13 Φεβρουαρίου 2016

Ναόμι Κλάιν:Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».


     Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου
          Δημοσιογράφου - Επικονωνιολόγου


«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η Ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».





Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία.



«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν.



«Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Όταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».


Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.

Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».

«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει.

«Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.
«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»

«Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα ταμπού και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό» λέει η κυρία Κλάιν για τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν.

«Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής.

«Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει.

«Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο. Ίσως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.

Και βέβαια η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους».

«Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”: την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».
 
Με πληροφορίες απο anemosanatropisblogspot.com

Ποιο είναι το δικό σου χάρισμα;

Ποιο είναι το δικό σου χάρισμα;

Συντάκτης: Σάννα Νάνου
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το χάρισμα είναι κάποιο ειδικό δώρο που αποδίδεται σε λίγους τυχερούς ανθρώπους. Όμως, λίγο αν κοιτάξεις προσεκτικά γύρω σου θα δεις ότι όλοι έχουν κάποιες δυνατότητες, κάποιοι περισσότερες, κάποιοι λιγότερες. Το προσωπικό χάρισμα αποτελείται από έναν αστερισμό βασικών συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι συναισθηματικές δεξιότητες σχετίζονται με τη συναισθηματική νοημοσύνη και οι κοινωνικές δεξιότητες με την κοινωνική νοημοσύνη. Οι συναισθηματικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την ικανότητα να εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του, να ελέγχει τις συναισθηματικές εκφράσεις, τη συναισθηματική υποκριτική και την ικανότητα να διαβάζει τα συναισθήματα των άλλων και τα μη λεκτικά σήματα. Οι κοινωνικές δεξιότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις δεξιότητες λεκτικής ομιλίας, την ικανότητα να αναπτύσσει κανείς κοινωνικές επαφές και να διαχειρίζεται τις εντυπώσεις.
Ανακάλυψε το προσωπικό σου χάρισμα
Συναισθηματική εκφραστικότητα. Αυτή είναι η ικανότητα να εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του στους άλλους.
  • Σας έχουνε πει ότι έχετε εκφραστικά μάτια;
  • Αγγίζετε συναισθηματικά τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών;
  • Είστε ένα πρόσωπο με «υψηλή ενέργεια»;
Συναισθηματική ευαισθησία. Αυτή είναι η ικανότητα να διαβάζει κανείς τις μη λεκτικές μορφές, ιδιαίτερα τα συναισθήματα των άλλων. Σχετίζεται με μία βαθιά συναισθηματική σύνδεση με τους άλλους.
  • Μπορείτε να διαβάσετε τα συναισθήματα των άλλων, ακόμη και όταν προσπαθούν να τα κρύψουν από εσάς;
  • Έχετε νιώσει θλίψη με τη θλίψη των άλλων;
  • Οι φίλοι σάς αναζητούν όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα;
  • Οι άλλοι θεωρούν ότι έχετε ενσυναίσθηση;
  • Μπορείτε να ηρεμήσετε τους άλλους όταν είναι αναστατωμένοι ή υπερβολικά ενθουσιασμένοι;
Συναισθηματικός έλεγχος. Αυτή είναι η συναισθηματική υποκριτική ικανότητα (η ικανότητα ελέγχου της έκφρασης των συναισθημάτων και η χρήση μιας διαφορετικής συναισθηματικής έκφρασης σαν μάσκα). Στην ουσία παραμένετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ακόμη και σε μια κατάσταση κρίσης.
  • Μπορείτε να κρύψετε εύκολα τα συναισθήματά σας από τους άλλους;
  • Είστε σε θέση να παραμείνετε ήρεμοι όταν οι άλλοι γύρω σας μπορεί να χάσουν τον έλεγχο;
  • Αισθάνεστε ότι οι άλλοι μπορεί να μην γνωρίζουν τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει μέσα σας;
Κοινωνική εκφραστικότητα. Αυτή είναι η ικανότητα να ενθαρρύνετε τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και να διατηρείτε σχέσεις με τους άλλους.
  • Νιώθετε άνετα με άγνωστα άτομα;
  • Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τη συνομιλία σε μια ποικιλία θεμάτων;
  • Αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να συστηθείτε σε αγνώστους;
  • Είστε καλός δημόσιος ομιλητής;
Κοινωνική ευαισθησία. Περιλαμβάνει την ακουστική ικανότητα, τη γνώση των κοινωνικών κανόνων, την ικανότητα να αναλύει κανείς τις κοινωνικές καταστάσεις, και την ευαισθητοποίηση για το πώς η συμπεριφορά επηρεάζει τους άλλους.
  • Είστε ένας πολύ καλός ακροατής;
  • Είστε προσεκτικός σε κοινωνικές καταστάσεις που δεν σας φέρουν σε δύσκολη θέση;
  • Έχετε γνώσεις γύρω από την κοινωνική εθιμοτυπία;
  • Προσέχετε προτού μιλήσετε;
  • Σας χαρακτηρίζει η παρατηρητικότητα;
 πηγή 

