19 Ιουλίου 2016

Συνεντεύξεις!! Ηχηρό «ράπισμα» στο πολιτικό σύστημα αποτελούν οι δηλώσεις 17χρονων κοριτσιών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.


screen_shot_2016-07-12_at_13.28.07.png 
Παναγιώτα Σκανδάλη, μαθήτρια Β’ Λυκείου, εκπροσώπησε τα Ιωάννινα στη Βουλή των Εφήβων:

Είμαι αρνητική με την ψήφο στα 17. Είναι πολύ βιαστική απόφαση. Οι νέοι δεν είναι έτοιμοι. Ας επικεντρωθούν στα βασικά για αρχή. Αν δεν έχεις παιδεία, δεν μπορείς να καθορίζεις το μέλλον της χώρας. 
Περίμενα σε μας που είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους να είναι ειλικρινείς αλλά αυτό ήταν ουτοπικό. Οι μαθητές έφυγαν χωρίς να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Παιδείας.
 

Ήταν απαράδεκτο, δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις, μιλούσαν με διπλωματικότητα.

 Είναι πολύ δύσκολη η χρονιά και με τα φροντιστήρια υπάρχει ένα θέμα. Δεν θα έπρεπε……….

να υπάρχουν φροντιστήρια. Το σχολείο θα έπρεπε να μας παρέχει την εκπαίδευση και την παιδεία που χρειαζόμαστε. Η χρονιά θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά δομημένη. Από τη στιγμή που δεν είναι επαρκής η εκπαίδευση που μας παρέχουν στα σχολεία, τότε μας οδηγούν στην παραπαιδεία. Δεν θέλουν να προβάλλουν όσα συμβαίνουν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει παραπαιδεία. Πείτε μου ένα προηγμένο κράτος που έχει παραπαιδεία;
Εβίτα Νικολάκη εκπροσώπησε την Άρτα στη Βουλή των Εφήβων:

«Είναι πολύ λάθος το μέτρο για την ψήφο στα 17. Ανεπίσημα απευθυνθήκαμε στην κυρία Κανέλλη και στον κ. Θεοδωράκη. Η κ. Κανέλλη μας είπε ότι είναι σύμφωνη. Κατάλαβα ότι το ΚΚΕ έχει μία δυναμική παρουσία στις κομματικές νεολαίες ενώ το Ποτάμι όχι. Άρα εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Κομματικοποιεί τα παιδιά και δεν τα πολιτικοποιεί σε μία ευαίσθητη ηλικία, με το ζόρι των Πανελλαδικών και τα ωθεί να προβούν σε μία λάθος απόφαση.
 Χρειάζεται να θυμάμαι τη συμπεριφορά των πολιτικών. Διπλωματία, αερολογίες, καμία σαφής απάντηση. Υπολειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα.
 
Έχουν ξεχάσει την παιδεία που είναι η αρχή των πάντων. Για να λειτουργήσει σωστά μία κοινωνία χρειάζεται εκπαίδευση. Εμείς έχουμε καθαρά ένα σύστημα εξετάσεων που θέλει τον μόχθο των μαθητών αλλά δεν εκπαιδεύει τον μαθητή. Τον ωθεί σε ένα σύστημα ανταγωνισμού. Αν δεν αλλοιωθούν οι απόψεις μας και παραμείνουμε οι επαναστάτες έφηβοι, μπορούμε να γίνουμε η γενιά που θα αφυπνίσει την κοινωνία. Στο σχολείο η μισή αλήθεια κρύβεται. Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα.

 Aκούστε τις συνεντεύξεις: ΕΔΩ



Απο tolimeri.gr


ΔΕΝ ΚΟΒΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Εξαφανίστηκαν οι αποδείξεις!


Κάθε απόδειξη που δεν κόβεται είναι ένας εκρηκτικός μηχανισμός στα σάπια θεμέλια του κράτους-(Ενός κράτους φορο-υπερκλέφτη  υποταγμένου στην τρόικα που οδηγεί καθημερινά τον λαό στην κατάθλιψη- τον αργό βασανιστικό θάνατο)


Mε την Eπαναστατική-Aντικαθεστωτική προτροπή:
-Δεν Θέλω Απόδειξη… εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες δίνουν καθημερινή τη μάχη ενάντια στο Φορολογικό και Ασφαλιστικό Αουσβιτς-προιόν της Τρόικας αλλά και των ανικάνων υπουργών της κυβέρνησης. Αμφότεροι, όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” φρόντισαν με κάθε τρόπο να υπερασπιστούν το φαύλο και χυδαίο πελατειακό κράτος. Το φαύλο και χυδαίο πελατειακό κράτος των Βρυξελλών 6 χρόνια τώρα υπερασπίζεται το φαύλο και χυδαίο πελατειακό κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Από την Ιόλη Πιερίδη

Αποτέλεσμα η κατ΄εξοχήν πράξη αντίστασης είναι να μην εισπράττει λεφτά το κράτος. Οι Ελληνες πολίτες έχουν κατανοήσει σε βάθος την σημασία να μειωθούν μέχρι ξηρασίας τα έσοδα του κράτους. Γι΄αυτό και στις καθημερινές τους συναλλαγές φροντίζουν να κλείνουν το μάτι στο ηρωικό ταμία και να φεύγουν χωρίς απόδειξη αλλά με καλύτερη τιμή στο προιόν ή την υπηρεσία που αγοράζουν. Το να μην ζητάνε απόδειξη αποτελεί επαναστατική πράξη για τον πολίτη που σκέφτεται ότι τα χρήματα που εισπράττει το κράτος από τους έμμεσους και άμεσους φόρους γίνονται πολυτελείς μισθοί για τους 300 της Βουλής. Γίνονται δωρεάν τέλη για τα κινητά τους, γίνονται δωρεάν πολυτελή αυτοκίνητα και δωρεάν καύσιμα για τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Οι νοήμονες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πως όσο λιγότερα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία του φαύλου πελατειακού κράτους τόσο πιο κοντά έρχεται η κατάρρευσή του.
Γι΄αυτό και φέτος το καλοκαίρι σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς κανείς δεν ζητάει απόδειξη-κανείς δεν δίνει απόδειξη.
Το “Δεν θέλω απόδειξη” είναι η μόδα του καλοκαιριού 2016. Είναι μια μόδα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στα σοκάκια των Κυκλάδων.
Κι επειδή οι κουτοπόνηροι κυβερνώντες (πρώτοι αυτοί το εφάρμοσαν άλλωστε για να πέσει η χαζοΝΔ) τρέμουν αυτό το υπέροχο Κίνημα του Δεν Κόβω Αποδείξεις-Πληρώνω όσο γίνεται λιγότερα στο κράτος, βάζουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να γράφουν διάφορες ανοησίες για αυστηρούς ελέγχους που δήθεν κάνουν οξυδερκείς εφοριακοί του πρώην αρχισυνδικαλιστή Αλεξιάδη που βουτάνε με τα στριγκάκια τους στη θάλασσα για να συλλάβουν φοροφυγάδες. Kλείστε τ΄αυτιά σας! Φέτος το καλοκαίρι η μόδα είναι Δεν κόβω απόδειξη-δεν ζητάω απόδειξη.
Στο μεταξύ από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα σύμφωνα με την Καθημερινή έκλεισαν πάνω από 19.000 επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα ξανανοίξουν ποτέ στην Ελλάδα.
Οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων έκαναν την Επαναστατική Πράξη της ζωής τους. Στέρησαν από το φαύλο δημόσιο τα χρήματα που έδιναν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί οι συμπολίτες μας αποτελούν το λαμπρό-συγκινητικό θα λέγαμε παράδειγμα αντίστασης στην λαίλαπα του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού.
Πληρώνοντας ακριβό αντίτιμο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους επέλεξαν να κατεβάσουν ρολά παρά να συνεχίσουν να πληρώνουν το 1,5 εκατομμύριο κηφήνες του Δημοσίου (με τις εξαιρέσεις εκείνων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους) οι οποίοι αρνούνται όχι μόνο να αξιολογηθούν αλλά και να απογραφούν.
“Παρά τα αυξημένα λουκέτα, λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν την επίσημη διαδικασία της πτώχευσης, δηλαδή τη δικαστική οδό μέσα από τον πτωχευτικό κώδικα, και όσοι το κάνουν αφήνουν πίσω τους μεγάλα χρέη. Οι περισσότεροι απλώς δηλώνουν διακοπή δραστηριότητας και κλείνουν τα βιβλία τους στην εφορία, αφήνοντας πίσω τους υπέρογκα χρέη…”
Πως να αντιμετωπίσεις διαφορετικά ένα φαύλο κράτος, βαθιά διεφθαρμένο και νοσηρά πελατειακό;

Κάθε απόδειξη που δεν κόβεται είναι ένας εκρηκτικός μηχανισμός στα σάπια θεμέλια του κράτους. Το ίδιο και κάθε επιχείρηση που κλείνει.
Εφόσον ο μαλθακός λαός δεν έχει κουράγιο να σταματήσει τα τανκς με τα στήθη του όπως έκαναν οι Τούρκοι πολίτες, οφείλει να σταματήσει να πληρώνει το κράτος. Οτι δηλαδή κάνουν πάνω από μισό αιώνα οι μεγαλοφοροφυγάδες συμπολίτες μας που απολαμβάνουν το απυρόβλητο…

Οπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε και για μια ακόμη φορά οι προδότες θα βρίσκονται εντός των τειχών...

