10 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ -διαστρεβλώνει κάθε αριστερή πολιτική



του Βασίλη Μηνακάκη

To ΠΑΣΟΚ θύμισε δις την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη φορά, όταν ο Α. Τσίπρας υιοθετούσε το σύνθημα της Αλλαγής και δήλωνε, στην παρουσίαση της πρότασής του για τη συνταγματική αναθεώρηση: «Να γίνουμε, εμείς οι Έλληνες πολίτες, η Αλλαγή που επιθυμούμε». Τη δεύτερη φορά, όταν το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσε το σχιζοφρενικό εύρημα του ΠΑΣΟΚ «άλλο το κόμμα κι άλλο η κυβέρνηση», στρεφόταν εναντίον της κυβέρνησης –ύστερα από την επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του «No Border Camp»– και δήλωνε ότι η πρακτική αυτή «δεν έχει καμιά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς».
Σωστό! Εύλογο, όμως, και το συναφές ερώτημα: ποια ακριβώς σχέση έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Αριστερά και ποια σχέση έχει η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματος, με τις αξίες της Αριστεράς; Καμία. Ή μάλλον μια: αποτελούν και οι δύο δυσφήμιση της Αριστεράς, εντείνουν την απογοήτευση και τροφοδοτούν το βασικό επιχείρημα του συστήματος και των πολιτικών του στηριγμάτων ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Μα, θα πει κάποιος, η ευαισθησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στους 158.000 χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ δεν δείχνει κάτι –κάτι που δεν θα το περίμενες από την «κοινωνικά ανάλγητη» ΝΔ; Πράγματι, μεγάλη …ευαισθησία. Χρειάζεται πολλές δόσεις τέτοιας …ευαισθησίας για να αφαιρείς με τα ένα χέρι 200 εκατομμύρια ευρώ και με το άλλο να εμφανίζεσαι μεγάθυμος, επιστρέφοντας το 25% του αφαιρεθέντος ποσού (50 εκατ.) –κι αυτό για φέτος μόνο, μιας και για την επανάληψη της ελεημοσύνης τα επόμενα χρόνια, απλώς «ευελπιστούμε», κατά τον πρωθυπουργό.

Δεν χρησιμοποίησε τυχαία τον όρο «ευελπιστούμε», αντί του «υποσχόμαστε». Είχε, προφανώς, υπόψιν του την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, όπου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ. Από αυτές, σε ρύθμιση έχουν ενταχθεί τα 16,6 δισ. ευρώ, και από τι ρυθμισμένες εξυπηρετείται μόνο το 40%. Που σημαίνει …ότι οδηγούμαστε σε νέα αντιασφαλιστικά τερατουργήματα, λίγους μόνο μήνες μετά τον νόμο Κατρούγκαλου. Πρόγευσή τους είναι το μαχαίρι κατά 20-38% στις προσωρινές συντάξεις από το Σεπτέμβρη. Απτόητοι, πάντως, οι κυβερνητικοί παράγοντες παρουσιάζουν τα ψίχουλα που δίνουν σε αυτούς από τους οποίους έκοψαν το ΕΚΑΣ καθώς και άλλα μέτρα αντίστοιχου «κοινωνικής ευαισθησίας» ως «Νέο Κοινωνικό Κράτος». Μάλιστα, ένα «Νέο Κοινωνικό Κράτος», το οποίο συνοδεύει τη «Νέα Μεταπολίτευση», τη «Νέα Ελλάδα» και το «Νέο Σύνταγμα» που λανσάρει η κυβέρνηση.

Το πόσο «νέα» είναι όλα αυτά δεν αντέχει τον παραμικρό σχολιασμό. Πόσο «νέα», για παράδειγμα, είναι μια συνταγματική αναθεώρηση (όπως αυτή που πρότεινε ο Α. Τσίπρας) η οποία οριοθετείται από το να είναι ο πρωθυπουργός εκλεγμένος βουλευτής και όχι τεχνοκράτης, να έχουν οι βουλευτές μόνο δύο θητείες και να γίνονται κάποια δημοψηφίσματα –όχι όμως για νόμους που αφορούν τα δημοσιονομικά, δηλ. τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, συντάξεις κλπ; Κι ακόμη, πόσο «νέα» είναι η Ελλάδα που καταφέρνει να έχει το πολυπόθητο, για τους δανειστές-τοκογλύφους την ΕΕ και το ΔΝΤ, πρωτογενές πλεόνασμα των 2,5 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2016, αλλά πώς: από την αυξημένη (ελέω ΦΠΑ) κατά 1,9 δισ. φορολογία σε σχέση με το 2015 και από την καρατόμηση των δημόσιων δαπανών; Ή μήπως το «νέο» βρίσκεται στο να υιοθετήσουμε στις εργασιακές σχέσεις τις «βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες συνάδουν με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», όπως δήλωνε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος;

