11 Αυγούστου 2016

Οι Έλληνες της σοφίτας της Γερμανίας το ”παίζουν” στην Ελλάδα λεφτάδες


Οι Έλληνες της Γερμανίας το ''παίζουν'' στην Ελλάδα λεφτάδες

“Λεφτά υπάρχουν”! Αυτό είναι το σλόγκαν για ορισμένους Έλληνες της Γερμανίας, οι οποίοι όταν επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές το “παίζουν” λεφτάδες!

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος, που οι περισσότεροι Έλληνες της Γερμανίας παίρνουν την άδειά τους, ετοιμάζουν βαλίτσες, βγάζουν εισιτήρια και φεύγουν για την Ελλάδα, όπου τους περιμένουν οι οικογένειές τους. Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, θείοι και θείες. Κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν συχνά τα αγαπημένα τους πρόσωπα οπότε αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό για τους ίδιους αφού τους δίνει τη χαρά να απολαύσουν την Ελλάδα που τόσο τους λείπει στη μακρινή Γερμανία.

Όμως, η επιστροφή στην πατρίδα συνοδεύεται από τους περισσότερους από μία … περίεργη συμπεριφορά! Τι εννοούμε; Ορισμένοι από τους Έλληνες της Γερμανίας όταν βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα έχουν μία τάση να το “παίζουν” … Ωνάσηδες, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους οικονομικά εύρωστους, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην τους περισσεύει ούτε ευρώ.
Τι και αν έκαναν οικονομίες για μήνες για να αποταμιεύσουν χρήματα για τις διακοπές τους! Αυτό θέλουν να το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Για όλους τους υπόλοιπους στην Ελλάδα θέλουν να παρουσιάζονται ως οι πλούσιοι μετανάστες, που κατάφεραν και έφυγαν από τη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα τους και τώρα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ζωή που θα ζήλευαν πολλοί συμπατριώτες τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών επιλέγουν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα με το αεροπλάνο αλλά προτιμούν να φτάσουν οδικώς προκειμένου να κάνουν επίδειξη του καινούριου BMW που αγόρασαν (ενδεχομένως ακόμα και με leasing) και το οποίο μάλιστα δεν έχουν καν ξεχρεώσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδικαιολόγητης υπεροψίας που διακρίνει μία μερίδα Ελλήνων της Γερμανίας είναι ότι όταν βρίσκονται σε παρέες συνηθίζουν να μιλάνε ελληνικά χρησιμοποιώντας ενδιάμεσα κάποιες σκόρπιες γερμανικές λέξεις! Ωστόσο, η κακή προφορά τους, τους προδίδει δυσάρεστα και τους κάνει να γελοιοποιούνται απέναντι σε αυτούς που πραγματικά ξέρουν καλά τη γερμανική γλώσσα.

Η προσπάθειά τους να … “υμνήσουν” τη Γερμανία είναι μία συνήθης πρακτική. Όλα στη Γερμανία είναι τέλεια και στην Ελλάδα χάλια. Αυτό είναι το “σενάριο” σε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς. Και φυσικά αυτό που λένε ξανά και ξανά κάποιοι Έλληνες ομογενείς είναι ότι στη Γερμανία βγάζουν πολλά λεφτά! Τώρα πώς γίνεται οι περισσότεροι να απασχολούνται περιστασιακά ή να κάνουν δουλειές του ποδαριού για να βγάλουν τα προς το ζην αλλά ταυτόχρονα να είναι λεφτάδες, αυτό είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι ίδιοι!

Στο κτίριο Αντιπεριφέρειας Καστοριάς δεν υπάρχει τουαλέτα για το κοινό μόνο η κλειδωμένη υπάρχει για τον δημόσιο υπάλληλο, βίαια φτωχοποιημένε μου ψηφοφόρε μου


Στην περιφέρεια της Καστοριάς δεν υπάρχει τουαλετα για τους πολίτες μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει ,οι οποίοι την έχουν κλειδωμένη -παλικάρι μου- βιαία φτωχοποιημένε ψηφοφόρε που θα τους ξαναψηψήσεις γιατι μυαλό" δεν βάζεις "

Στο γραφείο πρόνοιας - παιδικής μέριμνας( η κάτι παρόμοιο) ρωτήσαμε το εξείς με  μια δόση παιδικής αφέλειας και συνάμα με ποιητική άδεια " Καλημέρα μήπως υπάρχει στο κτίριο αυτο παιδική τουαλέτα ;" 

Απάντηση υπαλλήλου " Τι παιδική ;...εδω δεν υπάρχει καθόλου τουαλέτα 
Σε άλλο γραφείο που ρωτήσαμε  μας είπαν εχουμε τουαλέτα αλλά την διατηρούμε κλειδωμένει να πάτε στο κυλικείο.

