03 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που έκανε το ψέμα... επιστήμη - Απολαύστε το video!!!


Ο Τσίπρας και τα φιλαράκια του - Δείτε το βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο πρωθυπουργός!

Ο Τσίπρας και τα φιλαράκια του - Δείτε το βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο πρωθυπουργός!
Τι έλεγε και ποιους κατηγορούσε για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων των προηγούμενων κυβερνήσεων σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Αυγή πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Ο άνθρωπος έχει κάνει το ψέμα... επιστήμη!!!
AdTech Ad
Δείτε τι έλεγε για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οποίους κατηγορούσε ότι έβαζαν σε καίριες θέσεις τα φιλαράκια και τους συγγενείς τους.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι άκρως αποκαλυπτικό και βεβαίως ο Τσίπρας θα έκανε τα πάντα για να το εξαφανίσει.
Τα όσα έλεγε στην παραπάνω συνέντευξή του δεν τον εμπόδισαν να διορίσει φίλους, συγγενείς και παιδιά του κομματικού σωλήνα σε θέσεις - κλειδιά, με τελευταία και χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον κολλητό του, σερβιτόρο, Νίκο Καρανίκα...
Επάξια πλέον ο κ. Τσίπρας διεκδικεί τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού με τα περισσότερα ψέματα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.


                                    .


 Read more: http://www.newsbomb.gr


Χωρίς το ΚΚΕ το ξεπούλημα δεν έχει νοστιμιά




Παρά τους υψηλούς αντικυβερνητικούς τόνους το κόμμα του λαού υπέδειξε στην κυβέρνηση τον τρόπο να παρασύρει τους αγρότες στον επιζητούμενο «διάλογο»

Καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις φάνηκε προς στιγμήν να ξεπερνούν τα όρια αντοχής του πολιτικού συστήματος, η κομματική νομενκλατούρα αναγκάστηκε να αναλάβει τον «τιμημένο» από τη μεταπολίτευση και μετά απεργοσπαστικό της ρόλο, σε λελογισμένη αντιπαράθεση (και υπόγεια συνεννόηση) με τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

Όσοι αγνοούν ή έχουν ξεχάσει αυτή την πλευρά του μεταπολιτευτικού ΚΚΕ και νομίζουν πως έχουν να κάνουν με ένα (πιθανόν) αρτηριοσκληρωτικό (πιθανόν) μαξιμαλιστικό (αλλά πάντως) συνεπές αντικαθεστωτικό κόμμα, θα πρέπει να έπεσαν από τα σύννεφα την Πέμπτη το απόγευμα, ακούγοντας τον Βαγγέλη Μπούτα εξερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από δυόμιση ώρες διαλόγου με την κυβέρνηση. Ο παλαίμαχος αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. «Ο αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη», είπε. Κι ήταν σαν να έβγαζε τον επικήδειο του μακαρίτη. «Δεν είναι αγώνας μια κι έξω», εξήγησε απολογητικά, καταπίνοντας όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του περί «μη διαλόγου». Κάτι πετύχαμε άλλωστε, υπογράμμισε. «Βάλαμε για πρώτη φορά στο τραπέζι το θέμα του αφορολόγητου». Κι όσον αφορά το Ασφαλιστικό, «περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο όταν θα κατατεθεί».

Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το τι ήθελε να πει ο ποιητής, αρκεί να αναλογιστεί πως ειδικά αυτό το τελευταίο -το επιχείρημα πως οι αγρότες θα έπρεπε να περιμένουν πρώτα να δουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και μετά να το κρίνουν- είναι ακριβώς η γραμμή άμυνας που τηρούσαν ώς τώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις αντιπαραθέσεις τους με τους εξοργισμένους αγρότες. Κι ενώ όλη η αγροτική κινητοποίηση είχε ως άμεση αφορμή και στόχο το Ασφαλιστικό, ο Μπούτας κατάφερε με δύο λεξούλες να το βάλει στη σκιά, σαν ένα δευτερεύον θέμα που οι αγρότες θα το εξετάσουν υποτίθεται, και θα δουν τι πρέπει να κάνουν εάν και όταν η κυβέρνηση υποβάλλει το νομοσχέδιο. Είναι ένας κρίσιμος εκ μέρους του επικοινωνιακός ελιγμός, που αν πιάσει, θα καταφέρει δυστυχώς όχι μόνο να συσκοτίσει τον στόχο της όλης αγροτικής κινητοποίησης, αλλά και να σπάσει τη de facto συμμαχία που έχει συναφθεί μεταξύ αγροτών και λοιπών επαγγελματικών ομάδων με βάση την κοινή αντίδραση στο Ασφαλιστικό.

