Αποφασισμένοι να σπάσουν το ... μπλόκο της αστυνομίας και να ... αλώσουν την πρωτεύουσα οι είναι οι αγρότες της Κρήτης που επιβιβάστηκαν απόψε στα πλοία της γραμμής για Πειραιά από τα λιμάνια της Κρήτης.

Εκατοντάδες αγρότες από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και το Λασίθι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο λιμάνι του Ηρακλείου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά όπου έγινε συντονισμός και δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες για την ... "απόβαση". Στον Πειραιά αναμένεται να συναντηθούν το πρωί με τους υπόλοιπους αγρότες που ταξιδεύουν από Χανιά και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα και να ... κατασκηνώσουν εκεί κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις τους να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα εαν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και δεν ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.
Υπενθυμίζεται οτι με εντολή της Κυβέρνησης η Αθήνα αναμένεται να είναι ... αστυνομοκρατούμενη με την ΕΛΑΣ να έχει λάβει σαφείς οδηγίες για την περιφρούρηση όλων των εισόδων της πόλης και την αναχαίτηση των αγροτών.

Στο λιμάνι της Σούδας οι αγρότες από Χανιά και Ρέθυμνο 

Περίπου 300 αγρότες και κτηνοτρόφοι από Χανιά και Ρέθυμνο, αναχωρούν με το πλοίο της γραμμής με προορισμό την Πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr από νωρίς στο λιμάνι της Σούδας είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου .
Σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης είπαν πως μετά από 15 ημέρες στο μπλόκο, ο αγώνας μεταφέρεται στην Αθήνα. Σημείωσαν επίσης πως ο προγραμματισμός είναι να παραμείνουν στην Αθήνα δύο ημέρες για να λάβουν μέρος και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο το πρωί.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Γιώργος Μπικάκης είπε ότι «μετά από 10 ημέρες στα μπλόκα τώρα θα διαμαρτυρηθούμε στην Αθήνα.» Ο κ. Μπικάκης κάλεσε τους Χανιώτες και μετά τις κινητοποιήσεις στην Πρωτεύουσα να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών.