30 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ 5.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Σε πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα

Σε πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στα δικαστήρια για τους πρώτους πλειστηριασμούς ακινήτων οι μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.
AdTech Ad

Στόχος των πρώτων πλειστηριασμών, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, όπως εξηγούν, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια.
Πρόκειται περίπου για 2.000 κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής, δηλώνουν την άρνησή τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς «παγώματος» των πλειστηριασμών από τις τράπεζες που ίσχυσε επί πολλά χρόνια και ήρθη μόλις πρόσφατα.

Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών αποτυπώνεται στα στοιχεία από τα δικαστήρια της χώρας, με βάση τα οποία το πρώτο επτάμηνο το 2016 ορίστηκαν 2.700 πλειστηριασμοί έναντι 7.000 το αντίστοιχο περυσινό επτάμηνο.
Το 2010 ορίστηκαν 48.000 πλειστηριασμοί, το 2011 ορίστηκαν 44.000, το 2012 ορίστηκαν 25.900, το 2013 ορίστηκαν 19.200, το 2014 ορίστηκαν 16.000 και όλο το 2015 μόλις 8.700.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά περιλαμβάνουν τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου και των ιδιωτών, ενώ αφορούν και σε επαναληπτικούς πλειστηριασμούς.

ΒΙΝΤΕΟ:Ανακάτεψε 2 υλικά και τα έβαλε στα κίτρινα ΔΟΝΤΙΑ του – Το Αποτέλεσμα; Θα το δοκιμάσετε σίγουρα…


Ανακάτεψε 2 υλικά και τα έβαλε στα κίτρινα ΔΟΝΤΙΑ του – Το Αποτέλεσμα; Θα το δοκιμάσετε σίγουρα… [video]

Ένα από τα πιο αντιαισθητικά πράγματα στον κόσμος είναι τα κίτρινα δόντια
Μπορεί να πιστεύετε ότι πέρα από τακτές επισκέψεις στον οδοντίατρο και πέρα από ειδικές διαδικασίες λεύκανσης, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να λευκάνετε τα δόντια σας, έτσι δεν είναι?
Ε κάνετε Λάθος!
Αυτό το video που σας παρουσιάζουμε παρακάτω δείχνει μια απόλυτα φυσική συνταγή που μπορεί να λευκάνει τα δόντια σας αλλά ταυτόχρονα και να καταπολεμήσει την ουλίτιδα.
Απίστευτο, Έτσι;
Τώρα που χρησιμοποίησα επιτυχημένα αυτή την απλή συνταγή, και είδα τα αποτελέσματα της σταμάτησα να χρησιμοποιώ όλα αυτά τα χημικά που λευκαίνουν τα δόντια και κοστίζουν μία περιουσία.
Η Συνταγή έχει τίτλο “Οδοντόκρεμα Κουρκουμά» και αποτελείται από τα παρακάτω συστατικά: 1) 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας 2) 2 κουταλάκια του γλυκού (ή 2 κάψουλες) σκόνη κουρκουμά 3)
Μια δόση λάδι Μέντας ή δυόσμου
Τα αναμιγνύουμε καλά και όταν δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα, το τοποθετούμε σε μία οδοντόβουρτσα.
Βουρτσίζουμε τα δόντια μας καλά για λίγα λεπτά. Ξεπλένουμε και μπορούμε να διακρίνουμε από την πρώτη κιόλας εφαρμογή την αύξηση στην λευκότητα των δοντιών μας.
Εφαρμόζουμε συχνά. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το πολύτιμο βίντεο με τους φίλους σας και την οικογένεια σας!
Βοηθήστε τους να έχουν πιο λευκά δόντια με τον πιο φυσικό τρόπο.
Θα σας λατρέψουν γι’αυτό


,



ΠΗΓΗ

Λυπητερή για 150.000 συνταξιούχους - Επιπλέον χαράτσι λόγω των αναδρομικών - Μειώσεις έως 38% σε 6 επικουρικά ταμεία από την Παρασκευή

 

Λυπητερή για 150.000 συνταξιούχους - Επιπλέον χαράτσι λόγω των αναδρομικών 

Με το τρίτο και τελευταίο κύμα επαναυπολογισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 120.000 συντάξεις κλείνει ο κύκλος αναπροσαρμογής συνολικά 1,23 εκατομμυρίων επικουρικών συντάξεων.  

Το πιο βαρύ πακέτο ωστόσο είναι το δεύτερο το οποίο θα επιδοθεί  στους συνταξιούχους σε λίγες ημέρες, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. (Οι συντάξεις πιστώνονται στους λογαριασμούς από το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου) 

Α. Με το πακέτο του Σεπτεμβρίου  ήδη επαναυπολογίστηκαν περίπου 805.000 συντάξεις, εκ των οποίων οι 150.000 εκτιμάται ότι θα υποστούν μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις (για 1.500 συνταξιούχους) θα αγγίξουν το 38%.

