25 Αυγούστου 2016

Σχεδόν μισό εκατ. Ελληνες έφυγαν από τη χώρα λόγω κρίσης!

Την τρίτη μαζική μετανάστευση στην σύγχρονη ιστορία της βιώνει η χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες στο εξωτερικό, με τη διαδικασία να είναι ακόμα σε εξέλιξη!
Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έφυγαν από τη χώρα λόγω κρίσης!
Ενα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες άτομα είναι ο απολογισμός της μετανάστευσης των Ελλήνων στον 20ό και 21ο αιώνα. Ιστορικά και παραδοσιακά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας.
Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσίευσε η Καθημερινή, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον αριθμό των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση με τις προηγούμενες φάσεις μετανάστευσης, αναλύονται οι μακροοικονομικές συνέπειες και προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Η μετανάστευση και η φτώχεια είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο πιο επώδυνες συνέπειες που βιώνει μια κοινωνία σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης», σχολιάζει η κ. Σοφία Λαζαρέτου, οικονομολόγος της ΤτΕ ΕΛΛ +1,11% και συγγραφέας της σχετικής έρευνας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ ΕΛΛ +1,11%, ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000. «Το 2013, παρατηρούμε τριπλασιασμό του μέσου όρου από το 2008 και οι μετανάστες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση το 2014 και οξύνεται περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2015». Οπως επισημαίνει, η διαδικασία εξόδου Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν φαίνεται το πότε θα τερματιστεί. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την τρίτη μαζική μετανάστευση που γνωρίζει η χώρα.
Στο διάστημα των τελευταίων 100 ετών, η χώρα έχει γνωρίσει άλλες δύο ίδιες φάσεις και από τη συγκριτική μελέτη τους προκύπτουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Και οι τρεις α) έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, περίπου δέκα χρόνια, β) αυξημένη ένταση ως προς την ένταση της ροής και γ) καθυστέρηση έναρξης του φαινομένου σε σχέση με τον χρόνο καταγραφής του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Οι περίοδοι μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων είναι από το 1903 έως το 1917, 1960-1972 και 2010-σήμερα και σχετίζονται και στις τρεις φάσεις με οικονομικά κίνητρα με εξαίρεση μέρος του δεύτερου κύματος, τα έτη 1969-1971, που οφείλεται σε πολιτικούς λόγους (δικτατορία). «Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις φάσεις έλαβαν χώρα μετά μια έντονη υφεσιακή διαταραχή που διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της χώρας μας και των ανεπτυγμένων κρατών και τροφοδότησε τη μαζική φυγή ανθρώπων, νέων στην πλειονότητά τους, που αναζητούσαν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες προόδου», σχολιάζει η κ. Λαζαρέτου.

Ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η σύγκριση των δύο προγενέστερων επεισοδίων με το σημερινό επεισόδιο φυγής, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Κατά το πρώτο επεισόδιο φυγής, κύριος προορισμός ήταν οι «υπερωκεάνιες χώρες» (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία και ΝΑ Αφρική). Επτά στους δέκα ήταν ηλικίας 15-44 χρόνων, λιγότεροι από 2 στους 10 ήταν γυναίκες και στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν ανειδίκευτοι εργάτες και αγρότες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που απασχολήθηκαν στις χώρες υποδοχής συνήθως ως υπηρέτες και εργάτες. Το δεύτερο επεισόδιο μετανάστευσης αφορούσε κυρίως νέους ηλικίας 20-34 χρόνων (7 στους 10), 5 στους 10 δήλωναν χειρώνακτες, ενώ 4 στους 10 ήταν ανεπάγγελτοι. Εξι στους 10 κατευθύνθηκαν στη Γερμανία και στο Βέλγιο και απασχολήθηκαν ως βιομηχανικοί εργάτες. Αντίθετα, η τωρινή φυγή αφορά νέους μορφωμένους με επαγγελματική εμπειρία, που κατευθύνονται κυρίως στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ε.Ε. στη μαζικότητα της μεταναστευτικής εκροής και στην αναλογία της στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μετά την Κύπρο, την Ιρλανδία και τη Λιθουανία, και την τρίτη θέση μετά την Κύπρο και την Ισπανία όσον αφορά το ποσοστό των νέων σε ηλικία εξερχόμενων μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι εξερχόμενοι Ελληνες, μόνο κατά το 2013, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ η αναλογία των νέων τής πλέον παραγωγικής ηλικίας 25-39 ετών ξεπερνά το 50% στο σύνολο των εξερχομένων.


euro2day

ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ: Διαβάστε σειρα αποκαλυπτικών ρεπορταζ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ


