05 Ιουνίου 2016

Μανιάκι Καστοριάς, 4 αρκούδες έχουν καταστρέψει μελίσσια, κερασίες,επιτέθηκαν σε σκυλιά και πρόβατα

Ρεπορτάζ : του Μανώλης Μάνου
και της Ε.Δ.Ο*

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Μανιακών Νέας Λευκης μετα την επανεμφάνιση αυτην την φορά 4 αρκούδων -μητέρας και 3 μικρών κατα πάσα πιθανότητα.

Μετα απο καταγγελία στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα η Ε.Δ.Ο* έσπευσε με την κάμερα του fyllokaiftero1.blogspot.com και κατέγραψε εικόνες καταστροφής σε ένα αμπέλι ένα  κερασόνα  τα οποία βρίσκονται μέσα στην κατοικημένη περιοχή Μανιακών  και πολύ κόντα στα Τ.Ε.Ι Καστοριάς, πισω απο τα φανάρια της Λεύκης Καστοριάς, και λίγο μακρύτερα ένα μελισοκομείο, και ένα κοπάδι προβάτων.
Μια φωτοκαταγραφή -και ένα ρεπορτάζ που έγινε με κίνδυνο των συναδέλφων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κακό αυτό επαναλαμβάνεται καθε χρόνο φέτος όμως οι ζημίες στις καλλιέργειες είναι απίστευτη.
Κάτοικοι μας ανέφεραν οτι η αρκούδα εμφανίζεται όχι μόνο την νύχτα αλλά και την ημέρα.

Ενα απο τα δύο μελισοκομεία (320 περιπου κυψελών )  τα οποία υπάρχουν στην περιοχή και σχετικά ελάχιστα μέτρα απο το τελευταίο σπίτι λεηλατήθηκε απο τις 4 αρκούδες.

Λίγο παραπάνω οι αρκούδες συνάντησαν ένα κοπάδι προβάτων  η μεγάλη αρκούδα όρθια σαν άνθρωπος κτηπούσε με σανίδι τα σκυλιά του κοπαδιού, το ένα εκ των οποών ( 6συνολικά ) είναι ετοιμοθάνατο, τα δε άλλα έχουν σοβαρά προβλήμματα υγείας ,ευτυχώς ο βοσκός αλβανικής υπηκοότητας πρόλαβε και κρύφτηκε σε βαρέλι.( Οι νέοι  Ελληνες "βόσκουν" το χατζιλίκι των παπούδων στις καφετέριες)

Την ευθύνη για αυτην την καταστασταση την εχει '"ο Αρκτουρος" και είναι κοινο μυστικό πλέον για το τη σύμβαινει στην Δυτική Μακεδονία σχετικά με την απελευθέρωση- και τη συστηματική αδιάφορη αμόλιση,  και την "απαλλάγη " απο τον υπερπληθυσμό που δημιούργησε ο Αρκτούρος. Και επιτέλους  κάποια υπήρεσία πρέπει να ασχοληθεί μαζι του "επιτέλους έλεος " πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, χωρίς να φοβάται η να υπακούει σε πολιτικές παρεμβάσεις των Μπουτάριδων λαμόγιων.



Ποιος είναι ο ρόλος του Αρκτούρου και των άλλων οργανώσεων σε σχέση και με τις κρατικές επιχορηγήσεις και οχι μόνο ; Είναι το θέμα του επόμενου ρεπορτάζ

 Κερασιές  ολοσχερώς  κατεστραμένες με σπασμένα κλωνάρια στο φέρωντα οργανισμό τον δέντρου.



*Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα

Σήμερα γιορτάζουν η Δωροθέα και ο Δωρόθεος

Η γιορτή του ονόματος Δωρόθεος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου (05/06). Δηλαδή σήμερα.
Ο Δωρόθεος δεν γιορτάζει άλλη ημερομηνία.

Έχουν τη γιορτή τους μαζί με το όνομα Δωρόθεος

Δωροθέα, Δωροθέη, Δωρούλα, Δώρα
                             Χρονια πολλά 

Γιατι αυτή η επιλεκτική διάκριση του μητροπολίτης Καστοριάς : να εγκαινίασει - επαγγελματικό- δικηγορικό γραφείο


O μητροπολίτης Καστοριάς  Σεραφείμ εγκαινίασε ένα  δικηγορικό γραφείο και αυτο αποτελέι υποκρισία και  μάλλον πρόκληση, στην συνειδηση του απλου πολίτη (ο οποίος  δεν έχει αυτά,... πια; "τα προσοντα"και τα φόντα )  και στην συνείδηση των άλλων επαγγελματιων και ο καθείς διερωτάται, πόσα αλλα δικηγορικά γράφεία και επαγγελματίες έχει "τιμήσει" και με τον τρόπο αυτόν προβάλει και  διαφημίσει ο Σεραφείμ -αλλά  και έχει προσφέρει ως δώρο  αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Μηνά, προστάτη της πόλης της Καστοριάς όπως βλέπουμε στην φώτο.
Τι το διαφορετικό είχε ό εν λόγο νεός επαγγελματίας για να κάνει αυτη την επιλεκτική  διάκριση υπέρ το ο μητροπολίτης Καστοριάς  Σεραφείμ ;
Να σημειώσουμε για να μην αποτελεί δημοσιογραφική παράληψη ότι : Ο Σεραφείμ είναι αυτός που δεν παρεβρέθηκε στούς αγώνες και τίς πορείες μέσα στην πόλη της Καστοριάς- τους πρόσφατους, τόσο των αγροτών όσο και των ελευθέρων επαγγελματιών και των δικηγόρων συμπεριλαμβανόμένων .


13319906_10206470955679257_8539312243383971509_n

13342990_10206470986080017_9205593984920259695_n
Στα εγκαίνεια του  κ. Ιωσήφ Χατζητιμοθέου παρευρέθηκε εκτός του μητροπολίτη και ο Πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Καστοριάς  πάτερ Αθανάσιο Γιαννουσά.
 Δηλάδη ενω σε άλλα σε όλα τα εγκαίνεια νεων επαγγελματιών υπάρχει ένας παππάς και αυτό με "ζορι"αφού η ημερομηνία των εγκαινείων καθορίζεται συχνά  απο την μητρόπολη σε άμεση συνάρτηση με το  άν και.... πότε θα ύπάρχει εύχερος παπάς.
13315804_10206470930398625_9064359718366433016_n

O μητροπολίτης Καστοριάς  Σεραφείμ εγκαινίασε ένα   δικηγορικό γραφείο και αυτο αποτελέι μάλλον πρόκληση στην συνειδηση του απλου πολίτη και στην συνειδηση των άλλων επαγγελματιων και ο καθείς διερωτάται πόσα αλλα δικηγορικά γράφεία και επαγγελματίες έχει "τιμήσει" και με τον τρόπο αυτόν διαφημίσει ο Σεραφείμ - και έχει προσφέρει ως δώρο ως  αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Μηνά, προστάτη της πόλης της Καστοριάς όπως βλέπουμε στην φώτο.
Τι το διαφορετικό είχε ό εν λόγο νεός επαγγελματίας για να κάνει αυτη την επιλεκτική  διάκριση ο μητροπολίτης Καστοριάς ; 

13312793_10206471024720983_5109138553841977287_n

Ο δήμαρχος της Καστοριάς ( κεντρο) δικαίως και πολύ δικαιολογημένα παρεβρέθει στα εγκαίνεια  του συγκεκριμένου δικηγόρικού γραφείου μιας και η μητέρα του δικηγόρου είναι υπάλληλος του Δήμου Καστοριάς - δεν ισχύει αυτο όμως, για τον μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ
 Ο  δήμαρχος Καστοριάς  Ανέστης  Αγγελής ανάμεσα στον νεο δικηγόρο Ιωσήφ Χατζητιμοθέου,  και τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Ιωάννη Τσακιρίδη απο τον οποίο και πήραμε  "μέρος" απο τις δημοσιευμένες φωτογραφίες στο facebook

Φωτογραφίες από Γιάννη Τσακιρίδη



Ο γενοκτόνος Τσίπρας καταρρέει ενω καλπάζουν Λαφαζάνης και Ζωή

O Tσίπρας «καταρρέει», ενώ «καλπάζουν» Λαφαζάνης και Ζωή!


.
Φώτο Αρχείου "Φυλλο και Φτερό"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Δημοσιογραφική επιμέλεια : Μανώλης Μάνου

 

 

Ακόμη μια δημοσκόπηση, όπως αυτή της Alco, που έχει  δημοσιευθεί σήμερα , Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», καταδεικνύει τη φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει υποδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι παρά μια «φωτογραφίας της στιγμής», όπως αρέσκονται να λένε και οι άλλοι πολιτικοί αναλυτές, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έχουν μια φθίνουσα πορεία.
Το αντιστρόφως ανάλογο ισχύει για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ξεκινώντας από την ΛΑΕ, είναι ενδεικτικό ότι η δημοσκόπηση της Αlco την εμφανίζει εντός Βουλής, με ποσοστό 3,1%, προβλέποντας ότι σε ενδεχόμενο εκλογών το κόμμα του Λαφαζάνη, που ιδρύθηκε μετά τη διάσπαση του καλοκαιριού θα μπει στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή το νεοσύστατο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μόλις ξεκίνησε την… πλεύση του, εμφανίζει μια πολύ μεγάλη δυναμική σε όλες τις δημοσκοπήσεις, και σε αυτή συγκεντρώνει αξιόλογο ποσοστό της τάξεως του 2,4%, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κόμμα μόλις λίγων μηνών.
Προφανώς και τα δυο  κόμματα λαμβάνουν πλέον τα δημοσκοπικά οφέλη της κατάρρευσης των ψευδαισθήσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τους πολίτες να προτιμούν ΛΑΕ και Πλεύση Ελευθερίας.
Και όλα αυτά την ώρα που Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου δεν έχουν αποκλείσει τη συνεργασία, γεγονός που εφόσον επιτευχθεί και κατέβουν μαζί, αυτή τη φορά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπουν στη Βουλή.