15 Αυγούστου 2016

Στους φτωχούς μικροπωλητές της Παναγίας Σουμελά "επιτέθηκε" το ΣΔΟΕ του Τσίπρα

Μικροπωλητές που έχουν ήδη στήσει τους πάγκους τους στην Παναγία Σουμελά κατα τον σημερινό εορτασμο του δεκαπενταύγουστου, αντέδρασαν έντονα στους ελέγχους για αποδείξεις και επιτέθηκαν φραστικά στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Το οποίο επιτέθηκε στους παμτωχους μικροπωλητες με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και δει της "αριστερης" κατ΄' ευφημισμό κυβέρνησης.
Ενταση μεταξύ μικροπωλητών και ΣΔΟΕ στην Παναγία Σουμελά


Σήμερα, όπως επιβεβαιώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για αποδείξεις και για άλλα φορολογικά παραπτώματα.
Από την πλευρά τους μικροπωλητές που είχαν ήδη στήσει τους πάγκουςτους   κατα το έθιμο ενόψει του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου αύριο, αντέδρασαν έντονα στους ελέγχους και επιτέθηκαν φραστικά στο κλιμάκιο.


Με πληροφορία απο Euro2day

Βαθαίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων - Δραματικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ



Βαθαίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων - Δραματικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Βαθαίνει η φτωχοποίηση στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που εισήλθαμε στα Μνημόνια και ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί και να προσδοκά κυρίως, σε μία σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας και μία κανονικότητα της καθημερινότητας των πολιτών.
Τα στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι δραματικά για τους Έλληνες, μεγάλη μερίδα των οποίων ζουν σε συνθήκες ακραίες φτώχειας, η ανεργία καλπάζει κυρίως στους νέους, οι λειτουργικά ανασφάλιστοι  διευρύνονται επίσης, ενώ οι προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών, δημιουργούν ένα ακόμη εκρηκτικό τοπίο στον κοινωνικό και οκονομικό ιστό της χώρας.

Ένα σοβαρότατο θέμα που έχει γίνει γνωστό πλέον σε όλη την χώρα, είναι η επισιτιστική ανασφάλεια που βιώνουν πολλοί μαθητές στα σχολεία, κατάσταση που έχουν αναδείξει Περιφέρειες και Ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Prolepsis.

Βασικά αγαθά λείπουν από τα νοικοκυριά, ενώ πλήττεται πλέον και η δημόσια υγεία με τους πρόσφυγες, όπως τόνισε πριν από μερικές ημέρες σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2016 για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα) σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας!

Ενδεικτικό είναι όλο και περισσότεροι πολίτες «κόβουν» ακόμη και βασικά αγαθά όπως το ψωμί. 

Συγκεκριμένα, η μέση μηναία κατανάλωση άρτου έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008 ενώ κατακόρυφη πτώση καταγράφεται και στο γάλα, με τη μέση μηναία κατανάλωση να παρουσιάζει μείωση κατά 89,15%, σε σχέση με το 2008!

34b40688ae5ba9ef14e6befb874c0bbd XL

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, σχεδόν ένας στους 5 κατοίκους της χώρας, ηλικίας από 18 ετών έως και 60 ετών, διέμενε σε νοικοκυριό χωρίς κανένα εργαζόμενο, όταν το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν 8,4% του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:

- Ποσοστό 42,2% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με το εισόδημά του να είναι χαμηλότερο από το κατώφλι της φτώχειας. Στην έναρξη της οικονομικής κρίσης, το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16,4% οπότε και άρχισε να αυξάνεται σταδιακά.

- Ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ή ακόμη και στερούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας βασικά αγαθά (φαγητό, θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών κ.α.) ανέρχεται στο 39,9% του πληθυσμού έναντι 23% το 2009. Όσο μειώνεται η ηλικία τόσο αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων με υλικές στερήσεις. Στις ηλικίες έως 17 ετών το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ή ακόμη και στερούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας φθάνει στο 44,5%, έναντι 41,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και 34,9% στις ηλικίες άνω των 65 ετών.



- Περισσότερα από 1 εκατ. άτομα ηλικίας από 18 ετών έως 60 ετών, διαμένουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και στις νεότερες ηλικίας τα άτομα αυτά ξεπερνούν τις 230.000. Συνολικά, το 12% του πληθυσμού ηλικίας έως 18 ετών και το 18,1% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ετών έως 60 ετών διαμένουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.
