Το επόμενο διαστημα διαβάστε στο fyllokaiftero1.blogspot.com σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ με τίτλο "ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ
Ειναι οι ειλωτες  του κράτους οι οποίοι εργάζονται "σαν μαύροι" προσφέρουν κοινωνικό έργό για λογαρισμό ενός κράτους με αύπαρκτη κοινωνική πολίτική με υπαρκτη μόνο  την κρατική υπερφοροκλοπή και το ίδιο το κράτοος δια ορίσμενων υπαλληλων του "γραφειοκρατών " και επίορκων τους κατηγορούν και επιπλέον  οτι κλέβουν καυσόξυλα απο τα βουνα στα οποία δεν εργάζονται αλλα δουλεύουν σαν δουλοι για ενα κομμάτι ψωμί.Ιδιαίτερα αυτά συμβαίνουν σε  περιοχέςτης Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε σε σειρά ρεπορτάζ πως το ίδιο το κράτος "προωθεί "το κλέψιμο των καυσόξυλων... και γιατί..

ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ: Διαβάστε σειρα αποκαλυπτικών ρεπορταζ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ


Το επόμενο διαστημα διαβάστε στο fyllokaiftero1.blogspot.com σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ με τίτλο "ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ
Ειναι οι ειλωτες  του κράτους οι οποίοι εργάζονται "σαν μαύροι" προσφέρουν κοινωνικό έργό για λογαρισμό ενός κράτους με αύπαρκτη κοινωνική πολίτική με υπαρκτη μόνο  την κρατική υπερφοροκλοπή και το ίδιο το κράτοος δια ορίσμενων υπαλληλων του "γραφειοκρατών " και επίορκων τους κατηγορούν και επιπλέον  οτι κλέβουν καυσόξυλα απο τα βουνα στα οποία δεν εργάζονται αλλα δουλεύουν σαν δουλοι για ενα κομμάτι ψωμί.Ιδιαίτερα αυτά συμβαίνουν σε  περιοχέςτης Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε σε σειρά ρεπορτάζ πως το ίδιο το κράτος "προωθεί "το κλέψιμο των καυσόξυλων...
....Και γιατί..και βέβαι αυτοί οι είλωτες δεν είναι αυτοί οι οποίοι προβαίνουν σε κάποιες κλοπές καυσόξυλων.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ! Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα κι από την ασπιρίνη

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ! Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα κι από την ασπιρίνη

Ο πονοκέφαλος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της σύγχρονης εποχής – όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κάποια στιγμή θα τον νιώσουν. Μπορεί να προκληθεί είτε από το άγχος, την κούραση ή από τη σωματική υπερφόρτωση.
Και ενώ οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύουν τους πονοκέφαλους με ασπιρίνη, ξεχνούν ότι ένα συνθετικό προϊόν όπως αυτό μπορεί να βλάψει το σώμα. Ευτυχώς η φύση έχει τη λύση και σε αυτή την περίπτωση.

Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα. Επίσης μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν και αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland.

Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να σταματήσει μια ημικρανία ή να αποτρέψει μελλοντικές, όπως αναφέρει το invitromagazine.

Το Πανεπιστήμιο του Maryland, εξηγεί ότι σε μια μελέτη που έγινε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μαγνησίου στη μείωση των ημικρανιών, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που πήραν μαγνήσιο μείωσαν την συχνότητα των επιθέσεων ημικρανίας κατά 41,6 % σε σύγκριση με 15,8% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Τα αποτελέσματα ήταν ταχύτερα και κυρίως χωρίς παρενέργειες και δυσμενείς αντιδράσεις.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη.

Πέφτουν εάν δεν πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Τόσο απλά...

Κοινητοποίησε το

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το κράτος είναι να καταρρεύσει μέσα από την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

 
Kι όμως είναι η πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία που ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του την εξουσία.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες πολίτες είναι πιο ισχυροί από τις άθλιες και διεφθαρμένες φορομπηχτικές κυβερνήσεις τους.

Ο ελληνικός λαός κρατάει για πρώτη φορά την τύχη στα χέρια του.
Και είναι στο χέρι των Ελλήνων να αλλάξουν το πελατειακό κράτος.
Να το σκοτώσουν στην κυριολεξία.

Από τον Ian Ford

Κι αυτό μπορεί να γίνει εάν οι Ελληνες πολίτες-φορολογούμενοι σταματήσουν να πληρώνουν αυτό που λέμε “υποχρεώσεις” τους στο κράτος, την εφορία και τους λοιπούς φαύλους δημόσιους οργανισμούς.
Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα και το κυβερνητικό μπουλούκι του. Μην έχετε ουδεμία ψευδαίσθηση ότι εξίσου τραγική θα είναι η εικόνα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εάν καταφέρει να κερδίσει την εξουσία.

