22 Ιουνίου 2016

Η Google καταγράφει κρυφά όλα όσα λέτε. Πως να τα ακούσετε, να τα διαγράψετε, και να το σταματήσετε







Χάρη σε μια λειτουργία του λογισμικού αναζήτησης, η Google έχει καταγεγραμένες δικές σας συνομιλίες χρόνων και μπορείτε να τις ακούσετε μόνοι σας.


 Όλο το ευαίσθητο ιστορικό σας μπορεί να ακουστεί και να προβληθεί, μαζί με μια λίστα με όλες τις αναζητήσεις σας, στην προσωπική σας σελίδα ιστορικού της Google.
 Το χαρακτηριστικό χτίστηκε στη λειτουργία αναζήτησης της Google, ως μέσο για την επίτευξη αποτελεσμάτων αναζήτησης ακριβείας. Ωστόσο, η απόλυτη ακρίβεια και το μέγεθος των δεδομένων που αποθηκεύει η Google είναι ανατριχιαστικά.
 Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να το διαγράψετε, και στο τέλος αυτού του άρθρου, θα σας δείξουμε πώς.
 Όπως αναφέρει η Independent:
"Οι ηχογραφήσεις μπορεί να λειτουργήσoυν ως ένα είδος ημερολογίου, υπενθυμίζοντάς σας τα διάφορα μέρη και τις καταστάσεις που βρεθήκατε εσείς και το τηλέφωνό σας.
 "Αλλά είναι επίσης μια υπενθύμιση για το πόσο πολλές πληροφορίες συλλέγονται σχετικά με εσάς, και πόσο αντιπροσωπευτικές του εαυτού σας αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι.
 "Θα δείτε περισσότερα, αν έχετε ένα τηλέφωνο Android, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή απλά λέγοντας: 'OK, Google.' (« Εντάξει, Google »). Αλλά μπορεί να έχετε, επίσης, ηχογραφήσεις και σε συσκευές όπου χρησιμοποιείτε το Google. "
Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε ένα τηλέφωνο Android και πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στο Google σε ηλεκτρονικά μέσα, η Google εξακολουθεί να ακούει.
 Φυσικά, η Google υποστηρίζει ότι η πληροφορία αυτή δεν χρησιμοποιείται ποτέ προσωπικά εναντίον σας και γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της διαφωτιστικής εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, φανταστείτε τις συνέπειες εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνταν εναντίον σας.
 Η Google επεξεργάζεται πάνω από 40.000 ερωτήματα αναζήτησης κάθε δευτερόλεπτο, κατά μέσο όρο, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ανά ημέρα και 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως σε όλο τον κόσμο.
 Τα δεδομένα από αυτές τις αναζητήσεις στη συνέχεια, αποθηκεύονται για κάθε άτομο που τις διενεργεί. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα ή τα αποτελέσματα των διευθύνσεων σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, το μεγαθήριο του διαδικτύου θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την επιρροή, η Google θα μπορούσε να προβλέψει το μέλλον με βάση τις τάσεις.
 Μεγάλο μέρος αυτού του ιστορικού αναζήτησης είναι δεμένο με τα δεδομένα θέσης που ανακτώνται από τη συσκευή που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή της αναζήτησης.
 Έτσι, όχι μόνο η μηχανή αναζήτησης έχει πληροφορίες, σχετικά με το ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας, αλλά διαθέτει και τα συγκεκριμένα συμφέροντά σας με βάση το πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.
 Τώρα οι καλές ειδήσεις είναι ότι μπορείτε να τα σβήσετε όλα αυτά.
 Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας στη σελίδα ιστορικού της Google κοιτάζοντας τον μακρύ κατάλογο των εγγραφών. Η εταιρεία έχει μια συγκεκριμένη σελίδα με ηχητικά δεδομένα, καθώς και αρχείο για το πού ήσασταν στο διαδίκτυο.
 Εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα δείτε μια λίστα με τις ηχογραφήσεις, ακόμα και κάποιες που πραγματοποιούνται εκτός της εφαρμογής Google, καθώς και ένα αντίγραφο ήχου που η Google το έχει μετατρέψει σε κείμενο.
 Αυτό που σας προτείνουμε, μετά τον πανικό όταν ακούσετε ή περιηγηθείτε στις ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις της Google και του ιστορικού αναζήτησής σας, είναι να τα διαγράψετε όλα και να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες.
 Η Independent εξηγεί ακριβώς πώς να το κάνετε αυτό:
"Για να διαγράψετε συγκεκριμένα αρχεία, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο στα αριστερά και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα πίσω στην κορυφή της σελίδας και επιλέξτε" διαγραφή ". Για να απαλλαγείτε από όλα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί 'Περισσότερα', επιλέξτε 'επιλογές Διαγραφής "και στη συνέχεια" Για προχωρημένους "και κάντε κλικ μέσα στην επιλογή.
"Ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσετε το Google από την εγγραφή, είναι να απενεργοποιήσετε τον εικονικό βοηθό και ποτέ να μην χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση. Αυτός ο τρόπος απενεργοποιεί μιά από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες ενός τηλεφωνου Android ή της χρήσης αναζήτησης της Google. "
 Τώρα που ξέρετε ότι γίνεται αυτό, σταματήστε να δίνετε εθελοντικά τα δεδομένα σας σε άγνωστα μέρη και μοιράστε αυτό το άρθρο στους φίλους και την οικογένειά σας για να δείξετε και σε αυτούς πώς να το σταματήσουν.


