20 Φεβρουαρίου 2016

Δεν κάνουν πίσω ούτε οι αγρότες της Ηπείρου

Μπίκας Αλέξανδρος|

Συνεχίζουν τον αγώνα τους και παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Με ανακοίνωσή τους, οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο του Λούρου τονίζουν πως «δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, όσο και αν κάποια δημοσιεύματα, προσπαθούν να καταδείξουν το αντίθετο» και προσθέτουν: «Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Στο μπλόκο του Λούρου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο το μεσημέρι για δύο ώρες και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ. Στην Άρτα, στο μπλόκο στη παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης, ο δρόμος θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. Στο δεύτερο μπλόκο της περιοχής (των κτηνοτρόφων κυρίως), στο Κομπότι, ο δρόμος σήμερα θα κλείσει από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ κλείνουν την αφετηρία της Εγνατίας, στο μπλόκο που έχουν στήσει αγροκτηνοτρόφοι στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα. Τέλος, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν καθημερινά το κλείσιμο του δρόμου, αλλά και των παράδρομων με τρακτέρ από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση


muira_puama_root

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση

Το Muira puama ενισχύει την ερωτική διάθεση, διευκολύνει την στύση.
Το Muira puama είναι εκχύλισμα από το φυτό Ptychopetalum olacoidesένα μικρό δέντρο που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Τα φύλλα του είναι μικρά πράσινα στην πάνω επιφάνεια και σκούρο καφέ στην κάτω. Οι ταξιανθίες του δέντρου  αποτελούνται από 4 έως 6 λουλούδια η κάθε μία.
Ο φλοιός και η ρίζα του Ptychopetalum olacoides συλλέγονται και χρησιμοποιούνται σε φυτικά προϊόντα.
Περιέχει μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες, κουμαρίνη, λουπεόλη, και το muirapuamineαλκαλοειδές. Υπάρχει κι ένα δεύτερο σχεδόν ταυτόσημο είδος, το Ptychopetalum uncinatum, που χρησιμοποιείται μερικές φορές σαν ένα υποκατάστατο με τη μόνη διαφορά ότι έχει κατώτερη συγκέντρωση της χημικής ουσίας λουπεόλης.
Η ρίζα και ο φλοιός χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία παθήσεων από τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην περιοχή Ρίο Νέγκρο της Νότιας Αμερικής. Ωστόσο, σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το 1990 Ζακ Waynsberg στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι, το 62% των ανδρών που πήραν εκχύλισμα MuiraPuama σημείωσε αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και το 51% των συμμετεχόντων ανέφεραναυξημένη ικανότητα στην  πρόκληση στύσης.
Συνταγή
Σιγοβράζετε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίζα και/ή του φλοιού σε ένα φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα.
Υπάρχουν αποδείξεις ότι το Muira Puama είναι και τονωτικό κι ελαττώνει το αίσθημα κόπωσης.
Γενικά, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και συμβάλλει στην χαλάρωση των τριχοειδών αγγείων που φέρουν αίμα στο πέος κι έτσι η επίτευξη στύσης είναι ευκολότερη.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην εγκυμοσύνη και σε ψυχικές παθήσεις γιατί προκαλεί διέγερση και άγχος.
Βιβλιογραφία
1.         Waynsberg J Aphrodisiacs: Contribution to the clinical validation of the traditional use of Ptychopetalum guyanna. Presented at the First International Congress on Ethnopharmacology, Strasbourg, France, June 5-9, 1990
2.         Da Silva, A. L. (2002). «Anxiogenic properties of Ptychopetalum olacoides Benth. (Marapuama)». Phytotherapy Research 16 (3): 223–226.emediprolhpshygeias.blogspot.gr
 Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά–Παθολογίας-Ογκολογίας




 newsitamea

ΒΙΝΤΕΟ:ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι ΓΙΑΤΡΟΙ που Ανακάλυψαν ΕΝΖΥΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ στα ΕΜΒΟΛΙΑ Βρέθηκαν Όλοι ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ!