Πηγή:onmed.gr

Aρχισαν τα όργανα: Γενικός ξεσηκωμός στην Κρήτη για τους 3.000 μετανάστες που στέλνει η Γερμανία




(ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΣΥ-ΡΙΖΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΣΤΕΡΑ)



Δώσαμε 2 δισ για τους λαθρομετανάστες!
Γενικός ξεσηκωμός στην Κρήτη, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση της Γερμανίας να στείλει στο νησί 3.000 μετανάστες τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι Κρητικοί είναι έξαλλοι και φωνάζουν «Θέλουν να μας κάνουν Λέσβο».

Η κίνηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κατά το οποίο κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.
Οι Κρητικοί ωστόσο εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί και αντιδρούν.

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε αμέσως η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, οι 3.000 πρόσφυγες θα είναι μόνο η αρχή, καθώς υποστηρίζει ότι συνολικά 5.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στο νησί. Ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διαδικασίες και κλειστές διαδικασίες με «εκλεκτούς προσκεκλημένους» συγκεκριμένους δημάρχους και φορείς του νησιού. «Ως ΝΔ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα» σχολίασε στον Σκάι, αναφέροντας παράλληλα ότι όπου πάνε οι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων-λαθρομεταναστών, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που η κυβέρνηση κόβει από μισθωτούς και συνταξιούχους με τον «κόφτη» να παραμονεύει…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.

πηγή

ΚΡΗΤΗ ~ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;;; ~ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ΘΑ ΤΟΥΣ «ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ» ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ !!!

ΚΡΗΤΗ ~ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;;; ~ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ΘΑ ΤΟΥΣ «ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ» ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ !!!


d5146-c_12814235_10207742716478560_4379564665604576906_n
Κ Λ Ι Κ ~ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ

ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ  Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ~ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!! ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ «hot Spot» ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!!! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ….

Κάθε πόλη της Ελλάδος θα γεμίσει λαθρομετανάστες και hot spots! Η…  κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα νησιά μας και η κυβέρνηση φτιάχνει 4 νέα τεράστια  «hot spots»   στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, στέλνοντας 12.000 λαθρομετανάστες εκεί, ενώ αναμένεται να γίνει πιο εκρηκτικό το κλίμα το επόμενο διάστημα, μιας κι ο Ερντογάν έχει φροντίσει να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας. Θα τους στέλνει με το…τσουβάλι κι εμείς, εγκλωβισμένοι ως σε καραντίνα από όλη την Ευρώπη, θα τους δεχόμαστε όλους και θα φτιάχνουμε παντού hot spots! 

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός  ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΉΣ   Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει πόσοι μετανάστες θα υπάρχουν στην Κρήτη!!!
Το ίδιο προφανώς ισχύει και για όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση πάει στο άγνωστο χωρίς να ξέρει πώς θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που θα διαλύσει τον δημογραφικό ιστό της χώρας!!! Θα διαλύσει την ίδια τη χώρα!  Τα χρήματα  που στέλνουν οι πουσταράδες της  ευρωπαϊκής ένωσης με πρωτεργάτη τον δικό μας προδότη πρώην υπουργό της ΝΔ  και τώρα επίτροπο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, είναι πολλά, είναι πάρα πολλά και τρέχουν τα σάλια των εγχώριων λαμόγιων της κυβέρνησης, αλλά και των κολλητών τους στις διάφορες ΜΚΟ που περιμένουν να γεμίσουν τις τσέπες τους. Να πως υλοποιείται το σχέδιο  σιγά- σιγά για την αντικατάσταση του πληθυσμού στη χώρα μας, με μελαχρινούς φονιάδες τζιχαντιστές και πράκτορες του Islam !!!  Οσο είναι καιρός όμως και πριν αυτοί αρχίσουν να γίνονται οι απόλυτες πλειοψηφίες ανά περιφέρεια, θα πρέπει ν’ αντιδράσουμε δυναμικά κι εν ανάγκη να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας,  κάνοντας πράξη και χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος που επικαλείται την αυτοπροστασία μας, αλλά και τον πατριωτισμό μας !!!  