LIAKONEWS.GR

Τα οφέλη των μπαχαρικών στην υγεία μας

Υγεία & Διατροφή

Tags:  Μπαχαρικα

Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό. Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται ευρύτατα στα νοικοκυριά.

Ιστορικά τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται κυρίως λόγω των γευστικών χαρακτηριστικών που προσδίδουνε στα φαγητά, αλλά και για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της ταυτόχρονης αύξησης του επιπολασμού των χρόνιων ασθενειών και του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης το ενδιαφέρον των ερευνητών στρέφεται σε αρχέγονα μυστικά, ερευνώντας περαιτέρω τα οφέλη των μπαχαρικών στην υγεία μας.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το τμήμα χημείας τροφίμων, του τεχνολογικού ινστιτούτου διατροφής στο Mysore, της Ινδίας, μπαχαρικά όπως το κόκκινο πιπέρι, η πιπερόριζα, η μουστάρδα και ο κουρκουμάς μπορούν να διεγείρουν τη μετατροπή της χοληστερίνης σε χολικά οξέα, μια σημαντική διαδικασία αποβολής της χοληστερίνης από το σώμα.
Κανέλα
Η κανέλα είναι από τα πιο διαδεδομένα στη χρήση τους μπαχαρικά αλλά και από τα πιο παλιά γνωστά σε εμάς μπαχαρικά. Έχουνε γίνει αναφορές για τη κανέλα στη Βίβλο ενώ στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούταν τόσο φαρμακευτικά αλλά και για την βελτίωση της γεύσης σε ροφήματα. Βγαίνει από το φλοιό του κανελόδενδρου και καλλιεργείται πλέον σε πολλές χώρες της Ανατολής και όχι μόνο.
Κανέλα η Αντιμικροβιακή
Έχει μελετηθεί η ικανότητα της να σταματάει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, όπως ο ζυμομύκητας Candida. Οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες επεκτείνονται και στα τρόφιμα, αφού σύμφωνα με έρευνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συντηρητικό.
Κανέλα η Αντιοξειδωτική
Η κανέλα αποτελεί τόσο ισχυρό αντιοξειδωτικό που συγκρινόμενο με 6 επίσης αντιοξειδωτικά μπαχαρικά (πιπερόριζα, γλυκάνισο, γλυκόριζα, μέντα, μοσχοκάρυδο και βανίλια) αλλά και τα χημικά συντηρητικά BHA , BHT (butylated hydroxytoluene), η κανέλα, εμπόδισε την οξείδωση πιο αποτελεσματικά από όλα τα μπαχαρικά 9εκτός τη μέντα) καθώς και από τα χημικά αντιοξειδωτικά.
Κανέλα και στο Διαβήτη
Σε πείραμα που έγινε σε άτομα με Διαβήτη Τύπου 2 (άνδρες και γυναίκες), βρέθηκε ότι η κανέλλα μείωσε τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας, των τριγλυκεριδίων, της κακής LDL χοληστερόλης και της ολικής Χοληστερόλης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη κανέλλας μειώνει τόσο την ινσουλινο- αντίσταση αλλά και τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με το Διαβήτη και τα καρδιαγγειακά.
Extra Info: Όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και απλά η μυρωδιά του μπαχαρικού αυτού βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Στους πάσχοντες από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, οι ίνες της κανέλας παρέχουν ανακούφιση από την έντονη δυσκοιλιότητα ή τη διάρροια.
Κόκκινο πιπέρι, Πάπρικα
Η πάπρικα είναι η κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς (είδος capsicum annum). Η γεύση της ποικίλλει από γλυκιά σε καυτερή αλλά και μέτρια. Αποτελεί ένα από τα πιο ”νέα” μπαχαρικά.
Περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Α (καροτενοειδή)
Η πάπρικα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλει και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Η λουτείνη και η ζεαξανθίνη ωφελούν την όραση μας εμποδίζοντας την ακτινοβολία να βλάψει τα μάτια μας.
1 κ.σ πάπρικα καλύπτει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών μας σε Βιταμίνη Α.
Περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε
Η πάπρικα επίσης αποτελεί καλή πηγή Βιταμίνης Ε. 1 κ.σ καλύπτει το 13% των ημερήσιων αναγκών μας στη Βιταμίνη (2 mg). Η Βιταμίνη αυτή έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ σύμφωνα με μελέτες δρα προστατευτικά/ προληπτικά στη νόσο Πάρκινσον.
Περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Β6
