03 Απριλίου 2016

Βάζουν τους εισβολείς - «πρόσφυγες» στα πανεπιστήμια!! Χωρίς εξετάσεις


ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ..
Την ένταξη των προσφύγων στα πανεπιστήμια για να παρακολουθούν «τυπικά προγράμματα άλλα και άτυπα ή ακόμα και εξ αποστάσεως μαθήματα» αποφάσισε η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.
Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν η σύνοδος «εστίασε στις δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοποίησης των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ενίσχυση των προσφύγων».
Η ανακοίνωση είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης:
«Καταγράφηκε η επί πολλούς μήνες και σε εξέλιξη ευρισκόμενη παρέμβαση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας για συμμετοχή και προσφορά με εθελοντικές δράσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ενεργοποιώντας το σύνολο τουπροσωπικού και τους φοιτητές των Ιδρυμάτων. Κοινή προσέγγιση αποτελεί το γεγονός ότι, πέρα από την ανάγκη κάλυψης πρωταρχικών αναγκών ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης των προσφύγων, κεντρική είναι η ανάγκη για εκπαίδευση, κατάρτιση και εν γένει υποστήριξη, με σεβασμό και αποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας.
Αποφασίστηκε η συστηματική ενεργοποίηση, από κοινού, των Έλληνικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνει δυνατή η δημιουργία προγραμμάτων τυπικής, άτυπης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού, η παροχή προγραμμάτων γλωσσικής προετοιμασίας και δράσεις ανάλογου χαρακτήρα».
Το «Πρώτο Θέμα» από τις αρχές Αυγούστου είχε αποκαλύψει σχέδιο που προέβλεπε την κατ’ εξαίρεση εγγραφή προσφύγων-φοιτητών από τη Συρία, εκτός φυσικά Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις σχολές των ΑΕΙ με έδρα Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο.
Το σχέδιο περιελάμβανε την κατ’ εξαίρεση εγγραφή φοιτητών προσφύγων από τη Συρία ή αλλού εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και πέραν του ποσοστού που προβλέπεται στη νομοθεσία για την εισαγωγή των αλλοδαπών-αλλογενών φοιτητών και φοιτητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, με απλούστευση των σχετικών διοικητικών διαδικασιών.
Οπως είχε πει τότε στο «ΘΕΜΑ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης, στόχος του κάθε πανεπιστημίου είναι η διεθνοποίηση. Με αφορμή τους πρόσφυγες από τη Συρία που υπάρχουν στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο πρύτανης μελετούσε το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν φοιτητές και στα έξι νησιά, όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα, δηλαδή σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί το μοντέλο. «Κάποιοι έχουν χαρτιά μαζί τους και πιστοποιητικά σπουδών, κάποιοι άλλοι όχι», επισημαίνει ο κ. Γκρίτζαλης, «οπότε πρέπει να έρθουμε σε επαφές με τις πρεσβείες».
Ο πρύτανης υπογράμμιζε ότι σε κάθε περίπτωση αναφερόταν στην ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς μελετάται αρχικά η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας αλλά και η δημιουργία κάποιας κοινωνικής υπηρεσίας που να κατευθύνει τους πρόσφυγες στις σωστές γι’ αυτούς σπουδές, καθώς, όπως επισήμανε ο πρύτανης, «υπάρχουν 17 τμήματα και χρειάζεται προεργασία στην επιλογή σπουδών». Ο κ. Γκρίτζαλης είχε κάνει μια πρώτη επαφή με τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία «αιφνιδιάστηκαν επί το θετικόν», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.
protothema.gr

Τον θεωρει ανόητο σε δημόσια απάντηση η Λαγκάρντ τον Αλέξη Τσίπρα-προσβλητική για Πρωθυπουργό κράτους.

 Επιμέλεια -σχόλια: Μανώλης Μάνου


Δεν αρμόζει μία τέτοια προσβλητική απάντηση ούτε σε υπάλληλο της όπως είναι ο συγκεκριμένος δυστυχώς, ο έλληνας "Πρωθυπουργός", και όπως ήταν και οι προηγούμενοι.


Δημόσια απάντησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην επιστολή του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στις διαπραγματεύσεις. Η Λαγκάρντ κατηγορεί εμμέσως την ελληνική πλευρά για την διαρροή των συνομιλιών από το Wikileaks και αναφέρει ότι «παρά τον προβληματισμό της επέτρεψε στην ομάδα της να επιστρέψει στην Αθήνα». Πλήρης η στήριξη της σε Τόμσεν και Βαλκουλέσκου

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Λαγκάνρτ μεταφρασμένη ανεπίσημα από το TPP:

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Σε ευχαριστώ για την επιστολή της 2ας Απριλίου, στην οποία ζητάς να μάθεις την θέση του ΔΝΤ σε σχέση με το πρόγραμμα που διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα.