Τα Τυμπανα του Πολεμου

O Tσίπρας και οι υπουργοί του λίγο πριν την Aπόλυτη Kαταιγίδα

Hταν μάλλον αυτονόητο αν όχι μοιραίο να φθάσει αυτή η στιγμή για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η στιγμή πριν την απόλυτη καταιγίδα. Κι όπως όλα δείχνουν αυτή η στιγμή πλησιάζει με τους χειρότερους οιωνούς. Μια στιγμή που βρίσκει τον Τσίπρα με ορκισμένους εχθρούς εντός και εκτός  Ελλάδος. Μια στιγμή που ο ίδιος “επιμελήθηκε” μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα με την λογική χάος-υπέροχη κατάσταση.
Από τον Ian Ford
Το τίμημα του χάους θα είναι επώδυνο για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για την χώρα. Μιλάμε για ανήκεστον βλάβη. Και σ΄αυτή την περίπτωση δυστυχώς για τον ίδιο και τους υπουργούς του δεν θα έχουν το άλλοθι να πουν ότι τους έφαγαν οι νταβατζήδες και οι ολιγάρχες.
Κι αυτό γιατί σοκαρισμένοι οι νοήμονες πολίτες της χώρας παρακαλουθούν τον Ελληνα πρωθυπουργό να ανασύρει στην επιφάνεια εκλεκτά μέλη του υποκόσμου της χώρας (ανάμεσά τους “παγκόσμιου βεληνεκούς” μαφιόζοι) και να τους αναθέτει ρόλους τούς οποίος δεν έχει ουδένα δικαίωμα να εκχωρεί.
Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του πολύ σωστά, σε αρκετές περιπτώσεις, χτύπησαν την διαπλοκή και απεκάλυψαν την σκοτεινές διαδρομές του δημοσίου χρήματος.
Με οδύνη όμως ανακαλύπτουμε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν το έκαναν αυτό για να καθαρίσουν με την ντόπια Μαφία αλλά για να αντικαταστήσουν τους όποιους μαφιόζους με άλλους οι οποίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή ασυλία που μόνο μια Κολομβία των Βαλκανίων θα μπορούσε να τους παρέχει.
Ο Τσίπρας λοιπόν ο οποίος διαθέτει το ένστικτο του θηρίου αισθάνεται την απειλή που πλησιάζει. Γι΄αυτό και αφιέρωσε-εν μέσω κολάσεως-δύο ώρες σε μια συζήτηση για τις κατεχίνες του τσαγιού με τον Γιώργο Παπανδρέου.  Τι άλλο θα μπορούσαν να συζητήσουν άλλωστε.
Ο πρωθυπουργός διαισθάνεται την καταιγίδα που πλησιάζει, το όλεθρο που έρχεται. Το ίδιο και κάποιοι από τους υπουργούς του οι οποίοι δεν φρόντισαν να κρατήσουν τον θεσμό και τους θεσμούς στο ύψος που αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα και όχι σε ένα παρακράτος-μια Κολομβία των Βαλκανίων.
Το τίμημα θα είναι ολέθριο και η καταιγίδα θα τον συντρίψει. Μαζί και τη χώρα. Τα χτυπήματα θα είναι μοιραία μια και θα προέρχονται τόσο από τον “εσωτερικό εχθρό” όσο και από το σκηνικό απόλυτης κόλασης που θα δημιουργήσει από στιγμή σε στιγμή ο Ερντογάν τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Θράκη. Και δυστυχώς για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία εντελώς άφρονα όλο αυτό το διάστημα ταλαιπώρησε τους πολίτες αλλά και τους εταίρους με ιδεοληψίες και τζάμπα μαγκιές, έφτασε η ώρα του τιμήματος.
Οι ξεδοντιασμένες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν μπρος τις μηχανές του πολέμου και για κακή τύχη του Τσίπρα η Ευρώπη που πασχίζει να ξεχάσει το Brexit με απρόσμενη ηδονή θα απολαμβάνει τα νέα από το μέτωπο του πολέμου.
Οταν ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός από το περιβάλλον τον Γιουνκέρ έλεγαν
-Αυτό που φοβάται η πουτάνα είναι τον πρωτάρη γαμιά…
Κάπως έτσι αντιμετώπιζαν την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ενώ οι ίδιες αποδεχόντουσαν τον ρόλο της πουτάνας.
Μια κυβέρνηση-πρωτάρης γαμιάς που θέλει να επιβάλει εντός της χώρας τις δικές της συμμορίες μαφιόζων σε μια γειτονιά που πλέον μυρίζει αίμα.
Κάπως έτσι ξεκινάει η στιγμή πριν την απόλυτη καταιγίδα…
Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 εκζητούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας. Προχωρώντας ακόμη περισότερο, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday», δηλαδή ότι το ελικοπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.
Η δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή μεταδόθηκε από το Reuters, το οποίο στο τηλεγράφημά του σημειώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν αναθερμανθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από μακρά περίοδο εχθρότητας.
Η τανάλια σφίγγει σιγά σιγά…Οι θιγμένοι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμάζουν ένα συγκλονιστικό σώου αποκαλύψεων την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εξάγει τον δικό του πόλεμο…Για την Ιστορία, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε και για μια ακόμη φορά οι προδότες θα βρίσκονται εντός των τειχών…



kourdistoportokali

Τα Δασαρχεία του κλεφτοκράτους συλλαμβάνουν για λίγη ρίγανη τους πολίτες που συλλέχθηκε βάση του παράνομου τροικανού νόμου " παράνομα"

Κατασχέθηκαν 40 κιλά ρίγανης που συλλέχθηκε  "παράνομα" με παράνομο νόμο


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι από το Δασαρχείο Καλαμάτας για την παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών από δασικές περιοχές της Μεσσηνίας. Ήδη υποβλήθηκαν δύο  μηνύσεις για παράνομη συλλογή ρίγανης από περιοχή στον Αριστομένη. Οι παραβάτες είχαν συλλέξει, χωρίς άδεια, πάνω από 20 κιλά ρίγανης έκαστος, ποσότητες οι οποίες κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο.
Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, εκδόθηκε από το Δασαρχείο Καλαμάτας η φετινή απόφαση για τη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων από δασικές περιοχές του νομού. Σε αυτή αναφέρονται οι ποσότητες που μπορούν να συλλεχθούν κάθε χρόνο, ανάλογα με τις συνθήκες.
Έπειτα από αίτηση, δε, εγκρίθηκαν και δόθηκαν φέτος 15 άδειες για συλλογή ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών για εμπορική χρήση.

