15 Μαρτίου 2016

Ξανά προθερμαίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες - Καιρός ήταν - "Η ταν η επι τας "

 
Ξανά προθερμαίνουν  τα τρακτέρ οι αγρότες

Με σύνθημα "συνεχίζουμε - θα νικήσουμε" οι εκπρόσωποι των 68 αγροτικών μπλόκων της χώρας θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Παρασκευή 18/3 και ώρα 13:00 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. 
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ άλλων θα γίνουν και τα εξής:
 Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα. - Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς και της διοργάνωσης της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. - Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και το συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.


ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μουζάλας- υπουργός του Τσίπρα αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία












Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ - Συγγνώμη για την «γκάφα», λέει ο υπουργός

Ξαφνική κρίση στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Μπορεί ο Γιάννης Μουζάλας να ζήτησε συγγνώμη για την «γκάφα», όταν κατάλαβε τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ενώ ο  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του.

Κι όμως, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Το tweet του Πάνου Καμμένου


Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  Αθήνα 9,84 αργά το βράδυ, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «γκάφα» και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας πως δεν το έκανε σκόπιμα.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε.

Το βίντεο με τη δήλωση Μουζάλα


Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη



ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του
Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», τονίζει, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Σύμφωνα με την ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καταλήγει: «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».


Μαξίμου: Τουλάχιστον υπερβολή η παραίτηση Μουζάλα
Πάντως, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου, υποστήριξε πως είναι τουλάχιστον υπερβολή η αξίωση για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής επειδή αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».

Ωστόσο, η αντίδραση του Μαξίμου δεν είχε λάβει υπόψιν τη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος επίσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μαξίμου.








                                              .

 Πηγή

Σόιμπλε: Καμιά ελάφρυνση χρέους..Μην ακούτε τον «ηλίθιο»


null

Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας, σύμφωνα με την Handelsblatt, που γράφει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες. Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει νόημα και κανένα επιχείρημα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.


Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα ……..


υπάρξει νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.
«Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους», σημειώνει το δημοσίευμα για να συμπληρώσει:
Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικώνς της Γερμανίας είχε παραπέμψει τη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους στο 2025.



 by


O μεγάλος ηγέτης Βλ.Πούτιν μυρίστηκε τη Δυτική παγίδα;

 ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απόφαση του Πούτιν φαίνεται ότι έρχεται αρκετά αιφνιδιαστικά, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις των τζιχαντιστών έχουν αποδυναμωθεί σε όλα τα μέτωπα. Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ :
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από αύριο προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Ο εκπρόσωπος του του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφν δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.
Ίσως ο Πούτιν να μυρίστηκε τη Δυτική παγίδα και προσπαθεί να απεμπλακεί από το χάος της Μέσης Ανατολής πριν να είναι πολύ αργά: Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο:
… η εμπλοκή της Ρωσίας στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, αποτελεί πιθανόν ένα σημαντικό κομμάτι της αλλαγής στρατηγικής της Ουάσιγκτον για την ώρα και έχει δύο βασικούς στόχους:
Ο πρώτος στόχος είναι να μπορέσουν οι ΗΠΑ να αποσυρθούν σταδιακά από το Συριακό χάος, αποφεύγοντας άλλον έναν ατέλειωτο πόλεμο φθοράς. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον θα εξαπολύσει ένα νέο πόλεμο προπαγάνδας ώστε να ρίξει το φταίξιμο για το χάος στον Πούτιν και τους συμμάχους του. Η Ουάσιγκτον ελπίζει επίσης να αποκαταστήσει, ως ένα βαθμό, τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους, που φαίνονται δυσαρεστημένοι με την Αμερικανική πολιτική η οποία δημιούργησε το μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που η Ευρώπη φάνηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει. Ο Πούτιν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τα νέα κύματα προσφύγων.
[…]
Ο δεύτερος στόχος, είναι να σύρουν τη Ρωσία σε αυτό που οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν: έναν ατέλειωτο πόλεμο φθοράς. Ο Πούτιν μπορεί να παγιδευτεί σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, αλλά μάλλον όχι για τόσο μακρά περίοδο. Αυτό που απέτυχαν να κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ουκρανία, μπορεί να το πετύχουν τώρα στη Συρία. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν ενδεχομένως να εξοπλίζουν μαχητές στη Συρία, κρατώντας τον Πούτιν απασχολημένο τουλάχιστον μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές του 2016. Με μια περισσότερο πρόθυμη μαριονέτα από τον Ομπάμα, που θα ακολουθήσει πιστά την ατζέντα των νεοσυντηρητικών, η Ουάσιγκτον ίσως σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα Ρωσικά σύνορα.
[…]
Όσο υπάρχουν φανατικοί που είναι αποφασισμένοι να σκοτωθούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας, κανένας στρατός και καμία τακτική δεν θα μπορέσουν ποτέ να εξαλείψουν το χάος. Και ακόμα χειρότερα, τέτοιες ενέργειες σχεδιάζονται ήδη μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες, σκοτώνοντας περισσότερους ανθρώπους, όπως πρόσφατα στο μακελειό της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. Το γεγονός αυτό, δείχνει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να έχει και έναν τρίτο στόχο μέσα από την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στο Συριακό μέτωπο: να ‘μετατοπίσει’ τέτοιου είδους επιθέσεις από Δυτικούς στόχους μέσα στη Ρωσική επικράτεια και ειδικά σε περιοχές ‘υψηλού κινδύνου’ για τους Ρώσους, όπως ο Καύκασος. Έτσι ο Πούτιν θα έχει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει, πέρα από ένα πιθανό αδιέξοδο στη Συρία, μια ακόμα ‘έγχρωμη επανάσταση’ στα Ρωσικά σύνορα και ένα νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
fa.ev/2015/10/14
Ενδεχομένως ο Ρώσος πρόεδρος να περίμενε πρώτα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για να «ανιχνεύσει» τις πραγματικές προθέσεις των Δυτικών και της φερόμενης ως Συριακής αντιπολίτευσης στη Συρία. Απ’ότι φαίνεται, αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν μια πραγματική εκεχειρία που θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της Συρίας, αλλά ένας τρόπος για να δώσουν χρόνο στους αντικαθεστωτικούς να ανασυντάξουν δυνάμεις.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού του Πούτιν ενάντια στα σχέδια των Δυτικών να τον εγκλωβίσουν σε έναν αδιέξοδο πόλεμο και να ανοίξουν νέα μέτωπα με στόχο να τον φθείρουν και να τον ανατρέψουν.
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο Ρώσοι και Αμερικανοί να έχουν συμφωνήσει στον επανασχεδιασμό του χάρτη της Μέσης Ανατολής, που θα συμπεριλαμβάνει αυτόνομο Κουρδικό κράτος, κάτι που εξηγεί και τον μεγάλο εκνευρισμό του Ερντογάν, καθώς φαίνεται ότι θέλουν να τον βγάλουν τελείως από το παιχνίδι.

Μέσω των πηγών:
   πηγή
failedevolution 
 ΑΠΕ-ΜΠΕ :