27 Αυγούστου 2016

(video) Σάλος! Ο Μπουτάρης αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια!





ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Τα Σκόπια «Μακεδονία» αποκάλεσε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας.
Αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας τονίζει:
«Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα. Έχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες είναι η αλλαγή της ιστορίας».
Σε αυτό το σημείο φαίνεται πάντως, πως με παρέμβαση του τηλεοπτικού σταθμού η απάντηση του κ. Μπουτάρη δεν είναι ολόκληρη καθώς όπως προκύπτει και στο βίντεο που δημοσιεύεται, κόβεται απότομα.
Στη συνέχεια  ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει ότι «θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία».
Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεύμα του πριν απαντήσει φαίνεται πως ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια επειδή έτσι του τέθηκε η ερώτηση.
Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την παρουσία του σε Φόρουμ, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές , ο κ Μπουτάρης χρησιμοποίει ξανά τον όρο «Μακεδονία», τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «είναι πολύ σημαντικό, ότι πολλοί από τους μαθητές που βρέθηκαν σε αυτό είναι από τη Μακεδονία» και στη συνέχεια προσθέτει πως «η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί Τίτο  ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη».
Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό sitel:



.




ΠΗΓΗ: thestival.gr

Λεφτά υπάρχουν (για εκεί που θέλουν) – Η Βουλή μισθώνει γραφεία έναντι 1 εκατ. ευρώ!

  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΗ 

    Οι υπηρεσίες της Βουλής φαίνεται πως δεν χωρούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γι’ αυτό και ελήφθη η απόφαση να νοικιαστούν νέες εγκαταστάσεις, πέραν όσων μισθώνει ήδη σε διάφορα κτίρια πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.
    Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν οδηγίες για γενικευμένη περιστολή των δημοσίων δαπανών.
    Ο κύβος ερρίφθη στις 12 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.
    Η απόφαση επικαλείται «την ύπαρξη εξαιρετικής και επείγουσας ανάγκης μίσθωσης κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Βουλής, πλησίον του μεγάρου της Βουλής, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προσφέρονται προς ενοικίαση το ισόγειο κατάστημα και οι ημιώροφος, 1ος, 2ος και 3ος όροφος του κτιρίου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 11, ιδιοκτησία της Ανώνυμης Κτηματικής Εταιρείας “ΚΑΡΒΑΝ Α.Ε.”, στο οποίο στεγάζονται ήδη υπηρεσίες της Βουλής».
    Πρόκειται για κτίριο απέναντι από το μέγαρο της Βουλής που στεγάζει ήδη τις οικονομικές υπηρεσίες της εθνικής μας αντιπροσωπίας, αλλά και το «Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Η μίσθωση για τους νέους χώρους θα διαρκέσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.
    Το «μηνιάτικο» που θα καταβάλλει η Βουλή στην ιδιοκτήτρια εταιρεία για τις νέες εγκαταστάσεις είναι… τσιμπημένο. Αγγίζει τα  79.814 ευρώ μηνιαίως ή 960.000 ετησίως.
    Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ποσό να ανέβει τα επόμενα τρία χρόνια κι αυτό γιατί, όπως διευκρινίζεται στη σχετική απόφαση, «εξουσιοδοτείται ο γενικός γραμματέας της Βουλής να υπογράψει τη σχετική σύμβαση μίσθωσης στην οποία θα καθοριστούν οι ειδικότεροι όροι και οι λεπτομέρειες της μίσθωσης».

    Διαβάστε τη σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια πατώντας ΕΔΩ.

Ξανασμίγουν Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου!

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Δεν αναφερόμαστε σε εκλογική συνεργασία των δυο κομματαρχών αλλά στη σύμπραξη μετώπου κατά του κοινού εχθρού που είναι ο πρώην σύντροφος τους Αλέξης Τσίπρας.
Ο λόγος για τις διαδηλώσεις που ετοιμάζουν προκειμένου να «υποδεχθούν» τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βάζουν νέο «κρυφό φόρο» στις συναλλαγές και σχεδιάζουν έτσι κίβδηλα να αποφύγουν τον «κόφτη»


Κοινοποίηση στο Facebook
κρυφό φόρο

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές –

Εξαιρούνται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και οι πληρωμές φόρων-εισφορών
Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία».
Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο θα είναι έκτακτο στην περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά. Θεωρείται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τις συναλλαγές από λογαριασμούς μισθοδοσίας και πληρωμές φόρων – εισφορών.
Ωστόσο η πρόταση φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο από την τρόικα όσο και από τις τράπεζες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους.
Η τρόικα απ’ την πλευρά της φοβάται ότι ένας τέτοιος φόρος θα επηρεάσει και τη χρήση του πλαστικού χρήματος υπονομεύοντας κατ’ ουσίαν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δίνοντας και άλλο χώρο στη φοροδιαφυγή.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει ικανοποιητικά φέτος και τα ταμεία θα γεμίσουν ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα…

BINTEO! ΣΑΛΟΣ από δήλωση βουλευτίνας ΣΥΡΙΖΑ: «Η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει!»



ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ : ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΘΛΙΒΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, βρέθηκε χθες αργά το βράδυ σε εκπομπή του Κontra Channel, όπου προκαλώντας αντιδράσεις δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η εποχή του ''εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού μου'' έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», ακυρώνοντας έτσι με λίγα λόγια την όποια μορφή επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε πρέπει να πάμε σε καινούργιες μορφές, όπως οι συνεταιριστικές μορφές, σε μια κοινωνική οικονομία με καινούργια υγιή βάση.

«Πρέπει να βρούμε νέες μορφές συνεργατικότητας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ίδια, «οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνεταιρισθούν, να κάνουν μια επιχείρηση από κοινού».
«Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται», σημείωσε.
Ερωτηθείσα για το πώς θα λειτουργήσει εξήγησε ότι «θα το δείτε όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την κοινωνική οικονομία».


ΔΕΙΤΕ ΤΙΟ ΒΙΝΤΕΟ




.


 ΠΗΓΗ

Γεροβασίλη: Τηρήσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα

«ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ»
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΞΕΙΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ 
Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει την «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός της, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
«Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».
Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης», με δύο σημεία-σταθμούς: την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».
Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου «ένα ακόμη βήμα» προς τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας για την αλλαγή της ευρωπαϊκής ατζέντας και αναφέρει ότι υπάρχει «εμφανής πλέον ρωγμή στην ιδεοληψία που επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης εντός της ΕΕ». Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για την «αμφίσιμη στάση» της στο ζήτημα των εργασιακών.
Επιπλέον, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι οριστικός και χαρακτηρίζει τη διαδικασία «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αδιάβλητη μέθοδο», που θα αποτελέσει μοντέλο για παρόμοιας σημασίας μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρεται στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η γείτονα χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη. «Το ενδεχόμενο παραβίασης της συμφωνίας περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου», δηλώνει. Προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει σταματήσει να ενισχύει τις δομές φιλοξενίας και τονίζει ότι από εδώ και πέρα, σημασία έχει να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης. «Κάτι που, επίσης, αναμένεται να συμβεί, όσο αυξάνονται οι πιέσεις και η αποφασιστικότητα της ΕΕ απέναντι στις χώρες που καθυστερούν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους», καταλήγει.

Πηγή:  | iefimerida.gr