Τι επιτρέπεται
Σύμφωνα με την απόφαση, για το 2016, αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, επιτρέπεται η συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας ειδών, όπως ρίγανη, φασκόμηλο, μέντα, βαλσαμόχορτο, θρούμπι, θυμάρι κ.ά., κατά το κατάλληλο ανά είδος στάδιο συλλογής, χωρίς άδεια του Δασαρχείου, μέσα από τα δημόσια δάση και τις δασικές εν γένει εκτάσεις της διοικητικής περιφέρειας του Δασαρχείου Καλαμάτας, από οποιονδήποτε.
Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής για ατομική χρήση ανέρχεται μέχρι 2 κιλά για τη ρίγανη και 1 κιλό για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη ανά άτομο, συνολικά για την περίοδο συλλογής.
Για εμπορική χρήση και μόνο με έγγραφη άδεια του Δασαρχείου, επιτρέπεται η συλλογή ποσότητας έως και 20 κιλών για τη ρίγανη και έως και 10 κιλών για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη.
Η άδεια που εκδίδεται από το Δασαρχείο συνοδεύεται από νόμιμα δικαιολογητικά άσκησης ανάλογης εμπορικής δραστηριότητας και κατόπιν καταβολής του αντίστοιχου μισθώματος, σύμφωνα με τον Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ του Πράσινου Ταμείου.
Όσοι έχουν λάβει άδεια, καθορίζουν ακριβώς τα είδη, την περιοχή και το χρονικό διάστημα συλλογής ανά είδος.
Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων στους οποίους υπάγεται η περιοχή συλλογής. Η άδεια που εκδίδει η υπηρεσία είναι προσωπική και η συλλογή γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχό της, ενώ απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συνεργείου.

Τι δεν μπορείτε να μαζέψετε
Με την απόφαση του Δασαρχείου απαγορεύεται η συλλογή, τόσο για ατομική όσο και για εμπορική χρήση, φυτικών ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, που προστατεύονται από τη διεθνή σύμβαση CITES ή περιλαμβάνονται στο ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα και είναι απόλυτης προστασίας (έχουν κηρυχθεί προστατευόμενα), όπως:
-Τσάι Ταϋγέτου [Sideritis clandestina (Bory) Hayek]
-Δίκταμο (Origanum dictamnus L.)
-Λαγορίγανη, ενδημικό είδος ρίγανης του Ταϋγέτου (Origanum Lirium Heldr. ex Halacsy).
Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή από περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς προστασίας (περιοχές Natura 2000, Καταφύγια Άγριας Ζωής, εκτάσεις που κηρύχθηκαν αναδασωτέες και μέχρι της εκπλήρωσης του σκοπού αυτού κ.ά.).
Τέλος, η απόφαση προβλέπει ότι οι καλλιεργητές προστατευόμενων ειδών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις, με σκοπό την εμπορία, οφείλουν προ της συλλογής να υποβάλουν στο Δασαρχείο σχετική αίτηση, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα δασονομικά έγγραφα για τη δικαιολόγηση της νόμιμης απόληψης και διακίνησής τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη 






ΘΑΡΡΟΣ.GR

Χαμός στην βουλή – Ο Κασιδιάρης «επιτίθεται» στον δυνάστη Μοσκοβισί που ακούει άναυδος!



chamos-stin-vouli-o-kasidiaris-epitithete-ston-moskovisi-pou-akoui-anavdos

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε «άσχετο» τον επίτροπο Μοσκοβισί και τον κατηγόρησε ότι «προκαλεί και εμπαίζει τους Έλληνες, όταν δηλώνει πως το μνημόνιο αναβάθμισε το ελληνικό ΑΕΠ και δημιούργησε θέσεις εργασίας».
Χαρακτήρισε επίσης «οικονομικούς δολοφόνους και εγκληματίες» τα μέλη της κομισιόν και έκλεισε δηλώνοντας ότι:
«Τελειώνει η Ε.Ε. των τοκογλύφων, έρχεται η Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων».
Δείτε το βίντεο




Μισό εκατ. Ελληνες έφυγαν από τη χώρα λόγω κρίσης!-Και συνεχίζουν να φεύγουν με μεγαλύτερο ρυθμό και "ένταση"


 
Την τρίτη μαζική μετανάστευση στην σύγχρονη ιστορία της βιώνει η χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες στο εξωτερικό, με τη διαδικασία να είναι ακόμα σε εξέλιξη!
Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έφυγαν από τη χώρα λόγω κρίσης!

Ενα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες άτομα είναι ο απολογισμός της μετανάστευσης των Ελλήνων στον 20ό και 21ο αιώνα. Ιστορικά και παραδοσιακά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας.
Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσίευσε η Καθημερινή, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον αριθμό των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση με τις προηγούμενες φάσεις μετανάστευσης, αναλύονται οι μακροοικονομικές συνέπειες και προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Η μετανάστευση και η φτώχεια είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο πιο επώδυνες συνέπειες που βιώνει μια κοινωνία σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης», σχολιάζει η κ. Σοφία Λαζαρέτου, οικονομολόγος της ΤτΕ ΕΛΛ +0,94% και συγγραφέας της σχετικής έρευνας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ ΕΛΛ +0,94%, ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000. «Το 2013, παρατηρούμε τριπλασιασμό του μέσου όρου από το 2008 και οι μετανάστες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση το 2014 και οξύνεται περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2015». Οπως επισημαίνει, η διαδικασία εξόδου Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν φαίνεται το πότε θα τερματιστεί. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την τρίτη μαζική μετανάστευση που γνωρίζει η χώρα.