Αλλά τι ακριβώς σημαίνουν οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές»; Μια σαφέστατη εικόνα, που δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης, έδωσε την εβδομάδα που πέρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι: Τον είδαμε, από τη μια, να επιστρατεύει τα συνταξιοδοτικά ταμεία για να αγοράσουν «κόκκινα δάνεια» της Monte dei Paschi και να διασωθεί η υπό κατάρρευση ιταλική τράπεζα και, από την άλλη, να έχει στα σκαριά αλλαγές που αίρουν τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με πολιορκητικό κριό την «αξιολόγηση» και ενδιάμεσο σκαλοπάτι τη διαθεσιμότητα όσων θα κριθούν υπεράριθμοι (οι οποίοι πριν απολυθούν θα αμείβονται με το 80% του μισθού τους –θυμίζει μήπως αυτό τους διαθέσιμους του ελληνικού δημοσίου);

Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι το φθινόπωρο θα είναι πολύ πιο θερμό απ’ ότι το καλοκαίρι. Πιο θερμό και πιο εκρηκτικό. Το εργατικό κίνημα, η επαναστατική Αριστερά, οι κομμουνιστικές δυνάμεις οφείλουν να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις που ωριμάζουν. Η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και της επαναστατικής Αριστεράς και η μεγάλη υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης φαντάζουν περισσότερο επίκαιρες, αναγκαίες και ώριμες από κάθε άλλη στιγμή.


Πηγή: Πριν
Τιτλος: fyllokaiftero1.blogspot.com
Φωτο:fterografos






                  Σύντομα επαναλειτουργεί το fyllokaiftero.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΩΣΙΑ: Ο σουλτάνος ψάχνει στήριγμα στην αγκαλιά του Πούτιν


Μόλις πριν από εννέα μήνες Ρώσοι και Τούρκοι βρίσκονταν... με το δάχτυλο στη σκανδάλη να σημαδεύουν ο ένας τον άλλον.
Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών είχε γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου του G20 στην Αττάλεια τον Νοέμβριο του 2015. Εκτοτε μεσολάβησε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και οι σχέσεις ήταν σχεδόν εχθρικές
«Αν σημειωθεί και άλλη παραβίαση του εναέριου χώρου μας, θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής. Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας απλώς εκπλήρωσαν το καθήκον τους», διακήρυττε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίσω στις 26 Νοεμβρίου του 2015.
Μόλις μία ημέρα πριν, σε μια πρωτοφανή κίνηση, τουρκικές δυνάμεις είχαν επιλέξει να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό στη συριακή μεθόριο... με απώτερο στόχο να διαρρήξουν το κοινό μέτωπο Ρωσίας-ΗΠΑ-Κούρδων στη Συρία και να συσπειρώσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Μόσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μιλήσει τότε για «προδοτικές μαχαιριές στην πλάτη», κατηγορώντας ανοιχτά την Τουρκία ότι «καλύπτει» και «ανεφοδιάζει» τους τζιχαντιστές του ISIS. Είχε μάλιστα δείξει τα δόντια του και στο στρατιωτικό μέτωπο: χτυπώντας κομβόι τουρκικών φορτηγών στη Συρία, μεταφέροντας προηγμένα πυραυλικά συστήματα απέναντι από τα τουρκικά σύνορα κ.ά.
Εκτοτε, ωστόσο, έμελλε να αλλάξουν πολλά, με «πρώτη και καλύτερη» τη στάση του ίδιου του Τούρκου προέδρου.
Ηγέτης με εντυπωσιακά... κοντή μνήμη και τάση στις επιλεκτικές λυκοφιλίες, ο Ερντογάν έκανε στροφή 180 μοιρών και πλέον αποκηρύσσει την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ως... λάθος του Τούρκου πιλότου, ο οποίος πιλότος μάλιστα φέρεται να είναι και... γκιουλενιστής πραξικοπηματίας. «Δεν ήμασταν εμείς που ρίξαμε το ρωσικό μαχητικό. Ηταν οι αμερικανόφιλοι γκιουλενιστές μέσα στο στράτευμα που το έπραξαν με στόχο να πλήξουν τις σχέσεις μας με τη Ρωσία». Αυτό φαίνεται να λένε πλέον οι συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, και με αυτήν τη γραμμή καταφθάνει σήμερα ο Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, αποφασισμένος να αποκαταστήσει τους δεσμούς (κυρίως εμπορικούς και ενεργειακούς) με τη Ρωσία.
Το μήνυμα
Πλούσια σε συμβολισμούς και μηνύματα προς τη Δύση, η σημερινή συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν πραγματοποιείται στη γενέτειρα του Ρώσου προέδρου. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος στο εξωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Είναι ενδεικτικό ότι αντί να επισκεφθεί κάποιο ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο (ο τουρκικός είναι, άλλωστε, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ), ο Ερντογάν προτίμησε να πάει στη Ρωσία. Ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούν οι Δυτικοί αλλά και από την άρνηση των «έξω» να του δώσουν όσα εκβιαστικά απαιτεί (την άρση της βίζας από τους Ευρωπαίους, την έκδοση του Γκιουλέν από τους Αμερικανούς), ο Τούρκος ηγέτης αποφασίζει να τους «ενοχλήσει»... φλερτάροντας με τη Μόσχα.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η επαναπροσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, με την «απολογία» του Ερντογάν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Τα εκβιαστικά παζάρια του Ερντογάν (στο Προσφυγικό, στη Συρία, στο θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν κ.α.) έχουν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη σχέση της Αγκυρας με Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Βερολίνο. Ο Ερντογάν δείχνει να ξεμένει από φίλους στη διεθνή... σκακιέρα και έτσι αναζητάει καταφύγιο στις αγκάλες της Ρωσίας του Πούτιν.
Ο Πούτιν, από την άλλη, μάλλον τρίβει τα χέρια του, καθώς βλέπει τους ΝΑΤΟϊκούς να «τρώγονται» μεταξύ τους. Προσεγγίζοντας την Τουρκία, η Μόσχα είναι σαν να αποδομεί τη στρατηγική επέκτασης της βορειοατλαντικής συμμαχίας (αντιπυραυλική ασπίδα, τάγματα σε χώρες της Βαλτικής κ.ά.). Το ουσιαστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν και κατά πόσο η προσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο από ένα διαπραγματευτικό-επικοινωνιακό χαρτί απέναντι στις σχέσεις με όλες τις άλλες χώρες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι Μόσχα και Αγκυρα εξακολουθούν να διαφωνούν σε σειρά κομβικών ζητημάτων: ως προς το μέλλον του Ασαντ, ως προς τη μοίρα των Κούρδων της Συρίας, ως προς τους μουσουλμάνους της Κριμαίας κ.ά.