     


από GPapado
Όχι πολύ καιρό πριν, το Neon Nettle, αναφέρθηκε στην επιδημία των γιατρών που δολοφονήθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν τη βάση τους στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλοι οι επιστήμονες (τυχαίο;) μοιραζόντουσαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλοι είχαν ανακαλύψει ότι η ένζυμο πρωτεΐνη nagalase προστίθενται στα εμβόλια τα οποία στη συνέχεια χορηγούνται σε ανθρώπους.

Η Nagalase εμποδίζει το σώμα να προχωρήσει στην παραγωγή της βιταμίνης D, η οποία αποτελεί την κύρια άμυνα του οργανισμού για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με Thebigriddle.com: Η Nagalase είναι μια πρωτεΐνη που δημιουργείται από όλα τα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η πρωτεΐνη συγκεντρώνεται σε υψηλό επίπεδο σε αυτιστικά παιδιά. Αυτή την πρωτεΐνη χρησιμοποιούν στον εμβολιασμό!!!

Αυτό εμποδίζει το σώμα από τη χρήση της βιταμίνης D, απαραίτητης για την καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη του αυτισμού. Η Nagalase απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί διαβήτη τύπου 2. Έτσι, βασικά … δεν σκότωσαν αυτούς τους γιατρούς, επειδή είχαν βρει τη θεραπεία για τον καρκίνο ή με επιτυχία τη θεραπεία του αυτισμού … Αλλά τους σκότωσαν και τους σκοτώνουν επειδή αυτοί οι γιατροί είχαν ερευνήσει και είχαν την απόδειξη ότι τα εμβόλια που χορηγούνται στα παιδιά προκαλούν καρκίνο και κρίση αυτισμού!!!

Ο θάνατος τους ήταν σκόπιμος. Οι γιατροί που σκοτώθηκαν στη Φλόριντα είχαν συνεργαστεί και ετοιμάζονταν να δώσουν όλες τις πληροφορίες στη δημοσιότητα. Χορηγούνται εμβόλια με στόχο τη μείωση του πληθυσμού με αργό θάνατο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε όλες τις τρομακτικές λεπτομέρειες...

Ο Dr. Ted Broer εξηγεί πως οι γιατροί σκοτώθηκαν για αυτά που είχαν ανακαλύψει για τους εμβολιασμούς. Καθώς και πώς θα θεραπευτούν οι οι συνέπειες της επίθεσης της ελίτ στα παιδιά καθώς και σε όσους αναγκάστηκαν σε εμβολιασμούς.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


                                                   .

 από GPapado

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Παππούς σε Τσίπρα: Τσίπρα Εγκληματία Αρχη προδότη- δεν έχουν να φάνε τα παιδιά μου ..


                          









Δείτε την… προκλητική παρέμβαση Καμπουράκη, στον  παππού που του λέει ότι πεινάει…Υπέρ του Τσίπρα προκλητικη παρέμβαση,  είναι το ίδιο μεγαλοπαπαγαλάκι μεγαλοδημοσιογράφος πιθανότατα με εκατομμύρια καταθέσεις ο οποίος πριν αυτοαποκαλυφθεί ο Τσίπρας,- και η εναπομείνουσα παρέα του στο Μαξίμου, ο Καμπουράκης  τον κυνηγούσε ανελέητα μαζι με τους άλλους δημοσιογραφο-κηφίνες -παπαγάλους των κεντρικών Μ.ΜΕ αλλά και της επαρχίας μηδέ εξαιρουμένων.


    
                      .