Στο διάστημα των τελευταίων 100 ετών, η χώρα έχει γνωρίσει άλλες δύο ίδιες φάσεις και από τη συγκριτική μελέτη τους προκύπτουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Και οι τρεις α) έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, περίπου δέκα χρόνια, β) αυξημένη ένταση ως προς την ένταση της ροής και γ) καθυστέρηση έναρξης του φαινομένου σε σχέση με τον χρόνο καταγραφής του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Οι περίοδοι μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων είναι από το 1903 έως το 1917, 1960-1972 και 2010-σήμερα και σχετίζονται και στις τρεις φάσεις με οικονομικά κίνητρα με εξαίρεση μέρος του δεύτερου κύματος, τα έτη 1969-1971, που οφείλεται σε πολιτικούς λόγους (δικτατορία). «Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις φάσεις έλαβαν χώρα μετά μια έντονη υφεσιακή διαταραχή που διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της χώρας μας και των ανεπτυγμένων κρατών και τροφοδότησε τη μαζική φυγή ανθρώπων, νέων στην πλειονότητά τους, που αναζητούσαν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες προόδου», σχολιάζει η κ. Λαζαρέτου.

Ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η σύγκριση των δύο προγενέστερων επεισοδίων με το σημερινό επεισόδιο φυγής, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Κατά το πρώτο επεισόδιο φυγής, κύριος προορισμός ήταν οι «υπερωκεάνιες χώρες» (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία και ΝΑ Αφρική). Επτά στους δέκα ήταν ηλικίας 15-44 χρόνων, λιγότεροι από 2 στους 10 ήταν γυναίκες και στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν ανειδίκευτοι εργάτες και αγρότες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που απασχολήθηκαν στις χώρες υποδοχής συνήθως ως υπηρέτες και εργάτες. Το δεύτερο επεισόδιο μετανάστευσης αφορούσε κυρίως νέους ηλικίας 20-34 χρόνων (7 στους 10), 5 στους 10 δήλωναν χειρώνακτες, ενώ 4 στους 10 ήταν ανεπάγγελτοι. Εξι στους 10 κατευθύνθηκαν στη Γερμανία και στο Βέλγιο και απασχολήθηκαν ως βιομηχανικοί εργάτες. Αντίθετα, η τωρινή φυγή αφορά νέους μορφωμένους με επαγγελματική εμπειρία, που κατευθύνονται κυρίως στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ε.Ε. στη μαζικότητα της μεταναστευτικής εκροής και στην αναλογία της στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μετά την Κύπρο, την Ιρλανδία και τη Λιθουανία, και την τρίτη θέση μετά την Κύπρο και την Ισπανία όσον αφορά το ποσοστό των νέων σε ηλικία εξερχόμενων μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι εξερχόμενοι Ελληνες, μόνο κατά το 2013, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ η αναλογία των νέων τής πλέον παραγωγικής ηλικίας 25-39 ετών ξεπερνά το 50% στο σύνολο των εξερχομένων



Eyro2day

Η γεμάτη χλιδή ζωή της Εμινέ Ερντογάν- Πίνει τσάι των 1.800 ευρώ σε ποτήρια από φύλλα χρυσού!

Η γεμάτη χλιδή ζωή της Εμινέ Ερντογάν- Πίνει τσάι των 1.800 ευρώ σε ποτήρια από φύλλα χρυσού! - Κεντρική Εικόνα
Στο στόχαστρο διεθνών ΜΜΕ μπαίνει ο τρόπος ζωής της συζύγου του Ταγίπ Ερντογάν καθώς όπως λένε ενώ υποστηρίζει ότι ζει μια ταπεινή ζωή, σύμφωνα με αυστηρές μουσουλμανικές αξίες, η χλιδή που περιβάλλει την καθημερινότητά δηλώνει το αντίθετο.

H Εμινέ Ερντογάν δέχεται αυστηρή κριτική για το ότι κάνει το ένα ταξίδι για ψώνια μετά το άλλο, και ότι έχει πάθος για επώνυμα ρούχα και ακριβές αντίκες.
AdTech Ad

Η περίπτωση της έρχεται σε τραγική αντίθεση με αυτό που βιώνουν χιλιάδες συμπατριώτες της... Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι από τη μια πλευρά το ένα τέταρτο της Τουρκίας ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και από την άλλη η σύζυγος του προέδρου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πίνει άσπρο τσάι που έχει 1800 ευρώ το κιλό μέσα σε ποτήρια από φύλλα χρυσού!


Υψηλή κοινωνία : Το ζεύγος Ερντογάν υποδέχεται τους υψηλούς καλεσμένους του στην Άγκυρα.


Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για το πάθος που έχει η κ. Ερντογάν για επώνυμα ρούχα και αντίκες.


Συνοδεύοντας τον άνδρα της στη Βαρσοβία λέγεται ότι ξόδεψε σχεδόν 45.000 ευρώ σε αντίκες.


Σε ταξίδι της στις Βρυξέλλες έκλεισε ένα εμπορικό κέντρο για να κάνει ανενόχλητη τις αγορές της.


Το «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων πανάκριβες μεταξωτές ταπετσαρίες.







Πηγή:economy365.gr

Ελληνική "Δικαιοσύνη":Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει €3,5 εκ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

.....Ελληνική "Δικαιοσύνη" !!! ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ






Μέσω :Ανεμος Ανατροπής

Δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού στόλου «αγνοούνται», με αποτέλεσμα να έχει σημάνει «συναγερμός»

Αγνοούνται 14 τουρκικά πολεμικά πλοία - Το διαψεύδει η Τουρκία


Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού στόλου «αγνοούνται», με αποτέλεσμα να έχει σημάνει «συναγερμός». Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση το αρνείται.
Με τις εκκαθαρίσεις και τις μαζικές συλλήψεις στη γείτονα χώρα να βρίσκονται σε εξέλιξη, στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επικρατεί χάος, καθώς δεν είναι λίγοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η ίδια εικόνα χάους επικρατεί και στον τομέα των διαθέσιμων μέσων του τουρκικού στρατού, καθώς ουκ ολίγα εξ αυτών (ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη κ.α) χρησιμοποιήθηκαν από τους στασιαστές.
Σύμφωνα με τους Times, τα «αγνοούμενα» πλοία ήταν σε ενεργό υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον τουρκικό Ναυτικό, παρότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.

Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια, προκειμένου οι ναύτες που τα αποτελούν να ζητήσουν άσυλο από τις ελληνικές Αρχές
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με πολεμικά πλοία των οποίων η τύχη αγνοείται μετά το πραξικόπημα.
Σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αγνοούσε τα περί πραξικοπήματος μέχρι την εκδήλωσή του. Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο ανέφερε ότι είχε παρατηρήσει κινήσεις και είχε δώσει εντολές αποτροπής από το απόγευμα της Παρασκευής.
Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hyrriet, αγνοούνται επίσης δύο ελικόπτερα, αλλά και 25 Τούρκοι κομάντος, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν, ενώ κατευθύνονταν προς το θέρετρο που παραθέριζε ο Ερντογάν.
«Δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν κατευθύνονταν προς τη Μαρμαρίδα. Προσγειώθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους», αναφέρει ο Abdulkadir Selvi, δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποστολή των ελικοπτέρων ήταν να σώσουν τους 25 κομάντος, μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να δολοφονήσουν το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ναύαρχο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο ναύαρχος συμμετείχε στο πραξικόπημα ή εάν κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του, μετά τις αναφορές του τουρκικού Τύπου ότι εθεάθη να επιβιβάζεται σε ένα από τα «χαμένα» πολεμικά πλοία όταν του είπαν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Με πληροφορία απο : newpost.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Απο το 4αρτο ΡΑΪΧ εκπαιδεύονται οι εφοριακοί της Κολομβίας των Βαλκανίων στην Βόννη


Επικεφαλής ο Τρύφωνας Αλεξιάδης

Πλούσιοι σε εμπειρίες και με την τεχνογνωσία να ξεχειλίζει από τα πατζάκια τους επιστρέφουν στην Ελλάδα οι εφοριακοί που συμμετείχαν στο 1ο κλιμάκιο υπό τον Τρύφωνα Αλεξιάδη οι οποίοι μετεκπαιδεύθηκαν από τους Γερμανούς συναδέλφους τους στην Βόννη. Οι Εφοριακοί της Κολομβίας των Βαλκανίων έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν το εγχώριο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που συγκαλύπτει τους χορηγούς του σε ότι είδους αδίκημα κι αν έχουν υποπέσει.
Κάθε χρόνο που περνάει η Κολομβία των Βαλκανίων βουλιάζει όλο και πιο πολύ στην κινούμενη άμμο της Διαφθοράς. Τέλος πάντων ακολουθεί το ρεπορτάζ της DW για τον επαγγελματικό τουρισμό του Αλεξιάδη και των Ελλήνων Εφοριακών.

 H δουλειά του εφοριακού είναι δύσκολη – κυρίως στην Ελλάδα. Γερμανοί εφοριακοί προσέφεραν τις συμβουλές τους σε έλληνες συναδέλφους τους σε σεμινάριο που οργανώθηκε στη Βόννη. Απολογισμός.

