13 Μαρτίου 2016

40 βο(υ)λευτές βόλεψαν τον εαυτό τους με ...δανεικά και αγύριστα. Ποιοι είναι

Σαράντα πρώην βουλευτές έχουν πάρει άτοκα δάνεια έως 15.000 ευρώ από τη Βουλή και αρνούνται να τα επιστρέψουν. Οι απίθανες δικαιολογίες.
Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν 40 πρώην βουλευτές που πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ. 
Τα ποσά φτάνουν έως και τα 15.000 ευρώ, ενώ το δάνειο, που έχει μηδενικό επιτόκιο, αρνούνται επισήμως να αποπληρώσουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της "Εφημερίδας των Συντακτών" και των "Παραπολιτικών", το συνολικό «φέσι» ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των βουλευτών με τα… κόκκινα δάνεια ήταν αρχικά 70, αλλά οι 30 ανταποκρίθηκαν στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας ποσά περί τα 200 ευρώ τον μήνα.
Η σύνθεση των κοινοβουλευτικών «μπαταχτσήδων» είναι πάντως διακομματική. Από τους 40, οι 17 ανήκουν στη Ν.Δ., οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), τρεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένας στον ΛΑΟΣ και ένας από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.
Ανάμεσά τους βρίσκονται κομματικά στελέχη που είναι και σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Απίθανες οι δικαιολογίες, αδύναμη η Βουλή

Ορισμένοι πάντως από τους μπαταχτσήδες έχουν εμφανιστεί στη Βουλή προσπαθώντας να βρουν «μέσο» για να τακτοποιήσει την υπόθεσή τους. Πρώην βουλευτής παρακάλεσε μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου να τον… λυπηθούν διότι για όλη την περσινή χρονιά δήλωσε μόλις 430 ευρώ στην εφορία.
Ετερος, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ζει μια άνετη ζωή, αιτήθηκε μείωση της δόσης από τα 200 στα… 100 ευρώ. Τρίτη περίπτωση αφορά γαλάζιο πρώην υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πλέον 1.200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και δεν μπορεί να καταβάλλει τις δόσεις διότι, όπως είπε, «δεν θα μπορέσει να ζήσει».

Η Βουλή αντιμετωπίζει πλήρη αδυναμία είσπραξης των οφειλομένων, καθώς για τους μεν εν ενεργεία βουλευτές που έχουν αντίστοιχο δάνειο η παρακράτηση της δόσης γίνεται αυτόματα από τη βουλευτική αποζημίωση των περίπου 6.500 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο για τους πρώην δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα.
Για τον λόγο αυτό, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μετατραπούν τα κοινοβουλευτικά «φέσια» σε χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ληξιπρόθεσμα, ώστε να εμπλακεί η εφορία και να αναγκαστούν οι οφειλέτες να τα ρυθμίσουν ή, διαφορετικά, να βιώσουν τη διαδικασία της κατάσχεσης

Η ελαφρότητα του ηλιθίου - Ο Μπουτάρης θέλει να βρει δουλειά στους μετανάστες


boutar
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε το πρωί σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά μαζί τον Σταύρο Θεοδωράκη για να δουν από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες.
Αφού συνομίλησε μαζί τους, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως ψάχνει μετανάστες με δεξιότητες για να μπορέσει να τους βρει δουλειά! Μάλιστα θα ζητήσει από τους υπεύθυνους του κέντρου "μια λίστα των δεξιοτήτων που έχουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα Διαβατά -μπορεί να έχει ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, δασκάλους- για να δούμε πώς μπορούμε να τους απασχολήσουμε για να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και να πληρώνονται φυσικά αλλά και να εξυπηρετούν ανάγκες του δήμου." , φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

 prisonplanet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έλληνες ετοιμαστείτε – Πάρτε μέτρα για την οικογένειά σας




Αυτή τη στιγμή και με γρήγορους ρυθμούς γεμίζει η Ελλάδα με μουσουλμάνους…

Οι Έλληνες, έχοντας να αντιμετωπίσουν το παράλογο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που τους εξαφανίζει το
εισόδημα και ξεσηκωμένοι κατά του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης είχαν το νου τους αλλού, αλλά τώρα πλέον αρχίζουν να κοιτάνε προς τις ορδές των μουσουλμανικών πληθυσμών που εισρέουν σαν τσουνάμι στη χώρα και κατακλύζουν πόλεις και χωριά…


Στην κυβέρνηση, κάποιοι, όντες ιδεολογικά προσκείμενοι στην εισροή αλλοδαπών στη χώρα, αφού τους καλούσαν να έρθουν προεκλογικά, δεν φαίνονται να χαλιούνται και τόσο.

Στη Νέα Δημοκρατία, αγρόν αγοράζουν και κοιτάνε σφυρίζοντας αδιάφορα, νομίζεις και το πρόβλημα υπάρχει σε κάποια γειτονική χώρα…!

Οι Ευρωπαίοι απλά δεν νοιάζονται.Ποτέ δεν μας χώνευαν.

Οι Τούρκοι βλέπουν το παλιό τους σχέδιο να γίνεται πραγματικότητα και η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα να γίνεται επιτέλους η καταστροφή της με την κατάλληλη κυβέρνηση στο τιμόνι να «καλοδέχεται τους μουσουλμάνους».

Είχαν πει οι Τούρκοι πριν είκοσι χρόνια, ότι δεν θα κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για να κατακτήσουν την Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι Τούρκοι από αυτούς που μπαίνουν, όχι για να φύγουν, αλλά για να μείνουν.


ΒΙΝΤΕΟ: Κάτοικος Ειδομένης: "Ας με βοηθήσει κάποιος"-Αυτό δεν το έδειξαν τα κανάλια διαπλοκής τώρα και με τον Τσίπρα










..

EKTAKTO – Καίγονται τα κέντρα προσφύγων στη Σουηδία




EKTAKTO Καίγονται τα κέντρα προσφύγων στη Σουηδία


Εμφύλιος στην Σουήδια
Τα κέντρα προσφύγων στη Σουηδία καίγονται από ότι φαίνεται, ως μια ηχηρή δήλωση των πολιτών της Σουηδίας, εναντίον του σημαντικού αριθμού προσφύγων πού τους έχει επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.
Πολλαπλοί εμπρησμοί έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν μετανάστες.

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι κάποιοι στη Σουηδία έχουν φτάσει στα όρια τους και αποφάσισαν να λύσουν το θέμα με φωτιά και θειάφι στις εγκαταστάσεις που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τους πρόσφυγες . Επτά πυρκαγιές εμπρησμού έχουν συμβεί εώς τώρα.

Η Σουηδία έχει λάβει περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε αναλογία με τον πληθυσμό της . Με 100.000 » αιτούντες για άσυλο » ήδη στη χώρα αυτό το έτος και άλλους 90.000 που πιστεύεται ότι θα φτάσουν πριν από το τέλος του έτους , οι πολίτες της Σουηδίας μπορεί να μην είναι τόσο φιλόξενοι όσο ήταν κάποτε .

oparlapipas
Μέσω

Ακτινίδιο, η πράσινη “βόμβα” βιταμινών!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά
Ακτινίδιο, η πράσινη «βόμβα» βιταμινών!Αν και σε πρώτη ματιά δεν μας εμπνέει να το βάλουμε στο πιάτο μας, το ακτινίδιο παρολ’ αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα εξωτικό μα πάνω απ’ όλα ωφέλιμο φρούτο για τον οργανισμό μας. Γνωστό για την γλυκόξινη γεύση του, λίγοι είναι οι θαυμαστές του, διαβάζοντας όμως για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελπίζουμε να γίνουν περισσότεροι.
Το ακτινίδιο και τα διατροφικά του στοιχεία:
Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζατε, το ακτινίδιο αποτελεί μια ολόκληρη μερίδα από τα γεύματα που μπορείτε να καταναλώσετε εντός της ημέρας. Επιπλέον είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες ενώ η κατανάλωσή του γίνεται όλο το χρόνο.
Τα ακτινίδια αποτελούν «βόμβα» βιταμινών αφού περιέχουν από Κάλιο μέχρι Ω-3 λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε Κάλιο και μάλιστα περιέχουν την ίδια ποσότητα Καλίου με αυτή που βρίσκουμε στις μπανάνες. Περιέχουν και βιταμίνη C, για την ακρίβεια, με ένα μόνο ακτινίδιο καλύπτεται πλήρως η αναγκαία ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C για τον οργανισμό. Αν μέχρι τώρα λοιπόν νομίζατε πως μόνο τα πορτοκάλια σας έδιναν αυτή τη βιταμίνη, αναθεωρείστε και μάθετε ότι τα ακτινίδια είναι πλουσιότερα σε βιταμίνη C.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α αλλά και Ε, χαρίζοντας μας λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.  Και επειδή αυτό το φρούτο τρώγεται μέχρι και τα «κουκούτσια», σας ενημερώνουμε ότι τα μικρά μαύρα σπόρια του είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.
Μερικά από τα μυστικά που κρύβουν τα ακτινίδια:
Έχουν αντικαρκινική δράση
Τα ακτινίδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τα συστατικά αυτά, βοηθούν σημαντικά στην προστασία και αποτροπή οξυγόνωσης του DNA. Η προστασία του DNA είναι σημαντική καθώς έτσι μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος εμφάνισης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.
Βοηθούν στην καλύτερη πέψη
Αν δυσκολεύεστε με την πέψη σας, το ακτινίδιο αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Οι ίνες αυτές, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, καθώς λειτουργούν ρυθμιστικά απομακρύνοντας τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, κυρίως από το έντερο. Η λειτουργία αυτή, βοηθά στην αποτροπή της εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο. Αν επίσης έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας αλλά και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, το ακτινίδιο είναι σύμμαχός σας.
Ακτινίδιο, η πράσινη «βόμβα» βιταμινών!Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Εξαιτίας της πλούσιας πηγής τους σε βιταμίνη C, αποτελούν ένα από τα δυνατά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας. Τα ακτινίδια θωρακίζουν τον οργανισμό από εξωτερικούς εχθρούς, ενώ μας χαρίζουν ενέργεια και ευεξία.
Σύμμαχοι στην καταπολέμηση της ανδρικής στειρότητας
Τα ακτινίδια έχουν ένα λόγο παραπάνω να τα αγαπούν οι άντρες, λόγω του ότι περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής των ανδρικών γεννητικών οργάνων. Έτσι οι άντρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία με τα ακτινίδια μπορούν να το καταπολεμήσουν.
Ευεργετικά για τις εγκύους
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ευεργετικά για τις εγκύους. Ο λόγος είναι ότι τις βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος του εμβρύου στη μήτρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν για τις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να καταναλώνουν ακτινίδια, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα κυοφορούμενα έμβρυα.
 πηγή 