Η κρυφή ρητορική του Παφίλη

Κανονικά, κανείς δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλει. Τα πράγματα τα είχε καταστήσει σαφή αρκετές μέρες πιο πριν ο Αθ. Παφίλης κατά την αγόρευσή του στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου. Βεβαίως, το φιλοθεάμον αριστερό κοινό είχε ενθουσιαστεί τότε τόσο πολύ από τις αντιφασιστικές και λοιπές αντικαπιταλιστικές κορώνες του, ώστε δεν πρόσεξε πως αυτό που έμοιαζε με αυστηρή πολεμική κατ’ ουσίαν ήταν μια συνένοχη νουθεσία. Κάτω από τους υψηλούς αντικυβερνητικούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υποδείκνυε στην κυβέρνηση τι θα έπρεπε να διορθώσει στη συμπεριφορά της αν ήθελε να παρασύρει τους αγρότες στον επιζητούμενο «διάλογο».

Υπάρχει το βίντεο της ομιλίας του Παφίλη στο Διαδίκτυο. Από τα 17 λεπτά που διαρκεί, το ζουμί βρίσκεται σε ένα όλο κι όλο λεπτό (μεταξύ 4.00′ και 5.00′), εκεί όπου απευθυνόμενος στον Ν. Παππά και με οξύ, υποτίθεται, ύφος ο Παφίλης του είπε: «Μαζέψτε ορισμένους. … Η λογική του “ελάτε σε διάλογο” δεν συμβιβάζεται με το “έχετε τανκς”, “πάτε για Grexit” και “κλείνετε τα σύνορα”.» Όσοι έχουν εμπειρία από ΚΚΕ εύκολα μπορούσαν πίσω απ’ τις ρητορικές αγριάδες να διακρίνουν την έμμεση αποδοχή μιας προοπτικής «διαλόγου» μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης.

Η ακύρωση της κοινής κινητοποίησης

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η συμφωνημένη «αγωνιστική» περαντζάδα των τρακτέρ του Μπούτα μπροστά απ’ τη Βουλή ήταν ο τρόπος για να μην φτάσει κανένα άλλο τρακτέρ στην Αθήνα. Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι σήμαινε η διαφορετική αντιμετώπιση των αγροτών της Πελοποννήσου που έφαγαν του κόσμου τα χημικά ώστε να μην καταφέρουν να φτάσουν στην Αθήνα; Κι όσοι τελικά κατάφεραν με κάποιο τρόπο να φτάσουν, φρόντισε ο Μπούτας να μην τους επιτρέψει να πάρουν τον λόγο. Προστατεύοντας, υποτίθεται, την εκδήλωση από τους Χρυσαυγίτες, προκάλεσε ένα κλίμα γενικευμένης έντασης και σύγχυσης μέσα στο οποίο αποκλείστηκε κάθε άλλη, μη-ελεγχόμενη φωνή. Έτσι καπελώθηκε και τελικώς απονευρώθηκε όλο το σχέδιο της παραμονής των αγροτών στο Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε με τίποτα να επιτρέψει τη συμβολική και ουσιαστική σύνδεση της πανεθνικής αγροτικής κινητοποίησης με το κίνημα των Αγανακτισμένων του 2011. Αυτό θα έδινε μια άλλη διάσταση στην ένδοθεν αμφισβήτηση του παραδοσιακού αγροτοσυνδικαλισμού από τις φρέσκες δυνάμεις των νέων αγροτών που φάνηκε να δίνουν τον τόνο σε αρκετές περιπτώσεις. Κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου συμπίπτουν στην περίπτωση αυτή οι στόχοι της κυβέρνησης και του ΚΚΕ. Κοινός εχθρός είναι το ακηδεμόνευτο κίνημα, που εκτός από την κυβέρνηση και τα μνημόνια, θέτει σε αμφισβήτηση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία – παραμελημένο μεν, αλλά απαραίτητο εξάρτημα του πολιτικού συστήματος. Αυτό φρόντισε να θυμίσει το ΚΚΕ στους αχάριστους και αλαζόνες αστούς, που τόλμησαν προς στιγμή να πιστέψουν πως μπορεί το κίνημα να κατασταλεί χωρίς τη δική του συμβολή.