O Ευστάθιος Τσίρμπας βρίσκεται ήδη μία εβδομάδα στη Γερμανία. Ασχολήθηκε με κάτι που για τους Γερμανούς αποτελεί κρυφό πάθος: την οργάνωση και τη δομή. Ο κ. Τσίρμπας ανήκει στην πρώτη ομάδα εφοριακών που έφτασε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στα πλαίσια ενός προγράμματος μετεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του άρεσε, όπως λέει: «Η εβδομάδα αυτή ήταν πολύ ενημερωτική για εμάς και χρήσιμη». Πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες εφοριακών που θα φτάσουν στη Γερμανία για τον ίδιο σκοπό.
Η μετεκπαίδευση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στην Ακαδημία της Βόννης με στόχο τη στήριξη της Ελλάδας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος. Το ερώτημα είναι ωστόσο, πόσο βαθιά μπορεί να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν διαφορετικά νομικά συστήματα. Εξάλλου περιπτώσεις όπως αυτές που διαβάζει κανείς ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα μάλλον σπανίζουν στη Γερμανία. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση των κατοίκων ενός χωριού στη Ρόδο, που απείλησαν και έδιωξαν τους ελεγκτές της εφορίας. Ή εκείνη ενός ανέργου, ο οποίος κατέθεσε μέσα σε ένα χρόνο στο λογαριασμό του 937.000 ευρώ. Το 2015 η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είχε προκαλέσει ερωτήματα όταν πρότεινε να επιστρατευθούν στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής ως ερασιτέχνες ελεγκτές νοικοκυρές, φοιτητές και τουρίστες.
Κοινός στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς με τον αν. υπ. Οικoνομικών Τρ. Αλεξιάδη και τα μέλη της ελληνικής αποστολής
Ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς με τον αν. υπ. Οικoνομικών Τρ. Αλεξιάδη και τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Στο ερώτημα, κατά πόσο οι έλληνες εφοριακοί μπορούν να συγκρίνουν τις συνθήκες εργασίας τους με εκείνες των γερμανών συναδέλφων τους, η απάντηση από τη Βόννη είναι κάπως αόριστη: «Εκείνο που μας άρεσε περισσότερο και μας έκανε εντύπωση ήταν ο επαγγελματισμός και η αποτελεσματικότητα των συναδέλφων μας από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία» λέει ο Ευστάθιος Τσίρμπας. Οι έλληνες εφοριακοί είναι και αυτοί αποτελεσματικοί και επαγγελματίες στη δουλειά τους, προσθέτει. Ο κοινός στόχος παραμένει ίδιος: «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φορολογικής απάτης, της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος».
Αλλά και από την πλευρά του γερμανικού κρατιδίου η έμφαση βρίσκεται στα κοινά σημεία: «Αυτό που έγινε εδώ δεν ήταν φροντιστήριο, δεν είχαμε σχέση δασκάλου-μαθητή. Περισσότερο ήταν ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ συναδέλφων» τονίζει ο εισηγητής του σεμιναρίου Χέλμουτ Σμιτς. Και βέβαια δεν ήταν δυνατό να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα όσα στη Γερμανία γίνονται μέσα σε τρία χρόνια. Ωστόσο «οι μέθοδοι με τις οποίες φτάνει κανείς στις πληροφορίες που οδηγούν στη φορολόγηση είναι και εδώ και εκεί οι ίδιες. Πώς θα βρω εκείνους που θέλουν να με παρακάμψουν, εκείνους που δεν πληρώνουν φόρους;»
Η εφοριακός Κωνσταντίνα Καλαφατάκη βγάζει ένα σύντομο συμπέρασμα στο τέλος του σεμιναρίου: «Ήταν μια πλούσια εβδομάδα» λέει ευγενικά όπως και οι συνάδελφοί της. Μετά ωστόσο αναφέρει μία διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα: «Επίσης ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ζέστη που έχουμε αυτό τον καιρό στην Αθήνα».
Γιόνας-Έρικ Σμιτ / Δημήτρης Ελευθεράκης-DW

ΝΟΜΙΜΗ Η ΑPΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ TO…



Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση συμπολίτη και φίλου ενάντια στη λεηλασία και την απειλή κατά της ζωής μας από τους υπηρέτες των τοκογλύφων (τόσο των προηγούμενων όσο και των σημερινών βρώμικων  ψευτοαριστερών πολιτικών απατεώνων χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμιο επιπεδο ).ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ..η μάχη συνεχίζεται…

Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους, που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν την φοροδοτική μου ικανότητα.

ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβιώσεως λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβιώσεως, φόρος αναπνοής και φόρος υπάρξεως.

Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρυθμίσεως και πληρωμής με δόσεις. Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογράψω ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημά μου επαρκεί για την αξιοπρεπή μου διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.

Στις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, διά της καταθέσεώς μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο.

Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με την βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και την θεμελιώδη υποχρέωση της αντιδράσεώς μας με κάθε μέσο.

Ότι η οριζόμενη διά του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των Ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενασκήσεως καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμμιά μορφή εξουσίας και καμμία διάταξη νόμου.

Θέτοντας έτσι τα πράγματα, το πρώτο στάδιο της «Δίκης του Κάφκα με πραγματικά γεγονότα», της δίκης με την οποία προκαλώ σε μονομαχία ως διάδικο το Κράτος, προκειμένου να σχίσω την δημοκρατική του επικάλυψη, ανεξαρτήτως του αν κερδίσω ή χάσω, ξεκίνησε καλά. Στις 10/10/14, κέρδισα την προσωρινή διαταγή διά της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή μου περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτελέσεως όλων των προσβαλλομένων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να μου εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι, εγώ και η εφορία, ως προς το γεγονός ότι η μάχη άρχισε, και ότι το πρώτο δηλητηριώδες βέλος μου χτύπησε την Λερναία Ύδρα κατ’ ευθείαν στην καρδιά.

Η αναμονή, που ομολογουμένως, θα μας ταλαιπωρήσει, αυξάνοντας όμως σταδιακά την γοητεία της Νίκης, θα διαρκέσει όσο διαρκούν τα σπαρταρίσματα.

Προς το παρόν είμαστε λίγοι, ο εμψυχωτής Αλκαίος Ιωάννης, οι νομικοί, Θανάσης Αλαμπάσης, Γεώργιος Κόκκας, Μαριέλλα Κοσμίδου, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, η Ελένη Βνάτσιου, ο Σωτήρης Τηγανίτας, σκόρπιος Λαός, που οι σκοτεινές δυνάμεις του έκλεισαν το στόμα, αλλά σύντομα θα γίνουμε πολλοί, για να απολαύσουμε την αποξήλωση του γόρδιου δεσμού με τον οποίον η εξουσία νόμισε ότι θα μας δέσει…

ΑΛΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Eνώ η Συνθήκη της Γενεύης το απαγορεύει... Η Όλγα προαναγγέλλει παράδοση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο




Η Όλγα προαναγγέλλει παράδοση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο

 

Κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου - Το ΓΕΕΘΑ προγραμματίζει επιστροφή του ελικοπτέρου - Τι προβλέπει η σύμβαση, τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Έτοιμη να ικανοποιήσει την απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης για παράδοση των οκτώ πραξικοπηματιών που προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη είναι η ελληνική κυβέρνηση, ενώ η σύμβαση της Γενεύης το απαγορεύει.

