορούν να μάς ταίζουν σανό επί μακρόν.
Δηλώνουν ενθουσιασμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα 246.000.000 εκατ. ευρώ λύτρα που μάζεψαν από τις 4 άδειες και τα οποία πρόκειται να πληρωθούν σε δόσεις-αν πληρωθούν!

Δεν λένε κουβέντα όμως για τα 700.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάνε Μega, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς και στους οποίους η κυβέρνηση στερεί την δυνατότητα να πληρώσουν κάποια στιγμή τα δάνειά τους με κλειστά το Mega και το Star.

Αυτή είναι η αλήθεια κι εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Κι εφ΄όσον δίνει την δυνατότητα στους παραπάνω επιχειρηματίες να μην πληρώσουν γιατί να πληρώσουν τα δάνειά τους οι υπόλοιποι μηντιάρχες-εκδότες αλλά και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της χώρας.

Για αποζημιώσεις δεν το συζητάμε, ε;
Layout 1
Nα συμπεράνουμε λοιπόν ότι η λαλίστατη Ολγα Γεροβασίλη θα πληρώσει τα 180.000.000 ευρώ που χρωστάει το MEGA στις τράπεζες;
Να συμπεράνουμε μήπως ότι η Ολγα Γεροβασίλη θα πληρώσει τα 622.000.000 ευρώ που χρωστάνε ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ και το ΜΕGA;
Μήπως ετοιμάζεται να τραγουδάει, ως έξοχη ντιζέζ στα πανηγύρια της Ηπείρου για να βγάλει τα χρέη του Μπόμπολα και του Ψυχάρη;
Η μήπως αφήνει να εννοηθεί ότι αυτά τα 622.000.000 εκατ. ευρώ- που δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν εάν κλείσει το MEGA- θα τα πληρώσουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι;
«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει»
ΑΡΑ και οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους και αυτοί που τα χρωστάνε θα έχουν την χαρά να μην τα πληρώσουν.
Δηλαδή η Ολγα Γεροβασίλη θα κάνει δώρο στον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα τα 622.000.000 εκατ. ευρώ;
Με το Mega κλειστό τα 622.000.000 εκατ. ευρώ των δανείων που έχουν οι συγκεκριμένες 3 επιχειρήσεις (ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΜΕGA) δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν.
Είναι σίγουρη η κα Γεροβασίλη και οι υπόλοιποι του Μαξίμου ότι θέλουν να χρεωθούν αυτό το τεράστιο δώρο στους μετόχους του Mega;

 
 

Προφανώς θεωρούν ότι μπορούν να μάς ταίζουν σανό επί μακρόν.

 
 
 
 Promoted Content

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ- Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ :Προδότης της Ελλάδος ο Τσίπρας που αναρριχήθηκε στην εξουσία με ιδιοτελείς σκοπούς




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΛΆΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ ΔΕΊΤΕ ΤΟ.




Μίκης Θεοδωράκης: Το φάσμα του Τσαουσέσκου υπερίπταται της χώρας μας


Η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται σε μία νέα αποφασιστική φάση της ιστορίας, με τη μορφή φαρσοκωμωδίας

Τροφή για σκέψη και για διάλογο προσφέρει με άρθρο-παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, της οποίας «υπερίπταται το φάσμα του Τσαουσέσκου», αλλά και στην Ευρώπη, με «τα φαντάσματα των επιφανών μνηστήρων της Ευρώπης» να ανοίγουν την πόρτα σε μία νέα «αποφασιστική φάση» της ιστορίας, «με τη μορφή φαρσοκωμωδίας».

Αναλυτικά το άρθρο του γνωστού συνθέτη και πολιτικού:
«Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των ‘‘επιφανών’’ μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας.

Για τον λόγο αυτόν θέλοντας να προσφέρω στους συμπατριώτες μου μια νότα αισιοδοξίας που παράλληλα να περιέχει και τη διάσταση της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής που οφείλουμε να έχουμε πάντα ως λαός, θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω δύο ποιήματα - τραγούδια μου που μου ενέπνευσε η νύχτα της δικτατορίας του 1967 και που δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα:

Καιρός να δεις

Σου είπαν ψέματα πολλά
ψέματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν.
Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου σού κρύβουν την αλήθεια.
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Καιρός να σταματήσεις
καιρός να τραγουδήσεις
καιρός να κλάψεις και να πονέσεις
καιρός να δεις.

Είσαι Έλληνας

Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.
Πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών.
Είσαι Έλληνας. Είσαι Έλληνας.
Πίνεις την προδοσία με το γάλα.
Πίνεις την προδοσία με το κρασί.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις.
Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξα

Η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται σε μία νέα αποφασιστική φάση της ιστορίας, με τη μορφή φαρσοκωμωδίας

Τροφή για σκέψη και για διάλογο προσφέρει με άρθρο-παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, της οποίας «υπερίπταται το φάσμα του Τσαουσέσκου», αλλά και στην Ευρώπη, με «τα φαντάσματα των επιφανών μνηστήρων της Ευρώπης» να ανοίγουν την πόρτα σε μία νέα «αποφασιστική φάση» της ιστορίας, «με τη μορφή φαρσοκωμωδίας».

Αναλυτικά το άρθρο του γνωστού συνθέτη και πολιτικού:
«Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των ‘‘επιφανών’’ μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας.

Για τον λόγο αυτόν θέλοντας να προσφέρω στους συμπατριώτες μου μια νότα αισιοδοξίας που παράλληλα να περιέχει και τη διάσταση της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής που οφείλουμε να έχουμε πάντα ως λαός, θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω δύο ποιήματα - τραγούδια μου που μου ενέπνευσε η νύχτα της δικτατορίας του 1967 και που δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα:

Καιρός να δεις

Σου είπαν ψέματα πολλά
ψέματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν.
Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου σού κρύβουν την αλήθεια.
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Καιρός να σταματήσεις
καιρός να τραγουδήσεις
καιρός να κλάψεις και να πονέσεις
καιρός να δεις.

Είσαι Έλληνας

Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.
Πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών.
Είσαι Έλληνας. Είσαι Έλληνας.
Πίνεις την προδοσία με το γάλα.
Πίνεις την προδοσία με το κρασί.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις.
Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξα