24 Απριλίου 2016

Πρώτο θύμα μουσουλμάνων από Ελλάδα - «Πρόσφυγας» τραυμάτισε 16χρονη με μαχαίρι


musli

36χρονος μουσουλμάνος από την Συρία συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές σε αγροτική περιοχή της Δράμας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικά, αναφέρεται πως στην Δομή Φιλοξενίας που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας, κατά την διάρκεια επεισοδίου μεταξύ φιλοξενούμενων αλλοδαπών, ο 36χρονος τραυμάτισε, με μαχαίρι, στη θωρακική χώρα, έναν 25χρονο, επίσης υπήκοο Συρίας.
Κατά την διάρκεια του επεισοδίου τραυματίσθηκαν επίσης ένας ανήλικος, υπήκοος Συρίας (2 ετών) και μία 16χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων φιλοξενίας, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι ο 25χρονος, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έφερε μαχαίρι, όποτε και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ξεκινούν λοιπόν για τα καλά οι επιθέσεις μουσουλμάνων με μαχαίρι και έχουμε το πρώτο θύμα από Ελλάδα. Αυτά προκάλεσε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων.
Ήδη έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά με μαχαιρώματα και σε άλλες περιοχές που φιλοξενούντια μουσουλμάνοι.

prisonplanet.gr

Η απώλεια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και επαγγελματικής προοπτικής στην Ελλάδα της κρίσης


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γ. Κρητικός*.


Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, ίσως και για ημέρες πάνω σε αυτό το θέμα. Συζητήσεις επί συζητήσεων, προτάσεις επί προτάσεων. Η ουσία όμως είναι πως στην Ελλάδα του έτους 2015 προς 2016 και όχι στην Ελλάδα του 1950-1960, δεν υπάρχει καμία επαγγελματική προοπτική για σχεδόν το σύνολο των πολιτών της Χώρας και ιδιαίτερα για τους νέους επιστήμονες. Είναι σαφές επίσης, πως δεδομένων των καθημερινών γεγονότων και δυσμενών εξελίξεων έχει αρχίσει πλέον να τίθεται υπό αμφισβήτηση και το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ιδιαίτερα του μέσου Έλληνα νοικοκύρη που συνεχίζει να σέβεται και να τηρεί τους νόμους της Πατρίδας του.
Που βαδίζουμε λοιπόν ως Χώρα; Γνωρίζει κανένας να απαντήσει; Καταλαβαίνει κανένας τί συμβαίνει; Αμφιβάλλω πλέον εάν γνωρίζουν ξεκάθαρα και οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες και οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα!
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική κοινωνία, το οποίο δυστυχώς από ότι όλα δείχνουν θα επιδεινωθεί, αλλά προς το παρόν θα επικεντρωθώ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες της Χώρας, η γενιά της χαμένης ελπίδας και των χαμένων ονείρων. Η γενιά που πλέον έφτασε, μετά από πολλά χρόνια σπουδών και θυσιών (προσωπικών και οικογενειακών) να βιώνει μια παντελώς ασαφή εργασιακή πραγματικότητα και προοπτική και να διακινδυνεύει πλέον σοβαρά (μαζί με πολλές ακόμη ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας) την αξιοπρεπή της διαβίωση. Όλες οι πόρτες πλέον στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι κλειστές. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να σταθεί και να λειτουργήσει σωστά, διότι το ίδιο το Κράτος βάζει καθημερινά πλέον εμπόδια. Αποτέλεσμα είναι το τεράστιο κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Προσωπικά, επειδή γνωρίζω καλά ως γιατρός τον ιατρικό χώρο, διαπιστώνω εδώ και αρκετό καιρό, πως το σύστημα υγείας έχει αρχίσει και αδειάζει από νέους ιατρούς. Σε πολλές περιοχές (ειδικά στην επαρχία) έχει ήδη αδειάσει. Κενές λίστες ειδικευόμενων ιατρών, κενά αγροτικά ιατρεία σε όλη σχεδόν τη Χώρα, ελάχιστοι πλέον νέοι σε ηλικία επιμελητές ιατροί (ειδικευμένοι ιατροί) στα Ελληνικά νοσοκομεία και από την άλλη ένας ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) που επιμένει να κρατάει τις συμβάσεις του για λίγους, αγνοώντας αδίκως χιλιάδες νέους ιατρούς που προσπαθούν να επιβιώσουν επαγγελματικά και να αποφύγουν τη μοναδική πλέον δυνατότητα που έχουν της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Η νέα λοιπόν γενιά επιστημόνων που επέλεξε να μείνει εδώ, στη Χώρα της, να δουλεύει ακατάπαυστα νύχτα-μέρα, συνεχώς μειώνεται. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιατρική κοινότητα έχουν ήδη μεταναστεύσει και συνεχίζουν να φεύγουν προς το εξωτερικό χιλιάδες νέοι γιατροί αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική προοπτική και αξιοπρεπή διαβίωση, δύο σημαντικά, βασικά πράγματα που πλέον τείνουν να χαθούν στη Χώρα μας.kritikos
Παράλληλα, καθημερινά εμφανίζονται πολλαπλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις για εργασία στο εξωτερικό, που ζητούν όλο και περισσότερους νέους Έλληνες γιατρούς. Το πρόβλημα αυτό, είναι προφανές, πως θα αποτελέσει πολύ σύντομα μια υγειονομική βόμβα και μια τεράστια απειλή για το σύστημα υγείας της Χώρας μας. Αποτελεί λοιπόν, μεγάλη πρόκληση για την Ηγεσία του τόπου να καταφέρει να αντιστρέψει το τεράστιο αυτό κύμα φυγής των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να αντιστρέψει την απελπισία και την απογοήτευση που νιώθουν για την ίδια τους τη Χώρα και να τους δείξει επιτέλους φως στο τούνελ της Πατρίδας τους. Είναι επείγον πλέον θέμα και τεράστια πρόκληση για την Πολιτεία να αντιστρέψει, όπως προανέφερα, αυτό το τεράστιο κύμα διαρροής Ελλήνων νέων ιατρών και γενικότερα επιστημονικού προσωπικού προς το εξωτερικό. Να πειστούν οι νέοι επιστήμονες ότι και στη Χώρα τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική προοπτική. Αν και δυστυχώς το έργο αυτό μοιάζει πλέον να είναι πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτο, διότι έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και επιπλέον η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό προσωπικό και τους κατέχοντες δημόσια αξιώματα και θέσεις έχει χαθεί.