Η κυβερνητική εκππρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τους 8 επιβαίνοντες του τουρκικού Black Hawk που θεωρούνται στασιαστές και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι «θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, αλλά στην εξέταση του αιτήματός τους θα ληφθεί υπόψιν ότι συμμετείχαν σε απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού καθεστώτος και της συνταγματικής τάξης στη γείτονα χώρα».

Εμπλοκή της Ελλάδας στην τουρκική κρίση;
Ήταν θέμα χρόνου, πότε θα εμπλακεί και η Ελλάδα στην κρίση που ξέσπασε από χθες στην Τουρκία. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε πως αυτό δεν θα συμβεί αμέσως. Μάλιστα για τον λόγο αυτό οι κρατικές αρχές είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού...

Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης διαψεύστηκαν, με την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη και το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατατέθηκε από τους οκτώ επιβαίνοντες τούρκους στρατιωτικούς.

Από το μεσημέρι, η Ελλάδα βιώνει και πάλι τον κίνδυνο ενός απρόβλεπτου διπλωματικού επεισοδίου, καθώς η Τουρκία απαιτεί την άμεση έκδοσή τους στο πλαίσιο της καλής γειτονίας των δύο χωρών, ενώ η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τις επιταγές της συνθήκης της Γενεύης, αλλά και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που επιβάλλουν να χορηγείται πολιτικό άσυλο, στα πρόσωπα που εισήλθαν παράνομα στην χώρα, εφόσον τίθεται ζήτημα ασφαλείας τους, μετά την έκδοσή τους.

Μετά τις εξαγγελίες μάλιστα του Τούρκου πρωθυπουργού για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, αλλά και τις απειλές του Ερντογάν οτι οι πραξικοπηματίες θα τιμωρηθούν σκληρά, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να θέσει τους τούρκους αξιωματικούς σε καθεστώς ειδικής (επικουρικής) προστασίας και όχι μόνο να τους χορηγήσει άσυλο, αλλά και να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν εφόσον το επιθυμούν και σε άλλες χώρες.

Από την άλλη πλευρά, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν σαν να αναγνώριζε οτι η Τουρκία δεν είναι πια μια ασφαλής και ευνομούμενη χώρα, κίνηση που είναι βέβαιο οτι θα προκαλούσε την οργή του Ερντογάν και της τουρκικής διπλωματίας.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό, ποιο είναι το δίλημμα της κυβέρνησης, αρκεί να ανατρέξει κανείς τι προβλέπει η σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τα άτομα που ζητούν διεθνή προστασία και την χορήγηση πολιτικού ασύλου, δηλώνοντας οτι φοβούνται να παραμείνουν στην χώρα τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την συνθήκη της Γενεύης, αίτηση για άσυλο μπορεί να υποβάλλει κάποιος ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα του και δεν μπορεί να γυρίσει, επειδή φοβάται βάσιμα ότι θα υποστεί δίωξη για λόγους:

    φυλής

    θρησκείας

    εθνικότητας

    συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα

    πολιτικών πεποιθήσεων

Προκειμένου να χορηγηθεί άσυλο σε έναν αιτούντα, θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και τουλάχιστον έναν λόγο δίωξης. Στην περίπτωση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, είναι σαφές οτι συντρέχει τουλάχιστον ο τελευταίος λόγος.

Μάλιστα ειδικά για αυτούς τους αξιωματικούς, συντρέχουν και οι λόγοι χορήγησης ασύλου “επικουρικής προστασίας”, το οποίο χορηγείται σε πρόσωπα που κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή βλάβη στη χώρα καταγωγής τους.

Η σοβαρή βλάβη, σύμφωνα με το νόμο, συνίσταται σε:

1. Θανατική ποινή ή εκτέλεση, ή

2. Βασανιστήρια ή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία

3. Σοβαρή προσωπική απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας αμάχου λόγω βίας ασκούμενης αδιακρίτως σε καταστάσεις διεθνούς ή εσωτερικής ένοπλης σύρραξης.

Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική νομοθεσία υιοθετεί τη Σύμβαση της Γενεύης, όπως κάνουν και οι συναφείς Κανονισμοί και οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επίσης αποτελούν νόμο για την Ελλάδα. “Η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας αλλά υποχρέωση της χώρας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και την ελληνική νομοθεσία” αναφέρεται χαρακτηριστικά στα φυλλάδια που χορηγούνται εδώ και μήνες στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Εφόσον μάλιστα κάποιο πρόσωπο κριθεί οτι χρήζει να ενταχθεί στο καθεστώς επικουρικής προστασίας (διάταξη που ενεργοποιείται μετά την εξαγγελία επαναφοράς της θανατικής ποινής) τότε μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες, αλλά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα του δοθούν έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι να εγκατασταθεί σε αυτές.

 Ιδού λοιπόν το δίλημμα που αντιμετωπίζει από σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με τους τούρκους διπλωμάτες να εντείνουν ώρα με την ώρα τις πιέσεις τους για άμεση έκδοση των τούρκων αξιωματικών.

Πρόκειται -τηρουμένων των αναλογιών- για μια επανάληψη του σήριαλ Οτσαλάν που έζησε η κυβέρνηση Σημίτη πριν από 18 χρόνια. Μόνο που αυτή την φορά, η Άγκυρα είναι πολύ πιο νευρική, ενώ στην Ελλάδα κυβερνά μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θεωρεί θανάσιμο αμάρτημα την παραβίαση διεθνών συνθηκών για πρόσωπα που διώκονται για πολιτικά φρονήματα...



Πηγή: protothema.gr