Έλληνες μαθητές 16 χρονών έφτιαξαν εταιρία που θα παράγει μπάρες δημητριακών από ζέα.



Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στόχος της επιχείρησής μας είναι η προβολή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ελληνικών τροφίμων. Έχοντας ως έμπνευση τη φράση του Ιπποκράτη “Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου είναι η τροφή σου”, η εταιρεία μας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία ελληνικών τροφίμων με πρώτη ύλη το δίκοκκο σιτάρι που φημολογείται ότι είναι η Ζέα, ένα πανάρχαιο ελληνικό δημητριακό που  χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους οι αρχαίοι Έλληνες. Το προϊόν μας είναι μπάρες δημητριακών με βάση τη Ζέα. Στη βάση αυτή προσθέσαμε μπισκότο για ωραία γεύση και ταχίνι για ενέργεια, συνδυασμό, στον οποίο καταλήξαμε μετά από έρευνα της συγκεκριμένης αγοράς. Πρόκειται για προϊόν ελληνικής παραγωγής με συστατικά προϊόντων Ελλήνων παραγωγών τροφίμων. Τα παραπάνω συστατικά, καθιστούν το προϊόν μας καινοτόμο αλλά και μοναδικό στην κατηγορία του, από τη στιγμή που παρόμοιο του δεν κυκλοφορεί, τόσο από την ελληνική όσο και από στη διεθνή βιομηχανία τροφίμων”. Πώς ονομάζεται το προϊόν της εταιρείας σας; “Το Brand name του προϊόντος μας είναι “Zedoro” από το Ζείδωρο, λέξη που συναντούμε στην Αρχαιότητα αλλά και στα Ομηρικά Έπη και σημαίνει Δώρο Ζέας – Δώρο Ζωής). Η Ζειά ή Ζέα προέρχεται από τη λέξη “Ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή). Η πόλη της Αθήνας ονομαζόταν Ζείδωρος γιατί τα εδάφη της χάριζαν στους κατοίκους το ντόπιο αυτό δημητριακό. Ακόμα, η μαρίνα της Ζέας στον Πειραιά ονομάστηκε έτσι επειδή από εκεί γινόταν η διακίνηση της Ζέας προς τα άλλα λιμάνια. Με βάση, λοιπόν, τη Ζέα και αξιοποιώντας τα θρεπτικά συστατικά της, αλλά και το ταχίνι, προωθούμε στην αγορά δύο προϊόντα με το σήμα Zedoro, κατόπιν έρευνας αγοράς και των καταναλωτικών τάσεων: Zedoro zea bars  με μπισκότο και ταχίνι και Zedoro zea bites με ξηρούς καρπούς”. Πώς είχατε την ιδέα να φτιάξετε μία επιχείρηση;  “Τo Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece αποτελεί το φορέα του Junior Achievement Europe και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την επιχειρηματική σκέψη των νέων και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα στα σχολεία και τις επιχειρήσεις. 

 Με κίνητρο τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό, δημιουργήσαμε και εμείς τη δική μας επιχείρηση  που στοχεύει στην παραγωγή ελληνικών τροφίμων,  θέλοντας να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της ελληνικής γης. Η επιχείρησή μας δομήθηκε από 16 μαθητές του Β’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος και με την υποστήριξη του εθελοντή συμβούλου του ΣΕΝ. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις σε ένα πλήρες οργανόγραμμα: πρόεδρος, γενικός διευθυντής, διευθυντής οικονομικών, διευθύντρια μάρκετινγκ, υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης κ.ο.κ.”. Και πώς χρηματοδοτηθήκατε; “Η αρχική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έγινε με την έκδοση ονομαστικών μετοχών και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε οικονομικά από χορηγίες (σε είδος  και σε χρήμα)”. Ποιες επαφές κάνατε για να στήσετε την εταιρεία; “Οι επαφές που κάναμε για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας ήταν πάρα πολλές και μας έφεραν σε επικοινωνία με τους χορηγούς μας. Η πρώτη επαφή μας ήταν για την παραγωγή του προϊόντος. Η παραγωγή του προϊόντος μας  έγινε μετά από πολλές δοκιμές συνταγών και όταν  καταλήξαμε στο τελικό προϊόν, το  παρήξαμε σε συνεργασία με Έλληνα παραγωγό. Έπειτα είχαμε επαφές για  τη συσκευασία του, για τη διαφήμισή του, για την ιστοσελίδα του, για την επίσημη παρουσίασή του. Επαφές με τον χορηγό της πρώτης ύλης, με τον δικηγόρο για την κατοχύρωση του σήματος, με τον ΣΕΒΤ (Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Τροφίμων) για να είναι το project  υπό την αιγίδα του, κ.ά. Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν έγινε τυχαία στην παραγωγή του Zedoro. Για την προώθηση του Zedoro θα πραγματοποιήσουμε ειδική εκδήλωση στο Saint George Lucabettus  στην αίθουσα “Φαίδρα”  την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ.”. Γιατί αποφασίσατε αυτή τη δράση; 

“Ακούμε καθημερινά, ότι η χώρα μας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση πρέπει να οδηγηθεί στην οικονομική ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου της παραγωγής, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την ευημερία. Όλα τα παραπάνω όμως, μπορούν να πραγματοποιηθούν, με τη δημιουργία επιχειρήσεων. Έτσι και εμείς, κατανοώντας τη λειτουργία αυτή, θέλαμε να αποκτήσουμε  προσωπική εμπειρία στην ίδρυση και  λειτουργία μιας επιχείρησης, να βιώσουμε όλες τις δυσκολίες και τις ικανοποιήσεις αυτού του δημιουργικού επαγγέλματος και παράλληλα να το γνωρίσουμε, για να ασχοληθούμε με αυτό στο μέλλον. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να παράγουμε ένα προϊόν που έχει σχέση με το τρόφιμο, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς τροφίμων. Έτσι  προσφέρουμε στην ελληνική αγορά και γιατί όχι  στο μέλλον, στις αγορές του εξωτερικού, ένα ελληνικό προϊόν σε όλο του το DNA (πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, brand name)”. Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε; “Μένουμε και στηρίζουμε Ελλάδα. Είμαστε νέοι, θέτουμε υψηλούς στόχους και παλεύουμε για τα όνειρά μας και  το μέλλον της χώρας μας”. Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Project-Z είναι: Μενέλαος Γεωργίου – Chairman Ελενα Μαρκοπούλου – Managing Director Αγγέλικα Ευσταθοπούλου – Marketing Director Κωνσταντίνα Καρά – Sales Director Αγης Παπαδόπουλος – Financial Director Χρύσα Αναστασίου – Digital & Social Media Manager Μυρτώ Γαλανοπούλου – PR Manager Ελπίδα Δαλιάνη – Creative Manager Σοφία-Ζωή Ζήτση – Logistic Manager Αριάδνη Μάκαρη – Production Manager Aγγελική Παντελίδου – Creative Manager Γωγώ Σταρίδα – R&D and Quality Manager Μαρία Τσαπατσάρη – Εxport Sales Manager Υακίνθη Φωτοπούλου – Creative Manager Μάρα Ψύχα – Personel Manager – Financial Assistant Μαριέττα Γκίκα – Assistant to Top Management Team Πηγή: capital.gr

Πηγή: idiva.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Εκτακτο: Μακελειό στην Αγκυρα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες






Αποτέλεσμα έκρηξης - 27 νεκροί και  75 τραυματίες εκφράζονται φόβοι οτι ο αριθμός θα αυξηθεί δεν υπαρχει ακομη ελεύθερη πληροφόριση και επίσημες ανακοινώσεις απο την Τουρκία. Η ενημέρωση έρχεται απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Εκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Αγκυρας, στις 7 το απόγευμα, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων. Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται πολλά  κυβερνητικά κτίρια και σπίτια. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Click4more: Έκρηξη στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τρομοκρατικό “χτύπημα” πριν 2 μέρες!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 75 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε 10 νοσοκομεία, οι 11 από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. "



 Δειτε εικόνες απο την στιγμή της έκρηξης


                                   .


fyllokaiftero1.blogspot.com


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: «ΕΓΩ ΚΥΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες.


Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.



Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην *αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο

γενικό Λύκειο. 

Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχη πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές.  Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.  Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά....


- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!

Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. 
Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!

Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν: 

- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. 
Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί! 


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. 
Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία.



Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!


Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου. 


Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα; 


Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια: 

- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας!
Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;



ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. 






Πηγή:skeftomasteellhnika

Σήμερα στην Καστοριά το έθιμο με τις " Μπουμπούνες"



Του Μανώλη Μάνου



Σήμερα την πόλη της Καστοριάς  το βράδυ της Κυριακής της Τυροφάγου, κατα της 8:30 μ.μ  οι κατά τόπους σύλλογοι με την συνδρομή του Δήμου, ανάβουν μεγάλες φωτιές σε όλες σχεδόν τις γειτονιές, τις λεγόμενες «Μπουμπούνες»
.
 Γύρω γύρω  από κάθε φωτιά στήνεται χορός με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, των χάλκινων και προσφέρεται κρασί και τσίπουρο, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα όπως χαλβάς για να είναι, όπως λένε, γλυκιά η Σαρακοστή.

Σήμερα την ίδια  βραδιά  θα αναβιώσ ει το «χάσκαρι». Στην άκρη ενός κλώστη, ( ξύλο με το οποίο οι νοικοκυρές πλάθουν πίτες), δένουν μια κλωστή και στην άκρη της κλωστής ένα βρασμένο αυγό.

 Ο γεροντότερος της οικογένειας  κρατά τον κλώστη σύμφωνα με το έθιμο και με μια ελαφριά κίνηση του χεριού, το κατευθύνει στα στόματα των μελών, τα οποία προσπαθούν για τρεις φορές να το «χάψουν». Το εθίμο αυτο έχει νοηματικό χαρακτήρα και είναι  είναι συμβολικό: Με το αυγό κλείνει το στόμα για την Σαρακοστιανή νηστεία και με το αυγό ανοίγει ξανά τη νύχτα της Ανάστασης.

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία "Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων"αναβιώνει όπως κάθε χρόνο τα έθιμα της Αποκριάς"Μπουμπούνα-Χάσκαρι", σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς – Λαογραφικούς – Εξωραϊστικούς συλλόγους  του Δήμου.

Δείτε τι λέει ο θλιβερός μητροπολίτης Ιγνάτιος- είναι για γέλοια και για κλάματα: Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος

Είναι ανάξια σχολιασμού , τα λεγόμενα του Ιγνάτιου  προσβάλουν τους χριστιανούς τους Ελληνες και την νοημοσύνη μας,  μάλλον δεν είναι Ορθόδοξος ο ίδιος ο μητροπόλίτης Ιγνάτιος.

 Η μόνη λογική αντίδραση είναι να μήν πάμε στην εκκλησίες  - (και όπως ήδη  δεν πάνε οι νέοι παρα μόνο ηλικιωμένοι ) όταν είναι παρόντες τέτοιοι ...φερόμενοι ως Ορθοδοξοι μητροπολίτες , γιατί.. δυστυχώς δεν είναι ο μόνος.
Ισως αποτελεί ποινικό αδίκημα  αυτα που λέει σύμφωνα με το pontiki.gr ;

Μητρόπολίτης Ιγνάτιος: Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος   - Media

Η μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό» δήλωσε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι «το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς.

Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».
Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο».
Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».
Ο κος Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «χάσαμε την «κοινότητα». Είναι αυτό που έχει χάσει και η Εκκλησία πολλές φορές. Εκκλησία είναι η πρόσκληση γύρω από ένα τραπέζι να φάμε μαζί. Είναι ο Χριστός στην Αγία Τράπεζα. Παίρνω ένα ψίχουλο και μία σταγόνα, όχι για να ζήσω αλλά για να είμαι με τον Θεό. Η Εκκλησία ήταν αγάπη γύρω από μία τράπεζα, που γινόταν αγάπη σε ένα τραπέζι. Δεν γίνεται όταν κοινωνώ από ένα ποτήρι, να μην έχεις να φας εσύ και εγώ να τρώω. Στην κοινωνία γίνομαι ένα με τον συνάνθρωπό μου, που κοινωνούμε μαζί. Δεν γίνεται να είσαι ξένος και να παραμένεις ξένος για μένα. Στις μικρές εκκλησιαστικές κοινότητες, η μικρή ενορία, που συγκροτείται από τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, αναπληρώνει το κενό της κοινωνίας μας. Αν έχουμε χάσει την κοινωνία μεταξύ μας, ο ατομισμός κυριαρχεί και η μοναξιά οδηγεί στην κατάθλιψη».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας με "ξενα κόλυβα μνημόσυνο" για τους λαθρο -πρόσφυγες κάνουν συλλογή αγαθών

