03 Μαΐου 2016

Δεν φταίει η κακιά η ώρα που κατασπαράχθηκε το 5χρονο αγγελούδι από τα επικίνδυνα ζώα συντροφιάς








Δυστυχώς με αφορμή τον άγριο θάνατο ενός 5χρονου αγγέλου από ροτβάιλερ την Κυριακή του Πάσχα σε χωριό της Κοζάνης , επιστρέφουμε στο μηδέν.
Η Κοινωνία μας εκβαρβαρίζεται. Δεν μπορώ να δεχτώ την κακιά την ώρα για το συγκεκριμένο.
Ας μιλήσουμε λοιπόν τί οδηγεί εκεί:
Αυτά είναι είτε:
Βάρβαρα ένστικτα ή εξτρεμιστικές απόψεις ή συναισθήματα ανασφάλειας ή ακραίες και λανθάνουσες ή και παραβατικές συμπεριφορές των ιδιοκτητών διαφόρων ζώων σπανίων (ακόμη και ερπετών να έρπουν στην παραλία έχουμε δει) και των σκύλων, τους ωθούν να αγοράσουν έναν σκύλο για να το χρησιμοποιήσουν ως πιθανό όπλο με ανεξέλεγκτες ορμές.
Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
Για το πυροβόλο όπλο λειόκανο ή ραβδωτό που πυροβολεί προς μία κατεύθυνση που στρέφεις εσύ την κάννη, χρειάζεσαι ορθώς πιστοποιητικό ψυχιατρικής καταλληλότητας από ειδικό παθολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο και αίτηση στην Αστυνομική Αρχή Ασφαλείας με ανανέωση αδείας ανά τακτά διαστήματα.
Για ένα ζώο που έρχεται να καλύψει τα κενά σου και ειδικά τα συναισθηματικά και το οποίο το χρησιμοποιείς ως άλλος Αλκιβιάδης έπειτα από την προδοσία της Δεκέλειας κόβοντάς του την ουρά και μοστράρεις στη «σύγχρονη αγορά των Αθηνών», για να λησμονούνε τα παραπτώματά σου, τις ασοφίες σου, να προκαλείς φόβο και δέος στο πέρασμα (Α 333 Π.Κ.) και να αποτρέπεις κατ΄εσέ πιθανές εγκληματικές ενέργειες εις βάρος σου στην ουσία αναγάγοντας τον νόμο και αυτοδικώντας εν αρχήν κατά τινός μη προσδιοριζομένου και αγνώστου εχθρού, και να εκτρέφεις ένα ζώο το πολλές φορές όχι με αγάπη αλλά με ωμό κρέας, με υπερβολική πειθαρχία, εγκλεισμένο σε ένα διαμερισματάκι, για να γίνει ένα όπλο κατά τη διάρκεια επιθεσεως εναντίον σου από άγνωστο εχθρό και το οποίο επαφίεται στην κρίση του ζώου και μόνο, τότε τί πρέπει να πάρεις. Δεν πρέπει να παραδίδεις και πιστοποιητικό ψυχιατρικής καταλληλότητας από επιτροπή ψυχιάτρων/ εμεπιρογνωμόνων για εσένα, όταν προβαίνεις στην αγορά και κυριότητα ενός ζώου;
Μη μιλάτε για νοημοσύνη για τα ζώα, γιατί αλλιώς θα ήταν άνθρωποι και θα μιλούσαν.
Τα ζώα νιώθουν συναισθήματα περιορισμένης ακτίνας και φέρουν γονιδιακή εξέλιξη με εν μέρει λανθάνουσα υποτροπή προς το άγριο, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του περιβάλλοντος γύρω τους.
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να αγοράζεις έναν σκύλο για φύλακα, όταν υποτίθεται ότι εσύ ταϊζεις το ζώο και είσαι υπεύθυνος για αυτό και είσαι ο κύριός του, να του ζητάς να σε προστατεύει όταν οι αισθήσεις σου δεν κυριαρχούν επί αυτού (είτε γιατί βρίσκεσαι εν υπνώσει είτε με μειωμένη κινητικότητα είτε μακριά από την εποπτεία και εντολές σου) και το αφήνεις στην κυριολεξία στην τύχη.
Μήπως είναι μόνο τα σκυλιά με άγρια ένστικτα που συναντάμε πλέον στην αγορά (και δεν εννοώ τα καννίς και τους οδηγούς τυφλών), αλλά μέχρι και μολοσσούς και πύθωνες στην παραλία.
Αν θέλετε να φιλοξενείτε ζώα με άγρια ένστικτα κατά τα πρότυπά σας μπορείτε να πάτε στη ζούγκλα να μείνετε μαζί τους ή στο ζωολογικό κήπο από την μέσα πλευρά από τα κάγκελα.
Και όσο για το θλιβερό δυστύχημα ο ιδιοκτήτης γνώριζε τι είχε εκθρέψει και τι μπορούσαν να προκαλέσουν και όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει, αλλά επιβράβευε τα ζώα του για την αγριότητά τους με εγκλεισμό σε ημιυπόγειο, δεν τα έβαλε φίμωτρο καίτοι φιλοξενούσε στην οικία του άτομα και είχε πλήρη κατανόηση των κινδύνων που απέρρεαν από αυτά και για αυτό πρέπει να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και προφυλάκιση και κανένα ελαφρυντικό ούτε καν του προτέρου εντίμου βίου ή των στενών οικογενειακών σχέσεων.
Μάλιστα δε εγνώριζε ως φυσικός αυτουργός ότι τα ροτβάιλερ και λόγω και της τεραστίας φυσικής τους δύναμης και των ισχυρών σιαγόνων τους λειτούργησαν όπως μία ωρολογιακή βόμβα με ενεργποιημένο τον πυροκροτητή και τον στόχο (ανήλικο παιδί) να κινείται στο σημείο εκτέλεσης.
Για αυτό λοιπόν,
Όχι άλλη υποκρισια και δικαιολογίες για την κακιά την ώρα και συντριβές καρδίας και τεταραγμένης ψυχής, γιατί γνώριζε πολύ καλά τί είχε δημιουργήσει στον τρόπο αντίληψης αυτών των ζώων.
Και εν τέλει
Απαιτείται ριζική αναψηλάφηση του νομικού πλαισίου κατοχής και κυκλοφορίας των οικόσιτων ζώων με διαβαθμίσεις κινδύνου.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού και αδικοχαμένου αγγέλου.
Με θλίψη
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός -Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών 