Δρόμος

Γιά τους λαθρομετανάστες σε 48 ώρες εγκαταλελείμμένο ξενοδοχείο το έκαναν πολυτελές ενω οι έλληνες άστεγοι "πεθαίνουν" στούς δρόμους


Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στη Λαμία για να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες.
Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.
Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιλογή ορίζοντας το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες. Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών .
«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΟ : Οι έλληνες άστεγοι  είναι 17.000 οι εν δυνάμει άστεγοι έλληνες είναι κοντά στο ένα  εκατομμύριο. 
 Ολοι είναι λαθρομετανάστες βάση του νόμου. 
Το "προσωρινα" της εθελόδουλης κυβέρνησης είναι  τό μόνιμα στην Ελλάδα.  

fyllokaiftero1.blogspot.com

dfgsrg
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται να είναι όλα έτοιμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες οι οποίοι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη Φθιώτιδα.
Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων, Επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.
kostas bakoyannis
«Πρόκειται για την καλύτερη μεταξύ όλων των άλλων επιλογών» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος που έχει τον συντονισμό των ενεργειών. «Έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για έναν χώρο προσωρινής παραμονής» δηλώνει ο κ. Καραϊσκος και μάλιστα προσδιορίζει ότι από σήμερα το βράδυ θα δοθεί το πράσινο φως για να μετακινηθούν εκεί πρόσφυγες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
kostas bakoyannis

 |  Newsroom (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Εικόνες: Ξύλο στην πλατεία Βικτωρίας ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών -Ορμησαν σε πουλμανάκι με τρόφιμα και ρούχα

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ





Ξύλο στην πλατεία Βικτωρίας ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών -Ορμησαν σε πουλμανάκι με τρόφιμα και ρούχα [εικόνες]

Στα χέρια ήρθαν δύο ομάδες Αφγανών στην πλατεία Βικτωρίας. Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 2:00 το μεσημέρι, όταν στο σημείο έφτασε ένα πουλμανάκι γεμάτο τρόφιμα και ρούχα.
Ενας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου από την Καλαμάτα μαζί με δύο γυναίκες, θέλοντας να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να μοιράσουν τα τρόφιμα και τα ρούχα. Ωστόσο, μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους Αφγανούς μετανάστες ακολούθησε πανδαιμόνιο.



Οι μετανάστες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και σημειώθηκε γενική σύρραξη στην προσπάθει;a τους να πάρουν τρόφιμα και ρούχα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ήταν απούσα.




Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου που είχε πάει για να βοηθήσει είπε πως από τα επεισόδια υπέστη ζημιές το πουλμανάκι, ενώ μόλις έφτασε στο σημείο κάποιος του άρπαξε τα κλειδιά, τα οποία βρέθηκαν τελικά μόλις επανήλθε η ηρεμία στο σημείο.
Οπως ήταν λογικό, οι τρεις άνθρωποι που πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στην πλατεία Βικτωρίας για να βοηθήσουν τους μετανάστες τρομοκρατήθηκαν από το περιστατικό.






Πηγή:  iefimerida.gr

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Έδιωξαν με απειλές τους φοιτητές για να στεγάσουν λαθρομετανάστες …


Και το Πολυτεχνείο ρε..


Υπό κατάληψη βρίσκεται… από την Δευτέρα το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο…

….της Αθήνας, από αγνώστους που εισέβαλαν και το έχουν μετατρέψει σε «κέντρο φιλοξενίας» μεταναστών.