Οι συνταξιούχοι που θα δουν περικοπές στις πληρωμές της 2ας  Σεπτεμβρίου προέρχονται από 6 ταμεία:

- το ΕΤΕΑΜ των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (εκτιμάται ότι η μείωση κατά μέσο όρο θα είναι 15%)

- το ΤΕΑΥΕΚ των εμποροϋπαλλήλων  -14%

- το ΤΕΑΠΟΖΟ των εργαζόμενων σε εταιρείες Οινοποιίας   -13%

- το ΤΕΑΥΝΤΠ των υπαλλήλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων  -20%

- το επικουρικό της ΔΕΗ (ΚΑΠ/ΔΕΗ) οριακές απώλειες κάτω των 10 ευρώ 

- ΤΑΠΤΠ - Προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank) των οποίων το προσυνταξιοδοτικό έχει μετατραπεί σε επικουρική  -35%

- ΤΕΑΠΕΤΕ – συνταξιούχοι Εμπορικής Τράπεζας  -35%

Συνολικά από τον επαναυπολογισμό  και των τριών πακέτων εκτιμάται ότι θα μπουν στο στόχαστρο περίπου 220.000 με 230.000 συνταξιούχοι  που θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται μεσοσταθμικά κατά 10%. 

Οι μοναδικοί που παρέμειναν στο απυρόβλητο είναι όσοι εισπράττουν έως  1.300 ευρώ μεικτά (1.120 καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Παραδείγματα

1)Συνταξιούχος πρώην τραπεζοϋπάλληλος έχει πάρει κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης στην ανώτατη ασφαλιστική κλάση και την επικουρική του το επικουρικό της τράπεζας που εργαζόταν (πρώην Εμπορική). Η κύρια σύνταξη που παίρνει είναι 1.310 € καθαρά. Επικουρική έπαιρνε 621 € καθαρά. Μετά την περικοπή η επικουρική του διαμορφώθηκε από τον Ιούλιο και μετά στα 403 € περίπου.

2)  Συνταξιούχος του ΙΚΑ που είχε συμπληρώσει 10.500 ημέρες ασφάλισης και αποχώρησε το 2005 σε ηλικία 58 ετών λαμβάνει σήμερα κύρια σύνταξη καθαρή 1.220 €. Από το πρώην ΕΤΕΑΜ λαμβάνει επικουρική σύνταξη 312 € καθαρά. Μετά την  περικοπή η επικουρική του διαμορφώθηκε από τον Ιούλιο και μετά στα 261 € περίπου.

Β .Το πρώτο πακέτο του Αυγούστου περιλάμβανε συνολικά 320.000 συντάξεις που επανυπολογίστηκαν . Απ΄αυτές μειώσεις υπέστησαν 66.900 επικουρικές .  Τις βαρύτερες απώλειες ,είχαν οι συνταξιούχοι της ΕΤΒΑ ( μείωση 20% κατά μέσο όρο) και οι δημοτικοί υπάλληλοι ( μείωση 16%) ενώ το επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά μέσο όρο 2,10%. 

Γ.  Με το τρίτο πακέτο και συγκεκριμένα , με τις πληρωμές του Οκτωβρίου αναμένεται να δουν μειώσεις στις επικουρικές τους   οι συνταξιούχοι από τα ταμεία  των αρτοποιών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων (ΤΕΑΑ &ΤΕΑΠΥΚ του ΟΑΕΕ), τους τομείς επικουρικής ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), τους τομείς επικουρικές ασφάλισης του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ, το ΚΕΑΝ των ναυτικών, των ΤΕΑΕΧ και ΕΑΥΑΠ της πρώην χωροφυλακής και της αστυνομίας πόλεων. Οι μειώσεις θα κυμανθούν κατά μέσο όρο από  10%έως 12% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 38% 

Επιπλέον χαράτσι λόγω των αναδρομικών

Στις πληρωμές του Οκτωβρίου βέβαια, δεν θα εμφανιστούν μόνο οι μειώσεις του τρέχοντος μηνός αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών.  Οι μειώσεις ισχύουν από την 1η Ιουνίου  και η ΗΔΙΚΑ προσαρμόζει τα συστήματά της για την  αναδρομική παρακράτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Αυτό σημαίνει ότι πχ συνταξιούχος του ΙΚΑ που είδε το Σεπτέμβριο την επικουρική του να μειώνεται από 312 σε 261 ευρώ , τον Οκτώβριο θα δει να κατεβαίνει στα 210 ευρώ.
Κι όμως. Κάποιοι έλαβαν αυξήσεις!

Ωστόσο δεκάδες  συνταξιούχοι , κυρίως του δημοσίου με πολλά έτη ασφάλισης και μεγάλο μισθό όχι μόνο δεν είδαν μειώσεις αλλά ο επαναυπολογισμός τους  χάρισε και αυξήσεις έως 20 ευρώ . Δηλαδή με την εξαίρεση  των μνημονιακών νόμων που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί μειώθηκε  η παρακράτηση και αυξήθηκε το καθαρό ποσό της σύνταξης .