Γερμανικό Μουσείο Μελισσών Βαϊμάρης: Εσύ ελληνάκο τι έχεις;

Γερμανικό Μουσείο Μελισσών Βαϊμάρης: Εσύ ελληνάκο τι έχεις;

Στην Ελλάδα το 2015 έφτασαν 12 εκατομμύρια τουρίστες.
Αν όλοι αυτοί αγόραζαν από 1 μόνο κιλό μέλι θα απορροφούσαν όλη την Ελληνική παραγωγή και μάλιστα σε προνομιακή τιμή.
Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται δουλειά.
Χρειάζεται στα φυλλάδια των τουριστικών οδηγών να αναγράφεται και κάτι για το ελληνικό μέλι για να το εχουν κατα νου ολοι αυτοί οι επισκέπτες.
Χρειάζεται επίσης να χτίσουμε τον δικό μας μύθο γύρω από το ελληνικό μέλι.
Πρέπει να κάνουμε ΠΟΠ όλες τις γνωστές ποικιλίες μελιού που έχει η χώρα, και πρέπει να δημιουργήσουμε υποδομές τέτοιες που να διαφημίζουν το ελληνικό μέλι.
Μια καλή ιδέα είναι το μουσείο μελισσοκομίας.

Άλλες χώρες με ελάχιστο αριθμό μελισσοκόμων και ακόμα μικρότερο αριθμό μελισσοσμηνών διαθέτουν ήδη τέτοια μουσεία.
Στην Γερμανία υπάρχει μουσείο μέλισσας εδώ και 108 χρόνια.