Γιατί δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία όλα αυτά τα χρόνια στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που ενδεχομένως, δυστυχώς να οφείλεται στο γεγονός πως στην εποχή μας δόθηκαν άλλες προτεραιότητες. Ορισμένοι υποστηρίζουν και προσωπικά συμφωνώ, πως δυστυχώς στην εποχή μας αναδείχθηκαν ως πρώτη προτεραιότητα και ως πρωταρχική κοινωνική αξία τα υλικά μέσα, ενώ οι επιστήμη, η γνώση, η εκπαίδευση και οι πνευματικές αξίες οδηγήθηκαν σταδιακά προς εξαφάνιση. Η ανατροπή αυτή οδήγησε την κοινωνία μας και τους ηγέτες της στην παρακμή, όπου το ανώτερο κινήθηκε προς το κατώτερο. Δεν υπήρξε ορθή αξιολόγηση σχεδόν σε τίποτα και κυρίως στο δημόσιο τομέα επικράτησε σε πολλές περιπτώσεις η αναξιοκρατία. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου άνθρωποι που δεν δούλεψαν πραγματικά ποτέ στη ζωή τους ή δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για το αντικείμενο τους βρέθηκαν σε δημόσιες θέσεις να διευθύνουν άλλους ικανούς. Έτσι η παρακμή γινόταν συνεχώς πιο βαθειά, ο χώρος της Υγείας σταδιακά επιδεινώθηκε, η Παιδεία το ίδιο, όπως και άλλοι ζωτικής σημασίας τομείς. Δυστυχώς αυτό δεν το αντιλήφθηκαν πολλοί, ούτε έγκαιρα ή ακόμα και αν το αντιλήφθηκαν δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να σταθούν απέναντι του. Αντιστράφηκε έτσι το αξιακό σύστημα της κοινωνίας. Πρώτα τα υλικά μέσα και μετά οι αξίες.
Σήμερα, πραγματικά αναρωτιέμαι. Έχουν καταλάβει οι ηγέτες της Χώρας τίποτα από όλα αυτά; Γνωρίζουν που βαδίζουμε; Ξέρει κανένας; Χάθηκε τελικά η ισορροπία των πραγμάτων, μαζί με τη σοφία των Ηγετών; Υπάρχει πλέον αυτοκριτική και αυτογνωσία; Ποιές είναι οι αιτίες αυτού του τεράστιου αλαλούμ που βιώνουμε; Είναι άσχετοι όσοι μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν, είναι άσχετοι όσοι τους συμβούλεψαν και τους συμβουλεύουν, φταίμε εμείς ως λαός; Τι συμβαίνει; Αλλά και από την άλλη, δίνεται η εντύπωση πως και εμείς διψάμε για ψέματα, θέλοντας να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου κατευθείαν χωρίς να περάσουμε από το δύσκολο παρόν και τη δύσκολη πραγματικότητα. Άσχετοι λοιπόν και ανίκανοι ηγέτες με άσχετους και ανίκανους συμβούλους και/ή λαχτάρα του πολυπόθητου και ευφραντικού τέλους με πλήρη αποφυγή της δύσκολης πραγματικότητας! Ως πότε όμως; Είναι φανερό πλέον πως το οποίο «λίπος» υπήρχε σε οποιονδήποτε τομέα (υλικό ή ψυχικό) ως απόθεμα τείνει να ξοδευτεί. Πλέον έχει αρχίσει και τίθεται το πρόβλημα της σχεδόν ανύπαρκτης επαγγελματικής προοπτικής και δυστυχώς της αναξιοπρεπούς διαβίωσης.
Οι νέοι επιστήμονες, λοιπόν, γεμάτοι απογοήτευση πλέον, έχοντας χάσει την αξιοπρέπεια, την επαγγελματική τους προοπτική και την ελπίδα για την ίδια τους τη Χώρα, έχασαν και την αυτοπεποίθηση τους. Επικρατεί ένα γενικευμένο μούδιασμα και όλοι αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν. Συζητήσεις με το περιεχόμενο «να φύγω στο εξωτερικό ή να κάτσω και να προσπαθήσω περισσότερο στην Πατρίδα μου, κοντά στους δικούς μου, στην οικογένεια μου, όμως και το φιλότιμο έχει τα όρια του», είναι πολύ συχνές πλέον. Όταν όμως ο άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση του, δεν αισθάνεται αρκετά ικανός να ενεργήσει, να πράξει, να διεκδικήσει, να δημιουργήσει, να αριστεύσει, ξεπερνώντας τον εαυτό του και προσφέροντας πραγματικά στο κοινωνικό σύνολο.
Η νέα γενιά επιστημόνων δεν επιθυμεί προσωπικά ανταλλάγματα και προσωπικές υποσχέσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες, ηγέτες και κατέχοντες δημόσια αξιώματα, όπως γινόταν στο παρελθόν μέσω του κομματικού/πελατειακού κράτους. Η γενιά αυτή επιθυμεί ένα δίκαιο, καθαρό και σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ίδιους όρους, ίδιες και ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατικούς κανόνες για όλους.
*Επιμελητής Παθολογίας Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,
Reader των Ιατρικών Εκδόσεων Oxford University Press, U.K. (Oxford Handbook of Clinical Medicine & Oxford Handbook of Clinical Specialties),
Reviewer του Ευρωπαϊκού Περιοδικού Παθολογίας (European Journal of Internal Medicine).