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΩΝ, ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ (3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!)


  by diafimiseto

Ομάδα Ηρακλειωτών εξηγεί γιατί δεν θέλει να δει στην Κρήτη «Hot spot» για τους πρόσφυγες:


Ηράκλειο | 10/03/2016 

Την ώρα που από Δήμους της Κρήτης και άλλους κοινωνικούς φορείς έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων, αλλά και οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρων φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, μια ομάδα Ηρακλειωτών αντιτίθεται σε αυτό το πιθανό σενάριο και δημοσιοποιεί τον προβληματισμό της

Μέσα από μια Ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook τα μέλη της εκφράζουν ξεκάθαρα την αντίθεση τους σε αυτή την προοπτική, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν ρατσιστική διάθεση απέναντι στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που και εκείνοι με τη σειρά τους αναζητούν την ελπίδα, μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.

«Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε για να εκφράσουμε κάποιοι πολίτες την δυσαρέσκεια μας απέναντι σε πιθανά σενάρια των τοπικών αυτοδιοικήσεων της Κρήτης να θελήσουν να δημιουργήσουν σημεία hot spots για τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες. Αυτό φυσικά θα γίνει κατόπιν κυβερνητικής εντολής σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όλον αυτό τον πληθυσμό στην χώρα μας και να τον διαμοιράσουν σε όλη την επικράτεια με το πρόσχημα να μην επιβαρύνουν μία ή δύο μόνο περιοχές. Σκοπός είναι η Ελλάδα να πιέσει να φύγουν απο εδώ ώστε να πάνε εκεί που θέλουν κι οχι να φτιάξει σημεία μόνιμης «φιλοξενίας» τους εδώ.

Δεν είμαστε Ρατσιστές και αυτό το έχει αποδείξει ως σήμερα ο Έλλην πολίτης σε όλους αυτούς που θέλησαν να περάσουν μέσα από την χώρα μας, όμως είμαστε πατριώτες και οικογενειάρχες και έχουμε σκοπό να προφυλάξουμε την πατρίδα και την οικογένεια μας από οτιδήποτε υπάρχει περίπτωση να την απειλήσει. Η χώρα βρίσκεται σε εξαθλίωση και περνάει η ίδια ανθρωπιστική κρίση. Δεν υπάρχει λογική τα παιδιά της χώρας να πεινάνε και το κράτος να μην δίνει δεκάρα ενώ δαπανάει εκατομμύρια για την εγκατάσταση και σίτιση όλων αυτών των πληθυσμών που έρχονται από παντού. Ελπίζουμε να ακουστεί η φωνή μας και να μην χρειαστεί να περάσουμε συσπείρωση και δράση», αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας χαρακτηριστικα.

Το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί αναμφίβολα το πλέον «καυτό» θέμα προς συζήτηση το οποίο χρήζει συνολικής αντιμετώπισης από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να απασχολεί και ευχή όλων είναι η κατάσταση να αντιμετωπιστεί πριν χαθεί ο έλεγχος, αφού οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους…


ΒΙΝΤΕΟ: Τσι(π)ριμώκος…

Τσι(π)ριμώκος…


("  H κυβέρνηση δεν ψηφίζει νέο μνημόνιο" Ελεγε ο σιχαμερός προδότης του λαού, και του 'εθνους ο γενοκτόνος)

Ο κ.Τσίπρας, αυτός που ξεπούλησε από αεροδρόμια και Ελληνικό μέχρι λιμάνια και τρένα, επικαλείται… «αρχές»!

Ο κ.Τσίπρας που θα έδινε την 13η σύνταξη αλλά έκοψε από τους συνταξιούχους ακόμα και το ΕΚΑΣ, επικαλείται… «αξίες»!

Ο κ.Τσίπρας που (με τις ψήφους του Σαμαρά, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του  Θεοδωράκη και του Γεωργιάδη) επέβαλε το δικό του, το τρισχειρότερο Μνημόνια, το «Μνημόνιο Τσίπρα», εμφανίζεται στον δημόσιο βίο επικαλούμενος την «ασπίδα των …(αριστερών) ιδεών» του!

Ο κ.Τσίπρας, αυτός που ξεπούλησε το «Όχι» του ελληνικού λαού, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επικαλείται το… δημοψήφισμα!

Ο κ.Τσίπρας, αυτός για τον οποίο ο Νταισεμπλουμ δηλώνει «θαυμασμό», που ο Βαλς τον «ζηλεύει» και που οι Αμερικάνοι του «βγάζουν το καπέλο», επικαλείται την… «Αριστερά»!