Στην Ελλάδα του 2016 όταν οι Έλληνες υπουργοί αναφέρονται στο έργο τους για την μελισσοκομία, συνήθως κομπάζουν λέγοντας ότι σας κάναμε το έργο του meli.net αξίας 5 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ... 
Φυσικά τέτοιοι που είμαστε τέτοια έργα μας αξίζουν κιόλας, όμως εγώ θα παρουσιάζω τα έργα των ξένων προς παραδειγματισμό κι ας με πουν και γραφικό στο τέλος... 
Πάμε να δούμε το Μουσείο μελισσών της Βαϊμάρης...
Αρχές του 20ου αιώνα. 
Προέκυψε η ανάγκη ώστε να αποκτήσουν οι μελισσοκόμοι μουσείο μελισσοκομίας.
Υπήρχε ήδη όμως, ο Σύνδεσμος Μελισσοκόμων Βαϊμάρης που ιδρύθηκε το 1837.
Με την πάροδο του χρόνου, ήρθαν νέες μέθοδοι στην μελισσοκομία.  
Πολλοί μελισσοκόμοι παρουσίαζαν νέες μεθόδους, και έτσι τα παλαιά εξαρτήματα και οι μέθοδοι του παρελθόντος απειλήθηκαν με καταστροφή.
Ο Ferdinand Gerstung διέκρινε μαζί με τον Ludwig την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα χώρο για τη διατήρηση της ιστορίας της Γερμανικής μελισσοκομίας.
  • Το 1910 μπόρεσαν, μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, με την παρότρυνση F. Gerstungs, η μελισσοκομία να αποκτησει Μουσείο 3 δωματίων στην πτέρυγα του αστικού, φυσικού Μουσείο Επιστημών, του Poseckschen ( «Μουσείο Προϊστορίας").
  • Το 1922 μετονομάστηκε σε «Deutsches Museum Μελισσοκομίας"
  • Το 1944 με τον πόλεμο έκλεισε το μουσείο μέλισσας
  • 1957 Επαναλειτουργία του "γερμανικού μουσείου μέλισσας"
  • Το 1966, ένας νέος εκθεσιακός χώρος, η σημερινή αίθουσα βιβλιοθήκης άνοιξε - με τίτλο "Τα προϊόντα της Μέλισσας" -
  • Το 1972, λόγω των σοβαρών ζημιών σε κτίρια και τον κίνδυνο της κατάρρευσης, το μουσείο έπρεπε να κλείσει.
  • Το 1985 έγινε αγορά του κτιρίου από τον δήμο της Βαϊμάρης και έτσι κατέστη δυνατή η ανακατασκευή του συνόλου του κτιρίου
  • 1985-1989 συγκέντρωσαν οι μελισσοκόμοι της Δυτικής Γερμανίας 168.000 Μάρκα και συνέβαλαν με πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας

  • Το 1994 ήταν χρονιά επαναλειτουργίας του "γερμανικού μουσείου μέλισσας", μετά από την εκτεταμένη ανακαίνιση.
  • 01/04/2005 είχαμε την επαναλειτουργία του "Γερμανικού Μουσείου Μέλισσα", τώρα υπό την αιγίδα της «National Association Θουριγγίας Συλλόγου Μελισσοκόμων", με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Μελισσοκόμων.

Στο μουσείο υπάρχει...
ΕΚΘΕΣΗ








Επίσης:
Εδώ είναι μια μικρή επιλογή από την ευρεία γκάμα μας:
μέλι ερείκης
μέλι δάσους
μέλι φλαμουριάς
Phaceliahonig
μέλι πικραλίδα
μέλι εντόμων
Καλοκαιρινής νομής μέλι
μέλι πρωιμης νομης


Και ακόμα...

Πρόπολη, ο βασιλικός πολτός και τα προϊόντα της, το κερί μέλισσας κτλ, βιβλιογραφία σχετικά με την Γερμανική μελισσοκομία -Honig- αλλά και βιβία με τις διάφορες ποικιλίες μελιού ή καλλυντικά που περιέχουν συστατικά της κυψέλης.

Από φίλους του γερμανικού μουσείου μέλισσας, ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του '90 η ιδέα να φιλοξενεί μια αγορά μέλισσας κάθε καλοκαίρι.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της αγοράς έχει επεκταθεί, με περαιτέρω θέματα που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του έτους:


Επίσης, ο επισκέπτης αξίζει τον κόπο να κάνει μια βόλτα στην αυλή μας, στον κήπο της ιτιάς.
Εδώ είναι μεταξύ άλλων διάφορα καπνιστήρια, και ένα κινητό μελισσοκομείο.
Το ταξίδι με τρόλεϊ δύο αξόνων για 32 άτομα έχει ένα ξεχωριστό διαμέρισμα το οποίο παρέχει μια θέση Radschleuder. 



Το μουσείο έχει και έσοδα όμως...

Τιμές :ενήλικας € 3,00
Μειωμένο (συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι) € 2,00
Παιδιά. Έφηβοι 5-16 ετών + φοιτητές έως 18 ετών € 1,50
Οικογενειακό εισιτήριο (max. 2 ενήλικες + 5 παιδιά) € 6,00
Ομάδες των 15 ή περισσότερων ατόμων. (Ανά άτομο) € 2,00
Για ξεναγήσεις € 2,00 θα χρεωθεί επιπλέον για κάθε συμμετέχοντα.
Εκτός από τις ομάδες νηπιαγωγείων!
Ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες από εμάς με ραντεβού από τις 15 επισκέπτες.