 

 Στης πλάτες, - και με τις πλάτες των απλών φτωχών πολιτών της Φλώρινας θέλουν να κάνουν '"κοινωνικό έργο"

 Η Φλώρινα είναι ο Φτωχότερος νομός ίσως της Ελλάδος, όπως έχουμε καταγράψει δημοσιογραφικά και σε προηγούμενο άρθρο μας  σχετικά  στις τελευταίες εκλογές εμφανισέ 62% αποχη αποτέλεσμα ακραίας φτώχειας.

 Προφανώς ο Δικηγορικός  Σύλλογος Φλώρινας  θέλει να ικανοποιήσει τις πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Τσίπρα δια μέσου του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας του Θ. Καρυπίδη πολιτικό φίλο και στηριζόμενο προεκλογικά απο τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πως αλλιώς εξειγείται το "ενδιαφέρον" του εν λόγου συλλόγου για τους λαθρο - προσφυγες ; έδειξε ο σύλλογος  δικηγόρων Φλώρινας αυτόν  τον ίδιο ανθρωπισμό για τους έλληνες οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα οι οποίοι αυτοκτονούσαν επι πέντε χρόνια τώρα ( 10.0000 έλληνες  μιά -μιση  σχεδόν πόλη σαν την Φλώρινα)  ; 

Δείτε την ανακοίνωση

Ολοκληρώνεται η συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 ολοκληρώνεται η συλλογή, στα γραφεία του Συλλόγου (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας), αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διαβιούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η προσφορά από πολίτες και συναδέλφους είναι ήδη συγκινητική και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης





Κακές συνήθειες που βλάπτουν τα νεφρά σας

Συντάκτης: Saky Koulibally, 13/03/2016
Τα νεφρά είναι ζωτικά όργανα στο σώμα μας. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό και εξελιγμένο μηχανισμό καθαρισμού. Προστατέψτε τα και κρατήστε τα υγιή αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να ζήσει με τον τρόπο που πρέπει.
1. Καθιστική ζωή
Πόσες ώρες τη μέρα κάθεστε; Ο καθιστικός τρόπος ζωής επηρεάζει όχι μόνο την υγεία των νεφρών σας, αλλά και πολλές άλλες βασικές λειτουργίες του οργανισμού σας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ασθένειες. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας προκαλεί πολλά προβλήματα στα νεφρά που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν κινηθείτε λίγο περισσότερο. Κάντε μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο. Αθληθείτε μαζί με ένα φίλο ή συγγενή αν θέλετε να το κάνετε πιο εύκολο. Τα νεφρά σας θα το εκτιμήσουν. Και θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
2. Φάρμακα
Θα πρέπει να ελέγχετε την κατανάλωση φαρμάκων όσο το δυνατόν περισσότερο καθώς περιέχουν στοιχεία που βλάπτουν σοβαρά τα νεφρά σας. Δυσκολεύουν τη λειτουργία τους και μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, καθώς προφανώς τα φάρμακα αποτελούν ανάγκη, αλλά πάντα υπάρχουν είδη που είναι λιγότερο επιθετικά προς τα νεφρά. Αποφασίστε σε συνεννόηση με το γιατρό σας.
3. Το να κρατάτε τα ούρα σας
Όλοι το έχουμε κάνει. Κρατιόμαστε και δεν πηγαίνουμε άμεσα στην τουαλέτα γιατί είμαστε απασχολημένοι. Αλλά για πόση ώρα μπορείτε να κρατηθείτε όταν το σώμα σας σας λέει ότι πρέπει να πάτε; Μία ώρα; Δύο; Θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν η κύστη σας είναι γεμάτη ούρα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκύψουν επιπλοκές στο ουροποιητικό σας σύστημα όπως υπερτροφίες, αύξηση της πίεσης στα νεφρά και άλλες ασθένειες που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει εύκολα.
4. Το να μην πίνετε αρκετό νερό
Σίγουρα το ξέρετε. Αλλά κάντε στον εαυτό σας μια ερώτηση. Πόσα ποτήρια νερό πίνετε συνήθως κάθε μέρα; Να έχετε στο νου σας πως η μη ενυδάτωση των νεφρών σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μακροπρόθεσμη βάση. Η κύρια λειτουργία των νεφρών είναι η απομάκρυνση των μεταβολικών αποβλήτων από το σώμα σας, εξισορροπώντας έτσι τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό οι ροές στα νεφρά μειώνονται και οι τοξίνες συσσωρεύονται στο αίμα. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν πίνετε ενάμισι με δύο λίτρα νερό την ημέρα. Αν σας είναι δύσκολο, προσθέστε λίγο λεμόνι για να βελτιώσετε τη γεύση.
5. Κακές διατροφικές συνήθειες
Υπερβολική κατανάλωση νατρίου
Η κύρια πηγή νατρίου, όπως ήδη γνωρίζετε, προέρχεται από το αλάτι. Αλλά γιατί είναι τόσο επιβλαβές; Γιατί κάνει τα νεφρά σας να δουλέψουν σκληρότερα. Θα πρέπει να το αποβάλλουν, και αυτό τους προκαλεί πίεση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μέχρι να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Μειώστε το αλάτι στα γεύματά σας.
Ανθρακούχα ποτά
Τα αναψυκτικά είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία των νεφρών σας και, δυστυχώς, καταναλώνονται πολύ από τους περισσότερους ανθρώπους, ιδίως τους νέους. Έτσι, σας συνιστούμε να τα περιορίσετε ή απλά να τα αποφύγετε. Σε μακροπρόθεσμη βάση, θα οδηγήσουν σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια ή πέτρες.
Υπερβολική ζωική πρωτεΐνη
Οι ζωικές πρωτεΐνες, καθώς και οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, είναι πολύ επιβλαβείς για τα νεφρά σας. Το γεγονός αυτό καθιστά τη λειτουργία τους πιο δύσκολη σιγά-σιγά, εμποδίζοντας το φιλτράρισμα του αίματος. Προσπαθήστε να περιορίσετε τις ζωικές πρωτεΐνες ή να τις αντικαταστήσετε με φυτικές πρωτεΐνες.
Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ
Το αλκοόλ και ο καπνός είναι μια υπερβολή τοξινών για το σώμα σας. Είναι επικίνδυνες ουσίες που κάνουν τα νεφρά σας να αρρωσταίνουν και τα εμποδίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αποφύγετέ τα όσο μπορείτε και ειδικά εάν πάσχετε από υπέρταση ή διαβήτη.
Αποφύγετε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Μερικές φορές δεν γνωρίζουμε την προέλευση όσων τρώμε: διαγονιδιακό καλαμπόκι, φρούτα ή λαχανικά που δημιουργούνται σε εργαστήρια, κρέας που έχει δημιουργηθεί από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, έτσι ώστε τα ζώα να μεγαλώνουν γρηγορότερα... Αυτοί είναι τρομεροί παράγοντες που μερικές φορές αγνοούμε και είναι πολύ επιβλαβείς για τα νεφρά μας. Να προτιμάτε βιολογικά τρόφιμα, φυσικά και υγιεινά, ώστε να γνωρίζετε την προέλευσή τους και να μην σας βλάπτουν.
6. Υψηλή αρτηριακή πίεση
Η υπέρταση προκαλεί πολύ εμφανείς βλάβες στη λειτουργία των νεφρών. Το αίμα ρέει μέσα από αυτά με έναν ορισμένο τρόπο. Όταν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή το φιλτράρισμα των τοξινών δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο και σιγά-σιγά θα ατροφήσουν μέχρι να αντιμετωπίσετε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο να ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση για να την κρατάτε υπό έλεγχο. Ο γιατρός σας είναι σε θέση να σας προτείνει εξετάσεις.
Προσπαθήστε να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας και τις διατροφικές σας συνήθειες όσο το δυνατόν περισσότερο. Μικρές αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσουν πολύ στην υγεία των νεφρών σας. Να πίνετε νερό, να αποφεύγετε το αλάτι και τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και σάκχαρα... Και πάνω απ' όλα, δείτε το γιατρό σας και κάντε τακτικά τσεκ απ.