ΠΗΓΗ

Οι βουλευτές απομεινάρια ΣΥΡΙΖΑ μετα το δεύτερο μνημόνιο φοβούνται ξέσπασμα κοινωνικών αντιδράσεων το οποίο η κυβέρνηση πιθανότατα να μην μπορεί να ελέγξει.




Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεσπάσει καταιγίδα με το διπλό μνημόνιο. Μετά τις φήμες για παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναζωπυρώνεται η συζήτηση για αδυναμία της κυβέρνησης να διατηρήσει τη συνοχή της. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ, αναφέρουν ότι δεν τολμούν ούτε διακοπές να κάνουν, τώρα το Πάσχα, από φόβο μήπως η κυβέρνηση συμφωνήσει μερικά «έκτακτα» στο επερχόμενο Eurogroup της Μ. Τετάρτης.
Φωνές από το ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο για ξέσπασμα κοινωνικών αντιδράσεων το οποίο η κυβέρνηση πιθανότατα να μην μπορεί να ελέγξει. Οι άνθρωποι είναι εξαθλιωμένοι και πρόκειται να εξαθλιωθούν περισσότερο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν θα στηρίξουν την κυβέρνηση στα μέτρα αυτά, ενώ η ήδη εύθραυστη δεδηλωμένη, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.
Την ίδια ώρα η ΝΔ, ετοιμάζει προεκλογικούς λόγους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά σε έντονο τόνο στο Συνέδριο του κόμματός του, αφήνοντας πολλούς εντός και εκτός κυβέρνησης να πιστεύουν ότι η ανακοίνωση για προεκλογική εκστρατεία δε θα αργήσει.

Με πληροφορία απο prisonplanet.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Οταν ο μεγαλοαπατεώνας Τσίπρας υποσχόταν ο κατώτατος μισθός στα 751 και η 13η σύνταξη

              
       

Δείτε το βίντεο της ημέρας με την παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού για τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ



       


.


 

Ανοιχτή επιστολή στον Κούλη στο... καλύτερο βιογραφικό της χώρας


Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.
Το ότι διαθέτετε ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας έγινε αρχικά αντιληπτό στο πανελλήνιο σε προεκλογική συνέντευξή σας σε δημοφιλή τηλεπερσόνα. Ως κακομοίρης επιστήμονας πρέπει να αναγνωρίσω πως πλέον οι πιο πιστευτές πηγές επιστημονικών πληροφοριών είναι πρωτίστως οι τηλεπερσόνες και έπονται σε απόσταση αναπνοής τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ.

Μετά από αυτή την βιογραφική αποκάλυψη, επικρατήσατε απέναντι σε τρεις τιτάνες του δεξιού πνεύματος. Τώρα ηγείστε ενός κόμματος που, επειδή τιμά την αριστεία και εστιάζει στην παιδεία, έχει εξαποστείλει ως ευρωβουλευτή για να εκπολιτίσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας τον γίγαντα ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη. Τρέμω να αναφέρω τα ονόματα δεκάδων άλλων φωστήρων του κόμματος που έχουν εξαθλιώσει σεμνά και ταπεινά την Ελλάδα επί έτη πολλά. Για να είστε αρχηγός πλέον όλων αυτών, πρέπει να διαθέτετε όχι απλώς ένα από τα καλύτερα, αλλά το καλύτερο βιογραφικό της χώρας - και πάλι λίγο είναι ίσως για να τα βγάλετε πέρα.

Δεν αστειεύομαι- ή, ορθότερα, δεν αστειεύομαι μόνο. Γνωρίζω ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ. Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.

Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι.

Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται - ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία.

Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ' τη χαρά μου. Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι - με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους. Πολλές κατεβασμένες φάτσες και πολλή βλεφαρόπτωση με κροκοδειλίσιο βλέμμα διαπίστωσα. Πολλοί βήχανε, και δεν έφταιγε μόνο η χειμερινή έξαρση ιώσεων για τα συγκοπτικά βηχαλάκια.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, όταν είπατε ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: ότι διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέλειους πολιτικούς. Απλώς δε διαθέτει τίποτε άλλο. Οι πολιτικοί της είναι τόσο τέλειοι και καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δεν αφήνουν τίποτε άλλο να ανθίσει. Αν ο τέλειος πολιτικός ορίζεται ως αυτός που μπορεί να πείθει, ο λαός μας παράγει αστείρευτα ταλέντα. Τετριμμένα γνωστό παράδειγμα: χαρισματικός ασύλληπτος ιδεοληπτικός καταστρέφει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα επί επτά μήνες, καταπατά ασύστολα όλα όσα είχε υποσχεθεί, δίνει ρεσιτάλ διαχειριστικής ανικανότητας. Έστω κι έναν Έλληνα (πέρα από τα ξαδελφάκια του) να έπειθε να τον ξαναψηφίσει, θα του έβγαζα το καπέλο για μεγαλοφυία στην τέχνη της πειθούς. Κι όμως έπεισε κάπου 2 εκατομμύρια και ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός. Η απατεωνιά μαγικά μεταμορφώνεται σε χάρισμα.