Το γεγονός κατήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Γκαζέτας του ΕΜΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι καταληψίες είναι άσχετοι με το χώρο του πανεπιστημίου και πως εκδίωξαν και κρατούν έξω υπό την απειλή βίας την πανεπιστημιακή κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτήριο Γκίνη «φιλοξενούνται» ήδη 70 άτομα, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά.
Η ομάδα των ατόμων που το κατέλαβε ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή έγινε με στόχο να στεγαστούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται δίχως κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κατάληψης έχει ως εξής:
«Το απόγευμα της Δευτέρας 29/02/2016, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας.
Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να την μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους.
Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!
Nar Tawra Al Horiya | Φωτιά Εξέγερση Λευτεριά!
Ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη, 1 Μάρτη 2016, στις 18:00
μες στο κτήριο Γκίνη, Πολυτεχνείο (είσοδος από οδό Στουρνάρη, Εξάρχεια)».

Σοκολατένιο τρίγωνο της αμαρτίας!

Σοκολατένιο τρίγωνο της αμαρτίας!



Υλικά

4 κρόκους αυγού
8 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. αλεσμένα ή ψιλοκομμένα καρύδια 
120 γρ. αλεσμένα μπισκότα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. μέλι

Για την επικάλυψη

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml. κρέμα γάλακτος
μισό κ.γ. μέλι

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Ζεσταίνετε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπεν μαρί για 15 λεπτά,προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις λιώσουν τα βάζετε σε μια τρίγωνη φόρμα που προηγουμένως έχετε βάλει μεμβράνη.Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα σε σιγανή φωτιά ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε το μέλι και ανακατώστε για να πάρετε μια λεία επικάλυψη και την περιχύνετε πάνω από το γλυκό.

πηγη

HOTSPOT και στο Αγρίνιο; HOTSPOT σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδος ;


Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία με τα όσα ακούγονται για την φιλοξενία προσφύγων και στην περιοχή του Αγρινίου.
 1
Οπως αναφέρει το  agrinireport.con - Φημολογείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα πως μεγάλος αριθμός προσφύγων θα καταφθάσει και στην περιοχή μας. Μάλιστα, τα επικρατέστερα σημεία φιλοξενίας τα οποία ακούγονται είναι ο χώρος του παλαιού νοσοκομείου, ο χώρος στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης και το παλαιό στρατόπεδο προς Κατούνα (Αγριλιά).
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ν. Καζαντζή για το θέμα αυτό και τον ρωτήσαμε αν ο Δήμος Αγρινίου έχει ενημερωθεί για την ίσως πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στην φιλοξενία προσφύγων και την πόλη του Αγρινίου, καθώς και για το ποια ήταν η απάντηση του Δήμου σε αυτό το θέμα.
Ο κ. Καζαντζής μας απάντησε κατηγορηματικά πως ο Δήμος Αγρινίου δεν έδωσε καμία απάντηση και καμία σχετική πρόταση προς τον κ. Κουρουμπλή ο οποίος ζήτησε από κάθε Δήμο της Ελλάδας να δώσει τις πιθανές προτάσεις φιλοξενίας μεταναστών.
Πέρα από αυτό όμως, στα αυτιά μας έφτασαν οι παρακάτω έντονες φημολογίες:
α) ότι κάποιοι πλησίασαν ξανά τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου προκειμένου να συζητήσουν αν υπάρχει η δυνατότητα να προμηθεύσει μερίδες φαγητού σε κάποια μεγάλη μερίδα ατόμων που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας.
β) μία από τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις πρωινές ώρες, κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου και πραγματοποίησε έλεγχο στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτηρίου.
γ) στον χώρο όπου βρίσκεται το κτήριο του πρώην Δήμου Νεάπολης έχουν εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα μεταλλικές πρώην σχολικές αίθουσες, έχει πέσει τσιμέντο ως βάση και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προβούν κατοικήσιμες.