Στο κυλικείο που επίσης πηγαμε να ρωτήσουμε υποτίθεται για την..." αναγκη" μας και  μας είπε η υπεύθυνη οτι πρέπει να παραγγείλουμε κατι κάφε σάντουιτσ κτλ << Θέλετε να πάτε στην τουαλέτα χωρίς να παραγγείλετε; >>

 Για να μας επιτρέψουν να πάμε στην τουαλέτα του κυλικείου της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς με Αντιπεριφερειάρχη  τον Σ.Αδαμόπουλο πρώην γιατρό  και Περιφερειάρχη τον Θ. Καρυπίδη πρώην δημοσιογράφο, επρεπε πρωτα να φάμε και να πιουμε και να πληρώσουμε !!

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κάποτε ήταν έτσι το συντριβάνι στο κέντρο της πόλης.



Μήνες τώρα είναι " νεκρό" μιά γούρνα γεμάτη λογιών λογιών σαπίλες και ελάχιστο νερό που λιμνάζει  μαζί με την αδιαφορία της παρούσας  Δημοτικής Αρχής,.. το απόλυτο τέλμα.














































" ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ ; " : Η απάτη της ΔΕΗ με την ρύθμιση των 36 δόσεων και το μπαράζ διακοπών ρεύματος μέσα στον Αύγουστο


Όλοι ξέρουμε για την ρύθμιση των 36 δόσεων που κάνει η ΔΕΗ για παλιές οφειλές. Όταν ξεκίνησε τον Απρίλη η ΔΕΗ ενημέρωνε ότι η ρύθμιση αφορούσε όλους τους πελάτες της, και οι μόνοι που δεν μπορούσαν να ενταχθούν ήταν όσοι έκλεβαν ρεύμα....Μόνο αυτοί
Λίγες μέρες αφού παρέτειναν για 30 Σεπτεμβρίου τη ρύθμιση των 36 δόσεων, στις 29 Ιουλίου έβγαλαν δελτίο τύπου που έλεγε πως «Η Εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της οι οποίοι δεν θα προσέλθουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την ευκαιρία που τους έδωσε ότι εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους λόγω χρέους, δεν θα ισχύουν οι πιο πάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επανασύνδεση τους». 

Με λίγα λόγια ο διακανονισμός των 36 δόσεων από 1/8 δεν γινόταν στην μεγάλη κατηγορία όσων η ΔΕΝ τους είχε κόψει ήδη το ρεύμα.....

Και μάλιστα η αλητεία της διοίκησης της ΔΕΗ ήταν για πρώτη φόρα να διατάξει διακοπές ρευμάτων μέσα στον Αύγουστο για να αποκλείσει και άλλους! Ποτέ στο παρελθόν μήνα Αύγουστο δεν ελάμβαναν χώρα διακοπές ρεύματος!

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, η οργή του λαού φουντώνει πάλι!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...Ξεπερνάνε και την χειρότερη Δεξιά.... Βάζουν φόρους και στα κοινωνικά επιδόματα!




Εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άδικα και παράνομα "χαράτσια" σε επιδόματα που οι εν λόγω φορολογούμενοι λαμβάνουν. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων χαρακτηρίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και την Γ.Γ.Δ.Ε. ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 
Στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6%. Πρόσφατα, εξάλλου, καταγγέλθηκε ότι πολλές Δ.Ο.Υ. απαιτούν από απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος για τα επιδόματα ειδικής επιδότησης ανεργίας που έλαβαν από τον Ο.Α.Ε.Δ.! 
Οι περιπτώσεις άδικης και παράνομης φορολόγησης κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία είτε δεν θεωρούνται καν εισόδημα είτε απλώς δεν υπάγονται στα φορολογούμενα εισοδήματα, πληθαίνουν επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, καταδεικνύοντας μια τάση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ.Δ.Ε. να επιβάλλουν αυθαίρετα "χαράτσια" για να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών και η Γ.Γ.Δ.Ε. επέβαλαν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80% καθώς και στα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή κινητικά ανάπηροι. Άλλαξαν αυθαίρετα την έννοια του εισοδήματος όπως είχε γίνει δεκτή εδώ και πολλά χρόνια και χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα ποσά ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος αλλά υποκείμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης! 
Συγκεκριμένα, στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τα οποία αναρτήθηκαν φέτος στους λογαριασμούς που έχουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία στο σύστημα ΤΑXISnet, οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. προσυμπλήρωσαν τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. 
Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο τα ποσά που θεωρούνται εισόδημα, απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος αλλά επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όμως, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η Γ.Γ.Δ.Ε. στις 20-7-2013 για να ερμηνεύσει την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, η οποία ορίζει την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προσυμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι κατά πάγια θέση της διοίκησης «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς»! 
Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα: α) το προνοιακό επίδομα τυφλότητας β) το διατροφικό επίδομα που δίνεται στους νεφροπαθείς, καθώς επίσης και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, γ) τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας και ενεσοθεραπείας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στους δικαιούχους ασφαλισμένους, δ) η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή αιμορραγική διάθεση, με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και σε κωφάλαλα άτομα, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών συντήρησης και περίθαλψής τους, καθώς και για την κάλυψη, εν γένει, των ειδικών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους. 
2) To υπουργείο Οικονομικών και ο Ο.Γ.Α. επέβαλαν τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα ποσά των επιδομάτων που κατέβαλε ο Οργανισμός τον Ιούλιο σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες! Όμως, με βάση τους νόμους 4093/2012 και 4252/2014 τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου. 
3) Το επίδομα ειδικής επιδότησης ανεργίας το οποίο καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ σε απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, αν και είναι αφορολόγητο, πρέπει, σύμφωνα με τη λογική ορισμένων Δ.Ο.Υ., να φορολογηθεί και μάλιστα αναδρομικά


Πηγές: http://anemosantistasis.blogspot.com


Βάζουν φόρους και στα κοινωνικά επιδόματα!



επίδομα
Εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άδικα και παράνομα "χαράτσια" σε επιδόματα που οι εν λόγω φορολογούμενοι λαμβάνουν. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων χαρακτηρίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και την Γ.Γ.Δ.Ε. ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6%. Πρόσφατα, εξάλλου, καταγγέλθηκε ότι πολλές Δ.Ο.Υ. απαιτούν από απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος για τα επιδόματα ειδικής επιδότησης ανεργίας που έλαβαν από τον Ο.Α.Ε.Δ.!
Οι περιπτώσεις άδικης και παράνομης φορολόγησης κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία είτε δεν θεωρούνται καν εισόδημα είτε απλώς δεν υπάγονται στα φορολογούμενα εισοδήματα, πληθαίνουν επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, καταδεικνύοντας μια τάση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ.Δ.Ε. να επιβάλλουν αυθαίρετα "χαράτσια" για να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών και η Γ.Γ.Δ.Ε. επέβαλαν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80% καθώς και στα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή κινητικά ανάπηροι. Άλλαξαν αυθαίρετα την έννοια του εισοδήματος όπως είχε γίνει δεκτή εδώ και πολλά χρόνια και χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα ποσά ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος αλλά υποκείμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης!
Συγκεκριμένα, στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τα οποία αναρτήθηκαν φέτος στους λογαριασμούς που έχουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία στο σύστημα ΤΑXISnet, οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. προσυμπλήρωσαν τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015.
Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο τα ποσά που θεωρούνται εισόδημα, απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος αλλά επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όμως, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η Γ.Γ.Δ.Ε. στις 20-7-2013 για να ερμηνεύσει την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, η οποία ορίζει την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προσυμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι κατά πάγια θέση της διοίκησης «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς»!
Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα: α) το προνοιακό επίδομα τυφλότητας β) το διατροφικό επίδομα που δίνεται στους νεφροπαθείς, καθώς επίσης και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, γ) τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας και ενεσοθεραπείας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στους δικαιούχους ασφαλισμένους, δ) η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή αιμορραγική διάθεση, με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και σε κωφάλαλα άτομα, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών συντήρησης και περίθαλψής τους, καθώς και για την κάλυψη, εν γένει, των ειδικών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους. 
2) To υπουργείο Οικονομικών και ο Ο.Γ.Α. επέβαλαν τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα ποσά των επιδομάτων που κατέβαλε ο Οργανισμός τον Ιούλιο σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες! Όμως, με βάση τους νόμους 4093/2012 και 4252/2014 τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου.
3) Το επίδομα ειδικής επιδότησης ανεργίας το οποίο καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ σε απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, αν και είναι αφορολόγητο, πρέπει, σύμφωνα με τη λογική ορισμένων Δ.Ο.Υ., να φορολογηθεί και μάλιστα αναδρομικά
- See more at: http://www.ekriti.gr/ellada-oikonomia/vazoyn-foroys-kai-sta-koinonika-epidomata#sthash.ghqy7Mb8.1agDPH1T.dpuf