Απαλλαγή των εμπόρων από τις οφειλές τρία έτη μετά την κήρυξη πτώχευσης








ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η δυνατότητα απαλλαγής των εμπόρων από τα χρέη τους τρία χρόνια από την κήρυξη της πτώχευσης, αλλά και η εισαγωγή στην ελληνική πραγματικότητα των διαχειριστών αφερεγγυότητας, που θα διαχειρίζονται και θα ρευστοποιούν την περιουσία όσων πτωχεύουν, προωθείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του πτωχευτικού κώδικα για τις επιχειρήσεις.
Η απαλλαγή όσων ασκούν εμπορική δραστηριότητα από τα χρέη τους εντός τριετίας -κατά το πρότυπο που ορίζει ο νόμος Κατσέλη για τα φυσικά πρόσωπα- προβλέπεται στον μνημονιακό νόμο 4336/205 (!) και ισχύει για όσους καταθέτουν αίτηση πτώχευσης από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαλλαγή εξετάζεται να ισχύσει και για όσους έχουν κηρύξει πτώχευση κατά το παρελθόν, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όσους απέτυχαν παλαιότερα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Η ρύθμιση εξετάζεται να ενταχθεί στον βασικό πτωχευτικό νόμο στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του, που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι αλλαγές στον πτωχευτικό νόμο θα συνδυαστούν με τις αλλαγές στον νόμο Δένδια για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οφειλές των οποίων φθάνουν τα 20 δισ. ευρώ.
Συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ. Η αναγκαιότητα της ρύθμισης κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς σήμερα η πτώχευση αποτελεί μια μακρά και πολυετή ταλαιπωρία χωρίς τέλος, με εγγραφή των εμπόρων στον Τειρεσία και τη στέρηση της φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας, που καθιστά απαγορευτική την ανάληψη νέας επαγγελματικής δράσης. Η ρύθμιση προτείνεται στο πλαίσιο της εναρμόνισης της ελληνικής πτωχευτικής νομοθεσίας με σύσταση της Ε.Ε.
H δεύτερη καινοτομία που εισάγεται στον πτωχευτικό κώδικα είναι η εισαγωγή των συμβούλων αφερεγγυότητας, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους συνδίκους πτώχευσης. Πρόκειται για μια νέα επαγγελματική κατηγορία στο πρότυπο ξένων πρακτικών, που θα αναθέτει σε πιστοποιημένα πρόσωπα με γνώσεις στην οικονομική των επιχειρήσεων, το πτωχευτικό, το εμπορικό φορολογικό δίκαιο κ.ά. τη διαχείριση και τη ρευστοποίηση του πτωχεύσαντος, με στόχο τη γρήγορη εκποίηση των στοιχείων της πτωχευμένης επιχείρησης, έτσι ώστε να αποδοθούν εκ νέου σε παραγωγικές χρήσεις.
Οι αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να συνδυαστούν με εκείνες που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας στον νόμο 4307 του 2014, γνωστό ως νόμο Δένδια. Το θέμα εξετάζεται από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών προωθείται η παράταση της ισχύος του νόμου για τρία χρόνια σε συνδυασμό με τη χορήγηση επιπλέον φορολογικών κινήτρων που θα καταστήσουν τον νόμο πιο λειτουργικό. Υπενθυμίζεται ότι ο υφιστάμενος νόμος παρέχει στις τράπεζες το φορολογικό όφελος έκπτωσης της ζημίας που θα εγγράψουν από τη διαγραφή, από τα ακαθάριστα έσοδά τους σε δεκαπέντε χρόνια.
Οι τράπεζες ζητούν αλλαγές και στο σκέλος του νόμου που αφορά τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που τίθενται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Διαπιστώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα προγράμματα εξυγίανσης προσκρούουν στην απροθυμία που επιδεικνύουν οι διοικήσεις προβληματικών επιχειρήσεων να εφαρμόσουν το σχέδιο, εισηγούνται τη δυνατότητα των πιστωτών που εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των οφειλών, να επιβάλουν την αλλαγή της διοίκησης και τον διορισμό νέας, με βασική ευθύνη την εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου.
Προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω, προτείνουν η πρόβλεψη αυτή να ισχύσει όχι μόνο στο πλαίσιο του νόμου 4307, αλλά να ενταχθεί και στο πτωχευτικό δίκαιο του οποίου άλλωστε η αλλαγή προωθείται. Η υιοθέτηση της παραπάνω λύσης εκτιμάται ότι όχι μόνο θα περιορίσει τις εκκαθαρίσεις αλλά θα επιταχύνει τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, προσελκύοντας ταυτόχρονα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Έντυπη
Πηγή :

Καθημερινή- εντυπη εφημερίδα ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
 

Για τα ελληνόπουλα Chipita που 8 χρόνια λιποθυμάνε στα σχολεία πόσα δώσατε ;; ...τίποτα !!! - δεν ξανα αγοράζουμε τα προιόντα σας ...


Μου αρέσει!
Σχολιάστε
Παντελής Μισιριώτης Κοπροσκυλλα λαθρολάγνοι. Επιλεκτικοί ανθρωπιστες του κώλου. Ξευτυλισμενοι. Δεν ειδα αναλογη κηνηση για τους Ελληνες που είναι στην ιδια μοίρα!!!!! Ντροπή σας. Δεν ξαναψωνήζω προϊόντα σας πλέον.
Maria Katsigianni
Maria Katsigianni Θυμαμαι σαν χθες την επιστολη μιας μανας που ζητουσε ληγμενα κρουσαν για το αρρωστο παιδι της....δεν μπορουν να δωσουν ειπανε κρουασαν γιατι ηταν ιδιωτης και οχι εταιρεια...δεν περρισευαν....