Το φυτό που οφελεί την καρδιά, το νευρικό σύστημα και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση

 

Aυτό το φυτό οφελεί την καρδιά, το νευρικό σύστημα και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση
Τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, στις σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.
Συγκεκριμένα:
-Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο, συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει, γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα.
-Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, γι’ αυτό καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση του οργανισμού.
-Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιρρευματική δράση. Καταπραΰνει τις φλεγμονές και πολεμά τα μικρόβια.
Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε
Τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως διουρητικό, για την θεραπεία της αρθρίτιδας, των ρευματισμών, της προστατίτιδας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της αλλεργικής ρινίτιδας, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη θεραπεία του βήχα.
Το ρόφημα τσουκνίδας βοηθάει όποιον έχει αιμορραγία, διάρροια, αιμορροΐδες, υψηλό ουρικό οξύ, έκζεμα, σύμφωνα με το onmed.gr.
Για εξωτερική χρήση είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία της λιπαρότητας των μαλλιών και της πιτυρίδας.
Πώς θα φτιάξετε ρόφημα τσουκνίδας
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές αποξηραμένη τσουκνίδα
Χυμό από φρέσκο λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό και προσθέτετε την τσουκνίδα. Το σκεπάζεται και το αφήνετε για 15 λεπτά. Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι. Καταναλώνετε το ρόφημα ζεστό ή κρύο.

onmed.gr

Δείτε πως μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Δείτε πως μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Τα φυτοφάρμακα ευθύνονται για μια σειρά ασθενειών που πολλές φορές σε βάθος χρόνου, μπορεί να είναι και θανατηφόρες. Διαβάστε πως θα καθαρίζετε τα λαχανικά σας από τα φυτοφάρμακα για να είστε σίγουροι
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας σε 48 φρούτα και λαχανικά , το 65% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Είναι γνωστό ότι τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα.
Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες είναι τα πιο μολυσμένα τρόφιμα με φυτοφάρμακα σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Τα “καθαρά» φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να συγκρατήσουν τα φυτοφάρμακα είναι το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κατεψυγμένα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες.
Υπάρχει όμως ένα απλό και οικονομικό κόλπο που μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτά τα βλαβερά χημικά. Διατροφολόγοι και χημικοί ερευνητές προτείνουν να πλένουμε τα φρέσκα αυτά προϊόντα σε ένα διάλυμα νερού και ξυδιού. Συνιστούν το μούλιασμα των φρούτων και λαχανικών σε αυτό το διάλυμα με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Θα παρατηρήσετε ότι το νερό που έχει απομείνει στο μπολ είναι βρώμικο και μπορεί να περιέχει υπολείμματα. Ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε φρέσκο νερό, και στη συνέχεια είσαστε έτοιμοι να τα απολαύσετε. Η μέθοδος αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φρούτα και λαχανικά με πορώδη επιφάνεια όπως τα σταφύλια , τα μούρα , οι φράουλες κτλ. διότι μπορεί να απορροφήσουν πολύ ξύδι και να χαλάσουν. Αν θέλετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά αντί για ξύδι, χυμό λεμονιού.
Αυτή η μέθοδος απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων επαφής που εμφανίζονται συνήθως στην επιφάνεια. Αν και υπάρχουν ορισμένα γεωργικά φάρμακα που απορροφώνται αυτούσια από το φυτό και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό τους και επομένως είναι εύκολο να απομακρυνθούν. Επίσης ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο τρεχούμενο νερό (πόσιμο) απομακρύνει τη “μηχανική» μόλυνση, εξουδετερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό μικροβίων και βακτηρίων.
Γενικά ο κανόνας είναι ότι πρέπει να επενδύσετε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού σας για να προστατεύσετε την υγεία της οικογένειάς σας, εκτός και αν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα


invitromagazine.gr


Ζευγάρι δανειοληπτών γλύτωσε το σπίτι του στο Ξυλόκαστρο απο τις ληστρικές τράπεζες




Με απόλυτη επιτυχία χειρίστηκε ο γνωστός Κορίνθιος δικηγόρος ειδικευμένος και
στο Τραπεζικό Δίκαιο Ανδρέας Βαγγόπουλος ,την υπόθεση οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη .Συγκεκριμένα εκδίκασε και πήρε δικαστική απόφαση για τους πελάτες του με διαγραφή χρέους 207.000,00 ευρώ!!! (ποσοστό 84,06% επί του συνολικού).
και ταυτόχρονα δίνει ελπίδα για τους χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν αληθινά να πληρώσουν τις οφειλές τους (κυρίως σε τράπεζες) ότι έχουν την δυνατότητα απαλλαγής οφειλών .