6
Μετά από όλες αυτές τις έντονες φημολογίες επικοινωνήσαμε, αρχικά, με τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου πατήρ Κων/νο Καντάνη και τον ρωτήσαμε αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο. Ο εφημέριος μας απάντησε πως μια τέτοια προσέγγιση έγινε το καλοκαίρι του 2015 ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούσε ο  Ι.Ν Αγίου Δημητρίου να τροφοδοτεί καθημερινά μέσω συσσιτίου έναν επιπλέον αριθμό (μεγάλο θα μπορούσαμε να πούμε εμείς) προσφύγων. Δυστυχώς, από την πλευρά του ο εφημέριος τους ενημέρωσε, πως ναι μεν είναι καλό αυτό που σκέπτονται, αλλά δεν μπορεί ο Ι.Ν Αγίου Δημητρίου να επωμιστεί αυτό το μεγάλο βάρος από τη στιγμή που υπήρχαν και υπάρχουν δυσκολίες στην σίτιση των ήδη υπαρχόντων ατόμων και πως αδυνατεί, εκ των πραγμάτων, να ανταποκριθεί. Καμία όμως νέα προσέγγιση δεν έγινε το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό παρά μόνο αυτή κατά την καλοκαιρινή περσινή περίοδο.
Για την επίσκεψη και μάλιστα την προχθεσινή, κλιμακίου του Δήμου για τον έλεγχο των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο παλαιό νοσοκομείο επικοινωνήσαμε στη συνέχεια με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γρίβα και μας δήλωσε πως κανένα κλιμάκιο του Δήμου Αγρινίου δεν επισκέφτηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τις τελευταίες ημέρες το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου. «Κανενός είδους εργάτες του Δήμου δεν μπήκαν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου», πρόσθεσε o κ. Γρίβας.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως την ίδια ημέρα (29/2) βρεθήκαμε ως περαστικοί έξω από τον χώρο του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου κατά τις πρωινές ώρες και δεν αντιληφθήκαμε καμία κίνηση, όσο μπορούσαμε, να δούμε εντός του κτηρίου.
20
22
19Όσο για την εγκατάσταση μεταλλικών πρώην σχολικών αιθουσών, την ήδη υπάρχουσα τσιμεντένια βάση κάτω από αυτές, στον χώρο  όπου βρίσκεται το κτήριο του πρώην Δήμου Νεάπολης, εμείς μεταβήκαμε στο σημείο και καταγράψαμε τα παρακάτω τα οποία και θα δείτε μέσα από τον φακό του agrinioreport.com. Από την πλευρά τους, κάποιοι από τους κατοίκους που συναντήσαμε μας είπαν πως βλέπουν έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, πως ακούγεται πολύ έντονα ότι όλα αυτά γίνονται για την φιλοξενία προσφύγων αλλά κανένας δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά για κάτι. Είναι φοβισμένοι, δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και με ποιο δικαίωμα, μας τόνισαν,  θα κληθούν να δεχθούν στην περιοχή τους πρόσφυγες χωρίς καν να ερωτηθούν, αν φυσικά όλα αυτά αληθεύουν τελικά. «Με τους ανθρώπους της προσφυγιάς δεν έχουμε κάτι και τους συμπονάμε», μας είπαν χαρακτηριστικά, «με το κράτος μας τα έχουμε που δεν έχει τις υποδομές να διαχειριστεί αυτούς τους ανθρώπους, που και στην τελική δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ, και εμάς τους ίδιους δεν μας υπολογίζει συνάμα και ως πολίτες».
14Επικοινωνήσαμε και με τον Βουλευτή Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Βαρεμένο μήπως και μας διαφωτίσει από πλευράς του για το τι συμβαίνει και μας απάντησε πως δεν γνώριζε κάτι για το θέμα αυτό. Τόνισε μάλιστα πως θα το ερευνήσει άμεσα και εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα, μόλις θα έχουμε και την επίσημη απάντηση από τον Βουλευτή Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Βαρεμένου.
Δεν ξέρουμε τελικά αν οι φημολογίες γίνουν πράξεις, κάτι που το απευχόμαστε όχι από πλευράς ρατσισμού ή μη δεκτικότητας των προσφύγων. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες έζησαν στο πετσί τους την προσφυγιά. Το πρόβλημα θεωρούμε πως έγκειται αρχικά στο μεγάλο αριθμό προσφύγων που φημολογείται πως θα εγκατασταθεί μέχρι το 2017 στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και που δεν υπάρχει σχετική πρόληψη και εγκατάσταση για τη φιλοξενία του πληθυσμού αυτού των προσφύγων.
Στην περίπτωση που το παλαιό νοσοκομείο γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, να υπενθυμίσουμε πως ακριβώς δίπλα υπάρχει σχολείο (το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου) και να μην ξεχνάμε πως ο χώρος αυτός έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί εδώ και κάποια χρόνια για την εγκατάσταση δομών Υγείας.
Ο χρόνος τελικά θα δείξει . . . τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα.