ΕΒΡΟΣ:ΤΟ ΠΑΠΠΑΔΑΡΙΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ; Δωρεάν μαθήματα Τούρκικης γλώσσας από την ενορία του Αγίου Βασιλείου







Κάτι τρέχει στον Έβρο









Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα Τουρκικής γλώσσας στην Ενορία του Αγίου Βασιλείου της Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα τα μαθήματα θ' αρχίσουν στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα παραπλέυρως του Ι.Ν., με τον κύριο Βαγγελη Μπετσιδη, να μεταδίδει τις πολύτιμες γνώσεις του σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν Τούρκικα.
Τονίζεται πως η συμμετοχή είναι δωρεάν με είσοδο ελεύθερη, ενώ δεν παρεχεται πιστοποιηση, ουτε απαιτειται επιδειξη ταυτοτητας, αφού το πρόγραμμα δεν ειναι επιχορηγουμενο.


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ:Απόφαση-σταθμός: Αποζημίωση 6.000 ευρώ σε καταναλωτή επειδή τον ενοχλούσε εισπρακτική εταιρεία

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ «ΜΠΑΡΑΖ» ΑΓΩΓΩΝ : ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Απόφαση-σταθμός: Αποζημίωση 6.000 ευρώ σε καταναλωτή επειδή τον ενοχλούσε εισπρακτική εταιρεία

Φρένο στην ανεξέλεγκτη και πολλές φορές εκβιαστική δράση των εισπρακτικών εταιρειών βάζει δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα αποζημίωσης «γεννιέται» και μόνο επειδή η τράπεζα στην οποία ο καταναλωτής χρωστά δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι σκοπεύει να δώσει σε εισπρακτική εταιρεία τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο σπιτιού, εργασίας, κ.λπ.) και τα έγγραφα με τα προσωπικά του δεδομένα για το τι οφείλει! Ετσι, και μόνη η σχετική τηλεφωνική όχληση από την εταιρεία δημιουργεί ευθύνες για την τράπεζα που δεν γνωστοποίησε προηγουμένως στον πελάτη της ότι θα του ζητηθεί από εισπρακτικούς μηχανισμούς να πληρώσει, καθώς η σχετική οφειλή του μπορεί έτσι να γνωστοποιηθεί και σε τρίτα πρόσωπα (οικογένεια, εργασία κ.λπ.) που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, με συνέπεια να προκληθεί στον καταναλωτή ηθική βλάβη. Η αποζημίωση αυτή μπορεί να είναι βέβαια πολύ μεγαλύτερη και να στοιχειοθετείται ευθύνη της εισπρακτικής εταιρείας, εφόσον χρησιμοποίησε μέτρα ανεπίτρεπτα που προκάλεσαν προσβολή της προσωπικότητας.
Η υπόθεση
Ειρηνοδικείο επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρώ (με τους νόμιμους τόκους) σε δικηγόρο, επειδή δέχθηκε οχλήσεις τηλεφωνικές από εισπρακτική εταιρεία, προκειμένου να διαπραγματευθεί τον τρόπο και χρόνο αποπληρωμής των οφειλών του λόγω χρήσης πιστωτικής κάρτας, χωρίς να έχει καμία σχετική ειδοποίηση από την τράπεζα ότι διαβίβασε τα στοιχεία και τα οικονομικά του δεδομένα σε τρίτους.
Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επισημάνσεις της απόφασης (96/16) που ανοίγουν τον δρόμο για «μπαράζ» σχετικών αγωγών και αποζημιώσεων ότι:
• Δεν μπορεί να «μπλοκάρει» την ευθύνη αποζημίωσης το γεγονός ότι στη σύμβαση (κάρτας, δανείου κ.λπ.) που έχουν συνυπογράψει οι δύο πλευρές, η τράπεζα προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση καθυστέρησης της εξόφλησης, μπορεί να αναθέσει την εξασφάλιση της πληρωμής σε εισπρακτική εταιρεία. Η συνυπογραφή (του οφειλέτη, εγγυητή κ.λπ.) δεν αίρει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση για προηγούμενη ρητή ενημέρωσή του ότι τα στοιχεία του δίνονται σε συγκεκριμένους τρίτους για πίεση προς εξόφληση.
• Ο οφειλέτης που δεν ενημερώθηκε για τη διαβίβαση αυτή, δικαιούται σε κάθε περίπτωση αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, χωρίς να ενδιαφέρει το εάν τελικά πλήρωσε. Το γεγονός ότι μετά τις τηλεφωνικές οχλήσεις ρύθμισε με επωφελή τρόπο και εξόφλησε τελικά την οφειλή του δεν καθιστά σε καμία περίπτωση καταχρηστική την αγωγή που ασκεί για αποζημίωση.
• Η τράπεζα δεν μπορεί να επικαλεστεί αμέλεια για να αποσείσει την ευθύνη της για τη μη ενημέρωση, και φέρει η ίδια το βάρος της απόδειξης για το ότι τυχόν αγνοούσε τα πραγματικά γεγονότα που θεμελιώνουν την υπαιτιότητά της (σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων).


