23 Μαρτίου 2016

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τα καταστήματα το ενα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο ακόμη και κινέζικο


Κάθε εβδομάδα κλείνουν 2 με 3 καταστήματα όλων των ειδών και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως της Καστοριάς

Ακόμη και κινέζικο κατάστημα υποδημάτων έχει κλείσει έδω και δυο εβδομάδες στον πιο πολυσύχναστο δρόμο πλησίον των  ΚΤΕΛ της πόλεως.

 Κοντά σε αυτό υπάρχει ένα ακόμη  κινέζικο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι, εδώ ...και εδώ.

Κατάστημα επώνυμου καστοριανού επιχειρηματία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αναλώσιμα  έβαλε λουκέτο μόλις χθές.

Το επόμενο άμεσο διάστημα θα έχουμε σχετικό φωτορεπορταζ για το θέμα των λουκέτων στην Καστοριά .

Δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…;;; : Θα έχουν την τύχη του Τσαουσέσκου

Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ - YouTube

misthos

Μύδρους κατά των θεσμών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, κ. Κουτεντάκης, καταγελώντας ότι οι θεσμοί αθέτησαν την συμφωνία του Αυγούστου για την παροχή δόσεων ώστε να αποπληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη!
«Οι θεσμοί αθέτησαν την συμφωνία αποπληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Το ΔΝΤ έχει ιδεολογικές εμμονές και ανακρίβειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτεντάκης, για να αποκαλύψει πως ταυτόχρονα και σε τεχνικό επίπεδο οι έχουν κατά διαστήματα ζητήσει την καθυστέρηση της καταβολής μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους!
Ο κ. Κουτεντάκης συνέχισε να επικρίνει τη σημερινή κατάσταση στη στάση των δανειστών και ιδίως του ΔΝΤ αναφορικά με το εάν κλείνει ή όχι ο έλεγχος λέγοντας πως: «Η ευθύνη είναι εκεί γιατί θέλουν να φθάσεις στο χείλος του γκρεμού, δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για χώρα. Η σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκαλείται από το ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφασίσει τη θέλει να κάνει.» Αυτός ήταν, κατά τον ίδιο, και ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης που τηρεί το ΔΝΤ, είναι σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη η εκτίμησή του ότι ο προϋπολογισμός του 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 0,2% του ΑΕΠ. «Αμφισβητούν τα στοιχεία μας χωρίς να μας εξηγούν πως υπολογίζουν τα δικά τους», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «δεν λένε πως προκύπτουν τα στοιχεία τους και ποια είναι η μεθοδολογία τους. Είναι γεμάτοι ανακρίβειες».
Νωρίτερα πάντως, είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα ώστε δηλαδή να μπει «φρένο» σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι «αν φθάσουμε ποτέ στο δίλημμα καταβολής συντάξεων ή αποπληρωμής χρέους, θα πληρώσουμε συντάξεις».

Το "ώστοσο" και το "αν" και το "δεν υπάρχει ταμειακό  πρόβλημμα"  της κυβέρνησης Τσίπρα  σημαίνει το ακριβώς αντίθετο, και το ζει ο λαός στο πετσί του ένα και πλεον χρόνο τώρα,  και είναι  αυτο  χωρίς προηγούμενο - το έχει αποδείξει η κυβέρνηση  με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη την πολιτική απατη του ΟΧΙ που έρμήνεψε σαν ΝΑΙ το " μαύρο καθεστώς " και ...αμέτρητα αλλα πολλά.


Κάνε κλίκ   εδώ    Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ - YouTube

 

ΦΩΤΟ: Δείτε την Απάτη με τους λάθροπρόσφυγες των Μ.Μ.Ε της κυβέρνησης

"Οταν έρθει η ώρα, με τον κατάλληλο ηγέτη θα μας βρείτε μπροστά σας."


233 zps

 Επιμέλεια ανασύνταξης: Μανώλης Μάνου

 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ (Και ένας κακός σκηνοθέτης θα είχε προσέξει τίς γαλότσες )

Δείτε λοιπόν, για άλλη μία φόρα, πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν ειδήσεις και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη των Ελλήνων και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Δεν αναρωτήθηκε κανείς όταν βλέπανε αυτές τις εικόνες πώς οδηγήθηκαν εκεί oι λαθρομετανάστες; Κι έτυχε να είναι οι δημοσιογράφοι εκεί για να τους αποθανατίσουν. Πού βρήκαν τις γαλότσες και τα αδιάβροχα; Μερικοί νεαροί είχαν αδιάβροχες μεμβράνες και στα σακίδια τους.
121 zps
Μπορεί κάποιος να πεί ότι τα αγόρασαν, δεν θα διαφωνήσω αλλά ρωτώ, πού τα βρήκαν τα χρήματα, τα είχαν μαζί τους όταν πέρασαν από την Τουρκία; Είχαν κάνει και συνάλλαγμα σε ευρώ από τη συριακή λύρα;. Aυτά τα χρήματα δεν βραχήκαν όταν τρύπησαν την φουσκωτή τους βάρκα για να μας αναγκάσουν να τους σώσουμε;

