21 Μαρτίου 2016

Ο Λεβέντης, η υποψήφια βουλευτίνα του, η πόρσε, και το sex τρίο στην βουλή που δεν της άρεσε λόγο στενότητος

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ; Έλα καλέ τώρα! ΤΡΙΟ SEX σε Porsche από υπ.Βουλευτίνα του Λεβέντη, ΔΕΝ … καρποφόρησε. ΓΙΑΤΙ; Τι λέει η ίδια


Έχουν σούργελο αρχηγό και φυσικά τα υποψηφία βουλευτάκια του δεν πάνε πίσω…
leve
Η υποψηφία του ομολογεί οτι έκανε τρίο-σεξ στο γκαράζ της Βουλής!!Γενικώς έχει φοβερούς προβληματισμούς αυτό το κορίτσι… Ας έρθει κατά εδώ να τις λύσουμε τις απορίες!!! ΔΕΙΤΕ…
123.



ΑΡΧΙΣΑΝ… Εκτός ελέγχου στο Σχιστό – Απείλησαν Αντισυνταχματάρχη οτι θα τον σφάξουν!!! Συλλήψεις!!!

65



Αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθραίων στο Σχιστό, στο γνωστό hot spot κατά την Ευρωπαική Ένωση και τα εντεταλμένα όργανα της.

Γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής, εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή.
Με θυσμένοι Αφγανοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους με φτυάρια, κοντάρια και ζωστήρες. Τα επεισόδια πήραν έκταση και εξελίχθηκαν σε συμπλοκές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά οι Αφγανοί-μερικοί εκ των οποίων υποκρίνονται τους πολιτικούς πρόσφυγες-εξασκούνται όλη την ημέρα στο σπορ της …οινοποσίας αφού πίνουν ασταμάτητα και ανεξέλγκτα μέσα στο στρατόπεδο το οποίο κατασκεύασαν με κόπο οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Από τις συμπλοκές, ενας απο αυτούς μετέβη στο Θριάσειο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον Αφγανό που ξεκίνησε τα επεισόδια , ο επικεφαλής του στρατοπέδου φέρεται να του τόνισε σε σκληρή γλώσσα οτι θα τον αποβάλει απο το στρατόπεδο.

Τοτε-κατά τις ίδιες περιγραφές- ο αλλοδαπός λαθρέποικος, απειλησε τον αντισυνταγματαρχη και του είπε πως “εαν με διώξεις θα βάλω την συμμορία μου που εχω και θα σε σφάξω και θα στο κάψω το στρατόπεδο”. Μιλάμε δηλαδή για μια εξελισσόμενη και επικίνδυνη Καμόρα με δυσάρεστη συνέχεια.

Ο Αφγανός συνελήφθη για απειλή μετα απο μήνυση του αντισυνταγματάρχη των Ε.Δ και οδηγήθηκε στο Α.Τ Περάματος.


eleysis-ellinwn

Φορο-σοκ από τη νέα έκτακτη εισφορά από τα €18.000


katatheseis


Η επιβολή ενιαίας κλίμακας στα εισοδήματα εξετάζεται πλέον από τους δανειστές, ενώ επιπλέον η κυβέρνηση πρότεινε την αναπροσαρμογή της περυσινής έκτακτης εισφοράς, προκειμένου να εξασφαλιστούν ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τον σχεδιασμό, θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα, δηλαδή μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια.

Οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν οριακές μειώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, οι οποίες κυμαίνονται από 9 (για εισόδημα 17.000 ευρώ) έως και 69 ευρώ (για εισόδημα 13.000 ευρώ), αλλά αλλάζουν τα… φώτα σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ, όπου η εισφορά από 1.000 ευρώ σήμερα κάνει άλμα στα 2.026 ευρώ, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Ο μόνιμος, άλλωστε, λογαριασμός της εισφοράς προκαλεί ίλιγγο με ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ, στα οποία έρχονται να προστεθούν και έξτρα φόρου 600 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις φοροκλίμακες.

Η κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης την οποία πρότεινε τελικά η κυβέρνηση στους δανειστές προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κλιμακωτούς συντελεστές.

Επίσης σχεδιάζεται αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από το 10% στο 15%, ενώ «ψήνονται» αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης με έμφαση σε καύσιμα και Ι.Χ.

Ανατροπές, αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε το Mega και για όσους έχουν εισόδημα τόσο από μισθούς όσο και από «μπλοκάκι». Οι αρχικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ανέφεραν ότι δεν θα προστίθενται τα εισοδήματα από τις δύο πηγές αλλά θα το κάθε εισόδημα θα φορολογείτο ξεχωριστά με τη δική του κλίμακα. Αν τελικά αυτό δεν ισχύσει, οι επιβαρύνσεις θα είναι δραστικές για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων, με μικρομεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Από την ενιαία κλίμακα θα εξαιρεθούν οι αγρότες, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια (κατ’ επάγγελμα αγρότες), όπως επίσης τα εισοδήματα από ενοίκια.

aixmi.gr 

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΙΣΧΟΣ! Διώχνουν Ελληνίδα μητέρα τριών παιδιών για να φέρουν λαθρομετανάστες στην Πιερία


Untitled

Κραυγή αγωνίας από μητέρα με τρία παιδιά από την Πέτρα Πιερίας : “Το κράτος μας εγκατέλειψε παντελώς και θέλει να κάνει εδω κέντρο μεταναστών”


                                            ,
 

ΒΙΝΤΕΟ:ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ


Χτες στην Κόνιτσα (περιοχή Ηπείρου) μετανάστες έσπασαν 4 κρεοπωλεία. Πήραν τα εργαλεία από μέσα και διέλυσαν τα πάντα των κρεοπωλείων. Πήραν τα κρέατα και τα τεμάχιζαν πετώντας τα σε χαντάκια, άλλα σκόρπια σε δρόμους. Μπήκαν σε 2 σπίτια, έπιασαν 2 γερόντια και τα βαρούσαν με ξύλα, λέγοντας τους «βγείτε έξω, εδώ θα κατοικήσουμε εμείς, δεν μπορούμε να κάτσουμε στις σκηνές» !!!
Η Κόνιτσα κατοικείται από μεγάλης ηλικίας Έλληνες. Ένας γέρος πήρε τηλέφωνο τον γιο του που κατοικεί σε άλλη πόλη και απεγνωσμένος του ζήτησε βοήθεια, λέγοντας του χαρακτηριστικά «εδώ θα μας σφάξουν σε λίγο», αφού του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Ο γιος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία  της περιοχής για να αιτήσει να προστατέψει τους κάτοικους της Κόνιτσας, αλλά η αστυνομία είπε «εμείς εντολές εκτελούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»!!!!!!!!!!!!!!
Οι κάτοικοι της Κόνιτσας έχουν κλειστεί στα σπίτια τους από φόβο και κανείς δεν υπάρχει να τους προστατέψει. Φούρνοι δεν ανοίγουν, γιατί οι φούρναροι φοβούνται, όπως και άλλα μαγαζιά.


Πηγή: αυτόπτης μάρτυρας κάτοικος Κόνιτσας.

Αυτά φυσικά δεν τα λένε τα ΜΜΕ… βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας !!!!!!

  Απο Πηγή ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
Αναδημοσιεύουμε επίσης όσα τραγικά είδαν το φως της δημοσιότητας από ιδιωτικά διαδικτυακά κανάλια:
Από το voice news:
Αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά κλοπών και επιθέσεων στην Ειδομένη, από μετανάστες. 
Οι κάτοικοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται και προειδοποιούν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα νέα περιστατικά από παραβίασεις σπιτιών.
Οι μετανάστες όσο περνούν οι μέρες ξοδεύουν τα χρήματα τους, ενώ το φαγητό είναι ελάχιστο, οπότε επιτίθενται σε έλληνες της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν.



Δείτε το βίντεο:


                                                    .

Η Κρήτη λέει ΟΧΙ: «Δεν έχουμε χώρο για λαθρέους πρόσφυγες» (εισβολής απεσταλμένους απο τους Αμερικανούς σε συνεργασία με τους Γερμανούς



                                                                  Δημοσιογραφική προσαρμογή -Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου


«Ομοβροντία» αρνητικών απαντήσεων αναμένεται να εισπράξει από την Αυτοδιοίκηση της Κρήτης το υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημά του για την υπόδειξη χώρων κατάλληλων ως προς την ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων.