Για τις «αρχές», τις «αξίες», τις «ιδέες», την «ειλικρίνεια» όπως και για την «αριστεροσύνη» του κ.Τσίπρα έχει ήδη υπάρξει ειδική υποσημείωση το βιβλίο της Ιστορίας στο κεφάλαιο με τίτλο «Τσιριμώκοι».


Προς το παρόν – μιας και έχουμε την «επέτειο» της ψήφισης του «Μνημονίου Τσίπρα» – περιοριζόμαστε σε μια οπτικοακουστική απόδοση των «αξιών», των «αρχών», των «ιδεών», της «ειλικρίνειας» του «αριστερού» κ.Τσίπρα, των ομοϊδεατών του και των συμμάχων του.


ημεροδρόμος






                             

Με δική του φρεγάτα σε Πάρο-Τήνο ο Καμμένος-(“έσωσες την Ελλάδα”, “καλορίζικο το μνημόνιο”) “στα τέσσερα στα τέσσερα” του φώναζαν ειρωνικά αρκετοί πολίτες

Η είδηση είναι απο τις 17 Αυγούστου 2015 και μας την υπενθύμισε η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή όταν ανέβασε στην σελίδα της στο facebook την ερώτηση που είχε καταθέσει στις 18 Αυγούστου 2015 για το αν αληθεύει ότι χρησιμοποιήθηκε  φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για την μετακίνηση του ΥΠΕΘΑ.

Δείτε την είδηση:
Tην Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Πάρο προκειμένου να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ Καλλίνικου (ο Π. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε και σε επίτιμο δημότη).

Κατά τη άφιξή του στον Ιερό Ναό αρκετοί πολίτες του φώναζαν ειρωνικά συνθήματα (“έσωσες την Ελλάδα”, “καλορίζικο το μνημόνιο”) ενώ στο βίντεο ακούγονται και κάποιοι να φωνάζουν “στα τέσσερα στα τέσσερα” που είναι η αγαπημένη φράση του Προέδρου των ΑΝΕΛ

Σημειώστε ότι μαζί του ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης και Ν. Συρμαλένιος όσο και ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Μ. Γλέζος, εναντίον των οποίων δεν ακούστηκαν αποδοκιμασίες.
Στα αξιοπρόσεκτα που έκαναν αλγεινή εντύπωση σε όλο το νησί ήταν και ότι ο Πάνος Καμμένος έφτασε στην Πάρο με “δικιά του φρεγάτα” και όχι με αυτήν που μετακινήθηκε ο Παυλόπουλος!! Έτσι στην Πάρο και την Τήνο μετακινήθηκαν 2 φρεγάτες του Ναυτικού! Προφανώς για τα ταξιδάκια του ΥΕΘΑ “λεφτά υπάρχουν” κι ας “αυτοκτονούν οι Έλληνες” όπως λέει.
Τέλος να προσθέσουμε ότι δεν έχασε ευκαιρία να δείξει και τον κακό του χαρακτήρα μη επιτρέποντας στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων-Δωδεκανήσων), Γιώργο Χατζημάρκο, να επιβιβασθεί στη φρεγάτα “του” προκειμένου να μεταβεί κι αυτός στην Τήνο όπου την επόμενη θα εορτάζονταν η εορτή της Παναγίας.

Πηγές:  Ημερησία
anemosanatropis.blogspot.gr

Εκρηκτικές δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου : Στρατιωτική Ένωση Ρωσίας - Κίνας - Επιβολή ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 


Δηλώσεις πέρα από την πεπατημένη, που μπορούν να χαρακτηριστούν άκρως εκρηκτικές στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αμερικής έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, μιλώντας κατά την 95η επέτειο από την ίδρυση του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Οι δυτικοί αναλυτές μιλούν ευθέως για μια εμπρηστική ομιλία, η οποία έχει σκοπό την συσπείρωση του Κινεζικού λαού, ενώ ακόμα και το κάλεσμα του για "στρατιωτική ένωση με τη Ρωσία, η οποία θα καταστήσει το ΝΑΤΟ ανίκανο και θα βάλει τέλος στις ιμπεριαλιστικές επιθυμίες της Δύσης" είναι στο ίδιο κλίμα,

