27 Μαΐου 2016

Διοικητής της ΕΑΒ με πλαστά πτυχία πήρε μισό εκατομμύριο μισθούς


 
 
''Λαβράκι'' για τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης. Επικεφαλής της ΕΑΒ με πλαστά πτυχία και ''χρυσούς'' μισθούς
Adtech Ad
Ήταν επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΈΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.
AdTech Ad

Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, η υπόθεση του Αθανάσιου Χρονόπουλου αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.
Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον κ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.
Ο κ. Χρονόπουλος  εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ.
Το ΣΕΕΔΔ συνεργάστηκε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ζητώντας την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών. Η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι ''το αντίγραφο του πτυχίου που εστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών ως άνω πανεπιστημίου''.
Στο βιογραφικό του ο κ. Χρονόπουλος αναφέρει πως έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων.
Για τη λειτουργία των γραφείων θα έπρεπε να είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κάτι που δε συνέβαινε καθώς στα μητρώα δεν υπάρχει το όνομά του.
Ο κ. Χρονόπουλος, παρά τις καταγγελίες και το πόρισμα, παραμένει στη μοναδική θέση που του απέμεινε ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ ακόμη και σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας του ζητήθηκε να καταθέσει τα επικυρωμένα αντίγραφα των σπουδών του, αλλά ο ίδιος απάντησε με επιστολή που ανέφερε: ''για την πρόσληψή μου δεν τέθηκε ως προϋπόθεση η προσκόμιση αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών''.
Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο επισείεται η ποινή της καταβολής των ποσών που έλαβε από την εταιρεία και τις θυγατρικές της από τις θέσεις που κατείχε.
  • Μέλος των διοικητικών συμβουλίων της ΕΑΒ, της 1 Source και γενικός διευθυντής της ΕΑΒ: 444.582,44 ευρώ
  • Γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ: 266.278,44 ευρώ
  • Αποζημιώσεις ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ: 54.304 ευρώ
  • Συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της 1 Source: 124.000 ευρώ.


 

Οι αδελφές του ελέους , και κρυφοξαδελφές απο την λέσβιο έκαναν πορεία κατα του Πούτιν στο Συνταγμα


Βαγενά -ΣΥΡΙΖΑ: Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς -Δεν μας τρομάζουν τα 99 του ταμείου αποκρατικοπο ιήσεων


Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς -Δεν μας τρομάζουν τα 99 του ταμείου αποκρατικοποιήσεων
«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου “stigma fm”
Σχολιάζοντας την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας η κυρία Βαγενά σημείωσε χαρακτηριστικά:  «Πολλές φορές έχει αποδειχτεί πως είμαστε ανίκανοι ως κράτος να διαχειριστούμε από μόνοι μας τη δημόσια περιουσία».
«Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα η κυρία Βαγενά μιλώντας για το Δημόσιο χρησιμοποίησε αυστηρό τόνο και είπε χαρακτηριστικά: «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο Δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το Δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην σχέση της με τον Πρωθυπουργό : «Έχω μια ιδιαίτερη και προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, κατά συνέπεια δεν ισχύουν τα όσα σας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ότι με πήρε ο Πρωθυπουργός από το χέρι και προσπαθούσε να με πείσει να υπερψηφίσω το πολυνομοσχέδιο» σημείωσε.
Καταλήγοντας εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και ανέφερε ότι: «Από πέρυσι το καλοκαίρι που ψηφίσαμε την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε κόστος, γνωρίζαμε για τα μέτρα που πέρασαν τώρα στη Βουλή. Να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία της αντιπολίτευσης


enikos.gr

Αυτή είναι η ενημέρωση του "Αυριανισμού " που συνεχίζει να προσφέρει για την στήριξη του " Μαύρου" καθεστώτος της ψευτοαριστεράςςςς

(ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ -ΧΩΡΙΣ  ΑΡΤΟ)


Απο filathos - βλέπε Κουρής


Αυτό είναι οφθαλμόλουτρο... Απολαύστε 34 οπίσθια για όλα τα γούστα! (φωτό

οπισθια
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν απο μόνες τους…
Απολαύστε 34 ζουμερά, σπαρταριστά, αποκαλυπτικά οπίσθια μόνο για εσάς!
hump-day-241
hump-day-131hump-day-132hump-day-133hump-day-141hump-day-142hump-day-143hump-day-151hump-day-152hump-day-153hump-day-162hump-day-163hump-day-171hump-day-172hump-day-181hump-day-182hump-day-183hump-day-191hump-day-192hump-day-193hump-day-201hump-day-202hump-day-203hump-day-210hump-day-211hump-day-212hump-day-213hump-day-214hump-day-215hump-day-221hump-day-222hump-day-231hump-day-232hump-day-233

Πηγή: filathos - βλέπε Κουρής

Με εξετάσεις νομιμοποιεί ο Φίλης 2.500 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία!

 


Θα κάνουν εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι για να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο σπουδών 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι!

Εξετάσεις θα κάνει το υπουργείο Παιδείας για να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο σπουδών 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία!

Το υπουργείο Παιδείας, που ετοιμάζει σχετική ρύθμιση, προτίθεται να υιοθετήσει ένα ιδιότυπο είδος «καθαρτηρίου», από όπου θα βγουν τελικά εξαγνισμένοι ακόμα και αυτοί που έχουν παράνομους τίτλους με το σκεπτικό -σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- να είναι ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους παράνομους, από τους παράτυπους τίτλους σπουδών και δεν «θέλουν να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 2.500 παράτυποι και παράνομοι τίτλοι σπουδών εντοπίστηκαν στο δημόσιο, ύστερα από σχετικούς ελέγχους, στους ήδη διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Για τους κατόχους αυτών των τίτλων σπουδών, όλων των κατηγοριών παράτυπων και παράνομων, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα θέσει σε εφαρμογή νόμο, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, προκειμένου να κληθούν να δώσουν ειδικές εξετάσεις και να να λάβουν νόμιμο τίτλο σπουδών, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν.

«Μεγάλη δικαίωση», χαρακτηρίζει την κίνηση του υπουργείου Παιδείας η ΟΙΕΛΕ . Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων-πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ και η πρόσληψή τους στο Δημόσιο ήταν θέμα ημερών. Η Ομοσπονδία ενημέρωσε με επιστολές της για το ζήτημα τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη και το ΑΣΕΠ.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι «το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να διενεργήσει επανεξέταση για τους 2.500 περίπου κατόχους παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Είναι δυνατόν κάτοχοι «παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών» να μένουν στη θέση τους και το πρόβλημα να «κρύβεται κάτω από το χαλί» με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους; Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του δημοσίου;».

Σε ερώτησή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γεωργαντάς και ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζουν: «Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του.-Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας. Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα».

(ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Οι πιάτσες της Αθήνας! Κάνουν σeξ και με 5 ευρώ για να επιβιώσουν

 





Όλο και περισσότερες γυναίκες Ελληνίδες αλλά και άνδρες καταλήγουν τα τελευταία χρόνια στην ποpνεία. Ο τζίρος από την ποpνεία, από τα τέλη του 2012 έως σήμερα, κινείται στα 600-620 εκατ. ευρώ.Ο αριθμός των εκδιδόμενων ανέρχεται περίπου στους 18.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την έρευνα του  καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρη Λάζου που παρουσίασε η ΜΚΟ "PRAKSIS" μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας 

Υπάρχουν  6.500 σημεία όπου εκδίδονται οι γυναίκες. Οι πελάτες ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σε 550.000 στην Αθήνα.

Οι τιμές...

εκτιμάται ότι έχουν πέσει κατά 20% με 50%. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που εκπορνεύονται ακόμα και με 5 ευρώ, χαρακτηριστικό της κοινωνικής εξαθλίωσης!

Η Έρευνα της "PRAKSIS"

Επίκεντρο της ημερίδας αποτέλεσε και η παρουσίαση ερευνητικής μελέτης που διεξήχθη από την "PRAKSIS" σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Λάρισα, Πύργο και Πάτρα.

Η έρευνα έγινε με τη λήψη 70 συνεντεύξεων από εκδιδόμενες γυναίκες και 30 συνεντεύξεις από πελάτες, καθώς και συζήτηση με θεσμικούς φορείς, ΜΚΟ και μεταναστευτικές κοινότητες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως τα παρουσίασε η επιστημονική υπεύθυνη της Μαρία Μουδάτσου, η πλειοψηφία των εκδιδόμενων γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ανήκαν στο ηλικιακό φάσμα 26-35 (37 από τις 70). Οι χώρες καταγωγής τους είναι η Ελλάδα (20), η Ρουμανία (20), η Νιγηρία (8), η Αλβανία (7) και η Βουλγαρία (7).

Είκοσι (20) μία από τις ερωτώμενες είναι απόφοιτες Δημοτικού, 19 απόφοιτες Γυμνασίου και 17 Λυκείου, ενώ στη χώρα προέλευσής τους εργάζονταν είτε ως ανειδίκευτες (23) ή ήταν άνεργες (14) και στη συντριπτική πλειοψηφία τους (58) είχαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 5.000 ευρώ.


Οι 40 από τις γυναίκες βρήκαν τη δουλειά μέσω γνωστών ή φίλων, και οι 27 δήλωσαν ότι μπήκαν στο επάγγελμα λόγω επαγγελματικών υποσχέσεων που τους δόθηκαν.

Οι 41 έχουν σκεφτεί να αλλάξουν επάγγελμα και οι 51 δήλωσαν ότι θα αποχωρούσαν αν μπορούσαν από το επάγγελμα αυτό.

Οι 30 έχουν ήδη προσπαθήσει στο παρελθόν να αποχωρήσουν από την ποpνεία. Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν από την ποpνεία οι 25 αναφέρθηκαν στην έλλειψη κινήτρου και οι 7 σε εξαναγκασμό με βία.



Το προφίλ των πελατών

Το προφίλ των πελατών όπως προέκυψε από την έρευνα είναι άντρες 26-35 ετών (20 από τους 30), απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης (13) ή λυκείου (10), καταγόμενοι από την Ελλάδα (29), ιδιωτικοί υπάλληλοι (14) ή ελεύθεροι επαγγελματίες (9), άγαμοι (17) και με εισόδημα από 5.000 έως 10.000 ευρώ ετησίως (13).

Οι 12 από αυτούς είχαν πληρωμένες συνευρέσεις τέσσερις φορές ανά μήνα και οι επτά δύο φορές ανά μήνα. Για τους 28 κριτήριο επιλογής για την εκδιδόμενη αποτελεί ηλικία με προτίμηση στις ηλικίες 26-30 (12) ή 18-25 (9).

Η μελέτη έγινε στο πλαίσιο του έργου "Ποpνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σeξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση στην Ελλάδα", με φορέα ανάθεσης τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Διοικητική μεταρρύθμιση 2007-2013".


Οι τρόποι "αλίευσης"

Τους τρόπους "αλίευσης" των γυναικών αναδεικνύει από την άλλη, η έρευνα του Τhe Capaign Α21 με αντικείμενο την εμπορία ανθρώπων τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Ο δημοφιλέστερος τρόπος παραμένει η υπόσχεση εργασίας, στην οποία προβαίνει κατά 49% ο προαγωγός" διευκρινίζει ο κ. Αρης Καρδασιλάρης, εκπρόσωπος του Α21, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.


Η "ρομαντική εξαπάτηση", σύμφωνα με την οποία ο προαγωγός παριστάνει τον ερωτευμένο και υπόσχεται μια κοινή ζωή, συναντάται πιο σπάνια, 17%, ενώ ακόμα πιο σπάνια είναι απαγωγή, μόλις στο 3% των θυμάτων, που συμμετείχαν στην έρευνα. Εν προκειμένω, πάνω από τις μισές γυναίκες, το 59%, είναι από 18 έως 25 ετών, ενώ τη θλιβερή "πρωτιά" στην εν λόγω μελέτη [σ.σ. η ομάδα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη] είναι Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το 59% των θυμάτων ωθείται εν συνεχεία στην παράνομη ποpνεία, υφίσταται όμως και ένα μικρότερο ποσοστό, 24%, που "απασχολείται" σε αδειοδοτημένους οίκους ανοχής. Διέξοδο από την αλγεινή κατάσταση, στην οποία είχαν περιέλθει, βρήκαν έπειτα από δική τους απόδραση (39%), αστυνομική έρευνα (41%), σύλληψη (14%) ή μέσω της βοήθειας πολιτών (6%).

 Πηγή