image

Η οριστική απόφαση έχει ως εξής:
Με την υπ’ αριθμ 170/2015 οριστική απόφαση το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου διέγραψε το ποσό των 207.000,00 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 84,06% επί του συνολικού χρέους των αιτούντων, οι οποίοι διασώζουν την κύρια κατοικία τους και συγκεκριμένα μία μεζονέτα συνολικού εμβαδού 122,00 τ.μ, ένα οικόπεδο εμβαδού 155,00 τ.μ και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο της οικογένειας τους, υπό τον όρο καταβολής του ποσού των 40,00 ευρώ μηνιαίως για (5) πέντε έτη συμμέτρως σε όλους τους πιστωτές τους ενώ μετά την πάροδο πενταετούς περιόδου χάριτος υποχρεούνται στην καταβολή του ποσού των 95,67 ευρώ μηνιαίως ο καθένας για (15) έτη, με ταυτόχρονη διαγραφή του υπολοίπου.
πηγη

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Γιώργος Μαντζούρας: Ας μη μιλάει σήμερα η κ. Αντωνίου



MANTZOURASGIOR

Η κ. Αντωνίου ατέχνως αποσιωπά την πραγματική αλήθεια, νομίζοντας ότι απευθύνεται μόνο σε κομματικούς χειροκροτητές

Παρακολούθησα σήμερα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό τις δηλώσεις της βουλευτού κας Μαρίας Αντωνίου, σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), με την οποία κρίθηκε επιτέλους ως διατηρητέο μνημείο το κτήριο του Στρατώνα «Μαθιουδάκη», δικαιώνοντας έτσι όλους όσους παλαίψαμε για αυτόν το σκοπό, τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Η κα Αντωνίου, έχοντας αγωνισθεί -απέναντί μας- με μεγάλο ζήλο για την κατεδάφιση του ιστορικού στρατώνα, εμφανίστηκε σήμερα απορημένη κι οργισμένη, για το πως γίνεται τάχα και το ΚΣΝΜ, ενώ πριν τρία χρόνια στην πρώτη απόφασή του, ΔΕΝ είχε κηρύξει τον στρατώνα ως διατηρητέο, σήμερα αυτό πήρε μία εντελώς αντίθετη απόφαση.
Κι απέδωσε η κα Βουλευτής την αλλαγή αυτή, σε υποτιθέμενες κυβερνητικές πιέσεις, καθώς προσπάθησε να την εμφανίσει ως επιλογή και απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.
Στην προσπάθειά της λοιπόν η κα Αντωνίου να ασκήσει τη γνωστή παλαιοκομματική μικροπολιτική και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αποσιωπά πονηρά, κάτι ουσιώδες και καθοριστικό:
Λίγους μήνες ενωρίτερα, μετά από προσφυγή πολιτιστικών συλλόγων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε), έκρινε ως παράνομη και ακύρωσε, την προηγούμενη απόφαση του ΚΣΝΜ, για την οποία τότε χαίρονταν κι επαίρονταν η κα Αντωνίου μαζί και με άλλους τοπικούς μας «άρχοντες»…
Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο απόφασης, το σκεπτικό της οποίας αποτελεί κόλαφο για το ΚΣΝΜ, αλλά κι όσους το είχαν τότε ασφυκτικά πιέσει με κάθε τρόπο για να επιτρέψει την κατεδάφιση του ιστορικού στρατώνα, το Σ.τ.Ε. ουσιαστικά ανάγκασε τα μέλη του ΚΣΝΜ να αλλάξουν άρδην πορεία,  κατευθύνοντάς τα στη μοναδική επιστημονικά ορθή και νόμιμη απόφαση, αυτήν της προστασίας του ιστορικού κτηρίου.
Αυτή λοιπόν είναι η απλούστατη εξήγηση για την αλλαγή στην απόφαση του ΚΣΝΜ, κάτι που η κα Αντωνίου ατέχνως αποσιωπά, νομίζοντας ότι απευθύνεται μόνο σε κομματικούς χειροκροτητές.
Πέραν αυτού όμως, αποτελεί πρόκληση από μέρους της βουλευτού, η κατηγορία προς άλλες πλευρές, περί «πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων».
Όλοι μας θυμόμαστε πολύ καλά, τι προηγήθηκε της πρώτης απόφασης του ΚΣΝΜ:
Η κα Αντωνίου, ο κ. Αναστασίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σαββόπουλος  πρ. Αντιπεριφερειάρχης, όχι μόνο ασύστολα πιέζανε με κάθε τρόπο για την κατεδάφιση του στρατώνα, αλλά και υπερηφανεύονταν δημόσια για την δράση τους αυτή, διαφημίζοντας και τις σχετικές επισκέψεις τους στην Αθήνα, σε υπουργεία και σε πολιτικούς παράγοντες, αλλά και παρεμβαίνοντας επιτόπου κατά τις 2 συνεδριάσεις του ΚΣΝΜ.    Όλα αυτά τα διαφήμιζαν οι ίδιοι, ελπίζοντας να εισπράξουν έτσι ψήφους αστυνομικών και άλλων ψηφοφόρων. Αυτές βέβαια ήταν οι παρεμβάσεις που γνωρίζουμε. Υπήρχαν όμως σίγουρα και παρεμβάσεις που δεν γνωρίζουμε, έτσι όλα αυτά οδήγησαν τότε τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, να καταγγείλει τους παράγοντες και του ίδιου του κόμματός του για την απαράδεκτη αυτή τακτική.
Καλύτερα ας μην μιλάει λοιπόν σήμερα η κα Αντωνίου για κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Ίσως το ΚΣΝΜ να αποδείχθηκε την πρώτη φορά επιρρεπές σε τέτοιες έξωθεν παρεμβάσεις, αλλά από την άλλη μεριά, το Συμβούλιο της Επικρατείας που στην πραγματικότητα επέβαλε την σημερινή, σωτήρια εξέλιξη για τον στρατώνα, αποτελεί πραγματικό φάρο ανεξαρτησίας, μέσα σε ένα βάλτο παλαιοκομματισμού που ακόμη κυριαρχεί στη χώρα.
Ευτυχώς για τους απλούς πολίτες που αποζητούν δικαιοσύνη και νομιμότητα, δυστυχώς για εκείνους τους πολιτικούς που έχουν άλλες προτεραιότητες…