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Λεβέντης, ο Μιχαλολιάκος, ο Καμμένος, ο Κουτσούμπας είναι  κατ΄εξοχήν γέννημα-θρέμμα του πελατειακού κράτους.

Το κόμματά τους κάνουν εμπόριο ξοφλημένων ιδεολογιών. Οσοι τους ψηφίζουν το κάνουν κατά κύριο λόγο για προσωπικό συμφέρον.
Αλλά ας επανέλθουμε στη σημασία της μη πληρωμής κανενός είδους χαρατσιού, κανενός είδους ΕΝΦΙΑ, τέλους αλληλεγγύης, 100% προκαταβολή για χρήματα που δεν θα βγάλεις και πάει λέγοντας.

Εάν θέλεις να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι την εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες ένας τρόπος υπάρχει: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Από τον EΝΦΙΑ περιμένουν να εισπράξουν 2,7 δις ευρώ. Είναι τόσο ιλιγγιώδες το ποσό σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Είναι αντίστοιχο με την δόση των 2,8 δις ευρώ που περιμένουν να πάρουν αφού στο μεταξύ έχουν καθήσει στα 4 στους δανειστές.

Ο Κατρούγκαλος έχει ξεπουλήσει ήδη το Εργασιακό γι΄αυτό και ο Τσίπρας τόριξε στο τσάμικο των γερμανικών αποζημιώσεων και απίδια μάντολες.

Τα έχουν πουλήσει όλα για μια τζούρα εξουσίας.

Είναι στο χέρι σου να τους συντρίψεις ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ.

Καμμία άλλη αντίδραση δεν τους φοβίζει. Δεν έχει άλλωστε νόημα να τρέχεις στην πλατεία Συντάγματος και να ουρλιάζεις την απόγνωσή σου στα ΜΑΤ, στους κρατικοδίαιτους μπαχαλάκηδες και πάει λέγοντας.

Η πιο θανάσιμη αντίδραση για το χυδαίο πελατειακό κράτος είναι αυτή τη φορά να μην πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ, να μην πληρώσεις τις δόσεις της Εφορίας, τον ΦΠΑ.

Εάν οι Ελληνες φορολογούμενοι σταματήσουν να πληρώνουν το χυδαίο φορομπηχτικό πελατειακό κράτος, αυτό θα καταρρεύσει.

Αυτός είναι ο στόχος: Να τρομάξουν οι φαύλοι κυβερνώντες και οι τωρινοί και όσοι ετοιμάζονται να τους διαδεχθούν.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το κράτος είναι να καταρρεύσει μέσα από την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ.

Κι αυτό γιατί όπως όλοι διαπιστώσαμε οι δανειστές υπερασπίσθηκαν με σθένος το φαύλο πελατειακό ελληνικό κράτος.

Δεν απαίτησαν πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να πληρώνονται τα χαράτσια.

Ε, λοιπόν ας δώσουμε ένα μάθημα ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και στους φαύλους δανειστές.

Ο Τσίπρας θα πέσει εάν δεν πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Μητσοτάκης επίσης. Οσοι τους διαδεχθούν θα συντρίβονται εάν δεν μεταρρυθμίσουν το Κράτος-Κτήνος.

Εάν θέλεις να αλλάξει η Ελλάδα ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ…


Κοινητοποίησε το




kourdistoportokali.gr

Ξεφτιλίζει η Κορακάκη την λαοκατάπτυστη "κυβέρνηση"...Δεν την κάλεσαν μαζί με τους υπόλοιπους Ολυμπιονίκες στο Προεδρικό Μέγαρο

Και τον υποτακτικό της Πρόεδρο !!
Από το προφίλ της Άννα Κορακάκη στο facebook:

Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο προεδρικό μέγαρο σήμερα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς. Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν. 

Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές. Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...

Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό! Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει. Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.
-Άννα Κορακάκη

Με 9 μόλις λέξεις ο Διονύσης Σαββόπουλος ισοπέδωσε τον Αλέξη Τσίπρα






Ένας καυστικός αλλά και ουσιώδης Διονύσης Σαββόπουλος φιλοξενείται στο ΒΗΜΑgazino και το Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί ο γνωστός τραγουδιστής διατυπώνει ορισμένες εύστοχες παρατηρήσεις όπως πχ για τη στάση της κοινωνίας:

«Τώρα δεν υπάρχουν κοινά οράματα, μόνο Μνημόνια. Υπάρχει μια κατάσταση που αναγκάζει τους ανθρώπους να κλείνονται στον εαυτό τους. Ο κόσμος κάνει μεγάλη υπομονή. Δεν ξέρω αν είναι δείγμα ωριμότητας ή ένα δείγμα βουβής απόγνωσης. Με ανησυχεί πολύ».