1 κ.γ πάπρικα καλύπτει το 45 των ημερήσιων αναγκών μας στη Βιταμίνη Β6. Η βιταμίνη αυτή είναι συμπαράγοντας ενζύμων που εμπλέκονται σε περισσότερες από 100 αντιδράσεις για το μεταβολισμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους. Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση της Βιταμίνης Β12 ενώ καλές πηγές της αποτελούνε οι φακές, τα φασόλια, το αυγό το κρέας και το ψάρι.
Κάρυ
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες, δίνοντας χιλιάδες εκδοχές του μπαχαρικού που ονομάζουμε κάρυ. Το κίτρινο χρώμα του οφείλεται στη χρυσόριζα. Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, η κουρκουμίνη, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο κ.α. Η αναλογία του πιπεριού είναι αυτή που καθορίζει την κατηγορία που ανήκει το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό.
Η διατροφή που περιέχει κάρυ μπορεί να συντελεί στην πρόσληψη της γήρανσης του εγκεφάλου.
Η κουρκουμίνη που αποτελεί ένα από τα μπαχαρικά που συνθέτουν το κάρυ, θεωρείται ιδιαίτερα θεραπευτική και μελετάται για τη δράση της στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η νόσος Αλτσχάιμερ στην Ινδία έχει χαμηλότερο επιπολασμό συγκριτικά με τις χώρες του Δυτικού κόσμου.
Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν πως η αύξηση της πρόσληψης κάρυ (και ειδικότερα η αύξηση στην κατανάλωση κουρκουμίνης) μπορεί να δράσει αντικαρκινικά (έχουν έντονη αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση)
Extra info: Πέρα από τη φαρμακευτική χρήση της το κάρυ χρησιμοποιείται ως χρωστική αλλα και συντηρητικό στα τρόφιμα.
Σύμφωνα με έρευνες ορισμένοι ασθενείς με ΓΟΠ μπορεί να παρατηρήσουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους μετά από κατανάλωση κουρκουμίνης επομένως θέλει μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση της.
diatrofi.gr

    

Βρείτε ΕΔΩ                Μπαχαρικά
ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΛΙΜΑΔΙ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ  -ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ- ΜΕΛΙ
Παραγγελίες:  E.MAIL:mmanou641@gmail.com
Biokott-Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα
   

Μεσογαίας Νικόλαος:Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι.

Μεσογαίας Νικόλαος: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. »

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110604/engine/assets_LARGE_t_420_9001608_type12128.jpg 
«Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!». Συγκλονιστικός και αφυπνιστικός ο λόγος του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου.

“Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας. Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας.

Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω. Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς.

Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει ίσως και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σίγουρα και αρκετούς από μας.

Ποιός μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα;

Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, της αξίας του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός διασυρθεί παγκοσμίως; Και τώρα χωρίς καμμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος μας πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας; Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό.

Πρέπει όμως να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις».

Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας. Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί.

Πρέπει να το καταλάβετε∙ δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτο­βουλία». Αγαπητοί μου αδελφοί,

Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας. Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας.

Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι. Όποιος πονάει για την κατάσταση και αγαπάει την αλήθεια έχει θέση σε αυτή την αλλαγή. Κανείς δεν περισσεύει. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως νέους. Όχι από συμβιβασμένους ούτε από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστα-τημένους.

Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε και επιβάλλεται να αλλά-ξουμε με δική μας πρωτοβουλία το μέλλον μας.

Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.

Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή.

Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνή-θειες και νοοτροπία μας. Η ανειλικρίνεια, η αδιαφορία, το βόλεμα, το εύκολο κέρδος, η προσβολή των θεσμών, η ύβρις κατά της πίστης και παράδοσής μας, η ασέβεια κατά του κράτους και των νόμων, οι αλόγιστες διεκδικήσεις αποτέλεσαν κομμάτια της ζωής του νεοέλληνα που δεν μας τιμούν καθόλου. Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι είτε αυτοί λέγονται κερδοσκόποι είτε ξένα συμφέροντα είτε πολιτικοί. Το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας κατάντημα δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Η λύση της μετάνοιας και αλλαγής είναι μονόδρομος.

Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε.

Τη δική μας όμως νοοτροπία και ζωή έχουμε και τη δυνατότητα και την ευθύνη να τις διορθώσουμε.

Ας αρχίσει ως επανάσταση αυτή η αλλαγή από τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το πιο ηρωικό.

Ομολογώ ότι και ως Εκκλησία μας κάνανε κομμάτι του καταρρεόντος κρατικού συστήματος. Γι’ αυτό και συχνά μας παρερμηνεύει ο λαός.

Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας. Τουλάχιστον δεν καταφέραμε να μας νοιώσει έτσι. Μολύνθηκε το γάλα της μάνας του, της Εκκλησίας, και απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος της. Αυτό είναι ο,τι χειρότερο υπάρχει.

Ο λαός είναι ό,τι ιερώτερο έχουμε μετά τον Θεό και η Εκκλησία στη φύση της είναι η ανάσα του λαού. Αυτήν την ανάσα τελευταία στερηθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει ο ζωτικός θηλασμός. Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι είμαστε και θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι διαχειρίσθηκαν τα θέματά μας με ένοχη ανικανότητα. Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες. Και να πού φτάσαμε!

Ισοπεδωθήκαμε στο μηδέν της περιουσίας μας και στο τίποτα της αξιοπρέπειάς μας. Παρά ταύτα δεν ψάχνουμε για ενόχους. Τώρα επειγόμαστε για λύσεις. Λύσεις όμως που δεν πατάνε τον λαό, αλλά ανασταίνουν την τιμή του. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα.

Τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Αυτό δεν θα το μάθουν από την τρόϊκα ούτε από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις. Θα το μάθουν από τον λαό. Πρέπει την φωνή μας να την ακούσουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε.

Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφή-τευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».

Πράγματι, δεν θα προλάβουν!

Μη λυγίσετε μπροστά στην οικονομική χρεωκοπία. Αυτήν ήδη τη ζούμε. Αρνηθείτε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης. Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Έστω τώρα, την τελευταία στιγμή.

Τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική είναι μια ευλογημένη περιοχή που μέχρι πρότινος έσφυζε από ανάπτυξη και ευημερία. Τον τελευταίο όμως καιρό όλο και πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία η όπου βρουν, και εκλιπαρούν για συμπαράσταση και βοήθεια.

Πολλοί έχουν λυγίσει, έχουν οικονομικά γονατίσει. Δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους. Ζουν την απειλή του παρόντος και με τον φόβο του μέλλοντος. Έχουν ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχουν χρήματα. Αυτοί πως θα πληρώσουν; Πού να τα βρουν; Θα τους πάρουν το σπίτι; Θα τους κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατόν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Κερατέα η το Λαύριο που φιλοξενούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πατρίδα μας;

Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας.

Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς.

Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια.

Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους.

Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουνε οι δανειστές. Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Γιατί η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν. Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε περισσότερο ως οικογένεια που κατανοεί την δυσκολία των λαών παρά ως θηλιά που οδηγεί σε ασφυξία τις κοινωνίες. Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητά μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματά μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό. Έτσι, ο Θεός, όπως λέγει και ο λαός, δεν θα μας αφήσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα Τον έχουμε κι εμείς αφήσει.

Με πατρικές ευχές και την ελπίδα της αφύπνισης

(Εγκύκλιος Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυερωτικής κ.κ. Νικολάου)


Με πληροφορία από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Μίσος, πολύ μίσος για τους φτωχομεσαίους αγρότες διακατέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το τέλος των μικρών παραγωγών -Ανάλυση των τελευταίων μέτρων για τους αγρότες

provata 
Tα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προδίδουν το μίσος της για τους μικροκαλλιεργητές

Πακέτο ξεκληρίσματος των φτωχομεσαίων αγροτών
Γράφει ο Νίκος Μανάβης

Μίσος, πολύ μίσος για τους φτωχομεσαίους αγρότες διακατέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν έχουν απολύτως καμία σημασία τα όσα λένε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τα άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη για τον αγροτικό κόσμο. Εκείνο που έχει σημασία είναι η πολιτική που υλοποιούν, με τους νόμους που ψηφίζουν, τις υπουργικές αποφάσεις που παίρνουν και τα άλλα διοικητικά μέτρα. Κι αυτά τα μέτρα οδηγούν σε ταχύτατη καταστροφή το σύνολο των φτωχών και μεσαίων αγροτών της χώρας. Γιατί πρόκειται για μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε……….


by


...Και είναι ακόμη έξω αυτοί που κατεστρεψαν την Ελλάδα και δημιούργησαν ένα νεκροταφείο 10.000 αυτόχειρων -"ηρώων"- Εσβησαν μία "πόλη απο το χάρτη" της χώρας μας.

 

.Και είναι ακόμη έξω αυτοί που  ξεκίνησαν την καταστροφή και την συνέχισαν οι επόμενοι ΣαμαροΒενιζέλοι, μεχρι τους σημερινούς της  αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης  Τσίπρα  και δημιούργησαν όλοι μαζί ένα νεκροταφείο 10.000 αυτόχειρων -"ηρώων"- Εσβησαν μία "πόλη απο το χάρτη" της χώρας μας.

  Φωτογραφία αρχείου:Πρίν τις εκλογές ο Α. Τσίπρας παριστάνει τον δυστακτικό και υπο το (βλέμμα του Π.Λαφαζάνη ) και δεν απλώνει τό χέρι του για χειραψία με τον  πρώτο καταστροφέα. 

Λίγους μήνες μετά την εκλογή του στην θέση του υποτακτικού Πρωθυπουργού της Ελλάδος  αποτέλεσμα εξαπατησης του ελληνικού λαού, καλεί επίσημα τον Γιωργάκη στο Μαξίμου την ιδια ώρα που ο τελευταίος δεν έχει καμμιά θεσμική ιδιότητα .


 

Απο εκδήλωση για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ της καταστροφής της Ελλάδος, Α.Παπανδρέου πατέρα του 1) γενοκτόνου Γιωργάκη Παπανδρέου ο 2ος είναι ο Α.Τσίπρας.

Η θερμή χειραψία του Παπανδρέου με τον Σημίτη και την Γεννηματά


Δείτε τις φωτογραφίες του αθηναϊκού πρακτορείου:






Ανάμεσα τους "σέρνεται" και ο 87άρης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός ,ο μεσαίος δίπλα στον Σημίτη






Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Επιμέλεια: Φυλλοσάτιρος

Brexit ή Bremain: Το θρίλερ των αναποφάσιστων κόβει την ανάσα ολόκληρης της Ευρώπης

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την ιστορική απόφαση που καλούνται να πάρουν οι Βρετανοί, καθώς απέμειναν μόλις λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να αποφασίσουν την παραμονή τους ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Στην κόψη του ξυραφιού», «Στο νήμα», «Μάχη στήθος με στήθος»: όλα τα κλισέ έχουν επιστρατευθεί για να περιγράψουν την κούρσα του αυριανού δημοψηφίσματος, καθώς μια ανάσα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας φέρνει τα στρατόπεδα του «In» και του «Out» σε απόσταση… αναπνοής.
AdTech Ad
Ομιλίες, συνεντεύξεις, φέιγ βολάν: οι υποστηρικτές του Brexit και του Bremain ρίχνουν σήμερα στη μάχη τις τελευταίες δυνάμεις τους για να πείσουν τον αναποφάσιστους, μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα που θα κρίνει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη μίας ψηφοφορίας κρίσιμης για το μέλλον της χώρας, αλλά επίσης και της Ευρώπης, μία ποσοστιαία μονάδα χωρίζει την πρόθεση ψήφου στα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με το μέσο όρο των έξι τελευταίων δημοσκοπήσεων της ιστοσελίδας WhatUKThinks.
Κατά συνέπεια, ο στόχος είναι ξεκάθαρος για τα δύο στρατόπεδα: πρέπει να πείσουν τους αναποφάσιστους, το 10% του εκλογικού σώματος, το οποίο μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δίνει τον τόνο με συνέντευξη που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The Guardian όπου δηλώνει πως οι ψηφοφόροι, αποφασίζοντας την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει κλειστεί στον εαυτό του»…
Χθες το βράδυ, πολλές προσωπικότητες των δύο πλευρών ρίχτηκαν στη μάχη των αναποφάσιστων κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ που οργανώθηκε από το BBC μπροστά σε 6.000 άτομα στο Wembley Arena. Η αντιπαράθεση, κατά στιγμές πολύ έντονη, υπενθύμισε τον επιθετικό τόνο που επικράτησε στην εκστρατεία, ενώ οι πρωταγωνιστές δεν δίστασαν να διακόψουν… αλλήλους, αλλά και να επιτεθούν.
Ο Σαντίκ Καν, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου, στέλεχος του Εργατικού Κόμματος και υποστηρικτής του «In» κατηγόρησε τους αντιπάλους του και τον επικεφαλής τους, Μπόρις Τζόνσον, ότι ψεύδεται όταν λέει πως η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στο προσεχές μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πρόκειται για κινδυνολογία Μπόρις, πρέπει να ντρέπεστε», είπε, ενώ ο Τζόνσον απάντησε κατηγορώντας το στρατόπεδο του «In» ότι βάσισε ολόκληρη την εκστρατεία του στην καλλιέργεια του φόνου για τις οικονομικές συνέπειες του Brexit.
«Λένε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το υποκλιθούμε μπροστά στις Βρυξέλλες. Λέμε ότι υποτιμούμε οικτρά αυτή τη χώρα», πρόσθεσε ο Τζόνσον, συντηρητικός, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επίδοξος αντικαταστάτης του Ντέιβιντ Κάμερον σε περίπτωση Brexit.

Σημειώνεται ότι απόψε, το Channel 4 οργανώνει το τελευταίο ντιμπέιτ, στο οποίο θα αντιπαρατεθούν ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ και ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip Νάιτζελ Φάρατζ.
Οι αγορές, ασταθείς τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της προοπτικής του Brexit, υιοθετούν στάση αναμονής και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και η Wall Street, έκλεισαν χθες με ελαφρά άνοδο.
«Απλώς περιμένουμε την Πέμπτη, χωρίς να δίνουμε σημασία στα υπόλοιπα», δήλωσε ο Σαμ Στόβαλ της Standard&Poor's Global Intelligence.
Υιοθετώντας καθησυχαστικό τόνο σε μία συγκυρία αστάθειας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πάντως ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Διαβάστε επίσης: Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της Γερμανίας δεν φοβούνται το Brexit
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Υπενθυμίζεται πως περί τα 2 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν γραφτεί από τον Δεκέμβριο στις εκλογικές λίστες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εν δυνάμει ψηφοφόρων στο αυριανό δημοψήφισμα στα 46,5 εκατομμύρια. Συμμετοχή ρεκόρ, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.
Την ίδια ώρα, η εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται με μία μονάδα από το αντίπαλο στρατόπεδο της παραμονής, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Opinium, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το Brexit συγκεντρώνει ποσοστό 45% ενώ η «παραμονή» στην ΕΕ ποσοστό 44%.
Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, έδειχνε ότι το «ναι» και το «όχι» στην παραμονή είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 44%.
Λίγο αργότερα, το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της σε αυτή μειώθηκε στις δύο εκατοστιαίες μονάδες από τις επτά στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας TNS.
Συγκεκριμένα, το 43% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 41% υπέρ της παραμονής. Ένα 16% του δείγματος δήλωσε, από την άλλη, αναποφάσιστο ή ότι δεν θα ψηφίσει.
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 2.320 ενηλίκων από τη 16η ως την 22η Ιουνίου.
Ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών της TNS, επισήμανε ότι «πρέπει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κεμπέκ το 1995 είχε υπάρξει μια καθυστερημένη μεταστροφή του status quo και το ίδιο θα καταγραφεί εδώ», συμπληρώνοντας: «Σαφώς, με μια κούρσα τόσο αμφίρροπη όσο αυτή, το επίπεδο της συμμετοχής μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών κατηγοριών θα είναι κρίσιμο» και «θα ορίσει το αποτέλεσμα».
Σε δημοσκόπηση της TNS που είχε δημοσιευθεί την 14η Ιουνίου, το 47% των ψηφοφόρων που είπαν ότι πιθανόν θα ψηφίσουν τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 40% υπέρ της παραμονής.

Εκδηλώσεις στη μνήμη της Τζο Κοξ σε όλο τον κόσμο ανήμερα των γενεθλίων της

Την τελευταία ημέρα πριν από την ψηφοφορία και ημέρα των γενεθλίων της δολοφονημένης βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, που θα γινόταν σήμερα 42 ετών, οργανώνεται επίσης σειρά εκδηλώσεων, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο στη μνήμη της.
Όπως έγραψε ο σύζυγός της Μπρένταν Κοξ, η βουλευτής δολοφονήθηκε λόγω των πολιτικών της θέσεων. «Έκανε πολιτική και είχε πολύ ισχυρές απόψεις και πιστεύω ότι δολοφονήθηκε εξαιτίας αυτών», υποστήριξε.
«Η δολοφονία της Τζο ήταν πολιτική. Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια σχεδιασμένη να προωθήσει την ατζέντα του μίσους εναντίον των άλλων», είπε ο Μπρένταν Κοξ μιλώντας στο «μνημόσυνο» που οργανώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.
Αντίστοιχη συγκέντρωση οργανώθηκε επίσης στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι, στη νοτιο-δυτική Αγγλία.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Οι εφημερίδες παίρνουν θέση
Μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλες οι εφημερίδες της χώρας έχουν δηλώσει τη θέση τους, ελπίζοντας ότι θα ασκήσουν επιρροή στους ψηφοφόρους, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα διχασμένο εκλογικό σώμα.

Εφημερίδες που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ:

THE TIMES
Η βρετανική εφημερίδα Times έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.
Στο σαββατιάτικο φύλλο της 18ης Ιουνίου, η εφημερίδα τιτλοφορεί το κύριο άρθρο της «Γιατί η παραμονή είναι καλύτερη για τη Βρετανία».
«Συνολικά πιστεύουμε πως η Βρετανία θα είναι καλύτερα να ηγηθεί μιας ανανεωμένης προσπάθειας για μεταρρύθμιση μέσα στην ΕΕ αντί να ξεκινήσει από την αρχή έξω από αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Οι δύο άλλες εφημερίδες που ανήκουν στο μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, η Sun και η Sunday Times, τάσσονται φυσικά επίσης υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ (Brexit).

THE MAIL ON SUNDAY
Η βρετανική δεξιά εφημερίδα Mail on Sunday υποστήριξε, παραδόξως, την εκστρατεία της παραμονής στην ΕΕ, λέγοντας πως η Βρετανία θα είναι πιο ασφαλής, πιο ελεύθερη και θα ευημερήσει περισσότερο μέσα στην Ένωση.
«Προκειμένου το σύγχρονο Ηνωμένο Βασίλειο να ευδοκιμήσει και να ευημερήσει θα πρέπει να εργαστεί μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και όχι εναντίον τους∙ πρέπει να κρατήσουμε τη θέση μας στο υψηλό τραπέζι της Ευρώπης και να βοηθήσουμε να διαμορφωθεί το πεπρωμένο της∙ η δυνατή, καθαρή φωνή μας πρέπει να ακουστεί μέσα στην Ευρώπη, όχι να ακούγονται κραυγές από το περιθώριο», ανέφερε η εφημερίδα.

DAILY MIRROR
Η βρετανική αριστερή ταμπλόιντ κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, λέγοντας «για μέλλον της μεγάλης χώρας μας ... θα πρέπει να ηγηθούμε όχι να φύγουμε [we must lead not leave].
Οι επικεφαλής στην εκστρατεία του Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Μάικλ Γκόουβ μπορεί να προσπαθούν να παραστήσουν τους απλούς τύπους που νοιάζονται για τους συνηθισμένους ανθρώπους – αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση.
Και με την πιθανότητα ένας από αυτούς να γίνει σύντομα πρωθυπουργός στην περίπτωση μιας ψήφου υπέρ της εξόδου, η κατάσταση είναι επικίνδυνη».

THE FINANCIAL TIMES
Η ναυαρχίδα των οικονομικών εφημερίδων της χώρας υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση των 28 μελών, λέγοντας πως «μια ψήφος υπέρ της αποχώρησης θα ήταν αμετάκλητη, ένα σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια φιλελεύθερη τάξη μετά το 1945».
«Δεν είναι ώρα να επιστρέψουμε στη Μικρή Αγγλία. Είμαστε η Μεγάλη Βρετανία. Θα πρέπει να συμβάλουμε σε έναν πιο κόσμο με μεγαλύτερη ευημερία, μεγαλύτερη ασφάλεια. Η ψήφος πρέπει να είναι υπέρ της παραμονής», ανέφερε η εφημερίδα.

THE OBSERVER
Η εφημερίδα Observer, που ανήκει στον αριστερό όμιλο Guardian Media Group, κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Η εφημερίδα ανέφερε πως «η ΕΕ δεν είναι τέλεια, αλλά συνολικά είναι μια δύναμη για το καλό».
«Η παραμονή στην ΕΕ δεν θα εξαλείψει με μαγικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βρετανία τα επόμενα χρόνια. Αλλά αν αποφασίσουμε να το κάνουμε, θα κρατήσουμε τη Βρετανία στην καρδιά της μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού σχεδίου έτσι ώστε τα κράτη της Ευρώπης να είναι μαζί καλύτερα εφοδιασμένα για να τις αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει η Observer.

THE GUARDIAN
Η κυριότερη κεντροαριστερή εφημερίδα της Βρετανίας υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας στους αναγνώστες της ότι πρέπει να «μείνουν ενταγμένοι και περιεκτικοί, όχι θυμωμένοι και απομονωμένοι»
«Ψηφίστε για μια ενωμένη χώρα η οποία απευθύνεται στον κόσμο και ψηφίστε κατά ενός διχασμένου έθνους που στρέφεται στον εαυτό του. Ψηφίστε να παραμείνουμε», γράφει η εφημερίδα.

Εφημερίδες που τάσσονται υπέρ της εξόδου:

THE SUN
Η Sun, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, κάλεσε τους αναγνώστες να ψηφίσουν υπέρ της «εξόδου» στο πρωτοσέλιδο της 14ης Ιουνίου.
«Πρέπει να απελευθερωθούμε από τη δικτατορία των Βρυξελλών», ανέφερε η ταμπλόιντ, η κυκλοφορία της οποίας φθάνει τα 1,7 εκατομμύρια φύλλα.
Πολλοί από τους αναγνώστες της υποστηρίζουν ήδη το Brexit, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

DAILY MAIL

Η δεξιά εφημερίδα, η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία, κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ της «εξόδου» με πρωτοσέλιδό της στις 22 Ιουνίου.
«Αν πιστεύετε στη Βρετανία, ψηφίστε υπέρ της εξόδου. Ψέματα, άπληστες ελίτ και μια διχασμένη, ετοιμοθάνατη Ευρώπη - αυτός είναι ο λόγος που θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σπουδαίο μέλλον εκτός μιας διαλυμένης ΕΕ», ανέφερε.

THE TELEGRAPH
Η εφημερίδα The Daily Telegraph τάχθηκε επίσης υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ανακοινώνοντας την τοποθέτησή της με ένα κύριο άρθρο που φέρει τον τίτλο: «Ψηφίστε έξοδο για να εκμεταλλευθούμε έναν κόσμο ευκαιριών».

THE SUNDAY TIMES

Η εφημερίδα κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ώστε να ασκήσουν πίεση για μια βαθύτερη μεταρρύθμιση της Ένωσης∙ ενδεχομένως τότε, σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, η παραμονή στην ΕΕ να είναι πιο αποδεκτή στη Βρετανία.
«Ναι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις δυσκολίες, όμως θα πρέπει να κρατήσουμε τη δύναμή μας. Αυτή η ψήφος μπορεί να είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε ποτέ να σταματήσουμε την πορεία ενός συγκεντρωτικού ευρωπαϊκού σχεδίου», ανέφερε η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της.

THE SUNDAY TELEGRAPH
Υπέρ του Brexit και η συντηρητική εφημερίδα, επιχειρηματολογώντας πως η ΕΕ ανήκει στο παρελθόν και πως φεύγοντας από την Ένωση η Βρετανία θα μπορεί να αποφασίσει ποιος μπορεί να έλθει για να δουλέψει στη χώρα.
«Από τη στιγμή που θα έχουμε φύγει και δεν θα υπαγόμαστε πλέον στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων, οι ανησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση θα γίνουν ένα θέμα για τη βρετανική κυβέρνηση και για το κοινοβούλιο», έγραψε η Sunday Telegraph.

Διαβάστε ΕΔΩ ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit και ποιες οι επιπτώσεις για την Ελλάδα