25 Ιουλίου 2016

Τα 7 γνωρίσματα του μορφωμένου ανθρώπου κατά τον Σωκράτη – Δεν είναι τα πτυχία ένα απο αυτά..[Λίστα]

pesotithes
Τα 7 γνωρίσματα του μορφωμένου ανθρώπου κατά τον Σωκράτη – Δεν είναι τα πτυχία ένα απο αυτά..[Λίστα]


Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα «μορφωμένος άνθρωπος» είναι αυτός που έχει διαβάσει πολλά βιβλία, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, γενικά αυτός που θεωρητικά έχει γνώσεις. Όταν, όμως, ρώτησαν τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.
«Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς», είπε.«Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική.
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους. 6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους.
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»

Οπότε την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσετε κάποιον ως «αμόρφωτο» σκεφτείτε λίγο παραπάνω, αν είστε σε θέση να τον κρίνετε




pesotithes



Να γιατί σήμερα ο Τσίπρας ΔΕΝ υποσχέθηκε όπως υποσχόταν προεκλογικά (μαζι με τον Θ. Καρυπίδη στην Δυτ. Μακεδονία) δημόσια ιδιοκτησία σε νερό και ρεύμα!

Να γιατί  σήμερα ο Τσίπρας ΔΕΝ υποσχέθηκε όπως υποσχόταν προεκλογικά (μαζι με τον Θ. Καρυπίδη στην Δυτ. Μακεδονία)  δημόσια ιδιοκτησία σε νερό και ρεύμα!

Ο Καρυπίδης είχε υποσχεθεί στους κατοίκους της Δυτ. Μακεδονίας εκτός του ότι "κανείς δεν θα πειράξει να νερά της Δυτ. Μακεδονία" και φθηνό ηλεκ. ρεύμα κατά 30% και με αυτές  τις ψεύτικες  υπόσχεσεις αφου δεν υλοποιήθηκαν  εξελέγει σε Περιφερειάρχη.

Πανηγυρίζουν κάποιοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ (ευτυχώς όχι όλοι) για την πρόταση Τσίπρα, στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος, για δημόσιο έλεγχο του ρεύματος και του νερού

Και εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ.....

Δεν είπε δημόσια ιδιοκτησία, αλλά δημόσιο έλεγχο!
Θυμάστε ότι Δημόσιο έλεγχο υποσχόταν και για τις τράπεζες που παραδόθηκαν στα ξενα funds.
Ανάλογη παρατήρηση έκανε ο έγκριτος καθηγητής Γιώργος Πλείος, που στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:
Προς επαϊοντες 
Δημόσιος έλεγχος σημαίνει απαραίτητα δημόσια ιδιοκτησία? 
Δεν νομίζω
Δημόσιος έλεγχος που λέει ο Τσίπρας, εντός μνημονιων εννοεί ξεπούλημα από την μια και από την άλλη θα ελέγχουμε τους ιδιώτες μην κάνουν καμιά χοντράδα, συμπληρώνουμε εμείς!






Με πληροφορία απο anemosantistasis.blogspot.com

Ο θάνατος του απλού πολίτη - Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο: Επαιρναν 15 μισθούς των 7.000 ευρώ και επίδομα κυλικείου






Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης
, ,δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα .



Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ.



Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.



Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα.



Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια.