28 Αυγούστου 2016

Οι πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους, δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ! Το Κράτος στεγνώνει από χρήμα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ

Η Μεγάλη Επανάσταση, η πιο συγκλονιστική αντεπίθεση των Ελλήνων Φορολογουμένων ενάντια στο φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αρχίζει να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις.
Συμφωνα με το  “Κουρδιστό Πορτοκάλι” το οποίο από πολύ νωρίς έκανε λόγο για την μεγάλη επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν είναι άλλη από το στραγγαλισμό των δημοσίων εσόδων.

Οι πολίτες σταματούν να δίνουν χρήματα στο ελληνικό κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες του και τους Οργανισμούς (υποτιθέμενης) κοινής ωφελείας. Οι Ελληνες πολίτες σταμάτησαν να πληρώνουν οτιδήποτε στο κράτος. Δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ κι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση της μεταπολίτευσης. Οπως δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.
Και κάτι ακόμη εξίσου συγκλονιστικό και συναρπαστικό. Παρά τις προσκλήσεις των φαύλων κυβερνώντων οι καταθέσεις έκαναν φτερά από τις τράπεζες. Οι πολίτες χτυπάνε το χυδαίο πελατειακό κράτος εκεί που πονάει: στα ταμεία του, στην τσέπη του.

Οι καταθέτες δεν εμπιστεύονται το κράτος και αποσύρουν τις καταθέσεις τους ακολουθώντας το παράδειγμα των κρατικοδίαιτων φοροφυγάδων επιχειρηματιών που “στηρίζουν” τον Τσίπρα έχοντας βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Ετσι δεκατρία χρόνια πίσω πήγε το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες καθώς τα 122,6 δισ. ευρώ που μετρήθηκαν τον Ιούλιο από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι τα επίπεδα που βρίσκονταν οι καταθέσεις το Νοέμβριο του 2003.

Μάλιστα το συνολικό ύψος των καταθέσεων μειώθηκε κατά 164 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο κάνοντας έτσι ακόμα πιο ανέφικτο τον στόχο της κυβέρνησης για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Παρά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την καταβολή της πρώτης δόσης και την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς δείκτες της ομαλότητας- οι καταθέσεις- σημείωσε πτώση τον Ιούλιο, αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο που έχει ποντάρει στη σταδιακή επιστροφή τους στις τράπεζες, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η απελευθέρωση φρέσκου χρήματος προς την αγορά. Βέβαια, σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο μήνας καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να χρησιμοποίησαν τις καταθέσεις τους για να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν στα 122,579 δισ ευρώ από 122,743 δισ ευρώ τον Ιούνιο. Ειδικά όσον αφορά στα νοικοκυριά καταγράφεται περαιτέρω μείωση των καταθέσεων ταμιευτηρίου στα 50,248 δισ ευρώ από 50,648 δισ ευρώ τον Ιούνιο, δείγμα του ότι η έναρξη των φορολογικών υποχρεώσεων “χτυπάει” και τις αποταμιεύσεις. Μείωση κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ εμφανίζουν και οι καταθέσεις όψεως, ενώ αντιθέτως αύξηση στα 42,125 δισ ευρώ από 41,349 δισ ευρώ καταγράφεται στις προθεσμιακές καταθέσεις.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, η εικόνα είναι ακόμα πιο “γκρίζα”, καθώς αποσύρθηκαν μέσα σε ένα μήνα 637 εκατ. ευρώ.

Το Κράτος στεγνώνει από χρήμα. Η πιο συγκλονιστική επανάσταση της μεσαίας τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη.


Μεταφορά σανού και κουτοχορτου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης!!


  Γραφει η Έλενα Χαντζή


Συνεχιζονται με αμείωτο ρυθμό οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την μεταφορά σανού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επικείμενης 81ης Διεθνούς Έκθεσης.

Προβληματισμός έντονος κυριαρχεί στο κυβερνητικό τιμ για την ποιότητα του σανού και του κουτόχορτου.

Το φετινό πρέπει να είναι σαφώς ανώτερης ποιότητα από το προηγούμενο και να μην φέρνει φουσκώματα.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως γίνετε προσπάθεια να δημιουργηθεί νέα ποικιλία με πρόσμιξη σανου και βλητων (του γνωστού χόρτου), μιας και το δεύτερο βοηθάει πολύ το έντερο στην εκκένωση (κοινώς χέσιμο).