1
18
17
15
14
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια Μακεδονία




Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια Μακεδονία

Επιμένει η Ιωάννα Γαϊτάνη να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και με χθεσινή της ανακοίνωση περνάει στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για «πολιτικούς υπηρέτες των τραπεζών».

«Το ψέμα και η αντιστροφή της πραγματικότητας αποτελούν παράδοση για τα στελέχη της ακροδεξιάς και της δεξιάς. Η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εμού από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το επιβεβαιώνει. Το επιβεβαιώνει, η υποτιμητική εκ μέρους τους αναφορά στις διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, όπου συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

«Δεν δικαιούνται να μιλούν για ανευθυνότητα, όσοι συνεργάζονται ανοιχτά με τους τρομοκράτες της Χρυσής Αυγής μόνο και μόνο για να εκφοβίσουν την Αριστερά και το κοινωνικό κίνημα. Είμαστε συνηθισμένοι στις κατηγορίες. Οι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών μάς έχουν κατηγορήσει συχνά επειδή απαιτούμε μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Αυτοί που καρπώνονται κέρδη και μίζες δισεκατομμυρίων από τους εξοπλισμούς, τους οποίους δικαιολογούν ακριβώς με την καλλιέργεια εθνικισμών και ψεύτικων φόβων στο λαό» τονίζει.

Τι είχε δηλώσει για τα Σκόπια

Μιλώντας πριν από είκοσι ημέρες στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», η Ιωάννα Γαϊτάνη δήλωσε ότι «άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε δηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία».

Η ίδια πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη της, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην ονομασία. «Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ιωάννας Γαϊτάνη ξεκίνησε αντιπαράθεση μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδρούρου.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ, απάντησε στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «άσφαιρο αντιπερισπασμό της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει, επιτέλους, τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαϊτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του, με την προπαγάνδα των Σκοπίων; Περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» αναφέρει η ΝΔ.
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή ζήτησε την απέλαση της Ιωάννας Γαϊτάνη: «Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα».

Ποιά είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη

Η Ιωάννα Γαϊτάνη είναι μία από τους τέσσερες εκπροσώπους ιστορικών ρευμάτων του εργατικού κινήματος της Αριστεράς. Στη Βουλή του 2012 για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας εξελέγησαν βουλευτές που προέρχονται από τον μαοϊκό και τον τροτσκιστικό χώρο.
Εξελέγησαν οι Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδα) και Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδα) από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) η οποία προέρχεται από τον μαοϊκό χώρο. Η Ιωάννα Γαϊτάνη είναι στέλεχος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) – οργάνωση που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο και μετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπορος στο επάγγελμα
Η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).
Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

Εγινε αναταραχή και στον ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις της Ιωάννας Γαϊτάνη προκάλεσαν δυσφορία στην Κουμουνδούρου αφού θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να ανακινηθεί θέμα ονομασίας των Σκοπίων αλλά κυρίως επειδή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία» αλλά να προσδιοριστούν με σύνθετη ονομασία.

Η Ιωάννα ΓαΪτάνη, πάντως, επιχείρησε να διορθώσει ακόμη και την επίσημη γραμμή του κόμματος με χθεσινές δηλώσεις της στον Alpha 9.89:
«Εξέφρασα προσωπική άποψη αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει άποψη για σύνθετη ονομασία, άρα με τον όρο Μακεδονία» δήλωσε η Ιωάννα Γαϊτάνη και υποστήριξε ότι «δεν συνιστά πρόβλημα το όνομα (των Σκοπίων). Ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς από όπου κι αν προέρχονται».

Η κυρία Γαϊτάνη δήλωσε επίσης ότι «η δόση δεν είναι για μας αλλά για τους τραπεζίτες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα» και αναρωτήθηκε «ανάπτυξη είναι να κλείνουν δημόσιοι φορείς ή να τους παίρνουν ιδιώτες; Αν είναι αυτό, δεν μας αφορά. Προσπαθούν να πάρουν τα "φιλέτα" του δημοσίου και να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους».

Πηγή: iefimerida.gr