Η άποψή μου για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις είναι έχουμε ακόμα αρκετά μεγάλη απόσταση από το να έχουμε ένα συναφές σχέδιο το οποίο μπορώ να παρουσιάσω στο Εκτελεστικό Συμβούλιο μας. Έχω σε πολλές περιπτώσεις επισημάνει ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα μόνο αν είναι αξιόπιστο, βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις και μπορεί να εξυπηρετηθεί βάσει των στόχων του για να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι εύρωστης ανάπτυξης ενώ σταδιακά να επαναφέρει και την βιωσιμότητα του χρέους της.

Αλλιώς θα αποτύχουμε να επανεγκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- η Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα ξανά στη θέση να πρέπει να υιοθετήσει ακόμα περισσότερα μέτρα. Φυσικά, κάθε εικασία ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλή ανοησία.

Όπως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, όπως και στην πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία, είμαι σταθερή στο να επισημαίνω ότι αν είναι απαραίτητο να μειωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι προκειμένου να υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα προκειμένου να εκπληρωθούν πλήρως, θα πρέπει αναμφισβήτητα να γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους. Προς το συμφέρον του ελληνικού λαού πρέπει να φέρουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις ταχύτατα σε συμπεράσματα.

Συμφωνώ μαζί σου ότι οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και το επεισόδιο του Σαββάτου με έκανε να αναλογιστώ για το κατά πόσο πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε πρόοδο σε ένα κλίμα έντονης ευαισθησίας με την έκδοση ανακοινώσεων και από τις δύο πλευρές. Παρά τον προβληματισμό μου, ωστόσο, αποφάσισα να επιτρέψω στην ομάδα μου να επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Η ομάδα αποτελείται από έμπειρα στελέχη που χαίρουν της πλήρους εμπιστοσύνης μου και την έμπρακτης υποστήριξής μου. Για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως εσείς μας προσκαλέσατε, είναι κρίσιμο ότι οι αρχές σας θα εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον που θα σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ακεραιότητα.

Τέλος, το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις σε κλίμα καλής πίστης και όχι στη βάσει απειλών και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών. Για να αυξήσουμε την διαφάνεια του διαλόγου μας αποφάσισα να δημοσιεύσω αυτή την επιστολή μου στην ιστοσελίδα μας. Επίσης περιμένω να επικοινωνήσουμε προσωπικά προκειμένου να συνεχίσουμε τις συζητήσεις.

Ειλικρινώς υμέτερος,

Κριστίν Λαγκάρντ


Με πληροφορία απο το The Press Project

Ο μαέστρος Πούτιν αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του!

putin_mastro_syria

Έχοντας συμβάλει στην απελευθέρωση της Παλμύρας, ο Ρώσος πρόεδρος για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τις προγνώσεις και τος προβλέψεις, έγραψε το Le Point.

Πρόσφατα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την αποχώρηση των Ρώσων από τη Συρία, το οποίο σηματοδότησε το τέλος της κύριας στρατιωτικής εκστρατείας που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες.
Ωστόσο, η αποχώρηση ήταν μερική. Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να αναπτύσσονται στη Συρία και την περασμένη εβδομάδα συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας. Ο συριακός στρατός με τις δικές του δυνάμεις δεν μπορούσε να ξαναπάρει την Παλμύρα από τη Daesh χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας, γράφει άρθρο στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Le Point.

Η Ρωσία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση, συμπεριλαμβάνοντας την ικανότητά της να παρέχει αεροπορικές επιδρομές. Ρωσικά βομβαρδιστικά και επιθετικά ελικόπτερα σφυροκοπούσαν τις αυτοκινητοπομπές της Daesh που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Παλμύρα. Οι τρομοκράτες υπέστησαν ζημίες ρεκόρ – 400 μαχητές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο ρωσικός στρατός βοήθησε επίσης στην παρακολούθηση των συνομιλιών ασυρμάτου του εχθρού. Επιπλέον, όλες οι δράσεις στο πεδίο της μάχης συντονίστηκαν από ένα κοινό κέντρο διοίκησης.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστός ως μαέστρος λαμπρών ελιγμών. Αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του», ανέφερε ο συγγραφέας.

Έχοντας καταφέρει ένα βαρύ πλήγμα στη Daesh, η Ρωσία απέδειξε τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος Πούτιν εμφανίστηκε ως προστάτης της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Συρία.

Μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας, η Ρωσία παρείχε ειδικούς πυροτεχνουργούς για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην αρχαία πόλη.
«Τώρα, είναι ώρα να κατανοήσουμε πώς η Ρωσία θα αναπτύξει τις προόδους της στη Συρία», συνεχίζει το άρθρο.
Η κατάσταση, τονίζει ο συγγραφέας, είναι πολύ περίπλοκη και δύσκολη να προβλεφθεί. Η συμμετοχή της Ρωσίας βοήθησε τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να αποκαταστήσει τις θέσεις του στη χώρα. Ο συριακός στρατός είναι πλέον έτοιμος για να ελευθερώσει τη Raqqa, τη de-facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» της Daesh. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας, αλλά ο πρόεδρος Πούτιν δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να προχωρήσει τόσο πολύ.

Η αρχική ρωσική στρατηγική έχει λειτουργήσει. Περιοχές ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση της Συρίας να επιβιώσει, έχουν εξασφαλιστεί, συμπεριλαμβανομένης της Δαμασκού και αλαουιτικών περιοχών κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.

Η Ρωσία θα διατηρήσει τη στρατιωτική παρουσία της στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής εγκατάστασης στο Ταρτούς και του αεροδρομίου Hmeymim.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο πιθανές απειλές για την περαιτέρω συμμετοχή της Ρωσίας στη Συρία, επισημαίνει ο συγγραφέας.

Κατ ‘αρχάς, αν η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει την επίθεση Άσαντ σε ολόκληρη τη Συρία, θα μπορούσε να παρεμποδίσει τις ενδο-Συριακές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.
Δεύτερον, η Ρωσία θα ρίσκαρε να επαναλάβει το αμερικανικό σενάριο στο Ιράκ και να συρθεί σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο.
«Η Ρωσία κατανοεί σαφώς τον κύριο κίνδυνο μιας στρατιωτικής επιχείρησης στο εξωτερικό. Μόλις ξεκινήσεις, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει», καταλήγει το άρθρο.

By

[ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ} Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ Πλάκωσαν στο ξύλο την τοπική κοινωνία [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]


ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ



Άγριες συμπλοκές, μεταξύ κατοίκων των Ταμπάκικων και διμοιρίας των ΜΑΤ, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 της Κυριακής στη Χίο.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.
Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.
50 μετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς τελικά θα επιτευχθεί η μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου και από κει στο Δικελί της Τουρκίας.
Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα από την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους










                                         .

Πηγή: "Εφημερίδα Πολίτης" Χίου

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ) -Βραχιολάκια” σε γυναίκα Αστυνόμο πέρασαν οι “ : “ Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ! (


ggg

Βραχιολάκια σε γυναίκα, εν ενεργεία αξιωματικό της αστυνομίας, πέρασαν οι “αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελία ιδιώτη.


Η Αστυνόμος που υπηρετεί σε τμήμα των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να εργαζόταν παράλληλα ως υπεύθυνη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Μαραθώνα.

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ) 
Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει αρκετό καιρό πριν, επισκέφθηκαν το Σάββατο το κατάστημα όπου φέρεται να εργαζόταν η αξιωματικός και προσποιούμενοι τους πελάτες, ζήτησαν τον υπεύθυνο του εστιατορίου για να κλείσουν τραπέζι.

Έτσι έπεσε στα χέρια τους η Αστυνόμος, καθώς ήταν αυτή που έσπευσε να τους εξυπηρετήσει, δηλώνοντάς τους υπεύθυνη της επιχείρησης.

Η αξιωματικός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionline.gr, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς η υπερασπιστική της γραμμή ήταν πως η ίδια δεν εργαζόταν εκεί, αλλά βοηθούσε την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης με την οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις.



 

ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ : Κυρίτσης: Περιμένουμε βία από "πρόσφυγες" και μετανάστες" τους λάθρο-εισβολείς



Κυρίτσης: Περιμένουμε βία από πρόσφυγες και μετανάστες
«Περιμένουμε βία. Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι», δηλώνει ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στον Βρετανικό Observer, «η όλη φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να αποτρέψει τη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη από τις τουρκικές ακτές, αλλά θα είναι δύσκολο και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ήπια προσέγγιση. Είναι άνθρωποι που διέφυγαν από τον πόλεμο. Δεν είναι εγκληματίες».