Ο πόλεμος στην Συρία έχει σχεδόν κερδηθεί, όλες οι πόλεις και τα εδάφη της Συρίας βρίσκονται πάλι στο έλεγχο του προέδρου Άσαντ, γιατί δεν γυρνούν πίσω στα σπίτια τους έστω και γκρεμισμένα. Και στην Ευρώπη μεταξύ 1939 με 1947 στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χάθηκαν ολόκληρες πόλεις οι πολίτες όμως έκτισαν ξανά τα σπίτια τους.

Οι κάμερες στους καταυλισμούς μόλις δουν μωρό πέφτουν σαν κοράκια να τραβήξουν μερικά καλά πλάνα. Εγώ θα ξανά ρωτήσω, αφού ο πόλεμος στην Συρία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια περίπου και υποτίθεται ότι αυτοί που έρχονται είναι κυνηγημένοι, πότε πρόλαβαν μερικοί να κάνουν παιδιά ενός και δύο χρονών ή ακόμα να έρχονται ήδη οι γυναίκες έγκυες σε εμάς.

Ένας σοβαρός άνθρωπος εν μέσω βομβαρδισμών και εξτρεμιστών που σφάζουν παιδιά και γυναίκες δεν θα σκεφτόταν να φέρει ένα παιδί στο κόσμο, άρα μας δουλεύουν και η αναλογία παιδιών και οικογενειών μεταξύ αυτών που έρχονται "σόλο" με φράγκα στην τσέπη και κινητά αξίας 400 ευρώ και βάλε είναι 1 πρός 1000.
 2441 zps

Θα μου πεις εσύ όλα αυτά τα λες από την ασφάλεια του καναπέ σου καλό βολεμένε Ελληνα, πώς μπορείς να κατανοήσεις το πόνο και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων;. H απάντηση μου είναι δεν μπορώ, αλλά σαν ένα άτομο σκεπτόμενο, πού δεν δέχεται ότι του πασάρουν αμάσητο, αναρωτιέμαι γιατί τόσα χρόνια πριν δεν ερχόντουσταν; Γιατί πρωοθούνται σε όλη την Ευρώπη και μόλις οργανωθούν φωνάζουν αλλάχ ακμπάρ και βιάζουν γυναίκες και ληστεύουν αυτούς πού τους βοηθούν;.Και αφού λένε ότι είναι Σύριοι, γιατί δέν έμειναν να πολεμήσουν; Αυτοί που δεν λιποτάκτησαν θεωρούνται χαζοί;.
Mε λίγα λόγια, όλα ανήκουν σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα βιβλία του και στις ραδιοφωνικές εκπομπές του, εγώ απλά παραθέτω μερικές σκέψεις που κάνω εγώ και οι ομοϊδεάτες μου. Γιατί αυτοί που σκέπτονται σαν και έμενα δεν θα τους πέρναγε πότε από το μυαλό να λιποτακτήσουν, ούτε να φερθούν αχάριστα σε κάποιον, πού τούς δίνει ένα χέρι βοηθείας.

Και αφού ένα από τα σχέδια τους είναι να αφανίσουν τους Ελληνες και την ελληνορθοδοξία το "εκρηκτικό μείγμα" όπως έχει αναφέρει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα βιβλία του, το μόνο πού έχω να τους πω είναι ότι δεν θα σας αδειάσουμε τη γωνιά τόσο εύκολα και όταν έρθει η ώρα, με τον κατάλληλο ηγέτη θα μας βρείτε μπροστά σας.

warlord maxi
«Οι τον πατρώον ΙΧΩΡΑ φέροντες, έσονται εις τάξιν μίαν. Το εμόν στράτευμα,
στράτευμα Θεού εστί, η εμή ασπίς, ασπίς Θεού εστί, η εμή κοπίς, κοπίς Θεού
εστί, η εμή νίκη, νίκη Θεού εστί».
PanaGoS1337
   



Με πληροφορίες  και Φώτο απο prisonplanet

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:Το άθλιο μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου

 
filis25

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας μάλλον δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη για 400 ολόκληρα χρόνια στους Τούρκους. Διαβάστε το σημερινό τρισάθλιο μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 και αν καταλάβετε ποιον πολεμήσαμε τότε, πείτε το και σε μας…


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Η 25η  Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες.
Επίκεντρο της γιορτής, διαχρονικά, είναι το σχολείο, όχι μόνο γιατί τα παιδιά, ως οι νέοι πολίτες πρέπει να μάθουν να τιμούν και να σέβονται την πατρίδα τους, αλλά και γιατί η παιδεία έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση και στη δημιουργία της εθνικής μας συλλογικότητας.
Στα χρόνια πριν από την Επανάσταση υπήρξε μια έκρηξη ενδιαφέροντος για το σχολείο και για το βιβλίο. Ακόμη και μικρές, απομονωμένες, ορεινές ή νησιωτικές κοινότητες, με τους πενιχρούς οικονομικούς τους πόρους, αναζήτησαν δασκάλους, συντήρησαν σχολεία, δημιούργησαν βιβλιοθήκες. 
Αλλά και αυτοί που έδωσαν το περιεχόμενο ιδεών του καινούργιου έθνους, από τον Κοραή έως τον Καποδίστρια – και παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές – στην ανάπτυξη της παιδείας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τους και αφιέρωσαν τις δραστηριότητές τους. Η εκπαίδευση υπήρξε ο μοχλός με τον οποίο η κοινωνία μας αναδύθηκε στη χορεία των εθνών της σύγχρονης Ευρώπης. Μοχλός και κινητήρια δύναμη, τόσο πριν, όσο και έπειτα από την Επανάσταση.
Θα πρέπει κάποτε να τιμήσουμε τις χιλιάδες αφανείς δασκάλες και δασκάλους, που τον 19οαιώνα και ως τα μέσα του 20ου αιώνα, πήγαν στα πιο απρόσιτα μέρη, όπου δεν υπήρχε ακόμη συγκοινωνία, για να χτίσουν με τα χέρια τους σχολεία, να διδάξουν γενιές γενεών, να οργανώσουν μαθητικές κοινότητες, να γίνουν τα στηρίγματα των τοπικών κοινωνιών.
Θα πρέπει επίσης να ξανασκύψουμε στο έργο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμιστών, που συνέδεσαν την γλωσσική με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, παρά τους διωγμούς και τις λοιδορίες που υπέστησαν. Όλοι αυτοί αφιέρωσαν τις διανοητικές τους δυνάμεις, για να ξαναδώσουν σε μια εκπαίδευση αποστεωμένων γνώσεων το φιλί της σύγχρονης ζωής, για να συνδέσουν τη μάθηση με την απόλαυση του πολιτισμού.
Οι δημοτικιστές εκπαιδευτικοί ήταν επίσης ανάμεσα στους πιο δραστήριους οργανωτές της Αντίστασης στο φασισμό, στα χρόνια της Κατοχής, και πολλοί πλήρωσαν με χρόνια φυλακής, εξορίας, διώξεων. Μέσα από αυτούς τους αγώνες το αίτημα της Παιδείας, έγινε κεντρικό στους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες στη δεκαετία του ’60, και το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία κυριαρχούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, με τις τεράστιες περικοπές στην εκπαίδευση, αλλά και τη δυσφήμιση που υπέστησαν, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες συμμετείχαν σε έναν άθλο που δεν τους έχει αναγνωριστεί: Ενώ είδαμε γύρω μας το κράτος να αποδιοργανώνεται και τους περισσότερους θεσμούς να καταρρέουν, αυτοί κράτησαν το σχολείο όρθιο. Μπόρεσαν επίσης, σε μεγάλο βαθμό, ακαθοδήγητοι και χωρίς θεσμική στήριξη, να απορροφήσουν και να ενσωματώσουν στο σχολείο τα παιδιά των μεταναστευτικών κυμάτων κατά τα τελευταία 25 χρόνια.
Αν λοιπόν στους δύο αιώνες της ελληνικής ανεξαρτησίας, η εκπαίδευση υπήρξε ο κεντρικός άξονας της εθνικής χειραφέτησης και της κοινωνικής προόδου, μπορεί σήμερα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να αποτελέσει τη δύναμη εκείνη που θα βγάλει την ελληνική κοινωνία από τη βαθειά κρίση, που θα τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει με ανθρωπισμό και αξιοπρέπεια στις νέες κρίσιμες συνθήκες που ορίζει η προσφυγική κρίση;
Πώς θέλουμε το σχολείο, τί πρέπει να κάνουμε για την εκπαίδευσή μας σήμερα;
Ποιό μέλλον θέλουμε για την κοινωνία μας και τι μπορεί να κάνει το σχολείο για να το προετοιμάσει;
Αυτά είναι τα ερωτήματα μέσα από τα οποία θα πρέπει να αναστοχαστούμε την επέτειο της Επανάστασης του 21, και τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ιστορία μας, συνδέοντας κριτικά το παρόν με το παρελθόν, αλλά  και με το μέλλον. Γιατί αν μια κοινωνία χάσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της, χάνει επίσης την εκτίμησή της στο παρελθόν της. 
***
Τουτέστιν:
Άρες μάρες κουκουνάρες, κουταμάρες και… αγγινάρες.
Τα συριζά ξεβρακώθηκαν εντελώς στους Τούρκους!
Συνάδελφοι, πετάξτε τo στο καλάθι των αχρήστων (μη πω κάπου αλλού) και πείτε την ιστορική αλήθεια στα Ελληνόπουλα! Δικαιολογήστε και τον υπουργό…  ίσα ίσα το Λύκειο τελείωσε. Ούτε για Γενοκτονία γνωρίζει ούτε για τούρκικη σκλαβιά! Ο Καραϊσκάκης χρειάζεται να γυρίσει και..