Αίτημα που άναψε «φωτιές» σε τοπικό επίπεδο! Αφενός γιατί στο μυαλό πολλών αιρετών και μη φάνηκε παράδοξο το αίτημα, με βάση τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως η Κρήτη μαζί με την Πελοπόννησο δεν εμπλέκονται στην παρούσα φάση στο σχεδιασμό διαχείρισης του προσφυγικού, και αφετέρου γιατί το επίσημο έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ., που αποκαλύψαμε από χθες, έχει φτάσει στα χέρια λιγοστών μόλις δημάρχων, ενώ ακόμα το… περιμένουν και στην Περιφέρεια Κρήτης!
Το έγγραφο
Το έγγραφο του υπουργείου προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης ζητά από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να υποδείξουν τους «κατάλληλους» προς στέγαση των προσφύγων χώρους, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Το έγγραφο, που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας, έχει το χαρακτήρα του «επείγοντος» και στάλθηκε σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, παρότι εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να αρχίσουν να στέλνονται παντού πρόσφυγες για εγκατάσταση άμεσα. Κι αυτό γιατί οι πρώτες λύσεις θα αναζητηθούν στην ηπειρωτική χώρα.
Στο σχετικό έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. δίνονται και συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους χώρους προσωρινής εγκατάστασης και φιλοξενίας προσφύγων, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μπορεί να είναι αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακοί χώροι, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία κ.ά., ενώ γίνεται ιδιαίτερη επισήμανση στο ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται και να διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο και ύδρευση. Ακόμη ζητείται να είναι δίπλα σε αστικά κέντρα και να έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι συγκεκριμένοι όροι και προδιαγραφές, όπως παρατίθενται στο σχετικό έγγραφο, φαίνεται, με βάση το ρεπορτάζ, πως οδηγούν σε ένα κύμα αρνητικών απαντήσεων από τη συντριπτική πλειονότητα των Δήμων του νησιού.
Τόσο οι λίγοι εκείνοι δήμαρχοι που έχουν πάρει ήδη στα χέρια τους το επίμαχο έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ., όσο και εκείνοι που περιμένουν να το παραλάβουν θα ακολουθήσουν, με βάση το κλίμα που εισπράξαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της «Ν.Κ.», την ίδια κοινή στάση. Σκοπεύουν πολύ απλά να απαντήσουν αρνητικά στο υπουργείο Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως στις περιοχές τους δεν υπάρχουν τέτοιοι κατάλληλοι χώροι προς υπόδειξη, όπως τους σκιαγραφεί και τους ορίζει, βάσει προδιαγραφών, το ΥΠ.ΕΣ.
Ο τουρισμός
Οι δήμαρχοι, ιδίως εκείνοι των τουριστικών Δήμων, στέκονται επίσης με νόημα και στην παράμετρο της επικείμενης έναρξης της τουριστικής σεζόν και στο γεγονός, όπως σημειώνουν, πως δε θα πρέπει να διαταραχθεί το κρίσιμο κομμάτι του τουρισμού.
Την ίδια ώρα, μέσα από το ρεπορτάζ αναδεικνύεται ένα κλίμα έντονης αναστάτωσης, προβληματισμού και καχυποψίας στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης.
Για του λόγου το αληθές, άλλοι δήμαρχοι χθες έψαχναν να ενημερωθούν για το έγγραφο που δεν έφτασε στα χέρια τους, άλλοι πάλι δήμαρχοι ψάχνονταν να δουν τι συμβαίνει και γιατί το έγγραφο αίτημα του ΥΠ.ΕΣ. εστάλη προς συγκεκριμένους ΟΤΑ της Κρήτης! Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 3 Δήμοι, Ιεράπετρας, Χερσονήσου και Σητείας, επιβεβαίωσαν την παραλαβή του εγγράφου!
Ε. Κουκιαδάκης
Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης, με χιουμοριστική διάθεση και ηρεμία επέλεξε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που επίσης δεν παρέλαβε το έγγραφο!
«Το έγγραφο το έλαβα από σας. Επισήμως δεν έχει έρθει τίποτε στην αντιπεριφέρεια Ηρακλείου. Μάλλον το e-mail δεν είναι γρηγορότερο από το περιστέρι! Τελοσπάντων, για να το σοβαρέψουμε, είναι ένα πάγιο έγγραφο που έχει το ενδιαφέρον του για εκεί που υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται να βρεθούν χώροι. Δεν αλλάζει κάτι. Θεωρώ πως η Κρήτη δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό διαχείρισης του προσφυγικού. Καλό είναι βεβαίως να υπάρχει μια προετοιμασία και μέριμνα, όμως είναι κακό το να ανησυχούμε».

Ανησυχία στο Δ. Χερσονήσου

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης δεν έκρυψε, μιλώντας στη «Ν.Κ.», την ανησυχία του και τον έντονο προβληματισμό του.
«Η κίνηση αυτή του υπουργείου Εσωτερικών μάς δημιουργεί – είναι αλήθεια – κάποιες ανησυχίες. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Κρήτη είναι εκτός σχεδιασμού για τη φιλοξενία προσφύγων. Με αυτό όμως το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. στην ουσία μπαίνει και το νησί μας, έστω έμμεσα, στον κάδρο αυτό της μετακίνησης προσφύγων. Σε κάθε περίπτωση, ο τουρισμός μας, η τουριστική σεζόν δεν μπορεί να μπει σε επισφάλειες και κινδύνους με τέτοιες πρωτοβουλίες από το αρμόδιο υπουργείο.
Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος, θα στείλουμε μια απάντηση, η οποία θα είναι αρνητική σε όλες της τις διαστάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε: «Μετά το έγγραφο επικοινώνησα με τον κ. Μπαλάφα, που το υπογράφει. Εκείνο που μου διαμήνυσε είναι πως δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το σχεδιασμό και άρα η Κρήτη παραμένει εκτός σχεδιασμού στην παρούσα φάση, όπως και η Πελοπόννησος.
Βεβαίως, αυτό θα φανεί καλύτερα στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα αντιπροσωπία της ΠΕΔ Κρήτης με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μουζάλα»…
Ειδικά βεβαίως για την περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου, δεν μπορεί να παραγνωριστεί πως υπάρχει ένας χώρος που «φωτογραφίζεται» βάσει των προδιαγραφών που βάζει το ΥΠ.ΕΣ. Δεν είναι άλλος από τις παιδικές κατασκηνώσεις στου Κοκκίνη Χάνι.
Κατασκηνώσεις ωστόσο, όπως διαμηνύει η πλευρά του Δήμου Χερσονήσου, που γειτνιάζουν με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και είναι επίσης κοντά στο ενυδρείο, αλλά και στο τουριστικό παραλιακό μέτωπο…

Σητεία
Ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, που παρέλαβε χθες το πρωί το έγγραφο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός στη «Ν.Κ.»: «Στη δική μας περιοχή έχουμε δύο γυμναστήρια που χρησιμοποιούνται για σχολική χρήση. Έχουμε ένα γήπεδο που επίσης δεν μπορεί να διατεθεί, αφού εξυπηρετεί 5 ποδοσφαιρικές ομάδες. Παράλληλα, δεν υπάρχουν κατασκηνώσεις. Συνεπώς είναι προφανές πως δεν έχουμε να υποδείξουμε κατάλληλους χώρους και άρα η απάντησή μας στο υπουργείο θα είναι αρνητική»…

Δ. Φαιστού
Ομοίως, ένα ηχηρό «όχι» αναμένεται να απαντήσει και ο Δήμος Φαιστού. Όπως ανέφερε στη «Ν.Κ.» ο δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης, «και εμείς πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα για το έγγραφο αυτό. Στα χέρια μας δεν έχουμε παραλάβει τίποτε. Σε κάθε περίπτωση, εδώ δεν έχουμε τέτοιους χώρους όπως τους περιγράφουν»…

Βιάννος
Στο περίμενε για το έγγραφο είναι και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, που επίσης, όταν έρθει η ώρα, θα απαντήσει αρνητικά στο ΥΠ.ΕΣ.
«Για το έγγραφο γνωρίζουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης και από συζητήσεις. Εμείς είμαστε ένας μικρός δήμος. Ούτε κατασκηνώσεις έχουμε, ούτε άλλους χώρους. Ούτε το κλειστό μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού δεν έχει καν ολοκληρωθεί. Προφανώς θα απαντήσουμε λοιπόν αρνητικά», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ

Εξαίρεση ο δήμαρχος Χανίων

Ο μοναδικός δήμαρχος που κινήθηκε σε διαφορετικό μοτίβο ήταν ο δήμαρχος Χανίων. Ο Τάσος Βάμβουκας, που ούτε αυτός έχει παραλάβει το έγγραφο, θα απαντήσει θετικά, υποδεικνύοντας ένα συγκεκριμένο χώρο.
«Το έχουμε πει αρκετές φορές. Υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος για τη φιλοξενία προσφύγων και αυτός είναι το παλιό Ψυχιατρείο στα Λιβάδια. Εμείς θεωρούμε πως ο χώρος μπορεί και πρόσφυγες να φιλοξενήσει, και αναφέρομαι στις προσφυγικές ροές που εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια στιγμή από τα νότιά μας, όχι από τη Συρία. Αλλά και άστεγους ανθρώπους. Χώρος που και γεωγραφικά είναι κατάλληλος, αφού είναι κοντά στον αστικό ιστό, μεταξύ Σούδας και Χανίων, αλλά όχι μέσα σε αυτόν. Αυτόν θα υποδείξουμε. Από εκεί και πέρα, για τις παιδικές κατασκηνώσεις στον Καλαθά δε θεωρούμε ότι είναι ενδεδειγμένη λύση», επισήμανε ο δήμαρχος Χανίων.