Εκλογές το Φθινόπωρο ΣΥΡΙΖΑ 6-8%, ΝΔ 15-18%

Τι θα επιανε το κομμα Μειμαρακη

Ο μόνος τρόπος για να εγκαταλείψουν αναίμακτα από την εξουσία



Tα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Αυγούστου πάγωσαν το αίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ προκαλούν αμηχανία στο Προεδρικό Μέγαρο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει κάτω από το 7% ενώ στον κόσμο έχει περάσει για τα καλά η ταυτοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια Απατεώνες.

ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή απατεώνες

Εάν γινόντουσαν εκλογές εντός του Αυγούστου ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναγωγή δεν θα έπαιρνε πάνω από 10%. Είναι τέτοια η πανωλεθρία του κυβερνώντος κόμματος που μόνο με την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκριθεί.

Την ίδια στιγμή όμως δεν τραβάει ούτε η ΝΔ του Μητσοτάκη και αυτό όχι γιατί την πριονίζουν οι οξυδερκείς καραμανλικοί αλλά γιατί ο Κυριάκος δεν έχει στελέχη, δεν έχει πρόγραμμα, στο τέλος της μέρας είναι ένα πελατειακό κόμμα εξίσου βαθιά διαπλεκόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ βρίσκεται στο 15%.
Από αυτή την άποψη ο Τσίπρας δεν θα βγει ιδιαίτερα χαμένος εάν πάει σε εκλογές μια και η πρωτοφανής ανικανότητα της ΝΔ θα στρέψει πάνω της το δηλητήριο της κριτικής και όχι στον έτσι κι αλλιώς ξοφλημένο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές εντός του Φθινοπώρου είναι ο μόνος τρόπος να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ αναίμακτα από την εξουσία.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό επιχειρηματικού ομίλου είναι το γεγονός ότι τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, όσο και ο Βαγγέλης Μειμαράκης σαν επικεφαλής κόμματος θα μπορούσαν να αγγίξουν και το ιλιγγιώδες ποσοστό του 30%.

Οσο για τον Καραμανλή όσο παραμένει σιωπηλός και ακούνητος δεν έχει ουδεμία τύχη. Αφήνει μάλιστα και χώρο στο Προκόπη Παυλόπουλο να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά και να κάνει Εθνάρχη τον Αλέξη Τσίπρα όπως σχεδιάζει.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή
ΝΔ 15-18%
ΚΚΕ 9-10%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9-10%
ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή απατεώνες 6-8%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4,5%
ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ 4%
Σε περίπτωση που Στουρνάρας και Μειμαράκης έκαναν κόμματα>
Κόμμα Στουρνάρα 27-30%
Κόμμα Μειμαράκη 28%

Πηγή: kordistoportokal
    Σύντομα επαναλειτουργεί το fyllokaiftero.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Βιντεο και εικόνες απο ένα ακόμη River Party που έκλεισε την αυλαία του πριν δυο ημέρες

'Εκλεισε την αυλέα του το ωραιότερο και μεγαλύτερο Ριβερ Πάρτυ  στο Νεστόριο της Καστοριάς,το οποίο πριν 38 χρόνια ξεκίνησε απο μια μικρή παρέα παιδιών της εποχής εκείνης τα παιδιά αυτά είχαν την ιδέα να κάνουν ένα πικ νικ στην άκρη του ποταμιού του χωριού Νεστόριο Καστοριάς



                                                                                              Φώτο: Φτερογράφος


           .




Πηγή βίντεο: ΣΕΝΤΡΑ



                             Σύντομα επαναλειτουργεί το fyllokaiftero.gr