Το άρθρο του Observer αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εξεγέρσεις των χιλιάδων εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων έχουν ενισχύσει τους φόνους της Αθήνας για την πρακτικότητα της εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία για τη νομιμότητά της. Τα νησιά έχουν γίνει σημεία «ανάφλεξης», ενώ 800 άνθρωποι απέδρασαν από το κέντρο κράτησης στη Χίο την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το άρθρο, «Ακόμη περιμένουμε νομικούς και μεταφραστές που θα έπρεπε να έχουν στείλει. Ακόμη και το προσωπικό της Frontex δεν έχει φτάσει ακόμη», σημειώνει. Αλλά και η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για την Ελλάδα έχει καθυστερήσει

enikos.gr

Ξεκίνησε η πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας

Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30 η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

Επικεφαλής της πορείας, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.
Όπως δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη».
«Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», προσέθεσε.
Όσον αφορά στην πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου».
Κατά τη διάρκεια της πορείας, ανέφερε, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο , στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.
Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.


Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από τηνΠάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.
kinisienergoipolites@gmail.com

Πρίν λίγες μέρες είχε φιλοξενήσει «πρόσφυγες».. Τώρα ζητάει να φύγουν από δώ



Πρίν λίγες μέρες είχε φιλοξενήσει «πρόσφυγες».. Τώρα ζητάει να φύγουν από δώ



Πριν λίγες ημέρες η πονόψυχη κ. Σεβαστή είχε γίνει γνωστή επειδή είχε φιλοξενήσει στο σπίτι της κάποιους «πρόσφυγες».
Σήμερα πρωταγωνίστησε στην διαμαρτυρία των κατοίκων της Ειδομένης
«Nα φύγουν από εδώ. Έχουμε αγανακτήσει πια. Δεν τους θέλουμε πια εδώ. Έχουνε ρημάξει τα πάντα.
Τα νεκροταφεία τα σπάσανε, όλους τους τάφους».

skeftomasteellhnika

ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Ποιό τεράστιο μυστικό έθαψαν οι φαρμακευτικές εταιρείες στη μάχη κατά του καρκίνου γιατί δεν τους συνέφερε;


Μας το αποκαλύπτει η μακροβιότερη φυλή του κόσμου οι περίφημοι Χούνζα του Πακιστάν που ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Αυτοαποκαλούνται μάλιστα απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
Το κουκούτσι από το βερύκοκο περιέχει τη Β17. Η βιταμίνη Β17 (ή αμυγδαλίνη) λοιπόν, είναι μία ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες, δηλαδή στα κουκούτσια , των περισσότερων φρούτων. Τέτοια είναι τα βερίκοκα, τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια , τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια καθώς και τα αμύγδαλα. Παρ” όλα αυτά η συγκέντρωση της βιταμίνης αυτής στα βερύκοκα είναι πολύ μεγαλύτερη.
berikoko0_1
Η αμυγδαλίνη απομονώθηκε από τα κουκούτσια του βερύκοκου πριν από περίπου 100 χρόνια και έχει καταγραφεί στα φαρμακολογικά λεξικά. Αν και περιέχει κυάνιο, αυτό είναι χημικά αδρανές. (ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ)
Τι είναι όμως η αμυγδαλίνη ή αλλιώς Β17?
Η αμυγδαλίνη είναι η κατεξοχήν αντικαρκινική ούσια. Έχει παρατηρηθεί ότι η αμυγδαλίνη έχει ευεργετική δράση πάνω στα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί φάρμακο κατά του καρκίνου, ειδικά όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρήση της βιταμίνης Β17 έχει περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα παρά θεραπευτικό.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΠΙΚΡΩΝ ΠΥΡΡΗΝΩΝ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 2-3 ΤΕΜΑΧΙΑ
* Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
* Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
*Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα)..
* Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
* Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17.
Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Τι θα γίνονταν τα τεράστια κέρδη τους που φτάνουν σε τρις παγκοσμίως; Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν !!!
Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα.
Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες.
Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
* Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Ενώ τα σύγχρονα πολυεθνικά θηρία, επιβάλλουν την άποψή τους για χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, κανένας μα κανένας δεν μιλάει για την αξία της σωστής διατροφής. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτήστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή.
Κανόνας Νο1:
* Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
* Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
* Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
* Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
* Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
Τρώτε επίσης:
* Άγρια αψιθιά.
* Cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (το βρίσκετε στα φαρμακεία).
* Φλούδα νεραντζιού.
* Γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
* Ραδίκι.
* Κανέλα.
* Κόλιανδρο.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως.
Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη. Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, θα έχουμε καλή υγεία; Το κλειδί είναι η ισορροπία.

sevenews

Η λεξη λαϊκισμός , ως κατηγορία ειναι ....εφεύρεση αυτων που θελουν να ενοχοποιήσουν με μια λέξη , τον απλό άνθρωπο του λαού




Του Μανώλη Μάνου
 Μην λες οτι πεινάς, εισαι λαϊκιστής

Λαϊκισμός ειίαι ... οι ιδέες ,οι σκεψεις ,τα λογια , η διαμαρτυρία ,ο πόνος , η αγωνία και ο αγώνας των απλων πολιτών , του λαου ..

Η λεξη λαϊκισμός , ως κατηγορία ειναι ....εφευρεση ..,αυτων που θελουν να ενοχοποιήσουν με μια λέξη , τον απλο άνθρωπο του λαου , οταν μιλαει αυτος, η καποιος αλλος για τα καθημερινα προβλημματα του ,την πεινα του , τον κατατρεγμό του , την αδικία που βιώνει απο αυτους τους ίδιους , που έφτιαξαν μια λέξη,.. και τα παράγωγα της ,τον κατηγορούν οτι λαικίζει ,( μην λες οτι πεινας, εισαι λαικιστης..)

 Καποιοι θλιβεροι τυποι Μπαμπινιωτιδες ,..κατα κανόνα, οι τουλάχιστο οι περισσότεροι  ειναι τα παιδια του  αγροτη ο οποίος αφου τα σπουδασε με χιλιες στερήσεις (ο πατέρας αγροτης) , αυτοι ...τα παιδιά του ...του πέρνουν την μπουκιά απο το στόμα ..και επιπλέον τον κατηγορούν, αν διαμαρτυρηθεί ...ως λαϊκιστή..

ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ…(βίντεο)



Ӵ飬鼴�᰼ ���ᱜ䯳粠 - 롢޲ �հﵱ㥟ﵠŨ�޲ 쵭Რ᰼ �ħ잴ⱡ켰ﵫ�ֱᣪォ砖ﬠН찴砱7 ̡/�12. (EUROKINISSI // ՐϕуʼnϠň͉ʇӠLՍS)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι εύκολο να φωνάζεις και να καταγγέλλεις εκ του ασφαλούς χωρίς να λες όμως τίποτα για την… «ταμπακιέρα».
Είναι εύκολο να προβάλλεσαι σαν «σωτήρας», χωρίς όμως να δείχνεις καμία διάθεση να σώσεις οτιδήποτε.
Πήραμε αυτή την επιστολή από ένα φίλο της ιστοσελίδας που αφού μας προέτρεψε πρώτα να δούμε το βίντεο διατυπώνει τις παρακάτω «καυτές»  σκέψεις.
Μας γράφει λοιπόν :
«Και μετα ρωτηστε τον κυριο Φ. Φραγκουλη, Και γιατι τα λες σε μας κυριε Φραγκουλη και δεν ανοιγεις το στομα σου να τα πης σε αυτους που πρεπει;;;;. Γιατι δεν σηκωνεις το αναστημα σου σε εκεινους που υπηρετουσες σιωπηλως με το »περα βρεχει;;;». Γιατι δεν απαντησες στον γενικο διοικητη του ΝΑΤΟ οταν επρεπε και σημερα ερχεσαι με θρασσος να μας κανεις τον πατριωτη;;; Παραδεχεσαι, εμμεσως, οτι το ελικοπτερο καταρριφθηκε εξ’αιτας των Τουρκων και ησουνα κι’εσυ απο αυτους που το βουλωσανε, κι’ομως ερχεσαι σημερα να μας πης με λιονταρισιο υφος να το βουλωσει ο διοικητης του ΝΑΤΟ που στο κατω κατω γι’αυτον »….Ελληνες σκοτωθηκαν, στα ….τετοια του».
Κι’οχι μονον, ανεβαζεις και τον τονο της φωνης σου και υβριζεις τους Τουρκους οτι δεν ειναι καλοι γειτονες. Μα, κυριε μου, σε ποιον τα λες αυτα τα παραμυθακια;;; σε παιδακια το Δημοτικου;;; σοβαρεψου επι τελους, ανορθωσε το αναστημα σου εν ονοματι των γαλονιων που φερεις μην πεφτεις τοσο χαμηλα και εκλυπαρεις την συμπαθεια μας στο καθυστερημενο σου ξεσπασμα, εναντιον…τινος;;;; του εαυτου σου;;;»
Ορίστε λοιπόν κύριε με το έντονο παράστημα και την δυνατή φωνή. Ιδού η Ρόδος ιδού και το…!
Όχι μόνο ηχηρούς λόγους για εντυπωσιασμό του άφωνου πλήθους. Από αυτά χορτάσαμε. Προχώρησε αν πράγματι το θέλεις χωρίς ενδοιασμούς και εμείς δεν θα αρνηθούμε…!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΛΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr




                                              
                                                                .
  · 3 Απρ. 2016 www.nikosxeiladakis.gr