                                                         ,

  pekp.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ- Με ισλαμική μανδύλα το ισλαμικό δελτίο ειδήσεωνα- υβρεις κατα του ελληνικού λαου και των ηρώων της Ελλάδος





.




ΒΟΜΒΑ! Οι εντολοδόχοι των γερμανών - Ακύρωσαν την Παρέλαση!

parelasi

Εις ένδειξη καλής συμπεριφοράς, αλληλεγγύης, στον λαό του Βελγίου για τα δεινά που του συμβαίνουν η Ελληνική  φερόμενη Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε το πρωτάκουστο! Να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγω των γεγονότων στις Βρυξέλλες! Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Ήταν η αφορμή και όχι η αιτία καθώς μάλλον πηγαίνουμε για ολική κατάργηση των Εθνικών μας εορτών!

Είναι πράγματι λυπηρό να προδίδεις την ιστορία της χώρας σου με αυτόν τον τρόπο! Πού είναι ο πολιτισμός μας άραγε;
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση φοβάται ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και δεν είναι απλά μια κίνηση συμπαράστασης...

Ελπίζουμε να είναι φάρσα! Περιμένουμε πιθανή διάψευση από την Κυβέρνηση!



 Με πληροφορία απο  voicenews

Ο πολιτικά σχιζοφρενείς μέθυσος Μπουτάρης για λαθρο-προσφυγόπουλα: «Αυτά τα παιδιά είναι εν δυνάμει Ελληνάκια»






















Πρόταση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να φιλοξενηθούν στο Παπάφειο και το ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως πρόκειται για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό.
Για το θέμα ο κ. Μπουτάρης είχε επικοινωνία με τον υπουργό

Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ασυνόδευτα, είτε έχουν χάσει τους γονείς τους σε πόλεμο, είτε στη θάλασσα ή αλλού. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτή την ιστορία», ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως «αυτά τα παιδιά είναι εν δυνάμει Ελληνάκια».

Ο κ.Μπουτάρης στην τοποθέτησή του για το προσφυγικό, υποστήριξε πως στην Ελλάδα θα μείνουν περίπου 50.000 - 60.000 πρόσφυγες και κάλεσε τους δημότες να προετοιμαστούν, «όχι για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν αλλά πώς θα τους βοηθήσουν».

Για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ο δήμαρχος είπε πως γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθούν παιδική χαρά, βρεφονηπιακός σταθμός αλλά και χώρος με μπασκέτες και τέρματα ποδοσφαίρου για να αθλούνται οι πρόσφυγες.

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου εδώ και λίγα 24ωρα φιλοξενούνται περίπου 320 πρόσφυγες, ο κ. Μπουτάρης είπε πως τους παρέχονται γεύματα από το πανεπιστήμιο και το στρατό, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθούν 200 κουκέτες για την εξυπηρέτηση 400 ατόμων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ Wikipedia.org      (6]

Έχει ομολογήσει δημόσια ότι κατά τη δεκαετία του 1980 έπασχε από έντονο αλκοολισμό, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν έχει πιει αλκοόλ από το 1991.[6]

ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com: Απο 'ανεμογκάστρωμα' ( ανεμογκάστρι)  έπαθε τον έντονο αλκολισμό ;



Ο  άνθρωπος παντός καιρού - παντός καθεστώτος - Κατι ηξερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Ανθιμος

Μας θυμίζει τον μέθυσο των Βρυξελλών;








Με πληροφορία απο  usaynews

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΙΛΚΙΣ:ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ- ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ ΚΙΛΚΙΣ




 




                                    ..

 Posted by: Teo Kyriakidis Posted