Βάζουν φόρους και στα κοινωνικά επιδόματα!



επίδομα
Εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άδικα και παράνομα "χαράτσια" σε επιδόματα που οι εν λόγω φορολογούμενοι λαμβάνουν. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων χαρακτηρίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και την Γ.Γ.Δ.Ε. ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6%. Πρόσφατα, εξάλλου, καταγγέλθηκε ότι πολλές Δ.Ο.Υ. απαιτούν από απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος για τα επιδόματα ειδικής επιδότησης ανεργίας που έλαβαν από τον Ο.Α.Ε.Δ.!
Οι περιπτώσεις άδικης και παράνομης φορολόγησης κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία είτε δεν θεωρούνται καν εισόδημα είτε απλώς δεν υπάγονται στα φορολογούμενα εισοδήματα, πληθαίνουν επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, καταδεικνύοντας μια τάση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ.Δ.Ε. να επιβάλλουν αυθαίρετα "χαράτσια" για να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών και η Γ.Γ.Δ.Ε. επέβαλαν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80% καθώς και στα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή κινητικά ανάπηροι. Άλλαξαν αυθαίρετα την έννοια του εισοδήματος όπως είχε γίνει δεκτή εδώ και πολλά χρόνια και χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα ποσά ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος αλλά υποκείμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης!
Συγκεκριμένα, στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τα οποία αναρτήθηκαν φέτος στους λογαριασμούς που έχουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία στο σύστημα ΤΑXISnet, οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. προσυμπλήρωσαν τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015.
Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο τα ποσά που θεωρούνται εισόδημα, απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος αλλά επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όμως, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η Γ.Γ.Δ.Ε. στις 20-7-2013 για να ερμηνεύσει την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, η οποία ορίζει την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προσυμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι κατά πάγια θέση της διοίκησης «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς»!
Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα: α) το προνοιακό επίδομα τυφλότητας β) το διατροφικό επίδομα που δίνεται στους νεφροπαθείς, καθώς επίσης και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, γ) τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας και ενεσοθεραπείας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στους δικαιούχους ασφαλισμένους, δ) η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή αιμορραγική διάθεση, με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και σε κωφάλαλα άτομα, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών συντήρησης και περίθαλψής τους, καθώς και για την κάλυψη, εν γένει, των ειδικών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους. 
2) To υπουργείο Οικονομικών και ο Ο.Γ.Α. επέβαλαν τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα ποσά των επιδομάτων που κατέβαλε ο Οργανισμός τον Ιούλιο σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες! Όμως, με βάση τους νόμους 4093/2012 και 4252/2014 τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου.
3) Το επίδομα ειδικής επιδότησης ανεργίας το οποίο καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ σε απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, αν και είναι αφορολόγητο, πρέπει, σύμφωνα με τη λογική ορισμένων Δ.Ο.Υ., να φορολογηθεί και μάλιστα αναδρομικά
- See more at: http://www.ekriti.gr/ellada-oikonomia/vazoyn-foroys-kai-sta-koinonika-epidomata#sthash.ghqy7Mb8.1agDPH1T.dpuf