Δεν μπορούμε, λένε στην Ιεράπετρα

Μεταξύ των Δήμων της Κρήτης που έχουν στα χέρια τους το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που αναφέρεται στη διάθεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων και στην Κρήτη, είναι και ο Δήμος Ιεράπετρας, ο οποίος απαντά διά στόματος του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάνου Λουτσέτη, ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι ικανοί να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας, ούτε και οι κατάλληλες υποδομές.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Λουτσέτης, που παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου το επίμαχο έγγραφο, μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στην Ιεράπετρα.
«Το έγγραφο αυτό ξέρω ότι έχει πάει σε πάρα πολλούς Δήμους. Έχει σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ζητά να το ενημερώσουμε αν έχουμε ελεύθερους διαθέσιμους χώρους με τις ανθρώπινες προδιαγραφές που απαιτούνται, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες αν τελικά χρειαστεί. Όπως έχει διατυπωθεί το αίτημα του υπουργείου σε αυτό το έγγραφο, μας δίνει τη δυνατότητα να απαντήσουμε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι ελεύθεροι χώροι στην Ιεράπετρα. Ούτε ελεύθερα οικόπεδα, ούτε ελεύθερα γήπεδα και αθλητικά κέντρα, ούτε ελεύθερα κάμπινγκ, ούτε ελεύθερες κατασκηνώσεις, ούτε ελεύθερα ξενοδοχεία έχουμε στην Ιεράπετρα. Αντίθετα έχουμε πολλά προβλήματα στη συντήρηση των αθλητικών χώρων που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες παιδιά. Δεν υπάρχει απλά τίποτα ελεύθερο και διαθέσιμο. Ακόμη όμως και να υπήρχαν ελεύθερα οικόπεδα περιφερειακά του δήμου, αυτά δε θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ζητά το υπουργείο, δηλαδή ηλεκτροδότηση, ύδρευση, αποχέτευση και χώρους ατομικής υγιεινής, για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν υποφερτά οι πρόσφυγες».

Κληθείς να μας απαντήσει πώς θα αντιδράσει ο Δήμος Ιεράπετρας αν διαταχθεί από την Πολιτεία να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων, ο κ. Μάνος Λουτσέτης απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα σε αυτήν την ερώτηση, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να απαντήσουμε θετικά, έτσι όπως έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις στο έγγραφο που λάβαμε από το υπουργείο Εσωτερικών. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Μακάρι να υπήρχαν ελεύθερα οικόπεδα. Αλλά με ποιες υποδομές να προσφέρουμε καλή φιλοξενία σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους; Εμείς θα απαντήσουμε πάντως άμεσα στο έγγραφο αυτό, για να δρομολογήσει τις εξελίξεις το υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε ο κ. Λουτσέτης.

«Μόνο το ΕΚΕΠΥ»

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γιατρό κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, τι θα γίνει αν οι περισσότεροι Δήμοι αρνηθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, και σε ποια περίπτωση μπορεί η συντεταγμένη Πολιτεία να επιβάλει τη φιλοξενία παρά την άρνηση των ΟΤΑ.
«Μόνο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το γνωστό σε όλους ΕΚΕΠΥ, έχει δικαίωμα να διατάξει έναν Δήμο να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες σε περίπτωση κρίσης, αν για παράδειγμα ο πληθυσμός αυτός βρεθεί εν μέσω μιας ανθρωποκτόνου επιδημίας, ενός λοιμού εξαιτίας κάποιας θανατηφόρας μεταδιδόμενης μολυσματικής ασθένειας, ή ενός λιμού, όπου οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα λόγω έλλειψης τροφίμων», μας είπε ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
«Η Ιεράπετρα δε θα πρέπει να εμφανιστεί αρνητική και απόλυτη στην περίπτωση της πιθανής φιλοξενίας προσφύγων, γιατί εδώ η τοπική κοινωνία πάντα είχε τη διάθεση της προσφοράς.
Το κακό όμως είναι ότι, ενώ έχουμε διάθεση να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, δεν έχουμε τις υποδομές και τις δυνατότητες για φιλοξενία προσφύγων, σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες», κατέληξε ο κ. Μαμαντόπουλος -