Φίλες και φίλοι αυτό είναι το μελισσοκομικό μουσείο της Βαϊμάρης.
Διαβάσατε τι έγινε;
Το 1989 οι ίδιοι οι Γερμανοί μελισσοκόμοι μαζέψανε 168 χιλιάδες Μάρκα για να το κάνουν ανακατασκευή.
168 χιλιάδες Μάρκα, είναι κάπου 85 χιλιάδες Ευρώ.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε 25 χιλιάδες μελισσοκόμοι.
Από 10 Ευρώ ο ένας αν δίναμε θα μαζεύαμε 250 χιλιάδες Ευρώ.
Και θα το κάναμε μόνοι μας το μουσείο.
Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται αυτοί που μας διοικούν να έχουν όραμα, να θέλουν να αφήσουν έργο πίσω τους.

Οι τωρινοί, δεν λέω ότι δεν είναι καλοί άνθρωποι, μα αυτό το όραμα δεν το έχουν.
Δεν το έχουν γιατί δεν θεωρούν σοβαρό να γίνουν τέτοιες ενέργειες, και συμβιβάζονται με ασήμαντα θέματα, θεωρώντας ότι αυτά χρειαζόμαστε..
Μα δεν φταίνε μόνο αυτοί έτσι, να είμαστε ειλικρινείς.
Όλοι φταίμε, και οι περισσότεροι από εμάς για να μην πω το 90% των μελισσοκόμων έχουν άλλες προτεραιότητες.
Και οι ερευνητές έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη, αφού στερούν στην χώρα την δυνατότητα από το να κάνει ΠΟΠ τα μέλια της, να τα λέμε και αυτά.
Πρόσφατα μάλιστα άκουσα κάποιον να λέει, ότι είναι υπέρ του μουσείου και πως πρέπει αυτό να ονομαστεί Θανάσης Μπίκος...
Όνομα βαρύ δηλαδή που από πλευράς μάρκετινγκ, θα κάνει μπαμ και  ουρά οι τουρίστες να μπουν στο μουσείο...
Ελάχιστοι όμως νομίζω θα ήταν και όσοι θα έδιναν το δεκάευρω για να γίνει το μουσείο έτσι δεν είναι;
Ας αρκεστούμε με το meli.net λοιπόν, δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο προς το παρόν τουλάχιστον...


Απο : MELISSOCOSMOS

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας Τύπου: 110 νεκροί δημοσιογράφοι, διώξεις Μέσων, φιμώσεις ιστοσελίδων

Παγκόσμια ημέρα ελευθεροτυπίας

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 180 ΧΩΡΕΣ

Για άκρως επικίνδυνο επάγγελμα μιλούν οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ. 
03|05|2016 | 10:05

 Στην Ελλάδα η ελευθεροτύπια πλήττεται  βάναυσα απο το χουντικό καθεστώς Τσίπρα, ιδιαίτερα
 ο ηλεκτρονικός τύπος του διαδικτύου μέσω της Αστυνομίας Διώξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία με αυτο το πρόσχημα χειραγωγεί τα  δημοσιεύματα των σάιτ (πολλές φορές σε συνεργασία με το facebook) άλλα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  υπέρ της δικτατορικής  κυβέρνησης- μια δικτατορία επιστημονικής σχεδίασης και εφαρμογής. 
 Η δικτατορία  της "ανάγνωσης" του ΟΧΙ σε ΝΑΙ- των εκατοντάδων ταξιδίων στις Βρυξέλλες για την εξαπάτηση του λαού ενω είχε προσυμφωνηθεί προεκλογικά ακόμη  η υπογραφη του 3ου και 4ου γενοκτόνου μνημονίου,και πολλα άλλα, τα οποία καμμιά δικτατόρία σε ΄ολο τον κόσμο δεν τόλμησε να κάνει σε βάρος της ελευθεροτυπίας και ενός λαού.

Με πληροφορία απο  iefimerida.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Ν. Φλώρινας την Κέλλη και Λέχοβο


Ρεπορτάζ: Μανώλης Μάνου




Την Τρίτη  3/5  και Τετάρτη 4/5/ 20016

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέπτεται την Κέλλη και Λέχοβο Φλώρινας

Την κοινότητα Κέλλη του νομού Φλωρίνης επισκέπτεται, και θα βρίσκεται σήμερα  Τρίτη 3 Μαΐου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκεκλημένη του προέδρου Αθανάσιου Τάσκα. 

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» θα παραστεί στις 20:00 στη λιτάνευση της εικόνας του Μ. Αθανασίου καθώς και στη βράβευση των μαθητών που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 4 Μαΐου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επισκεφθεί τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Μελίτης ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο μαρτυρικό χωριό Λέχοβο.