Υ.Γ. Επειδή θα σπεύσουν οι «καλοθελητές» να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν, ξεκαθαρίζω τα εξής:
  1. Δεν ψηφίζω Σύριζα, δεν στηρίζω την σημερινή κυβέρνηση, δεν έχω πλέον καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ από όπου έχω παραιτηθεί πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Δεν ανήκω και δεν στηρίζω κανένα απολύτως από τα υπάρχοντα γελοία κόμματα, παρά μόνο την πατρίδα μου.
  2. Όλοι επιθυμούμε να αποκτήσει το συντομότερο η Καστοριά ένα σύγχρονο κι αξιοπρεπές αστυνομικό κτήριο. Όχι όμως πάνω στα ερείπια μνημείων.
Αν κάποιοι δεν επέμεναν τόσα χρόνια με στενοκεφαλιά στην επιλογή κατεδάφισης του ιστορικού στρατώνα, η πόλη θα είχε προ πολλού το νέο της αστυνομικό μέγαρο, κάπου παραδίπλα, στην τεράστια έκταση του παλιού στρατοπέδου.
  1. Είναι απολύτως θεμιτό για εκλεγμένους πολιτικούς να εκθέτουν τη γνώμη τους προς τα όποια υπηρεσιακά και λοιπά όργανα. Αυτό όμως διαφέρει από την λυσσαλέα προσπάθεια επιβολής της γνώμης αυτής, που είχαμε δεί πριν τρία χρόνια από την κα Αντωνίου και τους υπόλοιπους «επίδοξους κατεδαφιστές» ιστορικών μνημείων.

Γιώργος Μαντζούρας


Απο:fouit.gr