Οι σκληρές δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που τόσο το Πεκίνο, όσο και η Μόσχα  ασκούν όλο και πιο επιθετική εξωτερική πολιτική ενάντια των ΗΠΑ και που έχουν ως αποτέλεσμα ο πλανήτης να ζει μια νέα εποχή ψυχρού πολέμου και έχει οδηγήσει σε μια σειρά από τεράστια παιχνίδια πολέμου στο κατώφλι των δύο χωρών. Φυσικά όλο αυτό το κλίμα ξεκίνησε με την τοποθέτηση της πυραυλικής ασπίδας τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και οι Φιλιππίνες που αποτελούν στρατηγικά σημεία και μπορούν να περιορίσουν  την ικανότητα τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας να αμυνθούν σε περίπτωση σύγκρουσης όποτε αυτή προκύψει.


"Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της ριζικής αλλαγής. Βλέπουμε πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά καταρρέει, όπως και  η οικονομία των ΗΠΑ", δήλωσε ο  Κινέζος πρόεδρος.

Η ρητορική φαίνεται να εστιάζει κυρίως στο εσωτερικό της Κίνας και κυρίως στις διαφωνίες μερικών με την πολιτική συστράτευσης με την Ρωσία. Πάντως ο Πρόεδρος της Κίνας κάλεσε  τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση για αντικυβερνητική προπαγάνδα και πρακτορικά χτυπήματα και μεθοδεύσεις από μυστικούς  πράκτορες της Δύσης, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει αύξηση της έντασης λόγω της ανάμιξης των ΗΠΑ  στη διαμάχη της Νότιας Θάλασσας της Κίνας.

Χάνοντας η Κίνα την περιοχή  της Νότιας Θάλασσας θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τις οικονομικές φιλοδοξίες του Πεκίνου υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι πάνω από το 40% του παγκόσμιου ναυτικών εμπορίου ταξιδεύει μέσα από την περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει η περιοχή έχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε την στήριξη των συμπατριωτών και δήλωσε ότι  "τίποτα δεν θα είναι  όπως ήταν πριν. Σε 10 χρόνια θα έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη με την οποία το κλειδί θα είναι η ένωση της Κίνας και της Ρωσίας."


Εκτός βουλής το κόμμα του γραφικού γερμανοτσολιά Λεβέντη η Ενωση Κεντρώων, μόλις 2,1%

Βουλιαξε στα δειπνα


Το κόμμα του Λεβέντη χάνει σχεδόν 3 μονάδες από τις μετρήσεις του Μαίου του 2016


Κατακρημνίζονται τα ποσοστά της Ενωσης Κεντρώων. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη χάνει σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες από τις μετρήσεις του Μαίου του 2016. Τότε η Ενωση Κεντρώων φλέρταρε με το 5% ενώ σήμερα τα ποσοστά της δείχνουν ότι σε περίπτωση εκλογών δεν μπαίνει στη Βουλή! Συγκεντρώνει μόλις ένα 2,1%.

Οπως όλα δείχνουν στην συνείδηση των ψηφοφόρων της έχει ταυτιστεί πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ και εισπράττει αντίστοιχη κυβερνητική φθορά παρότι δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι έχουν την εντύπωση πως Τσίπρας και Λεβέντης συγκυβερνούν γι΄αυτό τους τιμωρούν αμείλικτα και τους δύο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 8% με πτωτικές τάσεις και η Ενωση Κεντρώων στο 2,1%!
Οι πολίτες ψήφισαν την Ενωση Κεντρώων για όσα έλεγε προεκλογικά ενάντια στο πελατειακό κράτος και τα προνόμια των βουλευτών. Οσο περνούσε ο καιρός και ο Βασίλης Λεβέντης απολάμβανε τα προνόμια της εξουσίας δικαίωνε το ρηθέν του Λαζόπουλου για την μαιμού που ανεβαίνει ψηλά στο δένδρο και φαίνεται ο κώλος της.
Τα κολλητιλίκια με τον Τσίπρα , τα πολυδιαφημισμένα δείπνα και οι συνεχείς αναφορές του στην φιλία με τον πατέρα Τσίπρα, στέλνουν την Ενωση Κεντρώων εκτός Βουλής.
Ο αυτοκαταστροφικός Λεβέντης σε όλο του το μεγαλείο.
Στο μεταξύ όλο και πιο πολλοί στέκονται στην περίφημη πώληση του Καναλιού 67 που ίδρυσε ο Λεβέντης στον Γιώργο Κουρή.
Το επόμενο διάστημα ο Λεβέντης όπως όλα δείχνουν θα έχει πετύχει να απομυθοποιηθεί εντελώς.
Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας.
 Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη γονείς που ανήκαν στην εργατική τάξη. Η οικογένεια Λεβέντη μετοίκησε στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση (το δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο). Το 1969 εισήλθε τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), που ο Βασίλης Λεβέντης ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείου, κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις αντιδικτατορικού περιεχομένου , καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία Με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος και έπειτα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από τις πρώτες του επαφές με την πολιτική, ήταν το 1975 όταν, ως συνεργάτης του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κυπριανού Μπίρη, συνέβαλε στη σύνταξη των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος και στη δημιουργία του προγράμματος ΔΕΠΟΣ. Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Πολιτική σταδιοδρομία Συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία του κινήματος προς την εξουσία. Μετά το 1981 όμως εκδήλωσε έντονες διαφωνίες καθώς έβλεπε ότι το κόμμα μετά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης σταδιακά απομακρυνόταν από τις αρχές του και στην ουσία συνέχιζε την πολιτική των προκατόχων του.
 
Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο ιδρυτής του κινήματος ισχυριζόταν ότι δήθεν το κόμμα δεν προχωρούσε στην υλοποίηση σοσιαλιστικών νομοσχεδίων επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ανήκε στη δεξιά παράταξη και θα αρνιόταν να υπογράφει τα νομοσχέδια αυτά προκαλώντας πολιτικό πρόβλημα στη χώρα. Δεσμευόταν όμως ότι μετά την ορκωμοσία «σοσιαλιστή» Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε ριζικές σοσιαλιστικές τομές. Το 1982, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%. Επειδή και μετά την ορκωμοσία του Σαρτζετάκη όχι μόνο συνεχίστηκε η ίδια πολιτική αλλά άρχισε και η σταδιακή προδοτική προσχώρηση στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ το 1985.
Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57% Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, όμως με 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και δεν εκλέχτηκε.
 
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, τον οποίο αργότερα πούλησε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε σε Extra Channel 3. Μετά από μερικά χρόνια, το 1992, μαζί με άλλους προοδευτικούς ανθρώπους από το χώρο του κέντρου και της αριστεράς, ίδρυσε την «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ», ένα κόμμα που σκοπό είχε να στεγάσει την παραδοσιακή σοσιαλιστική λαϊκή βάση μετά την μετατροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε δεξιό κόμμα. Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κόμματος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ άρχισε ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον του.
 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έβλεπε με τρόμο τον κίνδυνο διαρροής ψηφοφόρων προς την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η Νέα Δημοκρατία που τότε ήταν κυβέρνηση και γινόταν δέκτης σκληρής κριτικής από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για τις αντιλαϊκές πρακτικές της και κυρίως τα διάφορα Μ.Μ.Ε που ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες απατεώνες των οποίων τα συμφέροντα θίγονταν από τις διακηρύξεις του νέου κόμματος ξεκίνησαν πόλεμο λάσπης ώστε να εμφανίσουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ως κόμμα γραφικό και ιλαρό. Προς στιγμήν κατάφεραν να πείσουν κάποιους όμως βαθμιαία η απεχθής αυτή προπαγάνδα απομονώθηκε από την ελληνική κοινωνία.
 
Από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20 χρόνια η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν σταματά να καταγγέλλει τη βρώμικη και απαθή εξουσία, την οικονομική ολιγαρχία που μαστίζει τον Ελληνικό λαό και τις ξένες δυνάμεις που έχουν ουσιαστικά μετατρέψει σε μαριονέτες τους κόμματα, κυβερνήσεις και θεσμούς. Δεν σταματά να στέκει στο πλάι του λαού στους μεγάλους αγώνες και στις κινητοποιήσεις διαφόρων ομάδων της κοινωνίας μας ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Γι αυτό και ευελπιστεί στο μέλλον να μπορέσει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο και εκεί να αποδείξει ότι τα οράματα των προοδευτικών ανθρώπων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας δεν πέθαναν ποτέ. Η Ένωση Κεντρώων έκτοτε έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με πληρότητα συνδυασμών.