Η αναπροσαρμογή του τρίτου πακέτου με καθυστέρηση δύο μηνών θα δώσει το χρονικό περιθώριο στους κλάδους των μηχανικών , δικηγόρων  και γιατρών να αποφασίσουν  αν θέλουν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα επαγγελματικά ταμεία και να αποφύγουν αυξήσεις εισφορών και μειώσεις  στον κλάδο των επικουρικών και των εφάπαξ . Η εναλλακτική λύση τελεί υπό την αίρεση των θεσμών και θα τεθεί στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

Στο τέλος Οκτωβρίου ,θα γίνει «ταμείο» προκειμένου να διαπιστωθεί αν με τις περικοπές  των επικουρικών , επιτεύχθηκε ο μνημονιακός στόχος για  εξοικονόμηση του ποσού των 360 εκ ευρώ.  Παράγοντες της ασφάλισης  εκτιμούν ότι παρά τις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών το ενιαίο επικουρικό δε θα μπορέσει να καλύψει το έλλειμμα του ύψους  540 εκατ. ευρώ  για το 2016 και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του . Οι δανειστές έχουν δεχθεί ως λύση έως ότου αποκατασταθεί η ισορροπία , το ταμείο να εξακολουθήσει να πληρώνει τις συντάξεις με ρευστοποίηση μέρους της περιουσίας του. Τα κεφάλαια  που έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα από τη ρευστοποίηση της περιουσίας φθάνουν τα 200 εκ. ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για την πληρωμή των συντάξεων είτε για την κάλυψη των ελλειμμάτων.

Ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) κ. Θανάσης Καποτάς  εκτιμά ότι διατηρώντας τον ρυθμό έκδοσης των νέων συντάξεων στο σημερινό επίπεδο ( εκκρεμεί η έκδοση 120.000 νέων επικουρικών) το 2016 θα κλείσει με ισοσκελισμένο ισολογισμό.  Για την επίτευξη του στόχου εκτός από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών , θα απαιτηθεί και η σταδιακή αποπληρωμή οφειλών  άλλων Ταμείων προς το ΕΤΕΑΕΠ που φτάνουν το 1 δις ευρώ . Πάντως μέχρι το 2018 εκτιμάται ότι το σύστημα θα έχει ισορροπήσει λόγω των θετικότερων ρυθμών ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης χωρίς να απαιτηθούν νέες μειώσεις . Η κάλυψη του ελλείμματος από την περιουσία του ταμείου ,κατά ένα μικρό ποσοστό , σύμφωνα με τον κ. Καποτά δε επιφέρει ζημία  λόγω της αύξησης αποτίμησης των μεριδίων του Κοινού Κεφαλαίου.  



Απο το   protothema.gr

Τι δουλειά είχε ο πατήρ Κωνσταντόπουλος της Ζωής, να συναντηθεί με φίλο του Τσίπρα δημοσιογράφο της Φλώρινας





Τι δουλεια είχε ο πατήρ Κωνσταντόπουλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, να συναντηθεί με γνωστό δημοσιογράφο της Φλώρινας ιδιοκτήτη τοπικού σάιτ και πολυ φίλου του Θ. Καρυπίδη Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας πρώην σχολιαστή ειδήσεων " δημοσιογράφο" ιδιοκτήτη Μ.Μ.Ε  ο οποίος ειναι προσωπικός και πολιτικός φίλος του Α.Τσίπρα ;

Επειδη την φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης μας θετουμε το ερώτημα επιπλέον, πιο χρονικό διαστημα πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση πριν την αποχώρηση της Ζώης Κωνσταντοπούλου απο τον ΣΥΡΙΖΑ η μέτα ...έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό .

Η συνάντηση τους  μήπως πραγματοποιήθηκε την 20η Ιανουαρίου 2016 όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές ;



Βάζουν και άλλους στο δημοσιο απο το παράθυρο - Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους

NΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ
 ψηφοαρπακτικούς λογους - και  ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους

Σε αορίστου χρόνου αναμένεται να μετατραπούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, καθώς με βάση το άρθρο 20 του σχεδίου νόμου που του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους.
Σύμφωνα με το άρθρο οι δήμοι (σε αντίθεση με ότι προβλέπει ο νόμος για τον Καλλικράτη) καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με το newpost, η παραίτηση από ένδικα μέσα αφορά και χιλιάδες περιπτώσεις συμβασιούχων οι οποίοι με προσφυγές τους και με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πετύχαιναν σε πρώτο βαθμό την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αλλά οι δήμοι προχωρούσαν βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" υποχρεωτικά σε εξάντληση των ένδικων μέσων (εφέσεις η αναιρέσεις) με αποτέλεσμα στο Εφετείο η στον Άρειο Πάγο αρκετοί συμβασιούχοι να χάνουν το δικαίωμα της μονιμοποίησης.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πρόκειται για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι τώρα πλέον θα παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους ,ενώ για τουλάχιστον 1.000-2.000 οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου



Με πληροφορία  απο την Ημερησία