Μάλιστα γι αυτό το λόγο θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία χημικές τουαλέτες για την αποφυγή ανεπιθύμητων κενώσεων και αερίων την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού...


Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την υλοποίηση του σχεδιασμού και ευχόμαστε από καρδιάς να πάνε όλα κατ ευχήν χωρίς απρόοπτα.

Καλή χώνεψη σύντροφοι..



Η ΣΦΗΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ:ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΆΔΙΑΖΕ ΜΈΧΡΙ ΠΡΌΣΦΑΤΑ Ο ΤΣΊΠΡΑΣ -ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΟ 49% ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΉ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ

ΚΑΙ ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ  ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.
Φωτογραφία:FTEROGRAFOS


Την ιδιωτικοποίηση του νερού, σε ποσοστό 49% (+23% σε σχέση με το πακέτο που ήδη έχει ιδιωτικοποιηθεί), προανήγγειλαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής του, Γιώργος Χουλιαράκης, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα προληπτικά μέτρα και τον αυτόματο “κόφτη” δαπανών.



Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. συζητήθηκε το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ και ο τρόπος διοίκησής του, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του Μνημονίου, θα υπάρχει εκπρόσωπος των θεσμών στο νέο Υπερταμείο.


Οι δύο υπουργοί επεσήμαναν ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει δικαίωμα διπλής ψήφου, ενώ αναγνωρίστηκε ότι “η χώρα έχει ένα βάρος που, στη φάση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί να το σηκώσει”. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ειπώθηκε στους βουλευτές, προωθείται η λογική των συμπράξεων που σε ορισμένους τομείς, όπως το νερό, θα μείνει στο Δημόσιο το 51% που, όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές, είναι και συνταγματικώς κατοχυρωμένο.


Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προχωράει με γοργούς ρυθμούς, παρεκκλίνοντας κατά πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, το οποίο χαρακτηριζόταν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως «ανθρώπινο δικαίωμα», στις εκστρατείες εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔ
ΑΠ  που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.



Λίγους μήνες νωρίτερα, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επικαλούμενος δηλώσεις βουλευτών της τότε συμπολίτευσης. “Τους ακούω σε τοπικό επίπεδο να λένεν ότι διαφωνούν με την ιδιωτικοποήση. Όμως λένε ότι δεν θα ρίξουν και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ. Δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, για τα νέα μέτρα, για το νέο μνημόνιο” έλεγε ο Πρωθυπουργός.



                             

Αν Δείτε ΑΥΤΟ το «Αγριόχορτο» στην Αυλή σας, ΜΗΝ το Βγάλετε! ΔΕΙΤΕ γιατί!…

Μπορεί να περνάτε πάνω από αυτό το φυτό κάθε μέρα και να μην το συνειδητοποιείται. Ακριβώς κάτω από τα πόδια σας μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται ένα ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, που καταπολεμά τον καρκίνο, και είναι μια νόστιμη προσθήκη στη σαλάτα σας. Αυτό το φυτό είναι η γλιστρίδα, και ποτέ δεν θα το αγνοήσετε, ως ζιζάνιο ξανά.
Αρχικά κατάγεται από την Ινδία και τη Βόρεια Αφρική, το αντράκλα, τρέβλα, αντραχλίδα, σκλιμίτσα ή χοιροβότανο τώρα μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι στη Βόρεια Αμερική το θεωρούν ακόμα ζιζάνιο, αλλά πολλοί πολιτισμοί το φυτεύουν για μαγειρικές χρήσεις. Είναι γνωστό για την ελαφρώς ξινή και αλμυρή γεύση του.
Η γλιστρίδα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην οφθαλμική υγεία, και είναι επίσης ένα ισχυρός σύμμαχος στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη γη, ξεπερνώντας ακόμη και ορισμένα είδη ιχθυελαίων.
Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί! Αυτό το μαγικό μικρό φυτό περιέχει επίσης δύο διαφορετικές χημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες: την betaxanthin και την reddish beta-cyanis. Επιπλέον, η γλυστρίδα είναι γεμάτη από βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτενοειδή, και μικρές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το σημαντικό φυτό της πίσω αυλής σας: