12 Μαΐου 2016

«Ο Τσίπρας που έλεγε πως ζει στο νοίκι όχι μόνο έχει σπίτι αλλά το αγόρασε μέσω πλειστηριασμού!» [βίντεο]



Ψέματα φαίνεται πως έλεγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν διατυμπάνιζε το 2012 πως «μένει στο νοίκι και δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ», σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανάγνωση του Πόθεν Έσχες 2013, χρήση οικονομικού έτους 2013.

Eιδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.324,93. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ανέρχεται στα 6.999,42 ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων που απέκτησε το 1996, δηλαδή πριν από 20 χρόνια.
Πριν όμως ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριζε δημοσίως πως μένει στο νοίκι:


Ωστόσο, η υπόθεση έχει και άλλο… ζουμί, αφού σύμφωνα με τον δημοσιογράφο στο «Βήμα» Βασίλη Χιώτη ο Αλέξης Τσίπρας όχι «απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ το 2012 έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο «Βήμα ΦΜ».
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος «το σπίτι το αγόρασε, όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού».
Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από 09.30 έως 12.30 του παρακάτω βίντεο:



                  pesotithes






.

.

ΣΦΟΔΡΗ ανάρτηση Έλληνα της Αυστραλίας. 153 αλήτες καταδίκασαν 11 εκατ. σε πλήρη φτωχοποίηση




bouli



153 αλήτες καταδίκασαν 11 εκατομμύρια Ελληνες σε πλήρη φτωχοποίηση και μιζέρια…σε 6-12 μήνες απο σήμερα θα είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρεί κάποιος μια επιχείρηση στην Ελλάδα…αυτο σημαίνει οτι το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι σε θέση να δίνει ακόμα και τις σημερινές συντάξεις μετα τις περικοπές που πέρασε εχθές η φασιστερα…


Θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές μέχρι του σημείου που δεν θα υπάρχει σύνταξη στην Ελλάδα πανω απο €1000…ίσως και πιο χαμηλά…μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθούν κατα μεσο όρο στα €500…τόσα θα σηκώνει το ασφαλιστικό σύστημα και αυτο υπο ιδανικές συνθήκες…οσο ο μέσος πολιτης παραμένει οικονομικά αναλφάβητος και βλέπει την οικονομία της αγοράς ως κάτι το αρνητικό τοσο πιο πολυ θα φτωχοποιείται…Η Ελλαδα αν ειχε φυσιολογικούς πολίτες θα ηταν η Σιγκαπούρη της Μεσογείου…

Αντι αυτού θα γίνει κατι μεταξύ του Πουκετ και του Μπαλι…τουριστικός προορισμός για ολα τα βαλάντια εκτός απο αυτα των μόνιμων κατοίκων της…
Ανάρτηση απο Antony Margetis



Πηγή: Blog

Αντίο Μαρία...


loverdos.jpg

Ανδρέας Λοβέρδος
Χθες το πρωί έσβησε και η Μαρία. Ηταν ψηλή, μελαχρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού. Ηταν μόλις 32 χρόνων:
«Εγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.
Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.
Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ' πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες.
Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη».
Ηταν λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, που ως υπουργός Υγείας ο Α. Λοβέρδος εξέδωσε την κατάπτυστη υγειονομική διάταξη 39Α, η οποία βασιζόταν σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940:
«Εχοντας υπόψη την ανάγκη λήψης μέτρων για να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού, αποφασίζουμε: Λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία θεωρούνται τα νοσήματα που ορίζονται ρητώς από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για το HIV, HBV, HCV θα υπάρχει ειδικός έλεγχος για τα άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τα εκδιδόμενα άτομα. Οι αστυνομικές αρχές παρέχουν κάθε νόμιμη συνδρομή.
»Οι παραβάτες των διατάξεων της παρούσας τιμωρούνται κατά τα οριζόμενα. Τώρα, αν κάποιος δεν δεχτεί τον έλεγχο, τον κάνουμε με το ζόρι».

Λίγες ημέρες μετά, δεκάδες γυναίκες διαπομπεύτηκαν με φωτογραφίες και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα που εφάρμοσε αυτή τη διάταξη, συνελήφθησαν και κλείστηκαν στις φυλακές.
Είχε προστρέξει τότε το σύνολο των γυναικείων οργανώσεων, των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά το ΚΕΘΕΑ, αλλά και απλοί πολίτες στο πλευρό των γυναικών, ενώ κάποιες ανάμεσά τους πέθαναν πριν προλάβουν να αθωωθούν.
Τη διάταξη διατήρησαν, παρά τη διεθνή κατακραυγή, οι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, μέχρι που καταργήθηκε οριστικά μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ.

Το σημείωμα ενός φίλου

Ενας φίλος της Μαρίας μάς έστειλε το παρακάτω σημείωμα:
«Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, η M... πέθανε, δεν θα μας μεταδώσει κάποια επικίνδυνη ασθένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς, να φροντίζουμε τα δικά μας παιδιά, τα δικό μας σπίτι, να βρούμε δουλειά στο δικό μας παιδί, και να χτυπάμε ξύλο “φτου φτου μακριά από μας” αν τύχει να διαβάσουμε ότι πέθανε μια 32χρονη κοπέλα εξαρτημένη από ουσίες και με AIDS.
Και το ακροατήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ήσυχο που μία από τις 22 κοπέλες που απειλούσαν τη δημόσια υγεία το 2012 δεν βρήκε τελικά τη δύναμη να ξεφύγει, να ακούει τις αγορεύσεις και τις ηλίθιες εξυπνάδες του Λοβέρδου, του αξιότιμου βουλευτή και αξιότιμου μέλους της υγιούς ελληνικής καλής κοινωνίας.
Μακάρι να πίστευα ότι υπάρχει παράδεισος, να σε φαντάζομαι επιτέλους ήρεμη, ένας άγγελος δίπλα στους αγγέλους που μόνο αυτοί σου αξίζουν για παρέα σου.
Αντίο, Μαρία, από ένα γονιό που η δική του κόρη βρήκε τη δύναμη να αλλάξει».
Πόση παραπάνω ντροπή μπορεί άραγε να σηκώσει ο καθένας από μας για κάθε μία από αυτές τις γυναίκες;
Σαν ένα ελάχιστο υστερόγραφο ήρθε χθες η παρακάτω ανακοίνωση:
«Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, αναφορικά με την ημερίδα με τίτλο “HIV/AIDS & Διακρίσεις: Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος”, που συνδιοργανώνουμε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, στις 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΕΚΝΟΥΣ : ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΛΟΥΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΚΑΤΣΟΥΝΑ


Τελικά πώς ψήφισε ναι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης; Και πώς να το έχετε προσέξει αφού την ώρα της ψηφοφορίας ο κ. Μιχελογιαννάκης… κρύφτηκε πίσω από μια κολόνα της αίθουσας της Ολομέλειας (για να μην τον… πιάνει η κάμερα) και πέταξε ένα αχνό «Ναι σε όλα».
Τον ρώτησα ευθέως γιατί αυτή τη φορά ψήφισε Μνημόνιο ενώ άλλαξε στο παρελθόν δύο κόμματα (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) για να μην ψηφίσει μνημόνια. Και ιδού η απάντησή του, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ………..


διδάσκεται σε πανεπιστήμια στο μάθημα της Πολιτικής Επιστήμης:«Εκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό» είπε, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως:
«Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε…». Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί από τα κανάλια. Ρωτούσε όλο αυτό το διάστημα τον κόσμο «να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω;». Πάντως, όπως λέει, δεν τον τύπτει η συνείδησή του επειδή αυτή τη φορά κατάφερε και ψήφισε Μνημόνιο γιατί, όπως έλεγε, «θα μπούμε τώρα στη διαγραφή του χρέους, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση – άλλωστε, μου είπε ο κόσμος να ψηφίσω…».

 Posted by
agonaskritis