Την ανεκτικότητά της: 

«Οχι, τώρα είμαστε σε μια κατάσταση πιο παρανοϊκή, όπου δεχόμαστε να εξαπατώμεθα οικειοθελώς. Συνειδητά και λεβέντικα».

Αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο επί της ουσίας βγάζει εντελώς στον κόσμο του:

Μιλάτε για εξαπάτηση και δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω. Πριν από λίγο καιρό παραφράσατε έναν στίχο σας και είπατε «Τον χειμώνα τούτο άμα τον περάσουμε / τον απατεώνα αν τον ξεπεράσουμε». Προφανώς εννοούσατε τον Πρωθυπουργό... «Είπα ότι το χαρίζω και στους απατεώνες και στους αυταπατώμενους με αγάπη. Πολλοί πικραμένοι κάγχασαν, είπαν πως απατεώνα θεωρώ τον Πρωθυπουργό. Μα ο απατεώνας έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός όχι. Ο Αλέξης είναι long play αυταπατώμενος, μόνο αυτό είναι». 

Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)


Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκινούν οι ιστορίες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από το σεισμό – Περισσότεροι από 365 οι τραυματίες – Σε σκηνές και αυτοκίνητα κοιμούνται οι σεισμόπληκτοι

Στους 250 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία στις 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ισοπεδώνοντας ολόκληρα χωριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν και τουλάχιστον 365 τραυματίες που νοσηλεύονται.
AdTech Ad
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις αρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές κι αφού πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στα οχήματά τους ή στις σκηνές που έχουν στήσει οι αρχές.
Δεκάδες μετασεισμοί συγκλόνισαν την περιοχή τη νύχτα της Τετάρτης και σήμερα το πρωί. Μια ισχυρή δόνηση καταγράφθηκε στις 15.30 ώρα Ελλάδας προκαλώντας φόβο στους επιζώντες αλλά και την αγωνία των μελών των ομάδων διάσωσης, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις στο Αματρίτσε όταν τμήμα ενός τοίχου κατέρρευσε ακριβώς δίπλα τους.
Χιλιάδες εθελοντές και επαγγελματίες συνέχιζαν σήμερα Πέμπτη να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα, ενώ συνεχώς γίνονται γνωστές ιστορίες που συγκινούν.
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και πιθανόν βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Περίπου 70 άτομα είχαν κάνει τσεκ ιν στο Hotel Roma, καθώς είχαν φθάσει στην πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ φαγητού και ποτού. Πέντε μόλις άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο παιδί, έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου πριν η προσπάθεια διάσωσης σταματήσει λόγω επικινδυνότητας. Δεκάδες άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.
001 1
«Ήταν όλοι τους νέοι άνθρωποι, είναι περίοδος διακοπών, το φεστιβάλ της πόλης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει γι 'αυτό» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί ποτέ.

002 2

Μικρά και σύντομα χαμόγελα ελπίδας

Έπειτα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ και τα βίντεο ΕΔΩ       newsbomb.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Αρχισαν οι ξυλοδαρμοί υπαλλήλων της ΔΕΗ που κάνουν διακοπές ρεύματος!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Οπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο οξυδερκής Τόσκας θα χρειαστεί να αφαιρέσουν τους αστυνομικούς φρουρούς των δημοσιογράφων και να τους διαθέσουν για την φύλαξη των υπαλλήλων της ΔΕΗ οι οποίοι έχουν αναλάβει να κόβουν το ρεύμα των συνδρομητών παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε-όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση-τους καταναλωτές της ΔΕΗ να μην πληρώνουν.
Τώρα στέλνει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα και να τι μπορούν να πάθουν:
Πριν λίγες ημέρες στην Ζάκυνθο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα σε επιχειρηματία που είχε οφειλές προς τη ΔΕΗ.
Ο υπάλληλος όμως αντί να διακόψει την παροχή στο σπίτι του οφειλέτη έκοψε το ρεύμα στην επιχείρησή του, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα.
Ο υπάλληλος όταν κατάλαβε το λάθος του επέστρεψε για να επανορθώσει αλλά αντιμετώπισε την οργή του επιχειρηματία ο οποίος μαζί με άλλο άτομο του επιτέθηκε προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο με σιδερογροθιά.