Πηγή:imiresia

Επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη






Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά και εσωτερικά του στρατοπέδου
Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από την πύλη του.

Οι δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προετοιμάσουν τον χώρο για τη μετατροπή του σε Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων.

Αυτή την ώρα οι κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών συγκεντρώνονται σε σημείο της Συμμαχικής Οδού για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκοπεί από δυνάμεις των ΜΑΤ.
 

Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΗ ΕΡΤ προσέλαβε κομμώτρια με 33.000 ευρώ

" ΕΦΥΓΕ " ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΠΗΓΕ  ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ " ΚΑΙ  ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ 


Κομμώτριες στην ΕΡΤ με 33.800 ευρώ ετήσιο κόστος!


  decrease font sizeincrease font size






Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απηύθυνε προσφάτως η διοίκηση της ΕΡΤ






με σκοπό την κάλυψη της θέσης κομμωτών/ιών  για ένα έτος και με προϋπολογισμό 33.800 ευρώ για τις ανάγκες τηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ 3. Σκοπός του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών χτενίσματος στα πρόσωπα που θα υποδεικνύονται από την ΕΡΤ 3 για τις ανάγκες των τηλεοπτικών εκπομπών της. Ο προϋπολογισμός του έργου περιλαμβάνει 520 οκτάωρες βάρδιες ετησίως με τιμή βάρδιας 60,00€ και με συνολικό κόστος 31.200,00€ και 52 τετράωρες βάρδιες ετησίως με τιμή βάρδιας 50,00€ και με συνολικό κόστος 2.600,00€. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΕΡΤ υποβλήθηκε στις 25.01.2016 και με αριθμό πρωτοκόλλου 1017.  
 
Με πληροφορίες απο focus fm
 
 

ΒΙΝΤΕΟ: Εκπρόσωπος αγροτών σε Νέα Δημοκρατία: "Μαζί ψηφίζατε το Μνημόνιο, αφήστε τις συμπάθειες"




Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega, ήταν ο κύριος Πολυγένης εκπρόσωπος του συντονιστικού του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας!

Αφού εξέθεσε τα δίκαια αιτήματα, και αφού ξεμπρόστιαζε την Συριζαία Καφαντάρη, όταν είδε τον Νεοδημοκράτη Βούτση να υπερασπίζεται δήθεν τους αγρότες, ο Πολυγένης τον ξεμπρόστιασε!

Του θύμισε ότι στις 14 Αυγούστου αυτός και 222 βουλευτές ψήφισαν το Μνημόνιο που έφερε το Μνημόνιο και υπερασπίστηκε πολιτικές που πλήττουν τους αγρότες....




                                                   .
Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com


Παγκόσμια αίσθηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τη διαδήλωση των αγροτών -ΔΕΙΤΕ τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την διαδήλωση των αγροτών












Παγκόσμια αίσθηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τη διαδήλωση των αγροτών

Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο – New York Times: Οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Από τις ΗΠΑ ως την Αίγυπτο και την Αυστραλία «ταξιδεύουν» οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας
Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό.

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες.
«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο»…

Με πληροφορίες : Από -

ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Οι αγρότες της Κρήτης τραγουδούσαν - Πότε θα Κάνει Ξαστεριά- Νίκος Ξυλούρης




                                                      Ακούστε το
                                                    Μουσικο  Βίντεο



                                                  .