Άλλο λαμπρό παράδειγμα: αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών. Τον αναφέρω γιατί αυτός ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στα τοπικά καλλιστεία μετριότητας.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δημοσιογράφος που χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με αγγλόφωνους επενδυτές ηγείται απτόητος κόμματος που πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Άλλη αρχηγός κόμματος, συνταξιούχος από τα σαράντα κάτι, πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι στοχεύει στην παραγωγική ανάπτυξη. Άλλος καλός κύριος πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι ο Στάλιν ζει. Άλλοι πείθουν τόσους ή και περισσότερους για ακόμα πιο απίθανα πράγματα.

Σίγουρα έχουμε τέλειους πολιτικούς, να το χωνέψουμε αυτό. Μπορούμε όμως να έχουμε και τίποτε άλλο; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να αφήσουμε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενό τους και που δεν έχουν καμία διάθεση, κανένα ταλέντο, καμία κλίση για την πολιτική, το συνδικαλισμό, την κομματική συμμετοχή, τις επιτροπές και τα γραφεία των κομματαρχών, να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν το έργο τους; Υπάρχει περιθώριο για κάποιο έργο, δημιουργία, ποιότητα, καινοτομία εκτός από την πολιτική στη χώρα; Κάτι αντίστοιχο είχα ρωτήσει παλιότερα και τον κ. Τσίπρα σε ένα κείμενό μου και απάντησε σαφέστατα με τις πράξεις του: Όχι. Κάτι τέτοια δυσοίωνα ερωτήματα εξακολουθώ να θέτω, ο απαισιόδοξος. Και εκεί πάνω έρχεστε κι εσείς, κύριε Μητσοτάκη, με το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Κάποιες φορές που σας ακούω, λέω, «Κοίτα, λες αυτός να είναι αληθινός αξιοκράτης επιτέλους, απίστευτο!» Αλλά έπειτα ακούγεται το κοφτό βηχαλάκι, κοιτάω ποιοι σας συντροφεύουν ολόγυρα, και θυμάμαι πάλι περί τίνος πρόκειται.
Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, εύχομαι καλή επιτυχία, και σε εσάς και σε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες πολιτικούς όλων των κομματικών χώρων. Είστε τόσο τέλειοι που, με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού που πρεσβεύετε και όπως προβλέπει η θεωρία επιβίωσης του καταλληλότερου, έχετε επιτυχημένα εκδιώξει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πολίτες από τη χώρα κυριολεκτικά ή ψυχικά. Να μην ανησυχείτε καθόλου, δεν πρόκειται για γενοκτονία, μια μικρή εθνοκάθαρση είναι μόνο, όπως θα έλεγε και ο αιώνιος φοιτητής υπουργός παιδείας. Κοιτάξτε να μας διαιωνίσετε εσείς οι πολιτικοί τουλάχιστον, μιας κι εμείς οι Έλληνες σβήνουμε. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, να την χαίρεστε και να τη νέμεστε, την κερδίσατε με το σπαθί σας, με τα καλύτερα βιογραφικά σας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με εσάς, θα βρούνε δουλειές και οι τηλεπερσόνες, τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ, και οι υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων Siemens για πολιτική διαφήμιση. Ίσως αρκούν αυτά τα μοντέρνα επαγγέλματα για τη χώρα.

Ελπίζω τελικά να σταθείτε συνεπής στις αξίες σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν ξέρω όμως αν μπορείτε. Τι να πω, προσπαθήστε. Για παράδειγμα, με βάση το αξιακό σας σύστημα, στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο headquarters για να πληρώνει λιγότερο ενοίκιο. Κανονικά, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή. Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος.

fyllokaiftero1.blogspot.com:Προβολή επιχειρήσεων, επαγγελματιών - Χορηγοί

Επικοινωνία


  Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί  
ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Εάν δεν υπάρχει ιστοσελίδα της επιχείρησης, το fyllokaiftero1.blocspot.com μπορεί να παραχωρήσει δωρεάν σελίδα για να μπουν κείμενα και φωτογραφίες της επιχείρησης. Μην ξεχνάτε πως το ίντερνετ είναι από τα πιο αποδοτικά διαφημιστικά μέσα, που μπορεί να σας διαφημίζει οικονομικά και ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ακόμη και τις ώρες που η η επιχείρηση σας δεν λειτουργεί.  



    


 



                                                                              Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984798096
           Email: fyllokaiftero@gmail.com